djsnajper 20.11.13, 17:44 Witam jestem kolekcjonerem miniaturek, przyjmę/odkupię/ wymienię się. Skupuję też normalne oryginalne alkohole Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dlugaaga Re: Miniaturki alkoholi 24.07.14, 08:48 Sama zbieram małpeczki:) Może wiesz gdzie mozna dostać jakies ciekawe?? Odpowiedz Link
madziula146 Re: Miniaturki alkoholi 24.07.14, 12:46 Witam, Mogę zaoferować ciekawe miniaturki, unikatowe whisky z wyspy Islay, calvados, pommeau, ouzo, rum, brandy,grappa, aqua vite. Proszę o kontakt ostrodzka@wina-mp.pl, wyślę ceny i zdjęcia. Odpowiedz Link
djsnajper Re: Miniaturki alkoholi 10.01.15, 14:56 Oferta dalej aktualna allegromen1964@tlen.pl Odpowiedz Link
pete.eu Re: Miniaturki alkoholi 24.01.15, 12:06 Witam mam 2 szt. Starka 10-letnia ze Szczecina, lata 70-80, export do Włoch (miniaturki ) a z dużych Starke 30 letnia ,oraz Bols Ballerine kilka sztuk obecnie sprzedaje 2 szt. gold liqueur produkowane 1957 z platkami 22 karatowego zlota jeżeli ktoś zainteresowany to zapraszam Odpowiedz Link
psb71 Re: Miniaturki alkoholi 08.03.15, 16:23 pete.eu napisał(a): > Witam mam 2 szt. Starka 10-letnia ze Szczecina, lata 70-80, export do Włoch (mi > niaturki ) a z dużych Starke 30 letnia witam proszę o kontakt psb71@o2.pl Odpowiedz Link
beatle71 Re: Miniaturki alkoholi 25.01.15, 12:10 djsnajper napisał: > Witam jestem kolekcjonerem miniaturek, przyjmę/odkupię/ wymienię się. Skupuję t > eż normalne oryginalne alkohole Prosze sprawdzic podanego meila ,wyslalem zdjęcia Odpowiedz Link
bugi108 Re: Miniaturki alkoholi 04.12.16, 23:40 Witam, również jestem takim drobnym kolekcjonerem alkoholi, głównie miniaturek ale nie posiadam wyjątkowo wielkiej kolekcji. Ostatnio natknąłem się na tego tupu kategorie ogłoszeniową na "hiperogłoszenia" czy jakoś tak, tam można zdobyć czyjąś kolekcje ale z tego co zauważyłem jest dość duży kłopot z wyceną, jedni uważają że za dużo ktoś chce inni starają się wywindować wyższą cenę. Wiadomo, coś jest warte tyle ile ktoś chce dać, ale myślę że wartość starych trunków jest albo powinna być o wiele wyższa niż te co można nabyć komercyjnie w zwykłym sklepie. Już z samego tego faktu że butelka kilkudziesięcio letniego trunku niesie za sobą już pewną historie, inne walory smakowe i jest po prostu już czymś unikatowym, nie do podrobienia. Czy kupowanie 50 letniej załóżmy whisky za kwotę kilku tysięcy jest snobizmem? Nie wiem, trudno jednoznacznie osądzić, jak kogoś stać to czemu nie :D Myślę, że poruszyłem również kilka ciekawych wątków, związku z tym zapraszam do rozwinięcia tematu. A co do miniaturek najbardziej ze swojej kolekcji cenie sobie dwa miody pitne, trójniak i dwujniak ponad 30 letnie. Nie wiem czy jeszcze nadały by się do wypicia. Aczkolwiek osobiście lubię miód pitny a w dodatku jest to poniekąd taki Polski trunek którym powinniśmy się chwalić :) Odpowiedz Link
darek-austria Re: Miniaturki alkoholi 31.12.16, 06:27 www.alkoholeminiaturki.fora.pl wejdz tutaj to forum ktore skupia wszystkich kolekcionerow miniaturek w PL , moja kolekcja to ponad 3000 buteleczek tylko z Wodka Odpowiedz Link
starealko Re: Miniaturki alkoholi 25.04.17, 16:42 Witam posiadam bardzo stare alkohole przed wojenne i starsze !!! proszę o kontakt diabolo@vip.onet.pl 731294831 Odpowiedz Link
dominika.motala1996 Re: Miniaturki alkoholi 27.06.19, 15:35 Witam. Również jestem kolekcjonerem miniaturek i swoje cuda zakupiłem w tym sklepie eluxo.pl/pl/ Polecam :) Odpowiedz Link
val1234 Re: Miniaturki alkoholi 06.11.20, 14:24 www.alkospotgdansk.pl/kategoria-produktu/miniaturki/ oni mają fajne Odpowiedz Link