sam76 08.01.06, 09:23 Czy TM bedzie dzialal w USA jeżeli pojedzie z kims Probowal juz ktos go zabrac ze sobą ? pozdr. SAM Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
atunia Re: Pytanko 08.01.06, 10:44 patka.f o ile mi wiadomo. Spróbuj może na priva mailem, bo nie wiem, czy na forum zagląda ostatnio Atunia Odpowiedz Link
patka.f Re: Pytanko 09.01.06, 00:48 Zagladam zaglądam- tylko nie tak często niestety.. Zgadza się, ja mam TM21 z Polski w USA i działa ale jakoś inaczej. Nie wspomne juz o tym, że musiałam kupić transformator, bo prąd jest na 110 wolt...i może stąd nie wszytsko działa tak jak w Polsce (tzn. jakby miał mniejszą moc i czasem nie daje rady) Z tego co się orientowałam to spokojnie można kupić TM tutaj- wtedy masz na ich prad i książke z przepisami z ich miarami i wagą itp... Ja mam zamiar za rok wracać do Polski wiec mi zależało, żeby był polski, ale jak masz zamiar tu życ- to kupuj od razu amerykanski Odpowiedz Link
sam76 Re: Pytanko 23.01.06, 19:19 No i jest problem , transformator jest thermomix tez ale po uruchomieniu nie dziala ,,, tzn dzialją przez chwile lekkie obroty <1,5 lub 2> i po chwili sie wyłączył ... wie ktos o co chodzi ? Przypomnę że chodzi o USA a thermomix jest Polski. Ma ktos jakis pomysł ? Odpowiedz Link
patka.f Re: Pytanko 24.01.06, 03:50 Pytanie za 100 punktów - jakiej mocy jest ten transformator? Żeby THX dobrze działał, potrzeba conajmniej 2000 Watt. Mój mąż kupił taki w jakimś sklepie internetowym - daliśmy coś około $50 i śmiga. Jednak mimo wszystko daje się zauważyć różnicę między Polskim prądem a Amerykanskim - trochę jest słabszy i trzeba dawać wyższe ustawienia żeby to samo wyszło... Odpowiedz Link
sam76 Re: Pytanko 26.01.06, 06:11 ok, znalazłem transf. 3000 , za 4-5 dni zrobie test to powiem co i jak dzieki za pomoc , może przy okazji się dowiem jak się obchodzić z drożdżami z USA )) bo nie mogę nigdy trafic na świeze, a ten instant są jakies dziwne )) pozdrawiam Odpowiedz Link
patka.f Re: Pytanko 02.02.06, 02:24 No i jak maszyna? Działa? Co do drożdży- to niestety dosyc trudno znaleźć tu nie suszone..Ale to nie jest wielki kłopot- po prostu razem z drożdzami bedziesz musiał dodawać zawsze troche wody i wtedy bedzie podobnie (niestety nie jestem co w stanie powiedziec ile, bo dawno nie robiłam nic drożdzowego) Pozdrawiam z Philadelphii. Odpowiedz Link
sam76 Re: Pytanko 11.02.06, 16:29 TM chodzi dobrze na transformatorze 3000, kupiłem przez ebay amerykański kosztowal z przesyłką ok 75 $. Dzieki za podpowiedzi Z drozdzami jeszcze walcze pozdrawiam Odpowiedz Link