Gość: yezyna IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 02.01.06, 23:02 wyprobowalam powyzsza zupke wlasciwie przez przypadek - kupilam kiedys Pak Choi i nie wiedzialam co z tym dalej zrobic, znalazlam ten przepis... REWELACJA !!! Polecam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pipi Re: Zupa pak choi IP: *.Red-83-34-205.dynamicIP.rima-tde.net 10.01.06, 17:09 mam pytanie, gdzie kupilas pak choi? czesto jej uzywalam jak mieszkalam w UK, ale nie moge jej znalezc w Polsce. z gory dziekuje za namiary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yezyna Re: Zupa pak choi IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 12.01.06, 14:21 hej, tak się składa, że mieszkam w UK :) niestety nie mogę Ci pomóc, w Polsce nie udało mi się znaleść Pak Choi, zastąpiłam ją kiedyś (w wielkiej potrzebie zjedzenia powyższej zupki w Polsce) poszatkowaną kapustą pekińską , smakowało, ale to nie to... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi Re: Zupa pak choi IP: *.Red-83-34-205.dynamicIP.rima-tde.net 16.01.06, 15:01 wielkie dzieki za odpowiedz. wyglada na to ze musz wrocic do uk:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danka Re: Zupa pak choi IP: *.aster.pl 08.08.08, 11:19 pak choi kupilam wczoraj w sklepie orientalnym Warszawa ul.Poznanska 1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anisbial Re: Zupa pak choi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 09:45 Olsztyn.Od kilku lat mam Pak Choi Joy Choi, Baby Pak Choi i tak jak wiele innych nowości próbuję wprowadzić na lokalny rynek /Grunwaldzka/,ale poza rozmaitością chętnie kupowanych sałat/ok.30 odmian/,mizuną,tatsoi, water cress,francuską roszponką, takie warzywa jak Pak Choi czy burak liściowy nie cieszą się zainteresowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiga Re: Zupa pak choi 02.12.07, 14:15 pak choi zastąpiłam drobno pokrojoną kapustą pekińską i też wyszło super! Zupa bardzo dobra! Polecam;-)) następnym razem spróbuję dodać zwykłą białą kapustę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pekinczyk Re: Zupa pak choi IP: 124.193.113.* 11.04.08, 07:02 Niestety wg mnie pak choi nie posiada zamiennika.W Polsce tez tego szukalem , bez efektu . Obecnie mieszkam i pracuje w Chinach i prawie kazdego dnia mam z tym warzywem do czynienia . Dodaje sie je do wszystkiego; zup , makaronow , duszonych mies ,przygotowane na parze i w woku.W Polsce trzeba popularyzowac przepisy , niedawno baklazan byl malo popularnym warzywem , dzisiaj wiele osob wie co z niego przygotowac. Wiecej jedzmy zieleniny , bo w porownaniu z Chinczykami to nasze odzywianie to Katastrofa. Tu dziennie na obiad /stolowka /zjadam cztery, piec potraw warzywnych , mieso jest tylko dodatkiem w tych potrawach , moze stanowi 1/5 , oprocz tego owoce , ryz , makaron , ziemniaki , roznego rodzaju buleczki. Pozdrawiam milosnikow pak choi ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bursztyn Re: Zupa pak choi IP: *.wcg.co.uk 13.06.08, 09:40 Już jest w Polsce, dzisiaj znalazłam na stronie gospodarstwa rolnego Majlertów (tych od najlepszych szparagów) w Warszawie, przy ul Smugowej. Wklejam link: www.majlert.pl/aktual.html Odpowiedz Link Zgłoś