hecer 30.07.09, 19:17 klasyczny i bardzo udany przykład "małej architektury". Świetny, praktyczny pomysł. Zegar stoi od 1996 roku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hecer Re: Zegar wrócił na wyremontowany deptak 30.07.09, 19:18 szkoda ze mamy tak mało zieleni i wody na Starówce. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek-jacenty Re: Zegar wrócił na wyremontowany deptak 30.07.09, 19:34 Zegar raczej nie należy do "małej architektury", no ale to jest tylko moja opinia. Turystów pod zegarem (bardzo udany pomysł) siadało wielu. W końcu zegar wrócił!!! A już miałem się pytać (tych którzy coś wiedzą w temacie) dlaczego go tam nie ma. W niedzielę jeszcze stał kwietnik zasłaniający miejsce pod zegar :) Super! Odpowiedz Link Zgłoś
jacek-jacenty Re: Zegar wrócił na wyremontowany deptak 30.07.09, 20:42 A myślałem, że mała architektura, to smoki, osły i Filusie. Myliłem się: pl.wikipedia.org/wiki/Ma%C5%82a_architektura Ale nie upalujesz mnie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hecer Re: Zegar wrócił na wyremontowany deptak 30.07.09, 21:21 ja się ciebie czepiałem tylko wtedy ty się mnie czepiałeś. Sprawdź sobie. Tak samo zresztą jest tym razem. To ty się czepiasz, jak widzę: tryga na przykład. Podjaraliście się tym forum jak małe dzieci. Nie żebym sam nie miał słabości:) Odpowiedz Link Zgłoś
hecer Re: Zegar wrócił na wyremontowany deptak 30.07.09, 21:30 a tak w temacie małej architektury - bardzo dobrze że przytoczyłeś definicję. Ja to wpisywałem w cudzysłowiu, nie wiedziałem że to jest prawnie uregulowane. Warto jednak sobie przeczytać ten link z wiki. I właśnie to mnie zastanawia: czemu zamiast zrobić jakieś bajeranckie ławeczki (tak jak w miastach startujących w konkursie na najlepiej umeblowane miasta na bryla.pl o którym wspominałem na forum) albo fontanny czy fajne donice, my zaczynamy rzeźbić jakieś fantasy w stylu wózka, osiołka... Ja bym chciał mieć na przykład bajeranckie śmietniki, bajeranckie lampy na ulicach (coś naprawdę cool, jakiś super design), architekturę ogrodową itd... W tym konkursie na bryle bryla.gazetadom.pl/bryla/0,85304.html?tag=bramy%20kraju właśnie najbardziej chwytające są takie klasyczne rzeczy które mają współczesny design - często jednak odwołujący się też do historii... Jeden "obiekt" nic nie rozwiązuje Odpowiedz Link Zgłoś
ula5522 Zegar wrócił na wyremontowany deptak 30.07.09, 20:28 Bardzo ładnie i zgadzam się ,że brakuje zieleni i wody Odpowiedz Link Zgłoś