Dodaj do ulubionych

Wrocław-stolica biedy, wasze opinie ?

15.03.10, 21:55
Wrocław jest stolicą drugiego najuboższego regionu Polski.
Czy w związku z tym, władze miasta powinny dalej snuć wizje Euro2012, mówić o
metropolii XXI wieku, snuć fantazyjne plany rozwoju bardziej pasujące do
rozwiniętych regionów niż do regionów ubóstwa ?
Czy też zachować się odpowiednio do lokacji w drugim najuboższym regionie
Polski i dostosować plany miasta do potrzeb lokalnej ludności, kładąc więcej
nacisku na pomoc dla ubogich, poprawę warunków życia ludzi, pomoc społeczną ?
Obserwuj wątek
    • Gość: HM_ Re: Wrocław-stolica biedy, wasze opinie ? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 15.03.10, 22:33
      Nie narzekaj - miasto biedne, brudne i ciasne ale własne!
      • Gość: latam LOTem mam oswojone szczury IP: *.dip.t-dialin.net 15.03.10, 22:57
        ja nawet mam oswojone szczury kolo dworca- jeden, to Dutka, a drugi
        to Radny! Karmie codziennie, jak w Kalkucie
        • Gość: HM_ Re: mam oswojone szczury IP: *.wroclaw.vectranet.pl 16.03.10, 08:56
          Popieram. Wrocław polską Kalkutą! Be multicultural, be multinational, be here.
          A na poważnie, to jestem zaskoczony prawdziwością tego badania, potwierdzającą moje obserwacje. Tym, którzy nie jeżdżą po Polsce, mogę napisać, że taki Grodzisk Mazowiecki/Sandomierz/Rzeszów biją na głowę nasze miasto pod względem czystości i estetyki.
          Czasem mam wrażenie, że tutaj się myśli, że układ poczdamski przestanie obowiązywać i dlatego nic się nie robi w tym kierunku. A ja po prostu chciałbym wiedzieć, kiedy przynajmiej znikną ślady wojny, na budynkach/budowlach bynajmniej wyjątkowych. Z drugiej strony są one atrakcją - w to chciałbym wierzyć - dla przyjezdnych znajomych oraz powód do zadumy na złem tego świata podczas codziennych spacerów. Dlatego wnioskuję o wprowadzenie opłat za wjazd do miasta-skansenu IIWŚ.
          • Gość: Luzzi Re: mam oswojone szczury IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.03.10, 11:13
            Wrocław jest brudny: spraye na murach wszedzie, bazgroły. Brudne ulice i
            podworka. Ale wrocławianie też brudzą. Pety wyrzucają z aut na ulice, psom
            pozwalają robić kupy wszędzie i nie zbierają ich. I miasto jest zle zarządzane i
            słabo sprzątane ale i mieszkańcy są brudasami strasznymi. Wstyd.
          • Gość: wrocka Re: mam oswojone szczury IP: *.chello.pl 16.03.10, 16:38
            Masz rację, HM, powinno być pobierane myto od wjazdu do miasta. Ale najwięcej
            brudu przywożą turyści, szczególnie zakupowi, którzy zachowują się tu jak
            anonimowe brudasy, albo jak u siebie - czyli bez dbałości o otoczenie. Niech
            płacą 2 zet od wjazdu - kasa miasta będzie miała na sprzątanie, zamalowywanie
            bazgrołów i zadbanie o zieleń:)
            • Gość: HM_ Re: mam oswojone szczury IP: *.wroclaw.vectranet.pl 16.03.10, 18:22
              Tu, gdzie mieszkam turystów zakupowych brak. Jak anonimowe brudasy zachowują się raczej mieszkańcy ale nie potrafię uzasadnić/wyjaśnić/usprawiedliwić braku działania "określonych kół" wobec faktu istnienia m. in. wszechobecnych dziur chodnikowych na których mi dziecko z wózka wylata. MARAZM.
          • ojciecrydzyk1 Re: mam oswojone szczury 16.03.10, 19:30
            Ha ha ha , tylko w tym badaniu nie chodziło o sam Wrocław ale o cały
            Dolny Śląsk i wcale nie chodziło o to czy jest czysto bo jest tak
            jak w całej Polsce tylko o to na ile może sobie pozwolić przeciętny
            mieszkaniec regionu ha ha ha .
            • vratislavian Re: mam oswojone szczury 16.03.10, 20:33
              > Ha ha ha , tylko w tym badaniu nie chodziło o sam Wrocław ale o cały
              > Dolny Śląsk

Którego stolicą jest Wrocław.
              • 1410_tenrok no i co z tego? 16.03.10, 21:32
                znowu dobrało sie towarzycho i będą piać swoje gulgoty!
              • sothink Re: mam oswojone szczury 17.03.10, 14:43
                poczytaj sobie jakie bzdury popisałeś:)
                • vratislavian Re: mam oswojone szczury 17.03.10, 15:15
                  Hehe, sam bzdurki napisałeś-bo w twoim linku potwierdzasz, że średnia krajowa
                  jest wyższa od tego co jest na Dolnym Śląsku. Poza tym się wygłupiłeś, bo usługi
                  komunalne to nie jest cena wynajmu mieszkania ;D
                  • sothink Re: mam oswojone szczury 17.03.10, 16:10
                    mediana idioto! mediana! skończ podstawówkę buhahahahahaha
                    • vratislavian Re: mam oswojone szczury 17.03.10, 16:13
                      Oho, zaczyna się pienić, mózg nie nadąża z konwersją szczurów na obrazy
                      wieżowców XXI wieku.
    • Gość: as Re: Wrocław-stolica biedy, wasze opinie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 23:37
      Skąd masz te informacje?
      Czyżby ze swojej pustej głowy?
      • vratislavian To ty nawet nie wiesz ? 16.03.10, 00:17
        Już od miesiąca ta informacja, że dolnośląskie jest drugim najuboższym regionem
        Polski się pojawia.
        wyborcza.biz/biznes/1,100896,7660306,Lodzkie_najubozsze_w_kraju__Nie_stac_nas_na_luksusy.html
        Cytuję:
        "Dlatego na zlecenie Głównego Urzędu Statystycznego i Komisji Europejskiej
        zapytał mieszkańców poszczególnych województw, na co ich stać. Badał czynniki
        niemonetarne, czyli to, jak radzimy sobie z nieoczekiwanymi wydatkami, czy stać
        nas na wyjazdy wakacyjne, czy mamy możliwość jedzenia mięsa i ryb, a nawet czy
        nasze finanse pozwalają na wystarczające ogrzewanie mieszkania.Wg takich
        kryteriów Łódzkie okazuje się najbiedniejsze w Polsce! Ubogich mamy 20,81 proc.
        Za nami jest woj. dolnośląskie (20 proc.), a o wiele lepiej jest na ścianie
        wschodniej, czasem jeszcze kojarzonej z zacofaniem."
        • sothink Re: To ty nawet nie wiesz ? 16.03.10, 13:47
          co ma Wrocław do Wałbrzycha??? a drugi po Warszawie największy
          budżet/per capital to pewnie z biedy? buhahahahahaha
          • Gość: Luzzi Re: To ty nawet nie wiesz ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.03.10, 14:44
            czy widzisz te wielkosc budzetu na przyklad podczas usuwania napisow
            na scianach kamienic? czemu sie tego nie usuwa? czemu nie lapie sie
            wandali? co za problem wystawic wiecej patroli albo puscic ludzi po
            cywilu, plus zalozyc monitoring?
            Przy takim budzecie, drugim w Polsce, to problem?
            • ojciecrydzyk1 Re: To ty nawet nie wiesz ? 16.03.10, 19:35

Napisy na budynkach to raczej powinien usuwać zarządca a nie miasto
              jako takie a płacić za to powinni lokatorzy tego domu wtedy nauczyli
              by się porządku i pilnowali by domu w którym mieszkają.
          • vratislavian Re: To ty nawet nie wiesz ? 16.03.10, 17:28
            "> co ma Wrocław do Wałbrzycha??? "
            Podobne zabudowania ? :

wroclaw.hydral.com.pl/foto/42/42870.jpg
            wroclaw.hydral.com.pl/foto/101/101789.jpg
            "a drugi po Warszawie największy
            > budżet/per capital to pewnie z biedy?"
            Rozwalona sieć wodociągowa, brak sprawnego systemu komunikacji miejskiej,
            rozpadające się kamienice wyglądające jakby był rok 1945-to z bogactwa rozumiem.
            • sothink Re: To ty nawet nie wiesz ? 16.03.10, 18:00
              nie ma chyba większego w Polsce programu rewitalizacji kamienic niż we
              Wrocławiu, a co do takich rodzynków to efekt zaniedbania Wrocławia za
              komuny, a nie teraźniejszości.
              We Wrocławiu jest naprawdę dobrze w porównaniu do innych miast w
              Polsce, no może oprócz Warszawy.
              • vratislavian Re: To ty nawet nie wiesz ? 16.03.10, 18:34
                "> nie ma chyba większego w Polsce programu rewitalizacji kamienic niż we
                > Wrocławiu"
                gazetadom.pl/nieruchomosci/1,102725,7473110,4_miliony_zlotych_na_remonty_zabytkowych_kamienic.html
                "4 miliony złotych na remonty zabytkowych kamienic

Ponad 4 mln zł miasto chce przeznaczyć na remonty zabytkowych kamienic
                należących do wspólnot mieszkaniowych. W tym roku dofinansowane będą wymiany
                dachów i odtwarzanie elewacji. Klatki schodowe poczekają"

Oszałamiająca suma.
                "a co do takich rodzynków to efekt zaniedbania Wrocławia za
                > komuny, a nie teraźniejszości."
                Zła niedobra, brzydka komuna wrrr, wrrrr, hau, hau. Już merdamy posłusznie
                ogonem na hasła o przełomie 89r i jakim on był dobrodziejstwem dla Polski.

> We Wrocławiu jest naprawdę dobrze w porównaniu do innych miast w
                > Polsce, no może oprócz Warszawy.

Większość miast jest tańsza od Wrocławia, bywają też o wiele bardziej
                zadbane-np. Poznań.
                • Gość: willy Re: To ty nawet nie wiesz ? IP: *.chello.pl 16.03.10, 18:59
                  > Oszałamiająca suma.
                  Jest jeszcze program 100 kamienic, nie doczytałeś trolu...ale to nie
                  ważne. Napisz obrońco peerelu, nazwisko wizjonera, który twoim
                  zdaniem, mógłby podnieść Wrocław z kolan. Masz takiego, który
                  spełnia twoje oczekiwania i uratuje to miasto, skazane na zagłade po
                  1989 roku? Może jest was więcej? Masz plany i wizje, czy tylko tak
                  sobie pie...lisz na forum?
                  • vratislavian Re: To ty nawet nie wiesz ? 16.03.10, 20:34
                    Każdy obywatel ma prawo do krytyki władzy.
                    Program 100 kamienic ? Sukcesywnie redukowany.
                    Na dziwne fontanny i niepotrzebne Euro pieniądze są.
                    • 1410_tenrok do krytyki władzy tak, ale do pitolenia? 16.03.10, 21:29
                      nieregularnik-nieperiodyczny.blogspot.com/2010/02/bieda-na-dolnym-slasku.html
                      ten artykuł mówi jedynie, że na Dolnm sląsku, jakkolwiek nie we Wrocławiu, jest
                      wysoki odsetek ludzi biednych, jakkolwiek różnice na tle Polski są smieszne,
                      ponieważ pomiedzy województwami z najniższym a najwyższym odsetkiem jest raptem
                      różnica 3% (20,8 - 17,0).

Odsetek ludzi biednych? W Niemczech zbliża sie on do 35% i co z tego?
                      Zamiast trooć doope zabierz sie do roboty.
                      Założę się, że do tej pory nie zorganizowałeś żadnego miejsca pracy, aby
                      poprawić sytuację ludzi biednych. Nieprawdaż?
                      • vratislavian Re: do krytyki władzy tak, ale do pitolenia? 16.03.10, 22:29
                        "ten artykuł mówi jedynie, że na Dolnm sląsku, jakkolwiek nie we Wrocławiu"
                        Wrocław jest stolicą Dolnego Śląska.
                        Nowy Dwór czy Śródmieście nie porażają bogactwem nawiasem mówiąc.

"jakkolwiek różnice na tle Polski są smieszne"
                        Czyli ten Wrocław to nic takiego wybitnego ?

> Założę się, że do tej pory nie zorganizowałeś żadnego miejsca pracy, aby
                        > poprawić sytuację ludzi biednych.
                        Nie jestem władzami miasta, a poza tym sam jestem biedny.
                        • 1410_tenrok a dlaczegoż biedny? 16.03.10, 23:03
                          znasz to?

dlaczegoś biedny? Boś głupi! A dlaczegoś głupi? Boś biedny!

Nie bierz tego do siebie.

• sothink Re: a dlaczegoż biedny? 17.03.10, 14:45
                            ten dureń vratislavian podał raport sedlaka na którym się sam
                            skompromitował, hehe
                            www.rp.pl/artykul/418949_Zarabiamy_coraz_mniej.html
                            • vratislavian Re: a dlaczegoż biedny? 17.03.10, 15:17
                              Ja bym powiedział, że bardziej się kompromitujesz myląc ceny usług komunalnych z
                              cenami wynajmu/kupna mieszkań :D
                              Co mi po tanich usługach komunalnych, jeśli na samo mieszkanie mało kogo stać ?
                              Ale rozumiem, rozumiem, żyjąc wśród ruin rodem z IIWŚ i szczurów można chcieć
                              zniekształcić rzeczywistość.
                              • sothink Re: a dlaczegoż biedny? 17.03.10, 16:08
                                w Krakowie masz wyższe ceny mieszkań,a niższe zarobki niż we Wro, czyli
                                Kraków stolicą biedy? buhahahahahahahaaha
                                • vratislavian W Krakowie jest taniej mój drogi 17.03.10, 16:12
                                  bi.gazeta.pl/im/5/7394/z7394615X,Srednie-koszty-wynajmu-mieszkan.jpg
                                  • sothink Re: W Krakowie jest taniej mój drogi 17.03.10, 16:21
                                    nie rozróżniasz ceny wynajmu od ceny zakupu? buhahahahaahahahaha
                                    snajp.pl/raporty/mieszkania2/ceny-miasta
                                    • vratislavian Re: W Krakowie jest taniej mój drogi 17.03.10, 16:36
                                      Rozróżniam, rozróżniam. Także rozróżniam usługi komunalne od kosztów wynajmu
                                      mieszkania.
                                      No i proszę, właśnie potwierdziłeś, że Poznań jest tańszy od Wrocławia.
                                      • sothink Re: W Krakowie jest taniej mój drogi 17.03.10, 17:24
                                        jest tańszy pozornie gdyż polityka władz miasta Poznania wypycha
                                        Poznaniaków poza miasto i bulą więcej za transport itd. Poczytaj sobie
                                        na forum poznańskim.
                                        ps. ile ty masz lat?
                                        • vratislavian Re: W Krakowie jest taniej mój drogi 17.03.10, 17:27
                                          Za to polityka Wrocławskich władz przyciąga mieszkańców, zwabionych potencjałem
                                          zamieszkania na stadionie Euro 2012 ? ;]
                                          Zresztą świadczą o tym liczne powroty emigrantów do Wrocławia po udanej kampanii
                                          władz miasta hehehe ;D
                                  • sothink Re: W Krakowie jest taniej mój drogi 17.03.10, 16:23
                                    "Ranking, który przygotował tygodnik Wprost, uwzględnia podatki i
                                    opłaty, które władze poszcze-gólnych miast określają samodzielnie.
                                    Startujemy od najbardziej przyjaznego mieszkańcom miasta,
                                    czyli takiego gdzie ceny usług komunalnych, a więc i w dużej mierze
                                    koszty życia, są najtańsze."

nortus.pinger.pl/m/1326351/najdrozsze-miasta-w-polsce-szczecin-oczywiscie-w-czolowce-

• 1410_tenrok do krytyki władzy tak, ale do nudzenia konia? 16.03.10, 21:31

• 1410_tenrok i co z tego? 16.03.10, 21:33

• Gość: prawda Re: Wrocław-stolica biedy, wasze opinie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 07:29
      To prawda.
      Żyję w nędzy.
      Jestem szeregowym pracownikiem jednej z jednostek podległych
      prezydentowi.
      • Gość: Woit2 ALE nie jest tak ŹLE! IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.10, 11:31
        kwitnie przedsiebiorczość .
        Np prywatyzacja.Mieszkancy komunalni masowo wykupuja mieszkania aby potem
        sprzedac je na wolnym rynku.
        Rozwija sie też ruch samarytanski.Metodą na opiekę nad osobą zniedołęzniała
        można pozyskać też mieszkanie które potem można też wykupić.
        No i jest metoda na "długi".
        Pozwala ona przywrócić wiarę w nieuchronność spłacania zobowiązań.
        Oczywiscie ta banda wlascicieli troli nie interesuje sie potem swoją substancją
        bo zarobili i teraz inwestuja gdzie indziej.(???)ale nie w rajach podatkowych.
    • map4 Re: Wrocław-stolica biedy, wasze opinie ? 16.03.10, 11:27
      vratislavian napisał:

> Wrocław jest stolicą drugiego najuboższego regionu Polski.

Kalkuta jest perłą w morzu nędzy dookoła.
      No i co z tego ?
      • Gość: Luzzi Re: Wrocław-stolica biedy, wasze opinie ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.03.10, 13:09
        Nie masz pojęcia o Kalkucie, czemu wiec i nawet na ten temat
        piszesz???
        • map4 Re: Wrocław-stolica biedy, wasze opinie ? 16.03.10, 17:13
          Gość portalu: Luzzi napisał(a):

> Nie masz pojęcia o Kalkucie, czemu wiec i nawet na ten temat
          > piszesz???

Ponieważ czytam opinie ludzi, którzy w Kalkucie byli.

Najbardziej spodobał mi się opis starego cmentarza, bardzo pasujący również i do
          dzisiejszego Wrocławia:

"Tak oto piękne ongiś stalle stoją w morzu śmieci, jakże wymownie świadcząc o
          tym, co pozostało z wielkiego ongiś imperium, które niezbywalnymi prawami
          historii przeminęło jak wiele poprzednich ..."

reszta tekstu Michała Lubiny dostępna jest pod adresem
          www.mojeopinie.pl/kalkuta_radosne_miasto,3,1239703479
    • Gość: willy Re: Wrocław-stolica biedy, wasze opinie ? IP: *.chello.pl 16.03.10, 17:17
      vratislavian ty żałosny trolu...
      • vratislavian Re: Wrocław-stolica biedy, wasze opinie ? 16.03.10, 17:23
        Czyżby tylko obelgi ci pozostały ?
        Wrocław jest stolicą Dolnego Śląska.
        Dolny Śląsk to drugi najuboższy region w Polsce.
        Wrocław jest więc stolicą jednego z najuboższych regionów kraju.
        • Gość: willy Re: Wrocław-stolica biedy, wasze opinie ? IP: *.chello.pl 16.03.10, 18:00
          Jesteś biednym i ubogim trolem w stolicy najbiedniejszego,
          najgorszego regionu, teraz lepiej?
          Humor ze szkolnych wypracowań dla ciebie: "...przez dziure w
          spodniach widać było,że pochodzi z biednej rodziny"
        • sothink Re: Wrocław-stolica biedy, wasze opinie ? 16.03.10, 18:02
          pokaż mi dane o PKB czy zarobkach świadczące o ubóstwie:) a ilość
          kapliczek na kilometr kwadratowy, albo wakacje na polu buraków to se możesz... :)
          • vratislavian Pensje we Wrocławiu są poniżej średniej krajowej: 16.03.10, 18:27
            "czy zarobkach świadczące o ubóstwie:)"
            Przeciętne zarobki we Wrocławiu są niższe od średniej krajowej.

www.rp.pl/artykul/418949_Zarabiamy_coraz_mniej.html
            "Polacy zarabiali w ubiegłym roku średnio co miesiąc 3425 zł brutto – wynika z
            danych Ogólnopolskiego Badania Wynagrodzeń, przeprowadzonego przez firmę
            Sedlak & Sedlak"

Wrocław:
            grafik.rp.pl/grafika2/419308,430252,9.jpg
            3335,3 złoty.

Koszt wynajęcia kawalerki jest w granicach 1200-1500 złoty.
            Wrocław pod względem kosztów utrzymania jest tuż po Warszawie.
            • sothink Re: Pensje we Wrocławiu są poniżej średniej krajo 17.03.10, 14:39
              ty jesteś jaki ślepy czy niedouczony?
              jak podajesz raport Sedlaka to ustosunkuj się do niego

grafik.rp.pl/grafika2/418949,429922,9.jpg
              3904 tj raptem 47zł mniej niż w Poznaniu, a 304 zł więcej niż w
              Krakowie.
              a Dolnośląskie razem z Pomorskim 2 miejsce po Mazowieckim(mimo braku
              dotowanych związkowców!!)
              grafik.rp.pl/grafika2/418949,429920,9.jpg
              przestań już bzdury więcej pisać

www.bankier.pl/wiadomosc/Warszawa-nie-jest-juz-najdrozszym-miastem-w-Polsce-2089352.html

"Pozycję lidera przejął Poznań, a przed stolicą znalazły się również
              Gdańsk i Bydgoszcz"
              "Według tegorocznego raportu gazety, najtańsze usługi komunalne są we
              Wrocławiu, Łodzi i Lublinie"
              • vratislavian Re: Pensje we Wrocławiu są poniżej średniej krajo 17.03.10, 15:14
                Dzięki za potwierdzenie, że pensje są niższe od średniej krajowej, a Wrocław
                jest w tyle za Poznaniem.
                "> "Według tegorocznego raportu gazety, najtańsze usługi komunalne są we>
                Wrocławiu, Łodzi i Lublinie""
                A co mi po tanich usługach komunalnych, jeśli samo wynajęcie mieszkania jest na
                poziomie Warszawy jeśli chodzi o koszt ?
                Usługi komunalne a cena wynajmu mieszkania to dwie różne sprawy.
                • Gość: willy Re: Pensje we Wrocławiu są poniżej średniej krajo IP: *.chello.pl 17.03.10, 15:59
                  Jak cię nie stać na wynajęcie mieszkania we Wro to wracaj do siebie,
                  skończ trolować i zmień nick.
                  • vratislavian Re: Pensje we Wrocławiu są poniżej średniej krajo 17.03.10, 16:10
                    Czym trolluje ? Tym, że podaje fakty ?
                    • sothink Re: Pensje we Wrocławiu są poniżej średniej krajo 17.03.10, 16:24
                      jakie fakty jak nie potrafisz rozróżnić mediany sedlaka od średniej
                      GUSu, jesteś z Krakowa?
                      • vratislavian Re: Pensje we Wrocławiu są poniżej średniej krajo 17.03.10, 16:37
                        Podałem tabelkę-gdzie jasno widać, iż koszty wynajmu są wyższe od Krakowa. Nie
                        mój problem, że oprócz braku umiejętności rozróżnienia kosztów wynajmu od kosztu
                        usług komunalnych, nie potrafisz przeczytać tabelki :)
                        • sothink Re: Pensje we Wrocławiu są poniżej średniej krajo 17.03.10, 17:27
                          przecież ja pisałem o cenach mieszkań? czy ty masz problemy ze
                          zrozumieniem?
                          nie rozróżniasz średniej od mediany i cen nieruchomości od ich najmu,
                          ile ty masz lat?
                • sothink Re: Pensje we Wrocławiu są poniżej średniej krajo 17.03.10, 16:06
                  matko co za osioł, tam używają mediany... i na podstawie specyficznej
                  grupie badanych

"- Prosimy również pamiętać, że prezentując dane liczbowe posługujemy
                  się głównie medianą, gdyż miara ta lepiej niż średnia charakteryzuje
                  badaną populację - tłumaczy Sedlak."

skończ podstawówkę, a potem dopiero bierz się za komentowanie, bo się
                  kompromitujesz co post:)
                  • vratislavian Re: Pensje we Wrocławiu są poniżej średniej krajo 17.03.10, 16:12
                    Opowiedz nam jeszcze jak to w ramach usług komunalnych, mieści się koszt wynajmu
                    lub kupna mieszkania.
                    • sothink Re: Pensje we Wrocławiu są poniżej średniej krajo 17.03.10, 16:16
                      przecież nie rozróżniasz średniej gusu od mediany sedlaka,
                      buhahahahahahahahahahaha
                      • vratislavian Re: Pensje we Wrocławiu są poniżej średniej krajo 17.03.10, 16:20
                        To już ostatnie podrygi, piana z ust, gdy malownicze widoczki wieżowców z
                        metropolii XXI wieku zamieniają się w prawdę odrapanych kamienic Nadodrza...
                        • Gość: willy Re: Pensje we Wrocławiu są poniżej średniej krajo IP: *.chello.pl 17.03.10, 16:23
                          Nie udawaj Wrocławiaka, tylko napisz skąd jesteś trolu. Chciałbym
                          wiedzieć gdzie miód i mleko płynie.
                          • sothink Re: Pensje we Wrocławiu są poniżej średniej krajo 17.03.10, 16:28
                            pewnie z biedniejszego Krakowa:)
                          • vratislavian Re: Pensje we Wrocławiu są poniżej średniej krajo 17.03.10, 16:37
                            "Chciałbym
                            > wiedzieć gdzie miód i mleko płynie."
                            Na pewno nie z bram rozpadających się kamienic we Wrocławiu :)
                            • Gość: willy Re: Pensje we Wrocławiu są poniżej średniej krajo IP: *.chello.pl 17.03.10, 17:15
                              Wstydzisz się napisać skąd trolujesz? Zmień nick...
                              • vratislavian Re: Pensje we Wrocławiu są poniżej średniej krajo 17.03.10, 17:22
                                Czym troluje ? Nie wolno powiedzieć nic o biedzie we Wrocławiu ? O rozwalonych
                                kamienicach ? Fatalnej komunikacji ? Niskich pensjach i wysokich kosztach
                                utrzymania ?
                                • Gość: willy Re: Pensje we Wrocławiu są poniżej średniej krajo IP: *.chello.pl 17.03.10, 17:46
                                  Masz odwagę napisać skąd jesteś, czy nie? Czy to coś złego,że
                                  chciałbym wiedzieć gdzie nie ma biedy, rozwalonych kamienic,
                                  fatalnej komunikacji oraz są wysokie pensje oraz niskie koszty
                                  utrzymania.
        • sothink Re: Wrocław-stolica biedy, wasze opinie ? 16.03.10, 18:05
          PKB 2005r.
          www.pmrpublications.com/press_img/Image/press1.jpg
          PKB 2008r.
          www.muratorplus.pl/images/PKB_TEXT.jpg
          buhahahahahahahaaha:) dawno się tak nie uśmiałem:)
          • vratislavian Re: Wrocław-stolica biedy, wasze opinie ? 16.03.10, 18:29
            PKB na mieszkańca to dość prymitywna metoda ustalenia bogactwa mieszkańców,
            która może prowadzić do absurdalnych wyników.
            Nie mierzy on dystrybucji bogactwa, kosztów utrzymania itd. Wystarczy parę
            kosztownych inwestycji, aby go zwiększyć-choć nie mają wpływu na życie mieszkańców.
            • Gość: as Re: Wrocław-stolica biedy, wasze opinie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 20:19
              Prymitywny to jesteś tutaj ty i te twoje głupkowate wątki.
            • sothink Re: Wrocław-stolica biedy, wasze opinie ? 17.03.10, 16:10
              lepsze jest porównywanie twojej mediany zarobków w Polsce na klasie
              średniej i wyższej ze średnia zarobków wrocławskich buhahahahahaha
              co za dureń
    • Gość: Basia Re: Wrocław-stolica biedy, wasze opinie ? IP: *.chello.pl 16.03.10, 20:55
      Czytam i niewierze w to co czytam!! Jedzcie do innych miast polski i
      wtedy sie wypowiadajcie Wrocław jest pieknym miastem pieknym !!!
      Remontowanym ciagle sie cos dzieje jest gdzie spacerowac isc na kawe
      czy piwo oczywiscie sa dzielnice wstretne ale tak jak na calym
      swiecie jest bieda i bogactwo ladne i brzydkie dzielnice itd....
      Docenilibyscie gdybyscie przez jakis czas pomieszkali gdzie indziej.
      Polecam pomieszkac w Katowicach:)
      • Gość: helmut srajom muchi na peryferie IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.10, 21:06
        Basia IP:
        Czytam i niewierze w to co czytam!! Jedzcie do innych miast polski i
        wtedy sie wypowiadajcie Wrocław jest pieknym miastem pieknym !!!
        Remontowanym ciagle sie cos dzieje jest gdzie spacerowac isc na kawe
        czy piwo oczywiscie sa dzielnice wstretne ale tak jak na calym
        swiecie jest bieda i bogactwo ladne i brzydkie dzielnice itd....
        Docenilibyscie gdybyscie przez jakis czas pomieszkali gdzie indziej.
        Polecam pomieszkac w Katowicach:)

chrzanisz od rzeczy! Dla ciebie wrocek to Rynek. Poogladaj Sepolno,
        Biskupin, Ksieze, Trojkat Bermudzki, Psie Pole...... Wrocek, to
        centrum i nic poza tym. Dalej od Rynku- syf, kila, mogila i mucha
        tse-tse. Drogi nieprzejezdne, chaszcze, brud, smieci, kubly.....
        Wiele by wymieniac!

• 1410_tenrok haerr helmut, jako mieszkaniec sepolna lub biskupi 16.03.10, 21:19
          na, chciałbym dowiedziec sie, o co ci biega.
          Mógłbyś opisać to po krótce?

A tak, między nami, Wrocek wygląda dużo lepiej od wielu miast we wschodnich
          Niemczech, taki Leipzig lub Chemnitz np..........
          • Gość: helmut Re: haerr helmut, jako mieszkaniec sepolna lub bi IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.10, 21:26
            1410_tenrok
            na, chciałbym dowiedziec sie, o co ci biega.
            Mógłbyś opisać to po krótce?

A tak, między nami, Wrocek wygląda dużo lepiej od wielu miast we
            wschodnich
            Niemczech, taki Leipzig lub Chemnitz np..........

Na ktorych kublach robisz? zakresl swe wlosci, by moje szambonurki
            nie wchodzili ci w parade!

Zmien okulary z kolorowych na lecznicze. Zobaczysz wiecej.

• 1410_tenrok a konkrety? 16.03.10, 21:30
              czy tylko same ble, ble, ble.
              • map4 Re: a konkrety? 16.03.10, 21:56
                ... a z konkretów to proponuję zobaczyć jak wygląda dworzec kolejowy w Lipsku. I
                na przykład idąc śladem Lipska wybudować pod dworcem głównym we Wrocławiu tunele
                dla tramwaju plus (pełnomocnik prezydenta Wrocławia do spraw komunikacji
                szynowej Zbigniew Komar obiecał je lemingom w kampanii wyborczej w 2006 roku).
                • 1410_tenrok dworzec kolejowy w Lipsku jest piękny, 16.03.10, 23:05
                  ponieważ to jest stare miasto targowe. A jak wyglądają okolice dworca i jak
                  wygląda sama infrastruktura stacji kolejowej?

Kiedyś i to tu powstanie, mapciu. Na szczęście bez twojej pomocy, jakkolwiek
                  przy twoim biadoleniu.
            • 1410_tenrok a konkrety, 16.03.10, 21:34
              czy tylko bla, bla, bla
            • prawdziwy-ghostdog Re: haerr helmut, jako mieszkaniec sepolna lub bi 16.03.10, 23:59
              helmut mam wrażenie, że pieprzysz trzy po tzr, wrocław to nie tylko,
              to plac teatralny zoperą, ostrów Tumski, co ty masz do Biskupina?
              bardzo ładne osiedle, do tego sępolno, karłowice, zacisze, Hala
              ludowa, zoo, ogód botaniczny, pergola., że tacy malkontenci zawsze
              widzą tylko mrok. jeżli wrocław dla ciebie ogranicza się tylko do
              rynku, to znak, że w d...ie byłe, g....no widziałeś.
              • vratislavian Re: haerr helmut, jako mieszkaniec sepolna lub bi 17.03.10, 15:19
                "bardzo ładne osiedle, do tego sępolno, karłowice, zacisze"
                Jadąc do Karłowic można podziwiać uroczo rozpadające się kamienice w okolicach
                Nadodrza lub Wyszyńskiego, które przypominają nam o wydarzeniach IIWŚ.
                Czasu na to jest dość-dzięki powszechnym korkom, sprawiającym że krócej jedzie
                się do Wrocławia z pobliskich miast oddalonych kilkadziesiąt km, niż z jednej
                dzielnicy Wrocławia do drugiej :D
                • prawdziwy-ghostdog Re: haerr helmut, jako mieszkaniec sepolna lub bi 17.03.10, 20:12
                  "vratislavian napisał:

> "bardzo ładne osiedle, do tego sępolno, karłowice, zacisze"
                  > Jadąc do Karłowic można podziwiać uroczo rozpadające się kamienice
                  w okolicach
                  > Nadodrza lub Wyszyńskiego, które przypominają nam o wydarzeniach
                  IIWŚ.
                  > Czasu na to jest dość-dzięki powszechnym korkom, sprawiającym że
                  krócej jedzie
                  > się do Wrocławia z pobliskich miast oddalonych kilkadziesiąt km,
                  niż z jednej
                  > dzielnicy Wrocławia do drugiej :D
                  " płaca Ci za marudzenie czy jak? jak cie rażą w oczy kamienice na
                  wyszynśkiego zawsze mozesz wybrać trase przez polanowice i problem z
                  głowy
                  • Gość: Bela Re: haerr helmut, jako mieszkaniec sepolna lub bi IP: *.wroclaw.mm.pl 18.03.10, 18:20
                    mandat tarasiewicza wygasł, niepotrzebne nam przegrane i remisy, oni
                    nie wygrali na wyjezdzie od roku albo dłuzej, wstyd. Po co nam
                    trener który dokola wszystkich wini a sam jest genialny.
                    Zbudujmy nowy Śląsk rękami Janusza Kudyby.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka