city_blue 15.12.08, 06:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miszkar Dziennikarze "Gazety" polemizują z Zaleskim 15.12.08, 08:58 Witam! Patrzę sobie z Wielkopolski na to co się wyczynia w Toruniu. Doprawdy, zdjęcie Waszego prezydenta powinno być umiejscowione w encyklopedii jako ilustracja hasła: Ślamazarność. Choć z drugiej strony, pamiętam jego wypowiedź na temat poszerzenia ilości pasów jezdni węzła nowego mostu. Podobno Pan Prezydent uzyskał na piśmie deklarację, iż zwiększenie pasów ruchu z dwóch do czterech odbędzie się w ramach tego samego budżetu! Bravo! Doprawdy, jak Pan o uzyskał? Dwa razy więcej za te same pieniądze! Cud, cud, cud! Jakaż szkoda, że nie zaprosiłem Pana na moje negocjacje w sprawie kupna mieszkania. Miałbym zapewne podwójny metraż za te same pieniądze! Jest Pan lepszy od prezesów Lehman Bros. Banku. Chyba, że te dwa dodatkowe pasy ruchu to pasy dla rowerów i hulajnóg. Wtedy, parafrazując klasyczny film, byłyby to pasy na miarę Pańskiej prezydentury. A i to pewnie na wyrost i z okładem. Pozdrawiam. Mam nadzieję, że Toruń przejrzy na oczy. M Odpowiedz Link Zgłoś
robgorpl Re: Dziennikarze "Gazety" polemizują z Zaleskim 15.12.08, 09:01 Wyrażenie swoich racji nie wymaga stosowania mocnych słów. Mamy obecnie chyba sytuację, w której prezydent przyjął niebezpieczną dla siebie postawę zapominając kto jest jego pracodawcą i zleceniodawcą. Czytam jego wypowiedzi, autoryzowane, i próbuję się doszukać słowa wskazującego na przyznanie się do porażek, które prezydent również odnotowuje. Niestety nie widzę. Mowa jest wyłącznie o sukcesach. Każda próba dysputy, swobodnej wymiany poglądów i zgłaszania uwag, skutkuje mocną ripostą. A to niby atak na osobę prezydenta, a to czyn niegodny, a to nagabywanie, bo wszystko funkcjonuje przecież prawidłowo etc. Poza tym, należałoby również oddzielić rzeczywiste sukcesy od wykonania zadań, które należą do obowiązków zarządu miasta. Nie ośmielę użyć się tutaj słowa "władza", bo czasy władztwa minęły. Budowa chodników, remonty dróg, odnowa elewacji, wyremontowanie jednego tramwaju, budowa Centrum Sztuki Współczesnej (nota bene pomysł zupełnie nietrafiony), czy fontanny za grube miliony, to nie są sukcesy! Sukcesem mógłbym nazwać wybudowanie dwóch stadionów, mostu, rzeczywiste udrożnienie Torunia, zorganizowanie imprezy (sportowej, kulturalnej), która odbije się szerokim echem w mediach, co w przypadku aspirowania do ESK miałoby jakieś znaczenie. Dziś mamy problemy zarówno z przepustowością toruńskich ulic, z komunikacją miejską i... komunikacją w Urzędzie Miasta. To podstawowe problemy, które utrudniają codzienne życie mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
palin zales-ie 15.12.08, 13:06 "prezydent nie uciekl do rumunii jak kiedys..." a moze powinien? zalesky - wujek samo zlo Odpowiedz Link Zgłoś
uszaty25 Re: Dziennikarze "Gazety" polemizują z Zaleskim 15.12.08, 13:20 Zaleski zachowuje sie jak komunistyczny kacyk, geba pelna frazesow i zero konkretow. Ludziom podoba sie ze trzyba mocno podleglych mu urzednikow, a jednoczesnie ci sami ludzie narzekaja ze na wydanie np pozwolenia na budowe czeka sie 8 miesiecy. Nie potrzeba nam gospodarza (rozkaz wykonac bez gadania) tylko menagera z wizja i odpowiednim podejsciem do podwladnych. Odpowiedz Link Zgłoś
1a40 Dziennikarze "Gazety" polemizują z Zaleskim 15.12.08, 18:14 Jest tyle pieknych miast w Polsce,dlaczego dziennikarze zajmuja sie akurat tym tematem? Torun powinien siedziec cicho i dziekowac stolicy wojewodztwa,ze w ogole pojawia sie na mapach pogody.Tylko dzieki podanej rece przez Bydgoszcz,Torun dzisiaj istnieje...a mimo wszystko nie rozumie swojego kiepskiego polozenia i dalej maci.Daj palec to ci urwe reke.Szkoda zaprzepaszczonej szansy,ktora Bydgoszcz dala Toruniowi... Odpowiedz Link Zgłoś
panfilutek1 Pewnie Zaleski reaguje za ostro... 15.12.08, 23:20 to fakt, że Zaleski powinien mieć więcej klasy, naprawdę tłumaczą go efekty i wysokie poparcie społeczne, więc nie powinien się dawać tak łatwo sprowokować. Na tych wszystkich sprawach się nie znam, nie wiem co było z tymi szczepionkami, albo innymi, to jest pewnie trochę szukanie dziury w całym i tematów na zapełnienie szpalt, bo z centrali poszedł na całą Polskę prikaz podsumowań. Z drugiej strony jeśli wszystkie zarzuty są takie jak te wypisywane przez Giedrysa, to nie dziwię się wkurzeniu Zaleskiego. Grzegorz Giedrys nie ma absolutnie prawa wypowiadać się na tematy związane z kulturą w tym mieście, bo jest dziennikarzem nierzetelnym, dla którego sukcesy to obsadzenie stanowisk bliskimi kolegami i dopisanie ich do listy dotacji, porażki zaś, to kiedy koledzy nie dostają tyle pieniędzy na swoje wielkie produkcje, ile by chcieli. A jak coś przyjedzie zza Wisły, to szukamy intertekstualności w Kopciuszku, . Ze świecą szukać drugiego takiego przypadku! Redaktorku, czas skończyć z pozorowaniem niezależności i odejść do jakiejś organizacji, bo hańbisz zawód dziennikarza! Jak ktoś mi nie wierzy, niech wróci do relacji Giedrysa z Toffifest. Skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
guminski11 Oszołom 16.12.08, 16:22 A ty panfilutek jakiś oszołom jesteś. Wciąż tego Giedrysa atakujesz, a sam kłamiesz na każdym kroku. Na przykład, że Zaleski nie przyłozył ręki do przebudowy Baja Pomorskiego. takie twoje kłamstwa to dopiero skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
panfilutek1 Re: Oszołom 16.12.08, 23:46 Ty chyba Radia Erewań słuchałeś, Panie Gumiński. Bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
guminski11 kłamca 17.12.08, 14:22 internauta panfilutek kłamie i nie chce podejmować na ten temat dyskusji. To rasowy kłamca, bezpodstawnie krytykujący toruńskich dziennikarzy. Mały toruński oszołom forumowy zalewany żółcią, że nie może pisać w normalnych mediach tylko na forum gdzie się chowa ze swoją miernotą umysłową za anonimowość. wytłumacz się z kłamstw o Baju Pomorskim kolego, a nie uciekaj jak smród. Odpowiedz Link Zgłoś
panfilutek1 Re: kłamca 17.12.08, 17:17 Hola hola, Panie Guminski, nie przypominam sobie, zebym wypowiadal sie kiedykolwiek o związkach Zaleskiego i Baja Pomorskiego, wiec zarzut o kłamstwie jest bezpodstawny. Moje zarzuty do konkretnego dziennikarza są jasne, wprost piszę o tym, co mi się nie podoba. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
guminski11 Re: kłamca 18.12.08, 10:38 kłamiesz koleś i tyle. Jesteś stronniczy i fałszywy i to każdy już chyba zauważył. Dziennikarz tym się różni do ciebie, że pisze otwarcie, a nie pluje jak szmaciarz anonimowo. I zawsze już kims takim pozostaniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
panfilutek1 Koncz Pan... 18.12.08, 16:25 Obrażasz mnie, ale wciąż nie wiem za co? Kto kłamie i w jakiej sprawie? Zarzucasz mi rzeczy, których sam się dopuszczasz. Dziennikarz jest dziennikarzem, bierze pieniądze za to, żeby prezentować zrównoważone poglądy, nie powinno być absolutnie zastrzeżeń do jego obiektywizmu. A do red. Giedrysa takie zastrzeżenia każdy średnio rozgarnięty obserwator mieć może. Wystarczy popatrzeć z kim redaktor pije i nie pije piwa i co o tych osobach pisze lub nie pisze potem w gazecie. Ot co. Ja dziennikarzem nie jestem, nie muszę być obiektywny, a mimo to chyba jestem bardziej niż wspomniany redaktor. Jeśli zarzucasz mi kłamstwa w sprawie Giedrysa, to ja oczekuję konkretów. Bo rozumiem, że temat Baja i Zaleskiego został już zarzucony? Ciężko dyskutować z głupcem, oj, ciężko. Odpowiedz Link Zgłoś
cumshot_combo Re: Koncz Pan... 18.12.08, 16:34 Panie Filutek, co Pana tak opętało na temat Giedrysa? Za co go Pan tak paranoicznie nienawidzisz? Dziewczynę ci odbił? Śnisz o nim? Zrywasz się w środku nocy oblany zimnym potem i krzyczysz "Giedrys!"? Odpowiedz Link Zgłoś
panfilutek1 Re: Koncz Pan... 18.12.08, 16:46 To nie jest nienawiść, daleki jestem od tego. I nie jest to żaden prywatny zatarg, osobiście nic mi nie zrobił. Ale irytuje mnie jego brak obiektywizmu, czasem ocierający się wręcz o prywatę w publikowanych tekstach. Jak na dłoni widać kogo lubi, kogo nie lubi, zawczasu wiadomo czy coś będzie mu się podobało, czy też nie i zależy to głównie od organizatorów. Poza tym pisze i ocenia wydarzenia, na których ewidentnie się nie zna. Wyborcza zasługuje na lepszego dziennikarza od kultury, takiego, który więcej wie i umie, a mniej rozgrywa, nużając się w lokalnych sporach. Jego te nasze zatargi strasznie kręcą, to jest małe. Odpowiedz Link Zgłoś
guminski11 Konćz sam 18.12.08, 17:11 filutek przeciez na pierwszy rzuty oka widać, że masz osobisty zatarg z Giedrysem, bo starczy przejrzeć forum by przeczytać, że pracowałeś przy Lecie Filmów i teksty Giedrysa ci nie grały. Kłamałes nieustannie - na przykład "byłeś" jednoczesnie na seansach i przy własnym komputerze pisząc że oglądasz filmy. Nie jesteś żadną obiektywną postacią tylko jesteś stroną i kłamiesz zgrywając sie na bezstronność. A wogóle skąd wiesz z kim pije Giedrys? Czy aby nie dlatego, że często siadujesz obok w tych samych knajpach? Przypatrz się jednak dokładnie i pokaż dowody na to że wspólnie pije z kimś abyś nie musiał potem się tłumaczyć przed sądem z kłamstw, które PUBLICZNIE na tym forum umieszczasz. Nie zapominaj że forum nie jest anonimowe wbrew pozorom kiedy zaczyna się postępowanie sądowe. Odpowiedz Link Zgłoś
panfilutek1 Re: Konćz sam 18.12.08, 17:36 Panie Guminski, jestem po raz drugi w ciagu ostatniego miesiaca czy dwoch straszony tutaj sądem. Dlaczego? Dlatego, ze mam oczy i podobnie jak inni nie boje sie pisac o tym, co widze i slysze w miescie. Musialbym miec nie po kolei w glowie, zeby pracowac dla Lata Filmow i przez poltora roku nosic w sobie uraze i wylewac ja na forum, choc faktem jest, ze i w tym przypadku Redaktor jak na dloni pokazal klasę obiektywizmu. Ale to zdaje sie kolejny zarzut z serii "Baj i Zaleski", czyli zaden. Czy rozmawiam z samym redaktorem? Nerwy w konserwy i więcej obiektywizmu. Miasto jest za małe, zeby nie widziec roznych rzeczy. Bardzo uwazam na slowa i ani razu nie napisalem nieprawdy, ale poglądy swoje mam i będę czapkował każdemu, tylko dlatego, ze jest redaktorem gazety. Nawet wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek-jacenty Panowie.... 18.12.08, 19:03 Tego typu dyskusje proponuję przenieść na priv. Nijak się to ma to tematu wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
cumshot_combo Re: Konćz sam 18.12.08, 19:25 Panie Filutku, ja tylko widzę, że masz jakiś osobisty interes w przekonaniu wszystkich, że ten dziennikarz jest niewiarygodny. Nie podajesz twardych męskich faktów - że tu się pomylił, tu rozmyślnie skłamał, a tu zmanipulował fakty. No gdzie są te fakty? Na razie widzę same oceny. Nie moja sprawa czy prawdziwe czy nie. A zaciętość tych sądów i maniakalność ich powracania może wszystkim powiedzieć, że dziennikarz to Twój dawny kumpel, który Ci zaszkodził. Piwa nie postawił, dziewczynę odbił, oszkalował na forum. Tak samo myślę o Twojej krytyce Żydowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
guminski11 Kła 19.12.08, 10:44 Filutek nie kłam coraz bardziej. Przejrzałem twoje wpisy i wynika z nich, że wielokrotnie kłamałeś, fałszowałeś rzeczywistośc i widziałeś tylko to co pasuje do postawionej przez ciebie kłamliwej tezy. NIgdy nie napisałeś złego słowa o Lecie Filmów, a już szczytem były twoje pełne zachwytu opisy tego festiwalu i twojego pobytu na nim, które pisałeś siedząc w domu. Zero obiektywizmu - zupełnie jakbyś pracował w PR tej imprezy. Co swiadczy o twojej stronniczości i kłamstwach? Są dowody. Prosze - oto przykład: atakujesz tylko Giedrysa, a wszystkie gazety w miescie, nie tylko GW źle pisały o lecie Filmów, wystarczy przejrzeć archiwa w necie. Teksty Giedrys były delikatne przy Nowosciach. Masz osobisty interes w atakach i oczernianiu i jesteś osobą doskonale znającą Giedrysa. Co gorsze jesteś wyjątkowo brudną szują, bo na codzień jesteś miły i rozmawiasz z Giedrysem i innymi ktorych opluwasz, a potem w spoconej koszulce wystukujesz obelgi na nich w internecie. Wydaje ci się, że jesteś taki inteligentny i opanowany, a przecież jesteś tylko marnym intrygantem na lokalnym forum. Przyjrzyj się sobie w lustrze. Zobaczysz życiową szuję, której wydaje się, że jest kimś wartościowym. Śmieszny człowieczku. Nie kłam wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
cumshot_combo Re: Kła 19.12.08, 13:05 Bez przesady. Przestańcie się wzajemnie obrażać. Przenieście się gdzieś indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
cumshot_combo Re: Kła 19.12.08, 13:07 Naprawdę dajcie już sobie spokój i przestańcie siebie obrażać Odpowiedz Link Zgłoś
panfilutek1 Re: Kła 19.12.08, 13:55 Odpowiadając na poprzedni Twój wpis i kończąc całą dyskusję: Nie chcę nikogo przekonywać na temat warsztatu dziennikarskiego redaktora Giedrysa, bo każdy ma swój rozum i niezależny osąd. Ja tylko zwracam uwagę na to jak różnie moim zdaniem redaktor Giedrys traktuje różne wydarzenia. Przykładem jak na tacy jest ocena Lata Filmów i Tofifest - dwie dość podobne imprezy, mają swoje plusy i minusy, popełniają/ły podobne błędy, tymczasem Giedrys jedną odsądza od czci i wiary, zarzuca nieudolność i kumoterstwo, inną wychwala pod niebiosa, przemilczając ewidentne błędy i niedociągnięcia, stawiając obok Camerimage i Nowych Horyzontów - toż kpina ze zdrowego rozsądku i ze wszystkich, którzy te imprezy widzieli. I właśnie dlatego tak mnie to drażni, tym bardziej, że dzięki takim publikacjom jedna impreza z miasta się wyniosła, czy wręcz została wyrzucona i robi konkurencję w Warszawie. Innym razem skrytykował inscenizację Kopciuszka w Baju za brak odwołań do innych tekstów w literaturze - bez komentarza, po miesiącu czy dwóch działania zaczął rozliczać z frekwencji CSW itd itp. Pisałem o konkretach jak to się działo, a tu tylko dość ogólnie podsumowałem. Nie chcę Giedrysowi szkodzić, bo na jego miejsce może przyjść ktoś gorszy, ja chcę, żeby pracował nad rzetelnością i obiektywnością, żeby pamiętał za każdym razem, jak siada do klawiatury, że słowa napisane w gazecie często mają siłę kreującą rzeczywistość i że jest to ogromna odpowiedzialność, z której chyba nie do końca zdaje sobie sprawę. Po gazecie wyborczej oczekuję po prostu więcej niż po Nowościach i Pomorskiej. Co do Żydowicza, ja go nie krytykowałem, stworzył wielką imprezę, chwała mu za to, zadałem tylko dość prowokacyjne pytanie a propos szukania nowego miejsca, dyskusja potoczyła się tak jak się potoczyła, także ze względu na głupawe ataki pod moim adresem, na co nie miałem już wpływu. Koniec i bomba. Odpowiedz Link Zgłoś
guminski11 farsa 19.12.08, 15:14 Przeciez to farsa co ty wypisujesz filutek. "Ja mówiłem", "Ja pisałem", "mnie atakowano" król sie odezwał, ty fałszywy draniu wystarczy wyczytać w starszych wpisach forum ile osób z nazwiska wyzywałeś, jakie zarzuty stawiałeś bezpodstawnie. Aż dziwne, że nikt się z tym do sądu jeszcze nie ruszył. Masz o sobie mniemanie jak nie wiadomo kto, a przecież jesteś małym intrygantem nieustannie opluwającym publicznie wybrane osoby. Pomijasz to co napisałem - że wszystkie gazety nie tylko Giedrys - napisali źle o Lecie Filmów, bo było złe po prostu. Manipulujesz i kręcisz bo pali ci się tyłek i toniesz w swoich kłamstwach. Tak często piszesz, że ciebie to nie dotyczy, że Giedrys nic ci nie zrobił osobiście, że to aż śmieszne - przestań kłamać bo wszyscy wiemy, że jesteś po prostu stroną w tej sprawie. Że też taka fałszywa menda myśli że ma prawo innych oceniać. Odpowiedz Link Zgłoś
panfilutek1 Re: farsa 19.12.08, 15:43 Forum z definicji jest miejscem wymiany opinii. Ja prezentuje swoje zdanie, Ty prezentuj swoje. Koniec i kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
guminski11 Re: farsa 19.12.08, 16:01 ja prezentuje swoje zdanie: Internatuta o pseudonimie panfilutek1 był powiązany z festiwalem Lato Filmów i mści sie na dziennikarzu GW Grzegorzu Giedrysie za negatywne artykuły o tej imprezie. Panfilutek1 stracił przez to pieniądze jakie zarabiał. To co robi robi tylko dla kasy. Więcej. Wszyscy wiemy że panfilutek1 jest mendą i śmieciem, bo na codzień jest znajomym Giedrysa, a jednocześnie jedzie na niego na forum. Takie ludzkie szmaty o przerośniętym ego jeszcze 20 lat temu byłyby kapusiem z SB, profesorkiem sprzedającym swoich kumpli z wydziału. Weźcie tę mendę z forum. Odpowiedz Link Zgłoś
panfilutek1 Re: farsa 19.12.08, 16:35 Niestety Panie Guminski nie trafiles w ani jeden punkt, nie przyjmujesz tego co piszę, a jedyne co potrafisz, to używać ordynarnego języka, co dyskwalifikuje Cię jako dyskutanta (zdaje się, że to styl zbliżony do kogoś z dyskusji o Marku Żydowiczu, mylę się?). Smutne to. Jeśli próbujesz bronić redaktora Giedrysa, robisz to w fatalnym stylu, który raczej mu szkodzi niż pomaga. Skończmy ten temat, bo szkoda klawiatury. Życzę miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
guminski11 Re: farsa 19.12.08, 16:43 Ja się po prostu brzydzę takimi ludźmi jak ty filutek. Okropna, mętna popłuczyna, wykorzystująca fałsz i kłamstwo w walce o swoje własne interesy, kreująca się przy okazji na kogoś obiektywnego. Wymiotować się chce. Nie będziesz mnie pouczał kiedy mam kończyć dyskusję, bo nie jesteśmy na tym samym poziomie. Ty jesteś intrygantem, kimś godnym najgorszych wyzwisk, a ja po prostu walczę o prawdę. Nie napisałeś w tej dyskusji słowa prawdy. Ani jednego. Odpowiedz Link Zgłoś
popesku Re: Pewnie Zaleski reaguje za ostro... 24.01.09, 15:09 A może być tak, że "Grzegorz Giedrys nie ma absolutnie prawa wypowiadać się na tematy związane z kulturą w tym mieście", ale co do Zalewskiego ma rację? Hę? To się chyba nie wyklucza? Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Gazeta Wyborcza = prezydent Zaleski 16.12.08, 19:18 mysle ze mozna spokojnie postawic znak rownosci pomiedzy Gazete Wyborcza a Zaleskim Odpowiedz Link Zgłoś
yavanna86 Re: Gazeta Wyborcza = prezydent Zaleski 18.12.08, 11:45 ?? za głęboka ta metafora i atakuje sam/a siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
tryg.sk przecież 24.12.08, 01:05 Z Zaleskim nie da się polemizować, od tego zacznijmy. Odpowiedz Link Zgłoś
zro_26 Dziennikarze "Gazety" polemizują z Zaleskim 14.01.09, 14:28 Odczepcie się od Zaleskiego!Takiego Prezydenta przedtym nie mieliśmy i chyba póżniej nie będziemy mieli.Ten facet poprostu sprawdził się na tym stanowisku.Mieszkańcy oceniają Prezydenta Miasta pozytywnie! Te "połajanki" uważam za bardzo słuszne.Przyzwyczailiście się,że was nikt nie potępia.Bo niby w jaki sposób Was potępiać?zwołać wiec? Dzień póżniej i tak byśćie napisali,że ktoś Was śmie potępiać i to niesłusznie.Prawda,że trafił na dogodny okres kiedy UE sypie pieniążkami.Jednak należyte wykorzystanie tych pieniędzy to zasługa Zaleskiego i zespołu. Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht_kalb Re: Dziennikarze "Gazety" polemizują z Zaleskim 14.01.09, 15:16 DUPA, DUPA, DUPA, i most też pewnie postawi Zaleski? I wogole jest najlepszy na świecie hej. Facet postrzegający miasto jak "udzielny władca tego małego pustynnego kraiku". Zamiast ESK będzie Europejska Stolica Parad, im więcej parad, tym bardziej kulturalnie. Dajcie spokój z tymi laurkami. p.s. - kto Ci powiedział, że na mnie nikt psów nie wiesza?? :P Odpowiedz Link Zgłoś
tryg.sk Re: Dziennikarze "Gazety" polemizują z Zaleskim 15.01.09, 14:27 Mnie, na przykład, nikt nie potępia, hihihi. Żartowałem... Oczywiscie, prezydentura w takim stylu już powinna się już zakończyć. Dochodzi już do apogeum nieporozumienia na linii Prezydent - mieszkańcy. Doskonale się o tym przekonali choćby domniemani "gapowicze" jeżdżący pojazdami MZK. Prezydent oddala się od rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
zro_26 Re: Dziennikarze "Gazety" polemizują z Zaleskim 15.01.09, 16:02 tryg.sk- no to wskaż lepszego kandydata.Zapewniam ,że nie znajdziesz.Jeżeli ma być skuteczny musi pchać ten wózek nawet przeciw gazeciarzom o innych rozrabiających,bo tacy już są,nie wspominam.Ja się z nim zetknąłem tylko raz i to ponad 20 lat temu.Był wtedy jeszcze młody ale zaimponował mi twardym i rzeczowym dążeniem do celu. Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht_kalb Re: Dziennikarze "Gazety" polemizują z Zaleskim 16.01.09, 14:51 To jeszcze opowiedz jak to było z tym Shrekowym ZSMP. Bo ludzie różne rzeczy mówią :] Odpowiedz Link Zgłoś