Gość: gość IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.03, 15:26 No właśnie. Może ktoś coś polecić, bo głód nas dopadł a my nie stąd. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: asia Re: która pizzeria w Toruniu jest najlepssza? IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 17.08.03, 16:48 Dla mnie the best is Pizzeria Browarna na Mostowej. Wszystko zależy od gustu i upodobań. Jeśli lubisz cieniutkie ciasto i jesteś cierpliwym klientem(chwilę trwa czekanie na jedzonko), to możesz śmiało się tam wybrać. Polecam też Trios Amigos koło Orła(kina). Odradzam natomiast "Piętro" nad Baranim, bo pizza tam od jakiegoś czasu się popsuła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trojan1 Re: która pizzeria w Toruniu jest najlepssza? IP: *.dip.t-dialin.net 17.08.03, 18:28 Najlepsza jest na ul Prostej po schodkach z grzybkami i barszczykiem.Nie polecam "Piz-na wode z cenami-erni" na nowym rynku w cenie jednej dostaniesz dwie to bujda na resorach! Odpowiedz Link Zgłoś
sdb Re: która pizzeria w Toruniu jest najlepssza? 18.08.03, 15:51 Browarna jest debesciak. z kolei Piccolo to inna kategoria ale rowniez niepokonana(chocby przez podrobki z mostu paulinskiego) Odpowiedz Link Zgłoś
o92 Re: która pizzeria w Toruniu jest najlepssza? 18.08.03, 15:20 Wszystkie na Starówce: 1. Pizzeri Browarna (na ul. Mostowej) - pizza z jajkiem, pycha!!! 2. Zebra (niedaleko teatru Horzycy, ul. Frańciszkańska) - pizza Barcelona 3. Tres Amigos (obok kina Orzeł, ul. Strumykowa) - ma klimatyzacje :) pizza taka przecietna Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dervish Re: która pizzeria w Toruniu jest najlepssza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.03, 15:33 Browarna jest ok jesli: - lubisz czekac w nieskonczonosc a buddyjska medytacja nie jest ci obca - masz dobry sluch. gdy siedzisz blisko wyjscia a kelnerka lamiacym sie glosem zawola cos tam nie ma szans zebys uslyszal.znajomy zwrocil kiedys uwage,ze moglyby ruszyc tylki i przyniesc pizze i co uslyszal?ze nie placimy tyle za pizze zeby nam pod morde przynosic(sic!!!) Wiec generalnie musze poszukac sobie nowej pizzerii. - no i jesli lubisz towarzystwo nalogowych palaczy.odkad rzucilem mnie to wkurza Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
yoric Re: która pizzeria w Toruniu jest najlepssza? 18.08.03, 18:20 Wszystkie wady Starej Browarnej wymienione wyżeh są faktem. Jednak co do sedna, są niepokonani. Toruńskie pizzerie to 1. liga: Zebra, Tres, Halo Pizza pod moim domem i wiele innych trzyma naprawdę wysoki poziom przy umiarkowanych cenach. Natomiast Browarna to już liga międzygalaktyczna :). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alienisko Re: która pizzeria w Toruniu jest najlepssza? 18.08.03, 21:00 Jak dla mnie to Verona, kazda pizza wysmienita. Do tego spokojnie i cicho. Jest sala dla niepalacych... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STEFAN najlepsza?-POD ARKADAMI IP: *.zlotoria.sdi.tpnet.pl 18.08.03, 21:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antonio Browarna -syf, Włoch-hit IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 18.08.03, 22:52 Niestety nie moge się zgodzić. Stara Browarna to pizzeria fatalna. Po pierwsze pizze tam podawane [tak samo w "Zebrze"], to nie [pizze, ale placki z czymkolwiek. Są przygotowywane w takich warunkach, że miałem okazję czterokrotnie obserwowac moich znajopmych majacych rozstrój żołądka po skonsumowaniu tej pizzy. Po czymś takim, gdy dotknęło moich znajomych, którzy przyjechali do Torunia, a ja ich jakimś owczym pędem wprowadziłem do Browarnej - porzuciłem to miejsce nieodwołalnie. No i chamstwo polegające na wrzaśnięciu "capriczioza!". Po czym gdy sie nie usłyszy, to moze stać i robić sie coraz chłodniejsza, i chłodniejsza... Zebra tez podaje pizze nidobrą, niedosmażoną. Warto też byłoby żeby zmienili nazwy dodatków, bo szynka to moze i jest, ale najtańsza ze znaych ludzkości, a ich "salami", tak przypomna salami jak Kopernik Schwarzennegera. Bardzo złe pizze podaje się w "Veronie". Średnie w "Tres Amigos". Punkty sprzedazy byłek z keczupem i pieczarkami, zwanych tam niewiadomo czemu "pizzą" - Piccolo i Arkady, powinny dac sobie spokój z nadużywaniem tej słynnej włoskiej nazwy. Syntetycznościa czuć na kilometr "Tele Pizzę". I tu dochodze do sedna. Najlepsze pizze w Torunu podaje się u Włocha. Restauracja Staromiejska na Szczytnej. Robi je często sam padre, włściciel, Włoch rodowity. Wszyscy włoscy goście Torunia trafiają właśnie tam i... chwalą, że nawet w Italii nie ma lepszych. Sprawdziłem i porównłem tą pizze z włoskimi dziełami i wypadła fantastycznie. Uwaga - jest TAŃSZA niz na Browarnej! Chociąż to restauracja, to kosztuje 9-12 złotych. I jeszcze hit absolutny. Włoch zakocha y w kraju naszym, zrobił tam pizze z... kapustą! nazwya sie "Pizza Jana" i kocham ją! :) Odpowiedz Link Zgłoś
o92 Re: Browarna -syf, Włoch-hit 20.08.03, 09:37 Gość portalu: Antonio napisał(a): > Niestety nie moge się zgodzić. Stara Browarna to pizzeria fatalna. Po pierwsze > pizze tam podawane [tak samo w "Zebrze"], to nie [pizze, ale placki z > czymkolwiek. Są przygotowywane w takich warunkach, że miałem okazję > czterokrotnie obserwowac moich znajopmych majacych rozstrój żołądka po > skonsumowaniu tej pizzy. To ciekawe czemu 4 razu tam chodziłeś?!? Po 1 razie trzeba było zmienic lokal. > Po czymś takim, gdy dotknęło moich znajomych, którzy > przyjechali do Torunia, a ja ich jakimś owczym pędem wprowadziłem do Browarnej > - > porzuciłem to miejsce nieodwołalnie. No i chamstwo polegające na > wrzaśnięciu "capriczioza!". Po czym gdy sie nie usłyszy, to moze stać i robić > sie coraz chłodniejsza, i chłodniejsza... Hm - to specyfika Browarnej. Ja po prostu co jakiś czas lookam na bar czy nie stoi moja pizza z jajkiem .... > Zebra tez podaje pizze nidobrą, > niedosmażoną. Warto też byłoby żeby zmienili nazwy dodatków, bo szynka to moze > i jest, ale najtańsza ze znaych ludzkości, a ich "salami", tak przypomna salami > > jak Kopernik Schwarzennegera. Bardzo złe pizze podaje się w "Veronie". Średnie > w "Tres Amigos". A Pan pewnie mysli że do pizzerii to najlepsze pieczareczki, szyneczki i inne dodateczki idą? :)))) PS. Co nie zmienia faktu że pizze są pyszne w Toruniu. > Punkty sprzedazy byłek z keczupem i pieczarkami, zwanych tam > niewiadomo czemu "pizzą" - Piccolo i Arkady, powinny dac sobie spokój z > nadużywaniem tej słynnej włoskiej nazwy. Syntetycznościa czuć na kilometr "Tele Pizzę". Racja. > I tu dochodze do sedna. Najlepsze pizze w Torunu podaje się u Włocha. > Restauracja Staromiejska na Szczytnej. Robi je często sam padre, włściciel, > Włoch rodowity. Wszyscy włoscy goście Torunia trafiają właśnie tam i... > chwalą, że nawet w Italii nie ma lepszych. Sprawdziłem i porównłem tą pizze z > włoskimi dziełami i wypadła fantastycznie. > Uwaga - jest TAŃSZA niz na Browarnej! Chociąż to restauracja, to kosztuje 9- 12 > złotych. > I jeszcze hit absolutny. Włoch zakocha y w kraju naszym, zrobił tam pizze z... > kapustą! nazwya sie "Pizza Jana" i kocham ją! :) Bywam raz - dwa razy w roku we Włoszech (rodzina) - i ich pizza (dla mnie oczywiście!) to totalna porażka. Sos pomidorowy w ilości jak do pomidorówki, plus jakieś niby grzybki, nie mam majonezu.... Bleee. Obrzydlistwo. Ale z ciekawości odwiedzę Staromiejską. Mam nadzieje że pizza będzie lepsza niż jedzona 2 lata temu w tym lokalu lazania.... To dopiero było paskudztwo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOnek Re: Browarna -O.K., Włoch-zobaczymy IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.03, 02:41 Gość portalu: Antonio napisał(a): > Stara Browarna to pizzeria fatalna.... miałem okazję > czterokrotnie obserwowac moich znajopmych majacych rozstrój żołądka po > skonsumowaniu tej pizzy. Jadałem tam n+1 razy, jeszcze od czasów gdy mieściła się rzeczywiście na Browarnej i nigdy mi się nie zdarzyło, a mam żołądek dość czuły. Jakość pizzy zmienia się w zależności od aktualnego kucharza, ale nigdy nie schodzi ponizej poziomu pierwszej klasy. > I tu dochodze do sedna. Najlepsze pizze w Torunu podaje się u Włocha. > Restauracja Staromiejska na Szczytnej. Robi je często sam padre, włściciel, > Włoch rodowity. Wszyscy włoscy goście Torunia trafiają właśnie tam i... chwalą, Rozumiem, że jest to po prostu reklama lokalu, ale po co byłotak walić po konkurencji? > że nawet w Italii nie ma lepszych. Sprawdziłem i porównłem tą pizze z włoskimi dziełami i wypadła fantastycznie. > Uwaga - jest TAŃSZA niz na Browarnej! Chociąż to restauracja, to kosztuje 9- 12 złotych. O ile dobrze pamiętam i wiele sięnie zmieniło, to pizze w Browarnej są właśnie w takiej cenie, a nawet tańsze. > I jeszcze hit absolutny. Włoch zakocha y w kraju naszym, zrobił tam pizze z... kapustą! nazwya sie "Pizza Jana" i kocham ją! :) Pizza z kapustą to musi być horror kompletny. Choć rzeczywiście zachęciłeś mnie, żeby odwiedzić ten przybytek włoskości. Ale jak się natnę, to nie omieszkam wrócić tu i dać świadectwo prawdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiula Re: która pizzeria w Toruniu jest najlepssza? IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 21.08.03, 20:44 CAPRI CAPRI i jeszcze raz CAPRI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: która pizzeria w Toruniu jest najlepssza? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 21.08.03, 22:19 Co do Browarnej to niestety mam podobne zle wspomnienia. Strulam sie tam pare razy. Lubilam tam chodzic, bo mimo wad o ktorych pisaliscie (wykrzykiwane nazwy pizzy, halas) lubilam ten klimat. Teraz najczesciej odwiedzam verone, ale na pewno przejde sie na Szczytna... jestem ciekawa tej wloskiej pizzy :) Pozdrawiam, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: która pizzeria w Toruniu jest najlepssza? IP: *.visp.energis.pl 22.08.03, 01:09 Capri is the best Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: która pizzeria w Toruniu jest najlepssza? IP: *.visp.energis.pl 22.08.03, 01:12 oczywiscie na Prostej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: która pizzeria w Toruniu jest najlepssza? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 15.09.03, 08:33 też miałam złe zdarzenie w Browarnej i od tamtego czasu niestety tam nie chodzę - choć lubiłam. Czekałam na pizze (daleko siedziałam więc chodziłam się dowiadywać) ale jak zobaczyłam że klienci którzy przyszli długo po mnie już dawno zjedli poszłam dowiedzieć się dokładniej a tam mnie informują że pewnie już pizzę wzięłam bo mnie już tu widzieli i przyszłam po drugą!!! Ale się wstydu najadłam - ale dostałam pizzę za którą zapłaciłam. Już więcej tam nie poszłam! Też jestem ciekawa tej pizzy ze Szczytnej więc na pewno się wybiorę - swego czasu rozsmakowałam się w Veronie ale niestety też się zepsuła choć klimat tam mi się podoba i wystrój! Ostatnio przerzuciałam się na Bar Wegetariański przy placu Katarzyny - samacznie i zdrowo!!! Ale bez piwka i papieroska! Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: która pizzeria w Toruniu jest najlepssza? 