Dodaj do ulubionych

Krasnoludki zza firanki

08.06.04, 20:59
Fajnie. 20000 PLN na taką pierdołę!! Ale my jesteśmy bogaci!
Obserwuj wątek
    • Gość: tomek_de Nie lubie ludzi, ktorym nigdy nic sie nie podoba. IP: 141.44.196.* 08.06.04, 21:12
      Takie rzeczy nadaja charakter temu miastu i sprawiaja ze jest bardziej
      przyjazne. Pewnie dla ciebie sprowadzenie pomnika Fredry i Panoramy
      Raclawickiej to tez zbedne wydatki.
      Oby jak najwiecej takich inicjatyw.
      • Gość: pimpf Złóż wniosek o warunki zabudowy IP: *.magma / *.magma-net.pl 08.06.04, 21:15
        A cała ta przyjaźń znika jak za pociągnięciem czarodziejskiej różdżki. Bo nie
        wiesz czy i kiedy je dostaniesz - nie można wsadzić kaski i trochę przyspieszyć?
        :-)
      • Gość: Rafis Re: Nie lubie ludzi, ktorym nigdy nic sie nie pod IP: 213.199.196.* 08.06.04, 21:17
        Myśle, ż ekrasnoludki sa zbyt mało eksploatowane przy promocji Wrocka.
      • wielki_czarownik Bądź poważny 08.06.04, 22:29
        Co innego pomnik Fredry czy Panorama Racławicka a co innego firanka w gabinecie jakiegoś urzędnika. Fredrę widzi każdy turysta. A tą firankę kto zobaczy? Gdyby to była jakaś wybitnie wyeksponowana firanka - taka którą każdy by chcąc niechcąc widział to co innego. A tak? Równie dobrze można powiedzieć, że nowy skórzany fotel jakiegoś naczelnika pewnego urzędu nadaje miastu charakter.
      • tomek854 Re: Nie lubie ludzi, ktorym nigdy nic sie nie pod 09.06.04, 01:35
        Gość portalu: tomek_de napisał(a):

> Takie rzeczy nadaja charakter temu miastu i sprawiaja ze jest bardziej
        > przyjazne. Pewnie dla ciebie sprowadzenie pomnika Fredry i Panoramy
        > Raclawickiej to tez zbedne wydatki.
        > Oby jak najwiecej takich inicjatyw.

O tak :) Teraz niech mi miasto zafunduje szklane foranki :)

Ja chce w slimaki :)
    • Gość: truskaweczka Re: Krasnoludki zza firanki IP: 200.31.10.* 08.06.04, 21:38
      A kto z rodziny Pani projektantki Barbary Dzikowskiej, "robi" w RM.??
      • Gość: dixi pixi Re: Krasnoludki zza firanki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.06.04, 23:25
        Dogadali się na imprezie.
    • Gość: wro4ever Re: Krasnoludki zza firanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 00:32
      20 tys. ?????? to jest PARANOJAAAAAAAAA!!!
      • tomek854 Re: Krasnoludki zza firanki 09.06.04, 01:34
        Gość portalu: wro4ever napisał(a):

> 20 tys. ?????? to jest PARANOJAAAAAAAAA!!!

E tam. W stosunku do fontanny to taniocha. A przeciez tez jest to tylko pare kawalkow szkla, i to kunsztowniej wykonana :) To tylko dowodzi ze przeplacilismy za fontanne :)
    • Gość: Emeryt Re: Nie ma jak to tradycja! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.06.04, 00:43
      Kiedyś były sklepy za żółtymi firankami. Cieszy, że nie odcinamy się od
      przeszłości.
      • Gość: dixi pixi Re: Nie ma jak to tradycja! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.06.04, 00:58
        Niema historii nie ma narodu.
        • Gość: ja Re: Nie ma jak to tradycja! IP: *.core.lanet.net.pl 09.06.04, 01:16
          Nowa świecka tradycja ;)
    • Gość: Zajaczek zabawa w Ratuszu trwa za nasze pieniadze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 07:53
      jest to przyklad jak wydaje sie nie swoja forse na swiecidelka na podroze po
      swiecie.a urzadzili nam Polske,ze ludzie ie maja na zupe.to tfurcy Polski.grunt
      to buta i zadecie.
    • Gość: Czepialska Oszczędności IP: *.lanet.net.pl 09.06.04, 09:01
      No proszę, Państwowa kasa, a oszczędzać potrafi!
      Mogli przecież zapłacić dwa razy tyle! Widać, mamy troskliwy Magistrat!
      A krasnoludki ... w potrzebie to i dopomogą, poradzą ...
      Proponuję, by w każdym urzędniczym oknie zawiesić taką firankę.
      Ludzie, miast do urzędników, zgłaszali by swoje sprawy bezpośrednio do
      krasnoludków - nie od dziś wiadomo, że są bardziej życzliwe!
      Tu i tam przydałoby się też zawieśić "anielską" firankę - w ostateczności; dla
      trudnych i beznadziejnych spraw!!!
      • Gość: pani hrabina Re: Oszczędności IP: *.wroclaw.mm.pl 09.06.04, 09:30
        Bardzo ładny pomysł i piękny witraż. Dzieła sztuki kosztują. Gdyby wszyscy tak
        oszczędzali, jak autorzy poprzednich postów, to nie mielibyśmy wielu pięknych
        zabytków i dzieł sztuki. Na szczęście kiedyś znalazł się hojny sponsor i mamy
        co podziwiać. Tak przez wieki buduje się dorobek kulturalny ludzkości. Owszem
        można wszystko rozdać biednym, lecz co wtedy po nas pozostanie?
        • jakub_wroclawski Uwaga naukowa do Nadszyszkownika Romaszkana 09.06.04, 11:22
          Uprzejmnie chcialem zwrocic uwage Szanownemu Nadszyszkownikowi Romaszkanowi, ze -
          wedlug tradycyjnych zrodel filmowych - kobieta nie moze byc krasnoludkiem. Ale rozumiem, ze
          Nadszyszkownik Romaszkan przenosi do Szuflandii zwyczaje z Kingsazju...
          ----------------------------------
          Ka Fe Bi Ba Be Ko Nik + woda, duzo wody.
        • Gość: wojtek Re: Oszczędności IP: *.fsmw.math.uni.wroc.pl / *.fsmw.math.uni.wroc.pl 11.06.04, 15:16
          To prawda, w zadnym ale to zadnym wypadku nie nalezy nic dawac biednym! Bo to
          nie tylko sa pieniadze wyrzucone w bloto - taki biedny moglby sobie za te pare
          groszy cos do zjedzenia czy picia kupic, przetrawil by to i wydalil potem z
          organizmu i wiadomo co by z takich pieniedzy zostalo: pieniadze wyrzucone w
          g...o.
          Jestem przekonany, ze pani ma jednakowo dobre pomysly jak sie tych biednych
          pozbyc, ale prosze sie nimi NIE dzielic.
          • Gość: erni Re: Oszczędności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.04, 10:22
            Pelno sie kreci takich biedny po ulicach co chca na chleb. A jak chce im sie
            kupic to nagle przestaja byc glodni.
            • Gość: wojtek Re: Oszczędności IP: *.fsmw.math.uni.wroc.pl / *.fsmw.math.uni.wroc.pl 14.06.04, 09:33
              Przyznaje, ze sam mam mieszane uczucia jesli chodzi o dawanie wielu z tych osob
              ktore prosza o pieniadze. Niestety, zdarzalo mi sie, ze proszono mnie nie o
              pieniadze a o kupienie czegos do jedzenia. A najbardziej przykre jest widziec
              ile osob nie prosi o nic tylko grzebie w smietnikach szukajac czegos co moznaby
              sprzedac - takim osobom, szczegolnie starszym, daje bez proszenia i zawsze
              wtedy wydaje mi sie, ze cos nam poszlo troche nie tak jak mialo pojsc.
    • lamancza Re: Krasnoludki zza firanki 09.06.04, 11:49
      A może by powywieszać w oknach urzędników?
    • Gość: AKIM AHAID BUC TO TERAZ CZAS NA KROLEWNE SNIEZKE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 14:50
      a potem na jej plaszcz dlugi co spowije kolesiow Boniego,TUSKA,i PISKORSKIEGO z
      PLATFORMY OBYWATELSKIEJ JEST wiec co robic jest.nie bedziemy sie nudzic.
    • Gość: czas Re: Krasnoludki zza firanki IP: *.coxfiber.net 09.06.04, 16:19
      Biuro Promocji Miasta...i takie pierdoly!. Ci spece to przechodza sami siebie.
      Gazeta to pisze, nawet nazwisko podaje. Szkoda czasu...
      • wielki_czarownik Dobrze, że podaje nazwisko 09.06.04, 19:05
        Wiadomo teraz czyjej głowy się domagać i na kogo nie głosować jeśli się ten człowiek będzie bawił w politykę.
    • Gość: REWIDENT PO WYDAJE WIELKIE PIENIADZE NA UTRZYMANIE WLADZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 21:03
      a kto ich tam kontroluje wczesniej Giemza ,ktora w koncu wyladowala w
      sadzie.teraz skarbnikiem jest chrzestny dzieci prezydenta gieniusz nastepny
      wiec ile trzeba i co sie chce to daje.ale sie rzadzi ???ale do czasu do czasu.
      • Gość: Remito@ Krasnoludki opanowuja Wroclaw IP: *.032-153-6c756c90.cust.bredbandsbolaget.se 10.06.04, 11:18
        A moze by tak wszystkich urzednikow z prezydentem na czele przebrac w
        Krasnoludkowe ubranka?? Wtedy bedzie widac kto nalezy do "rodziny"
    • Gość: MaG NIE MA KOBIET KRASNOLUDKÓW !!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 09:33
      Każde dziecko to wie...
    • Gość: Kjan A ja chciałem głosować na PO w niedzielę... IP: *.core.lanet.net.pl 11.06.04, 23:19
      teraz wiem, że trzeba olać wybory, bo wszyscy u władzy są zdeprawowani i nie
      szanują publicznych pieniędzy. Nie warto się więc fatygować!
      • wielki_czarownik Głosuj na UPR!! 11.06.04, 23:26
        Oni chcą zmienić ten korupcjogenny system!
      • Gość: erni Re: A ja chciałem głosować na PO w niedzielę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.04, 10:24
        >teraz wiem, że trzeba olać wybory, bo wszyscy u władzy są zdeprawowani i nie
        >szanują publicznych pieniędzy. Nie warto się więc fatygować!

W zyciu nie slyszalem rownie głupich słów. Oni sa u władzy, a kto to sa ci oni?
        Kto ich tam stawia? Widac ze nie ma znaczenia dla ciebie kto wydaje twoje
        pieniadze.
        • Gość: wszechpolak Re: Zgodnie ze starym przysłowiem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.06.04, 17:54
          Indyk myślał o niedzieli ......!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka