Dodaj do ulubionych

easy jet - ceny

IP: *.chello.pl 31.07.08, 09:15
Hej
Czy ktoś się może orientuje jak wygląda sytuacja cenowa w easy jet. Chodzi mi
czy często są wahania cen biletów?
Obserwuj wątek
    • Gość: tymon Re: easy jet - ceny IP: *.efbud.com.pl 31.07.08, 10:15
      Generalna zasada w Easy-jet (i nie tylko) jest taka, że im bliżej wylotu, tym drożej. Często latam Easy-jetem z Berlina i zazwyczaj zamawiam bilety z 3-4 miesięcznym albo i większym wyprzedzeniem. Chcesz lecieć w okresie listopad-marzec - zamawiaj teraz. Chcesz kupić tanio bilet w okresie letnim (maj - październik, zamawiaj na początku grudnia. Np. bilety na lot z Berlina do Lisbony w maju br. rezerwowałem w grudniu poprzedniego roku. W ten sposób za bilet powrotny dla dwóch osób wraz ze wszystkimi opłatami zapłaciłem 550 pln. Easy-jet jest chyba najbardziej "cywilizowaną" tanią linią jeżeli chodzi o sprzedaż biletów - przejrzyste zasady, możliwość "wrzucenia" do koszyka dowolnej ilości lotów, dzięki czemu płacimy prowizję za całą transakcję, a nie za pojedynczy bilet (tak robią Wizzair i chyba Ryanair). W zeszłym roku dorzucili opłatę za bagaż rejestrowany, ale ich rozumiem - każdy walczy ze wzrostem cen paliwa.
      • Gość: Maria Lucia Re: easy jet - ceny IP: *.chello.pl 31.07.08, 10:32
        serdeczne dzięki za info!
        Bilety potrzebuje na wrzesień (wylot też z Berlina) więc może rzeczywiście nie
        ma na co czekać! Chociaż zauważylam że w stosunku do dnia wczorajszego bilet w
        jedną strone spadł o 10e stąd moje pytanie.
        Pozdrawiam ML
        • Gość: tymon Re: easy jet - ceny IP: *.efbud.com.pl 31.07.08, 10:50
          >Chociaż zauważylam że w stosunku do dnia
          >wczorajszego bilet w jedną strone spadł
          >o 10e stąd moje pytanie.

Zdarza się. W ten sposób linia zarządza obłożeniem lotów, natomiast rezerwując bilet z dużym wyprzedzeniem, płacisz tzw. cenę wyjściową i raczej taniej już nie będzie. Wrzesień 2008 to nie jest odległy termin dla tanich przewoźników. Możesz czekać - zyskasz albo stracisz ;-)

• hajaha Re: easy jet - ceny 01.08.08, 18:28
            jest dokladnie tak jak mowi Tymon ;)
            pracuje w EasyJet, takze jakbys miala jakies dodatkowe pytania - pisz smialo :)
            • Gość: Maria Lucia Re: easy jet - ceny IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.08, 18:21
              dzięki serdeczne! Bilety już kupiłam...no i zyskałam co prawda tylko 10e ale
              zawsze do przodu:)
          • Gość: Colberg Re: easy jet - ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.08, 00:08
            1. W EasyJet NIGDY ceny biletów nie spadają poniżej ceny wyjściowej. Dlatego też
            zawsze poluję na początek sprzedaży danego sezonu - dla lata jest to czas
            przedświąteczny (grudzień), dla zimy początek wakacji (zazwyczaj koniec czerwca,
            w tym roku połowa lipca). Dzięki temu latam po Europie za nie więcej niż 200 zł
            (np w dwie strony do Lizbony czy Malagi z Berlina).
            2. Aby nie płacić prowizji za kupno biletów trzeba zaznaczyć opcję VISA ELECTRON
            i mieć odpowiednią kartę (np. allekarta.pl).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka