Gość: e-dit IP: *.MAN.atcom.net.pl 07.02.02, 11:47 Czy ktoś może wie kiedy będzie można kupić w Polsce "Speaking of Now" Pata Metheny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mmadi Re: Pat Metheny IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.02.02, 12:01 cos mi sie wydaje, ze 23 lutego... tez czekam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarosz Re: Pat Metheny IP: *.vogel.pl 07.02.02, 12:10 Według strony krakowskiego Rock Serwisu dopiero 25 lutego: www.rockserwis.pl/scr/ProductPresentationForm.dnd? SLR=117&CAT=&LPN=1&@ProductID=577987 I ja również nie mogę się doczekać :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
conti Re: Pat Metheny 07.02.02, 12:12 A mnie się marzy koncert Pata we Wrocławiu...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarosz Re: Pat Metheny IP: *.vogel.pl 07.02.02, 12:18 Mnie też, no ale co z tego... Pat już był w ogródku, już witał się z gąską (tj. Halą Ludową), a tu miasto nie dofinansowało wiosennego koncertu, więc możemy sobie pojechać do Poznania lub Warszawy :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e-dit Dzięki! IP: *.MAN.atcom.net.pl 07.02.02, 12:26 No to zaczynam odliczanie dni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarosz Re: Pat Metheny IP: *.vogel.pl 13.02.02, 13:02 Poznań - Arena - 28 maja 2002, Warszawa - Torwar - 29 maja 2002. Informacja za serwisem www.rockmetal.pl :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
conti Re: Pat Metheny 14.02.02, 08:30 Bardzo dziekuje za informację. Na pewno pojadę. Do zobaczenia na koncercie. pozdrawiam serdecznie, Conti Odpowiedz Link Zgłoś
conti Re: Pat Metheny 15.02.02, 10:48 ...ciekawa jestem od kiedy i gdzie będzie można kupic bilety....i w jakiej cenie...Może ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarosz Re: Pat Metheny IP: *.vogel.pl 15.02.02, 11:23 Oto odpowiedni akapit z tekstu, jaki opublikował warszawski dodatek do "Wyborczej" 24 stycznia br.: "Organizator koncertu Mariusz Adamiak chce z przyjazdu Metheny'ego uczynić jazzowe święto. - Dzięki temu, że koncert odbędzie się na Torwarze, a nie w Sali Kongresowej, najtańszy bilet będzie pewnie kosztował ok. 30 zł. To ważne. Metheny pierwszy raz zagrał w Polsce w 1985 r. [koncertów było kilka, w tym jeden we Wrocławiu - dopisek Jarosza ;-)))] i pamiętam, że na widowni dominowali ludzie w wieku akademickim. Teraz mają dzieci - nowe pokolenie melomanów. Cena biletu to ukłon właśnie w ich stronę. Na ten koncert będzie stać całe rodziny. Marzy mi się, aby to właśnie ojcowie z synami i mamy z córkami przyszły posłuchać gwiazdy - mówi Adamiak." Zamieszczono też wtedy krótki wywiad z Patem. Mam wkleić na Forum? ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
conti Re: Pat Metheny 15.02.02, 11:44 ...o tak, gdybyś mógł... A o miejscu sprzedaży biletów na poznański koncert nic nie wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarosz Re: Pat Metheny IP: *.vogel.pl 15.02.02, 11:53 Na razie jeszcze nie. Myślę, że będą w Empiku, ale to tylko przypuszczenia. A oto wywiad: Piotr Iwicki: Jak wspominasz Torwar sprzed sześciu lat, gdy promowałeś tam album "Secret Story"? Pat Metheny: Hale dla muzyka są zawsze takie same. Las głów, czasem lepszy, czasem gorszy kontakt z publicznością. Ale warszawski koncert "Secret Story" pamiętam świetnie. W czasie "Secret Story World Tournée" zagraliśmy blisko 200 koncertów, ale atmosfery w Polsce nie zapomnę. Zawsze chętnie wracam do Warszawy, wiem, że mam wielu fanów, którzy zawsze śpiewają z nami, i mam z kim grać jam sessions. O właśnie, jam sessions... Spotkamy się na pewno znowu w tym klubie, zaraz obok takiej pięknej sali, w której często gram. To Sala Kongresowa, a ten klub to Akwarium. Ale nie ma go już, został rozebrany. - Serio? No tak, kluby upadają, w Ameryce też. A ten był w świetnym miejscu. Ile ja godzin w nim spędziłem! Lubię grać z Polakami. Macie feeling. Ale na pewno są inne miejsca, gdzie możemy pograć? Znam ze cztery. Przywieziesz cały zespół muzyków, z którymi nagrałeś "Speaking of Now"? Może jeszcze kogoś? - Będą wszyscy, których słychać na płycie: Lyle Mays i Steve Rodby, moi wspólnicy od lat, oraz Richard Bona, Coung Vu i Antonio Sanchez. Nowi ludzie w grupie, nowe klimaty, nowe brzmienie. Do zobaczenia w maju. (23-01-02 19:47) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rychu Re: Pat Metheny IP: *.wroc.gazeta.pl 07.02.02, 14:06 "Speaking o Now" można już zamawiać w internetowym sklepie Merlin.pl W normalnych sklepach płyta ma się pojawić się 25 lutego. Na stronie www.patmehenygroup.com można posłuchać całego, otwerającego płytę utworu "As it is". Fajny, ale... wszystko już było, rzekł Ben Akiba, a co nie było przyśniło się chyba. W ogóle cała plyta (słyszałem już prawie całą, w radiu), do złudzenia przypomina "Firs Circle, "Offramp" i "Imaginery Day". W sumie to dobrze, bo takiego Pata kocham najbardziej. Na marginesie - w empiku pojawiły się jakies dziwne bootlegi Pata. Ot, ciekawostka Odpowiedz Link Zgłoś