Dodaj do ulubionych

pierś z kurczaka

IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.14, 21:59
wczoraj wieczorem kupiłam pierś na dziś ale jej nie zrobiłam bo zjadłam coś innego, wieczorem mi się przypomniało o niej wyjełam ją z lodówki powąchałam i trochę śmierdzi obmyłam ale dalej czuć, czy mozna ją zamrozić i jutro usmażyć i zjeść
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: pierś z kurczaka IP: *.dynamic.chello.pl 05.01.14, 02:42
      spytaj się na forum KUCHNIA
    • anika_ic Re: pierś z kurczaka 05.01.14, 09:35
      To trochę dziwne, że mięso zaczęło się psuć w ciągu doby, jeśli było trzymane w lodówce. W pierwszej kolejności psują się błony otaczające mięso, dlatego należy jak opłukać i oczyścić mięso. Wtedy można je pokroić na kotlety, w paski lub kostkę i odpowiednio przyprawić. Oczyszczone i przyprawione mięso niejednokrotnie przetrzymywałam w lodówce w zamkniętym pojemniku do następnego dnia i nic się nie zepsuło.
      Ale kiedyś musiałam uratować taką "zapomnianą" pierś kurczaka - umyłam, oczyściłam i moczyłam ją w mleku przez 15 minut, a potem suto przyprawiłam przyprawą gyros i usmażyłam - nic nie było czuć i nikomu nic się nie stało ;).
      Niestety, nie wiem w jakim stanie jest Twoje mięso - musisz ocenić to sama, żeby nie otruć siebie i rodziny.
      Polecam też kotlety z piersi kurczaka sauté (wraz z opisem jak postąpić z mięsem)
    • jhbsk Re: pierś z kurczaka 05.01.14, 10:27
      Mięsa szkoda, ale zdrowie ważniejsze. Nie ryzykuj, wywal!
      • marszal555 Re: pierś z kurczaka 14.01.14, 11:58
        raczej wywalić ;)
    • mmagi Re: pierś z kurczaka 08.01.14, 11:48
      można,każdy je to co lubi:/

porażka takie pytanie
    • mario-r Re: pierś z kurczaka 18.01.14, 22:17
      Ja bym nie ryzykowała
      • panciaula Re: pierś z kurczaka 24.01.14, 17:08
        wywalić

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka