Dodaj do ulubionych

OPERETKA DOLNOSLASKA

IP: *.skane.se 16.06.01, 01:49
Czytalem dzisiaj w Wyborczej , ze budynek na Pilsudskiego 72 ma byc remontowany.
Miesci sie tam administracja Operetki.Podobno budynek ten to cacko architektury.
Wyremontowana zostala swego czasu siedziba samej Operetki.
Wszystko byloby pieknie , gdyby zespol dyr.Rostockiego potrafil napelnic zyciem
tzn. ciekawymi spektaklami sale w najlepszym punkcie miasta.
Tak niestety nie jest.Gra sie bardzo rzadko.Czesto spektakle poranne dla
dziatwy szkolnej.
Czesto wnawia sie tradycujne operetki z ktorymi wyjezdza sie na wystepy
do wschodnioniemieckich miasteczek.
Grany od wielu lat Skrzypek na dachu wiosny nie czyni,gdyz jest to samograj,
ktory nawet w tak slabym wykonaniu wzbudza zachwyt publicznosci zlaknionej
rozrywki.
W innych miastach wystawiane sa musicale do ktorych aktorow wybiera sie droga
castingu.W Wroclawiu w zle wystawionym musicale Chicago grala zarowno
Pani pierwszy sopran dramatyczny teatru jak i pan pierwszy tenor.
Krotko gral we Wroclawiu Damian Aleksander.We Wroclawiu przeszedl niezauwazony.
W Warszawie wygrywa castingi we wszystich duzych produkcjach musicalowych.
Dobor rezyserow.Zamiast pana Przegrodzkiego wybralbym Koscielniaka,ktory
rezyserowal Hair w Gdyni.
Pisalem juz o tym kiedys do forum, ale redakcja G.W. WYKRELILA MOJ WPIS.
Tym razem prosilbym , aby ktos odpowiedzialny z wydzialu kultury odpowiedzial
na moj list.
Mamy swietny budynek w centru miasta chcemy w nim ogladac wieczorem ciekawe
spektakle.Na chaltury do enerdowka niech jedzie prywatna ekipa .
Obserwuj wątek
    • Gość: karbol Re: OPERETKA DOLNOSLASKA IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.01, 02:04
      Nie denerwuj się. Uporządkuj myśli.
      Budynek, Przegrodzki, czy NRD. Wszystko można
      wyjaśnić. Haj.
      • Gość: haj Re: OPERETKA DOLNOSLASKA IP: *.skane.se 16.06.01, 02:32
        Gość portalu: karbol napisał(a):

> Nie denerwuj się. Uporządkuj myśli.
        > Budynek, Przegrodzki, czy NRD. Wszystko można
        > wyjaśnić. Haj.

haj
    • Gość: MICHAL Re: OPERETKA DOLNOSLASKA IP: *.skane.se 16.06.01, 22:03
      Nikt z forumowiczow tam nie chodzi....i slusznie.
      • Gość: hrabia Re: OPERETKA DOLNOSLASKA IP: *.dtvk.tpnet.pl 16.06.01, 22:06
        Misiu ! Pełno Ciebie. To dobrze. Gorzej z interpunkcją i stylem. Karbol to
        złoto. Ucz się od niego.
        Nie przejmuj się Operetką. Wytrzyma. I zacznie znów, jak piszesz, jeździć do
        NRD.
        • Gość: MICHAL Re: OPERETKA DOLNOSLASKA IP: *.skane.se 17.06.01, 02:08
          Gość portalu: hrabia napisał(a):

> Misiu ! Pełno Ciebie. To dobrze. Gorzej z interpunkcją i stylem. Karbol to
          > złoto. Ucz się od niego.
          > Nie przejmuj się Operetką. Wytrzyma. I zacznie znów, jak piszesz, jeździć do
          > NRD.

hrabio
          Zareczam Tobie , ze j e n z y k polski jest mi znany.

Dyrektor Rostecki zaprasza Ciebie wraz z Twoim przyjacielem

do Operetki.Bilet do odebrania w kasie .Dostaniesz rabat.

Masz 60 zlociszy do zaplacenia.
          • Gość: hrabia Re: OPERETKA DOLNOSLASKA IP: *.dtvk.tpnet.pl 17.06.01, 20:01
            Dzięki Misiu za pamięć. Z operetek jedynie "Księżniczka Czardasza". Rabat
            udzielony przez dyrektora za mały. Dałby opust 95% i robię za klakiera.
            • Gość: MICHAL Re: OPERETKA DOLNOSLASKA IP: *.skane.se 17.06.01, 21:01

> Dzięki Misiu za pamięć. Z operetek jedynie "Księżniczka Czardasza". Rabat
              > udzielony przez dyrektora za mały. Dałby opust 95% i robię za klakiera.

Bogiem , a prawda ja tam wchodze czesto na friko.
              • Gość: hrabia Re: OPERETKA DOLNOSLASKA IP: *.dtvk.tpnet.pl 17.06.01, 21:41
                Wchodzisz jako:
                1. halabardnik ?
                2. falsetnik ?
                3. rąbek u baletnicy ?
                • Gość: Michal Re: OPERETKA DOLNOSLASKA IP: 194.103.191.* 18.06.01, 00:15

> Wchodzisz jako:
                  > 1. halabardnik ?
                  > 2. falsetnik ?
                  > 3. rąbek u baletnicy ?

Ty wychodzisz na stara hrabine.Jest taka jedna w Czardaszce.
    • Gość: MICHAL Re: OPERETKA DOLNOSLASKA IP: *.skane.se 21.06.01, 02:13
      Kto tam chodzi?
      • Gość: Jarosz Re: OPERETKA DOLNOSLASKA IP: 195.116.104.* 21.06.01, 11:44
        Nie ja! Byłem tam wprawdzie w tym roku dwukrotnie, ale
        podczas Przeglądu Piosenki Aktorskiej - i nie na
        produkcjach lokalnych.

Stokroć bardziej wolę pójść do Opery, choć i tam
        bardzo rzadko bywam. Wolę nie dlatego, że Operę lubię
        (raczej usiłuję się od czasu do czasu do niej
        przekonać i na razie kiepsko mi idzie, choć są
        postępy - tu podziękowania dla pani Ewy Michnik), ale
        dlatego, że nie lubię Operetki Wrocławskiej.
        • Gość: MICHAL Re: OPERETKA DOLNOSLASKA IP: *.skane.se 22.06.01, 01:18
          Gość portalu: Jarosz napisał(a):

> Nie ja! Byłem tam wprawdzie w tym roku dwukrotnie, ale
          > podczas Przeglądu Piosenki Aktorskiej - i nie na
          > produkcjach lokalnych.
          >
          > Stokroć bardziej wolę pójść do Opery, choć i tam
          > bardzo rzadko bywam. Wolę nie dlatego, że Operę lubię
          > (raczej usiłuję się od czasu do czasu do niej
          > przekonać i na razie kiepsko mi idzie, choć są
          > postępy - tu podziękowania dla pani Ewy Michnik), ale
          > dlatego, że nie lubię Operetki Wrocławskiej.

• Gość: MICHAL Re: OPERETKA DOLNOSLASKA IP: *.skane.se 22.06.01, 01:20

> Nie ja! Byłem tam wprawdzie w tym roku dwukrotnie, ale
          > podczas Przeglądu Piosenki Aktorskiej - i nie na
          > produkcjach lokalnych.
          >
          > Stokroć bardziej wolę pójść do Opery, choć i tam
          > bardzo rzadko bywam. Wolę nie dlatego, że Operę lubię
          > (raczej usiłuję się od czasu do czasu do niej
          > przekonać i na razie kiepsko mi idzie, choć są
          > postępy - tu podziękowania dla pani Ewy Michnik), ale
          > dlatego, że nie lubię Operetki Wrocławskiej.

Czy nie uwazasz, ze Operetka powinna zmienic profil i stac sie nowoczesnym
          Teatrem musicalowym.

• Gość: Jarosz Re: OPERETKA DOLNOSLASKA IP: 195.116.104.* 22.06.01, 12:11
            Bardzo bym chciał, żeby tak się stało. To, co się za dyrekcji W. Kępczyńskiego
            dzieje w warszawskiej Romie, a od lat rónież w Chorzowie i Gdyni, bardzo mi
            imponuje. Przyznam też, że trochę bywalcom tych teatrów zazdroszczę - oni
            mają "Hair", "Jesus Christ Superstar" czy "Crazy For You", a my "rewie" Łazuki
            (Lesiu Pułka o ostatniej napisał per "wedlowskie przeboje" - o ile nieczęsto
            się z nim zgadzam, to znając poziom Operetki, chyba miał tu rację...). :-(((
            • Gość: hrabia Re: OPERETKA DOLNOSLASKA IP: *.dtvk.tpnet.pl 24.06.01, 00:00
              Misiu ! Jak Twój falset. Robisz za skrzypki na dacu, czy za strunę w
              w "Księżniczce" ? Pozdrwiam Cię z lekcji śpiwu dla dyszkanterów.
            • Gość: MICHAL Re: OPERETKA DOLNOSLASKA IP: *.swipnet.se 27.06.01, 20:58

> Bardzo bym chciał, żeby tak się stało. To, co się za dyrekcji W. Kępczyńskiego
              > dzieje w warszawskiej Romie, a od lat rónież w Chorzowie i Gdyni, bardzo mi
              > imponuje. Przyznam też, że trochę bywalcom tych teatrów zazdroszczę - oni
              > mają "Hair", "Jesus Christ Superstar" czy "Crazy For You", a my "rewie" Łazuki
              > (Lesiu Pułka o ostatniej napisał per "wedlowskie przeboje" - o ile nieczęsto
              > się z nim zgadzam, to znając poziom Operetki, chyba miał tu rację...). :-(((

Podejrzewam, ze w nowym sezonie dyrekcja Operetki czyms nas wreszcie mile
              zaskoczy.
              • Gość: Jarosz Re: OPERETKA DOLNOSLASKA IP: 195.116.104.* 27.06.01, 21:10
                Czas już najwyższy...
                • Gość: MICHAL Re: OPERETKA DOLNOSLASKA IP: *.swipnet.se 30.06.01, 17:45

> Czas już najwyższy...

ZAPRASZAM WIEC NA EVITE.

• Gość: Jarosz Re: OPERETKA DOLNOSLASKA IP: 195.116.104.* 02.07.01, 17:51
                    Gość portalu: MICHAL napisał(a):

> ZAPRASZAM WIEC NA EVITE.

"Evita" w Operetce we Wrocławiu? Aż nie mogę uwierzyć. Napisz, proszę, coś
                    więcej, jeśli Ci to coś jest wiadome.

Pozdrawiam :-))))))))))))))
    • Gość: Michal Re: OPERETKA DOLNOSLASKA IP: *.skane.se 03.07.01, 01:42
      Jarosz , Eviata w Operetce to tylko moja proba, nie pierwsza zreszta do
      zmuszenia Dyrekcje Operetki do jakiegos dzialania.
      Evita,gdyby ja zreszta we Wroclawiu wystawili bylaby i tak dzielem kiepskim.
      Rez zapewne Szurmieja w partii tyt. pierwsz sopran dramatyczny Teatru
      Muzycznego pani Kleniecka.
      • Gość: Jarosz Re: OPERETKA DOLNOSLASKA IP: 195.116.104.* 03.07.01, 11:36
        Szkoda, że ta przykładowa "Evita" to tylko Twoje (i moje przy okazji też) pobożne
        życzenie. Niemniej pamiętajmy, iż za reżyserię mogliby się też wziąć np. R.
        Skolmowski albo B. Łazuka - inne podwaliny artystyczne tego teatru w ostatnich
        latach... Już sam nie wiem, co jest gorsze.

Ja ze swojej strony bym sobie życzył "Hair", ale zdaję sobie sprawę, że prędzej
        chyba wydam przy tej okazji kasę na bilet do Gdyni niż do wrocławskiego Teatru
        Muzycznego. Nie dlatego, że tak chcę - dlatego, że raczej nie będę miał innego
        wyjścia :-(((

Pesymistycznie, ale pozdrawiam ;-)))
        • Gość: kozak Re: OPERETKA DOLNOSLASKA IP: 213.76.92.* 03.07.01, 23:24
          A rozgonić tę operetkę w cholerę i posłać wszystkie stare ciotki do domu! To
          już nikogo nie obchodzi! Pozamiatane! Może to jakaś pralnia pieniędzy, czy co?!
          • szpiro Re: OPERETKA DOLNOSLASKA 04.07.01, 01:01
            Gość portalu: kozak napisał(a):

> A rozgonić tę operetkę w cholerę i posłać wszystkie stare ciotki do domu! To
            > już nikogo nie obchodzi! Pozamiatane! Może to jakaś pralnia pieniędzy, czy co?!

T o nie pralnia pieniedzy.Przeciwnie na to ida podatki mieszkancow
            Wroclawia.Kozak zadzwon do dyr Rostockiego i powiedz mu , ze go zwalniamy.

• Gość: kozak pogonić ciotki do domu! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.01, 22:22
              kto jest za rozgonieniem Operety, niech sie tu odezwie!!!
              • Gość: Jarosz Re: pogonić ciotki do domu! IP: 195.116.104.* 05.07.01, 11:29
                Gdyby to miało doprowadzić do powstania w tym mieście PROFESJONALNEGO teatru
                muzycznego, to ja się piszę.
                • szpiro Re: pogonić ciotki do domu! 06.07.01, 19:51

> Gdyby to miało doprowadzić do powstania w tym mieście PROFESJONALNEGO teatru
                  > muzycznego, to ja się piszę.

Gdybym mieszkal we Wroclawiu to sam zadzwonilbym do dyr Operetki
                  i powiedzial jak ich bardzo cenimy.
                  Moze uczyni to redakcja Gazety.

• Gość: MICHAL Re: pogonić ciotki do domu! IP: *.skane.se 07.07.01, 05:18

> Gdyby to miało doprowadzić do powstania w tym mieście PROFESJONALNEGO teatru
                  > muzycznego, to ja się piszę.

Zawalczmy o nowoczesny Teatr Muzyczny we Wroclawiu.

• Gość: C Re: OPERETKA DOLNOSLASKA IP: *.skane.se 09.07.01, 02:57

> Czytalem dzisiaj w Wyborczej , ze budynek na Pilsudskiego 72 ma byc remontowany
      > .
      > Miesci sie tam administracja Operetki.Podobno budynek ten to cacko architektury
      > .
      > Wyremontowana zostala swego czasu siedziba samej Operetki.
      > Wszystko byloby pieknie , gdyby zespol dyr.Rostockiego potrafil napelnic zyciem
      > tzn. ciekawymi spektaklami sale w najlepszym punkcie miasta.
      > Tak niestety nie jest.Gra sie bardzo rzadko.Czesto spektakle poranne dla
      > dziatwy szkolnej.
      > Czesto wnawia sie tradycujne operetki z ktorymi wyjezdza sie na wystepy
      > do wschodnioniemieckich miasteczek.
      > Grany od wielu lat Skrzypek na dachu wiosny nie czyni,gdyz jest to samograj,
      > ktory nawet w tak slabym wykonaniu wzbudza zachwyt publicznosci zlaknionej
      > rozrywki.
      > W innych miastach wystawiane sa musicale do ktorych aktorow wybiera sie droga
      > castingu.W Wroclawiu w zle wystawionym musicale Chicago grala zarowno
      > Pani pierwszy sopran dramatyczny teatru jak i pan pierwszy tenor.
      > Krotko gral we Wroclawiu Damian Aleksander.We Wroclawiu przeszedl niezauwazony.
      > W Warszawie wygrywa castingi we wszystich duzych produkcjach musicalowych.
      > Dobor rezyserow.Zamiast pana Przegrodzkiego wybralbym Koscielniaka,ktory
      > rezyserowal Hair w Gdyni.
      > Pisalem juz o tym kiedys do forum, ale redakcja G.W. WYKRELILA MOJ WPIS.
      > Tym razem prosilbym , aby ktos odpowiedzialny z wydzialu kultury odpowiedzial
      > na moj list.
      > Mamy swietny budynek w centru miasta chcemy w nim ogladac wieczorem ciekawe
      > spektakle.Na chaltury do enerdowka niech jedzie prywatna ekipa .

• szpiro Re: OPERETKA DOLNOSLASKA 11.07.01, 23:00
      Podobno juz nie wznowi dzialalnosci.....i dobrze.
      • Gość: JMP Re: OPERETKA DOLNOSLASKA IP: 206.48.59.* 12.07.01, 17:03
        Kochani Dyskutanci!
        W roku chyba '78 bedac vice w jednym z teatrow warszawskich borykalem sie z
        budzetem(22 mln. tamtejszych pieniedzy). Moim nzjwiekszym problemem byla
        lista plac zesp. art. Na 41 osob mialem polowe "martwych dusz". Przy oglaszniu
        nowych obsad wszyscy drzeli ze znajda sie na listach. Ich grafiki z"Estrada"
        byly po stokroc wazniejsze. Mialem w teatrze wielkie nazwiska. Korzysc z tego
        byla tylko taka, ze przy zapowiedziach imiennych konferansjerow estradowych
        padala nazwa teatru, "... a teraz wystapi Pani Iksinska Znana Aktorka - teatru
        "tragedia" (to juz z malej litery). Za drogo kosztowala mnie ta reklama.
        Zjadala wielka czesc budzetu i na produkcje niewiele zostawalo. Przy tym idac
        niektorym szczegolnie wybranym na tzw. reke obsadzano role innymi gwiazdami
        (spoza "tragedii" - pewnie mieli luki w grafikach z "Estrada") za dodatkowe
        pieniadze.
        Musialem cos z tym zrobic. Napisalem projekt reorganizacji teatru na teatr
        umownie nazwany impresaryjnym. Pokazalem go owczesnemu red."Teatru" J.S., ktory
        byl jednoczesnie "Szycha" w Min.KiS d/s oczywiscie teatru. Swietne... po-
        wiedzial. Zloz to u Pani Jadzi w sekr. Dept.
        Jak sie domyslacie nigdy nie dostalem zadnej odp. Zapytany kilkakrotnie J.S.
        dawal rozne wymijajace odp. Moze bylem za mlody, a moze dlatego ze bezpartyjny.
        Poddalem sie. Wkrotce potem pojechalem na "wakcje".
        Reasumujac. Temat jest nadal aktualny.Jak odnajde kopie w szpargalach to ja Wam
        wysle. Wystarczy odkurzyc, zmienic date i podeslac do Wydz. Kultury niech
        poczytaja.Bedac przez wiele lat w NY ( nota bene b.blisko Brodway'u) moge Wam
        powiedziec, ze nie wymyslilem prochu.Taki model zdaje tam egzamin od zawsze.
        Mozna nawet na tym zrobic grube pieniadze i tlumy wala tez.
        Z teatral..!
        JMP
        • Gość: MICHAL Re: OPERETKA DOLNOSLASKA IP: *.swipnet.se 13.07.01, 19:18
          Gość portalu: JMP napisał(a):

> Kochani Dyskutanci!
          > W roku chyba '78 bedac vice w jednym z teatrow warszawskich borykalem sie z
          > budzetem(22 mln. tamtejszych pieniedzy). Moim nzjwiekszym problemem byla
          > lista plac zesp. art. Na 41 osob mialem polowe "martwych dusz". Przy oglaszniu
          > nowych obsad wszyscy drzeli ze znajda sie na listach. Ich grafiki z"Estrada"
          > byly po stokroc wazniejsze. Mialem w teatrze wielkie nazwiska. Korzysc z tego
          > byla tylko taka, ze przy zapowiedziach imiennych konferansjerow estradowych
          > padala nazwa teatru, "... a teraz wystapi Pani Iksinska Znana Aktorka - teatru
          > "tragedia" (to juz z malej litery). Za drogo kosztowala mnie ta reklama.
          > Zjadala wielka czesc budzetu i na produkcje niewiele zostawalo. Przy tym idac
          > niektorym szczegolnie wybranym na tzw. reke obsadzano role innymi gwiazdami
          > (spoza "tragedii" - pewnie mieli luki w grafikach z "Estrada") za dodatkowe
          > pieniadze.
          > Musialem cos z tym zrobic. Napisalem projekt reorganizacji teatru na teatr
          > umownie nazwany impresaryjnym. Pokazalem go owczesnemu red."Teatru" J.S., ktory
          > byl jednoczesnie "Szycha" w Min.KiS d/s oczywiscie teatru. Swietne... po-
          > wiedzial. Zloz to u Pani Jadzi w sekr. Dept.
          > Jak sie domyslacie nigdy nie dostalem zadnej odp. Zapytany kilkakrotnie J.S.
          > dawal rozne wymijajace odp. Moze bylem za mlody, a moze dlatego ze bezpartyjny.
          > Poddalem sie. Wkrotce potem pojechalem na "wakcje".
          > Reasumujac. Temat jest nadal aktualny.Jak odnajde kopie w szpargalach to ja Wam
          >
          > wysle. Wystarczy odkurzyc, zmienic date i podeslac do Wydz. Kultury niech
          > poczytaja.Bedac przez wiele lat w NY ( nota bene b.blisko Brodway'u) moge Wam
          > powiedziec, ze nie wymyslilem prochu.Taki model zdaje tam egzamin od zawsze.
          > Mozna nawet na tym zrobic grube pieniadze i tlumy wala tez.
          > Z teatral..!
          > JMP

JANUSZ
          Przeslij swoj projekt reorganizacji tearow dyrekcji
          Operetki Dolnoslaskiej.

• Gość: JMP Re: OPERETKA DOLNOSLASKA IP: 206.48.59.* 14.07.01, 15:44
            Mysle, ze Dyrekcja nie jest zaiteresowana wprowadzeniem
            plodozmianu. Oni uprawiaja po swjemu Swoje "poletko".
            • Gość: karbol Re: OPERETKA DOLNOSLASKA IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.01, 11:42
              Dawno temu, operetka miała sale prób przy Placu Teatralnym 2. Budynek z 1888
              roku. Podwórze - studnia. "Poooowiedz, czy znalazłeś w życiu szczęście, które
              świeci ci? Tym szczęściem dla mnie jesteś ty". I tak przez sześć godzin.
              Mieszkałem tam, okna od podwórka.
              Mimo tych przykrych wspomnień, lubię melodie operetkowe.
              Na dawne czasy, była to kultura masowa, ta która przerodziła się niedawno
              w "disco polo", "amazonki".
              Zresztą My Fair Lady, wg libretta Tuwima została mi w pamieci do dziś . Nie
              wstydzę się tego.
              W Hiszpanii mży, gdy dżdżysty przyjdze deszcz. Haj.
              • szpiro Re: OPERETKA DOLNOSLASKA 15.07.01, 18:14
                Gość portalu: karbol napisał(a):

> Dawno temu, operetka miała sale prób przy Placu Teatralnym 2. Budynek z 1888
                > roku. Podwórze - studnia. "Poooowiedz, czy znalazłeś w życiu szczęście, które
                > świeci ci? Tym szczęściem dla mnie jesteś ty". I tak przez sześć godzin.
                > Mieszkałem tam, okna od podwórka.
                > Mimo tych przykrych wspomnień, lubię melodie operetkowe.
                > Na dawne czasy, była to kultura masowa, ta która przerodziła się niedawno
                > w "disco polo", "amazonki".
                > Zresztą My Fair Lady, wg libretta Tuwima została mi w pamieci do dziś . Nie
                > wstydzę się tego.
                > W Hiszpanii mży, gdy dżdżysty przyjdze deszcz. Haj.

Hej Karbol
                W Hiszpanii mzy , gdy dzdzyste przyjda dni.
                Libretto w polskim przekladzie Minkiewicza.
                Tuwim juz dawno nie zyl, gdy powstal musical My Fair Lady.

• Gość: karbol Re: OPERETKA DOLNOSLASKA IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.01, 22:50
                  szpiro napisał(a):

> Gość portalu: karbol napisał(a):
                  >
                  > > Dawno temu, operetka miała sale prób przy Placu Teatralnym 2. Budynek z 18
                  > 88
                  > > roku. Podwórze - studnia. "Poooowiedz, czy znalazłeś w życiu szczęście, kt
                  > óre
                  > > świeci ci? Tym szczęściem dla mnie jesteś ty". I tak przez sześć godzin.
                  > > Mieszkałem tam, okna od podwórka.
                  > > Mimo tych przykrych wspomnień, lubię melodie operetkowe.
                  > > Na dawne czasy, była to kultura masowa, ta która przerodziła się niedawno
                  > > w "disco polo", "amazonki".
                  > > Zresztą My Fair Lady, wg libretta Tuwima została mi w pamieci do dziś . Ni
                  > e
                  > > wstydzę się tego.
                  > > W Hiszpanii mży, gdy dżdżysty przyjdze deszcz. Haj.
                  >
                  > Hej Karbol
                  > W Hiszpanii mzy , gdy dzdzyste przyjda dni.
                  > Libretto w polskim przekladzie Minkiewicza.
                  > Tuwim juz dawno nie zyl, gdy powstal musical My Fair Lady.
                  >
                  >
                  Miałem na myśli "Polski słownik pijacki". Człowiek uczy się całe życie. Im więcej
                  się uczy, tym wiecej zapomina. Czy warto sie wobec tego uczyć?
                  Dziękuję za lekcję
        • Gość: wędzonka Re: OPERETKA DOLNOSLASKA IP: 156.24.231.* 15.07.01, 19:11
          > Musialem cos z tym zrobic. Napisalem projekt reorganizacji teatru na teatr
          > umownie nazwany impresaryjnym. Pokazalem go owczesnemu red."Teatru" J.S., ktory

JMP, na czym polega ten teatr impresaryjny? Czym sie rozni od tego co napisales
          wyzej, o swoim dawnym teatrze? Napisz, to ciekawe...
          • szpiro Re: OPERETKA DOLNOSLASKA 22.07.01, 03:44
            Podobno trupa dyr.Rosteckiego z pierwszym tenorem oraz pierwszym sopranem
            lub jak kto woli sopranica dramatyczna wyjechali do enerdowka z kolejna
            wersja Wesolej Ksiezniczki Czrdasza i juz nie wroca.Oby.
          • Gość: JMP Re: OPERETKA DOLNOSLASKA IP: *.candw.ai 26.07.01, 14:40
            Gość portalu: wędzonka napisał(a):

> ...jak wyzej, o swoim dawnym teatrze? Napisz, to ciekawe...

Napisz do mnie na: janusgroup@poland.com to Ci opisze to szerzej.
            • Gość: wędzonka Re: OPERETKA DOLNOSLASKA IP: 156.24.231.* 26.07.01, 18:12

> Gość portalu: wędzonka napisał(a):
              >
              > > ...jak wyzej, o swoim dawnym teatrze? Napisz, to ciekawe...
              >
              > Napisz do mnie na: janusgroup@poland.com to Ci opisze to szerzej.

Mozesz walic na forum, pewnie nie tylko mnie to zainteresuje, ale jesli wolisz
              mailem to prosze bardzo: wedzonka@poczta.gazeta.pl :)

Pozdrawiam!
    • Gość: MICHAL Re: OPERETKA DOLNOSLASKA IP: *.skane.se 26.07.01, 02:49
      Nie zapominajcie o tym znakomitym zespole.
      Wkrotce premiera znakomitej Wesolej czardaszki.
      Rezyseria wspolna Panow:Przegrodzkiego,Szurmieja,
      i Lazuki.cZYLI CHLUBA REZYSERSKA .
      • Gość: hrabia Re: OPERETKA DOLNOSLASKA IP: *.eu.org 29.07.01, 21:59

> Nie zapominajcie o tym znakomitym zespole.
        > Wkrotce premiera znakomitej Wesolej czardaszki.
        > Rezyseria wspolna Panow:Przegrodzkiego,Szurmieja,
        > i Lazuki.cZYLI CHLUBA REZYSERSKA .

Misiu !
        Czy jeteś przekonany, że chluba ?

• szpiro Re: OPERETKA DOLNOSLASKA 30.07.01, 20:34

> Gość portalu: MICHAL napisał(a):
          >
          > > Nie zapominajcie o tym znakomitym zespole.
          > > Wkrotce premiera znakomitej Wesolej czardaszki.
          > > Rezyseria wspolna Panow:Przegrodzkiego,Szurmieja,
          > > i Lazuki.cZYLI CHLUBA REZYSERSKA .
          >
          > Misiu !
          > Czy jeteś przekonany, że chluba ?

Odpowiadam pytaniem na pytanie
          ...a Ty?
          >

• Gość: MICHAL Re: OPERETKA DOLNOSLASKA IP: *.swipnet.se 01.08.01, 21:42
      Swietny zespol.Pamietamy.
    • walpurga.jarzabek Re: OPERETKA DOLNOSLASKA 20.06.02, 15:23

> Czytalem dzisiaj w Wyborczej , ze budynek na Pilsudskiego 72 ma byc remontowany
      > .
      > Miesci sie tam administracja Operetki.Podobno budynek ten to cacko architektury
      > .
      > Wyremontowana zostala swego czasu siedziba samej Operetki.
      > Wszystko byloby pieknie , gdyby zespol dyr.Rostockiego potrafil napelnic zyciem
      > tzn. ciekawymi spektaklami sale w najlepszym punkcie miasta.
      > Tak niestety nie jest.Gra sie bardzo rzadko.Czesto spektakle poranne dla
      > dziatwy szkolnej.
      > Czesto wnawia sie tradycujne operetki z ktorymi wyjezdza sie na wystepy
      > do wschodnioniemieckich miasteczek.
      > Grany od wielu lat Skrzypek na dachu wiosny nie czyni,gdyz jest to samograj,
      > ktory nawet w tak slabym wykonaniu wzbudza zachwyt publicznosci zlaknionej
      > rozrywki.
      > W innych miastach wystawiane sa musicale do ktorych aktorow wybiera sie droga
      > castingu.W Wroclawiu w zle wystawionym musicale Chicago grala zarowno
      > Pani pierwszy sopran dramatyczny teatru jak i pan pierwszy tenor.
      > Krotko gral we Wroclawiu Damian Aleksander.We Wroclawiu przeszedl niezauwazony.
      > W Warszawie wygrywa castingi we wszystich duzych produkcjach musicalowych.
      > Dobor rezyserow.Zamiast pana Przegrodzkiego wybralbym Koscielniaka,ktory
      > rezyserowal Hair w Gdyni.
      > Pisalem juz o tym kiedys do forum, ale redakcja G.W. WYKRELILA MOJ WPIS.
      > Tym razem prosilbym , aby ktos odpowiedzialny z wydzialu kultury odpowiedzial
      > na moj list.
      > Mamy swietny budynek w centru miasta chcemy w nim ogladac wieczorem ciekawe
      > spektakle.Na chaltury do enerdowka niech jedzie prywatna ekipa .

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Wersja mobilna