Dodaj do ulubionych

Codzienne życie w Toruniu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 19:33
Czy jest jakikolwiek mieszkaniec Torunia, który może powiedzieć że jest
szczęśliwy udając się rano do pracy zatłoczonymi autobusami, tramwajami lub
stojąc w korku ponad 30 minut??? Niestety wydaje się, że władze Torunia są
zupełnie odizolowane od codziennego życia mieszkańców, a przypominają sobie
o "szaraczkach" dopiero gdy trzeba zastanowić się skąd wykombinować pieniądze
na premie i wysokie wynagrodzenia dla pracowników magistratu. Od dawien dawna
w Toruniu mało które firmy zainteresowane są inwestowaniem w Toruniu, brakuje
miejsc pracy, zasiłków i pomocy materialnej dla tych którzy pozostają bez
pracy od dłuższego czasu... Czym Toruń będzie się mógł poszczycić za kilka
lat? Miasto studentów i ludzi bez perspektyw na lepsze życie czy też na
znalezienie jakiejkolwiek pracy - a może rozwiązaniem problemu byłyby roboty
interwencyjne w zamian podpisywanych kontraktów z firmami spoza Torunia???
Obserwuj wątek
    • gregry Re: Codzienne życie w Toruniu 12.12.03, 22:00
      mimo wszystko, Toruń to śliczne miasto
      • Gość: ? Re: Codzienne życie w Toruniu IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 14.12.03, 13:20
        gregry napisał:

> mimo wszystko, Toruń to śliczne miasto

I co z tego?
        • gregry Re: Codzienne życie w Toruniu 25.12.03, 00:29
          hmm. Choćby to, że w parze za tym, idzie piękność płci pięknej (wiem co mówię ;)
    • Gość: Kacmajor Re: Codzienne życie w Toruniu IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 12.12.03, 23:01

Racja. Ja , pokuszę się o jeszcze bardziej odkrywcze pytanie :
      czy jest jakikolwiek mieszkaniec Torunia który jest szczęśliwy :
      - mając zaawansowane stadium raka
      - będąc dzień po śmierci jedynaka
      - któremu ukradli samochód bez auto casco ???????//
      Kacmajor
      • Gość: . Re: Codzienne życie w Toruniu IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 14.12.03, 13:22
        > Racja. Ja , pokuszę się o jeszcze bardziej odkrywcze pytanie :
        > czy jest jakikolwiek mieszkaniec Torunia który jest szczęśliwy :
        > - mając zaawansowane stadium raka
        > - będąc dzień po śmierci jedynaka
        > - któremu ukradli samochód bez auto casco ???????//
        > Kacmajor

Bardzo odkrywcze. Wniosek: jest dobrze jak jest. O nic nie pytajmy, niczego nie
        żądajmy, bo jeszcze się ktoś obrazi. Lepiej udać, że problemu nie ma.
        • Gość: Wiech Re: Codzienne życie w Toruniu IP: *.tvk.torun.pl / 80.51.243.* 14.12.03, 13:41

tak, postękajmy sobie i ponarzekajmy.
          to moze pomóc
          • Gość: McButelka Re: Codzienne życie w Toruniu IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 14.12.03, 15:23
            Mnie interesuje, czego dokonali w życiu ci stetryczali narzekający
            niezadowoleni obywatele... A może działali prężnie w partii, a teraz nie mają
            pola do popisu? Chłopaki - obejrzyjcie teledysk i rozchmurzcie się:
            www.mfk.torun.pl/scena/Butelka_Pedaly_DivX.avi
            • Gość: docia Re: Codzienne życie w Toruniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.03, 21:47
            • Gość: docia Re: Codzienne życie w Toruniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.03, 21:53
              > Mnie interesuje, czego dokonali w życiu ci stetryczali narzekający
              > niezadowoleni obywatele...
              Wcale nie uwazam sie za stetryczala mieszkanke Torunia. Tak sie sklada ze
              jestem bardzo mloda i niestety nie bawi mnie strata czasu na dojazdach do domu
              i brodzenie po kostki w blocie aby dojsc do osiedla na ktorym kupilam
              mieszkanie... Obiecano droge i droga faktycznie jest - ale tylko na planach
              miasta. A teraz jeszcze bede musiala nie wiadomo ile zaplacic za dojazdy do
              pracy... (samochodem tez nie warto jezdzic - wszedzie korki, jezeli uda mi sie
              wyjechac z szosy lubickiej to stane w korku pod mostem kolejowym lub przy
              wjezdzie na jedyny most drogowy)...
              • Gość: magda Re: Codzienne życie w Toruniu IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 23.12.03, 08:42
                Nie mam nowego mieszkania - nawet swojego mieszkania nie mam, nie zarabiam dużo
                (najniższa krajowa), jestem już po 30, dojeżdżam do pracy autobusem (nie mam
                samochodu więc wyboru nie mam), też czasami stoję w korkach i JESTEM
                SZCZĘŚLIWA!!! Jak kto jest szczęśliwy to nie widzi korków tylko piękny Toruń!
                To nie od korków w mieście zależy szczęście tylko od ludzi którzy niestety
                lubią narzekać i zrzucaja na innych to swoje biedolenie. Jak można mieć swoje
                mieszkanie, samochód, zdrowie (?) i narzekać!!!! Niech się odezwie ktoś kto nie
                narzeka i jest szczęśliwy!!!!!
                • sdb Re: Codzienne życie w Toruniu 23.12.03, 16:13
                  pluj na smietnik tego swiata, zdrowym smiechem brud wymiataj
                • Gość: Trygław Re: Codzienne życie w Toruniu IP: *.smk.gda.pl 24.12.03, 08:56
                  Jeżeli mam coś powiedzieć, to ja jestem szczęśliwy i nie biadole, a to dlatego
                  że sie rok temu zmyłem z Torunia. Hihihihi...
                  • Gość: Kamil Re: Do Trygława IP: 80.48.189.* 25.12.03, 13:44
                    Zmyłeś się? - chyba na Ukrainę. Jeżeli oglądasz Totuń przez pryzmat Czrnobyla
                    to nasze miasto naprawdę jest piękne.
                • Gość: kaja Re: Codzienne życie w Toruniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.03, 17:46
                  Nie chodzi chyba o to. To że ktoś czuje się w Toruniu szczesliwy, bo otaczaja
                  go dobrzy ludzie, nie znaczy ze ma nie zauważać korków i syfu na ulicach. To
                  zupelnie dwie różne rzeczy. Torun schodzi na psy i trzeba to widziec (co wiecej-
                  cos z tym robic) niezaleznie od tego czy jestesmy szczesliwi czy nie. Moze pan
                  prezydnent tez jest taki szczesliwy, dlatego niczego nie zauwaza i niczego nie
                  robi (poza rozpierniczaniem miasta)?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka