Dodaj do ulubionych

Mazurek migdałowy Neli Rubinstein

IP: *.be.jnj.com 14.04.06, 10:19
to piorko na zdjeciu odebralo mi apetyt
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: Mazurek migdałowy Neli Rubinstein IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 23:10
      dlaczego? nikt nie kaze ci jesc pior a na zdjeciu to tylko dekoracja. nie biez
      wszystkiego tak doslownie moja droga, bo jak sie zastanowic skad biora sie
      rozne produkty, to niewiele bys zjadla....
    • Gość: lady s Re: Mazurek migdałowy Neli Rubinstein IP: *.c9.msk.pl 05.07.07, 19:50
      dobrze się czujesz?..że niby, co? zabili przelatującego ptaszka nad ciastkiem???
      hahaha
    • Gość: aaa Mazurek migdałowy Neli Rubinstein IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 16:44
      te białka powinny byc ubite na sztywna piane???
      • Gość: ja Re: Mazurek migdałowy Neli Rubinstein IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 17:03
        Taaak i zrob to na sredniej/dużej blaszce bo to odrobinke urosnie a powinno byc
        ciekie
    • holly2 Mazurek migdałowy Neli Rubinstein 23.03.08, 07:23
      Zrobilam wczoraj-przepyszny. Trzeba tylko bardzo uwazac
      przyrzadzajac karmel i tak naprawde to nie wiadomo w ktorym momencie
      dodac wody oraz czy cieplej czy tez zimnej.
    • Gość: smakoszka Mazurek migdałowy Neli Rubinstein IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 20:31
      mi ten mazurek wyszedl strasznie twardy ! nie powinnho się go tak długo piec jak
      cos to góra 15 min ! bo po wystygnięciu jest jak skała
      • Gość: ann11281 Re: Mazurek migdałowy Neli Rubinstein IP: *.wolv.cable.virginmedia.com 21.03.10, 17:21
        hej, i co z tymi bialakmi?ubijac czy nie?:))
        • ania_m66 Re: Mazurek migdałowy Neli Rubinstein 24.03.10, 20:35
          ja ubijam z cukrem, choc w przepisie oryginalnym o tym nie ma slowa.
          mazurek trzeba kroic po upieczeniu i zaraz po wystygnieciu migdalowego karmelu.
          innaczej 2 nastepne dni pila lancuchowa nie pomoze.
          potem znowu mieknie :)
    • Gość: aneta Mazurek migdałowy Neli Rubinstein IP: 81.15.235.* 30.03.10, 11:24
      Od czasu, kiedy w Lidlu można kupić mielone migdały, pieczenie tego mazurka to
      czysta przyjemność. Wcześniej zajeździłam (prawie) ręczną i elektryczną
      maszynkę do mielenia. Nie wiem, jak Nela Rubinstein te migdały mełła?...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka