Gość: dorota IP: *.proxy.gti.net / 192.168.6.* 16.06.03, 15:01 Szukam lokalu na zorganizowanie zlotego wesela dla rodzicow. Czy ktos ma jakies propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: krotki Re: ktore restauracje sa najlepsze wToruniu? IP: *.torun.mm.pl 16.06.03, 21:50 ile ludzi i jak kasa??? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
humanior pod Arsenałem 16.06.03, 23:09 jeżeli to ma być impreza naprawdę z klasą, to polecam restaurację pod arsenałem. Masz tam pewność, że żaden 8-lat nie wejdzie ci na sale i nie będzie oferował pocztówek do sprzedaży. Odpowiedz Link Zgłoś
on Re: ktore restauracje sa najlepsze wToruniu? 17.06.03, 07:24 A ja polecam "Lagunę" na Garbarach... Przyjemnie, przytulnie, smacznie. Impreza na 25-28 osób w sam raz... Byłem na weselu i było QL. Sklepione łukowato piwnice, kute ozdoby na ścianach, miła obsługa... Pzdr on Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b3ut Re: ktore restauracje sa najlepsze wToruniu? IP: *.torun.mm.pl 17.06.03, 09:12 Petit Fleur na Piekarach tez nie jest złe Odpowiedz Link Zgłoś
humanior Re: ktore restauracje sa najlepsze wToruniu? 17.06.03, 19:23 rozumiem, że w Petit Fleure (sic.) usuwasz efekty ślinotoku innych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Folkatka Re: ktore restauracje sa najlepsze wToruniu? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.03, 08:38 Moze Atlant albo Modry Fartuch? Wg. mnie w sam raz na takie rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiech Re: ktore restauracje sa najlepsze wToruniu? IP: 217.97.134.* 18.06.03, 08:53 Gość portalu: Folkatka napisał(a): > > Moze Atlant albo Modry Fartuch? > Wg. mnie w sam raz na takie rzeczy. no nie wiem, obywa trącą troche myszką... a może na pięterku 'u Damroki'? Klimat swojski dosyć, choć trzeba przyznać, że jakiś czas temu, było tam jednak trochę lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
o92 Re: ktore restauracje sa najlepsze wToruniu? 18.06.03, 15:41 > > Moze Atlant albo Modry Fartuch? nie polecam - w Modrym jest jedzonko marne.... > no nie wiem, obywa trącą troche myszką... dokladnie. Jezeli to ma być mala impreza (ty, rodzeństwo i rodzice) restauracja w Heliosie (ładnie i fachowo podane, nawet smakuje), super jest tez w Hotelu Heban. Arsenal juz ktos wspominal, ale warto tez wspomniec o malutkiej restauracyjce włoskiej na ul.Mostowej - pyszne spagetti, lazanie itp. Jak wieksze to zostaje Arsenal, Helios i ew. restauracja hotelowa na Zeglarskiej. PS. A może zabrać rodziców na luzie na naleśniki? Poz, o92. PS. Ja z rodzicami (b. rzadko wychodza do miasta) na rocznice slubu bylem w Sphinxie - i tez bylo fajnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Folkatka Re: ktore restauracje sa najlepsze wToruniu? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.03, 23:29 > > > Moze Atlant albo Modry Fartuch? > > nie polecam - w Modrym jest jedzonko marne.... > > > no nie wiem, obywa trącą troche myszką... -------------------------------------- Własnie dlatego , ze obydwa są staroświeckie, pomyslałam ze spodobaja sie Twoim rodzicom > >====================================== > ale warto tez wspomniec o malutkiej restauracyjce > włoskiej na ul.Mostowej - pyszne spagetti, lazanie itp. > ============================================ TAK!!!TAK!!!Po prostu rewelka, a do tego porcje b. duże, naprawde moznqa sie najeść!! > PS. A może zabrać rodziców na luzie na naleśniki? > =================================================== Polecam tego nowego Manekina, na Reja. Wg. mnie jest sympatyczniej niz w tym na Nowym Miescie. >> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiech Re: ktore restauracje sa najlepsze wToruniu? IP: 158.75.224.* 19.06.03, 01:35 Gość portalu: Folkatka napisał(a): > > > > Moze Atlant albo Modry Fartuch? > > > > nie polecam - w Modrym jest jedzonko marne.... > > > > > no nie wiem, obywa trącą troche myszką... > -------------------------------------- > Własnie dlatego , ze obydwa są staroświeckie, pomyslałam ze spodobaja sie > Twoim rodzicom myślisz, że ci rodzice aż tak są zatrzymani w czasie i przestrzeni?... Jedwabny szlak jakiś czy co? ;-P > > >====================================== > > ale warto tez wspomniec o malutkiej restauracyjce > > włoskiej na ul.Mostowej - pyszne spagetti, lazanie itp. > > ============================================ > TAK!!!TAK!!!Po prostu rewelka, a do tego porcje b. duże, naprawde moznqa sie > najeść!! prowda. też polecam. > > PS. A może zabrać rodziców na luzie na naleśniki? > > =================================================== > Polecam tego nowego Manekina, na Reja. Wg. mnie jest sympatyczniej niz w tym > na Nowym Miescie. > >> tysz prowda! :) 'stary' Manekin ciut kwadratowy i bez klimatu. ten na Reja ma zdecydowanie więcej wyrazu. Po wyjeździe żaczków do dom może nawet na obchody kolejnych 'gody' mogłby się nadawać.... ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: ktore restauracje sa najlepsze wToruniu? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 19.06.03, 03:21 Gość portalu: dorota napisał(a): > Szukam lokalu na zorganizowanie zlotego wesela dla rodzicow. Czy ktos ma > jakies propozycje? nie pod kuranty jak zamowisz cos bez okrasy (pierogi or sth) to przyniosa Wam "z". jak 2 porcje to przyniosa jedna. jak 5 to 4. jak z keczupem to bez. jak bez to z................. paranoja jedzenie nawet smaczne ale sie wqrwilem i mnie tam juz nie widza a jak sie zdecydujesz to polecam wziasc swoj dlugopis i kartke i napisac wlasnorecznie drukowanymi i olac kelnerki bo na pewno kartke zgubia, zjedza, zmocza i sie cos rozmaze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOnek Re: ktore restauracje sa najlepsze wToruniu? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.03, 09:20 Nie plecam Hebanu. Obsługa raczej niewidoczna (w sensie dosłownym) a ceny jak na Toruń poważne. Przeciętny obiad wychodzi w okolicach 50 zł lub powyżej. W karcie podane sa ceny tylko za "goły" kawałek mięska - potem doliczają ziemnaki i surówkę, i z 25zł robi się 45. Liczą z pewnością - i pewnie słusznie - że polskim nowobogackim bedzie albo wszystko jedno, albo będą wstydzili się zauważyć. Ja osobiście czułem się oszukany i na pewno nigdy tam już nie wstąpię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Folkatka Re: ktore restauracje sa najlepsze wToruniu? IP: *.jeremi.pl 22.06.03, 18:30 A ja niedawno byłam w Kurantach na pizzy. Były dobre i akurat to mogę z czystym sumieniem polecic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiech Re: ktore restauracje sa najlepsze wToruniu? IP: 158.75.224.* 22.06.03, 19:55 Gość portalu: Folkatka napisał(a): > > A ja niedawno byłam w Kurantach na pizzy. Były dobre i akurat to mogę z > czystym sumieniem polecic. a ja w Kurantach mogę polecić pierogi z mięsem. ;)) obsługę mniej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krotki Re: ktore restauracje sa najlepsze wToruniu? IP: *.torun.mm.pl 22.06.03, 19:55 w 100% potwierdzam- przerost formy nad treścia - podobnie Laguna , obok, ale z innych względów - nie będę wam obrzydzał!!!!!!. Nie zauwazyliście że temat rzucono i cisza - czy warto się wzatem wypowiadać Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOnek Re: ktore restauracje sa najlepsze wToruniu? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.03, 12:01 Gość portalu: krotki napisał(a): > w 100% potwierdzam- przerost formy nad treścia - Cześć Krotki, miło cię znów słyszeć na forum toruńskim. Widziałem że wdajesz się w walki ideologiczne w obronie Kamienia. Ja sobie odpuściłem, zwłaszcza, że często mam wrażenie, że jest to dyskusja z nastolatkami. Rozumiem, że tutaj miałeś na myśli Heban? > Nie zauwazyliście że temat rzuc > ono i cisza - czy warto się wzatem wypowiadać Ale może ludzie czytają. Dlatego - z pewnym drżeniem - chcę zarekomendować małą knajpkę "To tu" na Starym Rynku. Niedawno, chyba w zeszłum roku, otwarta, ceny przystępne, obsługa miła, ludzi jak dotąd niewielu. Oprócz tego Orient Expres na Szewskiej. Jak powyżej, na dodatek intymne "przedziały". Niestety, drzwi od przedziałów się nie zamykają, a szkoda. A z drżeniem dlatego, że obawiam się, ze zrobienie reklamy na forum może zwiększyć popularność tych restauracyjek i następnym razem bedę miał kłopot z dostaniem tam miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krotki do JOnka IP: *.torun.mm.pl 23.06.03, 19:55 Gość portalu: JOnek napisał(a): > Cześć Krotki, miło cię znów słyszeć na forum toruńskim. Widziałem że wdajesz > się w walki ideologiczne w obronie Kamienia. Ja sobie odpuściłem, zwłaszcza, że często mam wrażenie, że jest to dyskusja z nastolatkami. chyba tak jest w rzeczywistości, ale Kamieńiowi nalezy sie teraz satysfakcja sam o nia nie może wystąpić zatem robię to ja, najśmieszniejsz jest to że adwersarze tak się zaplatali że jeden wyjasniał mi cos czemu później zaprzeczał (obiektywnośc - realnośc - groźby) a drugi sam ją popełnił, włąsciwei e poza pianą na ustach nie są wstanie podawać zadnych argumentów!! Ich problem. > Rozumiem, że tutaj miałeś na myśli Heban? tak > Dlatego - z pewnym drżeniem - chcę zarekomendować małą knajpkę "To tu" na > Starym Rynku. nie byłe musze iść Niedawno, chyba w zeszłum roku, otwarta, ceny przystępne, obsługa > > miła, ludzi jak dotąd niewielu. > > Oprócz tego Orient Expres na Szewskiej. Jak powyżej, na dodatek > intymne "przedziały". Niestety, drzwi od przedziałów się nie zamykają, a szkoda. to filia Tao z Nowego Rynku żarcie całkiem całkiem ale ciasno!!!! w przedziałach - mój brzuch się tam nie mieści > > A z drżeniem dlatego, że obawiam się, ze zrobienie reklamy na forum może > zwiększyć popularność tych restauracyjek i następnym razem bedę miał kłopot z > dostaniem tam miejsca. Oby - bo to by znaczyło ze ludzie maja pieniądze i wszystko rusza, a my z nimi :))))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOnek Re: do JOnka IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.03, 23:53 Gość portalu: krotki napisał(a): > Oby - bo to by znaczyło ze ludzie maja pieniądze i wszystko rusza, a my z nimi Mam takie wrażenie - ze powoli rusza. Na razie bardzo powoli, ale jednak. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krotki zgadzam sie ale..... powoli IP: *.torun.mm.pl 25.06.03, 08:46 fakt tez widze że rusza ale powolutku - cóz - wiem bo mam puste lokale użytkowe i na razie żadnej nadzieji , ale jestem gotów kupic coś nowego co wiesz na temet cen kamienic??? czy słyszałąęś o czymś ? licze tylko na mieszkaniówke to taniej można kupic i wg mnie trwalsze jest Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOnek Re: zgadzam sie ale..... powoli IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.03, 01:14 Gość portalu: krotki napisał(a): > jestem gotów kupic coś nowego co wiesz na temet cen kamienic??? Wiem tyle, ze sa za wysokie. Ponad rok szukałem czegoś do kupienia w rozsądnej cenie, a teraz jestem i tak trochę zawiedziony. > czy słyszałąęś o czymś ? Jak się interesujesz tematem, to masz pewnie takie same wiadomości jak ja - w Toruniu rynek jest bardzo wąski. W jakim przedziale cenowym cię interesuje? > licze tylko na mieszkaniówke to taniej można kupic i wg mnie trwalsze jest W jakim sensie trwalsze? Z mieszkaniowych jakiś czas temu była do kupienia kamienica na Prusa - własność Karczewskiego (tego optyka). Też stała wystawiona na sprzedaż ze dwa lata, bo za wysoko podbił cenę. Ale nie wiem, czy to jeszcze aktualne. Na Słowackiego naprzeciwko zajezdni babka chciała za niedużą kamienicę z dużą ilością lokatórów i bez lokali użytkowych 500 tys. Oczywiście takie ceny nie mają wiele wspólnego z rzeczywistością pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krotki Re: zgadzam sie ale..... powoli IP: *.torun.mm.pl 26.06.03, 09:37 cena "normalna" w Toruniu 400-500 zł za 1 m.kw nawet jneśliw tym jest jakiś lokal użytkowy a kamienica nie lezy przy Szerokiej Szewskiej czy Chełmińskiej Natomiast cena trazakcyjna ok 200 zł to jest może nie okazja ale cena sensowna - w innych miastach ( o wiele wiele większych niz Toruń moge kupic nawet za 120!!!! ale kłopod z zarządzaniem i "drobne " niejasności prawne, Generalnie Toruń jest bardzo drogi - nie wiedziec czemu - ale moim zdaniem to fikcja bop ni edochodzi do tranzakcji ( wiem o zaledwie kilku rocznie ale niektóre faktycznie o zadziwijących cenach ok 1000 zł za 1 m.kw - kiepsko połozonej) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOnek Re: zgadzam sie ale..... powoli IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.03, 14:12 Gość portalu: krotki napisał(a): > niektóre faktycznie o zadziwijących cenach ok 1000 zł za 1 m.kw - kiepsko połozonej) To właśnie moja transakcja. A gdzie ty widziałeś ceny poniżej 500 zł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krotki Re: zgadzam sie ale..... powoli IP: *.torun.mm.pl 26.06.03, 17:03 dowolna!!!! mam kilkanaście propozycji po; 600 nm.kw. za 450 tys 924 m.kw. 650.000 i 2 sklepy łacznie 200 m.kw. 4500 m.wk i 800.000 ( Nie Toruń) 1700b m.kw. 200.000 łoź 800 - 120.000 łódz acena 1000 to żart za tyle mozna w Toruniu wolne!!! kamienice kupowąć np 450 m.kw 500000 jest jedna ALE TEŻ!!! jest 540 m.ka 200.000 m.kw - ale jej nie wezme a też 90 m.kw i 79 tys - vide ogłoszenie w nowościach Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOnek Re: zgadzam sie ale..... powoli IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.03, 00:17 Gość portalu: krotki napisał(a): > 600 nm.kw. za 450 tys > 924 m.kw. 650.000 i 2 sklepy łacznie 200 m.kw. To jednak nie wychodzi po 500 zł/m2 > 4500 m.wk i 800.000 ( Nie Toruń) > 1700b m.kw. 200.000 łoź > 800 - 120.000 łódz O łodzi nic nie wiem. > acena 1000 to żart za tyle mozna w Toruniu wolne!!! kamienice kupowąć np > 450m.kw 500000 jest jedna No tak, ale liczy się lokalizacja i stan. Też miałem taką ofertę, ale po bliższych oględzinach okazało się, że jest natychmiast do generalnego remontu. > ALE TEŻ!!! jest 540 m.ka 200.000 m.kw - ale jej nie wezme Czemu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krotki Re: zgadzam sie ale..... powoli IP: *.torun.mm.pl 27.06.03, 10:13 Gość portalu: JOnek napisał(a): ALE TEŻ!!! jest 540 m.ka 200.000 m.kw - ale jej nie wezme > > Czemu? dosłownie w tej chwilia jadą ją obejrzeć - dam znać Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krotki tu radio Erewń IP: *.torun.mm.pl 27.06.03, 14:59 z ta ofertą (biuro pośrednictwa!!!!!) jak z wiadmością z radia Erewań - w Moskiwe na Placu Czerwonym rozdaja rowery chyba wszystko jasne Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przem Re: ktore restauracje sa najlepsze wToruniu? IP: 158.75.48.* 23.06.03, 14:13 Na Szewskiej, ale na przeciwko Orient Expresu jest tak mała knajpka, chyba z kuchnią francuską, jeszcze tam nic nie jadłem, ale wygląda sympatycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvronia Re: ktore restauracje sa najlepsze wToruniu? IP: *.cki.pl / 192.168.1.* 24.06.03, 17:17 Gość portalu: przem napisał(a): > Na Szewskiej, ale na przeciwko Orient Expresu jest tak mała knajpka, chyba z > kuchnią francuską, jeszcze tam nic nie jadłem, ale wygląda sympatycznie. Wyglada faktycznie odjazdowo. Klimat niepowtarzalny. A jedzonko- niebo w gębie... Tylko nalesnik ze szpinakiem nie we wroniowym guście. Aż się głodna zrobiłam... Odpowiedz Link Zgłoś
aalt Re: ktore restauracje sa najlepsze wToruniu? 25.06.03, 08:09 Nie polecam wspomnianego Orient Expresu. Podane sajgonki - były tłuste a herbatę dali nieodcedzoną. Na prośbe o sitko usłyszeliśmy, że takowego nie mają :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: ktore restauracje sa najlepsze wToruniu? IP: *.mad.east.verizon.net 26.06.03, 03:48 Gość portalu: dorota napisał(a): > Szukam lokalu na zorganizowanie zlotego wesela dla rodzicow. Czy ktos ma > jakies propozycje? dziekuje za wszystki9e propozycje, bardzo pomocne informacje, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś