Dodaj do ulubionych

Śląsk - Zagłębie, derby dołującego Śląska

IP: 78.149.73.* 29.10.10, 00:08
Za dużo tej paplaniny o planach, pieniądzach, galerii, polityce itp... a gdzie jest miejsce dla sportu? Ja się pytam. Zostawmy ich portfele w spokoju, lepiej sobie spójrzmy we własne. Naszym zadaniem jest wspierać Śląsk i czekać na lepsze wyniki (bo gra nie jest wcale najgorsza). Spotkanie z Legią pokazało, że mamy kilka opcji w składzie. Abramowicz zagrał b dobry mecz, jak dla mnie (mimo błędu przy drugiej bramce), Gikiewicz aktywny w ataku - lepszy od Diaza, Sobota dał ciekawą zmianę. Mamy powody, żeby z optymizmem czekać na mecz z Zagłębiem, trzeba tylko uwierzyć że w końcu wygramy.
Obserwuj wątek
    • Gość: kdom Śląsk - Zagłębie, derby dołującego Śląska IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.10.10, 07:15
      i znów kto strzeli pierwszy ten wygra, ambicji starcza chłopakopm ze śląska ale umiejętności już chyba nie.... czyżby znów remis? i śląsk i zaglebie spadają w tym roku chyba że znów zaczna grać pieniądze... i nowy stadion śląska :)
    • Gość: abc Śląsk - Zagłębie, derby dołującego Śląska IP: *.wroclaw.vectranet.pl 29.10.10, 10:19
      Brzoza dalej swoje...

"Prezes Koziński umiejętnie broni swojej pozycji, stosując czasami socjotechniczne chwyty. To przypodoba się kibicom i zwolni nielubianego przez nich dyrektora,"

Autor zapomniał napisać, że ten zwolniony dyrektor został zatrudniony TYLKO poprzez polityczne znajomości. Zarabiał kilkanaście tysięcy, bo znał odpowiednich ludzi. Nie zamydlaj ludziom oczu takimi tekstami, na razie zwolniono go wg ciebie aby przypodobać się kibicom, pewnie za kilka lat okaże się, że wspomniany dyrektor mógł być zbawcą klubu ale kibice go zwolnili....

No i sprawa 2. To że Kozina zrobił sobie fotkę z piłkarzem oznacza, że to on sprowadził go do klubu i odpowiada za transfer??? Kolega też ma fotkę z Dokicem, ja mam z Papieżem. Poproszę o interpretację tych faktów.
    • Gość: ptyl Śląsk - Zagłębie 2-1 IP: *.dialog.net.pl 29.10.10, 11:59
      Derby dla Śląska tylko zwycięstwo nad kretami pozwoli spokojniej patrzeć na sytuację Śląska. CHMWGTSKZagłębie dawno już powinno rozstać się z Kghm jako jedynym właścicielem. Tak wiem kreciki zaczną pisać, że skarb państwa nie jest większościowym udziałowcem i takie tam, ale jednak status firmy wcześniej był inny a teraz tez część państwowej (i nie miejskiej kasy jak to jest w przypadku Śląska) kasy idzie na klub z małego miasteczka, którego miejsce jest w II lidze zwanej I.
      • Gość: kibic Re: Śląsk - Zagłębie 2-3 IP: *.chello.pl 29.10.10, 12:27
        ale z ciebie Baran , slaska miejsce jest w 3-lidze bo kupywali mecze (Zielona Góra)
      • Gość: Dolnoślązak Re: Śląsk - Zagłębie 2-1 IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.10.10, 15:28
        Obawiam się, że w tym momencie "bardziej publiczne" pieniądze i na o wiele większą skalę ładuje z miejskiej kasy Wrocław (dolicz stadion za ponad pół miliarda, który po krótkich 2 tygodniach EURO 2012 ma być wykorzystywany przez Śląsk). Zagłębie finansuje spółka z udziałem Skarbu Państwa już chyba poniżej 35%. A co do małego miasteczka (zaznaczam od razu - jestem z Wrocławia), to nie jest to żaden argument i wychodzą w tym momencie raczej nasze wrocławskie kompleksy, że ten "klubik" i "miasteczko" w ostatnich 20 latach osiągnęło więcej niż Śląsk.
        PS. Auxerre gra w Lidze Mistrzów i jest o połowę mniejsze od Lubina...
        • Gość: and Re: Śląsk - Zagłębie 2-1 IP: *.dialog.net.pl 29.10.10, 18:51
          Ale Wrocław buduje sobie stadion w metropolii a nie na jakiejś wichurze, udział w kosztach państwa jest znikomy (chyba 140 mln dali), w Lubinie kasę wyłożyło wiadomo Kghm.
          Wierz mi Wrocław nie ma żadnego kompleksu Lubinków, to ich "wożenie się" spowodowało we Wrocku reakcję. Dla nas nie jest to żadna konkurencja. W lidze piłkarskiej owszem ładowana gruba kasa po pewnym czasie pozwoliła osiągnąć pewne wyniki w sezonie gdy tuzy tej słabej ligi podupadły. Czy Wrocław im zazdrości - chyba jesteś trochę śmieszny kreciku!
          • Gość: reno Re: Śląsk - Zagłębie 2-1 IP: *.wroclaw.vectranet.pl 30.10.10, 08:20
            Wrocław wykłada kasę za cały stadion, a nie tylko 100 mln. Hehe, rozumiem, ze gdyby ten sam KGHM wylozył tą samą kase co w Lubinie na stadion ale we Wrocławiu, byłoby wszystko OK i powiedziałbyś, ze po prostu lokalna dolnoslaska firma z mniejszościowym udzialem Skarbu Państwa dołozyła się do budowy obiektu sportowego w stolicy swojego województwa.... myslenie Kalego, to lubię ;-) Proponuje żebyś protestowal jak ten sam KGHM doklada się do wrocławskich uczelni, instytucji kulturalnych czy imprez sportowych (i nie pisz tylko ze korzystaja z tego też mieszkancy Lubina :-)
            Kto pisał wyzej o zazdrości Wrocławia, bo ja nie zauwazyłem ? Tu chodzi o zachowanie trochę obiektywizmu, a nie o toczenie bezsensownej piany. A ta "wichura"... hmm, nie trzeba długo szukac żeby wskazac w Europie więcej przykładów podobnych do Auxeree, wiec Lubin akurat nie ma sie czego wstydzić :-) Lepiej spójrz do wlasnego ogródka i pomyśl jak w metropolii zapełnicie już za rok! stadion na Maślicach, skoro macie problem z frekwencją na Oporowskiej ;-)
    • Gość: bekon Re: Śląsk - Zagłębie prognoza prosoccer przewiduje IP: *.przemysl.hypnet.pl 30.10.10, 00:26
      1x jedną bramkę lub bez bramek 45% Śląsk 21% Zagłebie
      czytaj więcej 18d8011d.thesefiles.com
    • Gość: trener Re: Śląsk - Zagłębie, derby dołującego Śląska IP: *.lanet.net.pl 30.10.10, 14:57
      Hahaha Abramowicz dobry mecz ? Nie znasz się na piłce. Boczny obrońca, który na 10 dośrodkowań w akcji sam na sam pozwala 10 razy dośrodkować rywalowi. Człowieku to jest beznadziejny mecz i różnica kilku klas !!!
    • Gość: Polak Dlaczego KGHM reklamuje się w malutkim miasteczku? IP: *.lanet.net.pl 30.10.10, 15:05
      Nie rozumiem strategii firmy, która reklamuje się w malutkim miasteczku o którego istnieniu mało kto w Polsce wie, na świecie to nikt pewnie nawet nie słyszał. Mając pod bokiem stolicę Śląska i województwa z międzynarodowym lotniskiem. Oczywiste jest że taka firma powinna swoją główną siedzibę mieć w stolicy regionu i w tej stolicy się reklamować, np. poprzez sport i sponsorowanie Śląska Wrocław. To jest PRESTIŻ, a prestiż bardzo pomaga w podpisywaniu korzystnych kontraktów !!! Nikt poważny nie podpisze dobrego kontraktu po wizycie w jakimś nikomu nie znanym lubiniu.
      • Gość: kagiehaemik Re: Dlaczego KGHM reklamuje się w malutkim miaste IP: *.182.153.240.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.10.10, 16:19
        Zapewne z tego samego powodu dla którego Volkswagen ma siedzibę w Wolfsburgu a nie w Hanowerze, Bayer w Leverkusen a nie w Dusseldorfie, Audi w Ingolstad a nie w Monachium i tak dalej i tak dalej... ale czy Ty to zrozumiesz Strategu ??? ;-)
        A jeśli już w przyszłości zmienią siedzibę KGHM, to zrobią na złość nam wszystkim na Dolnym Śląsku i przeniosą ją do "bardziej PRESTIŻOWEJ Warszawy, która jest stolicą Polski, ma większe międzynarodowe lotnisko i zapewne więcej ludzi na świecie słyszało o jej istnieniu niż o Wrocławiu" ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka