Dodaj do ulubionych

Szklana uczelnia będzie wyglądała jak góra lodowa

02.03.11, 09:32
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

RATUNKU
Obserwuj wątek
    • brytnej Re: Szklana uczelnia będzie wyglądała jak góra lo 02.03.11, 10:03
      A kto zaplaci za ogrzewanie, klimatyzacje i mycie elewacji - i wymiane uszkodzonych elementow?
    • Gość: mike sitodruk ? IP: 194.146.120.* 02.03.11, 10:35
      ciekaw jestem ;) kokosy na banany że chodzi o folie OWV a nie sitodruk - ale skoro folia ma dziurki i wygląda jak sito to najlepiej nazwac ją sitodrukiem.

pisarzu - zanim coś przepiszesz - zastanów się czy rozumiesz słowa których używasz
      • 1410_tenrok a co powiesz na to mondralo???? 02.03.11, 11:22
        www.pilkington.com/europe/poland/polish/products/bp/bybenefit/decoration/szklozsitodrukiem/default.htm
        hmmmm????????
    • Gość: eee Re: Szklana uczelnia będzie wyglądała jak góra lo IP: *.tktelekom.pl 02.03.11, 11:03
      Plac dominikanski wyglada jak ciemna d*pa bo projektant Justin Center i Galerii Dom. koniecznie chcieli użyć tego obrzydliwego klinkieru. Wielka, czarna dziura w centrum miasta, jest po prostu dołujące to miejsce.

Natomiast ten budynek - brawo. Swieżość, jasność - optymistyczny. Dziekuje - wrocławianin
      • 1410_tenrok dzieki za ten post, bo już myślałem, 02.03.11, 11:20
        że znowu przeważy "mapowanie". Budynek jest interesujący i z pewnością nadal temu zapyziałemu miejscu wielkomiejskiego szyku. Odczekajmy jednak na oddanie go do użytku, bo może znowu ktoś będzie chciał go poprawiać..............
        A kwestia zabudowy byłego Placu Dzierżynskiego? Po wojnie to miejsce nigdy nie miało szczęścia do "projektantów". Lach jest garkotłukiem i zniszczył skalę. Projekt z naprzeciwka dostosował sie jedynie do głupoty monumentalizmu Lacha. Plac jest szczytem idiotyzmu urbanistycznego. I tyle! Dodać jednak należy, że był projekt Hawrylakowej et consortes, co to miejsce miał zamienić w kompletny dom wariatów!
      • Gość: W. Re: Szklana uczelnia będzie wyglądała jak góra lo IP: *.igig.up.wroc.pl 02.03.11, 15:36
        Łukasz?
        • Gość: EE Re: Szklana uczelnia będzie wyglądała jak góra lo IP: *.tktelekom.pl 02.03.11, 18:40
          Łukasz, a kto pyta ? :)
    • zgrozazgroza Tak wygląda góra lodowa ? poważnie? 02.03.11, 12:16
      Mam nadzieję, że to tylko koszmar wizualizacji. Niepokoją mnie też pseudo industrialne elementy we wnętrzach bo ani to eleganckie ani twórcze: standard marketowy blach T35 i otulin izolacyjnych układów wentylacji nie odpowiada randze ASP i randze miejsca.
      Później będzie płacz i zgrzytanie zębów.
    • Gość: k Akademia Sztuk Pięknych?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.11, 15:09
      Jak się ma z takimi "sztukami" do czynienia, to trudno o Piękno.
    • xp17 Szklana uczelnia będzie wyglądała jak góra lodowa 02.03.11, 15:13
      Pieknie to sie bedzie komponowac z tym syfem dookola. Jak kwiatek na kupie. Cale szczescie, ze to miasto jest tak brudne, ze ta biel po pol roku bedzie szara.
    • mirrandel Szklana uczelnia będzie wyglądała jak góra lodowa 02.03.11, 21:50
      To ma być podobno "Centrum Sztuk Użytkowych". Miały tam być bardzo potrzebne pracownie dla Wzornictwa (panie redaktorze- od kilku dobrych lat nie ma "wzornictwa przemysłowego" tylko po prostu "wzornictwo"), które obecnie gnieździ się w "Pawilonie D". Jak mówiła znajoma "dobrze, że mieli przynajmniej tyle wstydu, że mówią o pawilonie, a nie budynku". Bo to tak naprawdę jest barak z grzybem na ścianach i jednym jedynym warsztatem.

Tymczasem? 80% powierzchni nowego budynku zagarnia grafika (która właściwie na wyłączność posiada nowe skrzydło budynku na pl. Polskim). Czemu? Proste- bo w na grafike przyjmuje sie najwięcej studentów, czyli jest wiecej doktorów i profesorów- czyli wiecej głosów w senacie. No i last but not least: szanowny Rektor jest grafikiem. Tym sposobem graficy spijają śmietankę, a reszta zlizuje co zostanie.

Tak, narzekam. Tak, jestem zirytowana. Tak, marudzę. Tak, studiuję na ASP.

I tak: podoba mi się projekt nowego budynku. Nie podoba się tylko polityka władz uczelni. Ale co można zrobić? Podobno w poprzednich wyborach obecny rektor nawet za bardzo nie miał kontrkandydata. Czyli najwyraźniej wszystkim odpowiada status quo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka