volteiro1 04.07.07, 11:37 tak a propos tych dzikich pomysłów nt architektury postmodernistycznej w poblizu starego miasta. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4283143.html mam nadzieję, że nie będzie trzeba ale jeśli tak to napiszę do UNESCO Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
onanes Re: Toruń, architektura i UNESCO 04.07.07, 19:19 Na razie nikt w Toruniu nie wyskoczył z pomysłem budowania wieżowców ani innych, które zakłócałyby panoramę starego miasta. Nie ma o co do unesco ze skargą. Odpowiedz Link Zgłoś
e60 Re: Toruń, architektura i UNESCO 04.07.07, 20:29 Piszesz bzdury i robisz dziwne porownania. Dla kazdego myslacego czlowieka jest oczywiste, ze nikt nie zgodzi sie na zadna inwestycje na jordankach jesli nie zaakceptuje tego UNesco. Wiec po co dymac temat, ktory nie istnieje? Odpowiedz Link Zgłoś
b3ut Re: Toruń, architektura i UNESCO 04.07.07, 21:16 ciekawe, że jak Chińczycy chcieli na terenie Wodnika jakiś szklany kaszan postawić to były same ochy i achy i plucie na władze, że "taką szansę odrzuciły". Odpowiedz Link Zgłoś
klio6 Re: Toruń, architektura i UNESCO 04.07.07, 22:34 niczym Filip z konopii z tymi drapaczami z Pragi. Troche racjonalizmu!!! jordanki to po pierwsze nie Rzym po drugie nikt tam nie chce stawiac wiezowcow. Badzmy realistami - postawa blokujaca inwestycje na jordankcah jest oznaka prowincjonalnego zadecia i kompletnie pozbawionego argumentow zacietrzewienia, bezmyslnego uporu itp. niestety. Pewnie, niech zostana tam karzaki, a najlepiej nie ruszajmy tego rezerwatu - tylko, ze syf tam jest po prostu i to od lat. Niektorzy sa niczym psy ogrodnika... Odpowiedz Link Zgłoś
volteiro1 Re: Toruń, architektura i UNESCO 04.07.07, 23:47 czy ja pisałem o jordankach???????????????? --- w kwestii jordanek lepszy obecny syf niz alternatywne byleco jakby ci pod oknem fabryke na wolnej parceli mieli wybudowac to tez bys takim realista byl?? psy ogrodnika - haha... Odpowiedz Link Zgłoś
volteiro1 Re: Toruń, architektura i UNESCO 04.07.07, 23:52 przeczytałeś artykuł? tam UNESCO zainterweniowało dopiero skargach mieszkańców. --- przy okazji, co się tyczy jordanek - jedna z cech przemawiajacych za wpisaniem Torunia na liste było właśnie posiadanie wokół starego miasta zielonej strefy buforowej <z jordankami włącznie> Odpowiedz Link Zgłoś
klio6 Re: Toruń, architektura i UNESCO 06.07.07, 00:06 ależ z pana V nerwusek :) jesli lepszy syf... to ja dziekuje za rozmowe na tym poziomie... buziak Odpowiedz Link Zgłoś
adico7 Re: Toruń, architektura i UNESCO 06.07.07, 17:00 Ja nie mam nic przeciwko temu aby budowac w Toruniu szklane wiezowce... ALE pod warunkiem ze bedzie to specjalnie wyznaczony teren, gdzies dalej od centrum, na specjalnie wyznaczonym do tego miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
adico7 Re: Toruń, architektura i UNESCO 06.07.07, 17:02 Aha, nie oszukujmy sie - Torun jest ladny glownie w centrum, inne czesci Naszego miasta juz tak piekne nie sa, wiec nowoczesna architektura moglaby tylko pomoc a nie zaszkodzic. Odpowiedz Link Zgłoś