Dodaj do ulubionych

Placki ziemniaczane z łososiem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 07:25
Proszę Pani.
Proszę posmakować łososia bez placków z rusztu.
Bardziej zmaczny(łosioś)
Obserwuj wątek
    • Gość: internautka Re: Placki ziemniaczane z łososiem IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.05, 10:08
      zauwazylam, ze w tym potalu dania rybne sa wegetarianskie!!! wyjasnijmy sobie,
      ze jezeli cos ZAWIERA RYBE NIE jest WEGETARIANSKIE!!!!
    • ba_nita Re: Placki + łosoś + ????? 02.08.05, 10:29
      Mimo wszystko placki ziemniaaczane na słono i łosoś a do tego cukier i
      śmietana? Jakby co to ja odpadam. No zwyczajnie mnie zemdliło. W dodatku łosoś
      jest taki vege jak ja.
      • Gość: BRy Re: Placki + łosoś + ????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 13:28
        Dla mnie z kontekstu wynika, że POZA TYM, że placki można jadać z łososiem, to
        można je podawać także z cukrem, różnymi sosami i tak dalej. (Swoja drogą - to
        żadne odkrycie i może to ja się myle i oni faktycznie proponują cukier do tej
        ryby...)

A'propos. Ostatnio jadłem placki ziemniaczane z tadtziki (przepraszam nie
        pamietam jak to się pisze, w każdym razie chodzi o to takie greckie z sera i
        ogórka) - są świetne na upały. (Użyłem serka śmietankowego ostravia i gotowej
        przyprawy prymysa.)
        • ba_nita Re: Placki + łosoś + ????? 02.08.05, 13:37
          Tzatziki robi się z gęstego jogurtu - nie z serka. Na przykład tak:
          gotowanie.x3m.pl/index.php?przepis=2097
          • Gość: BRy Re: Placki + łosoś + ????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 13:44
            Dobrze, ale ja zrobilem z serka. A co nie można?
            • Gość: jakosik Re: Placki + łosoś + ????? IP: *.gazeta.pl / *.borgco.se 02.08.05, 14:00
              A jak zrobisz placki ziemniaczane z bakłażana to to nadal według Ciebie będą
              placki ziemniaczane? Jakiś tam dip zrobiłeś ale na pewno nie cacyki.
              • Gość: BRy Re: Placki + łosoś + ????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 14:07
                Dobra, to mnie przekonuje!
                Ale swoje na usprawiedliwienie chciałem dodaĆ, że przepis z serkiem w jednej
                głównych ról był na opakowanku od pryprawy. Może dlatego, że u nas trudno o
                odpowiednio gesty jogurt? - ale zaznaczam to tylko moje, pewnie zbyt daleko
                idące spekulacje, nie chcę broń boże wywoływać III wojny swiatowej!
            • Gość: haha Re: Placki + łosoś + ????? IP: 209.114.235.* 02.08.05, 14:03
              A można jak ktoś lubi wykazywać się indolencją.:-D
              • Gość: smakosz Re: Placki + łosoś + ????? IP: *.cl.ad / 195.205.192.* 24.02.06, 17:00
                z cukrem odradzam ale spróbujcie placków ziemniaczanych z łososiem wędzonymi
                kiszonym ogórkiem - pycha!
                • Gość: Wanda Re: Placki + łosoś + ????? IP: 87.65.199.* 24.02.06, 18:25
                  Placki ziemniaczane z lososiem + smietana z chrzanem, troche soli, pieprzu,
                  ciut cukru pudru i zielony koperek do posypania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka