Dodaj do ulubionych

ciasto na pizzę

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.11, 22:55
Macie przepis na ciasto na pizze takie jak mają w prawdziwych pizzeriach? Zeby nie było takie bardzo drożdzowe? Jakie dać proporcję? Do tej pory robiłam na kruchym-takim bez drożdzy ale ono jest za bardzo chrupiące a chciałabym takie zeby nie było za grube ale zeby też nie było twarde jak blacha. Podzielcie się fajnymi przepisami :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Re12nia Re: ciasto na pizzę IP: *.158.216.16.pat.umts.dynamic.eranet.pl 26.03.11, 18:31
      Składniki na ciasto: %0 dag mąki, 4 dag drożdży,5 łyżek oleju, 1 szklanka wody letniej i sól. To jest ciastojakiego szukasz. Poprostu pycha!
      • Gość: Re12nia Re: ciasto na pizzę IP: *.158.216.16.pat.umts.dynamic.eranet.pl 26.03.11, 18:36
        Składniki na ciasto: 5 0 dag mąki, 4 dag drożdży,5 łyżek oleju, 1 szklanka wody letniej i sól. To jest ciastojakiego szukasz. Poprostu pycha! Chochlik wkradł się do mąki! Smacznego
        • Gość: anka Re: ciasto na pizzę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.11, 09:50
          Dziękuję, zaraz wypróbuję :)
    • miskaaaa86 Re: ciasto na pizzę 28.03.11, 21:35
      ja robie tak:

2 szklanki maki pszennej
      3 lyżki oliwy z oliwek
      1/3 kostki drożdży
      1 jajo
      szczypta soli
      dwie szczypty cukru
      nieco ciepłej wody (tyle ile wymaga dobra konsystencja ciasta)

zagniatam i odstawiam w misce przykrytej sciereczką w ciepłe miejsce (wciaz grzeja kaloryfery, wiec mozna jeszcze na chwilę skorzystac;)) na ok. godzinę. potem rozwałkowuję na bardzo cienko. jest świetne, polecam.

pozdrawiam
      miśka
      wodakokosowa.wordpress.com/
    • Gość: Gosia Re: ciasto na pizzę IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.11, 19:11
      Odkąd znalazłam ten przepis mojewypieki.blox.pl/2008/06/Ciasto-do-pizzy-przepis-III.html nie używam żadnego innego. Polecam go wszystkim znajomym i nie słyszałam żądne reklamacji.

www.wolnasobota.blogspot.com
    • Gość: zuzana sos czosnkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.12, 21:31

do każdej pizzy sosczosnkowy.pl nadaje się doskonale.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka