Dodaj do ulubionych

Dziennikarze "Gazety" polemizują z Zaleskim

15.12.08, 06:37
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • miszkar Dziennikarze "Gazety" polemizują z Zaleskim 15.12.08, 08:58
      Witam!

Patrzę sobie z Wielkopolski na to co się wyczynia w Toruniu.
      Doprawdy, zdjęcie Waszego prezydenta powinno być umiejscowione w
      encyklopedii jako ilustracja hasła: Ślamazarność.

Choć z drugiej strony, pamiętam jego wypowiedź na temat poszerzenia
      ilości pasów jezdni węzła nowego mostu. Podobno Pan Prezydent
      uzyskał na piśmie deklarację, iż zwiększenie pasów ruchu z dwóch do
      czterech odbędzie się w ramach tego samego budżetu! Bravo! Doprawdy,
      jak Pan o uzyskał? Dwa razy więcej za te same pieniądze! Cud, cud,
      cud! Jakaż szkoda, że nie zaprosiłem Pana na moje negocjacje w
      sprawie kupna mieszkania. Miałbym zapewne podwójny metraż za te same
      pieniądze! Jest Pan lepszy od prezesów Lehman Bros. Banku.

Chyba, że te dwa dodatkowe pasy ruchu to pasy dla rowerów i
      hulajnóg. Wtedy, parafrazując klasyczny film, byłyby to pasy na
      miarę Pańskiej prezydentury. A i to pewnie na wyrost i z okładem.

Pozdrawiam. Mam nadzieję, że Toruń przejrzy na oczy.

M
    • robgorpl Re: Dziennikarze "Gazety" polemizują z Zaleskim 15.12.08, 09:01
      Wyrażenie swoich racji nie wymaga stosowania mocnych słów. Mamy obecnie chyba sytuację, w której prezydent przyjął niebezpieczną dla siebie postawę zapominając kto jest jego pracodawcą i zleceniodawcą. Czytam jego wypowiedzi, autoryzowane, i próbuję się doszukać słowa wskazującego na przyznanie się do porażek, które prezydent również odnotowuje. Niestety nie widzę. Mowa jest wyłącznie o sukcesach. Każda próba dysputy, swobodnej wymiany poglądów i zgłaszania uwag, skutkuje mocną ripostą. A to niby atak na osobę prezydenta, a to czyn niegodny, a to nagabywanie, bo wszystko funkcjonuje przecież prawidłowo etc. Poza tym, należałoby również oddzielić rzeczywiste sukcesy od wykonania zadań, które należą do obowiązków zarządu miasta. Nie ośmielę użyć się tutaj słowa "władza", bo czasy władztwa minęły. Budowa chodników, remonty dróg, odnowa elewacji, wyremontowanie jednego tramwaju, budowa Centrum Sztuki Współczesnej (nota bene pomysł zupełnie nietrafiony), czy fontanny za grube miliony, to nie są sukcesy! Sukcesem mógłbym nazwać wybudowanie dwóch stadionów, mostu, rzeczywiste udrożnienie Torunia, zorganizowanie imprezy (sportowej, kulturalnej), która odbije się szerokim echem w mediach, co w przypadku aspirowania do ESK miałoby jakieś znaczenie. Dziś mamy problemy zarówno z przepustowością toruńskich ulic, z komunikacją miejską i... komunikacją w Urzędzie Miasta. To podstawowe problemy, które utrudniają codzienne życie mieszkańców.
    • palin zales-ie 15.12.08, 13:06
      "prezydent nie uciekl do rumunii jak kiedys..."
      a moze powinien?
      zalesky - wujek samo zlo
    • uszaty25 Re: Dziennikarze "Gazety" polemizują z Zaleskim 15.12.08, 13:20
      Zaleski zachowuje sie jak komunistyczny kacyk, geba pelna frazesow i zero
      konkretow. Ludziom podoba sie ze trzyba mocno podleglych mu urzednikow, a
      jednoczesnie ci sami ludzie narzekaja ze na wydanie np pozwolenia na budowe
      czeka sie 8 miesiecy. Nie potrzeba nam gospodarza (rozkaz wykonac bez gadania)
      tylko menagera z wizja i odpowiednim podejsciem do podwladnych.
    • 1a40 Dziennikarze "Gazety" polemizują z Zaleskim 15.12.08, 18:14
      Jest tyle pieknych miast w Polsce,dlaczego dziennikarze zajmuja sie akurat tym
      tematem? Torun powinien siedziec cicho i dziekowac stolicy wojewodztwa,ze w
      ogole pojawia sie na mapach pogody.Tylko dzieki podanej rece przez
      Bydgoszcz,Torun dzisiaj istnieje...a mimo wszystko nie rozumie swojego
      kiepskiego polozenia i dalej maci.Daj palec to ci urwe reke.Szkoda
      zaprzepaszczonej szansy,ktora Bydgoszcz dala Toruniowi...
    • panfilutek1 Pewnie Zaleski reaguje za ostro... 15.12.08, 23:20
      to fakt, że Zaleski powinien mieć więcej klasy, naprawdę tłumaczą go
      efekty i wysokie poparcie społeczne, więc nie powinien się dawać tak
      łatwo sprowokować. Na tych wszystkich sprawach się nie znam, nie
      wiem co było z tymi szczepionkami, albo innymi, to jest pewnie
      trochę szukanie dziury w całym i tematów na zapełnienie szpalt, bo z
      centrali poszedł na całą Polskę prikaz podsumowań. Z drugiej strony
      jeśli wszystkie zarzuty są takie jak te wypisywane przez Giedrysa,
      to nie dziwię się wkurzeniu Zaleskiego. Grzegorz Giedrys nie ma
      absolutnie prawa wypowiadać się na tematy związane z kulturą w tym
      mieście, bo jest dziennikarzem nierzetelnym, dla którego sukcesy to
      obsadzenie stanowisk bliskimi kolegami i dopisanie ich do listy
      dotacji, porażki zaś, to kiedy koledzy nie dostają tyle pieniędzy na
      swoje wielkie produkcje, ile by chcieli. A jak coś przyjedzie zza
      Wisły, to szukamy intertekstualności w Kopciuszku, . Ze świecą
      szukać drugiego takiego przypadku! Redaktorku, czas skończyć z
      pozorowaniem niezależności i odejść do jakiejś organizacji, bo
      hańbisz zawód dziennikarza! Jak ktoś mi nie wierzy, niech wróci do
      relacji Giedrysa z Toffifest. Skandal!
      • guminski11 Oszołom 16.12.08, 16:22
        A ty panfilutek jakiś oszołom jesteś. Wciąż tego Giedrysa atakujesz, a sam
        kłamiesz na każdym kroku. Na przykład, że Zaleski nie przyłozył ręki do
        przebudowy Baja Pomorskiego. takie twoje kłamstwa to dopiero skandal.
        • panfilutek1 Re: Oszołom 16.12.08, 23:46
          Ty chyba Radia Erewań słuchałeś, Panie Gumiński. Bez komentarza.
          • guminski11 kłamca 17.12.08, 14:22
            internauta panfilutek kłamie i nie chce podejmować na ten temat dyskusji. To
            rasowy kłamca, bezpodstawnie krytykujący toruńskich dziennikarzy. Mały toruński
            oszołom forumowy zalewany żółcią, że nie może pisać w normalnych mediach tylko
            na forum gdzie się chowa ze swoją miernotą umysłową za anonimowość.
            wytłumacz się z kłamstw o Baju Pomorskim kolego, a nie uciekaj jak smród.
            • panfilutek1 Re: kłamca 17.12.08, 17:17
              Hola hola, Panie Guminski, nie przypominam sobie, zebym wypowiadal
              sie kiedykolwiek o związkach Zaleskiego i Baja Pomorskiego, wiec
              zarzut o kłamstwie jest bezpodstawny. Moje zarzuty do konkretnego
              dziennikarza są jasne, wprost piszę o tym, co mi się nie podoba. I
              tyle.
              • guminski11 Re: kłamca 18.12.08, 10:38
                kłamiesz koleś i tyle. Jesteś stronniczy i fałszywy i to każdy już chyba
                zauważył. Dziennikarz tym się różni do ciebie, że pisze otwarcie, a nie pluje
                jak szmaciarz anonimowo. I zawsze już kims takim pozostaniesz.
                • panfilutek1 Koncz Pan... 18.12.08, 16:25
                  Obrażasz mnie, ale wciąż nie wiem za co? Kto kłamie i w jakiej
                  sprawie? Zarzucasz mi rzeczy, których sam się dopuszczasz.
                  Dziennikarz jest dziennikarzem, bierze pieniądze za to, żeby
                  prezentować zrównoważone poglądy, nie powinno być absolutnie
                  zastrzeżeń do jego obiektywizmu. A do red. Giedrysa takie
                  zastrzeżenia każdy średnio rozgarnięty obserwator mieć może.
                  Wystarczy popatrzeć z kim redaktor pije i nie pije piwa i co o tych
                  osobach pisze lub nie pisze potem w gazecie. Ot co. Ja dziennikarzem
                  nie jestem, nie muszę być obiektywny, a mimo to chyba jestem
                  bardziej niż wspomniany redaktor. Jeśli zarzucasz mi kłamstwa w
                  sprawie Giedrysa, to ja oczekuję konkretów. Bo rozumiem, że temat
                  Baja i Zaleskiego został już zarzucony? Ciężko dyskutować z głupcem,
                  oj, ciężko.
                  • cumshot_combo Re: Koncz Pan... 18.12.08, 16:34
                    Panie Filutek, co Pana tak opętało na temat Giedrysa? Za co go Pan tak
                    paranoicznie nienawidzisz? Dziewczynę ci odbił? Śnisz o nim? Zrywasz się w
                    środku nocy oblany zimnym potem i krzyczysz "Giedrys!"?
                    • panfilutek1 Re: Koncz Pan... 18.12.08, 16:46
                      To nie jest nienawiść, daleki jestem od tego. I nie jest to żaden
                      prywatny zatarg, osobiście nic mi nie zrobił. Ale irytuje mnie jego
                      brak obiektywizmu, czasem ocierający się wręcz o prywatę w
                      publikowanych tekstach. Jak na dłoni widać kogo lubi, kogo nie lubi,
                      zawczasu wiadomo czy coś będzie mu się podobało, czy też nie i
                      zależy to głównie od organizatorów. Poza tym pisze i ocenia
                      wydarzenia, na których ewidentnie się nie zna. Wyborcza zasługuje na
                      lepszego dziennikarza od kultury, takiego, który więcej wie i umie,
                      a mniej rozgrywa, nużając się w lokalnych sporach. Jego te nasze
                      zatargi strasznie kręcą, to jest małe.
                      • guminski11 Konćz sam 18.12.08, 17:11
                        filutek przeciez na pierwszy rzuty oka widać, że masz osobisty zatarg z
                        Giedrysem, bo starczy przejrzeć forum by przeczytać, że pracowałeś przy Lecie
                        Filmów i teksty Giedrysa ci nie grały. Kłamałes nieustannie - na przykład
                        "byłeś" jednoczesnie na seansach i przy własnym komputerze pisząc że oglądasz
                        filmy.
                        Nie jesteś żadną obiektywną postacią tylko jesteś stroną i kłamiesz zgrywając
                        sie na bezstronność.
                        A wogóle skąd wiesz z kim pije Giedrys? Czy aby nie dlatego, że często siadujesz
                        obok w tych samych knajpach?
                        Przypatrz się jednak dokładnie i pokaż dowody na to że wspólnie pije z kimś abyś
                        nie musiał potem się tłumaczyć przed sądem z kłamstw, które PUBLICZNIE na tym
                        forum umieszczasz. Nie zapominaj że forum nie jest anonimowe wbrew pozorom kiedy
                        zaczyna się postępowanie sądowe.
                        • panfilutek1 Re: Konćz sam 18.12.08, 17:36
                          Panie Guminski,
                          jestem po raz drugi w ciagu ostatniego miesiaca czy dwoch straszony
                          tutaj sądem. Dlaczego? Dlatego, ze mam oczy i podobnie jak inni nie
                          boje sie pisac o tym, co widze i slysze w miescie. Musialbym miec
                          nie po kolei w glowie, zeby pracowac dla Lata Filmow i przez poltora
                          roku nosic w sobie uraze i wylewac ja na forum, choc faktem jest, ze
                          i w tym przypadku Redaktor jak na dloni pokazal klasę obiektywizmu.
                          Ale to zdaje sie kolejny zarzut z serii "Baj i Zaleski", czyli
                          zaden. Czy rozmawiam z samym redaktorem? Nerwy w konserwy i więcej
                          obiektywizmu. Miasto jest za małe, zeby nie widziec roznych rzeczy.
                          Bardzo uwazam na slowa i ani razu nie napisalem nieprawdy, ale
                          poglądy swoje mam i będę czapkował każdemu, tylko dlatego, ze jest
                          redaktorem gazety. Nawet wyborczej.
                          • jacek-jacenty Panowie.... 18.12.08, 19:03
                            Tego typu dyskusje proponuję przenieść na priv.
                            Nijak się to ma to tematu wątku.
                          • cumshot_combo Re: Konćz sam 18.12.08, 19:25
                            Panie Filutku, ja tylko widzę, że masz jakiś osobisty interes w przekonaniu
                            wszystkich, że ten dziennikarz jest niewiarygodny. Nie podajesz twardych męskich
                            faktów - że tu się pomylił, tu rozmyślnie skłamał, a tu zmanipulował fakty. No
                            gdzie są te fakty? Na razie widzę same oceny. Nie moja sprawa czy prawdziwe czy
                            nie. A zaciętość tych sądów i maniakalność ich powracania może wszystkim
                            powiedzieć, że dziennikarz to Twój dawny kumpel, który Ci zaszkodził. Piwa nie
                            postawił, dziewczynę odbił, oszkalował na forum.
                            Tak samo myślę o Twojej krytyce Żydowicza.
                          • guminski11 Kła 19.12.08, 10:44
                            Filutek nie kłam coraz bardziej.
                            Przejrzałem twoje wpisy i wynika z nich, że wielokrotnie kłamałeś, fałszowałeś
                            rzeczywistośc i widziałeś tylko to co pasuje do postawionej przez ciebie
                            kłamliwej tezy.
                            NIgdy nie napisałeś złego słowa o Lecie Filmów, a już szczytem były twoje pełne
                            zachwytu opisy tego festiwalu i twojego pobytu na nim, które pisałeś siedząc w
                            domu. Zero obiektywizmu - zupełnie jakbyś pracował w PR tej imprezy.

Co swiadczy o twojej stronniczości i kłamstwach? Są dowody.
                            Prosze - oto przykład: atakujesz tylko Giedrysa, a wszystkie gazety w miescie,
                            nie tylko GW źle pisały o lecie Filmów, wystarczy przejrzeć archiwa w necie.
                            Teksty Giedrys były delikatne przy Nowosciach.

Masz osobisty interes w atakach i oczernianiu i jesteś osobą doskonale znającą
                            Giedrysa. Co gorsze jesteś wyjątkowo brudną szują, bo na codzień jesteś miły i
                            rozmawiasz z Giedrysem i innymi ktorych opluwasz, a potem w spoconej koszulce
                            wystukujesz obelgi na nich w internecie.

Wydaje ci się, że jesteś taki inteligentny i opanowany, a przecież jesteś tylko
                            marnym intrygantem na lokalnym forum. Przyjrzyj się sobie w lustrze. Zobaczysz
                            życiową szuję, której wydaje się, że jest kimś wartościowym.
                            Śmieszny człowieczku.
                            Nie kłam wiecej.
                            • cumshot_combo Re: Kła 19.12.08, 13:05
                              Bez przesady. Przestańcie się wzajemnie obrażać. Przenieście się gdzieś indziej.
                            • cumshot_combo Re: Kła 19.12.08, 13:07
                              Naprawdę dajcie już sobie spokój i przestańcie siebie obrażać
                              • panfilutek1 Re: Kła 19.12.08, 13:55
                                Odpowiadając na poprzedni Twój wpis i kończąc całą dyskusję:
                                Nie chcę nikogo przekonywać na temat warsztatu dziennikarskiego
                                redaktora Giedrysa, bo każdy ma swój rozum i niezależny osąd. Ja
                                tylko zwracam uwagę na to jak różnie moim zdaniem redaktor Giedrys
                                traktuje różne wydarzenia. Przykładem jak na tacy jest ocena Lata
                                Filmów i Tofifest - dwie dość podobne imprezy, mają swoje plusy i
                                minusy, popełniają/ły podobne błędy, tymczasem Giedrys jedną odsądza
                                od czci i wiary, zarzuca nieudolność i kumoterstwo, inną wychwala
                                pod niebiosa, przemilczając ewidentne błędy i niedociągnięcia,
                                stawiając obok Camerimage i Nowych Horyzontów - toż kpina ze
                                zdrowego rozsądku i ze wszystkich, którzy te imprezy widzieli. I
                                właśnie dlatego tak mnie to drażni, tym bardziej, że dzięki takim
                                publikacjom jedna impreza z miasta się wyniosła, czy wręcz została
                                wyrzucona i robi konkurencję w Warszawie. Innym razem skrytykował
                                inscenizację Kopciuszka w Baju za brak odwołań do innych tekstów w
                                literaturze - bez komentarza, po miesiącu czy dwóch działania zaczął
                                rozliczać z frekwencji CSW itd itp. Pisałem o konkretach jak to się
                                działo, a tu tylko dość ogólnie podsumowałem. Nie chcę Giedrysowi
                                szkodzić, bo na jego miejsce może przyjść ktoś gorszy, ja chcę, żeby
                                pracował nad rzetelnością i obiektywnością, żeby pamiętał za każdym
                                razem, jak siada do klawiatury, że słowa napisane w gazecie często
                                mają siłę kreującą rzeczywistość i że jest to ogromna
                                odpowiedzialność, z której chyba nie do końca zdaje sobie sprawę. Po
                                gazecie wyborczej oczekuję po prostu więcej niż po Nowościach i
                                Pomorskiej.
                                Co do Żydowicza, ja go nie krytykowałem, stworzył wielką imprezę,
                                chwała mu za to, zadałem tylko dość prowokacyjne pytanie a propos
                                szukania nowego miejsca, dyskusja potoczyła się tak jak się
                                potoczyła, także ze względu na głupawe ataki pod moim adresem, na co
                                nie miałem już wpływu.
                                Koniec i bomba.
                                • guminski11 farsa 19.12.08, 15:14
                                  Przeciez to farsa co ty wypisujesz filutek.
                                  "Ja mówiłem", "Ja pisałem", "mnie atakowano" król sie odezwał, ty fałszywy
                                  draniu wystarczy wyczytać w starszych wpisach forum ile osób z nazwiska
                                  wyzywałeś, jakie zarzuty stawiałeś bezpodstawnie. Aż dziwne, że nikt się z tym
                                  do sądu jeszcze nie ruszył. Masz o sobie mniemanie jak nie wiadomo kto, a
                                  przecież jesteś małym intrygantem nieustannie opluwającym publicznie wybrane osoby.
                                  Pomijasz to co napisałem - że wszystkie gazety nie tylko Giedrys - napisali źle
                                  o Lecie Filmów, bo było złe po prostu. Manipulujesz i kręcisz bo pali ci się
                                  tyłek i toniesz w swoich kłamstwach.
                                  Tak często piszesz, że ciebie to nie dotyczy, że Giedrys nic ci nie zrobił
                                  osobiście, że to aż śmieszne - przestań kłamać bo wszyscy wiemy, że jesteś po
                                  prostu stroną w tej sprawie.
                                  Że też taka fałszywa menda myśli że ma prawo innych oceniać.
                                  • panfilutek1 Re: farsa 19.12.08, 15:43
                                    Forum z definicji jest miejscem wymiany opinii. Ja prezentuje swoje
                                    zdanie, Ty prezentuj swoje. Koniec i kropka.
                                    • guminski11 Re: farsa 19.12.08, 16:01
                                      ja prezentuje swoje zdanie:
                                      Internatuta o pseudonimie panfilutek1 był powiązany z festiwalem Lato Filmów i
                                      mści sie na dziennikarzu GW Grzegorzu Giedrysie za negatywne artykuły o tej
                                      imprezie.
                                      Panfilutek1 stracił przez to pieniądze jakie zarabiał. To co robi robi tylko dla
                                      kasy.
                                      Więcej. Wszyscy wiemy że panfilutek1 jest mendą i śmieciem, bo na codzień jest
                                      znajomym Giedrysa, a jednocześnie jedzie na niego na forum.
                                      Takie ludzkie szmaty o przerośniętym ego jeszcze 20 lat temu byłyby kapusiem z
                                      SB, profesorkiem sprzedającym swoich kumpli z wydziału.
                                      Weźcie tę mendę z forum.
                                      • panfilutek1 Re: farsa 19.12.08, 16:35
                                        Niestety Panie Guminski nie trafiles w ani jeden punkt, nie
                                        przyjmujesz tego co piszę, a jedyne co potrafisz, to używać
                                        ordynarnego języka, co dyskwalifikuje Cię jako dyskutanta (zdaje
                                        się, że to styl zbliżony do kogoś z dyskusji o Marku Żydowiczu, mylę
                                        się?). Smutne to. Jeśli próbujesz bronić redaktora Giedrysa, robisz
                                        to w fatalnym stylu, który raczej mu szkodzi niż pomaga. Skończmy
                                        ten temat, bo szkoda klawiatury. Życzę miłego dnia.
                                        • guminski11 Re: farsa 19.12.08, 16:43
                                          Ja się po prostu brzydzę takimi ludźmi jak ty filutek. Okropna, mętna
                                          popłuczyna, wykorzystująca fałsz i kłamstwo w walce o swoje własne interesy,
                                          kreująca się przy okazji na kogoś obiektywnego.
                                          Wymiotować się chce.
                                          Nie będziesz mnie pouczał kiedy mam kończyć dyskusję, bo nie jesteśmy na tym
                                          samym poziomie. Ty jesteś intrygantem, kimś godnym najgorszych wyzwisk, a ja po
                                          prostu walczę o prawdę.
                                          Nie napisałeś w tej dyskusji słowa prawdy. Ani jednego.
      • popesku Re: Pewnie Zaleski reaguje za ostro... 24.01.09, 15:09
        A może być tak, że "Grzegorz Giedrys nie ma
        absolutnie prawa wypowiadać się na tematy związane z kulturą w tym
        mieście", ale co do Zalewskiego ma rację? Hę? To się chyba nie wyklucza?
    • szlachcic Gazeta Wyborcza = prezydent Zaleski 16.12.08, 19:18
      mysle ze mozna spokojnie postawic znak rownosci pomiedzy Gazete
      Wyborcza a Zaleskim
      • yavanna86 Re: Gazeta Wyborcza = prezydent Zaleski 18.12.08, 11:45
        ??
        za głęboka ta metafora
        i atakuje sam/a siebie?
    • tryg.sk przecież 24.12.08, 01:05
      Z Zaleskim nie da się polemizować, od tego zacznijmy.
    • zro_26 Dziennikarze "Gazety" polemizują z Zaleskim 14.01.09, 14:28
      Odczepcie się od Zaleskiego!Takiego Prezydenta przedtym nie mieliśmy
      i chyba póżniej nie będziemy mieli.Ten facet poprostu sprawdził się
      na tym stanowisku.Mieszkańcy oceniają Prezydenta Miasta pozytywnie!
      Te "połajanki" uważam za bardzo słuszne.Przyzwyczailiście się,że was
      nikt nie potępia.Bo niby w jaki sposób Was potępiać?zwołać wiec?
      Dzień póżniej i tak byśćie napisali,że ktoś Was śmie potępiać i to
      niesłusznie.Prawda,że trafił na dogodny okres kiedy UE sypie
      pieniążkami.Jednak należyte wykorzystanie tych pieniędzy to zasługa
      Zaleskiego i zespołu.
      • albrecht_kalb Re: Dziennikarze "Gazety" polemizują z Zaleskim 14.01.09, 15:16
        DUPA, DUPA, DUPA, i most też pewnie postawi Zaleski? I wogole jest najlepszy na
        świecie hej. Facet postrzegający miasto jak "udzielny władca tego małego
        pustynnego kraiku". Zamiast ESK będzie Europejska Stolica Parad, im więcej
        parad, tym bardziej kulturalnie. Dajcie spokój z tymi laurkami.
        p.s. - kto Ci powiedział, że na mnie nikt psów nie wiesza?? :P
        • tryg.sk Re: Dziennikarze "Gazety" polemizują z Zaleskim 15.01.09, 14:27
          Mnie, na przykład, nikt nie potępia, hihihi. Żartowałem...
          Oczywiscie, prezydentura w takim stylu już powinna się już zakończyć. Dochodzi
          już do apogeum nieporozumienia na linii Prezydent - mieszkańcy. Doskonale się o
          tym przekonali choćby domniemani "gapowicze" jeżdżący pojazdami MZK. Prezydent
          oddala się od rzeczywistości.
          • zro_26 Re: Dziennikarze "Gazety" polemizują z Zaleskim 15.01.09, 16:02
            tryg.sk- no to wskaż lepszego kandydata.Zapewniam ,że nie
            znajdziesz.Jeżeli ma być skuteczny musi pchać ten wózek nawet
            przeciw gazeciarzom o innych rozrabiających,bo tacy już są,nie
            wspominam.Ja się z nim zetknąłem tylko raz i to ponad 20 lat
            temu.Był wtedy jeszcze młody ale zaimponował mi twardym i rzeczowym
            dążeniem do celu.
            • albrecht_kalb Re: Dziennikarze "Gazety" polemizują z Zaleskim 16.01.09, 14:51
              To jeszcze opowiedz jak to było z tym Shrekowym ZSMP. Bo ludzie różne rzeczy
              mówią :]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka