wj_2000 19.11.05, 20:34 Gulasz wieprzowy na smalcu i do tego chleb ze smalcem. Takie propozycje powinyy w dzisiejszych czasach być ... karalne. Czy to nie gorzej niż namawianie do heroiny? Też przyjemne, ale nie wiem co groxniejsze dla zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
legato11 Re: Gulasz dla 15 gości 20.11.05, 00:34 jeszcze trochę a będziemy po takim żarciu wyglądać jak amerykanie - zapasione wieprzki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usa Re: Gulasz dla 15 gości IP: *.twmi.res.rr.com 27.05.06, 21:22 Co innego naturalne zarcie, ktore mamy w Polsce, a co innego naszpikowane chemia g... z etykieta "Low Fat". Tutaj maja manie na tym punkcie i sami siebie oszukuja, co widac po tym jak im dupy puchna. Takze nasz smalcyk ostawcie w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homarka Re: Gulasz dla 15 gości IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.08, 16:08 Przyznaję, że gulasz ma trochę tłuszczu. Ale nie wypierajmy się naszej własnej kuchni (chociaz jak wiadomo to danie jest z węgier). Ten gulasz na pewno wam posmakuje ;). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Gulasz dla 15 gości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 02:35 A ja bym jeszcze dodala cwierc kilo maslo dla polepszenia smaku -wciskaja ludziom taka glupote z jednej strony ,a z drugiej pani doktor produkuje sie w telewizji i karci nas ,ze sie zle odzywiamy-niezdrowo.A te wszystkie programy telewizyjne propagujace "gotowanie na ekranie "/Kuronia ,Pascala i tego od Kreglickiej co jezdzi po calym swiecie i udaje ze gotuje / powinny nosic tytul - Tak nie nalezy sie odzywiac ,bo to szkodzi zdrowiu ,to gwozdz do waszej trumny . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: theta Re: Gulasz dla 15 gości IP: *.chello.pl 20.11.05, 08:02 Eetam, lepiej umrzeć zdrowym czy chorym? Trzeba jeść to co się lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddddd Re: Gulasz dla 15 gości IP: *.altar.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.05, 11:34 chyba od Wachowicz, coś Ci się pomylilo. Może w ogóle to nie te programy, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zam Re: Gulasz dla 15 gości IP: *.elblag.dialog.net.pl 25.02.06, 11:30 a co Ty taka anty. Chyba Ci się pomyliły miss Polonia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bat56 Re: Gulasz dla 15 gości IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.11.05, 11:05 Czort z tym, że to bardzo "kaloryczny" przepis. Gorzej, że jest to idiotyczny przepis (zestawienie gulaszu z chlebem ze smalcem). Każdy kęs chleba ze smalcem skutecznie zabija smak gulaszu. Jest to po prostu nie do przyjęcia. Mógł to wymyśleć kompletny analfabeta "kuchenny". Smacznego, panie B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziunia Re: Gulasz dla 15 gości IP: *.asp.wroc.pl 08.03.06, 13:54 Dziwny ten przepis. Ja najpierw duszę samo mięso, a gdy jest miękkie dopiero dodaję pozostałe składniki, bo zielenina bardzo szybko się dusi w przeciwieństwie do mięsa. A jeszcze do tego ten smalec. Jedz sobie to sam panie B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gulas Re: Gulasz dla 15 gości IP: *.eranet.pl 19.02.07, 23:27 to se k...a zrobcie bez smalca a chleba nie żryjcie. i bedzie super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iw Re: Gulasz dla 15 gości IP: *.aster.pl 20.11.05, 11:08 Zrobiłam, dla ok. 15 gosci. Bylo ok. ale zadna rewelacja :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konserwa za smalec oddam palec IP: 80.50.167.* 11.04.06, 09:16 W dzisiejszych czasach wszyscy wolą konserwanty i słodziki niż jedzonko sprawdzone od wieków, w tym potrawy ze smalcem. Ja zamiast kilogramów lightów wolę zjeść trochę tłustości - człowiek nie jest głodny i nie napycha się słodyczami - cukier to jest narkotyk!!!. I ma ochotę na życie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozena Gulasz dla 15 gości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 11:40 dobre, smaczne,szbko gotujące się a w dodatku bardzo pachnące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tekisk Re: Gulasz dla 15 gości IP: 80.54.10.* 27.01.07, 07:54 Gotuję w taki sam sposób , tylko z mięsa wołowego . Dłużej się gotuje , ale jest bardziej smaczny . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarka henryk Gulasz dla 15 gości IP: *.upc.chello.be 12.03.07, 23:18 Nie trzeba sluchac glupow.Przepyszne danie.GRATULUJE!!!Polacy nie gesi trawka sie nie zywia!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
viinga Re: Gulasz dla 15 gości 16.06.07, 19:31 Wcale nie musisz gotowac tego gulaszu, ja czasami robie mieska na smalcu a ponoc wygladam jak anorektyczka. I unikam jedzenia typu light, i low fat, bo to dla mnie bzdura- kwestia przemiany materii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deni,Roosendaal NL Gulasz dla 15 gości IP: *.roose1.nb.home.nl 01.12.07, 01:23 Ja za taki gulasz.tutaj w Holandii:-)!To proszę CIĘ,mógłby być i nawet z kilogramem smalcu na skawerczkach,cały bochenek świeżego,wiejskiego chleba.I z całą skrzynką chłodnego piwa oczywiście! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burek Gulasz dla 15 gości IP: *.ostrog.net.pl 04.01.08, 00:33 przepis bardzo mi sie podoba,bedzie smakowal,nawet z nabialem i smalcem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Gulasz dla 15 gości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 16:03 A kto Wam każe jeść "niezdrowe" jedzenie codziennie???Chyba jak ktoś zje mięso usmażone na smalcu lub coś w tym stylu raz na jakiś czas to się nic nie stanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Studentka Gulasz dla 15 gości IP: *.autocom.pl 27.04.08, 02:32 Dodawanie mąki do gulaszu to zbrodnia.Sos powinnien sie sam zagesic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaa Re: Gulasz dla 15 gości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 13:09 Jak masz problem z otyłością i jedzeniem normalnego zdrowego polskiego jedzenia, to wcinaj na śniadanie, obiad i kolację tabletki które ci zastąpią właściwe składniki i nie szukaj prawdziwych przepisów. Polacy w latach siedemdziesiątych opychali sie takimi gulaszami mięsem chlebem ze smalcem i mjakoś nie należeli do narodu otyłego.Wszystko trzeba jeść z umiarem a jak ma się umiar to nie się problemu z jedzeniem. I nie dawaj tu przykładu niedorozwiniętych Amerykanów bo w Polsce nie mieszkaja same głupie blondynki. A co do dzisiejszych czasów - faktycznie są to czasy chemii i konserwantów i dla kogoś który żyje na chemii i konserwantach ten przepis może być czymś strasznym. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agula Gulasz dla 15 gości IP: *.compnet.pl 21.07.08, 13:07 Nikt nikogo nie zmusza do gotowania takiego jedzonka. Jeśli nie pasuje to po co te komentarze?. Jestem szczupłą osobą a co jakiś czas gotuję tego typu obiadki, sekret w tym że co za dużo to nie zdrowo! Umiar ludziska! Wszystko z umiarem a nie będziemy wyglądać jak amerykanie.Pozdrawiam i smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Mam 50 lat, gotuję dla swojej rodziny już prawie IP: *.59.jawnet.pl 16.10.08, 14:14 30. Zawsze wieprzowinę i wołowinę smażę na smalcu. Nie przeginam w żadną stronę, pieczywo smaruję masłem ale nie przesadzam z ilością jadanej wędliny i mięsa. Jesteśmy szczupli, zdrowi i zadowoleni. Aczkolwiek nie jadłabym gulaszu z chlebem posmarowanym smalcem, bo mi to poprostu by nie smakowało. Najważniejsze, to kierować się rozsądkiem a nie modą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Gulasz dla 15 gości IP: *.gprs.plus.pl 10.03.09, 15:37 AMERYKANIE NIE JEDZĄ DEKA SMALCU, WSZYSTKO NA OLEJU I ŻYWNOŚĆ PRZETWORZONĄ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blady Nico Re: Gulasz dla 15 gości IP: *.lupro.net 10.03.09, 15:50 i...są szczupli? ci amerykanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gospodyni Gulasz dla 15 gości IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.05.09, 21:27 to nie prawda ze smalec szkodzi, mieso usmazone na oleju lub na oliwie jest bardziej szkodliwe,tluszcz roslinny i tluszcz zwierzecy pomieszany jest bardziej szkodkiwy, nie powinno sie tak laczyc ,mieso smazone na smalcu nie pali sie i jest lepiej przyswajalne dla naszego organizmu nie tuczy i nie szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś