Dodaj do ulubionych

1 liceum ogolnoksztalcace

25.02.02, 03:28
to byly czasy
Obserwuj wątek
    • Gość: piotrek Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.hhe.adelphia.net 28.02.02, 06:15
      ... tak, to byly czasy (lata 78-81). Szpula, Dzik, Pisulka, Bockowa... and
      more.
      Pozdrowko z Poludniowej Karoliny.
      • Gość: Witek Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.accesscable.net 12.03.02, 03:01
        A to ciekawe: 77 - 81 to tez moje lata w "Jedynce". Przez wszystkie cztery lata
        bylem w klasie "C" - u Olszewskiej. Pamietam oczywiscie Jablonska, "Dzika",
        Basalygo, "Majchra" i innych.

Ktory to Piotrek?

Jak chcesz to odezwij sie prywatnie na wiwaniec@canada.com

Ciekawe czy sa tez inni forumowicze z "Jedynki" z tamtych lat?

Pozdrowienia z Nowej Szkocji

Witek
        • Gość: ABSOLWEN Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.04.02, 21:02
          WITAM cIEBIE !!!!Ja to Lo kończyłam w latach 83. Bardzo dała mi się we znaki p
          Jabłońska będąc w drugiej klasie została internowana Skończyły się mordownie
          wszystkich uczniów Ale mile wspominam tą Szkołeę . pozdrawiam
          • Gość: Witek Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.accesscable.net 10.04.02, 01:12
            No to pewnie gdzies sie mijalismy na korytarzu w szkole...

Ciekawe ze najbardziej sie pamieta lekcje z tymi ktorzy najbardziej dawali w
            kosc - pp. Jablonska, Nowak. Pamietam nasze "szczescie" jak p. Jablonska
            zachorowala gdy akurat mielismy przerabiac "Pana Tadeusza" i wszystkie lekcje
            mielismy z praktykantka.

Ja tez mile wspominam czasy w "Jedynce". Ciekawe czy jeszcze dziala jako szkola?
        • Gość: absolwen Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.04.02, 21:05
          witaj Witku, moją wych . była p. Cetwińska była to klasa biol-chem .szkoła
          stoi dalej została dobudowana część internatu miści się tam liceum ,gimnazjum .
          co porabiasz ????? pozdrowienia
          • Gość: piotrek Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.hhe.adelphia.net 12.04.02, 00:13
            Z naszego forum wynika, ze "jedynka" miala tylko (?) szesciu absolwentow.
            Gdzie sie podziewa "reszta"?
            Do roboty (pisania) koledzy i kolezanki! Po dwudziestu latach chce mi sie
            powspominac stare dobre czasy.
            Jeszcze raz pozdrowienia dla całej szkółki i tych, co tu zagladaja.

• Gość: absolwen Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.04.02, 19:13
              mam propozycje do Witka i Piotra umówmy się na czat na jakiś dzień na portalu
              www.onet.pl pozdrawiam może niedziela?????????lub Sobota????
              • Gość: piotrek Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.hhe.adelphia.net 13.04.02, 00:56
                Gość portalu: absolwen napisał(a):

> mam propozycje do Witka i Piotra umówmy się na czat na jakiś dzień na portalu
                > www.onet.pl pozdrawiam może niedziela?????????lub Sobota????

Z czatu na www.onet.pl jeszcze nie korzystalem.
                Na wszelki wypadek, moj e-mail: pgc@adelphia.net
              • Gość: Witek Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.accesscable.net 15.04.02, 01:32
                Tez nie korzystalem z czatu na onet.pl ale zawsze mozna sprobowac - mysle ze
                nie ma zadnej filozofii. Jakas sobota albo niedziela brzmi rozsadnie.
            • Gość: Beata Kowalska Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.proxy.aol.com 10.05.04, 17:09
              Za szkola tesknie, Co sie stalo z absolwentami z 1979 roku? (ja wyjechalam do
              USA w 1977)skonczylam nauke w Stanach. Prosze odpowiedz
              • Gość: roman_zurek@yahoo. Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.dyn.optonline.net 02.02.05, 22:51
                Chodzlem do jedynki do 1974 roku. Potem wyjechalem do NJ w USA.
                Moze sie widzielismy?

Roman Zurek
          • Gość: Witek Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.accesscable.net 15.04.02, 01:36
            Chyba mialem znajoma ktora konczyla w 1983 klase biol-chem - Anie Trybek.
            Mozemy "pogadac" prywatnie - odezwij sie do wiwaniec@canada.com

Witek
          • Gość: P I L A R Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.08.03, 18:22
            ja też byłam w biol-chem...tyle,że u nas nazywała się już klasą
            ekologiczną...ale to takie pierdy-śmierdy bo i tak najwięcej mieliśmy bioli
            z "Cetwą" ;) i chemii z "Lewocową"..a moją wychowawczynią była
            Uciechowska...kobieta od geografii,....pozdrawiam
            • asik81 Re: 1 liceum ogolnoksztalcace 21.02.06, 18:02
              Moją wychowawczynią też była Uciechowska
        • Gość: Rafał S Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 15:45
          Pamietam oczywiscie [..] Basalygo, "Majchra" i innych.

potrafili napsuć krwi ??

> Ciekawe czy sa tez inni forumowicze z "Jedynki" z tamtych lat?

szacuneczek
          R (89-93)
        • marzena_nowak Re: 1 liceum ogolnoksztalcace 02.01.07, 21:24
          ja też z jedynki -lata 78-82-Kuliczkowska,Jinks,Larwa,Misiorek
          profil posz,język angielski....
      • asia.myszkier Re: 1 liceum ogolnoksztalcace 06.11.02, 21:15
        Witajcie współtowarzysze doli i niedoli,zwłaszcza lat 77-81.Uczęszczałam do
        klasy D(mat-fiz).W latach 80-tych moja ukochana polonistka nazywała się już
        Weber(nie Bociek).Dlaczego nikt nie wspomina przymusowych wieców pod pomnikiem
        Karola?Dyrcio był mi znany przelotnie,ot tyle co przebiegł przez
        korytarz.Dzięki za przypomnienie nazwisk psorów.Ostatnio wpadłam na kilku
        absolwentów i trudno było wspominać nie pamiętając nazwisk.Nikt nie wspomniał o
        cudownym matematyku-Misiorku,Zajączkowskiej,Zośce od chemii,Dżinksie.Wszyscy,no
        może wszyscy wieszali psy na naszej niesubordynowanej klasie.Po 10 latach pan
        od PO,spotkawszy moją koleżankę w urzędzie,uraczył ją opowieścią,jaką to
        byliśmy cudowną młodzieżą.Czas leczy rany po obu stronach.Pamiętacie piękną
        rusycystkę?To była jedyna lekcja,na której chłopcy pchali się do pierwszej
        ławki.Jakoś tak się złożyło,że intensywne życie towarzyskie prowadziliśmy
        wewnątrz klasy i mało osób spoza niej utkwiło mi w pamięci.Chociaż nie.Kiedy
        dentysta sadystycznie wkręcał mi się w nerw,to przypomniałam sobie,że znam go z
        jedynki.Ogólnie biorąc szkole nie udało się wypaczyć nam charakterów,coś tam
        nam wbili do łepetyn(prawie wszyscy z naszej klasy dostali się na studia).A my
        spędziliśmy tam nasze najpiękniejsze lata.Pamiętacie,że wtedy chodziło się w
        sobotę do szkoły?Trzeba się było sprężyć,żeby zdążyć na 17-tą na imprezę.
        Pozdrowienia.
        • Gość: piotrek Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.hhe.adelphia.net 09.11.02, 01:01
          asia.myszkier napisała:

> Witajcie współtowarzysze doli i niedoli,zwłaszcza lat 77-81.Uczęszczałam do
          > klasy D(mat-fiz).W latach 80-tych moja ukochana polonistka nazywała się już
          > Weber(nie Bociek).Dlaczego nikt nie wspomina przymusowych wieców pod
          pomnikiem
          > Karola?Dyrcio był mi znany przelotnie,ot tyle co przebiegł przez
          > korytarz.Dzięki za przypomnienie nazwisk psorów.Ostatnio wpadłam na kilku
          > absolwentów i trudno było wspominać nie pamiętając nazwisk.Nikt nie wspomniał
          o
          >
          > cudownym matematyku-Misiorku,Zajączkowskiej,Zośce od
          chemii,Dżinksie.Wszyscy,no
          >
          > może wszyscy wieszali psy na naszej niesubordynowanej klasie.Po 10 latach pan
          > od PO,spotkawszy moją koleżankę w urzędzie,uraczył ją opowieścią,jaką to
          > byliśmy cudowną młodzieżą.Czas leczy rany po obu stronach.Pamiętacie piękną
          > rusycystkę?To była jedyna lekcja,na której chłopcy pchali się do pierwszej
          > ławki.Jakoś tak się złożyło,że intensywne życie towarzyskie prowadziliśmy
          > wewnątrz klasy i mało osób spoza niej utkwiło mi w pamięci.Chociaż nie.Kiedy
          > dentysta sadystycznie wkręcał mi się w nerw,to przypomniałam sobie,że znam go
          z
          >
          > jedynki.Ogólnie biorąc szkole nie udało się wypaczyć nam charakterów,coś tam
          > nam wbili do łepetyn(prawie wszyscy z naszej klasy dostali się na studia).A
          my
          > spędziliśmy tam nasze najpiękniejsze lata.Pamiętacie,że wtedy chodziło się w
          > sobotę do szkoły?Trzeba się było sprężyć,żeby zdążyć na 17-tą na imprezę.
          > Pozdrowienia.

Hhej, to byly czasy, co? A, pamietasz Alfonsa Stanislawczyka... pierwszego
          stursia - matematyka, czy DZIKA... pierwsza, dzika swinie - nauczuciela
          (Szelwickiego)? A, "SZPULE" (vel frau Szumlakowska)... i jej powiedzonka typu "
          Z czego sie smiejesz Murrrrrrrrawski, ty durrrrrniu, ty barrrrranie' (on
          spojzawszy na jej reformy, czy bikini)?

Jak ma na imie ten dentysta?

Love I LO, techno - piotrek

prywatnie: pgc@adelphia.net

• Gość: Teresa K. Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: 156.17.253.* 05.05.05, 19:11
          Asia !!!!
          Witaj ! Tu Twoja kumpela z klasy - Teresa .Trafiłam tu przypadkiem 05.05.05 i
          mam nadzieje,że jeszcze tu będziesz zaglądać. Może jakieś spotkanie na wiosnę?
      • Gość: Ala Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.xdsl.tiscali.nl 03.03.04, 21:07
        zawitalam tam 3 lata pozniej i rowniez pamietam Szpule i Pisulke, a zwlaszcza
        ja...wszyscy drzelismy, jak chodzila z tym swoim woreczkiem z numerkami po
        klasie.... pozdrowionka dla Ciebie poludniowokarolinkowy piotrusiu i dla
        wszyskich jedynkowiczow z polnocnej holandii :o) A.
        • Gość: Ala Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.xdsl.tiscali.nl 03.03.04, 21:22
          ale dalam ciala, jakby to Maleszka zobaczyl (bo i tam zagoscil, a ja mialam
          to "szczescie" trafic na Niego), to uslyszalabym chyba cos w stylu: "wy trupy
          na urlopie", albo jakies inne Jego ulubione powiedzonko, bardziej adekwatne do
          sytuacji... a chodzi o co... a o to, ze pozdrowilam wszystkich jedynkowiczow z
          polnocnej holandii (jakby to oni tam mieszkali, a nie ja) :o) Tak wiec
          wszystkich JEDYNKOWICZOW i pana Maleszke pozdrawiam ja, czyli Ala :o)
        • Gość: piotrek Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.atlaga.adelphia.net 10.03.04, 06:09
          jak widzisz odwiedzam to forum. pozdrowko z pld. karoliny dla wszystkich
          jedynkowiczow.

poludniowokarolinkowy piotrek

pgc@adelphia.net
          • Gość: Ala Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.xdsl.tiscali.nl 17.03.04, 09:45
            ... ano widze, widze ... czestotliwosc odwiedzin masz wprawdzie malo
            satysfakcjonujaca, ale i tak o glowe bijesz innych uczestnikow forum :o) A ja
            bylam 3 tygodnie temu we Wroclawiu i otarlam sie prawie o mury "jedynki"... ale
            mnie wtedy na sentymenty wzielo... przypomnialam sobie, jak to z okazji 40-
            lecia szkoly wytezalam swoj prezny glos spiewajac: "odwieczna Odra, polska
            rzeka, wrocila do nas wraz z Wroclawiem..." (czy cosik takiego)... ehhh...
            cofnelabym sie chetnie o te 20 lat...

po buziaku dla kazdego, kto choc przekroczyl prog "jedynki" :o)
    • Gość: greku Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.ipt.aol.com 01.03.02, 05:34
      Widze ze nie tylko ja siedze w Stanach,jedenke skonczylem troche pozniej ale w
      twoich czsach Majchrowski,Frydryszk i Nakonieczny juz pewnie uczyli
      Pozdrowienia z Miami
    • informacja Re: 1 liceum ogolnoksztalcace 26.03.02, 09:16
      A ja zaczelam 1981 roku.Nakonieczny uczyl mnie ZPT.Ale najbardziej balam sie
      zwariowanego fizyka!Pozdrowienia dla wszystkich absolwentow!Aska
      • Gość: ewa Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.tabulaprojekt.pl / 192.168.1.* 03.06.02, 13:11
        Witam !
        Ja skończyłąm w 1980 , klasa c , p. Jachowicz , też miło wspominam szkole,
        Frydryszak do niedawna jeszcze dyrektorował , wyobrażcie sobie. Ale Was po
        świecie rozrzuciło. Pozdrawiam wszystkich absolwentów, zapraszam na wspomnki,
        Ewa
      • Gość: P I L A R Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.08.03, 18:30
        a ja urodziłam się 1981 roku ;) i do jedynki zaczęłam chodzić w roku 1996 i
        Nakonieczny uczył mnie Przysposobienia obronnego :) Także miło wspominam tą
        szkółkę i jestem dumna,że tam właśnie się kształciłam..bo w końcu najstarsze
        liceum we Wrocławiu :) pozdrawiam
      • Gość: Dana Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 10:25
        Witaj,czy nie chodziłaś czasem do klasy E?Wychowawca Bilewicz?Jestem pod
        adresem dankasp@poczta.onet.pl
        Pozdrawiam...
        Danuta Kasprzak zd.Trembowska
    • anma Re: 1 liceum ogolnoksztalcace 03.06.02, 20:06
      O rany! Ja kończyłam "jedynkę" w 1989 roku i też uczyli mnie Nakonieczny,
      Basałygo, Pisula, Frydryszak był dyrektorem, fizyke miałam z Zieniewicz,
      polski z Just-Klaczyńską, propedeutyke z Pawlak, kurczę nie pamiętam reszty...
      A! "Majcher" był moim wychowawcą!
      pzdr
      • Gość: ewa Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.tabulaprojekt.pl / 192.168.1.* 04.06.02, 12:13
        Witam ponownie,
        Czy ktoś pamieta p. Grocholską od chemii albo "Zośkę" też od chemii i
        oczywiście "Trzcinkę" ?
        Ciekawe czy tylko mnie utkwiły w pamięci
        Pisulę wspminam jako bardzo wyjątkowego pedagoga choć uczyła mnie tylko 2 lata
        pozdrawiam
        Ewa
      • Gość: belfer Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.03, 22:51
        anma napisał(a):

> O rany! Ja kończyłam "jedynkę" w 1989 roku i też uczyli mnie Nakonieczny,
        > Basałygo, Pisula, Frydryszak był dyrektorem, fizyke miałam z Zieniewicz,
        > polski z Just-Klaczyńską, propedeutyke z Pawlak, kurczę nie pamiętam reszty...
        > A! "Majcher" był moim wychowawcą!
        > pzdr
        Hej, ja zakończyłam Jedyneczkę w 1988, klasa C (wych. E.Olszewska), Majchra
        rzecz jasna pamiętam wyraziście, panią (b)Just-Klaczyńską też, obrzydziła mi
        polski dokumentnie... Teraz sama jestem belfrem w podobno niezłej szkole i...
        jak to się stało, że my byliśmy jacyś tacy potulniejsi? A nasi rodzice?
        • reda77 Re: 1 liceum ogolnoksztalcace 19.03.04, 19:34
          O rany! Super jest ten watek! Ja skonczylam Jedynke w 1996, moja wych tez byla
          E. Olszewska, odeszla ze szkoly razem z nami. Z nauczycieli pamietam swietnie
          Borawska od polskiego (uczyla mnie 2 lata), biologie mielismy z przeswietna p.
          Adamska (pozniej Lazar, rosyjski z Lubawska (to chyba o niej ktos wczesniej
          wspominal, ze byla piekna:), my polewalismy ze ciagle sie na lekcjach
          malowala),jejku, paietam wszystkich nauczycieli, naprawde! matmy uczyla mnie
          Wisnik - sama teraz pracuje w szkole i szczerze wspolczuje pani psorce takiej
          uczennicy jak ja;) Moglbym dlugo wymieniac kto mnie uczyl... Chemii p.
          Podgorska - teraz jest tam dyrektorem. Ech, super byly te czasy... Chodzilam do
          klasy "b". Jest ktos jeszcze z tamtego rocznika na tym forum?
          Pozdrawiam wszystkich Jedynkowiczow!
      • Gość: madin22 Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.06, 19:32
        pierwsz raz trafiłam na to forum i przeglądam z rozrzewnieniem!!!!!ja też
        konczyłam w 1989!!!i też moim wychowawcą był majchrowski!!!!
        • madin22 Re: 1 liceum ogolnoksztalcace 29.12.06, 20:08
          byłam praewodniczącą tej szkoły w 1986!!!!marlena z klasy majchraczy ktoś mnie
          pamięta????
      • madin22 Re: 1 liceum ogolnoksztalcace 29.12.06, 19:38
        jestem z klasy majchra matura1989!!!!
    • Gość: seweryn Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.06.02, 18:59
      z tego co widzę to jestem "najmłodszym" absolwentem na tym forum. Uczyłem się w
      latach 89-93. Wychowawczynią p. I.Podgórska (pierwsza Jej klasa)- bardzo się
      przykładała. Trzy lata uczyła mnie Pisula historii- niesamowity pedagog.
      polskiego przez rok Klaczyńska (najbardziej lubiła przesłodkie ciastka) potem
      pani zupełnie odjechana- Szymczyk. Fizyki Frydryszak- dobry tato (był dyrem do
      chyba '97). Majcher oczywiście WF- intelektualistą nie był, Cetwińska Biologii-
      chłodna dama. Ciekawe co teraz się tam dzieje.
      • Gość: skóra Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.02, 16:50
        uprzejmie donoszę, że wszystkie moje siostry skończyły Jedynkę i każda z nas z
        tęsknątą wspomina te cudowne lata. Na studiach prawdziwa nuda!!!!!!!!! Ja
        ukończyłam liceum w 1993r i nadal moimi nalepszymi przyjaciółmi są ludzie z
        JEDYNKI. Niestrudzenie dręczymy znajomych 'outsider'ów' podczas spotkań
        towarzyskich opowieściami z licealnych lat, w które nikt, kto tego nie przeżył
        nie chce uwierzyć. Takie tam się cuda działy. Pan dyrektor Frydryszak nasz
        ukochany, płakaliśmy, kiedy trzeba było odejść na studia. Majcher podglądacz
        dostał piłką lekarską, ale przez przypadek, Herman złamał nogi, jak go
        uwięziliśmy w wc,a kochaną panią Klaczyńską częstowaliśmy pączkami w każdej
        groźnej sytuacji, że o obowiązkowych imieninach NA JĘZYKU POLSKIM już nie
        wspomnę. Tego nie da się zapomnieć, to nadal będą moje cudowne lata.
      • Gość: P I L A R Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.08.03, 18:38
        chyba jednak nie jesteś najmłodszy :) ja chodziłam do jedynki w latach 96-2000
        Bioli uczyła mnie Cetwińska...matmy Basałygo (postrach szkoły-jak wchodziła do
        klasy w swojej czerwone sukience to wszyscy wiedzieliśmy,że będzie rzeź!!!)
        Majcher też gdzieś tam się przewijał....no i pan Nakonieczny..kazał nam latać w
        maskach gazowych po szkole...ale była jazda! ;) dyrektor Frydryszak latał po
        szkole w białym fartuchu i zawsze troszkę "zmęczony"...w sumie to szkołą
        zarządzała Cetwińska...była wice dyrektorką...pozdrawiam :)
        • Gość: Ala Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.xdsl.tiscali.nl 04.03.04, 21:07
          tak sobie czytam i czytam i widze, ze osobe dyrektora Frydryszaka i
          jego "zmeczenie" pamietaja 20-, 30-, a moze nawet 40-latki.............niezly
          rozrzut.......... to sie nazywa popularnosc...... nawet Queen chyba nie byl az
          tak zywotny ;o)
    • Gość: seweryn Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.06.02, 16:38
      to byly czasy...
      cześć skóra!
      pamiętasz jak porucznik Kuliczkowski jadł robaki z zupy??? to m.in. Twoja
      sprawka. Pamiętasz jak znalazłyście z Mazurem psie sprawy pod ławką - to
      Kuliczkowski. Pamiętasz jak Gałęcka wchodziła na lekcje z Cetwińską- ona
      dostawała szału, a Gałęcka jak kura co poderwała koguta wchodziła (i ta
      teczka)...
      A Rynkowski- biznesmen co wiecznie plany robił, a Miłosz co żył z przekrętu ze
      sklepiku przez miesiąc
      oj,oj to było..............
      • Gość: skóra Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.02, 16:54
        Sewu tu skóra twoja, te robaki - czerwa w zupie u porucznika, to nie było
        najgorszę przyznaję się jeszcze do gipsu w ziemniakach, który został skradziony
        z zajęć plasycznych. Ale bestia przeżyła, źle obliczyłam dawkę za te zniewagi
        jakimi mnie raczył, łotr.
        sew ty masz na swoim koncie naftalinę u mazura w torbie, isn't it?
        • Gość: seweryn Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.06.02, 17:08

> sew ty masz na swoim koncie naftalinę u mazura w torbie, isn't it?

a wodę w moic butach przy przepychaniu przez okienko w naszej
          klasie "autorskiej", to kto ma na koncie ????

• Gość: skóra Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.02, 09:06
            Sewu ta woda w butach była od Mazura. Ta bezczelna typka wyciskała Ci gąbkę do
            tablicy, to był wyłącznie jej pomysł, ja nie mam z tym nic wspólnego.
            • Gość: mazur Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 23.07.03, 15:24
              Gość portalu: skóra napisał(a):

> Sewu ta woda w butach była od Mazura. Ta bezczelna typka wyciskała Ci gąbkę
              do
              > tablicy, to był wyłącznie jej pomysł, ja nie mam z tym nic wspólnego.

ekhm. z tego co pamietam, to nalalam koledze wody do teczki, za polewanie mnie
              sikiem z z wypelnionego woda durexa:) chyba że to byłjakis inny mazur. rocznik
              87-91
      • aga.r1 Re: 1 liceum ogolnoksztalcace 28.04.03, 18:28
        Gość portalu: seweryn napisał(a):

> A Rynkowski- biznesmen co wiecznie plany robił, a Miłosz co żył z przekrętu
        ze
        > sklepiku przez miesiąc
        > oj,oj to było..............
        Teraz żyje jeszcze lepiej swoją drogą pozdrawiam go serdecznie...A
      • Gość: mac Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.01.07, 11:18
        uczylemsię w I LO w latach 83-87 w klasie A prof Cetwińskiej z kolezanek i
        kolegow pamietam takie nazwiska jak Iwona Zdobylak /wyjechała do Hiszpanii/,
        Ela krzyząniak, EWA ŚWIERCZYŃSKA, piotr troska, witek Sajewicz,Tomasz Browarski
        Ciekawe co się z wami dzieje 20 lat po maturze
        pozdrawiam Maciej Łukomski mój adres macmac69@interia.pl
        • Gość: ric Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 15:57
          Cześć Maciek tu Renata. Cieszę się,żę ktoś wreszcie z naszej klasy się odezwał.
          Mam kontakt z dziewczynami tymi co są we Wrocławiu. Odezwę się na Twojego maila.
    • Gość: Witek CIekawostki IP: *.novalistech.com 25.06.02, 18:08
      Moze dopiszemy jakies ciekawostki zwiazane ze szkola.

Np. olimpijczycy - Darek Juzyszyn, wielokrotny mistrz i reprezentant Polski w
      rzucie dyskiem, reprezentowal Polske na olimpiadzie w Moskwie.

Czy ktos zna innych?
      • arvena Re: CIekawostki 30.06.02, 22:23
        ja skończyłam I lo 3 lata temu- Nakonieczny uczył mnie PO, Frydryszak był
        dyrektorem (teraz jest Podgórska), polskiego uczył mnie młody i świetny
        Mertuszka , Cetwińska biologii...
        fajne czasy a najlepiej wspominam bibliotekę- do tej pory z niej korzystam:)
        • jedrek77 Re: CIekawostki 10.07.02, 14:28
          arvena napisał(a):

> ja skończyłam I lo 3 lata temu- Nakonieczny uczył mnie PO, Frydryszak był
          > dyrektorem (teraz jest Podgórska), polskiego uczył mnie młody i świetny
          > Mertuszka , Cetwińska biologii...
          > fajne czasy a najlepiej wspominam bibliotekę- do tej pory z niej korzystam:)

no nareszcie, bo myślałem, że będę w tym gronie najmłodszy, ja skończyłem w 1996.
          Nauczycieli wspominam tak sobie, bo ze wszystkimi się kłóciłem. Ale to były
          najwspanialsze lata, bo najwspanialszych ludzi tam spotkałem (głównie z klasy).
          Wychowawczyni była Wiśnik od Matematyki, ale zdaje się już jej nie ma. Co do
          Mertuszki, to bardzo fajny gość, później się zaprzyjaźniliśmy, często na piwo i
          brydża się umawialiśmy, ale jakoś się później urwało.
          Co do nauczycieli - Cetwińska, nigdy jej nie lubiłem, bo zawsze chciała nas
          nauczyć więcej, niż my chcieliśmy, byliśmy mat-inf, a ona wicedyrektor od
          biologii chciała z nas nie wiadomo kogo zrobić.
          Podgórska, coś mi świta, że to fajna babka była, ale nie pamiętam od czego
          (chemia?), Majcher - straszna szuja i dwulicowiec; Olszewska czasami denerwowałą,
          czasami śmieszyła, ale generalnie nic do niej nie mam. Pamiętam jednak, że było z
          nią nienajlepiej, było okres, że ledwo po schodach wchodziła, później miała jakąś
          przerwę i jak wróciła było już lepiej. Nie wiem, ale chyba już nie pracuje.
          ale mi kurde pozostałe nazwiska pouciekały i nie pamiętam za bardzo, wiem, że
          fizyczka była całkiem ładna, informatyk oddziaływał na takich falach, że nikt nie
          jarzył, o co mu chodzi, a przez 4 lata co roku uczyliśmy się tego samego, babki
          od ruskiego tez nie lubiłem, za to anglista Szczupak był de best, choć lubił
          wypić i to bardzo, często na zajęciach coś zadawał, po czym wychodził na tzw.
          ksero do jednej mordowni, gdzie z najgorszymi żulami białasa pił, parę razy i my
          tam trafiliśmy. Ale uczył super.
          No i był Inglot od polskiego. Kiedyś napisał w "fantastyce" o naszej szkole taką
          śmieszną historię, trochę pozmieniał nazwiska i kilka anegdot przemycił, np. jak
          to prof. Rybak lubi sobie chlapnąć.
          A co do "Hermana" to za moich czasów też opowiadało się tę historię, ale nikt nie
          wiedział ile w tym prawdy. Że go w kiblu zamknęli, to on przez okno wyskoczył,
          złamałobie nogi, ale wszedł na II piętro i jeszcze sprawdzian zrobił.
          Ktoś wspominał o znanych ludziach to ja kojarzę Bazyla, znaczy się Jerzego
          Kołodziejczaka i Jarosława Krysiewicza, dwóch koszykarzy.
          Jak coś sobie jeszcze przypomnę to napiszę.

arvena, a za twoich czasów chodziło się na "zaśkę"? Bo u nas taka nazwa się
          przyjęła, więc jestem ciekaw ile przetrwała.
          • arvena Re: CIekawostki 19.07.02, 22:45
            jedrek77 napisał:

> Nauczycieli wspominam tak sobie, bo ze wszystkimi się kłóciłem. Ale to były
            > najwspanialsze lata, bo najwspanialszych ludzi tam spotkałem (głównie z
            klasy).
            >
            > Wychowawczyni była Wiśnik od Matematyki, ale zdaje się już jej nie ma. Co do
            > Mertuszki, to bardzo fajny gość, później się zaprzyjaźniliśmy, często na piwo
            i
            >
            > brydża się umawialiśmy, ale jakoś się później urwało.
            > Co do nauczycieli - Cetwińska, nigdy jej nie lubiłem, bo zawsze chciała nas
            > nauczyć więcej, niż my chcieliśmy, byliśmy mat-inf, a ona wicedyrektor od
            > biologii chciała z nas nie wiadomo kogo zrobić.
            > Podgórska, coś mi świta, że to fajna babka była, ale nie pamiętam od czego
            > (chemia?), Majcher - straszna szuja i dwulicowiec; Olszewska czasami
            denerwował
            > ą,
            > czasami śmieszyła, ale generalnie nic do niej nie mam. Pamiętam jednak, że
            było
            > z
            > nią nienajlepiej, było okres, że ledwo po schodach wchodziła, później miała
            jak
            > ąś
            > przerwę i jak wróciła było już lepiej. Nie wiem, ale chyba już nie pracuje.
            > ale mi kurde pozostałe nazwiska pouciekały i nie pamiętam za bardzo, wiem, że
            > fizyczka była całkiem ładna, informatyk oddziaływał na takich falach, że nikt
            n
            > ie
            > jarzył, o co mu chodzi, a przez 4 lata co roku uczyliśmy się tego samego,
            babki
            >
            > od ruskiego tez nie lubiłem, za to anglista Szczupak był de best, choć lubił
            > wypić i to bardzo, często na zajęciach coś zadawał, po czym wychodził na tzw.
            > ksero do jednej mordowni, gdzie z najgorszymi żulami białasa pił, parę razy i
            m
            > y
            > tam trafiliśmy. Ale uczył super.
            > No i był Inglot od polskiego. Kiedyś napisał w "fantastyce" o naszej szkole
            tak
            > ą
            > śmieszną historię, trochę pozmieniał nazwiska i kilka anegdot przemycił, np.
            ja
            > k
            > to prof. Rybak lubi sobie chlapnąć.

czytałam to -genialne- ale z zamianą nazwisk to sie nie postarał co???:)

> A co do "Hermana" to za moich czasów też opowiadało się tę historię, ale nikt
            n
            > ie
            > wiedział ile w tym prawdy. Że go w kiblu zamknęli, to on przez okno
            wyskoczył,
            > złamałobie nogi, ale wszedł na II piętro i jeszcze sprawdzian zrobił.

też zawsze myslałam że to nluff- a tu proszę- na forum są świadkowie:)

Ja niestaty chyba żadnych słąwnych z jedynki nie pamiętam:)Może za dużo ich nie
            było???
            >
            > arvena, a za twoich czasów chodziło się na "zaśkę"? Bo u nas taka nazwa się
            > przyjęła, więc jestem ciekaw ile przetrwała.

oj przetrwałą :)))
            chodziło sie w plombę na wprost szkoły gdzie ludzie lali na nas wodą z okien
            albo wjeżdżała policja:)
            to były czasy:)
            • Gość: P I L A R Re: CIekawostki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.08.03, 18:49
              hej..a czy gdzieś tą "fantastykę" Inglota można dostać...???
          • Gość: greku 1 lo IP: *.ipt.aol.com 07.09.02, 08:26
            czesc , koncu ktos kto skonczyl jedynke razem ze mna
            Moja wychowawczynia byla Olszewska,nistety juz nie żyje,szkoda bo byla super
            wychowawczynia,wszystko potrafila zalatwic.
            Chodzilem do klasy z poszerzonym angielskim(b),jak sie nie myle to ty byles w
            (g)i chodziles do klasy ze Swigoniem ,byl tam jeszcze chyba Kamil,Marek i
            kilku innych zapomnialem w koncu to juz kilka ladnych lat,ale imprezy byly
            niezle no i browar blisko od szkoly.
            Napisz cos wiecej
            pozdrawiam
            Pawel
            • jedrek77 Re: 1 lo 08.09.02, 14:41
              Gość portalu: greku napisał(a):

> czesc , koncu ktos kto skonczyl jedynke razem ze mna
              > Moja wychowawczynia byla Olszewska,nistety juz nie żyje,szkoda bo byla super
              > wychowawczynia,wszystko potrafila zalatwic.
              > Chodzilem do klasy z poszerzonym angielskim(b),jak sie nie myle to ty byles w
              > (g)i chodziles do klasy ze Swigoniem ,byl tam jeszcze chyba Kamil,Marek i
              > kilku innych zapomnialem w koncu to juz kilka ladnych lat,ale imprezy byly
              > niezle no i browar blisko od szkoly.
              > Napisz cos wiecej
              > pozdrawiam
              > Pawel

Z Olszewską to tak myślałem. Kiedy to się stało i na co ona była chora? Bo już
              naprawdę źle wyglądała.

Co do mnie to fakty się zgadzają. Co do Ciebie to musiałeś chodzić do klasy z
              Kubówem i Katarzyną G.? Kubów ze mną studiował na Ekonomicznej, z tego co
              słyszałem to po cięzkich bulach napisał pracę magisterską i się obronił, ale
              rok po czasie, nie wiem, czy gdzieś pracuje, czy dalej ”wychodzi z kolegami na
              podwórko” (cytat, bo tak kiedys jego matka powiedziała, jak do niego
              zadzwoniliśmy!) i przypala trawkę (to ode mnie). Kaśka jest dalej z Tomkiem,
              utrzymujemy kontakty jak dawniej (spotykamy sie bardzo często), myślę, że w
              przyszłym roku bedzie ślub. Więcej bym musiał sobie przypomnieć, bo mam dobrą
              pamięć, ale krótką (jak widzisz wcześniej wiekszość nazwisk nauczycieli
              przestałem kojarzyć).
              ps. nie wiem, czy kojarzysz Baryłę, taki kolega Kubówa często na imprezach
              bywał. Nie żyje. I to żaden wypadek, czy cos takiego, miał jakiś zakrzek krwi,
              nie wiem dokładnie, trafił do szpitala, czuł się nieźle i nagle odszedł.
              • greku Re: 1 lo 09.09.02, 10:44
                Witam ponownie
                No jesli znasz Kubowa i Kasie Galaz to rzeczywiscie skonczylismy jedynke w tym
                samym czasie i najprawdopodobniej sie znamy bo bylo wiele imprez na ktorych
                nasze klasy sie spotykaly,u nas w klasie to facetow za duzo nie bylo,bo tylko
                5,co do Baryly to go znalem tez byl z nami na kilku imprezach nie zapomne go
                jak skakal na bombe na Wejcherowskiej,szkoda go to byl rowny gosc.
                Olszewska zmarla na raka jakies dwa lata po tym jak skonczylismy szkole.
                Jesli bedziesz widzal lub rozmawial z Kaska Galaz to pozdrow ja ode mnie.
                Ja juz jej dlugo nie widzialem ,tak samo jak Kubowa( ciekawe co on teraz robi)
                Z klasy to mam kontakt tylko z Karolina Stasiak nie wiem czy ja pamietasz
                A tak w ogole to jestem w Stanach( konkretnie w Miami ) juz od ponad dwoch lat
                i jakos trudno tu o jakies informacje z Wroclawia.
                pozdrawiam Paweł Krążała
                • jedrek77 Re: 1 lo 09.09.02, 16:18

Kaśce dam maila do ciebie, może napisze, właśnie znalazła jakąś pracę, więc
                  pewnie jej się tam nudzi. Jest na psychologi, ale dopiero trzeci rok skończyła
                  (jeżeli się w tym wszystkim nie pogubiłem), no i bardzo się wyrobiła w
                  porównaniu z liceum. Mam na myśli walory mentalne;) bo tym wcześniej raczej nie
                  imponowała, ale ostatnio, to znaczy od paru lat, naprawdę można z nią pogadać.
                  Wcześniej jakoś nie oddziaływałem na jej falach
                  Co do Kubówa to bardzo dawno się z nim nie widziałem, praktycznie od
                  zakończenia studiów (z wyjątkiem pogrzebu), ale może zdobędę na niego jakiś
                  namiar mailowy. Choć szczerze mówiąc to on akurat za bardzo na studiach się nie
                  zmienił (mentalnie), więc nie wiem, czy złapiecie jeszcze klimat. Mam nawet
                  wątpliwości, czy on wie, co to internet:)

ps. wjedź na skrzynkę
                • Gość: techno_piotrek Re: 1 lo IP: *.hhe.adelphia.net 11.09.02, 01:17
                  greku napisał:

> Witam ponownie
                  > No jesli znasz Kubowa i Kasie Galaz to rzeczywiscie skonczylismy jedynke w
                  tym
                  > samym czasie i najprawdopodobniej sie znamy bo bylo wiele imprez na ktorych
                  > nasze klasy sie spotykaly,u nas w klasie to facetow za duzo nie bylo,bo tylko
                  > 5,co do Baryly to go znalem tez byl z nami na kilku imprezach nie zapomne go
                  > jak skakal na bombe na Wejcherowskiej,szkoda go to byl rowny gosc.
                  > Olszewska zmarla na raka jakies dwa lata po tym jak skonczylismy szkole.
                  > Jesli bedziesz widzal lub rozmawial z Kaska Galaz to pozdrow ja ode mnie.
                  > Ja juz jej dlugo nie widzialem ,tak samo jak Kubowa( ciekawe co on teraz robi)
                  > Z klasy to mam kontakt tylko z Karolina Stasiak nie wiem czy ja pamietasz
                  > A tak w ogole to jestem w Stanach( konkretnie w Miami ) juz od ponad dwoch
                  lat
                  > i jakos trudno tu o jakies informacje z Wroclawia.
                  > pozdrawiam Paweł Krążała
                  Hej, to napisz do nas, do South Carolina (Hilton Head Island). Nawet tu sa
                  ludzie z jedynki - konczylismy bude w '81... za Pisulki, Dzika, Grocholskiej,
                  Szumlakowskiej, Bockowej, itd. W Stanach od '82. Kilkoro naszych classmates
                  zyje w Belgii i Niemczech, odwiedzamy sie czesto.

Pozdrowko,

Piotrek
                  nasz e-mail: pgc@adelphia.net
                • reda77 Re: 1 lo 19.03.04, 19:46
                  Czesc Pawel! Ale numer, chodzilam z Toba do klasy. Nazywalam sie wtedy Magda
                  Klatka, kojarzysz? Kurna, super znowu poczytac cos o Krazale, Kubowie,Kasce
                  Galaz :)Olszewskiej bardzo szkoda :(
                  Odezwij sie, napisz cos wiecej co u Ciebie (i innych od nas, lesi masz jakies
                  info)
                  Pozdrawiam
          • Gość: Anka 88-92 Re: CIekawostki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.12.02, 19:22
            Muszę dodać, że ta opowiastka o naszej szkole w FANTASTYCE, autorstwa profesora
            Inglota, to tylko fragment książki, którą napisał, jakieś trzy lata po odejściu
            absolwentów 92. Są to wiadomości z pierwszej ręki, czyli od samego Pana Jacka.
            Urzekła go szkoła, a raczej uczniowie! Czyli nasza klasa!!!!! To wspaniały
            człowiek, inteligenty, tryskający nienagannym humorem. I dlatego też pewnie ze
            szkoły odszedł. Zmarnowałby się. Pisze nadal, jest redaktorem w jednym z
            czasopism o fantastyce.
          • Gość: marta Re: CIekawostki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.01.03, 19:20
            ale jaja!!!nie sądziłam,że ktos jeszcze wspomina takie
            sprawy jak polamane nogi hermana!!!sikam ze smiechu ;-)
            pamietam to dobrze.robilam mature w 95 roku. mam
            nadzieję,że znajdzie się tu ktoś z tamtego okresu!
            zaskoczę was ale niedawno zorganizowałam spotkanie naszej
            klasy! naszą wychowawczynią była "bulinka" czyli pani
            antonina juszkiewicz. byliśmy klasą "e" i nie wiem,czy
            pamiętacie ale mieliśmy bardzo fajne przedstawienie
            "ferdydurke".ale,ale....spotkanie bylo fajowe,w
            "stańczyku".prawie wszyscy byli,nawet ci dzieciaci.mam
            zdjęcia jakby ktoś chciał ;-) zaprosilismy tez nazych
            polonistów,mertuszkę i inglota.a propos z dr(!)mertuszką
            mam stały kontakt. czekam na wieści od rocznika 76 np. pa,pa
            • Gość: Anna 88-92 Re: CIekawostki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.01.03, 21:35
              Jestem trochę starsza, bo maturę robiłam w 92 roku. Ja też sikałam, jak
              czytałam te wspomnienia. Muszę Ci powiedzieć, że byłam organizatorką spotkania
              z okazji 10 lat matury! Udało się! Prawie wszyscy przyszli, w noc świętojańską.
              Było bardzo miło! Swoją osobą zaszczycił nas profesor Inglot! Wspomnieniom nie
              było końca! Rozeszliśmy się o 6 rano! Pozdrawiam!
              • aga.r1 Re: CIekawostki 28.04.03, 18:30
                Gość portalu: Anna 88-92 napisał(a):

> Jestem trochę starsza, bo maturę robiłam w 92 roku. Ja też sikałam, jak
                > czytałam te wspomnienia. Muszę Ci powiedzieć, że byłam organizatorką
                spotkania
                > z okazji 10 lat matury! Udało się! Prawie wszyscy przyszli, w noc
                świętojańską.
                > Było bardzo miło! Swoją osobą zaszczycił nas profesor Inglot! Wspomnieniom
                nie
                > było końca! Rozeszliśmy się o 6 rano! Pozdrawiam!
                Czesc Aniu ,rzeczywiście tak byłooooooo,robiłaś wtedy zdjęcia,na pewno masz
                je -może podeślesz.Aga J.
                • Gość: Ania F.G. Re: CIekawostki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.05.03, 22:35
                  aga.r1 napisała:

> Gość portalu: Anna 88-92 napisał(a):
                  >
                  > > Jestem trochę starsza, bo maturę robiłam w 92 roku. Ja też sikałam, jak
                  > > czytałam te wspomnienia. Muszę Ci powiedzieć, że byłam organizatorką
                  > spotkania
                  > > z okazji 10 lat matury! Udało się! Prawie wszyscy przyszli, w noc
                  > świętojańską.
                  > > Było bardzo miło! Swoją osobą zaszczycił nas profesor Inglot! Wspomnieniom
                  >
                  > nie
                  > > było końca! Rozeszliśmy się o 6 rano! Pozdrawiam!
                  > Czesc Aniu ,rzeczywiście tak byłooooooo,robiłaś wtedy zdjęcia,na pewno masz
                  > je -może podeślesz.Aga J.

Witam Cię! Zaglądałam tu niemal co dzień i nikt z naszej klasy nie pisał! A tu
                  popatrz! Miła niespodzianka!
                  Aga! Kliszę dostałam od Agnieszki Węgierki, nawet zrobiłam zdjęcia, ale
                  wszystkie dostał Jacek. Miałam remont i coś się z nimi stało! Będę szukać! A
                  adresy mam, więc nic straconego! Odezwij się! agasiorek@gazeta.pl
                  Pozdrawiam!
          • Gość: Ala Re: CIekawostki IP: *.xdsl.tiscali.nl 04.03.04, 21:19
            o jejciu.... a ja Inglocika pamitam jeszcze z podstawowki..... mialam z nim
            kilka razy zastepstwo i co mi najbardziej utkwilo, to fakt, ze nikt nie chcial
            siedziec w pierwszej lawce ze wzgledu na Jego dosc "soczysta" wymowe, ale mimo
            wszystko byl lubiany :o)
        • Gość: P I L A R Re: CIekawostki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.08.03, 18:44
          hej arvena..ja także skończyłam jedynkę trzy lata temu...bioli uczyła mnie
          Cetwa,a polskiego - rzeczywiście niezły,dzięki niemu maturkę zdałam -
          Mertucha...więc może chodziłyśmy nawet do tej samej klasy??? chodziłam
          do "a"...wychowawczynią była Uciechowska..pozdrawiam :)
    • Gość: k Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.02, 21:40
      Jestem tegoroczną absolwentką.Zaśka nadal funkcjonuje:-)
      • Gość: kpl Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.02, 21:44
        Zielińskiej od chemii wszyscy nienawidzili,wredna jędza,lubiła tych,którzy
        lizali jej dupę;Herman smierdział i chodził w tych samych ciuchach od nie
        wiadomo ilu lat,ale w gruncie rzeczy miły człowiek:-))Sinha i jej słynne "isn`t
        it?".....
        • Gość: P I L A R Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.08.03, 18:53
          tak,tak Sinha i jej " isn't it?" też pamiętam..i powiedzenie,że ona maturę już
          ma... :) pozdrawiam
    • finmar a może by się przenieść na szkolnelata.pl ? 23.09.02, 14:03
    • Gość: talerz Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 25.11.02, 11:01
      witam wszystkich. jestem tegorocznym maturzysta;] pewnie wiekszosc pomysli ze
      niewiem jak bylo te 'pare' lat temu, jaki byl klimat, ale moge wqas zapewnic ze
      do przyjscia gimnazjum niewiele sie zmienielo. na wycieczce z hermanem
      rozmawialismy na ten temat i musze ze smutkiem stwierdzic JEDYNKA SIE KONCZY.
      za dwa lata z tej szkoly nic nie zostanie. gimnazjalisci zupelnie rozregolowali
      te szkole... lezka w oku sie kreci. ze starej kadry zostali herman, szczupak
      misiorek odszedl w tym roku, zostal burmistrzem obornik, cetwinska odeszla na
      emeryture tez w tym roku, mialem z nia biologie przez rok w 3 klasie.
      frydryszak odszedl po pierwszym roku. tez mialem z nim fizyke;]] z szymczyk
      polski mialem przez tydzien ale znowu wyladowala w szpitalu, basalygo od matmy
      tez odeszla w tym roku, jest zato mloda basalygo ktora uczy geografi gorraca
      pozdraviam!! nakonieczny narowicz tez zostali, majchrwskioego juz niema. do
      szkoly gorraco zapraaszam po 29 listoppada, w nocy tego dnia general
      sqwiwerczewski zamieni sie w swietego mikolaja.. tego chyba nikt jeszcze nie
      zrobil;]]

pozdrawiam goraca wszystkich absolwentow
      p.s szczupak juz nie pije, jego zona pracuje w szkole a syn sie tu uczy. mam z
      nim angielski od poczatku, i zapewniam. jak w 1 klasie pil codziennie i
      wychodzil z lekcji teraz jest bardzo pilny i punktualny;(
    • Gość: filip Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: 213.155.167.* 28.11.02, 23:33
      Maturzyści z 79 roku odezwijcie sie ! Co u was słychać? Dorobiliście się czy
      żyjecie z zasiłku? Jesteście w Polsce czy na obczyźnie ?

Miałem nadzieję,że z naszej klasy ( chyba "F" ) ktoś, może choć jedna osoba
      będzie znaną postacią w Polsce, a ja będę mógł mojemu synowi powiedzieć :
      popatrz ten X to mój kumpel/ koleżanka z klasy. No i co? Nie widzę , nie
      słyszę.

Grzegorz Bagnowski, Andrzej Czechowski,Jacek Frankowski,Piotr Łoś, Irek Łyko,
      Leszek Łozowski, Tadzio Toporowicz, Artur Kelner, Krysia Kamci,
      Gośka Wojciechowska, Bogna Laryś, Cieplik, Bugaj, bliźniaczki Polne, o cholera
      więcej nazwisk nie pamiętam?! napiszcie coś o sobie na tym forum.
      Przypomnijcie się!
      pozdrawiam Rysiek (Filip)Filipowicz
      • Gość: Przemek Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.dialup.xtra.co.nz 28.12.02, 08:21
        Rysiu,

Wczesniej chodziles do 56?

Mieszkales na Barlickiego??

Przemek

• Gość: filip Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.oskarwegner.com.pl 06.01.03, 13:50
          Gość portalu: Przemek napisał(a):

> Rysiu,
          >
          > Wczesniej chodziles do 56?
          >
          > Mieszkales na Barlickiego??
          >
          > Przemek
          >
          Tak to ja. A czy ty jesteś Przemek Tracz? Jeśli tak to pamiętasz pewnie Marka
          Zarwanicera. Szukam go po całym świecie . Może ty masz z nim jakiś kontakt.
          Napisz coś o sobie na mój adres mailowy: filip@oskarwegner.com.pl
          pozdrawiam
          • Gość: Przemek Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.dialup.xtra.co.nz 07.01.03, 09:31
            Rysiu,

Zarwanicera tez szukam stale. Ale on pewnie walczy z arabami. Ja chodzilem z
            nim do podstawowki na Lowiecka 4 lata. Ty mieszkales w tej samej bramie,
            pamietam.

Przechodze na priva. Jak ktos tu trafi, kto konczyl 56 w 1974 lub jedynke w
            1979 niech sie odezwie.
        • Gość: hej przemek Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.01.03, 20:13
          a ty mieszkasz w okolicach jedynki?kiedy kończyłeś?
    • Gość: Anka 88-92 Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.12.02, 19:31
      A może odezwie się ktoś, kto był uczniem w latach 88-92?
      Z pewnością wszyscy pamietają Szumlakowską, Lubańską, Pisulę, Majchra, ale
      tylko dwie klasy miały przyjemność być na lekcjach profesora Inglota!!!!
      To IV D i IV F. Podobno najfajniejsze klasy z tego rocznika. Było sporo fajnych
      ludzi!!!!!
      W tym roku obchodziliśmy 10 rocznicę matury i nawet doszło do spotkania. 24
      czerwca w Dziewiątej Bramie.
    • Gość: Ewelina Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.03, 19:39
      No, no Mertuszka zrobił doktorat, świetny facet marnuje się w tej budzie!
      Poszukuję kontaktu z maturzystami z 1997, z IVg
      • Gość: hej Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.01.03, 20:07
        a ty mieszkasz w okilicach jedynki?
        • Gość: greku Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.158.49.63.Dial1.Miami1.Level3.net 14.01.03, 03:57
          ja mieszkałem w okolicach jedynki,konkretnie na Sienkiewicza a jedynkę
          skończyłem w 1996
          pozdrawiam serdecznie
      • jedrek77 Re: 1 liceum ogolnoksztalcace 13.02.03, 12:22
        Gość portalu: Ewelina napisał(a):

> No, no Mertuszka zrobił doktorat, świetny facet marnuje się w tej budzie!
        > Poszukuję kontaktu z maturzystami z 1997, z IVg

no ja niestety skończyłem rok wcześniej, od was z klasy, wiem, że Agata
        skończyła AE i miała wyjeżdżać do Angli (albo stanów?)
    • Gość: belfer Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.02.03, 20:56
      czy ktoś wie, kiedy zmarła Ewa Olszewska?
      • Gość: greku Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.rasserver.net 05.02.03, 23:10
        Olszewska zmarla jakies 1.5 roku po tym jak skonczylem szkole (1996)czyli cos
        kolo 1998-99 dokladnie nie wiem. Szkoda jej bo byla swietna kobieta ,zreszta
        moja wychowawczynia.
        • Gość: belfer Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.net 06.02.03, 15:39
          Moją też. Miała z nami... Dzięki za wiadomość
          • Gość: mara Re: 1 liceum ogolnoksztalcace 81-85 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.03.03, 19:38
            Moje czasy w Jedynce: Chodziłam do D (mat-fiz) Misiorek, Wnukiewicz,
            Grocholska, Zojka Zieniewicz, Bilewicz, Trzcinka, Pisulka no i Zając
            (Zajączkowska).
            Po latach byłam tam coś załatwić - kobiety w super mini i dekoltach do pasa -
            Grocholska za kolczyki stawiała lufy hihihi
            Całe cztery lata to był jeden dowcip, jeden wielki śmiech - stałam więc po
            latach na korytarzu i jak zadzwonił dzwonek to serce mi drgnęło - taki odruch.
            Pozdrawiam wszystkich
            • Gość: absolwentka Re: 1 liceum ogolnoksztalcace 81-85 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.03.03, 18:13
    • Gość: poszukiwaczka Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.03.03, 18:24
      kto zdawał mature w 1983r. i chodziłdo klasy biol-chem P. Cetwińskiej pilnie
      poszukiwany. Mamy 20-lecie matur może to uczcimy??????????????
      • Gość: Gośka Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: 195.205.117.* 20.03.03, 10:51
        Jestem absolwentką z klasy C (prof.Wiśnik) - wiem, że ma być spotkanie
        absolwentów, ale nie znam żadnych szczegółów.Gdzie można zasiegnąć informacji??
        Z naszej klasy znalazłoby się pewnie kilka chętnych osób.Może bedzie tak fajnie
        jak na zjeżdzie absolwentów szkoły?
        • Gość: Brygida Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.03.03, 19:04
          bardzo chciałabym spotkać się po 20 latach ze wszystkimi i myślę ,że sami
          musimy coś sobie zorganizowac .pozdrawiam moją klasę biol-chem której wych.była
          (p.Cetwińska)i Ciebie Gosiu z klasy C .Pozbieraj chętnych ze swojej klasy i
          może sie gdzieś spotkamy.
          • Gość: ewaR Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.crowley.pl 01.04.03, 14:37
            sa tu jacys absolwenci rocznika '92 (chyba dobrze licze ;-)))- bylam w klasie
            p.Konopki (B)? ciekawa jestem
    • Gość: Joanna 1 LO lata 1985-1990 IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.04.03, 17:12
      Kto pamięta tamte lata.Proszę o info jplas@box23.pl.Jestem z klasy niemiecko-
      angielskiej,potem Olszewski był wychowawcą.Piszcie- to się spotkamy.Joanna
      • Gość: Flis Soja Durajc Re: 1 LO lata 2001 IP: *.kom / 10.103.2.* 01.06.03, 00:01

Soja,Flis, Durajczyk, Chudaszek, Bugaj, niezłe indiwidualności (zawsze coś
        wymyślili), było fajnie - chodzili do klasy p. Astriap od niemieckiego.

Pozdrowienia dla całej klasy i nauczycieli 1 LO
        • Gość: kolezanka Re: 1 LO lata 2001 IP: *.kom / 10.103.2.* 05.07.03, 02:19
    • Gość: gość Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.kom / 10.104.36.* 05.09.03, 21:20
      a czy ten dyrektor to nie nazywała się przypadkiem Frydryszczak?to ważne,proszę
      o odpowiedź,bo się założyłem!
      • Gość: P I L A R Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.03, 09:26
        były dyrektor I LO nazywa się Frydryszak... Pozdrawiam...
        • peter2715626 Re: 1 liceum ogolnoksztalcace 06.09.03, 12:26
          A czy obecna pani dyrektor nazywa sie Beata O.????
    • Gość: Ania F.G. Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.10.03, 23:13
      A co z jedynkowiczami się stało?
      Pozdrawiam!
      • jedrek77 Re: 1 liceum ogolnoksztalcace 21.10.03, 11:06
        Gość portalu: Ania F.G. napisał(a):

> A co z jedynkowiczami się stało?
        > Pozdrawiam!

ja pracuję, że tak powiem po drugiej stronie ;)
        • anka1013 Re: 1 liceum ogolnoksztalcace 21.10.03, 22:28
          Przeszedles na strone wroga?
          • jedrek77 Re: 1 liceum ogolnoksztalcace 03.12.03, 14:28
            co masz na myśłi na stronę wroga? myślałem, że to raczej przyjaciel ;)
    • kecajkilwap Re: 1 liceum ogolnoksztalcace 22.11.03, 21:58
      Dawno nikt tu nie pisał jeżeli jesteście jedynkowicze to to roboty po nicku
      poznacie mnie oczywiście ci co mnie znają
      • Gość: P I L A R Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.11.03, 00:25
        ja Cię nie znam ;) ale też jestem "jedynkowiczką" i rzeczywiście dawno tu nikt
        nie zaglądał....uczęszczasz teraz do I LO czy już skończyłeś? Pozdrawiam :)
        • kecajkilwap 1988-1989 absolwenci 04.12.03, 22:19
          kto mnie zna
          • kecajkilwap Re: 1987 dla znajomych 04.12.03, 22:37
            1987 absolenci ci tez powinni mnie znać
    • Gość: CAPRI77 Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.lanet.wroc.pl 10.12.03, 13:17
      Witam Kochani Swojacy!
      Konczyłam I LO w 1996 w klasie pedagogicznej ibardzo dobrze wspominam szalone
      czasy liceum, te wszystkie imprezy, wydarzenia i afery w budzie, chodzenie na
      zaśkęi polewanie nas wodą, ciepłe poczki na rogu Poniatowskiego i Oleśnickiej.
      Z belfrów mało pamietam, prof . Wójtowicz była moją wychowawczynią -
      pozdrawiam serdecznie, tak jak i całą resztę. Polski to przede wszystkim
      Szymczyk i Merti( :)) ),historia -Kościk, WOS - Herman (za czasów Tych
      połamanych nóg), fizyka - w pierwszej klasie Zoja, później sorry, nie
      pamietam, GeografiA - Łuc, niemiecki z Kosiec i Helgą, francuski z Żabą
      początkowo potem z inną sympatyczną Panią Prof. wybaczy Pani,że zapomniałam
      nazwiska :) , Majcher uczył panów WF-u, Adamczyka tez pamietam, biologia to
      Cetwińska, ale u mnie przede wszystkim - Grochowska, chemia to moja
      wychowawczyni, ciepło wspominam prof. Podgórską i dyrektora Frydryszaka.
      Inglota książkę czytałam, gdzie bardzo wyraźiśćie podkreślił ogromną władczą
      rolę w szkole sekretarki naszej "ulubionej" pani Krysi.
      Pozdrawiam serdecznie całą swoją klasę oraz wszystkie IV z naszego rocznika od
      A do H, oraz IVf pedagogiczną spod wychowawstwa prof. Szymczyk.
      W szkole byłam niedawno, może z dwa tygodnie temu poszukując znajomej osoby.
      Gdy weszłam na chwile odżyły wspomnienia. Szkoła straciła bardzo dużo na swym
      daawnym uroku, gdy wkroczyło do niej Gimnazjum, bardzo definitywnie. Prawdę
      powiedziawszy bardzo wiele zmieniło się jeżeli chodzi o pokolenie młodzieży
      licealnej jeszcze za moich czasów, gdy szykowałam sie do matury z zatrwożeniem
      spogladałam na II klasy, proszę nie obraźcie się, ale to już inne pokolenie,
      zastanawiałam się , gdzie podziali się tacy jak my młodzi ludzie. Nie chodzi
      mi tutaj o młodzieńcze szaleństwa i pełna gamę pmysłów jakie zawsze maja
      licvealiśći, ale my byłiśmy troche inni...nie wiem jak to nazwać....mam
      wrazenie,że byliśmy o wiele powazniejsi, będąć juz w II klasie, niż nasi
      następcy w IV i nie myślę tu o żadnym smutactwie.
      Zgadzam się,że "TAMTA" NASZA SZKOŁA SIĘ JUŻ DAWNO SKOŃCZYŁA - zostały tylko
      mury, wspomnienia i paru nauczycieli, nie mniej pozdrawiam wszystkich. Duża
      buźka.
      P.S. Kiedy kobitki następne spotkanie?
      • jedrek77 Re: 1 liceum ogolnoksztalcace 15.12.03, 15:40
        no to witam w klubie, wreszcie ktoś z mojego rocznika
        ja byłem pod literką ”G”
        kiedyś nawet byliśmy u was (kilka osób) przez jakiś tydzień na lekcjach, gdy
        nasza klasa pojechała na wycieczkę
        i do dziś pamiętam, jak my - klasa informatyczna! - wiedziała o ”Lalce” więcej
        od was - klasy pedagogicznej :)))))))))))))))
        a szkoła podobno rzeczywiście na psy zeszła :((((((((((
        • anka1013 Re: 1 liceum ogolnoksztalcace 17.12.03, 04:36
          Podobno?
          Czy rzeczywiscie?
          • jedrek77 Re: 1 liceum ogolnoksztalcace 18.12.03, 14:12
            nie mogę tego stwierdzić z autopsji, ale znam parę osób jeszcze związanych ze
            szkołą, które mi to potwierdzały. A wszystko zaczeło się z dołączeniem gimnazjum
        • Gość: CAPRI77 Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.lanet.wroc.pl 17.12.03, 10:55
          Jędruś nie mądrzyj się, nie wiesz jaki to stres mieć w klasie facetów, gdy
          przez cały rok są same kobiety? Stąd to wszystko.... Mimo wszystko pozdrawiam!
          Szkoła za naszych czasów była super, teraz rzeczywiście już po niej....
          • Gość: P I L A R Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.12.03, 23:28
            Pozdrawiam wszystkich....ja zaczęłam chodzić do "pierwszaka" w 96 roku....i
            rzeczywiście, a Ty Capri byłaś chyba wtedy w 4 klasie i rzeczywiście my też
            zauważyliśmy,że jesteście tacy poważni, a to przecież tylko cztery lata
            różnicy,a może aż cztery....gdy ja byłam w czwartej klasie pierwszaki wydawały
            się być przedszkolakami(bez urazy oczywiście)...czułam,że dzieli nas
            przepaść...z pokolenia na pokolenie, z roku na rok młodzież się zmienia...
            Chyba zaraz po mojej maturze "przyszło" gimnazjum....i rzeczywiście gdy się
            wchodzi do budynku liceum..to już nie to samo....te małe dzieciaczki wszystko
            zmieniły...
    • Gość: CAPRI77 Wesołych Świąt wszystkim "Jedynkowiczom"! IP: *.lanet.wroc.pl 23.12.03, 19:16
    • Gość: Monika Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.02.04, 13:38
      Do 1 chodziłam w latach 1990-1994 do klasy Niśki. Bylismy jej pierwszą klasą i
      chyba ostatnią, bo w 4 klasie wyszła za mąż i urodziła dziecko - nie wiem czy
      wróciła do szkoły a jej nazwisko po mężu zdjae się, że brzmi Janiszewska, ale
      pewności nie mam. Najmilej wspominam prof. Wiśnik - to dzięki jej pomocy zdałam
      maturę pisemną z matematyki, pomimo mojego zamiłowania do przedmiotu i rzekomej
      zdolności do logicznego myślenia (czyż zadania maturalne w 1994 nie były
      cholernie trudne?;) A propos Ewy Olszewskiej....Właśnie mija pierwsza rocznica
      jej śmierci...Odwiedźcie jej grób na cmentarzu na Pawłowicach, proszę...Na
      pogrzebie było tak mało osób.... A tak w ogóle - kto miałby chęc zając się
      organizacją spotkania dla absolwentów `94? W tym roku mamy 10 rocznicę?? Warto
      uczcić. Osobiście chętnie pomogę. A wszystkim przyszłym licealistom serdecznie
      polecam jedynkę - najlepsza szkoła ucząca życia czyli jak kombinować, żeby
      przetrwać przy minimalnym wysiłku :) Pozdrawiam.
    • Gość: OJCIEC Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.04, 10:41
      pozdrowienia dla wszystkich znajomych i nieznajomych
      z tych najlepszych, niezapomnianych lat (1987-1991)
      • Gość: uczen1lo Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.03.04, 20:00
        A co znacie Marie Astriab od niemca? Może znacie jakieś ciekawsze historie z
        MAria w roli głownej?
        • Gość: Asia Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.media4.pl 02.05.04, 23:21
          Pamietam różne hostorie z Astriab, chociaż uczyła mnie tylko w 4-tej klasie w
          1990/91. Wszystkim znajomym opowiadam obowiazkowo jedną: Astriab zawsze była
          zakręcona i szukała wolnej klasy, raz upatrzyła sobie jedna zamkniętą, ale nie
          chciało jej się iść na portiernię i wysłała Bogusia S. (pozdrowienia!). Boguś
          wrócił po chwili i mówi, że nie ma klucza, Astriab się go pyta czy przyniósł
          inny, a on móei, że nie. Zaczęła wywracać oczy jak zwykle i wykrzykiwać: "Oni
          wszyscy tacy, wysłać takiego po ziemniaki to przyjdzie i mówi, że nie ma,
          zamiast makaron kupić!".
          W czasie studiów wymyśliłam sobie, że odbędę u niej praktyki pedagogiczne, ale
          tak mnie brzydko potraktowała, że szok. Ale oczami wywracała nadal.
    • reda77 Re: 1 liceum ogolnoksztalcace 14.05.04, 22:18
      Hej Jedynkowicze!
      Nadal poszukuje osob, ktore skonczyly jedynke w 1996 roku. Kilka juz tu sie
      ujawnilo, m. in. ja. Jak juz pisalam pare miesiecy temu, chodzilam do klasy B.
      Bardzo milo wspominam tamte lata, wiekszosc ludzi z klasy i spoza, nauczycieli
      takze.
      Odezwijcie sie ludzie, dajcie znac co u Was slychac :)
      Porawiam
      • sussee A ja skończyłam w tym roku "jedynkę";) 21.05.04, 23:23
        Właściwie to jestem jeszcze na etapie zdawania ustnych matur,dziś dostałam 6 z
        ustnego niemieckiego;))))Szok ogromny,ale w komisji miałam mojego ukochanego
        wychowawce pana Plucińskiego;))).Dobrze,że nie miałam Astriab,nienawidzę tej
        kobiety,nikt jej z reszta nie znosi.Kumplowi raz się na lekcji
        wymsknęło "kurwa" i ta gnoiła całą klasę przy każdej okazji przez caluteńki
        rok:/:/:/.A Hermana mam w komisji,bo zdaje WOS ustny;).Z nim miałam często na
        pienku,bo on nie lubi,jak uczeń ma swoje zdanie.No bynajmniej tak było w moim
        przypadku.Kiedy nie mówiłam tego,co on chciał usłyszec to zaraz słyszałam:"Oj
        Kaśka...podpadasz mi...".Ale za to jak już zdarzyło mi sie powiedzieć do niego
        cos miłego,to słyszałam:"Kaśka,ty mnie tu nie kokietuj";).W sumie gość
        zabawny;).Tą historię z połamanymi nogami chyba wszystkie pokolenia
        słyszały;).To jest prawda,bo wychowawcy się pytałam jak to było;).Hermana
        zamknęła w kiblu pani Basałygo przez pomyłkę i skacząc połamał sobie jedną
        noge,ale i tak zrobił klasie sprawdzian;)A ogólnie z 1 LO miło jeszcze
        wspominam oprócz pana Plucińskiego pana Korneluka od historii-wie co mówi,nie
        przynudza i wymaga,pani Wawrzyniak od matmy- jaka była taka była,ale
        przepuściła mnie z matmy,a pałe miałam jak nic.Z reszta pół mojej
        klasy;).Napewno jeszcze będę pamiętać pania Zaród od polskiego-konkretna i co
        ma do powiedzenia to mówi.Pani Jackowska również była super,mimo,że wymagała i
        jak miała stawić pałe to stawiała i chocby pół punkta brakowało to nie
        podciągnęła,ale jak ktoś się u niej uczył to miał z nia dobrze.Ja siedziałam
        nad geografią całymi dniami,miałam czwórkę u niej na koniec,dobrze uczyła.Ale
        co najlepsze to większość rzeczy,których uczyła pamietam do dziś-a geografie
        skończyłam rok temu!Ogólnie rzecz biorąc ciesze sie,że skończyłam to liceum i
        chyba nikt z wpisujących się tu też tego nie żałuje;)
        Pozdrawiam;)
        • jedrek77 Re: A ja skończyłam w tym roku "jedynkę") 07.06.04, 16:46
          sussee napisała:

> Właściwie to jestem jeszcze na etapie zdawania ustnych matur,dziś dostałam 6
          z
          > ustnego niemieckiego;))))Szok ogromny,ale w komisji miałam mojego ukochanego
          > wychowawce pana Plucińskiego;))).Dobrze,że nie miałam Astriab,nienawidzę tej
          > kobiety,nikt jej z reszta nie znosi.Kumplowi raz się na lekcji
          > wymsknęło "kurwa" i ta gnoiła całą klasę przy każdej okazji przez caluteńki
          > rok:/:/:/.A Hermana mam w komisji,bo zdaje WOS ustny;).Z nim miałam często na
          > pienku,bo on nie lubi,jak uczeń ma swoje zdanie.No bynajmniej tak było w moim
          > przypadku.Kiedy nie mówiłam tego,co on chciał usłyszec to zaraz słyszałam:"Oj
          > Kaśka...podpadasz mi...".Ale za to jak już zdarzyło mi sie powiedzieć do
          niego
          > cos miłego,to słyszałam:"Kaśka,ty mnie tu nie kokietuj";).W sumie gość
          > zabawny;).Tą historię z połamanymi nogami chyba wszystkie pokolenia
          > słyszały;).To jest prawda,bo wychowawcy się pytałam jak to było;).Hermana
          > zamknęła w kiblu pani Basałygo przez pomyłkę i skacząc połamał sobie jedną
          > noge,ale i tak zrobił klasie sprawdzian;)A ogólnie z 1 LO miło jeszcze
          > wspominam oprócz pana Plucińskiego pana Korneluka od historii-wie co mówi,nie
          > przynudza i wymaga,pani Wawrzyniak od matmy- jaka była taka była,ale
          > przepuściła mnie z matmy,a pałe miałam jak nic.Z reszta pół mojej
          > klasy;).Napewno jeszcze będę pamiętać pania Zaród od polskiego-konkretna i co
          > ma do powiedzenia to mówi.Pani Jackowska również była super,mimo,że wymagała
          i
          > jak miała stawić pałe to stawiała i chocby pół punkta brakowało to nie
          > podciągnęła,ale jak ktoś się u niej uczył to miał z nia dobrze.Ja siedziałam
          > nad geografią całymi dniami,miałam czwórkę u niej na koniec,dobrze uczyła.Ale
          > co najlepsze to większość rzeczy,których uczyła pamietam do dziś-a geografie
          > skończyłam rok temu!Ogólnie rzecz biorąc ciesze sie,że skończyłam to liceum i
          > chyba nikt z wpisujących się tu też tego nie żałuje;)
          > Pozdrawiam;)
          to tylko dodam, że Jackowskiej nienawidziłem, bo moim zdaniem ta kobieta miała
          problemy psychiczne. To była po prostu durna baba i tyle
          i mam pytanie, czy to prawda, że koleżanka Skrzyniarz awansowała już ostatnimi
          czasy na pozycję samego dyrektora? b w sumie by mnie to nie zdziwiło,
          charakterem miała ;) (przez nią nasz kolega został ze szkoły wyrzucony,
          obiektywnie patrzac zasłużył) i inne walory tez miała :P tyle, że to było
          dawno, wówczas była jeszcze młoda :) nie wiem jak to teraz wygladało
          pozdrawiam
      • Gość: baby8 Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.04, 18:44
        moge ci pomóc :-) chodzilas do klasy z moja siostra Magdą Michniewską (teraz
        już Włodarczak). ja skonczylam jedynkę w tym roku i juz zaczynam wspominac wiec
        weszlam akurat na to forum. z tego co wiem to jakas dziewczyna z waszej byłej
        klasy ma w najblizsza sobote wieczor panienski. a moze to ty?? :-P
        pozdrawiam
        • jedrek77 Re: 1 liceum ogolnoksztalcace 07.06.04, 16:31
          z ciekawostek to przez przypadek moja przyszła żona była tego samego dnia w tym
          samym lokalu na wieczorze panieńskim (jeszcze nie swoim i nie tej koleżanki)
        • Gość: Martyna77 Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.06.04, 21:59
          Sister! Nie załatwiaj za mnie moich spraw!!! To mój rocznik i moi znajomi:-)))
          Ale faktycznie to ja byłam ostatnio na wieczorze panieńskim Asi Gattner, gdzie
          bawiłam się jeszcze z kilkoma naszymi koleżankami z klasy.
          Co tam u Ciebie słyczać Magda? Bo rozumiem, że to Ty - Magda dawniej Klatka, a
          teraz???
          Ostatnio odbyło się spotkanie kilku osób z naszej klasy, ja nie byłam, bo
          dowiedziałam się po fakcie. A Ty byłaś?

Pozdrawiam - Magda
          • reda77 Re: 1 liceum ogolnoksztalcace 28.08.04, 22:54
            Czesc Magda, to ja=Klatka :)
            Daj namiar na jakis email swoj, to nastukam z grubsza co u mnie slychac. Na to
            forum rzadko zagladam, stad dopiero teraz moja odpowiedz. Mam nadzieje, ze
            jeszcze tu zagladniesz :)
            Pozdrawiam Cie goraco
            PS Jesli zechcesz napisac do mnie na prov to pisz na redam@wp.pl
      • jedrek77 Re: 1 liceum ogolnoksztalcace 07.06.04, 16:39
        reda77 napisała:

> Hej Jedynkowicze!
        > Nadal poszukuje osob, ktore skonczyly jedynke w 1996 roku. Kilka juz tu sie
        > ujawnilo, m. in. ja. Jak juz pisalam pare miesiecy temu, chodzilam do klasy
        B.
        > Bardzo milo wspominam tamte lata, wiekszosc ludzi z klasy i spoza,
        nauczycieli
        > takze.
        > Odezwijcie sie ludzie, dajcie znac co u Was slychac :)
        > Porawiam
        >
        Tak z ciekawostek dotyczących Twojej klasy, to ten wątek został założony przez
        Pawła Krążałę, którego niedawno spotkałem w Rynku, bo wrócił ze Stanów. I z
        tego co słyszałem to się wybiera do Grecji, więc to by tłumaczyło jego nick :)
        Paweł K. został ustawiony przez rodziców, więc dale prowadzi bezstresowe
        życie :) Katarzyna G. po wielu perypetiach w koncu się zaręczyła z koega z
        mojej klasy Tomaszem. Nie wiem kiedy ślub w każdym razie teraz wybierają się na
        dwa wesela, chyba jedno od jakiejś dziewczyny od was z klasy.
        a z ciekawostek z naszej klasy G: Marek z Magdą w październiku konczą stan
        narzeczeński, ja 26 czerwca :)
        a tak w odpowiedzi na pytanie to u mnie słychać bardzo dobrze :) jedynka była
        spox głównie ze względu na fajnych ludzi, jakich tak poznałem
      • Gość: Monika(CAPRI77) Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.lanet.net.pl 25.06.04, 01:15
        konczyłam I LO w 1996 roku i chodziłam do klasy f,jeśli coś to zmienia, zajrzę
        tu jeszcze i się odezwę, pozdrawiam i :)U mnie OK, dorosłe życie się toczy i
        toczy, ale ile jeszcze przed Nami, hej! :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka