Dodaj do ulubionych

Pat Metheny

IP: *.MAN.atcom.net.pl 07.02.02, 11:47
Czy ktoś może wie kiedy będzie można kupić w Polsce "Speaking of Now" Pata
Metheny?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mmadi Re: Pat Metheny IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.02.02, 12:01
      cos mi sie wydaje, ze 23 lutego...
      tez czekam:)
      • Gość: Jarosz Re: Pat Metheny IP: *.vogel.pl 07.02.02, 12:10
        Według strony krakowskiego Rock Serwisu dopiero 25 lutego:
        www.rockserwis.pl/scr/ProductPresentationForm.dnd?
        SLR=117&CAT=&LPN=1&@ProductID=577987
        I ja również nie mogę się doczekać :-)))
    • conti Re: Pat Metheny 07.02.02, 12:12
      A mnie się marzy koncert Pata we Wrocławiu......
      • Gość: Jarosz Re: Pat Metheny IP: *.vogel.pl 07.02.02, 12:18
        Mnie też, no ale co z tego... Pat już był w ogródku, już witał się z gąską (tj.
        Halą Ludową), a tu miasto nie dofinansowało wiosennego koncertu, więc możemy
        sobie pojechać do Poznania lub Warszawy :-(((
        • Gość: e-dit Dzięki! IP: *.MAN.atcom.net.pl 07.02.02, 12:26
          No to zaczynam odliczanie dni!
        • conti Re: Pat Metheny 13.02.02, 11:17
          A kiedy Pat będzie w Poznaniu...?
          • Gość: Jarosz Re: Pat Metheny IP: *.vogel.pl 13.02.02, 13:02
            Poznań - Arena - 28 maja 2002,
            Warszawa - Torwar - 29 maja 2002.

Informacja za serwisem www.rockmetal.pl :-)))
            • conti Re: Pat Metheny 14.02.02, 08:30
              Bardzo dziekuje za informację. Na pewno pojadę. Do zobaczenia na koncercie.
              pozdrawiam serdecznie, Conti
            • conti Re: Pat Metheny 15.02.02, 10:48
              ...ciekawa jestem od kiedy i gdzie będzie można kupic bilety....i w jakiej
              cenie...Może ktoś wie?
              • Gość: Jarosz Re: Pat Metheny IP: *.vogel.pl 15.02.02, 11:23
                Oto odpowiedni akapit z tekstu, jaki opublikował warszawski dodatek
                do "Wyborczej" 24 stycznia br.:

"Organizator koncertu Mariusz Adamiak chce z przyjazdu Metheny'ego uczynić
                jazzowe święto. - Dzięki temu, że koncert odbędzie się na Torwarze, a nie w
                Sali Kongresowej, najtańszy bilet będzie pewnie kosztował ok. 30 zł. To ważne.
                Metheny pierwszy raz zagrał w Polsce w 1985 r. [koncertów było kilka, w tym
                jeden we Wrocławiu - dopisek Jarosza ;-)))] i pamiętam, że na widowni
                dominowali ludzie w wieku akademickim. Teraz mają dzieci - nowe pokolenie
                melomanów. Cena biletu to ukłon właśnie w ich stronę. Na ten koncert będzie
                stać całe rodziny. Marzy mi się, aby to właśnie ojcowie z synami i mamy z
                córkami przyszły posłuchać gwiazdy - mówi Adamiak."

Zamieszczono też wtedy krótki wywiad z Patem. Mam wkleić na Forum? ;-)))
                • conti Re: Pat Metheny 15.02.02, 11:44
                  ...o tak, gdybyś mógł...
                  A o miejscu sprzedaży biletów na poznański koncert nic nie wiesz?
                  • Gość: Jarosz Re: Pat Metheny IP: *.vogel.pl 15.02.02, 11:53
                    Na razie jeszcze nie. Myślę, że będą w Empiku, ale to tylko przypuszczenia.

A oto wywiad:

Piotr Iwicki: Jak wspominasz Torwar sprzed sześciu lat, gdy promowałeś tam
                    album "Secret Story"?

Pat Metheny: Hale dla muzyka są zawsze takie same. Las głów, czasem lepszy,
                    czasem gorszy kontakt z publicznością. Ale warszawski koncert "Secret Story"
                    pamiętam świetnie. W czasie "Secret Story World Tournée" zagraliśmy blisko 200
                    koncertów, ale atmosfery w Polsce nie zapomnę. Zawsze chętnie wracam do
                    Warszawy, wiem, że mam wielu fanów, którzy zawsze śpiewają z nami, i mam z kim
                    grać jam sessions. O właśnie, jam sessions... Spotkamy się na pewno znowu w tym
                    klubie, zaraz obok takiej pięknej sali, w której często gram.

To Sala Kongresowa, a ten klub to Akwarium. Ale nie ma go już, został rozebrany.

- Serio? No tak, kluby upadają, w Ameryce też. A ten był w świetnym miejscu.
                    Ile ja godzin w nim spędziłem! Lubię grać z Polakami. Macie feeling. Ale na
                    pewno są inne miejsca, gdzie możemy pograć?

Znam ze cztery. Przywieziesz cały zespół muzyków, z którymi nagrałeś "Speaking
                    of Now"? Może jeszcze kogoś?

- Będą wszyscy, których słychać na płycie: Lyle Mays i Steve Rodby, moi
                    wspólnicy od lat, oraz Richard Bona, Coung Vu i Antonio Sanchez. Nowi ludzie w
                    grupie, nowe klimaty, nowe brzmienie. Do zobaczenia w maju.
                    (23-01-02 19:47)
    • Gość: rychu Re: Pat Metheny IP: *.wroc.gazeta.pl 07.02.02, 14:06
      "Speaking o Now" można już zamawiać w internetowym sklepie Merlin.pl
      W normalnych sklepach płyta ma się pojawić się 25 lutego.
      Na stronie www.patmehenygroup.com można posłuchać całego, otwerającego płytę
      utworu "As it is". Fajny, ale... wszystko już było, rzekł Ben Akiba, a co nie
      było przyśniło się chyba.
      W ogóle cała plyta (słyszałem już prawie całą, w radiu), do złudzenia
      przypomina "Firs Circle, "Offramp" i "Imaginery Day". W sumie to dobrze, bo
      takiego Pata kocham najbardziej.
      Na marginesie - w empiku pojawiły się jakies dziwne bootlegi Pata. Ot, ciekawostka
    • Gość: Shakira Pat Metheny the best! IP: *.pai.net.pl 02.05.02, 12:54
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka