Dodaj do ulubionych

Bierzmowanie

25.04.11, 14:26
Jaka panuje we Wrocławiu tradycja związana z bierzmowaniem? Dowiedziałam się, że są w Polsce regiony gdzie urządza się po bierzmowaniu imprezy i przyjęcia porównywalne z tymi pierwszo-komunijnymi. Czy są w sprzedaży zaproszenia na tę właśnie uroczystość? Przyznam szczerze, że akurat nigdy nie spotkałam. Ale może jakieś nowe zawitało??
Obserwuj wątek
    • Gość: x Re: Bierzmowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.11, 23:29
      O niczym takim nie wiem/ nie słyszałam.
    • Gość: pozdrawiam Re: Bierzmowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.11, 12:29
      I nie zapomnij zapłacić czarnemu naiwna istotko.
    • squpek Re: Bierzmowanie 26.04.11, 17:37
      Nie sądzę, żeby było konieczne organizowanie jakiejkolwiek imprezy a zwłaszcza porównywalnej do I komunii, to samo z zaproszeniami. Jeżeli gdzieś rodzice coś organizują to tylko ich inicjatywa i nie sądzę by była potrzeba. Wspólna herbata czy kawa i tyle.
      A "czarnemu" dawać nic nie trzeba - nie ma takiego wymogu, może tylko jakieś parę PLN na pamiątkę bierzmowania. A tak w ogóle jak ktoś chce dać "czarnemu" to niech daje ile tylko chce i tak często jak chce a innym nic do tego!
      • Gość: HM_ Re: Bierzmowanie IP: *.wroclaw.vectranet.pl 26.04.11, 22:10
        Jak dasz "parę pln" czarnemu, to nie będzie pamiętał. Daj tyle, żeby utrwaliło się to w jego pamięci, tj. dużo. :-)
      • Gość: pozdrawiam Re: Bierzmowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.11, 17:07
        Jak czarny będzie z tego płacił trolu podatki to innym nic będzie do tego, a na chwilę obecną Kościół Katolicki jest jedyną firmą w Polsce która nie płaci podatków, a Państwo do niej dopłaca grube miliardy.
    • Gość: Goglak Re: Bierzmowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 14:43
      Ja tam na bierzmowanie nic nie dawałem
      • jerzyblazej Re: Bierzmowanie 30.07.11, 11:59
        a ja nie tylko nic nie dałem,ale nawet nigdy nie brałem w tym czymś udziału !!!

i jeszcze żyję...
        • Gość: co nie Re: Bierzmowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.11, 17:08
          Ale co to za życie. Nie pójdziesz do nieba.
          • jerzyblazej Re: Bierzmowanie 01.08.11, 10:39
            ...będę się smażył w ogniu piekielnym...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka