plocczanin_na_wygnaniu 13.03.09, 08:17 Panie Profesorze. Manchester United grał z Interem, a nie z Milanem. Po tym pierwszym feralnym zdaniu, reszty nie chce mi się czytać. Niech ktoś z GW poprawi to proszę chociaż w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
spanish.inquisition Re: Prof. Marian Filar: Old Trafford 13.03.09, 09:53 plocczanin_na_wygnaniu napisał: > Panie Profesorze. Manchester United grał z Interem, a nie z Milanem. > Po tym pierwszym feralnym zdaniu, reszty nie chce mi się czytać. > Niech ktoś z GW poprawi to proszę chociaż w internecie. Inter Mediolan, Mediolan czyli ang./fr. Milan.. Filar nie napisal AC Milan, tylko po prostu Milan, co moze sie odnosic do obu tych klubow.. Odpowiedz Link Zgłoś
killa_bee Prof. Marian Filar: Old Trafford 13.03.09, 12:14 "A ja patrzę na to wszystko, patrzę i tak sobie rozmyślam: kiedy i u nas będzie tak, jak na Old Trafford? Na boisku, na widowni i szerzej, poza nią..." No wiec Panie P'sorze ja panu odpowiem kiedy. Jest to mimo wszystko bardzo proste. Abstrahujac od poziomu sportowego a skupiajac sie na bezpieczenstwie i komforcie ogladania meczow,w Polsce bedzie jak w Anglii gdy wy decydenci(poslowie senatorowie,prezydenci,inni majacy posluch i tworzacy prawo) stworzycie takie regulu i prawa ktore rzeczywiscie srogo zaczna karac chuliganow.Nie jakies 200zl i nieegzekwowalny zalkaz stadionowy a np: 1000zl za wbiegniecie na murawe i areszt miesieczny.Gwarantuje ze 3/4 z tych chuliganow drugi raz na murawe nie wejdzie.Jak pracuje to bardzo latwo sciagnac kase jak malolat sciagac od jego rodzicow. Niby proste ale dla was chyba nie bardzo bo pewnie nawet nie macie gdzie ich wsadzic bo przepelnione sa wiezienia... Odpowiedz Link Zgłoś
lew131313 Czyżby relatywność oglądu? 13.03.09, 15:11 Panie Profesorze; czy pośród tych wspaniałych angielskich kibiców, których nam Pan opisuje, nie znaleźli się również i ci osobnicy, którzy byli odpowiedzialni za pamiętną masakrę Włochów podczas meczu w Brukseli? Przypominam, zginęło wówczas około 50 kibiców! ZGINĘŁO, a nie zostało "jedynie" pobitych. Niech się więc aż tak bardzo Pan tymi Anglikami nie zachwyca, bo Historia jest taka jaka jest! A jak jest w Polsce..? Owszem, są burdy, wrzaski, nadmiar alkoholu, itd, ale jak na razie NIGDY i NIGDZIE w naszym kraju nie doszło do aż tak spektakularnego krwawego zajścia! I nigdy nie dojdzie! Chodzę na mecze piłkarskie "od zawsze", nawet z małymi dziećmi, i jeszcze nigdy nie miałem żadnych problemów z tzw. "kibolami". Nigdy mnie nikt nie zaczepiał. Old Trafford, powiada Pan..? Otóż, odwiedziłem już wiele stadionów w Europie, na bardzo wielu meczach tam byłem - również na tym Old Trafford - i mogę stwierdzić jedno; TAM SĄ DOPIERO WRZASKI I CHULIGAŃSTWO! Jedyną różnicą "i minus" dla nas, Polaków, jest zachowanie Policji, która na Zachodzie jest sprawniejsza, ale co do kibiców, to... chyba Pan był na tym Old Trafford TYLKO RAZ. Więc, NIECH PAN PRZESTANIE PISAĆ BZDURY! Bo czasami warto zawierzyć swoim własnym oczom, a nie Pana felietonom. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś