IP: *.provinciawifi.it 24.02.12, 11:21
co to jest????????????fish and chips co wy debile promujecie...hahahahh
kuchnia brytyjska..dobre sobie...przeciez ci ludzie nie maja zadnej kuchni..popatrzcie chociaz na brytyjki wygladaja najgozej z kobiet europy.
Obserwuj wątek
    • Gość: mictheone Re: Menu dnia IP: 193.37.237.* 24.02.12, 12:44
      Cos tam maja:

Tekst linka

Troche przesadzasz...
    • Gość: kolo Menu dnia IP: 212.183.140.* 24.02.12, 14:47
      racja, promujecie żarcie dla biedoty , do tego cholrnie niezdrowe , zawinięte w gazete , posolone i polane octem. Mam pytanie , czy autor spróbował kiedykolwiek, że tak zachwala , bo ja tak i dziwie się , że to sie promuje. Dziwie się , bo sami brytole tego nie promuja . Jak nie ma kasy to leci taki jeden po szybkie zarcie , jak to na obrazku , ale ani do smacznych , ani do zdrowych to nie należy . Ryba mrożona z smażonego oleju przez cały dzień i do tego taka sama porcja ziemniaków, bleeeeeeee.
      • wj_2000 Re: Menu dnia 25.02.12, 10:18
        Zarozumiały malkontencino!

W Gazecie znajdziesz dość przepisów dla NIEbiedaków, takich jak Ty.
        A ryba z frytkami w Wielkiej Brytanii jest PYSZNA. Bo właściwie każda ryba BARDZO ŚWIEŻA jest super. Mieszkałem rok w Brighton, czyli nad morzem, i poza fish & chips nic brytyjskiego nie jadałem (stołowałem się u Hindusów albo Włochów).
        Jedzenie owinięte jest pergaminem, a gazeta po to, by nie parzyło w ręce.

Smakosze wiedzą, że prawdziwie smakowite dania jeść należy gołymi palcami!!!
        A że czasami jedzenie bardzo tanie może być pyszne, to raczej dobrze niż źle.
      • amenominakanushi-pan-poczatku Re: Menu dnia 25.02.12, 22:08
        Kolo porównaj sobie smak tzw french fries i typowo angielskich chips. Jeśli trafisz na te drugie dobrze zrobione to tych pierwszych, suchych patyków już nie ruszysz.
        Może tobie żona drugie śniadanie zawija w gazetę, mi jeszcze nikt nie podał fish'n'chips tak zawiniętych. Następny stereotyp z wojny i powojennych czasów, gazeta do pakowania żywności.
    • imszulc Re: Menu dnia 24.02.12, 15:22
      jak ktoś lubi mieć zgagę przez pół dnia to smacznego :-/
      za brak talii u kobiet na Wyspach to też pewnie to jedzonko "pyszne" odpowiada
    • Gość: port0 Re: Menu dnia IP: *.range86-136.btcentralplus.com 24.02.12, 17:15
      Ludzie dlaczego w Polsce jest tyle ignorancji !! Chips to nie są frytki !! Frytki po angielsku znaczy fries albo częściej french fries. Wobec czego proszę teraz autora o wymyślenie co znaczy chips ...Obie potrawy mają zasadniczą różnicę w produkcji. Fries to jest co znamy w Polsce, Chips przypomina frytki to fakt ale jest bardzo grubo krojone, często przez angoli robione nie równo co znaczy że te mniejsze są za bardzo spieczone a te większe surowe w środku. w sklepach można spotkać też chips w innych kształtach. Standardowo podawane z vinegarem albo ostatnio np z serem czyli chips & cheese. Ryby mają zupełnie inne - tak żeby się ktoś nie zdziwił. Ogólnie wszystkie słodkowodne są pod ochroną a te morskie smakują jakoś inaczej. najczęściej jest to Cod - dorsz.
      • Gość: Matt Re: Menu dnia IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.12, 08:25
        Uwielbiam takie interpretacje. Idealnie oddają tych co to angielski wkuwają ze słownikiem i chcą być ą ę. Chips są po prostu chips czyli frytkami i angole określają jak leci całą grupę tego produktu a nie fries, french fries, chips i co tam jeszcze, jedź człowieku do UK i spędź tam realnie żyjąc trochę czasu zanim zaczniesz wypisać takie mądrości.
        A co do fish&chips ogólnie-najgorsze żarcie jakie w życiu jadłem. Ale czego chcieć od narodu który kolonizując żarł u innych przez tyle lat, a potem zaprosił do siebie chordy imigrantów pod postacią pracowników (czytaj - służby). To jest jedzenie typowe dla angoli którym się nie chce gotować, ani nawet czekać zbyt długo. A tak nawalisz oleju, włożysz na chwilę i gotowe. W życiu nie widziałem więcej fast foodów niż w Anglii - efekt widać na ulicach. Całe rodziny obżerające się tym jak ktoś tu równie "mądrze" napisał "zdrowym jedzeniem". Rozejrzyjcie się po ulicach-nigdzie indziej nie spotkacie tylu tłustych kobiet które jeszcze dodatkowo wciskają na siebie jakieś leginsy i mini spódniczki. 80% produktów w sklepach ma napis "low fat" - to jest to zdrowe jedzenie w UK. Zdrowe żarcie to maja grecy albo skandynawowie ale nie angole gdzie fish&chips widziałem nawet serwowane na wielu imprezach dla VIPów co ewidentnie świadczy o "bogactwie" kuchni brytyjskiej.
    • Gość: Tirinti Menu dnia IP: *.acn.waw.pl 24.02.12, 17:45
      Tradycyjne brytyjskie frytki są grubiej krojone.
    • Gość: londyńczyk Ryba z kartoflami bez farby z gazety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.12, 08:32
      to już nie to samo
    • obywatelpiszczyk Menu dnia 25.02.12, 10:36
      a ja tam bardzo lubię fiszendczipsy. Ryba nie jest nasiąknięta olejem bo panierka przed tym blokuje, frytki są zdecydowanie smaczniejsze niż w amerykańskich fastfudach.

W porównaniu do innego śmieciowego żarcia fiszendczips jest całkiem smaczny i całkiem zdrowy - przyjmując, że kupujemy w renomowanym barze gdzie nie smażą tygodniami na tym samym oleju.
    • led47 Menu dnia 25.02.12, 11:40
      Ryba utopiona w oleju..
    • absyntowy_profesor Re: Menu dnia 25.02.12, 13:50
      Niestety raz na ruski rok najdzie mnie ochota na fish and chipsa i pozniej zawsze caly dzien zaluje... Tluste i ciezkie ble.
      • Gość: Asia Re: Menu dnia IP: *.as13285.net 25.02.12, 16:39
        Zmien chip shop ;)
    • Gość: szef kuchni Menu dnia IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.12, 16:34
      Moj prrzepis jest lepszy:
      1 usmaż rybę
      2 usmaż ziemniaki.
      Pozdrawiam
      • Gość: edek Re: Menu dnia IP: *.ntlworld.ie 25.02.12, 20:40
        > Moj prrzepis jest lepszy:
        > 1 usmaż rybę
        > 2 usmaż ziemniaki.
        > Pozdrawiam

najpierw czpsy rybe sie krocej smazy
    • amenominakanushi-pan-poczatku Re: Menu dnia 25.02.12, 22:02
      ufol napisał:
      "...popatrzcie chociaz na brytyjki wygladaja najgozej z kobiet europy."
      ------------------------------------------------------------------------------------------------
      Ciągle wyglądają o niebo lepiej niż twoja znajomość ortografii. A Brytyjki znasz chyba tylko ze stereotypowych powiastek, które mówią też, ze każdy Polak to pijak, złodziej i głupek. Poczytaj sobie polish jocks, może nabierzesz dystansu do świata.
    • Gość: toja... Re: Menu dnia IP: *.play-internet.pl 26.02.12, 11:55
      Zanim napiszecie cos na temat kuchni brytyiskiej proponuje troszke wiecej poczytac zapoznac sie z jej historia otorz kuchnia brytyjska uwazana jest za jedna z najlepszych i chodzi tu o nowoczesne jej wydanie tzw modern british cusine.
      Poza tym db fish and chips to trzeb aumiec zrobic i miec db przepis to nie tylko maka woda itp kilka skladnikow bez ktorych nie moze sie odbyc jej wykonanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka