Gość: piotrek Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.hhe.adelphia.net 28.02.02, 06:15 ... tak, to byly czasy (lata 78-81). Szpula, Dzik, Pisulka, Bockowa... and more. Pozdrowko z Poludniowej Karoliny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.accesscable.net 12.03.02, 03:01 A to ciekawe: 77 - 81 to tez moje lata w "Jedynce". Przez wszystkie cztery lata bylem w klasie "C" - u Olszewskiej. Pamietam oczywiscie Jablonska, "Dzika", Basalygo, "Majchra" i innych. Ktory to Piotrek? Jak chcesz to odezwij sie prywatnie na wiwaniec@canada.com Ciekawe czy sa tez inni forumowicze z "Jedynki" z tamtych lat? Pozdrowienia z Nowej Szkocji Witek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABSOLWEN Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.04.02, 21:02 WITAM cIEBIE !!!!Ja to Lo kończyłam w latach 83. Bardzo dała mi się we znaki p Jabłońska będąc w drugiej klasie została internowana Skończyły się mordownie wszystkich uczniów Ale mile wspominam tą Szkołeę . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.accesscable.net 10.04.02, 01:12 No to pewnie gdzies sie mijalismy na korytarzu w szkole... Ciekawe ze najbardziej sie pamieta lekcje z tymi ktorzy najbardziej dawali w kosc - pp. Jablonska, Nowak. Pamietam nasze "szczescie" jak p. Jablonska zachorowala gdy akurat mielismy przerabiac "Pana Tadeusza" i wszystkie lekcje mielismy z praktykantka. Ja tez mile wspominam czasy w "Jedynce". Ciekawe czy jeszcze dziala jako szkola? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwen Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.04.02, 21:05 witaj Witku, moją wych . była p. Cetwińska była to klasa biol-chem .szkoła stoi dalej została dobudowana część internatu miści się tam liceum ,gimnazjum . co porabiasz ????? pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.hhe.adelphia.net 12.04.02, 00:13 Z naszego forum wynika, ze "jedynka" miala tylko (?) szesciu absolwentow. Gdzie sie podziewa "reszta"? Do roboty (pisania) koledzy i kolezanki! Po dwudziestu latach chce mi sie powspominac stare dobre czasy. Jeszcze raz pozdrowienia dla całej szkółki i tych, co tu zagladaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwen Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.04.02, 19:13 mam propozycje do Witka i Piotra umówmy się na czat na jakiś dzień na portalu www.onet.pl pozdrawiam może niedziela?????????lub Sobota???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.hhe.adelphia.net 13.04.02, 00:56 Gość portalu: absolwen napisał(a): > mam propozycje do Witka i Piotra umówmy się na czat na jakiś dzień na portalu > www.onet.pl pozdrawiam może niedziela?????????lub Sobota???? Z czatu na www.onet.pl jeszcze nie korzystalem. Na wszelki wypadek, moj e-mail: pgc@adelphia.net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.accesscable.net 15.04.02, 01:32 Tez nie korzystalem z czatu na onet.pl ale zawsze mozna sprobowac - mysle ze nie ma zadnej filozofii. Jakas sobota albo niedziela brzmi rozsadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Kowalska Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.proxy.aol.com 10.05.04, 17:09 Za szkola tesknie, Co sie stalo z absolwentami z 1979 roku? (ja wyjechalam do USA w 1977)skonczylam nauke w Stanach. Prosze odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman_zurek@yahoo. Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.dyn.optonline.net 02.02.05, 22:51 Chodzlem do jedynki do 1974 roku. Potem wyjechalem do NJ w USA. Moze sie widzielismy? Roman Zurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.accesscable.net 15.04.02, 01:36 Chyba mialem znajoma ktora konczyla w 1983 klase biol-chem - Anie Trybek. Mozemy "pogadac" prywatnie - odezwij sie do wiwaniec@canada.com Witek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P I L A R Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.08.03, 18:22 ja też byłam w biol-chem...tyle,że u nas nazywała się już klasą ekologiczną...ale to takie pierdy-śmierdy bo i tak najwięcej mieliśmy bioli z "Cetwą" ;) i chemii z "Lewocową"..a moją wychowawczynią była Uciechowska...kobieta od geografii,....pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asik81 Re: 1 liceum ogolnoksztalcace 21.02.06, 18:02 Moją wychowawczynią też była Uciechowska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał S Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 15:45 Pamietam oczywiscie [..] Basalygo, "Majchra" i innych. potrafili napsuć krwi ?? > Ciekawe czy sa tez inni forumowicze z "Jedynki" z tamtych lat? szacuneczek R (89-93) Odpowiedz Link Zgłoś
marzena_nowak Re: 1 liceum ogolnoksztalcace 02.01.07, 21:24 ja też z jedynki -lata 78-82-Kuliczkowska,Jinks,Larwa,Misiorek profil posz,język angielski.... Odpowiedz Link Zgłoś
asia.myszkier Re: 1 liceum ogolnoksztalcace 06.11.02, 21:15 Witajcie współtowarzysze doli i niedoli,zwłaszcza lat 77-81.Uczęszczałam do klasy D(mat-fiz).W latach 80-tych moja ukochana polonistka nazywała się już Weber(nie Bociek).Dlaczego nikt nie wspomina przymusowych wieców pod pomnikiem Karola?Dyrcio był mi znany przelotnie,ot tyle co przebiegł przez korytarz.Dzięki za przypomnienie nazwisk psorów.Ostatnio wpadłam na kilku absolwentów i trudno było wspominać nie pamiętając nazwisk.Nikt nie wspomniał o cudownym matematyku-Misiorku,Zajączkowskiej,Zośce od chemii,Dżinksie.Wszyscy,no może wszyscy wieszali psy na naszej niesubordynowanej klasie.Po 10 latach pan od PO,spotkawszy moją koleżankę w urzędzie,uraczył ją opowieścią,jaką to byliśmy cudowną młodzieżą.Czas leczy rany po obu stronach.Pamiętacie piękną rusycystkę?To była jedyna lekcja,na której chłopcy pchali się do pierwszej ławki.Jakoś tak się złożyło,że intensywne życie towarzyskie prowadziliśmy wewnątrz klasy i mało osób spoza niej utkwiło mi w pamięci.Chociaż nie.Kiedy dentysta sadystycznie wkręcał mi się w nerw,to przypomniałam sobie,że znam go z jedynki.Ogólnie biorąc szkole nie udało się wypaczyć nam charakterów,coś tam nam wbili do łepetyn(prawie wszyscy z naszej klasy dostali się na studia).A my spędziliśmy tam nasze najpiękniejsze lata.Pamiętacie,że wtedy chodziło się w sobotę do szkoły?Trzeba się było sprężyć,żeby zdążyć na 17-tą na imprezę. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.hhe.adelphia.net 09.11.02, 01:01 asia.myszkier napisała: > Witajcie współtowarzysze doli i niedoli,zwłaszcza lat 77-81.Uczęszczałam do > klasy D(mat-fiz).W latach 80-tych moja ukochana polonistka nazywała się już > Weber(nie Bociek).Dlaczego nikt nie wspomina przymusowych wieców pod pomnikiem > Karola?Dyrcio był mi znany przelotnie,ot tyle co przebiegł przez > korytarz.Dzięki za przypomnienie nazwisk psorów.Ostatnio wpadłam na kilku > absolwentów i trudno było wspominać nie pamiętając nazwisk.Nikt nie wspomniał o > > cudownym matematyku-Misiorku,Zajączkowskiej,Zośce od chemii,Dżinksie.Wszyscy,no > > może wszyscy wieszali psy na naszej niesubordynowanej klasie.Po 10 latach pan > od PO,spotkawszy moją koleżankę w urzędzie,uraczył ją opowieścią,jaką to > byliśmy cudowną młodzieżą.Czas leczy rany po obu stronach.Pamiętacie piękną > rusycystkę?To była jedyna lekcja,na której chłopcy pchali się do pierwszej > ławki.Jakoś tak się złożyło,że intensywne życie towarzyskie prowadziliśmy > wewnątrz klasy i mało osób spoza niej utkwiło mi w pamięci.Chociaż nie.Kiedy > dentysta sadystycznie wkręcał mi się w nerw,to przypomniałam sobie,że znam go z > > jedynki.Ogólnie biorąc szkole nie udało się wypaczyć nam charakterów,coś tam > nam wbili do łepetyn(prawie wszyscy z naszej klasy dostali się na studia).A my > spędziliśmy tam nasze najpiękniejsze lata.Pamiętacie,że wtedy chodziło się w > sobotę do szkoły?Trzeba się było sprężyć,żeby zdążyć na 17-tą na imprezę. > Pozdrowienia. Hhej, to byly czasy, co? A, pamietasz Alfonsa Stanislawczyka... pierwszego stursia - matematyka, czy DZIKA... pierwsza, dzika swinie - nauczuciela (Szelwickiego)? A, "SZPULE" (vel frau Szumlakowska)... i jej powiedzonka typu " Z czego sie smiejesz Murrrrrrrrawski, ty durrrrrniu, ty barrrrranie' (on spojzawszy na jej reformy, czy bikini)? Jak ma na imie ten dentysta? Love I LO, techno - piotrek prywatnie: pgc@adelphia.net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa K. Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: 156.17.253.* 05.05.05, 19:11 Asia !!!! Witaj ! Tu Twoja kumpela z klasy - Teresa .Trafiłam tu przypadkiem 05.05.05 i mam nadzieje,że jeszcze tu będziesz zaglądać. Może jakieś spotkanie na wiosnę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.xdsl.tiscali.nl 03.03.04, 21:07 zawitalam tam 3 lata pozniej i rowniez pamietam Szpule i Pisulke, a zwlaszcza ja...wszyscy drzelismy, jak chodzila z tym swoim woreczkiem z numerkami po klasie.... pozdrowionka dla Ciebie poludniowokarolinkowy piotrusiu i dla wszyskich jedynkowiczow z polnocnej holandii :o) A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.xdsl.tiscali.nl 03.03.04, 21:22 ale dalam ciala, jakby to Maleszka zobaczyl (bo i tam zagoscil, a ja mialam to "szczescie" trafic na Niego), to uslyszalabym chyba cos w stylu: "wy trupy na urlopie", albo jakies inne Jego ulubione powiedzonko, bardziej adekwatne do sytuacji... a chodzi o co... a o to, ze pozdrowilam wszystkich jedynkowiczow z polnocnej holandii (jakby to oni tam mieszkali, a nie ja) :o) Tak wiec wszystkich JEDYNKOWICZOW i pana Maleszke pozdrawiam ja, czyli Ala :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.atlaga.adelphia.net 10.03.04, 06:09 jak widzisz odwiedzam to forum. pozdrowko z pld. karoliny dla wszystkich jedynkowiczow. poludniowokarolinkowy piotrek pgc@adelphia.net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.xdsl.tiscali.nl 17.03.04, 09:45 ... ano widze, widze ... czestotliwosc odwiedzin masz wprawdzie malo satysfakcjonujaca, ale i tak o glowe bijesz innych uczestnikow forum :o) A ja bylam 3 tygodnie temu we Wroclawiu i otarlam sie prawie o mury "jedynki"... ale mnie wtedy na sentymenty wzielo... przypomnialam sobie, jak to z okazji 40- lecia szkoly wytezalam swoj prezny glos spiewajac: "odwieczna Odra, polska rzeka, wrocila do nas wraz z Wroclawiem..." (czy cosik takiego)... ehhh... cofnelabym sie chetnie o te 20 lat... po buziaku dla kazdego, kto choc przekroczyl prog "jedynki" :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greku Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.ipt.aol.com 01.03.02, 05:34 Widze ze nie tylko ja siedze w Stanach,jedenke skonczylem troche pozniej ale w twoich czsach Majchrowski,Frydryszk i Nakonieczny juz pewnie uczyli Pozdrowienia z Miami Odpowiedz Link Zgłoś
informacja Re: 1 liceum ogolnoksztalcace 26.03.02, 09:16 A ja zaczelam 1981 roku.Nakonieczny uczyl mnie ZPT.Ale najbardziej balam sie zwariowanego fizyka!Pozdrowienia dla wszystkich absolwentow!Aska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.tabulaprojekt.pl / 192.168.1.* 03.06.02, 13:11 Witam ! Ja skończyłąm w 1980 , klasa c , p. Jachowicz , też miło wspominam szkole, Frydryszak do niedawna jeszcze dyrektorował , wyobrażcie sobie. Ale Was po świecie rozrzuciło. Pozdrawiam wszystkich absolwentów, zapraszam na wspomnki, Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P I L A R Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.08.03, 18:30 a ja urodziłam się 1981 roku ;) i do jedynki zaczęłam chodzić w roku 1996 i Nakonieczny uczył mnie Przysposobienia obronnego :) Także miło wspominam tą szkółkę i jestem dumna,że tam właśnie się kształciłam..bo w końcu najstarsze liceum we Wrocławiu :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dana Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 10:25 Witaj,czy nie chodziłaś czasem do klasy E?Wychowawca Bilewicz?Jestem pod adresem dankasp@poczta.onet.pl Pozdrawiam... Danuta Kasprzak zd.Trembowska Odpowiedz Link Zgłoś
anma Re: 1 liceum ogolnoksztalcace 03.06.02, 20:06 O rany! Ja kończyłam "jedynkę" w 1989 roku i też uczyli mnie Nakonieczny, Basałygo, Pisula, Frydryszak był dyrektorem, fizyke miałam z Zieniewicz, polski z Just-Klaczyńską, propedeutyke z Pawlak, kurczę nie pamiętam reszty... A! "Majcher" był moim wychowawcą! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.tabulaprojekt.pl / 192.168.1.* 04.06.02, 12:13 Witam ponownie, Czy ktoś pamieta p. Grocholską od chemii albo "Zośkę" też od chemii i oczywiście "Trzcinkę" ? Ciekawe czy tylko mnie utkwiły w pamięci Pisulę wspminam jako bardzo wyjątkowego pedagoga choć uczyła mnie tylko 2 lata pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.03, 22:51 anma napisał(a): > O rany! Ja kończyłam "jedynkę" w 1989 roku i też uczyli mnie Nakonieczny, > Basałygo, Pisula, Frydryszak był dyrektorem, fizyke miałam z Zieniewicz, > polski z Just-Klaczyńską, propedeutyke z Pawlak, kurczę nie pamiętam reszty... > A! "Majcher" był moim wychowawcą! > pzdr Hej, ja zakończyłam Jedyneczkę w 1988, klasa C (wych. E.Olszewska), Majchra rzecz jasna pamiętam wyraziście, panią (b)Just-Klaczyńską też, obrzydziła mi polski dokumentnie... Teraz sama jestem belfrem w podobno niezłej szkole i... jak to się stało, że my byliśmy jacyś tacy potulniejsi? A nasi rodzice? Odpowiedz Link Zgłoś
reda77 Re: 1 liceum ogolnoksztalcace 19.03.04, 19:34 O rany! Super jest ten watek! Ja skonczylam Jedynke w 1996, moja wych tez byla E. Olszewska, odeszla ze szkoly razem z nami. Z nauczycieli pamietam swietnie Borawska od polskiego (uczyla mnie 2 lata), biologie mielismy z przeswietna p. Adamska (pozniej Lazar, rosyjski z Lubawska (to chyba o niej ktos wczesniej wspominal, ze byla piekna:), my polewalismy ze ciagle sie na lekcjach malowala),jejku, paietam wszystkich nauczycieli, naprawde! matmy uczyla mnie Wisnik - sama teraz pracuje w szkole i szczerze wspolczuje pani psorce takiej uczennicy jak ja;) Moglbym dlugo wymieniac kto mnie uczyl... Chemii p. Podgorska - teraz jest tam dyrektorem. Ech, super byly te czasy... Chodzilam do klasy "b". Jest ktos jeszcze z tamtego rocznika na tym forum? Pozdrawiam wszystkich Jedynkowiczow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madin22 Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.06, 19:32 pierwsz raz trafiłam na to forum i przeglądam z rozrzewnieniem!!!!!ja też konczyłam w 1989!!!i też moim wychowawcą był majchrowski!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
madin22 Re: 1 liceum ogolnoksztalcace 29.12.06, 20:08 byłam praewodniczącą tej szkoły w 1986!!!!marlena z klasy majchraczy ktoś mnie pamięta???? Odpowiedz Link Zgłoś
madin22 Re: 1 liceum ogolnoksztalcace 29.12.06, 19:38 jestem z klasy majchra matura1989!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seweryn Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.06.02, 18:59 z tego co widzę to jestem "najmłodszym" absolwentem na tym forum. Uczyłem się w latach 89-93. Wychowawczynią p. I.Podgórska (pierwsza Jej klasa)- bardzo się przykładała. Trzy lata uczyła mnie Pisula historii- niesamowity pedagog. polskiego przez rok Klaczyńska (najbardziej lubiła przesłodkie ciastka) potem pani zupełnie odjechana- Szymczyk. Fizyki Frydryszak- dobry tato (był dyrem do chyba '97). Majcher oczywiście WF- intelektualistą nie był, Cetwińska Biologii- chłodna dama. Ciekawe co teraz się tam dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skóra Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.02, 16:50 uprzejmie donoszę, że wszystkie moje siostry skończyły Jedynkę i każda z nas z tęsknątą wspomina te cudowne lata. Na studiach prawdziwa nuda!!!!!!!!! Ja ukończyłam liceum w 1993r i nadal moimi nalepszymi przyjaciółmi są ludzie z JEDYNKI. Niestrudzenie dręczymy znajomych 'outsider'ów' podczas spotkań towarzyskich opowieściami z licealnych lat, w które nikt, kto tego nie przeżył nie chce uwierzyć. Takie tam się cuda działy. Pan dyrektor Frydryszak nasz ukochany, płakaliśmy, kiedy trzeba było odejść na studia. Majcher podglądacz dostał piłką lekarską, ale przez przypadek, Herman złamał nogi, jak go uwięziliśmy w wc,a kochaną panią Klaczyńską częstowaliśmy pączkami w każdej groźnej sytuacji, że o obowiązkowych imieninach NA JĘZYKU POLSKIM już nie wspomnę. Tego nie da się zapomnieć, to nadal będą moje cudowne lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P I L A R Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.08.03, 18:38 chyba jednak nie jesteś najmłodszy :) ja chodziłam do jedynki w latach 96-2000 Bioli uczyła mnie Cetwińska...matmy Basałygo (postrach szkoły-jak wchodziła do klasy w swojej czerwone sukience to wszyscy wiedzieliśmy,że będzie rzeź!!!) Majcher też gdzieś tam się przewijał....no i pan Nakonieczny..kazał nam latać w maskach gazowych po szkole...ale była jazda! ;) dyrektor Frydryszak latał po szkole w białym fartuchu i zawsze troszkę "zmęczony"...w sumie to szkołą zarządzała Cetwińska...była wice dyrektorką...pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.xdsl.tiscali.nl 04.03.04, 21:07 tak sobie czytam i czytam i widze, ze osobe dyrektora Frydryszaka i jego "zmeczenie" pamietaja 20-, 30-, a moze nawet 40-latki.............niezly rozrzut.......... to sie nazywa popularnosc...... nawet Queen chyba nie byl az tak zywotny ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seweryn Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.06.02, 16:38 to byly czasy... cześć skóra! pamiętasz jak porucznik Kuliczkowski jadł robaki z zupy??? to m.in. Twoja sprawka. Pamiętasz jak znalazłyście z Mazurem psie sprawy pod ławką - to Kuliczkowski. Pamiętasz jak Gałęcka wchodziła na lekcje z Cetwińską- ona dostawała szału, a Gałęcka jak kura co poderwała koguta wchodziła (i ta teczka)... A Rynkowski- biznesmen co wiecznie plany robił, a Miłosz co żył z przekrętu ze sklepiku przez miesiąc oj,oj to było.............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skóra Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.02, 16:54 Sewu tu skóra twoja, te robaki - czerwa w zupie u porucznika, to nie było najgorszę przyznaję się jeszcze do gipsu w ziemniakach, który został skradziony z zajęć plasycznych. Ale bestia przeżyła, źle obliczyłam dawkę za te zniewagi jakimi mnie raczył, łotr. sew ty masz na swoim koncie naftalinę u mazura w torbie, isn't it? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seweryn Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.06.02, 17:08 > sew ty masz na swoim koncie naftalinę u mazura w torbie, isn't it? a wodę w moic butach przy przepychaniu przez okienko w naszej klasie "autorskiej", to kto ma na koncie ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skóra Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.02, 09:06 Sewu ta woda w butach była od Mazura. Ta bezczelna typka wyciskała Ci gąbkę do tablicy, to był wyłącznie jej pomysł, ja nie mam z tym nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazur Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 23.07.03, 15:24 Gość portalu: skóra napisał(a): > Sewu ta woda w butach była od Mazura. Ta bezczelna typka wyciskała Ci gąbkę do > tablicy, to był wyłącznie jej pomysł, ja nie mam z tym nic wspólnego. ekhm. z tego co pamietam, to nalalam koledze wody do teczki, za polewanie mnie sikiem z z wypelnionego woda durexa:) chyba że to byłjakis inny mazur. rocznik 87-91 Odpowiedz Link Zgłoś
aga.r1 Re: 1 liceum ogolnoksztalcace 28.04.03, 18:28 Gość portalu: seweryn napisał(a): > A Rynkowski- biznesmen co wiecznie plany robił, a Miłosz co żył z przekrętu ze > sklepiku przez miesiąc > oj,oj to było.............. Teraz żyje jeszcze lepiej swoją drogą pozdrawiam go serdecznie...A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.01.07, 11:18 uczylemsię w I LO w latach 83-87 w klasie A prof Cetwińskiej z kolezanek i kolegow pamietam takie nazwiska jak Iwona Zdobylak /wyjechała do Hiszpanii/, Ela krzyząniak, EWA ŚWIERCZYŃSKA, piotr troska, witek Sajewicz,Tomasz Browarski Ciekawe co się z wami dzieje 20 lat po maturze pozdrawiam Maciej Łukomski mój adres macmac69@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ric Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 15:57 Cześć Maciek tu Renata. Cieszę się,żę ktoś wreszcie z naszej klasy się odezwał. Mam kontakt z dziewczynami tymi co są we Wrocławiu. Odezwę się na Twojego maila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek CIekawostki IP: *.novalistech.com 25.06.02, 18:08 Moze dopiszemy jakies ciekawostki zwiazane ze szkola. Np. olimpijczycy - Darek Juzyszyn, wielokrotny mistrz i reprezentant Polski w rzucie dyskiem, reprezentowal Polske na olimpiadzie w Moskwie. Czy ktos zna innych? Odpowiedz Link Zgłoś
arvena Re: CIekawostki 30.06.02, 22:23 ja skończyłam I lo 3 lata temu- Nakonieczny uczył mnie PO, Frydryszak był dyrektorem (teraz jest Podgórska), polskiego uczył mnie młody i świetny Mertuszka , Cetwińska biologii... fajne czasy a najlepiej wspominam bibliotekę- do tej pory z niej korzystam:) Odpowiedz Link Zgłoś
jedrek77 Re: CIekawostki 10.07.02, 14:28 arvena napisał(a): > ja skończyłam I lo 3 lata temu- Nakonieczny uczył mnie PO, Frydryszak był > dyrektorem (teraz jest Podgórska), polskiego uczył mnie młody i świetny > Mertuszka , Cetwińska biologii... > fajne czasy a najlepiej wspominam bibliotekę- do tej pory z niej korzystam:) no nareszcie, bo myślałem, że będę w tym gronie najmłodszy, ja skończyłem w 1996. Nauczycieli wspominam tak sobie, bo ze wszystkimi się kłóciłem. Ale to były najwspanialsze lata, bo najwspanialszych ludzi tam spotkałem (głównie z klasy). Wychowawczyni była Wiśnik od Matematyki, ale zdaje się już jej nie ma. Co do Mertuszki, to bardzo fajny gość, później się zaprzyjaźniliśmy, często na piwo i brydża się umawialiśmy, ale jakoś się później urwało. Co do nauczycieli - Cetwińska, nigdy jej nie lubiłem, bo zawsze chciała nas nauczyć więcej, niż my chcieliśmy, byliśmy mat-inf, a ona wicedyrektor od biologii chciała z nas nie wiadomo kogo zrobić. Podgórska, coś mi świta, że to fajna babka była, ale nie pamiętam od czego (chemia?), Majcher - straszna szuja i dwulicowiec; Olszewska czasami denerwowałą, czasami śmieszyła, ale generalnie nic do niej nie mam. Pamiętam jednak, że było z nią nienajlepiej, było okres, że ledwo po schodach wchodziła, później miała jakąś przerwę i jak wróciła było już lepiej. Nie wiem, ale chyba już nie pracuje. ale mi kurde pozostałe nazwiska pouciekały i nie pamiętam za bardzo, wiem, że fizyczka była całkiem ładna, informatyk oddziaływał na takich falach, że nikt nie jarzył, o co mu chodzi, a przez 4 lata co roku uczyliśmy się tego samego, babki od ruskiego tez nie lubiłem, za to anglista Szczupak był de best, choć lubił wypić i to bardzo, często na zajęciach coś zadawał, po czym wychodził na tzw. ksero do jednej mordowni, gdzie z najgorszymi żulami białasa pił, parę razy i my tam trafiliśmy. Ale uczył super. No i był Inglot od polskiego. Kiedyś napisał w "fantastyce" o naszej szkole taką śmieszną historię, trochę pozmieniał nazwiska i kilka anegdot przemycił, np. jak to prof. Rybak lubi sobie chlapnąć. A co do "Hermana" to za moich czasów też opowiadało się tę historię, ale nikt nie wiedział ile w tym prawdy. Że go w kiblu zamknęli, to on przez okno wyskoczył, złamałobie nogi, ale wszedł na II piętro i jeszcze sprawdzian zrobił. Ktoś wspominał o znanych ludziach to ja kojarzę Bazyla, znaczy się Jerzego Kołodziejczaka i Jarosława Krysiewicza, dwóch koszykarzy. Jak coś sobie jeszcze przypomnę to napiszę. arvena, a za twoich czasów chodziło się na "zaśkę"? Bo u nas taka nazwa się przyjęła, więc jestem ciekaw ile przetrwała. Odpowiedz Link Zgłoś
arvena Re: CIekawostki 19.07.02, 22:45 jedrek77 napisał: > Nauczycieli wspominam tak sobie, bo ze wszystkimi się kłóciłem. Ale to były > najwspanialsze lata, bo najwspanialszych ludzi tam spotkałem (głównie z klasy). > > Wychowawczyni była Wiśnik od Matematyki, ale zdaje się już jej nie ma. Co do > Mertuszki, to bardzo fajny gość, później się zaprzyjaźniliśmy, często na piwo i > > brydża się umawialiśmy, ale jakoś się później urwało. > Co do nauczycieli - Cetwińska, nigdy jej nie lubiłem, bo zawsze chciała nas > nauczyć więcej, niż my chcieliśmy, byliśmy mat-inf, a ona wicedyrektor od > biologii chciała z nas nie wiadomo kogo zrobić. > Podgórska, coś mi świta, że to fajna babka była, ale nie pamiętam od czego > (chemia?), Majcher - straszna szuja i dwulicowiec; Olszewska czasami denerwował > ą, > czasami śmieszyła, ale generalnie nic do niej nie mam. Pamiętam jednak, że było > z > nią nienajlepiej, było okres, że ledwo po schodach wchodziła, później miała jak > ąś > przerwę i jak wróciła było już lepiej. Nie wiem, ale chyba już nie pracuje. > ale mi kurde pozostałe nazwiska pouciekały i nie pamiętam za bardzo, wiem, że > fizyczka była całkiem ładna, informatyk oddziaływał na takich falach, że nikt n > ie > jarzył, o co mu chodzi, a przez 4 lata co roku uczyliśmy się tego samego, babki > > od ruskiego tez nie lubiłem, za to anglista Szczupak był de best, choć lubił > wypić i to bardzo, często na zajęciach coś zadawał, po czym wychodził na tzw. > ksero do jednej mordowni, gdzie z najgorszymi żulami białasa pił, parę razy i m > y > tam trafiliśmy. Ale uczył super. > No i był Inglot od polskiego. Kiedyś napisał w "fantastyce" o naszej szkole tak > ą > śmieszną historię, trochę pozmieniał nazwiska i kilka anegdot przemycił, np. ja > k > to prof. Rybak lubi sobie chlapnąć. czytałam to -genialne- ale z zamianą nazwisk to sie nie postarał co???:) > A co do "Hermana" to za moich czasów też opowiadało się tę historię, ale nikt n > ie > wiedział ile w tym prawdy. Że go w kiblu zamknęli, to on przez okno wyskoczył, > złamałobie nogi, ale wszedł na II piętro i jeszcze sprawdzian zrobił. też zawsze myslałam że to nluff- a tu proszę- na forum są świadkowie:) Ja niestaty chyba żadnych słąwnych z jedynki nie pamiętam:)Może za dużo ich nie było??? > > arvena, a za twoich czasów chodziło się na "zaśkę"? Bo u nas taka nazwa się > przyjęła, więc jestem ciekaw ile przetrwała. oj przetrwałą :))) chodziło sie w plombę na wprost szkoły gdzie ludzie lali na nas wodą z okien albo wjeżdżała policja:) to były czasy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P I L A R Re: CIekawostki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.08.03, 18:49 hej..a czy gdzieś tą "fantastykę" Inglota można dostać...??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greku 1 lo IP: *.ipt.aol.com 07.09.02, 08:26 czesc , koncu ktos kto skonczyl jedynke razem ze mna Moja wychowawczynia byla Olszewska,nistety juz nie żyje,szkoda bo byla super wychowawczynia,wszystko potrafila zalatwic. Chodzilem do klasy z poszerzonym angielskim(b),jak sie nie myle to ty byles w (g)i chodziles do klasy ze Swigoniem ,byl tam jeszcze chyba Kamil,Marek i kilku innych zapomnialem w koncu to juz kilka ladnych lat,ale imprezy byly niezle no i browar blisko od szkoly. Napisz cos wiecej pozdrawiam Pawel Odpowiedz Link Zgłoś
jedrek77 Re: 1 lo 08.09.02, 14:41 Gość portalu: greku napisał(a): > czesc , koncu ktos kto skonczyl jedynke razem ze mna > Moja wychowawczynia byla Olszewska,nistety juz nie żyje,szkoda bo byla super > wychowawczynia,wszystko potrafila zalatwic. > Chodzilem do klasy z poszerzonym angielskim(b),jak sie nie myle to ty byles w > (g)i chodziles do klasy ze Swigoniem ,byl tam jeszcze chyba Kamil,Marek i > kilku innych zapomnialem w koncu to juz kilka ladnych lat,ale imprezy byly > niezle no i browar blisko od szkoly. > Napisz cos wiecej > pozdrawiam > Pawel Z Olszewską to tak myślałem. Kiedy to się stało i na co ona była chora? Bo już naprawdę źle wyglądała. Co do mnie to fakty się zgadzają. Co do Ciebie to musiałeś chodzić do klasy z Kubówem i Katarzyną G.? Kubów ze mną studiował na Ekonomicznej, z tego co słyszałem to po cięzkich bulach napisał pracę magisterską i się obronił, ale rok po czasie, nie wiem, czy gdzieś pracuje, czy dalej ”wychodzi z kolegami na podwórko” (cytat, bo tak kiedys jego matka powiedziała, jak do niego zadzwoniliśmy!) i przypala trawkę (to ode mnie). Kaśka jest dalej z Tomkiem, utrzymujemy kontakty jak dawniej (spotykamy sie bardzo często), myślę, że w przyszłym roku bedzie ślub. Więcej bym musiał sobie przypomnieć, bo mam dobrą pamięć, ale krótką (jak widzisz wcześniej wiekszość nazwisk nauczycieli przestałem kojarzyć). ps. nie wiem, czy kojarzysz Baryłę, taki kolega Kubówa często na imprezach bywał. Nie żyje. I to żaden wypadek, czy cos takiego, miał jakiś zakrzek krwi, nie wiem dokładnie, trafił do szpitala, czuł się nieźle i nagle odszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
greku Re: 1 lo 09.09.02, 10:44 Witam ponownie No jesli znasz Kubowa i Kasie Galaz to rzeczywiscie skonczylismy jedynke w tym samym czasie i najprawdopodobniej sie znamy bo bylo wiele imprez na ktorych nasze klasy sie spotykaly,u nas w klasie to facetow za duzo nie bylo,bo tylko 5,co do Baryly to go znalem tez byl z nami na kilku imprezach nie zapomne go jak skakal na bombe na Wejcherowskiej,szkoda go to byl rowny gosc. Olszewska zmarla na raka jakies dwa lata po tym jak skonczylismy szkole. Jesli bedziesz widzal lub rozmawial z Kaska Galaz to pozdrow ja ode mnie. Ja juz jej dlugo nie widzialem ,tak samo jak Kubowa( ciekawe co on teraz robi) Z klasy to mam kontakt tylko z Karolina Stasiak nie wiem czy ja pamietasz A tak w ogole to jestem w Stanach( konkretnie w Miami ) juz od ponad dwoch lat i jakos trudno tu o jakies informacje z Wroclawia. pozdrawiam Paweł Krążała Odpowiedz Link Zgłoś
jedrek77 Re: 1 lo 09.09.02, 16:18 Kaśce dam maila do ciebie, może napisze, właśnie znalazła jakąś pracę, więc pewnie jej się tam nudzi. Jest na psychologi, ale dopiero trzeci rok skończyła (jeżeli się w tym wszystkim nie pogubiłem), no i bardzo się wyrobiła w porównaniu z liceum. Mam na myśli walory mentalne;) bo tym wcześniej raczej nie imponowała, ale ostatnio, to znaczy od paru lat, naprawdę można z nią pogadać. Wcześniej jakoś nie oddziaływałem na jej falach Co do Kubówa to bardzo dawno się z nim nie widziałem, praktycznie od zakończenia studiów (z wyjątkiem pogrzebu), ale może zdobędę na niego jakiś namiar mailowy. Choć szczerze mówiąc to on akurat za bardzo na studiach się nie zmienił (mentalnie), więc nie wiem, czy złapiecie jeszcze klimat. Mam nawet wątpliwości, czy on wie, co to internet:) ps. wjedź na skrzynkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: techno_piotrek Re: 1 lo IP: *.hhe.adelphia.net 11.09.02, 01:17 greku napisał: > Witam ponownie > No jesli znasz Kubowa i Kasie Galaz to rzeczywiscie skonczylismy jedynke w tym > samym czasie i najprawdopodobniej sie znamy bo bylo wiele imprez na ktorych > nasze klasy sie spotykaly,u nas w klasie to facetow za duzo nie bylo,bo tylko > 5,co do Baryly to go znalem tez byl z nami na kilku imprezach nie zapomne go > jak skakal na bombe na Wejcherowskiej,szkoda go to byl rowny gosc. > Olszewska zmarla na raka jakies dwa lata po tym jak skonczylismy szkole. > Jesli bedziesz widzal lub rozmawial z Kaska Galaz to pozdrow ja ode mnie. > Ja juz jej dlugo nie widzialem ,tak samo jak Kubowa( ciekawe co on teraz robi) > Z klasy to mam kontakt tylko z Karolina Stasiak nie wiem czy ja pamietasz > A tak w ogole to jestem w Stanach( konkretnie w Miami ) juz od ponad dwoch lat > i jakos trudno tu o jakies informacje z Wroclawia. > pozdrawiam Paweł Krążała Hej, to napisz do nas, do South Carolina (Hilton Head Island). Nawet tu sa ludzie z jedynki - konczylismy bude w '81... za Pisulki, Dzika, Grocholskiej, Szumlakowskiej, Bockowej, itd. W Stanach od '82. Kilkoro naszych classmates zyje w Belgii i Niemczech, odwiedzamy sie czesto. Pozdrowko, Piotrek nasz e-mail: pgc@adelphia.net Odpowiedz Link Zgłoś
reda77 Re: 1 lo 19.03.04, 19:46 Czesc Pawel! Ale numer, chodzilam z Toba do klasy. Nazywalam sie wtedy Magda Klatka, kojarzysz? Kurna, super znowu poczytac cos o Krazale, Kubowie,Kasce Galaz :)Olszewskiej bardzo szkoda :( Odezwij sie, napisz cos wiecej co u Ciebie (i innych od nas, lesi masz jakies info) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka 88-92 Re: CIekawostki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.12.02, 19:22 Muszę dodać, że ta opowiastka o naszej szkole w FANTASTYCE, autorstwa profesora Inglota, to tylko fragment książki, którą napisał, jakieś trzy lata po odejściu absolwentów 92. Są to wiadomości z pierwszej ręki, czyli od samego Pana Jacka. Urzekła go szkoła, a raczej uczniowie! Czyli nasza klasa!!!!! To wspaniały człowiek, inteligenty, tryskający nienagannym humorem. I dlatego też pewnie ze szkoły odszedł. Zmarnowałby się. Pisze nadal, jest redaktorem w jednym z czasopism o fantastyce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: CIekawostki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.01.03, 19:20 ale jaja!!!nie sądziłam,że ktos jeszcze wspomina takie sprawy jak polamane nogi hermana!!!sikam ze smiechu ;-) pamietam to dobrze.robilam mature w 95 roku. mam nadzieję,że znajdzie się tu ktoś z tamtego okresu! zaskoczę was ale niedawno zorganizowałam spotkanie naszej klasy! naszą wychowawczynią była "bulinka" czyli pani antonina juszkiewicz. byliśmy klasą "e" i nie wiem,czy pamiętacie ale mieliśmy bardzo fajne przedstawienie "ferdydurke".ale,ale....spotkanie bylo fajowe,w "stańczyku".prawie wszyscy byli,nawet ci dzieciaci.mam zdjęcia jakby ktoś chciał ;-) zaprosilismy tez nazych polonistów,mertuszkę i inglota.a propos z dr(!)mertuszką mam stały kontakt. czekam na wieści od rocznika 76 np. pa,pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna 88-92 Re: CIekawostki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.01.03, 21:35 Jestem trochę starsza, bo maturę robiłam w 92 roku. Ja też sikałam, jak czytałam te wspomnienia. Muszę Ci powiedzieć, że byłam organizatorką spotkania z okazji 10 lat matury! Udało się! Prawie wszyscy przyszli, w noc świętojańską. Było bardzo miło! Swoją osobą zaszczycił nas profesor Inglot! Wspomnieniom nie było końca! Rozeszliśmy się o 6 rano! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
aga.r1 Re: CIekawostki 28.04.03, 18:30 Gość portalu: Anna 88-92 napisał(a): > Jestem trochę starsza, bo maturę robiłam w 92 roku. Ja też sikałam, jak > czytałam te wspomnienia. Muszę Ci powiedzieć, że byłam organizatorką spotkania > z okazji 10 lat matury! Udało się! Prawie wszyscy przyszli, w noc świętojańską. > Było bardzo miło! Swoją osobą zaszczycił nas profesor Inglot! Wspomnieniom nie > było końca! Rozeszliśmy się o 6 rano! Pozdrawiam! Czesc Aniu ,rzeczywiście tak byłooooooo,robiłaś wtedy zdjęcia,na pewno masz je -może podeślesz.Aga J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania F.G. Re: CIekawostki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.05.03, 22:35 aga.r1 napisała: > Gość portalu: Anna 88-92 napisał(a): > > > Jestem trochę starsza, bo maturę robiłam w 92 roku. Ja też sikałam, jak > > czytałam te wspomnienia. Muszę Ci powiedzieć, że byłam organizatorką > spotkania > > z okazji 10 lat matury! Udało się! Prawie wszyscy przyszli, w noc > świętojańską. > > Było bardzo miło! Swoją osobą zaszczycił nas profesor Inglot! Wspomnieniom > > nie > > było końca! Rozeszliśmy się o 6 rano! Pozdrawiam! > Czesc Aniu ,rzeczywiście tak byłooooooo,robiłaś wtedy zdjęcia,na pewno masz > je -może podeślesz.Aga J. Witam Cię! Zaglądałam tu niemal co dzień i nikt z naszej klasy nie pisał! A tu popatrz! Miła niespodzianka! Aga! Kliszę dostałam od Agnieszki Węgierki, nawet zrobiłam zdjęcia, ale wszystkie dostał Jacek. Miałam remont i coś się z nimi stało! Będę szukać! A adresy mam, więc nic straconego! Odezwij się! agasiorek@gazeta.pl Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: CIekawostki IP: *.xdsl.tiscali.nl 04.03.04, 21:19 o jejciu.... a ja Inglocika pamitam jeszcze z podstawowki..... mialam z nim kilka razy zastepstwo i co mi najbardziej utkwilo, to fakt, ze nikt nie chcial siedziec w pierwszej lawce ze wzgledu na Jego dosc "soczysta" wymowe, ale mimo wszystko byl lubiany :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P I L A R Re: CIekawostki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.08.03, 18:44 hej arvena..ja także skończyłam jedynkę trzy lata temu...bioli uczyła mnie Cetwa,a polskiego - rzeczywiście niezły,dzięki niemu maturkę zdałam - Mertucha...więc może chodziłyśmy nawet do tej samej klasy??? chodziłam do "a"...wychowawczynią była Uciechowska..pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.02, 21:40 Jestem tegoroczną absolwentką.Zaśka nadal funkcjonuje:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kpl Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.02, 21:44 Zielińskiej od chemii wszyscy nienawidzili,wredna jędza,lubiła tych,którzy lizali jej dupę;Herman smierdział i chodził w tych samych ciuchach od nie wiadomo ilu lat,ale w gruncie rzeczy miły człowiek:-))Sinha i jej słynne "isn`t it?"..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P I L A R Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.08.03, 18:53 tak,tak Sinha i jej " isn't it?" też pamiętam..i powiedzenie,że ona maturę już ma... :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: talerz Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 25.11.02, 11:01 witam wszystkich. jestem tegorocznym maturzysta;] pewnie wiekszosc pomysli ze niewiem jak bylo te 'pare' lat temu, jaki byl klimat, ale moge wqas zapewnic ze do przyjscia gimnazjum niewiele sie zmienielo. na wycieczce z hermanem rozmawialismy na ten temat i musze ze smutkiem stwierdzic JEDYNKA SIE KONCZY. za dwa lata z tej szkoly nic nie zostanie. gimnazjalisci zupelnie rozregolowali te szkole... lezka w oku sie kreci. ze starej kadry zostali herman, szczupak misiorek odszedl w tym roku, zostal burmistrzem obornik, cetwinska odeszla na emeryture tez w tym roku, mialem z nia biologie przez rok w 3 klasie. frydryszak odszedl po pierwszym roku. tez mialem z nim fizyke;]] z szymczyk polski mialem przez tydzien ale znowu wyladowala w szpitalu, basalygo od matmy tez odeszla w tym roku, jest zato mloda basalygo ktora uczy geografi gorraca pozdraviam!! nakonieczny narowicz tez zostali, majchrwskioego juz niema. do szkoly gorraco zapraaszam po 29 listoppada, w nocy tego dnia general sqwiwerczewski zamieni sie w swietego mikolaja.. tego chyba nikt jeszcze nie zrobil;]] pozdrawiam goraca wszystkich absolwentow p.s szczupak juz nie pije, jego zona pracuje w szkole a syn sie tu uczy. mam z nim angielski od poczatku, i zapewniam. jak w 1 klasie pil codziennie i wychodzil z lekcji teraz jest bardzo pilny i punktualny;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filip Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: 213.155.167.* 28.11.02, 23:33 Maturzyści z 79 roku odezwijcie sie ! Co u was słychać? Dorobiliście się czy żyjecie z zasiłku? Jesteście w Polsce czy na obczyźnie ? Miałem nadzieję,że z naszej klasy ( chyba "F" ) ktoś, może choć jedna osoba będzie znaną postacią w Polsce, a ja będę mógł mojemu synowi powiedzieć : popatrz ten X to mój kumpel/ koleżanka z klasy. No i co? Nie widzę , nie słyszę. Grzegorz Bagnowski, Andrzej Czechowski,Jacek Frankowski,Piotr Łoś, Irek Łyko, Leszek Łozowski, Tadzio Toporowicz, Artur Kelner, Krysia Kamci, Gośka Wojciechowska, Bogna Laryś, Cieplik, Bugaj, bliźniaczki Polne, o cholera więcej nazwisk nie pamiętam?! napiszcie coś o sobie na tym forum. Przypomnijcie się! pozdrawiam Rysiek (Filip)Filipowicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.dialup.xtra.co.nz 28.12.02, 08:21 Rysiu, Wczesniej chodziles do 56? Mieszkales na Barlickiego?? Przemek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filip Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.oskarwegner.com.pl 06.01.03, 13:50 Gość portalu: Przemek napisał(a): > Rysiu, > > Wczesniej chodziles do 56? > > Mieszkales na Barlickiego?? > > Przemek > Tak to ja. A czy ty jesteś Przemek Tracz? Jeśli tak to pamiętasz pewnie Marka Zarwanicera. Szukam go po całym świecie . Może ty masz z nim jakiś kontakt. Napisz coś o sobie na mój adres mailowy: filip@oskarwegner.com.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.dialup.xtra.co.nz 07.01.03, 09:31 Rysiu, Zarwanicera tez szukam stale. Ale on pewnie walczy z arabami. Ja chodzilem z nim do podstawowki na Lowiecka 4 lata. Ty mieszkales w tej samej bramie, pamietam. Przechodze na priva. Jak ktos tu trafi, kto konczyl 56 w 1974 lub jedynke w 1979 niech sie odezwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej przemek Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.01.03, 20:13 a ty mieszkasz w okolicach jedynki?kiedy kończyłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka 88-92 Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.12.02, 19:31 A może odezwie się ktoś, kto był uczniem w latach 88-92? Z pewnością wszyscy pamietają Szumlakowską, Lubańską, Pisulę, Majchra, ale tylko dwie klasy miały przyjemność być na lekcjach profesora Inglota!!!! To IV D i IV F. Podobno najfajniejsze klasy z tego rocznika. Było sporo fajnych ludzi!!!!! W tym roku obchodziliśmy 10 rocznicę matury i nawet doszło do spotkania. 24 czerwca w Dziewiątej Bramie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.03, 19:39 No, no Mertuszka zrobił doktorat, świetny facet marnuje się w tej budzie! Poszukuję kontaktu z maturzystami z 1997, z IVg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.01.03, 20:07 a ty mieszkasz w okilicach jedynki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greku Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.158.49.63.Dial1.Miami1.Level3.net 14.01.03, 03:57 ja mieszkałem w okolicach jedynki,konkretnie na Sienkiewicza a jedynkę skończyłem w 1996 pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
jedrek77 Re: 1 liceum ogolnoksztalcace 13.02.03, 12:22 Gość portalu: Ewelina napisał(a): > No, no Mertuszka zrobił doktorat, świetny facet marnuje się w tej budzie! > Poszukuję kontaktu z maturzystami z 1997, z IVg no ja niestety skończyłem rok wcześniej, od was z klasy, wiem, że Agata skończyła AE i miała wyjeżdżać do Angli (albo stanów?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.02.03, 20:56 czy ktoś wie, kiedy zmarła Ewa Olszewska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greku Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.rasserver.net 05.02.03, 23:10 Olszewska zmarla jakies 1.5 roku po tym jak skonczylem szkole (1996)czyli cos kolo 1998-99 dokladnie nie wiem. Szkoda jej bo byla swietna kobieta ,zreszta moja wychowawczynia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.net 06.02.03, 15:39 Moją też. Miała z nami... Dzięki za wiadomość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mara Re: 1 liceum ogolnoksztalcace 81-85 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.03.03, 19:38 Moje czasy w Jedynce: Chodziłam do D (mat-fiz) Misiorek, Wnukiewicz, Grocholska, Zojka Zieniewicz, Bilewicz, Trzcinka, Pisulka no i Zając (Zajączkowska). Po latach byłam tam coś załatwić - kobiety w super mini i dekoltach do pasa - Grocholska za kolczyki stawiała lufy hihihi Całe cztery lata to był jeden dowcip, jeden wielki śmiech - stałam więc po latach na korytarzu i jak zadzwonił dzwonek to serce mi drgnęło - taki odruch. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka Re: 1 liceum ogolnoksztalcace 81-85 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.03.03, 18:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszukiwaczka Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.03.03, 18:24 kto zdawał mature w 1983r. i chodziłdo klasy biol-chem P. Cetwińskiej pilnie poszukiwany. Mamy 20-lecie matur może to uczcimy?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: 195.205.117.* 20.03.03, 10:51 Jestem absolwentką z klasy C (prof.Wiśnik) - wiem, że ma być spotkanie absolwentów, ale nie znam żadnych szczegółów.Gdzie można zasiegnąć informacji?? Z naszej klasy znalazłoby się pewnie kilka chętnych osób.Może bedzie tak fajnie jak na zjeżdzie absolwentów szkoły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brygida Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.03.03, 19:04 bardzo chciałabym spotkać się po 20 latach ze wszystkimi i myślę ,że sami musimy coś sobie zorganizowac .pozdrawiam moją klasę biol-chem której wych.była (p.Cetwińska)i Ciebie Gosiu z klasy C .Pozbieraj chętnych ze swojej klasy i może sie gdzieś spotkamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewaR Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.crowley.pl 01.04.03, 14:37 sa tu jacys absolwenci rocznika '92 (chyba dobrze licze ;-)))- bylam w klasie p.Konopki (B)? ciekawa jestem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna 1 LO lata 1985-1990 IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.04.03, 17:12 Kto pamięta tamte lata.Proszę o info jplas@box23.pl.Jestem z klasy niemiecko- angielskiej,potem Olszewski był wychowawcą.Piszcie- to się spotkamy.Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flis Soja Durajc Re: 1 LO lata 2001 IP: *.kom / 10.103.2.* 01.06.03, 00:01 Soja,Flis, Durajczyk, Chudaszek, Bugaj, niezłe indiwidualności (zawsze coś wymyślili), było fajnie - chodzili do klasy p. Astriap od niemieckiego. Pozdrowienia dla całej klasy i nauczycieli 1 LO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.kom / 10.104.36.* 05.09.03, 21:20 a czy ten dyrektor to nie nazywała się przypadkiem Frydryszczak?to ważne,proszę o odpowiedź,bo się założyłem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P I L A R Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.03, 09:26 były dyrektor I LO nazywa się Frydryszak... Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
peter2715626 Re: 1 liceum ogolnoksztalcace 06.09.03, 12:26 A czy obecna pani dyrektor nazywa sie Beata O.???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania F.G. Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.10.03, 23:13 A co z jedynkowiczami się stało? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
jedrek77 Re: 1 liceum ogolnoksztalcace 21.10.03, 11:06 Gość portalu: Ania F.G. napisał(a): > A co z jedynkowiczami się stało? > Pozdrawiam! ja pracuję, że tak powiem po drugiej stronie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
anka1013 Re: 1 liceum ogolnoksztalcace 21.10.03, 22:28 Przeszedles na strone wroga? Odpowiedz Link Zgłoś
jedrek77 Re: 1 liceum ogolnoksztalcace 03.12.03, 14:28 co masz na myśłi na stronę wroga? myślałem, że to raczej przyjaciel ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kecajkilwap Re: 1 liceum ogolnoksztalcace 22.11.03, 21:58 Dawno nikt tu nie pisał jeżeli jesteście jedynkowicze to to roboty po nicku poznacie mnie oczywiście ci co mnie znają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P I L A R Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.11.03, 00:25 ja Cię nie znam ;) ale też jestem "jedynkowiczką" i rzeczywiście dawno tu nikt nie zaglądał....uczęszczasz teraz do I LO czy już skończyłeś? Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
kecajkilwap Re: 1987 dla znajomych 04.12.03, 22:37 1987 absolenci ci tez powinni mnie znać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CAPRI77 Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.lanet.wroc.pl 10.12.03, 13:17 Witam Kochani Swojacy! Konczyłam I LO w 1996 w klasie pedagogicznej ibardzo dobrze wspominam szalone czasy liceum, te wszystkie imprezy, wydarzenia i afery w budzie, chodzenie na zaśkęi polewanie nas wodą, ciepłe poczki na rogu Poniatowskiego i Oleśnickiej. Z belfrów mało pamietam, prof . Wójtowicz była moją wychowawczynią - pozdrawiam serdecznie, tak jak i całą resztę. Polski to przede wszystkim Szymczyk i Merti( :)) ),historia -Kościk, WOS - Herman (za czasów Tych połamanych nóg), fizyka - w pierwszej klasie Zoja, później sorry, nie pamietam, GeografiA - Łuc, niemiecki z Kosiec i Helgą, francuski z Żabą początkowo potem z inną sympatyczną Panią Prof. wybaczy Pani,że zapomniałam nazwiska :) , Majcher uczył panów WF-u, Adamczyka tez pamietam, biologia to Cetwińska, ale u mnie przede wszystkim - Grochowska, chemia to moja wychowawczyni, ciepło wspominam prof. Podgórską i dyrektora Frydryszaka. Inglota książkę czytałam, gdzie bardzo wyraźiśćie podkreślił ogromną władczą rolę w szkole sekretarki naszej "ulubionej" pani Krysi. Pozdrawiam serdecznie całą swoją klasę oraz wszystkie IV z naszego rocznika od A do H, oraz IVf pedagogiczną spod wychowawstwa prof. Szymczyk. W szkole byłam niedawno, może z dwa tygodnie temu poszukując znajomej osoby. Gdy weszłam na chwile odżyły wspomnienia. Szkoła straciła bardzo dużo na swym daawnym uroku, gdy wkroczyło do niej Gimnazjum, bardzo definitywnie. Prawdę powiedziawszy bardzo wiele zmieniło się jeżeli chodzi o pokolenie młodzieży licealnej jeszcze za moich czasów, gdy szykowałam sie do matury z zatrwożeniem spogladałam na II klasy, proszę nie obraźcie się, ale to już inne pokolenie, zastanawiałam się , gdzie podziali się tacy jak my młodzi ludzie. Nie chodzi mi tutaj o młodzieńcze szaleństwa i pełna gamę pmysłów jakie zawsze maja licvealiśći, ale my byłiśmy troche inni...nie wiem jak to nazwać....mam wrazenie,że byliśmy o wiele powazniejsi, będąć juz w II klasie, niż nasi następcy w IV i nie myślę tu o żadnym smutactwie. Zgadzam się,że "TAMTA" NASZA SZKOŁA SIĘ JUŻ DAWNO SKOŃCZYŁA - zostały tylko mury, wspomnienia i paru nauczycieli, nie mniej pozdrawiam wszystkich. Duża buźka. P.S. Kiedy kobitki następne spotkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
jedrek77 Re: 1 liceum ogolnoksztalcace 15.12.03, 15:40 no to witam w klubie, wreszcie ktoś z mojego rocznika ja byłem pod literką ”G” kiedyś nawet byliśmy u was (kilka osób) przez jakiś tydzień na lekcjach, gdy nasza klasa pojechała na wycieczkę i do dziś pamiętam, jak my - klasa informatyczna! - wiedziała o ”Lalce” więcej od was - klasy pedagogicznej :))))))))))))))) a szkoła podobno rzeczywiście na psy zeszła :(((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
anka1013 Re: 1 liceum ogolnoksztalcace 17.12.03, 04:36 Podobno? Czy rzeczywiscie? Odpowiedz Link Zgłoś
jedrek77 Re: 1 liceum ogolnoksztalcace 18.12.03, 14:12 nie mogę tego stwierdzić z autopsji, ale znam parę osób jeszcze związanych ze szkołą, które mi to potwierdzały. A wszystko zaczeło się z dołączeniem gimnazjum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CAPRI77 Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.lanet.wroc.pl 17.12.03, 10:55 Jędruś nie mądrzyj się, nie wiesz jaki to stres mieć w klasie facetów, gdy przez cały rok są same kobiety? Stąd to wszystko.... Mimo wszystko pozdrawiam! Szkoła za naszych czasów była super, teraz rzeczywiście już po niej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P I L A R Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.12.03, 23:28 Pozdrawiam wszystkich....ja zaczęłam chodzić do "pierwszaka" w 96 roku....i rzeczywiście, a Ty Capri byłaś chyba wtedy w 4 klasie i rzeczywiście my też zauważyliśmy,że jesteście tacy poważni, a to przecież tylko cztery lata różnicy,a może aż cztery....gdy ja byłam w czwartej klasie pierwszaki wydawały się być przedszkolakami(bez urazy oczywiście)...czułam,że dzieli nas przepaść...z pokolenia na pokolenie, z roku na rok młodzież się zmienia... Chyba zaraz po mojej maturze "przyszło" gimnazjum....i rzeczywiście gdy się wchodzi do budynku liceum..to już nie to samo....te małe dzieciaczki wszystko zmieniły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CAPRI77 Wesołych Świąt wszystkim "Jedynkowiczom"! IP: *.lanet.wroc.pl 23.12.03, 19:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.02.04, 13:38 Do 1 chodziłam w latach 1990-1994 do klasy Niśki. Bylismy jej pierwszą klasą i chyba ostatnią, bo w 4 klasie wyszła za mąż i urodziła dziecko - nie wiem czy wróciła do szkoły a jej nazwisko po mężu zdjae się, że brzmi Janiszewska, ale pewności nie mam. Najmilej wspominam prof. Wiśnik - to dzięki jej pomocy zdałam maturę pisemną z matematyki, pomimo mojego zamiłowania do przedmiotu i rzekomej zdolności do logicznego myślenia (czyż zadania maturalne w 1994 nie były cholernie trudne?;) A propos Ewy Olszewskiej....Właśnie mija pierwsza rocznica jej śmierci...Odwiedźcie jej grób na cmentarzu na Pawłowicach, proszę...Na pogrzebie było tak mało osób.... A tak w ogóle - kto miałby chęc zając się organizacją spotkania dla absolwentów `94? W tym roku mamy 10 rocznicę?? Warto uczcić. Osobiście chętnie pomogę. A wszystkim przyszłym licealistom serdecznie polecam jedynkę - najlepsza szkoła ucząca życia czyli jak kombinować, żeby przetrwać przy minimalnym wysiłku :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OJCIEC Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.04, 10:41 pozdrowienia dla wszystkich znajomych i nieznajomych z tych najlepszych, niezapomnianych lat (1987-1991) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczen1lo Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.03.04, 20:00 A co znacie Marie Astriab od niemca? Może znacie jakieś ciekawsze historie z MAria w roli głownej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.media4.pl 02.05.04, 23:21 Pamietam różne hostorie z Astriab, chociaż uczyła mnie tylko w 4-tej klasie w 1990/91. Wszystkim znajomym opowiadam obowiazkowo jedną: Astriab zawsze była zakręcona i szukała wolnej klasy, raz upatrzyła sobie jedna zamkniętą, ale nie chciało jej się iść na portiernię i wysłała Bogusia S. (pozdrowienia!). Boguś wrócił po chwili i mówi, że nie ma klucza, Astriab się go pyta czy przyniósł inny, a on móei, że nie. Zaczęła wywracać oczy jak zwykle i wykrzykiwać: "Oni wszyscy tacy, wysłać takiego po ziemniaki to przyjdzie i mówi, że nie ma, zamiast makaron kupić!". W czasie studiów wymyśliłam sobie, że odbędę u niej praktyki pedagogiczne, ale tak mnie brzydko potraktowała, że szok. Ale oczami wywracała nadal. Odpowiedz Link Zgłoś
reda77 Re: 1 liceum ogolnoksztalcace 14.05.04, 22:18 Hej Jedynkowicze! Nadal poszukuje osob, ktore skonczyly jedynke w 1996 roku. Kilka juz tu sie ujawnilo, m. in. ja. Jak juz pisalam pare miesiecy temu, chodzilam do klasy B. Bardzo milo wspominam tamte lata, wiekszosc ludzi z klasy i spoza, nauczycieli takze. Odezwijcie sie ludzie, dajcie znac co u Was slychac :) Porawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sussee A ja skończyłam w tym roku "jedynkę";) 21.05.04, 23:23 Właściwie to jestem jeszcze na etapie zdawania ustnych matur,dziś dostałam 6 z ustnego niemieckiego;))))Szok ogromny,ale w komisji miałam mojego ukochanego wychowawce pana Plucińskiego;))).Dobrze,że nie miałam Astriab,nienawidzę tej kobiety,nikt jej z reszta nie znosi.Kumplowi raz się na lekcji wymsknęło "kurwa" i ta gnoiła całą klasę przy każdej okazji przez caluteńki rok:/:/:/.A Hermana mam w komisji,bo zdaje WOS ustny;).Z nim miałam często na pienku,bo on nie lubi,jak uczeń ma swoje zdanie.No bynajmniej tak było w moim przypadku.Kiedy nie mówiłam tego,co on chciał usłyszec to zaraz słyszałam:"Oj Kaśka...podpadasz mi...".Ale za to jak już zdarzyło mi sie powiedzieć do niego cos miłego,to słyszałam:"Kaśka,ty mnie tu nie kokietuj";).W sumie gość zabawny;).Tą historię z połamanymi nogami chyba wszystkie pokolenia słyszały;).To jest prawda,bo wychowawcy się pytałam jak to było;).Hermana zamknęła w kiblu pani Basałygo przez pomyłkę i skacząc połamał sobie jedną noge,ale i tak zrobił klasie sprawdzian;)A ogólnie z 1 LO miło jeszcze wspominam oprócz pana Plucińskiego pana Korneluka od historii-wie co mówi,nie przynudza i wymaga,pani Wawrzyniak od matmy- jaka była taka była,ale przepuściła mnie z matmy,a pałe miałam jak nic.Z reszta pół mojej klasy;).Napewno jeszcze będę pamiętać pania Zaród od polskiego-konkretna i co ma do powiedzenia to mówi.Pani Jackowska również była super,mimo,że wymagała i jak miała stawić pałe to stawiała i chocby pół punkta brakowało to nie podciągnęła,ale jak ktoś się u niej uczył to miał z nia dobrze.Ja siedziałam nad geografią całymi dniami,miałam czwórkę u niej na koniec,dobrze uczyła.Ale co najlepsze to większość rzeczy,których uczyła pamietam do dziś-a geografie skończyłam rok temu!Ogólnie rzecz biorąc ciesze sie,że skończyłam to liceum i chyba nikt z wpisujących się tu też tego nie żałuje;) Pozdrawiam;) Odpowiedz Link Zgłoś
jedrek77 Re: A ja skończyłam w tym roku "jedynkę") 07.06.04, 16:46 sussee napisała: > Właściwie to jestem jeszcze na etapie zdawania ustnych matur,dziś dostałam 6 z > ustnego niemieckiego;))))Szok ogromny,ale w komisji miałam mojego ukochanego > wychowawce pana Plucińskiego;))).Dobrze,że nie miałam Astriab,nienawidzę tej > kobiety,nikt jej z reszta nie znosi.Kumplowi raz się na lekcji > wymsknęło "kurwa" i ta gnoiła całą klasę przy każdej okazji przez caluteńki > rok:/:/:/.A Hermana mam w komisji,bo zdaje WOS ustny;).Z nim miałam często na > pienku,bo on nie lubi,jak uczeń ma swoje zdanie.No bynajmniej tak było w moim > przypadku.Kiedy nie mówiłam tego,co on chciał usłyszec to zaraz słyszałam:"Oj > Kaśka...podpadasz mi...".Ale za to jak już zdarzyło mi sie powiedzieć do niego > cos miłego,to słyszałam:"Kaśka,ty mnie tu nie kokietuj";).W sumie gość > zabawny;).Tą historię z połamanymi nogami chyba wszystkie pokolenia > słyszały;).To jest prawda,bo wychowawcy się pytałam jak to było;).Hermana > zamknęła w kiblu pani Basałygo przez pomyłkę i skacząc połamał sobie jedną > noge,ale i tak zrobił klasie sprawdzian;)A ogólnie z 1 LO miło jeszcze > wspominam oprócz pana Plucińskiego pana Korneluka od historii-wie co mówi,nie > przynudza i wymaga,pani Wawrzyniak od matmy- jaka była taka była,ale > przepuściła mnie z matmy,a pałe miałam jak nic.Z reszta pół mojej > klasy;).Napewno jeszcze będę pamiętać pania Zaród od polskiego-konkretna i co > ma do powiedzenia to mówi.Pani Jackowska również była super,mimo,że wymagała i > jak miała stawić pałe to stawiała i chocby pół punkta brakowało to nie > podciągnęła,ale jak ktoś się u niej uczył to miał z nia dobrze.Ja siedziałam > nad geografią całymi dniami,miałam czwórkę u niej na koniec,dobrze uczyła.Ale > co najlepsze to większość rzeczy,których uczyła pamietam do dziś-a geografie > skończyłam rok temu!Ogólnie rzecz biorąc ciesze sie,że skończyłam to liceum i > chyba nikt z wpisujących się tu też tego nie żałuje;) > Pozdrawiam;) to tylko dodam, że Jackowskiej nienawidziłem, bo moim zdaniem ta kobieta miała problemy psychiczne. To była po prostu durna baba i tyle i mam pytanie, czy to prawda, że koleżanka Skrzyniarz awansowała już ostatnimi czasy na pozycję samego dyrektora? b w sumie by mnie to nie zdziwiło, charakterem miała ;) (przez nią nasz kolega został ze szkoły wyrzucony, obiektywnie patrzac zasłużył) i inne walory tez miała :P tyle, że to było dawno, wówczas była jeszcze młoda :) nie wiem jak to teraz wygladało pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baby8 Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.04, 18:44 moge ci pomóc :-) chodzilas do klasy z moja siostra Magdą Michniewską (teraz już Włodarczak). ja skonczylam jedynkę w tym roku i juz zaczynam wspominac wiec weszlam akurat na to forum. z tego co wiem to jakas dziewczyna z waszej byłej klasy ma w najblizsza sobote wieczor panienski. a moze to ty?? :-P pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jedrek77 Re: 1 liceum ogolnoksztalcace 07.06.04, 16:31 z ciekawostek to przez przypadek moja przyszła żona była tego samego dnia w tym samym lokalu na wieczorze panieńskim (jeszcze nie swoim i nie tej koleżanki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna77 Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.06.04, 21:59 Sister! Nie załatwiaj za mnie moich spraw!!! To mój rocznik i moi znajomi:-))) Ale faktycznie to ja byłam ostatnio na wieczorze panieńskim Asi Gattner, gdzie bawiłam się jeszcze z kilkoma naszymi koleżankami z klasy. Co tam u Ciebie słyczać Magda? Bo rozumiem, że to Ty - Magda dawniej Klatka, a teraz??? Ostatnio odbyło się spotkanie kilku osób z naszej klasy, ja nie byłam, bo dowiedziałam się po fakcie. A Ty byłaś? Pozdrawiam - Magda Odpowiedz Link Zgłoś
reda77 Re: 1 liceum ogolnoksztalcace 28.08.04, 22:54 Czesc Magda, to ja=Klatka :) Daj namiar na jakis email swoj, to nastukam z grubsza co u mnie slychac. Na to forum rzadko zagladam, stad dopiero teraz moja odpowiedz. Mam nadzieje, ze jeszcze tu zagladniesz :) Pozdrawiam Cie goraco PS Jesli zechcesz napisac do mnie na prov to pisz na redam@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jedrek77 Re: 1 liceum ogolnoksztalcace 07.06.04, 16:39 reda77 napisała: > Hej Jedynkowicze! > Nadal poszukuje osob, ktore skonczyly jedynke w 1996 roku. Kilka juz tu sie > ujawnilo, m. in. ja. Jak juz pisalam pare miesiecy temu, chodzilam do klasy B. > Bardzo milo wspominam tamte lata, wiekszosc ludzi z klasy i spoza, nauczycieli > takze. > Odezwijcie sie ludzie, dajcie znac co u Was slychac :) > Porawiam > Tak z ciekawostek dotyczących Twojej klasy, to ten wątek został założony przez Pawła Krążałę, którego niedawno spotkałem w Rynku, bo wrócił ze Stanów. I z tego co słyszałem to się wybiera do Grecji, więc to by tłumaczyło jego nick :) Paweł K. został ustawiony przez rodziców, więc dale prowadzi bezstresowe życie :) Katarzyna G. po wielu perypetiach w koncu się zaręczyła z koega z mojej klasy Tomaszem. Nie wiem kiedy ślub w każdym razie teraz wybierają się na dwa wesela, chyba jedno od jakiejś dziewczyny od was z klasy. a z ciekawostek z naszej klasy G: Marek z Magdą w październiku konczą stan narzeczeński, ja 26 czerwca :) a tak w odpowiedzi na pytanie to u mnie słychać bardzo dobrze :) jedynka była spox głównie ze względu na fajnych ludzi, jakich tak poznałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika(CAPRI77) Re: 1 liceum ogolnoksztalcace IP: *.lanet.net.pl 25.06.04, 01:15 konczyłam I LO w 1996 roku i chodziłam do klasy f,jeśli coś to zmienia, zajrzę tu jeszcze i się odezwę, pozdrawiam i :)U mnie OK, dorosłe życie się toczy i toczy, ale ile jeszcze przed Nami, hej! :) Odpowiedz Link Zgłoś