22.08.03, 10:50 Cze pozdrawiam z "zaprzyjaznionej" Bydgoszczy :))) kiedys gdy bywalem w Piernikowie to chodzilem do pizzerni za Nowym Rynkiem na ul Browarnrj. Wnioskuje iz cos od tego czasu sie pozmienialo i miesci sie teraz na ulicy Mostowej?? Jak dla mnie to najlepsza pizzernia na swiecie!!!! tylko w ten nieocieplonej kamienicy w zime szybko pizza stygla tak wiec trzeba bylo szybka ja jesc :)) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIetas Re: która pizzeria w Toruniu jest najlepssza? IP: *.tvk.torun.pl / 172.19.12.* 24.08.03, 23:19 Ja osobiscie nei weim jak jest w boirwarnej bo rbnak mi cierpliwosci weic sie an ten temat niew wyopwiadam. OSobiscie lubie opizze w CAPRI, w tej knajpie co jest pod "pietrem" nie pamietam jak sie ona znazywa :) cos na M chyba :) i w Sphinxie jest niezła pizza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiech Re: która pizzeria w Toruniu jest najlepssza? IP: *.tvk.torun.pl / 172.19.15.* 25.08.03, 09:53 Gość portalu: MIetas napisał(a): > OSobiscie lubie opizze w CAPRI, w tej knajpie co > jest pod "pietrem" nie pamietam jak sie ona znazywa :) cos na M chyba :) i w > Sphinxie jest niezła pizza knajpa na M to Metropolis. szczerze odradzam pizzę w tamtym miejscu. 2x dalem się namowić i 2x żalowałem. Ciężkie, bitumiczne przeżycie.. Odpowiedz Link Zgłoś
sdb Re: która pizzeria w Toruniu jest najlepssza? 25.08.03, 17:30 jadlem w Metropolis 2 razy. za pierwszym obsluga byla tak sobie uprzejma- wyrazila niezadowolenie ze po zlozeniu zamowienia przesiedlismy sie z kolezanka 2 stoliki dalej. pizza tania ale spalona. drugim razem z obsluga nie mialem kontaktu- pizza byla OK. jednak Browarnej nic w Toruniu i okolicach nie przebije PS. aczkolwiek do staromiejskiej sie przejde- a co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yorick O co chodzi z tą Staromiejska? IP: *.torun.dialup.inetia.pl 25.08.03, 18:16 A raczej z całym tym wpisem? domyślam się, że spłodził go fan określonego gatunku pizzy, tj. jakiejś zbliżonej do włoskich standartów. Doprawdy, można było swoje upodobania wyrazić w inny sposób, niż krytykowanie wszystkiego, co się nie mieści w ich ramach. Jadałem pizzę w wielu miejscach Polski i niepolski :) i podobnie jak gros wpisujących się tu uważam, że pizzerie Torunia trzymają wysoki standart, również pod względem cen (to skrót myslowy: chodzi o to, że są dość tanie), na czele zaś niewątpliwie jest Browarna. Przyjąłem do wiadomości, że jakiśtam specyficzny gat. pizzy sprzedaje się w Staromiejskiej i może nawet się tam kiedyś wybiorę. pzdrv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b3uit Re: O co chodzi z tą Staromiejska? IP: *.torun.mm.pl 25.08.03, 18:29 no to kiedy idziem do Staromiejskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przem Re: która pizzeria w Toruniu jest najlepssza? IP: 158.75.48.* 28.08.03, 15:30 idę na pizze, ale jeszcze nie wiem gdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qwerty Re: która pizzeria w Toruniu jest najlepssza? IP: 200.182.136.* 28.08.03, 19:44 ta w której podadzą pizzę z rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIRS Wg mnie Pizzeria Stara Browarna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.03, 09:46 pozdro [; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przem Re: Wg mnie Pizzeria Stara Browarna IP: 158.75.48.* 29.08.03, 09:58 byłem w Browarnej i pierwszy raz była taka sobie ( pseudoszynaka ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: charizma Re: Wg mnie Pizzeria Stara Browarna IP: *.lomza.sdi.tpnet.pl 30.08.03, 21:43 stara browarna jest pyszna!!!!!!!!!! najlepsza to wegetariańska KANION wymiana szynki na ananasa, zajebistaaaaaaaaaaaaa, staromiejska tesh dobra, chude ciasto ale ogromna spada z talerza, ale delikatniejsza w smaku, momentami nawet mdława, ale dobra. tres amigos tesh dobra, dają 4 rodzaje sosów do polewania, zwyczajna polska pizza, ale mi smakowała, metropolis tesh może być, całkiem całkiem, lecz zwyczajna. przepyszna jest w ANGELO blisko akademików na słowackiego polecam Odpowiedz Link Zgłoś
yoric Byłem w Staromiejskiej 13.09.03, 16:05 ... zupełnie przypadkiem zresztą, i pizza była niezła, ale zdecydowanie nie rewelacyjna. Obsługa również. Wiem, że ma ona swoich fanów, ale w mojej ocenie pod względem jakości pizzy - Browarna zdecydowanie górą. Więc, użytkowniku 'Antonio', następnym razem pisząc coś postaraj się robić to z poszanowaniem zdania innych, OK? pzdrv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antonio Re: Byłem w Staromiejskiej IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 15.09.03, 15:24 Oczywiście, szanuję zdanie innych, ale pizza w Staromiejskiej JEST rewelacyjna, zas pizza w Browarnej to bliżej niokreslony placek z warzywami/mięsem. Z kolei obsługa - o ile w Staromiejskiej może zosatwiać cos do życzenia, to w Browarnej zostawia same życzenia. Zresztą trudnio te znudzone panienki nazwać obsługą. Cóż każdy pozostraje na swoich pozycjach. Potwierdza to jednak tylko jeszcze arz starą prawdę - Polacy to naród konserwy kuchennej. Włoseki, francuskie, nawet chińskie i wietnamskie - lubimy tylko gdy przypomina nasze żarcie. Nie wiem czy wiecie, ale żadne szanujący się wietnamczyk mający knajpe w Polsce [w toruniu np. Lotos] nie je tego co podaje w Polakom, bo urąga to zasadom ich kuchni. Schabowy KIIIIIIING! Odpowiedz Link Zgłoś
m0nk Re: Byłem w Staromiejskiej 15.09.03, 20:29 wydaje mi sie, ze trzy pizzerie trzymaja bardzo podobny poziom - zebra, browarna i tres amigos. Tam pizze sa praktycznie identyczne:). W mojej Bydgoszczy nie ma takich pizzeri i szczerze wam tego zazdroszcze. browarna bilaby konkurencje gdyby nie fatalna obsluga - mam nadzieje, ze kots kto prowadzi ta knajpe przypadkiem to przeczyta i wprowadzi zmiany. to nawet nie chodzi o te laski, ktore tam pracuja - problem w samym systemie podawania (a wlasciwie w braku takowego). Z powodu problemow z Browarna najczesciej chodzimy to tres amigos - pizza minimalnie slabsza ale jest tam spokojniej i obsluga o niebo sprawniejsza:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yorick Re: Byłem w Staromiejskiej IP: 158.75.11.* 16.09.03, 09:36 Schabowego nie cierpię, uwielbiam experymenty w kuchni, np. spaghetti 'po włosku', do którego jednak zapewne żaden Włoch by się nie przyznał ;). Moje kryterium jest jasne - lubię danie za to, że mi - jak najbardziej subiektywnie - smakuje, a nigdy za to, że jest 'tradycyjnie włoskie', 'tradycyjnie polskie', itd. Pozdrawiam, nadal przedkładając placek z warzywami z Browarnej, popularnie zwany pizzą, nad pizzę ze Staromiejskiej :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antonio Re: Byłem w Staromiejskiej IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 16.09.03, 18:50 Faktycznie. Się uniosłem bez sensu. Byle było smacznie - i na takim wniosku zakończmy nasza dysputę. Pozdrawiam! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dynx a na internet ... IP: *.szel-sat.com.pl 15.09.03, 20:41 ..jest pizza w toruniu??? bo ja oszczedzam na telefonie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jar Re: która pizzeria w Toruniu jest najlepssza? IP: 195.205.11.* 19.09.03, 14:27 Capri, choć to co daja tam teraz nie przypomina tej z początku działalności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry Re: która pizzeria w Toruniu jest najlepssza? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.03, 15:32 Hallera róg Kniaziewicza 6520002 obsługa fajne babeczki ,tanio,dowóz gratis Odpowiedz Link Zgłoś