halinka2222 02.03.11, 09:32 AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! RATUNKU Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brytnej Re: Szklana uczelnia będzie wyglądała jak góra lo 02.03.11, 10:03 A kto zaplaci za ogrzewanie, klimatyzacje i mycie elewacji - i wymiane uszkodzonych elementow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike sitodruk ? IP: 194.146.120.* 02.03.11, 10:35 ciekaw jestem ;) kokosy na banany że chodzi o folie OWV a nie sitodruk - ale skoro folia ma dziurki i wygląda jak sito to najlepiej nazwac ją sitodrukiem. pisarzu - zanim coś przepiszesz - zastanów się czy rozumiesz słowa których używasz Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok a co powiesz na to mondralo???? 02.03.11, 11:22 www.pilkington.com/europe/poland/polish/products/bp/bybenefit/decoration/szklozsitodrukiem/default.htm hmmmm???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eee Re: Szklana uczelnia będzie wyglądała jak góra lo IP: *.tktelekom.pl 02.03.11, 11:03 Plac dominikanski wyglada jak ciemna d*pa bo projektant Justin Center i Galerii Dom. koniecznie chcieli użyć tego obrzydliwego klinkieru. Wielka, czarna dziura w centrum miasta, jest po prostu dołujące to miejsce. Natomiast ten budynek - brawo. Swieżość, jasność - optymistyczny. Dziekuje - wrocławianin Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok dzieki za ten post, bo już myślałem, 02.03.11, 11:20 że znowu przeważy "mapowanie". Budynek jest interesujący i z pewnością nadal temu zapyziałemu miejscu wielkomiejskiego szyku. Odczekajmy jednak na oddanie go do użytku, bo może znowu ktoś będzie chciał go poprawiać.............. A kwestia zabudowy byłego Placu Dzierżynskiego? Po wojnie to miejsce nigdy nie miało szczęścia do "projektantów". Lach jest garkotłukiem i zniszczył skalę. Projekt z naprzeciwka dostosował sie jedynie do głupoty monumentalizmu Lacha. Plac jest szczytem idiotyzmu urbanistycznego. I tyle! Dodać jednak należy, że był projekt Hawrylakowej et consortes, co to miejsce miał zamienić w kompletny dom wariatów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W. Re: Szklana uczelnia będzie wyglądała jak góra lo IP: *.igig.up.wroc.pl 02.03.11, 15:36 Łukasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EE Re: Szklana uczelnia będzie wyglądała jak góra lo IP: *.tktelekom.pl 02.03.11, 18:40 Łukasz, a kto pyta ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
zgrozazgroza Tak wygląda góra lodowa ? poważnie? 02.03.11, 12:16 Mam nadzieję, że to tylko koszmar wizualizacji. Niepokoją mnie też pseudo industrialne elementy we wnętrzach bo ani to eleganckie ani twórcze: standard marketowy blach T35 i otulin izolacyjnych układów wentylacji nie odpowiada randze ASP i randze miejsca. Później będzie płacz i zgrzytanie zębów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Akademia Sztuk Pięknych?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.11, 15:09 Jak się ma z takimi "sztukami" do czynienia, to trudno o Piękno. Odpowiedz Link Zgłoś
xp17 Szklana uczelnia będzie wyglądała jak góra lodowa 02.03.11, 15:13 Pieknie to sie bedzie komponowac z tym syfem dookola. Jak kwiatek na kupie. Cale szczescie, ze to miasto jest tak brudne, ze ta biel po pol roku bedzie szara. Odpowiedz Link Zgłoś
mirrandel Szklana uczelnia będzie wyglądała jak góra lodowa 02.03.11, 21:50 To ma być podobno "Centrum Sztuk Użytkowych". Miały tam być bardzo potrzebne pracownie dla Wzornictwa (panie redaktorze- od kilku dobrych lat nie ma "wzornictwa przemysłowego" tylko po prostu "wzornictwo"), które obecnie gnieździ się w "Pawilonie D". Jak mówiła znajoma "dobrze, że mieli przynajmniej tyle wstydu, że mówią o pawilonie, a nie budynku". Bo to tak naprawdę jest barak z grzybem na ścianach i jednym jedynym warsztatem. Tymczasem? 80% powierzchni nowego budynku zagarnia grafika (która właściwie na wyłączność posiada nowe skrzydło budynku na pl. Polskim). Czemu? Proste- bo w na grafike przyjmuje sie najwięcej studentów, czyli jest wiecej doktorów i profesorów- czyli wiecej głosów w senacie. No i last but not least: szanowny Rektor jest grafikiem. Tym sposobem graficy spijają śmietankę, a reszta zlizuje co zostanie. Tak, narzekam. Tak, jestem zirytowana. Tak, marudzę. Tak, studiuję na ASP. I tak: podoba mi się projekt nowego budynku. Nie podoba się tylko polityka władz uczelni. Ale co można zrobić? Podobno w poprzednich wyborach obecny rektor nawet za bardzo nie miał kontrkandydata. Czyli najwyraźniej wszystkim odpowiada status quo. Odpowiedz Link Zgłoś