Dodaj do ulubionych

Leją piwo, sprzedają oscypki, czyli ludzie stre...

10.06.12, 09:36
Gościmy ludzi z różnych krajów, ale fajne jest to, że tu w strefie wszyscy starają się być razem, wspólnie kibicować i pić.

alkohol to podstawa dla tłuszczy. zamiast uczyc sie jezykow obcych, mlodzi wola fizyczna prace za 6zl/h.

nie mamy przyszlosci, oj nie
Obserwuj wątek
    • Gość: qomentator Re: Leją piwo, sprzedają oscypki, czyli ludzie st IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.12, 09:45
      Na naukę języków też trzeba zarobić, bo to jak uczą w szkołach woła o pomstę do nieba. A nie każdy ma bogatych rodziców, którzy zapłacą za kurs w szkole językowej!
      • Gość: Emu Re: Leją piwo, sprzedają oscypki, czyli ludzie st IP: *.ghnet.pl 10.06.12, 09:57
        To ja chętnie się wybiorę na ten mini plac zabaw:)
        • Gość: ubu król Prowokacja !!! IP: *.play-internet.pl 10.06.12, 11:00
          Co to za wpuszczanie Ludzi do strefy kibiców ?? Skandal, panie !
    • globus_polski Leją piwo, sprzedają oscypki, czyli ludzie stre... 10.06.12, 10:00
      Śliczne ma Opole reprezentantki :)
      • Gość: k-ce Re: Leją piwo, sprzedają oscypki, czyli ludzie st IP: *.c201.msk.pl 10.06.12, 10:19
        Chyba przejadę się do Opola...;)
      • Gość: roman Re: Leją piwo, sprzedają oscypki, czyli ludzie st IP: *.30.57.95.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.06.12, 10:49
        Tutaj wiecej jej fotek :
        www.maxmodels.pl/pinkcupcake,0.html
        pinkcupcake-karolinaszober.blogspot.com/search?updated-max=2010-11-22T15:59:00%2B01:00&max-results=3
        • Gość: swan Re: Leją piwo, sprzedają oscypki, czyli ludzie st IP: 89.174.254.* 10.06.12, 11:02
          fajna ale ma jednak jeden drobny mankament; cycków chyba nie ma...
          Nie można przecież cały czas gapić się w jej śliczne oczy i takie cycki są po prostu konieczne...
          • 33qq Re: Leją piwo, sprzedają oscypki, czyli ludzie st 10.06.12, 22:06
            No cóż, musisz się onanizować przy innych zdjęciach
      • Gość: mihihi Re: Leją piwo, sprzedają oscypki, czyli ludzie st IP: *.wroclaw.vectranet.pl 10.06.12, 10:49
        dziewcze nie jest przypadkowym odkryciem.
        pinkcupcake-karolinaszober.blogspot.com/
        • Gość: eh Re: Leją piwo, sprzedają oscypki, czyli ludzie st IP: 62.233.246.* 10.06.12, 11:07
          czerstwe te sesje. już mi przeszło.
          • swan_ganz Re: Leją piwo, sprzedają oscypki, czyli ludzie st 10.06.12, 11:13
            czerstwe te sesje. już mi przeszło.

no więc właśnie... Dziewczyna jest ładna tylko potrzebuje oka profesjonalisty...
            Karolina pisz na priva...
      • Gość: eh Re: Leją piwo, sprzedają oscypki, czyli ludzie st IP: 62.233.246.* 10.06.12, 11:05
        szkoda że to nie Polka a Hanyska.
        • globus_polski Re: Leją piwo, sprzedają oscypki, czyli ludzie st 10.06.12, 20:19
          Anatomią się nie różnią :)
          A tak swoją drogą to w czym Hanyska gorsza?
          Mnie tam się ona podoba i może byc nawet z Marsa.
        • Gość: gość Re: Leją piwo, sprzedają oscypki, czyli ludzie st IP: 149.156.167.* 11.06.12, 09:38
          Trzeba być wybitnie głupim, żeby dzielić Polaków i Hanysów...
    • Gość: filmowkowaetjudap1 a gdzie słynne wrocławskie cichodajki? IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.12, 10:03
      może by tak o nich nakręcić dokument?
    • seboc I to jest fajna strona ME 10.06.12, 10:24
      Pracowici, zaradni, pozytywni i otwarci ludzie.
      Z drugiej strony są gospodarze przekrętów, Kapler, Drzewko, Tusk, Nowak i kupa innych dziadów, którzy zarobili kokosy a postawą i klasą daleko im do małych żuczków z artykułu.
      S.
      • Gość: xcd Re: I to jest fajna strona ME IP: *.w90-9.abo.wanadoo.fr 10.06.12, 10:30
        Pracowici?

Buehe, preciez to prawie niewolnictwo 6zl... czyli 1,5 euro za godzine pracy z ta dzicza.
        • pochodna.dx Re: I to jest fajna strona ME 10.06.12, 10:38
          Warto jednak zainwestować. Praca w międzynarodowym środowisku do dobry wpis do CV, zwłaszcza dla ludzi młodych. Poza tym daje sporo doświadczenia. Sam też za młodu udzielałem się jako wolontariusz w międzynarodowych imprezach (faktem jest, że w skromniejszych, ale takie były czasy) i dało mi to sporo doświadczenia, które przydało się później.
          • Gość: dsf Re: I to jest fajna strona ME IP: *.w90-9.abo.wanadoo.fr 10.06.12, 11:05
            Uwielbiam czytac takich jak Ty ktorzy prace z bydlem za 1,5 euro/h nobilituja i staraja sie szukac pozytywnych aspektow. Wystarcza 1-2 aby doglebnie poznac specyfike tej pracy jak juz musisz zbierac doswiadzenie,reszta to strata czasu. Poza tym za duzo sie naczytales darmozjadow z HR, praca w miedzynarodowym srodowisku, LOL poki co teks dnia, dodaj jeszcze mlody i dynamiczny zespol :P
            • pochodna.dx Re: I to jest fajna strona ME 10.06.12, 13:37
              Powiem Ci tak. Przez kilka lat byłem szefem (shift manager) dużej wielonarodowościowej grupy kierowców w brytyjskim przedsiębiorstwie. Gdyby nie wcześniejsze otrzaskanie się w wolontariacie i nie tylko (np. na mistrzostwach świata w kajakarstwie i wioślarstwie) podejrzewam, że podczas okresu obserwacyjnego (w Anglii to 13 tygodni) nie poradziłbym sobie z pracą. Duża nerwowość, napór kierowców wyjeżdżających o tej samej godzinie, konieczność szybkiej zmiany języka (głównie ang., niem., rosyjski i polski), wielość akcentów lokalnych... Poza tym kierowcy do świętych, jak wiadomo, nie należą. Takie doświadczenia mogą naprawdę być cenne. Pozdrawiam.
              • tomek854 Re: I to jest fajna strona ME 10.06.12, 20:30
                OMG, Shift Manager w wielonarodowościowej grupie kierowców! ;-) Aż cały drżę ;-) Szkoda, że gadamy tylko przez internet, bo chciałbym móc Cię dotknąć ;-) To naprawdę brzmi dumnie...

ale... czekaj... przecież to nie jest żadne wielkie halo ;-) Założę się że żaden z Twoich kierowców nie chciałby się z Tobą zamienić na prace :-D
                • Gość: :)ciekawy Re: I to jest fajna strona ME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 22:00
                  pochwal się swoim zawodem:)
                  czyzby kolejny przekonany o swojej boskosci informatyk?
                  pierwszego dnia za kółkiem zsikalbys sie w majtki ,
                  • tomek854 Re: I to jest fajna strona ME 10.06.12, 23:21
                    Gość portalu: :)ciekawy napisał(a):

> pochwal się swoim zawodem:)

Wyuczony - nauczyciel fizyki
                    Wykonywany - tu trochę sprawa się komplikuje, bo wróciłem na uczelnię, a dorabiam sobie biorąc zlecenia jako kurier (ale taki dalekobieżny), tłumacz i niezależny dziennikarz.

> czyzby kolejny przekonany o swojej boskosci informatyk?

Błeee, nie, nic z tych rzeczy. Aczkolwiek informatycy faktycznie mają w życiu fannie :-)

> pierwszego dnia za kółkiem zsikalbys sie w majtki ,

Kulą w płot, mój drogi współforumowiczu. Za kółkiem dorywczo bywam od 10 lat a kilka lat spędziłem pracując na pełny etat jako kierowca ciężarówki ;-)

Tu jeden z filmików z tych czasów:

A tu jeden całkiem świeżutki, bo czasem jednak wsiadam za kółko czegoś większego, żeby nie wypaść z wprawy:

:-)
                    • tomek854 Re: I to jest fajna strona ME 10.06.12, 23:35
                      tomek854 napisał:
                      > Tu jeden z filmików z tych czasów:

Coś mi się pomieszały linki, to miałbyć ten pierwszy
                • pochodna.dx Re: I to jest fajna strona ME 10.06.12, 22:32
                  >ale... czekaj... przecież to nie jest żadne wielkie halo ;-) Założę się że żade
                  > n z Twoich kierowców nie chciałby się z Tobą zamienić na prace :-D

Zważywszy na zarobki, pewnie że nie :) Jednak kierowcy są tu sowicie opłacani, na pewno lepiej od kadry menedżerskiej najniższego szczebla. Masz rację. Trzeba było zamiast uczyć się języków, uczyć się kierować. A sama praca, niezależnie co byś powiedział i jak się śmiał, do najłatwiejszych nie należy. Zawsze najniższy szczebel dostaje najmocniej po d... Pozdrawiam. A co dotknięcia - jak wpadniesz do UK, zapraszam na cydra.
                  • tomek854 Re: I to jest fajna strona ME 10.06.12, 23:30
                    pochodna.dx napisał:
                    >
                    > Zważywszy na zarobki, pewnie że nie :) Jednak kierowcy są tu sowicie opłacani,
                    > na pewno lepiej od kadry menedżerskiej najniższego szczebla.

Tak znowu bym się nie rozpędzał z tymi płacami kierowców - naprawdę opłacani są kiepsko. To po prostu wyrobnicy z biura są opłacani jeszcze gorzej. I mają nudniejszą pracę.

Teraz pracuję (dorywczo) w średniej wielkości firmie kurierskiej. W życiu bym się nie zamienił z naszymi spedytorami na robotę - nawet jak zarabiają więcej... Po prostu, robota biurowa w porównaniu do kierowania to jest odmóżdżacz. Wiem, bo czasem robię też inne rzeczy w naszej firmie niż zwiedzanie świata przy fajnej muzyce ;-)

Masz rację. Trzeba
                    > było zamiast uczyć się języków, uczyć się kierować.

Jedno drugiemu nie przeszkadza. Ja mam prawko kat. C i mowię w trzech językach (a dogadam się w czterech albo i pięciu).

A sama praca, niezależnie
                    > co byś powiedział i jak się śmiał, do najłatwiejszych nie należy.

Och ja wiem doskonale, że ona nie należy do łatwych. Miałem taki epizod że przez jakieś dwa tygodnie zarządzałem flotą 40 solówek i pięciu tirów... Strasznie upierdliwa robota.

Tylko, że to, że nie jest łatwa nie znaczy, że jest to coś, czym by się należało szczycić... Rozładowywanie ciężarówek też jest ciężką harówką, a jednak mało kto by się tym szczycił, nawet jeśli by to się odbywało w międzynarodowej atmosferze (a jeśli jednak warto, to ja przez jakiś czas zajmowałem się właśnie tym w towarzystwie międzynarodowym szkocko-węgiersko-pakistańsko-afgańsko-turecko-hinduskim :-) )

Zawsze najniż
                    > szy szczebel dostaje najmocniej po d... Pozdrawiam.

To prawda, dlatego zgadzam się z Tobą że nawet takie głupie prace jak polewanie piwa kibicom na Euro warto zamieszczać w CV - bo pokazują, że dana osoba cięzkiej pracy się nie boi. Ale żeby się tym szczycić, tak jak Ty to robisz, ubierając to w piękne słowka o międzynarodowym środowisku i takie rzeczy - no nie rozśmieszaj mnie.

A co dotknięcia - jak wpad
                    > niesz do UK, zapraszam na cydra.

Już tu mieszkam od 6 lat, w tej chwili jednak piję Crabbie's ;-)
                    • pochodna.dx Re: I to jest fajna strona ME 11.06.12, 13:29
                      Bo to było dość międzynarodowe środowisko, co nie ułatwiało sprawy. Sam wiesz, że "z zewnątrz" to brzmi o wiele bardziej dostojnie niż jest w rzeczywistości. Tak naprawdę to kupa dodatkowych problemów, konfliktów, nieporozumień. Ponieważ sam jesteś z logistyki, nie będę Cię zadręczał opowieściami :) Natomiast wcale się tym nie szczycę, może trochę masz rację, głupio zabrzmiało, trochę źle to odebrałeś. Chodziło mi o co innego - o nabieranie doświadczenia. Tak jak bynajmniej nie jest to moja praca marzeń, to co naprawdę lubię i na czym się znam, robiłem w Polsce - ale to temat na zupełnie odrębną opowieść.

Tak na marginesie - nie rozmawiamy ze sobą po raz pierwszy, zmieniłem nicka po prostu. Kiedyś dyskutowaliśmy na tematy maturalne i (o ile dobrze pamiętam) językþw skandynawskich. Pozdrawiam.
                      • tomek854 Re: I to jest fajna strona ME 11.06.12, 22:20
                        pochodna.dx napisał:
                        > Natomiast wcale
                        > się tym nie szczycę, może trochę masz rację, głupio zabrzmiało, trochę źle to
                        > odebrałeś. Chodziło mi o co innego - o nabieranie doświadczenia. Tak jak bynajm
                        > niej nie jest to moja praca marzeń, to co naprawdę lubię i na czym się znam, ro
                        > biłem w Polsce - ale to temat na zupełnie odrębną opowieść.

No to tak to się zgadzam - jak już pisałem powyżej - szczycić się nie, ale wstydzić też się nie ma czego ;-)
                        >
                        > Tak na marginesie - nie rozmawiamy ze sobą po raz pierwszy, zmieniłem nicka po
                        > prostu. Kiedyś dyskutowaliśmy na tematy maturalne i (o ile dobrze pamiętam) jęz
                        > ykþw skandynawskich. Pozdrawiam.

Mam pewne podejrzenie, ale nie jestem pewien, nie miałbyś ochoty się przypomnieć na mejla? Gazeciany przychodzi na mojego podstawowego ;-)
                        • Gość: swan Re: I to jest fajna strona ME IP: 89.174.254.* 12.06.12, 08:11
                          Mam pewne podejrzenie, ale nie jestem pewien

ja też mam pewne podejrzenia; myślę, ze to Breivik... Anders Behring Breivik..
          • Gość: swan Re: I to jest fajna strona ME IP: 89.174.254.* 10.06.12, 11:06
            podawanie piwa anglikom czy niemcom to twoim zdaniem ważne doświadczenie życiowe na które pracodawcy zwracają uwagę?
            • pochodna.dx Re: I to jest fajna strona ME 10.06.12, 12:57
              Jeśli szukają kogoś do międzynarodowego teamu, wezmą to pod uwagę.
              • swan_ganz Re: I to jest fajna strona ME 10.06.12, 13:08
                Jeśli szukają kogoś do międzynarodowego teamu, wezmą to pod uwagę.

nie wydaje mi się by podawanie piwa komukolwiek miało jakiekolwiek znaczenie.. Chyba, ze pisząc "międzynarodowy team" masz na myśli jakąś biedronkę albo mcdonalda...
          • Gość: .... Re: I to jest fajna strona ME IP: *.177.83.114.energint.net 10.06.12, 11:14
            dla tych co nie zrozumieli to był mam nadzieję czarny humor:
            'Praca w międzynarodowym środowisku do dobry wpis do
            > CV, zwłaszcza dla ludzi młodych. Poza tym daje sporo doświadczenia.'

jak miałem 17 lat to pisaliśmy software z ludźmi z Niemiec i UK. Nie miałem prawie nic kasy z tego ale to hobby się opłaciło zawodowo.

Praca w międzynarodowym środowisku to np. projektowanie układów scalonych albo oprogranowania w firmie w Niemczech czy USA, co ewentualnie z innej bajki wolontariat jako lekarz czy inżynier w najbiedniejszej Afryce.

a nie jakieś stanie za ladą w mięsnym czy przy serze....

ps. Niektórzy są w stanie uwierzyć że to w CV można wpisać.
            a później krzyk: nie ma praaaaacyyyy !!!!
            • Gość: jelonki wolontariat? IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.06.12, 11:39
              wolontariat to mozna uprawiac dla glodujacych dzieci w afryce, ofiar tsunami itp ludzi ktorzy sobie nie radza a nie dla zapasionych swin z uefa ktore zarabiaja na turnieju miliardy euro kosztem studentow pracujacych za free...
              • pochodna.dx Re: wolontariat? 10.06.12, 12:58
                Nie uogólniaj.
                • Gość: As Haha, wolntariat, padnę zaraz IP: *.play-internet.pl 10.06.12, 13:04
                  On nie uogólnia, to są fakty. Caritas, Owsiak, Polska Akcja Humanitarna itp., a także małe domy dziecka czy spokojnej starości to są miejsca gdzie uprawia się wolontariat. To, co się odbywa w tej strefie kretyna to jest dojenie ogłupionej młodzieży przez milionerów, o czym tu w ogóle dyskutować?
                  • pochodna.dx Re: Haha, wolntariat, padnę zaraz 10.06.12, 13:45
                    Powiedz, czy ja kiedykolwiek użyłem w stosunku do tych ludzi słowa wolontariat?
                  • Gość: aen Re: Haha, wolntariat, padnę zaraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 18:05
                    Caritas, Polska Akcja Humanitarna p Ochojskiej i wolontariat hahah akurat to ma niewiele z wolontariatem wspólnego pokaż co takiego dobrego robi PAH i Caritas więcej robi dla kościołów w Polsce niż dla ludzi weź człowieku nie ośmieszaj się bo taki kabaret że boki zrywać. Ci młodzi ludzie co są w strefie kibica to jest ich wybór nikt ich do tego nie zmusza jak widać ogłupiony jesteś ty skoro wierzysz w to jak działa Caritas i PAH
                    • Gość: As Re: Haha, wolntariat, padnę zaraz IP: *.play-internet.pl 10.06.12, 20:11
                      Tak, masz racje, haha. Młodzi co dają ciała Carlsbergowi to faktycznie bardziej pożyteczne niż pieniadze na potrzebujące dzieci, weź człowieku wejdź na skajtałer i skocz na bańkę, oszczędź światu swoich "przemyśleń".
                      • Gość: aen Re: Haha, wolntariat, padnę zaraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.12, 01:23
                        Jak widać nie zrozumiałeś mojej poprzedniej wypowiedzi, albo zrozumiałeś ją tak jak ci wygodnie gdzie ja pisałem że lepiej jak młodzi ludzie pracują w takich strefach kibica niż np zbieranie pieniędzy dla potrzebujących dzieci napisałem jedynie że to jest ich sprawa i wybór myślisz że taki Caritas przekazuje wszystkie pieniądze na ten cel na który są zbierane wątpię wole przekazać pieniądze na organizacje które walczą o prawa zwierząt lub na hospicjum gdzie przebywają chore dzieci niż dać je takiemu Caritasowi którego działalność nie jest dla mnie jasna nic nie mam do WOŚP i Jurka Owsiaka i na przyszłość grzeczniej
                        • Gość: As Re: Haha, wolntariat, padnę zaraz IP: *.play-internet.pl 11.06.12, 08:04
                          Działalnośc Caritasu nie jest dl aciebie jasna, bo nie chce ci się przeczytać ich statusu, tam jest wszystko opisane i kazdy katolik doskonale zdaje sobie z tego sprawe, gdy przekazuje im pieniądze. Cytuje:
                          Działalność Caritas w 2006 roku:

* 1017 placówek Caritas w Polsce i na świecie,
                          * 4495 pracowników,
                          * 69440 wolontariuszy,
                          * 109 tys. dzieci, którym sfinansowano wakacje,
                          * 1,5 mln osób potrzebujących, którym udzielono pomocy różnego rodzaju,
                          * 150 tys. dzieci dożywianych codziennie,
                          * 47 tys. dzieci uczęszczających do świetlic socjoterapeutycznych,
                          * 1086 dzieci objętych indywidualną opieką w programie wyrównywania szans edukacyjnych "Skrzydła",
                          * 38 tys. dzieci uczęszczających na zabiegi rehabilitacyjne,
                          * pomoc zagraniczna skierowana do ofiar trzęsień ziemi w Indonezji, Pakistanie i Azji Południowo-Wschodniej

Finanse w 2006 roku:

* wpływy w sumie - 239,8 mln zł,
                          * pomoc w sumie udzielona w kraju i za granicą - 234 mln zł,
                          * pomoc udzielona w Polsce - 229 mln zł

Koszty własne Caritas to ok 2,5% (zgodnie z prawem fundacje mogą przeznaczać do 10% wpływów na koszty własne).
                          Na stronach Caritas sa dokładne raporty roczne, sprawozdania są kontrolowane co roku przez organy państwa. Mity o tym,że Caritas większość kasy zebranej przekazuje na nowe samochody biskupów tworzą oszołomy od Palikota i tym podobne towarzystwo.
                          Przypominam,że także nie cała kasa z orkiestry Owsiaka idzie na dzieci, częśc jest na działalność fundacji a około miliona rocznie na organizację koncertu w lecie. Nie mówię tego,zeby krytykować Owsiaka, wrzucam i do jego puszek i daje na świece Caritasu.
                          I nie mam nic przeciwko pracy w takim miejscu jak strefa kibica, żadna praca nie hańbi, śmieszy mnie tylko, jak niektóre osoby (nie mówię,że ty) próbują wmawiac światu, jakie to wspaniałe i szczytne zajęcie i nazywają ich wolontariuszami, to żałosne i tyle.
            • Gość: heh Re: I to jest fajna strona ME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 21:50
              wspolczuję 17 lat ,a ty tkwiles przed kompem,
              >
              > Praca w międzynarodowym środowisku to np. projektowanie układów scalonych albo
              > oprogranowania w firmie w Niemczech czy USA, co ewentualnie z innej bajki wolon
              > tariat jako lekarz czy inżynier w najbiedniejszej Afryce.
              >
              jasne i dodaj jeszcze astronauta na międzynarodowej stacji kosmicznej ,
              jp na jakims swiecie zyjesz?
          • Gość: Łoś_bimbacz Manifest leminga: I to jest fajna strona ME IP: *.ip.netia.com.pl 10.06.12, 17:02
            >Warto jednak zainwestować. Praca w międzynarodowym środowisku do dobry wpis do
            > CV, zwłaszcza dla ludzi młodych. Poza tym daje sporo doświadczenia.

Manifest leminga, kandydata do pracy na plantacji w międzynarodowym środowisku w specjalnej strefie ekonomicznej na umowe smieciową:)

Formację leminga trzeba rozpoczynać już po maturze, potem bywa oporny, bo nawet zbierając szparagi zarobi więcej i nie będzie już pracował dla Międzynarodówek Kopaczy i innych Leśnych Dziadków, którzy latają prywatno-służbowymi odrzutowcami:)
          • Gość: zzz buahahahahah IP: 195.82.180.* 10.06.12, 17:09
            Przepraszam, za tą reakcję ale sam mnie sprowokowałeś :)

Gadasz jak prawdziwy sprzedawca, próbujący sprzedać g... jako cukierek.

Ja rozumiem, że jak się studiuje to człowiek chce dorobić na wakacje to człowiek ima się różnych zajęć - sam to robiłem studentem będąc. Poznało się wartość pieniędzy i miało się parę groszy w kieszeni. Nie były to z pewnością kamienie milowe w rozwoju mojej kariery. Nie chwaliłem się tym jakoś specjalnie w CV....,

Praca w międzynarodowym środowisku to oczywiście żart, opanowanie po angielsku cen oraz zwrtów typu: "fenk ju", "aj alredy haw a bojfrend", "not intrested", "get jor hends of maj brests" niekoniecznie poprawi jego biegłość w rozmowach i negocjacjach biznesowych

Bilans z tego jest taki sobie - miejsca pracy znikną tak szybko jak się pojawiły, kto wie czy nie zaraz po odpadnięciu biało-czerwonych z ME. Do ZUSu i kasy państwowej też nie wpadnie ani złotówki (przynajmniej od tych, którzy się uczą i będzie to jedyna praca w tym roku). Jak pojadą na wakacje do Polski to przynajmniej zasilą portfele polskich pracodawców, w przeciwnym wypadku zarobią straganiarze w Egipcie, Chorwacji, Turcji itd.
            • Gość: Pako Re: buahahahahah IP: *.play-internet.pl 10.06.12, 17:58
              :)Nic dodać, nic ująć:)
        • Gość: seboc Re: I to jest fajna strona ME IP: *.215.114.84.dynamic.cablesurf.de 10.06.12, 11:23
          Tak. Bo im się chce. Bo są ciekawi tego wydarzenia. Bo chcą mieć wpis w CV. Bo nie mają innego wyjścia. Robią to jednak, wykonują pracę (oczywiście - to nie zajęcia marzeń) uczciwie i z przekonaniem. Za to należy takich ludzi docenić.
          S.
        • Gość: Pyjter Re: I to jest fajna strona ME IP: *.microchip.net.pl 10.06.12, 11:59
          Nie przesadzajmy - to są w większości ludzie w okolicach matury, chcą się dalej uczyć. Zdobędą zawód, to i będą pracować w prawdziwej pracy, u prawdziwego pracodawcy za prawdziwą kasą. To jest tylko praca dorywcza, tymczasowa. Większość osób bez większego doświadczenia zawodowego, zwłaszacza w zawodzie barmana.
    • Gość: eh Re: Leją piwo, sprzedają oscypki, czyli ludzie st IP: 62.233.246.* 10.06.12, 10:44
      Oja Karolina Szober wyjdź za mnie!
      • Gość: Karolina Szober Re: Leją piwo, sprzedają oscypki, czyli ludzie st IP: *.nplay.net.pl 10.06.12, 11:41
        A duży masz majątek?
        • Gość: pysio Re: Leją piwo, sprzedają oscypki, czyli ludzie st IP: *.aster.pl 10.06.12, 11:48
          kokosow nie zarobia bo maja 10 pln za godzine.
    • Gość: swan Re: Leją piwo, sprzedają oscypki, czyli ludzie st IP: 89.174.254.* 10.06.12, 11:04
      własnie problem w tym, ze ich nie ma... Ty chyba prawdziwych cycków nie widziałeś...
    • Gość: :-) Karolina Szober to modelka: IP: *.internetia.net.pl 10.06.12, 11:50
      pinkcupcake-karolinaszober.blogspot.com/2011/08/may-backstage-z-sesji-dla-play.html
      • Gość: As Z twarzą jak wiadro. IP: *.play-internet.pl 10.06.12, 13:01
        Wszedłem na jej stronę i jeśli takie osoby sa modelkami to nie wiem co reklamują?Pomoc po nieudanych operacjach plastycznych chyba. Albo ktoś namieszał w fotoshopie albo ma rzeczywiście twarz jak poobijane wiadro, z jakąś śmieszną spiczasta bródką. W Vogue to nawet by kawy podawac nie mogła a co wy mówicie o modelce. Zawołam sasiadkę, zrobie jej kilka zdjęć i założy sobie też stronę jaka to wielka modelka jest,żenada.
        • swan_ganz Re: Z twarzą jak wiadro. 10.06.12, 13:06

co chciałeś przekazać tym postem poza jednym; za wszelką cenę dokopać tej dziewczynie?
          • Gość: As Re: Z twarzą jak wiadro. IP: *.play-internet.pl 10.06.12, 14:43
            Dlaczego dokopać?Nie pisze,ze jest idiotką czy coś w tym stylu, tylko oceniam jak wygląda, to normalne,że tak się ocenia osoby zarabiających na życie swoim ciałem. W mojej ocenie ma fatalną twarz, jak na modelkę i tyle. Może mając problemy z estetyką oceniasz to inaczej, twoja sprawa, ale nie ma to nic wspólnego z chęcią dokopywania komukolwiek.
            • Gość: aen Re: Z twarzą jak wiadro. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 15:01
              A ty jesteś taki specjalista od estetyki i ogólnie od wszystkiego?? gdzie jest powiedziane że jest modelką parę zdjęć na jakieś stronie o tym raczej nie świadczy jakby nią była nie pracowała by w strefie kibica pomyśl trochę
              • Gość: As Re: Z twarzą jak wiadro. IP: *.play-internet.pl 10.06.12, 17:59
                To nie ja tak twierdziłem, tylko moi przedmówcy pisali,ze to modelka i dali namiar na jej stronę. Pani ma rzekomo sesje modowe do różnych produktów i promuje się jako modelka. A to , jak jej w tym idzie właśnie dobitnie pokazuje obecna praca...
                • Gość: aen Re: Z twarzą jak wiadro. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 19:21
                  Nie mi oceniać jak jej idzie w tym co robi może nawet pracować jako hostessa przy promocji jakiś produktów nie moje zmartwienie jej sprawa i coś ty się jej tak uczepił na tym zdjęciu nr 4 w galerii nawet ładnie wyszła nie mów tamte zdjęcia z tamtej strony co ktoś dał to jakieś marne są fakt
                  • globus_polski Re: Z twarzą jak wiadro. 10.06.12, 20:38
                    Dzięki za wszystkie posty w obronie Karoliny.
                    Szkoda, że coraz rzadziej spotyka się kulturalne i wyważone wypowiedzi.

BTW Dziekuję także swan_ganz
                • Gość: z. Re: Z twarzą jak wiadro. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 21:53
                  > To nie ja tak twierdziłem, tylko moi przedmówcy pisali,ze to modelka i dali nam
                  > iar na jej stronę. Pani ma rzekomo sesje modowe do różnych produktów i promuje
                  > się jako modelka. A to , jak jej w tym idzie właśnie dobitnie pokazuje obecna p
                  > raca..
                  pokaż swoją laskę albo matkę ,wstyd! jak można w tak obrzydliwy sposób komentować czyjeś zdjęcia ,to dlatego internet jest takim śmietnikiem
                  ps.
                  pokaż swoją facjatę.
          • Gość: almatea Re: Z twarzą jak wiadro. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.06.12, 14:44
            ale on ma rację... marne sesje, przeciętne rysy twarzy, tandetne stylizacje, nic ciekawego...
            • swan_ganz Re: Z twarzą jak wiadro. 10.06.12, 15:03
              ale on ma rację... marne sesje, przeciętne rysy twarzy, tandetne stylizacje, nic ciekawego...

czym innym jest krytyka, rzeczywiście słabej sesji zdjęciowej czy nawet urody tej dziewczyny a zupełnie czymś innym jej chamskie obrażanie...
              Ona tu nie jest anonimowa, tak jak ja czy Ty, politykiem z ambicjami do urządzania nam życia tez nie jest więc należy brać na to poprawkę zostawiając tu swoje "opinie"...

Naprawdę nie rozróżniasz między krytyką (wszystko jedno czy zasłużoną czy nie..) a zwykłym pluciem?
              • Gość: aen Re: Z twarzą jak wiadro. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 17:32
                @swan_ganz

Pewnie masz racje należy zaznaczyć że czym innym jest jak mówisz krytyka, a zupełnie czym innym obrażanie danej osoby w tym wypadku tej dziewczyny, ale widać nie wszyscy dostrzegają tę znaczącą różnice. Komentować obrażać drugą osobę to każdy potrafi i nikt tu nikomu nie każe jej uwielbiać i też nie zabrania krytykować bo jak kto do tego podchodzi to już jest kwestia tego jak kto jest wychowany to na to nie mamy wpływu taki myśli sobie że w internecie to mu wszystko wolno obrażać kogo chce otóż nikt nie ma takiego prawa komentarze są od wyrażania opinii a nie od obrażania
          • Gość: aen Re: Z twarzą jak wiadro. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 14:45
            Pewnie nic mądrego bo co taki kretyn jak on może przekazać
        • Gość: aen Re: Z twarzą jak wiadro. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 14:40
          O jej to wołaj tę sąsiadkę zakładaj stronę narób jej zdjęć co to kogo obchodzi. I co chciałeś osiągnąć tym nędznym komentarzem żenadę to ty tutaj odstawiasz
          • Gość: As Re: Z twarzą jak wiadro. IP: *.play-internet.pl 10.06.12, 14:44
            Wołam, wołam.
        • Gość: Goliat Re: Z twarzą jak wiadro. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.12, 02:41
          Twój komentarz był napisany tylko i wyłącznie z zazdrości. Albo jesteś zakompleksionym typem, który siedzi cały dzień przed komputerem i nie ma nic z życia bo jest obleśny, brzydki tępy etc., albo możesz być kobietą ( mógłbym sugerować się nickiem odnośnie sprawy Twojej płci, jednak wybacz, ale jestem zbyt leniwy by sprawdzać ), która po prostu zazdrości, zazdrości rozumiesz?
          W zasadzie gó... mnie to obchodzi kim jesteś, zazdrość człowieku nic więcej. Leć po aparat i biegiem do sąsiadki pstrykać zdjęcia, chociaż wątpię, że Ci wgl drzwi otworzy.
          Dobra koniec tych niemiłych słów, bo mój komentarz robi się równie daremny jak Twój. Pozdrawiam.
    • Gość: Pyjter Re: Leją piwo, sprzedają oscypki, czyli ludzie st IP: *.microchip.net.pl 10.06.12, 12:05
      "zamiast uczyc sie jezykow obcych, mlodzi wola fizyczna prace za 6zl/h"

Hi hi: jak się nauczą języków obcych, to będą robić to samo za 8,50 EUR/h ;)

To jest praca tymczasowa, aowi pracownicy chcą się dalej uczyć: zdobędą zawód, to i poważniejsza praca też się znajdzie, mam nadzieję za prawdziwe pieniądze.
    • maxim38 Leją piwo, sprzedają oscypki, czyli ludzie stre... 10.06.12, 16:38
      I tak ma być:) Wreszcie jakieś pozytywy z tego EURO:) Pozdrawiam i Wytrwałości:)
    • ferdek_bagietka Re: Leją piwo, sprzedają oscypki, czyli ludzie st 10.06.12, 17:22
      wolą czy nie mają wyboru ? zasadnicza różnica.
      zresztą - praca nie hańbi. zwłaszcza jeśli dziewczyna sprzedaje oscypki, a nie własną dupę.
    • Gość: do kretyna split f Re: Karolina Szober... IP: *.w109-212.abo.wanadoo.fr 10.06.12, 18:27
      Jeszcze jeden kretyn wiecej,nie masz szacunku dla ludzi co pracuja to zamknij ten glupi pysk i sam ofertuj swoje uslugi
    • Gość: KidC Re: Karolina Szober... IP: *.ghnet.pl 10.06.12, 18:58
      To ja muszę mieć naprawdę coś nie tak z poczuciem estetyki, ale - o ile jej sesje są sztuczne i kiczowate - to nie mam nic do jej rysów. Poza tym - z jakichś przyczyn - na tle wszystkim tu pokazywanych tylko ona się przewija na forum.
      • Gość: aen Re: Karolina Szober... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 19:34
        No dokładnie to o czymś świadczy skoro się o niej mówi tu na forum a pozostałe się pomija :)
    • Gość: kiki Re: Leją piwo, sprzedają oscypki, czyli ludzie st IP: *.vtelecom.pl 10.06.12, 23:03
      wojtas71- zupełnie nie masz racji, pracownicy fizyczni są teraz dużo bardziej rozchwytywani niż ambitni absolwenci słabiutkich przeciętnych polskich uniwersytetów. Stanowczo za dużo przeciętnych osób przecenia swoje możliwości, żeby jak sam twierdzisz nie pracować fizycznie w Polsce za 6 zl/h, tymczasem w krajach europy zachodniej wiele ich rówieśników nie miałoby nic przeciwko takiej pracy. Zastanawiam sie tylko, czy jesteś pracownikiem jakiegoś podrzędnej prywatnej uczelni, która promuje "kształcenie" ogółu społeczeństwa, wytwarzając tym samym rzesze bezrobotnych magistrów.
      • Gość: zzz Re: Leją piwo, sprzedają oscypki, czyli ludzie st IP: 195.82.180.* 11.06.12, 00:24
        Gość portalu: kiki napisał(a):

> wojtas71- zupełnie nie masz racji, pracownicy fizyczni są teraz dużo bardziej r
        > ozchwytywani niż ambitni absolwenci słabiutkich przeciętnych polskich uniwersyt
        > etów.

Taaak potrzeba nam magazynierów, merczendajzerów i pracowników szeregowych hipermarketów. Dlatego właśnie ich zarobki są obecnie najwyższe i wywindowały średnią krajową do 4k brutto

> Stanowczo za dużo przeciętnych osób przecenia swoje możliwości, żeby jak
        > sam twierdzisz nie pracować fizycznie w Polsce za 6 zl/h, tymczasem w krajach e
        > uropy zachodniej wiele ich rówieśników nie miałoby nic przeciwko takiej pracy.

Zapraszamy zatem do Polski. Nie wiem tylko jak wytrzymamy ten szturm milionów europejczyków z zachodu, którzy będą zabijać się o pracę za 1,5 euro/h
        • Gość: Ivo Re: Leją piwo, sprzedają oscypki, czyli ludzie st IP: *.play-internet.pl 11.06.12, 08:13
          Masz racje, zobaczymy za kilka miesięcy, jak skończa jeszcze robić niedoróbki po Euro i kilkaset tysięcy robotników budowlanych wyląduje na bruku, o czym już ostrzegają ekonomiści. Nie wiem, jak można uważać,że lepiej pracować fizycznie, tak pisac moga tylko ludzie, którzy kompletnie nie znają tych realiów. Co z tego,ze taki parkieciarz zarabia nawet 4000 złotych miesięcznie, skoro w okolicach 50 roku życia wyje z bólu przy każdym klęknięciu. Mam znajomych po 50 co parali się pracami budowlanymi, to są wraki ludzi. Kilkadziesiąt lat noszenia ciężkich przedmiotów, pracy na rusztowaniach przy 5 stopniach albo mniej, pracy na kolanach wewnątrz itp. zniszczyło ich strasznie. Poza tym 99 procent z nich to ludzie bez żadnej świadomosci finansowej. Co z tego,że taki robotnik zarobi 4000 złotych, skoro te pieniadze zaraz się rozchodzą, bo nie potrafią ich zupełnie inwestować?Taka praca to jest fajna na studiach,żeby sobie w wakacje dorobić a nie sposób na życie. A i tak mówimy tylko o budowlance, bo tak jak wspomniane wyżej i pozostali pracownicy fizyczni zarabiają najniższe krajowe pracując w upokarzających warunkach.
    • map4 Re: Leją piwo, sprzedają oscypki, czyli ludzie st 11.06.12, 15:11
      wojtas71 napisał:

> nie mamy przyszlosci, oj nie

Mamy, ale nie w tym kraju.
    • Gość: FRANKA Re: Leją piwo, sprzedają oscypki, czyli ludzie st IP: *.w109-212.abo.wanadoo.fr 11.06.12, 17:51
      wojtas71 -mlodzi zeby uczyc sie jezykow niestety musza dorobic poniewaz prywatne lekcje sa drogie i nie kazdego stac ,napewno woleliby tez uczestniczyc w zabawie z kolezenstwem ale wybrali ten marny zarobek bo zycie nie jest latwe ,brawo im za to ze tacy mlodzi chcacy isc przez trudne zycie i dobrnac do mety po dyplom ,piekne odwazne dziewczyny nie bojace sie pracy a wy tylko potraficie je krytykowac i wysmiewac ,spojrzcie sie na siebie ,swoje osiagniecia i ocencie swoja wartosc ,czy macie jakakolwiek ,bo z tych obskornych krytyk wynika ze NIE
    • marcindpl Leją piwo, sprzedają oscypki, czyli ludzie stre... 11.06.12, 20:36
      Karolina z tego artykułu jest po prostu prześliczna... :D
    • kklement Grzegorz Pakuła może nie miałby problemów... 12.06.12, 17:00
      ... ze znalezieniem pracy, gdyby jego przedramiona nie wyglądałyby jak u starej grypserki. Chcesz mieć dziary jak ostatni dres, to miej, ale nie dziw się potem, że nie znajdujesz pracy. Osobiście średnio by mi smakowało piwo nalane łapami, które z odległości paru metrów sugerują jakąś paskudną chorobę dermatologiczną, a z bliska nosicielstwo HCV.
      • tomek854 Re: Grzegorz Pakuła może nie miałby problemów... 12.06.12, 17:09
        kklement napisał:

> ... ze znalezieniem pracy, gdyby jego przedramiona nie wyglądałyby jak u starej
        > grypserki. Chcesz mieć dziary jak ostatni dres, to miej, ale nie dziw się pote
        > m, że nie znajdujesz pracy. Osobiście średnio by mi smakowało piwo nalane łapam
        > i, które z odległości paru metrów sugerują jakąś paskudną chorobę dermatologicz
        > ną, a z bliska nosicielstwo HCV.
        >

E tam, na barmana dziary akurat nie przeszkadzają (szczególnie do jakiejś rockowej knajpy na przykład). Za to fajnie by było jakby z barmanem było o czym pogadać. A dla tego kolesia jeżdżenie wózkiem widłowym po magazynie to jest "praca którą wybrał bo jest ciekawa"...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka