Gość: tos IP: 213.76.92.* 06.06.01, 13:03 Dla SŁOWA POLSKIEGO "Expo" to numer 1 - czytajcie dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wroclawi krew mnie zalewa... www.slowopolskie.pl IP: 213.76.92.* 06.06.01, 13:18 buzek (do Vist - z premedytacja przez male b) ma w d... wroclawski regionalny patriotyzm... lata mu kolo ptaka, ktorego zapewne juz nie jest w stanie uzyc, dynamika wroclawia i jego odwazne decyzje - wazne by aws dobrze wypadlo w sondarzach... fuck you buzek ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclawi Pan Prezydent Zdrojewski... IP: 213.76.92.* 06.06.01, 13:20 Czyli mogą być politycy, którzy nie chcą poparcia wniosku na 4 miesiące przed wyborami? - Docierają do mnie różne informacje. Mówi się, że przeszkadzają nam poznaniacy, grupa polityków, a nawet osoby, które mają pomysły na podobne przedsięwzięcia. Ja wolę się jednak dystansowa od takich informacji oj chyba Poznan chce miec we Wroclawiu wrogow ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Dziekuje Tos !!! IP: 156.24.231.* 06.06.01, 13:56 Wreszcie jakies rzetelne informacje! Polecam wszystkim, a szczegolnie redaktorom Wyborczej!!! Jestem niezwykle rozczarowany wasza postawa drogie redaktorki!!! :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Dziekuje Tos !!! IP: *.bmf.com.pl 06.06.01, 14:12 Gość portalu: wędzonka napisał(a): > Polecam wszystkim, a szczegolnie redaktorom Wyborczej!!! > Jestem niezwykle rozczarowany wasza postawa drogie redaktorki!!! :(( To jak to jest?? Nawet na poziomie lokalnym sa ludzie, ktorzy torpeduja tak sensowne inicjatywy?? Trudno mi zrozumiec obstrukcje stosowana przez wysoko postawione osoby w Warszawie (Buzek et cons.), ktore chyba nie rozumieja - jak slusznie napisala Ela - ze wygrana Wroclawia jest wygrana calej Polski. Ale zeby na poziomie lokalnym tez??? Czyzby to wytyczne z gory - jedynie sluszna linia dzialania?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Gdzie jest Gazeta Wyborcza ??? Gdzie jest jej stanowisko ??? IP: 156.24.231.* 06.06.01, 14:27 Znajdz artykul o tym skandalu w Wyborczej to sam wrecze ci Nobla !!! Ale dowiesz sie za to z kim Napster zawarl umowe! Zaczyna mi ciazyc kazda zlotowka wydana kiedykolwiek na te "gazete". Wykarmilismy potwora! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Gdzie jest Gazeta Wyborcza ??? Gdzie jest jej stanowisko ??? IP: *.bmf.com.pl 06.06.01, 14:46 Gość portalu: wędzonka napisał(a): > Zaczyna mi ciazyc kazda zlotowka wydana kiedykolwiek na te "gazete". Wykarmilis > my > potwora! Od ponad roku realizuje mocne postanowienie i GW nie kupuje. Czytam ew. na sieci radomski dodatek lokalny (z powodow sentymentalnych) oraz czasem inne dodatki lokalne (np. stoleczny lub wroclawski), ktore moim zdaniem poziomem przewyzszaja o niebo gazete-matke. W wiekszosci sa tez wolne od "obicazen politycznych", "jedynie slusznych linii" itp. Dosc powiedziec, ze w dodatku stolecznym czasami pojawia sie nazwa UPR + informacje o inicjatywach tej partii i to bynajmniej nie w tonie kpiaco-przesmiewczym. Natomiast w gazecie ogolnopolskiej zwykle nawet wzmianki nie uswiadczysz (zgodnie z zasada, ze jak sie o czyms nie pisze - to nie istnieje). Ale ad rem. Byc moze ten brak obciazen jest juz przeszloscia, o czym swiadczylby obecny przypadek z Expo we Wroclawiu. Oby nie! Tak czy inaczej: Wroclaw, trzymaj sie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re:do wędzonki IP: *.ilot.edu.pl 06.06.01, 15:03 Przedwczoraj (znalazłam w portalu gazety) był artykuł w Wyborczej na temat EXPO, ale nic nowego. Tłumaczą, dlaczego rząd nie popiera. Steihoff uważa, że budżet nie udźwignie cięzaru wystawy, że podobno 80% kosztów musiało by ponieść państwo. GW nie angażuje się w sprawę, tylko przedstawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bea Re: i krótka notka w DGW IP: 195.205.145.* 06.06.01, 14:27 na pierwszej stronie, czyli: Oswiadczenie Centrum Informacyjnego Rządu w Sprawie EXPO. Ale i tak czegos nie rozumiem. Wynika z tego oświadczenia, że mamy jeszcze 4-ro letni zapas na zlozenie wniosku. A wcześniej było o tym cichutko. Co się dzieje z przeplywem informacji? Boję się, że bedzie jak z Unią. Zaczniemy sie zastanawiać, przeliczać, targować, i nawet nie spostrzeżemy, kiedy znajdziemy sie na szarym końcu chętnych do zorganizowania EXPO. A ci przed nami będą oczywiście lepiej przygotowani, bo zaczęli te przygotowania wczesniej i mieli dużo czasu na dogranie szczegółów. A my zadufani w sobie bedziemy do samego końca twierdzić: zdążymy, przecież jest jeszcze czas.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Gdzie jest Wyborcza? Kiedy kolejny artykul o Feng Shui? IP: 156.24.231.* 06.06.01, 14:36 Gość portalu: Bea napisał(a): > na pierwszej stronie, czyli: Oswiadczenie Centrum Informacyjnego Rządu w > Sprawie EXPO. > Ale i tak czegos nie rozumiem. > Wynika z tego oświadczenia, że mamy jeszcze 4-ro letni zapas na zlozenie > wniosku. Tak by bylo gdyby nikt inny nie zlozyl jeszcze wniosku. Ale odkad zostaly zlozone wnioski Szanghaju, Moskwy i Jozu z Korei zostalo najwyzej 6 miesiecy! A i to nie pewne! Tylko ze do naszego "rzadu" jakby nawet nie dotarly te informacje. Oni maja pewnie nadal 4 lata! Widzial ktos taki skandal? W ten sposob wyrolowac 3 mln Dolnoslazakow? Czy Polska to na pewno nasz kraj? Czy Wyborcza to na pewno gazeta Polakow? Co sie tu dzieje??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bea Re: Gdzie jest Wyborcza? Kiedy kolejny artykul o Feng Shui? IP: 195.205.145.* 06.06.01, 14:53 Ale odkad zostaly zlozo > ne > wnioski Szanghaju, Moskwy i Jozu z Korei zostalo najwyzej 6 miesiecy! A i to ni > e > pewne! > Tylko ze do naszego "rzadu" jakby nawet nie dotarly te informacje. Oni maja > pewnie nadal 4 lata! > > Szanowny wedzonko! w powołanej przeze mnie informacji, jest napisane, że 5 miast wyraziło "chęć", a brak do tej pory formalnych zgłoszeń. Czyli co? 4 lata, czy 6 miesięcy? Myslę jednak, że i 4 lata, to za mało dla naszego rządu .......... niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: Gdzie jest Wyborcza? Kiedy kolejny artykul o Feng Shui? IP: 156.24.231.* 06.06.01, 15:29 Gość portalu: Bea napisał(a): > Szanowny wedzonko! > w powołanej przeze mnie informacji, jest napisane, że 5 miast wyraziło "chęć", > a > brak do tej pory formalnych zgłoszeń. > Czyli co? 4 lata, czy 6 miesięcy? > Myslę jednak, że i 4 lata, to za mało dla naszego rządu .......... niestety. Tak, ale w Slowie Polskim Zdrojewski powiedzial ze ma informacje bezposrednio z Paryza o zlozeniu oficjalnych zgloszen. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bea Re: Gdzie jest Wyborcza? Kiedy kolejny artykul o Feng Shui? IP: 195.205.145.* 06.06.01, 15:30 no to leżymy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark Zwyciężymy !! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.01, 16:21 Gość portalu: Bea napisał(a): > no to leżymy :( Jeszcze nic straconego :-) !! ( patrz wątek 'EXPO 2010' ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan_W Re: Dla SŁOWA POLSKIEGO IP: 216.104.228.* 06.06.01, 14:49 Szanowny wedzonko i Wy zacni Forumowicze Chyba sie Wam z nerwow pamiec oslabila. Po Waszych postach trzy razy przeczytalem tekst w Slowie. I co? I to, ze jak zwykle dziennikarz tego dziennika wzial wszystkie teksty z Wyborczej napisane o Expo, skompilowal i wydrukowal robiac z tego wielkie halo. W tym tekscie nie ma nic nowego. Odgrzewane kotlety i tyle. Wstep, czyli po fachowemu lead podkrecony niemilosiernie, a potem slabiutko, slabiutko. A propos - jak wiesc miejska niesie dziennikarze Slowa od dawna zbieraja teksty ludzi z Wyboczej i kompiluja, az strach! Poczytajcie sobie teksty np. kulturalne niejakiego autora podpisujacego sie skrotem ja albo aj. Sprawe Expo sledze od poczatku. Wyborcza opisuje sprawe na biezaco krotszymi formami. Ale stale! A inni? By nie byc goloslownym, oto przyklady. W Slowie dzisia, ze Krochmal zabiegal, bezskutecznie. Dzien wczesniej w Wyborczej, ze Krochmal zabiega siedzac w ministerstwie i czekaja na decyzje. Dzis w Slowie, ze rzad nawet nie rozpatrywal. Wczoraj w Wyborczej - ze nikt tego dokumentu nie rozpatruje, bo boja sie w rzadzie obciazen finansowych, ze budzet nie wytrzyma. Dzis Moras wypowiada sie w Slowie, wczoraj w Wyborczej tez sie wypowiada, mowiac dokladnie to samo. Dzis w Slowie historia staran o Expo, wczoraj w W. krotkie przypomnienie. jezeli sie myle, chyle czola, prosze Panstwa. Napiszcie, co nowego dal ludziom autor Duda. Ale prosze o dowody. Na pismie. z wielkim powazaniem Fan_wedzonki (autentyczny...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tos Re: Dla SŁOWA POLSKIEGO IP: 213.76.92.* 06.06.01, 15:00 Tu nie chodzi o to, kto pierwszy napisał ! Siła przekazu GW jest wielokrotnie większa niż SP i to powinno być orężem w "przypominaniu" decydentom o fakcie, że Dolny Śląsk to również Polska. Nie mam nic przeciwko Feng Shui, obradom Knesetu, itp., ale czuję pewien zawód... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan_W Re: Dla SŁOWA POLSKIEGO IP: 64.124.150.* 06.06.01, 15:26 Gość portalu: tos napisał(a): > Tu nie chodzi o to, kto pierwszy napisał ! Siła przekazu GW jest wielokrotnie > większa niż SP i to powinno być orężem w "przypominaniu" decydentom o fakcie, > że Dolny Śląsk to również Polska. Nie mam nic przeciwko Feng Shui, obradom > Knesetu, itp., ale czuję pewien zawód... Nie chodzi mi o to, kto byl pierwszy. Wyglada, ze jestem kibicem wyscigow. A nie jestem. Chodzi mi o to, ze wyborcza na biezaco informuje czytelnikow o dzialaniach rzadu i z tych informacji mozna cos wywnioskowac, np. czy rzad da kase czy nie. A slowo lapie w locie stare info i rzuca wielki „odkrywczy” tekst, choc wczesniej ekscytowalo sie burakami na zagonie SzP. Kowalskiej lub czyms rownie „biezacym”. Jak sa tacy madrzy to prosze, niech wyszukaja jakis smaczek, cos WIELCE tajnego i niech uswiadomia spoleczenstwo. Niech pokaza,ze pilotuja sprawe od poczatku do konca. Wyglada to tak moim zdaniem: wyborcza zbiera, zbiera, informuje, a slowo zbiera ich teksty, zbiera i rzuca jak nie ma co dac. I co z tego, ze ludzie juz w wyborczej o tym przeczytali? Nic, slowo odkrywa Ameryke. Z tego co pamietam to lobbowanie wroclawskiego Expo na lamach zaczela wlasnie wyborcza i to na stronach ogolnopolskich. Pamietacie teksty Grzegorza Piechoty, ktory wszystko wysledzil? Pamietacie te teksty na pierwszej stronie GW? Tlumaczenie sie urzedasow? Chyba juz nie... A ja tak. Na dowod prawdziwosci moich slow, ze wyborowa wciaz nas karmi tekstami o Expo sa posty, ktore dzis odswiezacie swoimi nowymi listami i ktore dzieki temu ida w gore forum. Moim zdaniem dzisiejsze wkurzenie na temat jest tak wielkie, ze zapomnieliscie jak wkurzaliscie sie za sprawa wyborowej jeszcze calkiem niedawno... pozdro Fan_W ps. A o poznaniakach, ktorzy chca nam wydrzec Expo i innych miastach red. Piechota napisal dawno, dawno temu! I poszlo w Polske! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: Dla SŁOWA POLSKIEGO IP: 156.24.231.* 06.06.01, 15:53 Fan_W, chwala Wyborczej za systematyczna prace ale milczenie w taki dzien to po prostu skandal! Fakt ze mnie dzisiaj nosi, ale to sie naprawde dzieje: wlasnie przechodzi nam kolo nosa szansa na Expo! Rzad mial dosc czasu by rozwazyc projekt pieciokrotnie, a skoro teraz tlumaczy sie brakiem czasu to widac jak na dloni ze ktos sie bardzo stara zeby Expo do nas nie trafilo. A jedynym sposobem by ukrecic leb takim sprawkom jest demaskowanie ich i naglasnianie, a nie tylko od czasu do czasu informowanie! Zobacz jak pieknie Gazeta zajela sie freskami Schultza. Czy te freski pomoga nam sie gospodarczo rozwinac tak jak Expo? Najwyrazniej sa dla nas o niebo wazniejsze, nie masz takiego wrazenia? W Slowie jest sporo nowego, glownie relacje z pierwszej reki od Zdrojewskiego, Morasa, Wiszniewskiego, Schetyny. I sprawy sa przedstawione z wlasciwym dla dzisiejszego dnia akcentem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan_W Re: Dla SŁOWA POLSKIEGO IP: 216.104.228.* 06.06.01, 16:10 Gość portalu: wędzonka napisał(a): > Fan_W, chwala Wyborczej za systematyczna prace ale milczenie w taki dzien to po > > prostu skandal! Fakt ze mnie dzisiaj nosi, ale to sie naprawde dzieje: wlasnie > przechodzi nam kolo nosa szansa na Expo! Rzad mial dosc czasu by rozwazyc proje > kt > pieciokrotnie, a skoro teraz tlumaczy sie brakiem czasu to widac jak na dloni z > e > ktos sie bardzo stara zeby Expo do nas nie trafilo. > A jedynym sposobem by ukrecic leb takim sprawkom jest demaskowanie ich i > naglasnianie, a nie tylko od czasu do czasu informowanie! > > Zobacz jak pieknie Gazeta zajela sie freskami Schultza. Czy te freski pomoga na > m > sie gospodarczo rozwinac tak jak Expo? Najwyrazniej sa dla nas o niebo > wazniejsze, nie masz takiego wrazenia? > > > W Slowie jest sporo nowego, glownie relacje z pierwszej reki od Zdrojewskiego, > Morasa, Wiszniewskiego, Schetyny. I sprawy sa przedstawione z wlasciwym dla > dzisiejszego dnia akcentem! Zaczne od tego, ze jako fan Twoich postow jestem zaszczycony odpowiedzia na moj post ;-). I to bez zartow. A teraz do rzeczy. Rozmowa ze Zdrojem-Zlotoustym. Tam nie ma nic nowego. Powtorka z rozmowy wydrukowanej w GW jakis czas temu. MAlo tego. Prawie te same pytania i niestety te same odpowiedzi. W tej rozmowie nic nie jest wspomniane o sytuacji z wczorajszego wieczoru - dziennikarz nie zapytal, co on na to, ze rzad olal Wrocek. Nie zapytal, bo jak znam zycie rozmowa powstala kilka dni temu, a wtedy nie bylo wiadomo, co rzad zrobi. Rownie dobrze mozna bylo dac ten wywiad 3 dni temu. Co do Twojego apelu o wielka akcje na rzecz wroclawskiego Expo na lamach ogolnopolskiej GW. MAsz absolutna racje! Wroclawski oddzial powinien wymusic na warszawskiej centrali akcje pro Expo we Wroclawiu. I zrobic to jeszcze lepiej niz z freskami ;-). Mam nadzieje, ze ktos z GW nas czyta. A teraz cos tak dla rozluznienia nerwowej atmosfery. Jak myslisz wedzonko, co slowo da jutro na pierwsza strone? Ja obstawiam przekrety w Imparcie.... ;-)))))) No, chyba ze gangstera, ktory grozil straznikowi wieziennemu. Pozdrawiam Cie wroclawsko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: Dla SŁOWA POLSKIEGO IP: 156.24.231.* 06.06.01, 19:29 Widze ze miec fana to ciezki kawalek chleba! Zobacz na drugi artykul, rozmawiali ze Zdrojem i z reszta towarzystwa tuz po otrzymaniu decyzji z Centrum Informacji Rzadowej. Swieza sprawa. Jesli SP rzeczywiscie potrafi tylko żerowac na Wyborczej, to tym wiekszy dzisiaj wstyd dla tej drugiej. Obstawiam Impart. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark Re: DO WĘDZONKI :-) (ONLY!!) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.01, 00:13 Gość portalu: wędzonka napisał(a): > Widze ze miec fana to ciezki kawalek chleba! > Zobacz na drugi artykul, rozmawiali ze Zdrojem i z reszta towarzystwa tuz po > otrzymaniu decyzji z Centrum Informacji Rzadowej. Swieza sprawa. > Jesli SP rzeczywiscie potrafi tylko żerowac na Wyborczej, to tym wiekszy dzisia > j > wstyd dla tej drugiej. Szanowny(a) Wędzonko(a)!! Dałeś się zwieść i z tematu "kto nas robi w ..." w sprawie Expo, rozpoczęła się jałowa dyskusja- 'Słowo' czy 'Wybiórcza'. Przecież to zupełnie nieistotne że 'Słowo' coś tam przepisało (jeśli tak było), to jest gazeta lokalna i spełnia inną rolę niż ogólnopolska i niestety opiniotwórcza 'Wybiórcza'. Tylko 'Gazeta' mogła mieć jakikolwiek wpływ na ostateczne decyzje podejmowane przez oszołomów na stanowiskach, ale chyba niekoniecznie jej zależało (grają jednak w przeciwnej drużynie :-(( ). Problem polega na tym, że nie było praktycznie żadnego nacisku z naszej strony i decyzje w Wawie podejmowano zupełnie bezkarnie, bo jeśli jakiś temat nie jest szeroko omawiany i komentowany w mediach to po prostu "nie istnieje". W takiej sytuacji politykierzy mogą zniszczyć każdą, nawet najbardziej wartościową inicjatywę i nikomu nie muszą się tłumaczyć. Dlatego brak "medialnej presji" spowodował, że sprawę można było załatwić po cichu. Zresztą trudno się dziwić jeżeli nawet lokalne radio i tvp (państwowe są opanowane przez czerwone buraki) traktowały sprawę Expo ... hmm, właściwie wcale nie traktowały, bo przecież są ważniejsze sprawy np.- fontanna Zdrojowa, nowy pałac dla na UM, dziura w dachu u p.Iksińskiego, brak wody w mieszkaniu p.Kowalskiej, czy lamenty innych frustratów ;-). Widziałem dzisiaj w 'tede' Zdroja, który był wyrażnie zrezygnowany i powiedział, że sam już nie daje rady i brakuje mu sił- to jest chyba najlepszy komentarz do zaistniałej sytuacji. Myślę, że także on nie spodziewał się takich problemów. Może za krótko był senatorem i nie poznał wszystkich realiów polskiego politycznego piekiełka, samorząd to jednak nie to samo. Powiedział też, że teraz więcej zależy od nas, od mieszkańców. Jeszcze niedawno wszyscy (powinienem chyba napisać "wszyscy") zastanawiali się kto może być największym konkurentem Wrocławia w rywalizacji o organizację Wystawy- Moskwa?, Szanghaj?, ale czy ktoś realnie myślał, że największą przeszkodą może być polski rząd?!?! Jeśli o niechęci urzędasów wiedzielibyśmy wcześniej (np. tydzień temu), można było spróbować coś zdziałać (przecież nawet przed przyjęciem Polski do NATO lobbing nie ograniczał się tylko do zabiegów dyplomatycznych, ale amerykańska Polonia zasypywała wszystkie ważne intytucje i polityków listami, mejlami, czy telefonami). Nie mówiło się o samym Expo, ale taka akcja mogłaby zostać zauważona. Tylko że można sobie "gdybać", bo jeśli największa polska gazeta ma nas w głebokim poważaniu... Zresztą tutaj wracamy do punktu wyjścia- nie można liczyć na duże zaangażowanie mieszkańców przy braku zainteresowania lokalnych mediów, a taka postawa wynikała także z faktu, że nikt nie brał pod uwagę problemów na tym etapie- decyzja rządu to miała być zwykła formalność. W tej chwili nie wiadomo nawet co będzie dalej, ale nie można odkładać sprawy- trzeba być "silnym, zwartym i gotowym" :-). Dlatego myślę że należy, wbrew prymitywnym i zawistym oponentom, zorganizować taką akcję która doprowadzi nas do celu- Wystawy EXPO. Na początek musimy mieć przynajmniej listę osób które mają wpływ na najważniejsze decyzje, bo jak dotąd działamy trochę na oślep. Obawiam się jednak że bez mediów, a w szczególności bez 'Gazety', możemy mieć duże kłopoty- internet wciąż nie jest traktowany zupełnie poważnie (czasami to nawet dobrze :-) ). Jestem pewien że można na Ciebie liczyć, a może znajdzie się ktoś jeszcze :o). Pozdrawiam, mark PS. Jeszcze jedno: gdzie są nasi lokalni politycy, nasza elita- żużel, boks, koszykówka, siatkówka. Panowie!! sezon się skończył (albo niedługo się skończy), to zróbcie coś innego dla odmiany, tak "dla sportu" :-)). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Ludzie! Bez nas nie bedzie EXPO! Podaje adresy: IP: 156.24.231.* 07.06.01, 02:03 Nie pozwolmy by nas pozbawili Expo! Rzadajmy poparcia! Sam Zdrojewski nie da rady, teraz nasza kolej! Kancelaria Prezesa Rady Ministrów - cirinfo@kprm.gov.pl (Buzek) Ministerstwo Gospodarki - bkis@mg.gov.pl (Steinhoff, Donocik) Kancelaria Prezydenta - listy@prezydent.pl Marszalek Maciej Plazynski - Maciej.Plazynski@sejm.gov.pl Kancelaria Sejmu - zjablon@sejm.gov.pl Kancelaria Senatu - webmaster@nw.senat.gov.pl Kazimierz Michal Ujazdowski - minister@mkis.gov.pl Andrzej Wiszniewski - Minister Nauki - dip@kbn.gov.pl Leon Kieres (IPN), 00-207 Warszawa, Pl. Krasińskich 2/4/6 Wyborcza: serwis-kraj@gazeta.pl serwis-gospodarka@gazeta.pl pomoc@gazeta.pl Do ponizszych nie mam kontaktow, jak ktos zna to poprosze: Donald Tusk Olechowski Wladek Frasyniuk Rysio Czarnecki Bogus Litwiniec Grzegorz Schetyna kard. Henryk Gulbinowicz Jan Waszkiewicz (lokalne AWS, jest on jeszcze marszalkiem sejmiku?) Janusz Krason (lokalne SLD) Ja nie przestaje mailowac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tos Następne adr. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.01, 08:31 Platforma Obywatelska : biuro@wroclaw.platforma.org Biuro PO w Warszawie : grabowski@platforma.org Rysio Czarnecki : rczarnecki@rczarnecki.wroc.pl Frasyniuk : rada@uw-wroclaw.org.pl SLD : sld@sld.dolnoslaskie.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niefan_z Re: Dla SŁOWA POLSKIEGO IP: 217.96.51.* 08.06.01, 12:48 Sznowny Fanie Wędzonki NIe chcę przypominać, ile to tekstów i tematów Wyborcza zwędziła innym mediom a potem skompilowała i zrobia z tego wielkie halo. Oto kilka przykładów; 1. Korpupcja w poznańskiej policji - temat zwędzony z NIE (sam Najsztub chwalił się, że został karnie wysłany do Poznania żeby sprawdzić to co napisał ten szmatławiec Urbana) 2. Afera żelatynowa - tekst napisany kilka dni po "Polityce" (tygodniku, który, jak "Fanie Wędzonki" doskonale przecież wiesz, zamyka się - po fachowemu, ma deadline - o wiele wcześniej niż dziennik. Przy okazji - od razu przepraszam za skompilowanie sformułowania, co Cię tak boli) i reklamowany jako sprawa wykryta przez rycerzy pióra z ul. Czerskiej. 3. Pisanie o dziennikarzu "Wyborczej" jako o "człowieku który wymyślił ligę" w specjalnym dodatku na Igrzyska w Sydney - choć o identycznej lidze (grze dla kibiców), która cieszy się szalonym powodzeniem na Wyspach Brytyjskich donosił tygodnik "Newsweek" już w roku 1996 4. A ze "Słowa" - choćby aferę na wrocławskiej AWF, gdzie dziennikarz "Wyborczej" z uporem maniaka w kilku kolejnych tekstach przekręcał nazwisko dziekana. 5. oraz historię pobicia rekordu śFiata - nawet ze zwędzonym tytułem!!! - które niejaki MM opisał kilka miesięcy po "Słowie Polskim". To tyllko pierwsze z brzegu, choć oczywiście nie wszystkie przykłady, Fanie (Z)wędzonki, jak można by nazwać w poetyce tytułów "Wyborczej" Twą ukochaną gazetę. niefan (z)wędzonki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niefan_z Re: Dla SŁOWA POLSKIEGO IP: 217.96.51.* 08.06.01, 15:08 Sznowny Fanie Wędzonki NIe chcę przypominać, ile to tekstów i tematów Wyborcza zwędziła innym mediom a potem skompilowała i zrobia z tego wielkie halo. Oto kilka przykładów; 1. Korpupcja w poznańskiej policji - temat zwędzony z NIE (sam Najsztub chwalił się, że został karnie wysłany do Poznania żeby sprawdzić to co napisał ten szmatławiec Urbana) 2. Afera żelatynowa - tekst napisany kilka dni po "Polityce" (tygodniku, który, jak "Fanie Wędzonki" doskonale przecież wiesz, zamyka się - po fachowemu, ma deadline - o wiele wcześniej niż dziennik. Przy okazji - od razu przepraszam za skompilowanie sformułowania, co Cię tak boli) i reklamowany jako sprawa wykryta przez rycerzy pióra z ul. Czerskiej. 3. Pisanie o dziennikarzu "Wyborczej" jako o "człowieku który wymyślił ligę" w specjalnym dodatku na Igrzyska w Sydney - choć o identycznej lidze (grze dla kibiców), która cieszy się szalonym powodzeniem na Wyspach Brytyjskich donosił tygodnik "Newsweek" już w roku 1996 4. A ze "Słowa" - choćby aferę na wrocławskiej AWF, gdzie dziennikarz "Wyborczej" z uporem maniaka w kilku kolejnych tekstach przekręcał nazwisko dziekana. 5. oraz historię pobicia rekordu śFiata - nawet ze zwędzonym tytułem!!! - które niejaki MM opisał kilka miesięcy po "Słowie Polskim". To tyllko pierwsze z brzegu, choć oczywiście nie wszystkie przykłady, Fanie (Z)wędzonki, jak można by nazwać w poetyce tytułów "Wyborczej" Twą ukochaną gazetę. niefan (z)wędzonki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biskup Do SŁOWA POLSKIEGO IP: 216.104.228.* 08.06.01, 16:30 > Sznowny NIFanie Wędzonki Dostaliscie dostrp do internetu? Fii, Fii - gratulacje! A o sie horyzonty przed Slowem otworza! Jak przejrzycie na oczy to moze zajmicie sie swoja gazeta i wszystko skonczy sie dobrze...Redaktorku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niefan_z Re: Do SŁOWA POLSKIEGO IP: 217.96.51.* 12.06.01, 13:02 Gość portalu: biskup napisał(a): Tak jak siędomyślałem, kultura to słowo obce "redaktorkom" z GW, natomiast impertynencja i obrażanie ludzi - wprost przeciwnie. Szkoda że nie masz merytorycznej odpowiedzi na podane przykłady ewidentnego wędzenia tematów, co zarzucasz innym - redaktorku. Poza tym popraw literówki, kolego Biskupie - niechlujstwo to wasz kolejny atrybut? Przede wszystkim zaś proponuję zająć się tym samym, czyli własną gazetą. niefan (z)wędzonki > > > Sznowny NIFanie Wędzonki > Dostaliscie dostrp do internetu? Fii, Fii - gratulacje! > A o sie horyzonty przed Slowem otworza! Jak przejrzycie na oczy to moze zajmici > e > sie swoja gazeta i wszystko skonczy sie dobrze...Redaktorku... Odpowiedz Link Zgłoś