wielki_czarownik 08.06.04, 20:59 Fajnie. 20000 PLN na taką pierdołę!! Ale my jesteśmy bogaci! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tomek_de Nie lubie ludzi, ktorym nigdy nic sie nie podoba. IP: 141.44.196.* 08.06.04, 21:12 Takie rzeczy nadaja charakter temu miastu i sprawiaja ze jest bardziej przyjazne. Pewnie dla ciebie sprowadzenie pomnika Fredry i Panoramy Raclawickiej to tez zbedne wydatki. Oby jak najwiecej takich inicjatyw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pimpf Złóż wniosek o warunki zabudowy IP: *.magma / *.magma-net.pl 08.06.04, 21:15 A cała ta przyjaźń znika jak za pociągnięciem czarodziejskiej różdżki. Bo nie wiesz czy i kiedy je dostaniesz - nie można wsadzić kaski i trochę przyspieszyć? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Nie lubie ludzi, ktorym nigdy nic sie nie pod IP: 213.199.196.* 08.06.04, 21:17 Myśle, ż ekrasnoludki sa zbyt mało eksploatowane przy promocji Wrocka. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Bądź poważny 08.06.04, 22:29 Co innego pomnik Fredry czy Panorama Racławicka a co innego firanka w gabinecie jakiegoś urzędnika. Fredrę widzi każdy turysta. A tą firankę kto zobaczy? Gdyby to była jakaś wybitnie wyeksponowana firanka - taka którą każdy by chcąc niechcąc widział to co innego. A tak? Równie dobrze można powiedzieć, że nowy skórzany fotel jakiegoś naczelnika pewnego urzędu nadaje miastu charakter. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Nie lubie ludzi, ktorym nigdy nic sie nie pod 09.06.04, 01:35 Gość portalu: tomek_de napisał(a): > Takie rzeczy nadaja charakter temu miastu i sprawiaja ze jest bardziej > przyjazne. Pewnie dla ciebie sprowadzenie pomnika Fredry i Panoramy > Raclawickiej to tez zbedne wydatki. > Oby jak najwiecej takich inicjatyw. O tak :) Teraz niech mi miasto zafunduje szklane foranki :) Ja chce w slimaki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truskaweczka Re: Krasnoludki zza firanki IP: 200.31.10.* 08.06.04, 21:38 A kto z rodziny Pani projektantki Barbary Dzikowskiej, "robi" w RM.?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dixi pixi Re: Krasnoludki zza firanki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.06.04, 23:25 Dogadali się na imprezie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wro4ever Re: Krasnoludki zza firanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 00:32 20 tys. ?????? to jest PARANOJAAAAAAAAA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Krasnoludki zza firanki 09.06.04, 01:34 Gość portalu: wro4ever napisał(a): > 20 tys. ?????? to jest PARANOJAAAAAAAAA!!! E tam. W stosunku do fontanny to taniocha. A przeciez tez jest to tylko pare kawalkow szkla, i to kunsztowniej wykonana :) To tylko dowodzi ze przeplacilismy za fontanne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: Nie ma jak to tradycja! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.06.04, 00:43 Kiedyś były sklepy za żółtymi firankami. Cieszy, że nie odcinamy się od przeszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dixi pixi Re: Nie ma jak to tradycja! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.06.04, 00:58 Niema historii nie ma narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Nie ma jak to tradycja! IP: *.core.lanet.net.pl 09.06.04, 01:16 Nowa świecka tradycja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zajaczek zabawa w Ratuszu trwa za nasze pieniadze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 07:53 jest to przyklad jak wydaje sie nie swoja forse na swiecidelka na podroze po swiecie.a urzadzili nam Polske,ze ludzie ie maja na zupe.to tfurcy Polski.grunt to buta i zadecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czepialska Oszczędności IP: *.lanet.net.pl 09.06.04, 09:01 No proszę, Państwowa kasa, a oszczędzać potrafi! Mogli przecież zapłacić dwa razy tyle! Widać, mamy troskliwy Magistrat! A krasnoludki ... w potrzebie to i dopomogą, poradzą ... Proponuję, by w każdym urzędniczym oknie zawiesić taką firankę. Ludzie, miast do urzędników, zgłaszali by swoje sprawy bezpośrednio do krasnoludków - nie od dziś wiadomo, że są bardziej życzliwe! Tu i tam przydałoby się też zawieśić "anielską" firankę - w ostateczności; dla trudnych i beznadziejnych spraw!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani hrabina Re: Oszczędności IP: *.wroclaw.mm.pl 09.06.04, 09:30 Bardzo ładny pomysł i piękny witraż. Dzieła sztuki kosztują. Gdyby wszyscy tak oszczędzali, jak autorzy poprzednich postów, to nie mielibyśmy wielu pięknych zabytków i dzieł sztuki. Na szczęście kiedyś znalazł się hojny sponsor i mamy co podziwiać. Tak przez wieki buduje się dorobek kulturalny ludzkości. Owszem można wszystko rozdać biednym, lecz co wtedy po nas pozostanie? Odpowiedz Link Zgłoś
jakub_wroclawski Uwaga naukowa do Nadszyszkownika Romaszkana 09.06.04, 11:22 Uprzejmnie chcialem zwrocic uwage Szanownemu Nadszyszkownikowi Romaszkanowi, ze - wedlug tradycyjnych zrodel filmowych - kobieta nie moze byc krasnoludkiem. Ale rozumiem, ze Nadszyszkownik Romaszkan przenosi do Szuflandii zwyczaje z Kingsazju... ---------------------------------- Ka Fe Bi Ba Be Ko Nik + woda, duzo wody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Oszczędności IP: *.fsmw.math.uni.wroc.pl / *.fsmw.math.uni.wroc.pl 11.06.04, 15:16 To prawda, w zadnym ale to zadnym wypadku nie nalezy nic dawac biednym! Bo to nie tylko sa pieniadze wyrzucone w bloto - taki biedny moglby sobie za te pare groszy cos do zjedzenia czy picia kupic, przetrawil by to i wydalil potem z organizmu i wiadomo co by z takich pieniedzy zostalo: pieniadze wyrzucone w g...o. Jestem przekonany, ze pani ma jednakowo dobre pomysly jak sie tych biednych pozbyc, ale prosze sie nimi NIE dzielic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Re: Oszczędności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.04, 10:22 Pelno sie kreci takich biedny po ulicach co chca na chleb. A jak chce im sie kupic to nagle przestaja byc glodni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Oszczędności IP: *.fsmw.math.uni.wroc.pl / *.fsmw.math.uni.wroc.pl 14.06.04, 09:33 Przyznaje, ze sam mam mieszane uczucia jesli chodzi o dawanie wielu z tych osob ktore prosza o pieniadze. Niestety, zdarzalo mi sie, ze proszono mnie nie o pieniadze a o kupienie czegos do jedzenia. A najbardziej przykre jest widziec ile osob nie prosi o nic tylko grzebie w smietnikach szukajac czegos co moznaby sprzedac - takim osobom, szczegolnie starszym, daje bez proszenia i zawsze wtedy wydaje mi sie, ze cos nam poszlo troche nie tak jak mialo pojsc. Odpowiedz Link Zgłoś
lamancza Re: Krasnoludki zza firanki 09.06.04, 11:49 A może by powywieszać w oknach urzędników? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AKIM AHAID BUC TO TERAZ CZAS NA KROLEWNE SNIEZKE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 14:50 a potem na jej plaszcz dlugi co spowije kolesiow Boniego,TUSKA,i PISKORSKIEGO z PLATFORMY OBYWATELSKIEJ JEST wiec co robic jest.nie bedziemy sie nudzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czas Re: Krasnoludki zza firanki IP: *.coxfiber.net 09.06.04, 16:19 Biuro Promocji Miasta...i takie pierdoly!. Ci spece to przechodza sami siebie. Gazeta to pisze, nawet nazwisko podaje. Szkoda czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Dobrze, że podaje nazwisko 09.06.04, 19:05 Wiadomo teraz czyjej głowy się domagać i na kogo nie głosować jeśli się ten człowiek będzie bawił w politykę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REWIDENT PO WYDAJE WIELKIE PIENIADZE NA UTRZYMANIE WLADZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 21:03 a kto ich tam kontroluje wczesniej Giemza ,ktora w koncu wyladowala w sadzie.teraz skarbnikiem jest chrzestny dzieci prezydenta gieniusz nastepny wiec ile trzeba i co sie chce to daje.ale sie rzadzi ???ale do czasu do czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remito@ Krasnoludki opanowuja Wroclaw IP: *.032-153-6c756c90.cust.bredbandsbolaget.se 10.06.04, 11:18 A moze by tak wszystkich urzednikow z prezydentem na czele przebrac w Krasnoludkowe ubranka?? Wtedy bedzie widac kto nalezy do "rodziny" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaG NIE MA KOBIET KRASNOLUDKÓW !!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 09:33 Każde dziecko to wie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kjan A ja chciałem głosować na PO w niedzielę... IP: *.core.lanet.net.pl 11.06.04, 23:19 teraz wiem, że trzeba olać wybory, bo wszyscy u władzy są zdeprawowani i nie szanują publicznych pieniędzy. Nie warto się więc fatygować! Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Głosuj na UPR!! 11.06.04, 23:26 Oni chcą zmienić ten korupcjogenny system! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Re: A ja chciałem głosować na PO w niedzielę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.04, 10:24 >teraz wiem, że trzeba olać wybory, bo wszyscy u władzy są zdeprawowani i nie >szanują publicznych pieniędzy. Nie warto się więc fatygować! W zyciu nie slyszalem rownie głupich słów. Oni sa u władzy, a kto to sa ci oni? Kto ich tam stawia? Widac ze nie ma znaczenia dla ciebie kto wydaje twoje pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszechpolak Re: Zgodnie ze starym przysłowiem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.06.04, 17:54 Indyk myślał o niedzieli ......! Odpowiedz Link Zgłoś