kalam07 24.07.12, 07:41 Jak nie dowodzi ? Lewactwo jest tak samo zaplute, zacietrzewione i pełne chamstwa jak prawicowo-kibolski elektorat Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wojtas71 "Grażyna Żarko". Niewiele warta i nieetyczna pr... 24.07.12, 07:51 najbardziej mnie ciekawi, jak dwulicowi musza byc ci wszyscy krytykanci Grazyny Zarko, ktorzy majac te 16-24 lat ida w niedziele z rodzicami do kosciola i modla sie z reszta tłuszczy. Zaloze sie ze 80% z nich tak robi, tradycja rodzinna, co sasiedzi powiedza a moze ojciec z matka nakrzycza. cieniasy odwazni w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
albigo75 Re: "Grażyna Żarko". Niewiele warta i nieetyczna 24.07.12, 09:05 trollujesz, czy nic nie rozumiesz ? Ci krytykanci, to nie, jak ładnie piszesz "rozmodlona, tłuszcza", lecz młodzi, lewicowi, antyklerykalni, postępowi i TOLERANCYJNI, kochający kolorowo i tęczowo, a tu nagle ZONK. Jedna prowokacja i wyszło, że kołtuństwo wcale nie siedzi tylko po prawej stronie. To bardzo niewygodna prawda dla postępowych i lewicowców, dlatego GW publikuje już drugi tekst dyskredytujący tą prowokację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tr_ Re: "Grażyna Żarko". Niewiele warta i nieetyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.12, 09:31 TO tak trudno zrozumieć, że osoby autorytarne powodują wściekłość nie samymi poglądami ale tym, że nie można z nimi dyskutować: bo na dlaczego odpowiadają bo tak, albo bo to wolność religii, albo ja znam absolutną prawdę, albo Bóg tak chce, albo, bo w Biblii tak jest napisane. Odpowiedz Link Zgłoś
afiag Re: "Grażyna Żarko". Niewiele warta i nieetyczna 24.07.12, 14:37 Przecież dokładnie tak samo jest z lewakami - nic do nich nie dociera, a każdy o konserwatywnych poglądach to dla nich faszysta i sługus proboszcza i Watykanu. A hektolitry pomyj, błota i g..na wylewane codziennie na forum tego portalu od co najmniej 7 lat (od kiedy czytam) na katolików, prawicowców, czy w końcu na pis i kaczyńskiego świadczą najlepiej o tym, że od owych faszystów postępowa lewicowa młodzież nie różni się NICZYM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: "Grażyna Żarko". Niewiele warta i nieetyczna IP: *.static.korbank.pl 24.07.12, 19:35 Z lewakami jest podobnie, tylko źródłem absolutnej prawdy są dla nich różne "deklaracje praw człowieka", "karty praw podstawowych", "raporty WHO" etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fran Re: "Grażyna Żarko". Niewiele warta i nieetyczna IP: *.umlub.pl 26.07.12, 09:49 większość to jakieś dresy są, którzy ani z postępem, ani z tolerancją, ani z niczym, co by miało związek z kulturą i empatią nigdy nie miało do czynienia. są antyklerykalni, ale lewicowi?? wątpię. ci ludzie pewnie nawet nie głosują. nie mówiąc o czytaniu książek. co tu więcej debatować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmatan Re: "Grażyna Żarko". Niewiele warta i nieetyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.12, 07:54 do tego część obrażająco-grożących być może zastanowi się czy przypadkiem nie padły ofiarą trola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc wroclaw Re: "Grażyna Żarko". Niewiele warta i nieetyczna IP: *.internetia.net.pl 24.07.12, 09:40 ów "medialny eksperyment" z p. Grażyną Żarko można porównać do przeprowadzenia doświadczenia typu: wsadzę gwóźdź do kontaktu i sprawdzę czy kopnie mnie prąd. Bezsensowny, nieprzemyślany przez jego autorów w każdym wymiarze i - co istotne- narażający odtwórczynię głównej roli na realne niebezpieczeństwo. Trochę dziwić może, że wykształcona, znająca ludzi i doświadczona już życiowo osoba zgodziła się na udział w tak dziwnym przedsięwzięciu. Może obecna dyskusja jest tą właściwą częścią eksperymentu, kto wie... Odpowiedz Link Zgłoś
usasoldat "Grażyna Żarko". Niewiele warta i nieetyczna pr... 24.07.12, 09:41 w końcu ktoś nazwał w artykule sprawe po imieniu... żałosna prowokacja i robienie z autorów tego "projektu" bohaterów internetu że pokazali cos co normalnie jest od początku jego istnienia. Gorzej... sami prowokowali i to bez ogródek.. Zastanawiam się kto jest na prawdę świrem w tym projekcie a kto go udaje. Żlę przeprowadzony projekt na całej linii... Jezeli Pani tytułowa Grażyna jest za ośmieszaniem ucznia, bicie linijka, nawołuje do stosowania przemocy psychicznej i fizycznej... gdyby to okazało się prawda a ja bym spotkał taką nauczycielkę w szkole mojego dziecka... no.. to..... mogło by byc ciężko... i nie dziwię się komentarzom gdyż ja sam miałem przypadek w jednym z przedszkoli w którym moje dziecko zostało ośmieszone tylko dlatego że jako 3 latek podczas zabawy w przedszkolu zrobiło siku (zabawiło się i zapomniało powiedziec że chce) Kiedy przyszedłem po dziecko siedziało na środku sali bez majtek na krześle za KARĘ!!!! NAWET nie wiedzie szanowni "oburzeni agresją w sieci wobec ŻARKO" jakie to wywarło na moim dziecku traumatyczne przezycie. Że dzieci się śmiały, że siedziało nago.. Wychowawczyni czy jak nazwać ta su..kę... w mig ustawiłem latała na wysokości lamperii łacznie z dyrektorem przedszkola.. dziś wiem że nikomu więcej takie krzywdy nie zrobi! zapamiętała do końca życia ten dzień w którym tak nieodpowiedzialnie swoim zachowaniem sprawiła krzywdę dziecku którego psychika kształtuje się i jest podatna ogromnie na sytuacje skrajne. ja osobiście mam ogromny uraz do takich portretów psychologicznych jaki reprezentowała Pani "GRAŻYNA ŻARKO" i ta Su..ka z przedszkola... słyszę "Grażyna Żarko" to dostaję mdłości tak samo na newsy o "Matce Madzi z Sosnowca" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dim Re: "Grażyna Żarko". Niewiele warta i nieetyczna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.07.12, 09:51 Bo gdyby to Adam M. nagrywał, to wtedy byłoby w porządku. A tak nie jest w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janpol Re: "Grażyna Żarko". Debilna prowokacja IP: *.nat.tvk.wroc.pl 24.07.12, 10:06 Nie wierzę własnym oczom!!! Jakieś trolle wymyśliły KOŁTUNA (nie mohera w żadnym razie!!!) a prowokacją jechało na kilometr. Bo chyba żaden debil nawet nie uwierzyłby w te brednie jakie wygadywała ta "pożal się boże" GŻ (jaką sieczkę trzeba mieć w głowie, żeby uwierzyć, ze ktoś kara odmawianiem różańca?). Dużo inteligentniejsza była ta wrzuta z Kononowiczem. No i okazało się, że jednak są tacy! I tym raczej należy się zająć!!! Czego uczą teraz w szkołach? Jak sie okazuje NICZEGO! Już nie tylko są tacy (niemało jak się okazuje) którzy nie rozumieją tekstów pisanych ale nawet nie odróżniają debilnych prowokacji od rzeczywistości! Odpowiedz Link Zgłoś
waldemarian "Grażyna Żarko". Niewiele warta i nieetyczna pr... 24.07.12, 10:08 Czy ktoś chodzi do Kościoła czy nie to nie takie pewne ,pewne jest jak jesteśmy tolerancyjny ! Gdyby ktoś znał adres pani Ani to doszło by do krwawej rozprawy a może do morderstwa ,tylko dlatego że ma inne poglądy od naszych -"NOWA INKWIZYCJA !! w społeczeństwie" a mówią że Kościół to zło a okazuje się ,że ludzie są barbarzyńcami.Więcej tolerancji dla godności osoby !! Dobra rada - nie wiesz to nie paplaj!! Za dużo gadaniny a mało wiedzy ! zachęcam do książek ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: "Grażyna Żarko". Niewiele warta i nieetyczna IP: 156.17.131.* 24.07.12, 10:09 No cóż jak zwykle dziennikarz Gazety a w tym przypadku Pani Dorota Wodecka wykazała się skrajnym brakiem przygotowania i znajomości poprawnej polszczyzny. O drugim nie ma co mówić bo to w dzisiejszej prasie rzecz powszechna. Natomiast co do przygotowania to zastanawiam się czy Pani Dorota chociaż raz dokładnie oglądnęła wszystkie filmiki a w szczególności ostatni. Bo tam autorzy podkreślają że chcieli zrobić dokładnie to co Pani Dorota zarzuca im że zrobili.... Generalnie coraz bardziej zasmuca mnie miernota polskich dziennikarzy, tak jakby myśleli że jak piszą do internetowego wydania to mogą produkować byle g...o Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżjango Re: "Grażyna Żarko". Niewiele warta i nieetyczna IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.12, 13:08 @gość - podpisuję się pod tym co napisałeś/napisałaś - pani Dorota pisze by pisać. Dlaczego w modzie jest być w opozycji i szukać dziury w całym nawet jeśli wszystko jest jasne i wiadome?.. Ech.. Na dodatek mam dziwne wrażenie, że pani Dorota i jej podobni (bo nie jest to pierwszy tekst w tym tonie) w pewnym sensie usprawiedliwiają agresję (słowną, ale też i te filmiki z kilofem itd.), co chyba jest nie do przyjęcia - agresja jest zła, po co szukać tłumaczenia? Dalej: budowanie podziałów.. Ja bym powiedział, że raczej ich pokazanie, ku przestrodze i przemyśleniom. Dalej wszyscy wiedzą że tak jest w sieci.. Tak? To dlaczego nikt z tym nic nie robi, godzi się na to i dopiero po tej prowokacji "gadające głowy" zaczynają się wymądrzać? Dlaczego pani Dorota nie dostrzega tego, że lepiej pokazać tę agresję w kontekście prowokacji, niż czekać, aż ktoś zaszczuje realnego blogera, a taka fala nienawiści doprowadzi do realnej tragedii? Oj, pani Doroto.. po dziennikarce z takim stażem spodziewałbym się bardziej dogłębnych przemyśleń. A jedyne co wg mnie było w tej prowokacji naprawdę chamskie i nieetyczne, to zachowanie wielu uzytkowników YT i ich komentarze. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicpodobnego Cel projektu IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.07.12, 13:08 Celem było pokazanie, ze treści internetowe są "niewiadome" w aspekcie prawdy i rzetelności. Dziś możesz napisać wszystko i nikt nie zastanawia się czy to prawda, tylko przyjmując ze to prawda zaczyna komentować. Artykuł powiela inne artykuły na ten temat, bez zrozumienia celu - czyli projekt trwa nadal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtas Re: "Grażyna Żarko". Niewiele warta i nieetyczna IP: *.play-internet.pl 24.07.12, 14:19 ciekawe kto się podszywa pod nazwiskiem Wodecka? Szymański czy sam Sawka?? Prawda jest taka ,że sytuacja przerosła organizatorów prowokacji.Wyszło ,jak prymitywni są ci ,co się uważają za Europejczyków i przedciwników PISu ,Radia Maryja i innych nie związanych z PO czy SLD grup w tym kraju.Przecież ten syf,co pokazali kolesie wobec tej kobiety, jest tutaj na forum ,jest na forum Lisa i w innych superwylęgarniach lemingów.Po prostu zwolennicy PO,Wyborczej,Ruchu debila z lublina itp są właśnie tacy "wychowani" i zacietrzewieni. To nie ciemnogród jest nietolerancyjny ,a właśnie owo bydło wychowane na Wyborczej.A teraz Sawka/Szymański udając Dorotę Wodecką próbują sprawę bagatelizowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wielki Szechter Re: "Grażyna Żarko". Niewiele warta i nieetyczna IP: *.e-wro.net.pl 24.07.12, 14:30 Ku**a, jak ja was nienawidze! Prawica jest zła! Lewica to nowocześność, nauka i postęp! A kulminacją walki o wasze dusze będzie...utworzenie wielkiego KIBUTZA! Goj nigdy nie będzie uważany za prawdziwego człowieka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dj tusiek Re: "Grażyna Żarko". Niewiele warta i nieetyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.12, 15:20 jak zwykle idioci "dziennikarzyny" nie mają o czym pieprzyć, więc zniszczą chociaż jakiś projekt który wart jest więcej niż oni sami kiedykolwiek będą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł eL. Re: "Grażyna Żarko". Niewiele warta i nieetyczna IP: *.internetia.net.pl 24.07.12, 15:59 Doroto Wodecko vel. redaktorze sawka: prowokacja jest niewiele warta i nieetyczna kiedy pokazuje obłudę, bezczelność, chamstwo i grubiaństwo tych "postępowych, młodych, wykształconych, z dużych miast, tolerancyjnych, tęczowych, elektoratu po i winiarza spod biłgoraju"? gdyby prowokacja dotyczyła " katofaszoli, moherów, pseudokatoli, faszystów, tych z ciemnogrodu, konserwatystów " pialibyście z zachwytu? czy nie mam racji?! to jest właśnie wasza hiPOkryzja która uwidaczniacie po raz kolejny. całe szczęście dumny POLSKI naród głupi nie jest i to widzi ( nie piszę tu o waszych znajomych syjonistach- ziomków adasia m. bo z nich żadni Polacy ) i sprzedaż drastycznie wam spada, pozdrawiam was czule dziewczynki z czerskiej, ci kryjący l. maleszkę, niedługo zgnijecie razem z waszym jaruzelskim a ja będę się tym rozkoszował najdłużej jak się da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżon Re: "Grażyna Żarko". Niewiele warta i nieetyczna IP: *.196.13.119.threembb.co.uk 24.07.12, 19:05 ej wytlumacz mi cos - po co czytasz artykuly na - jak sie domyslam - znienawidzonym przez siebie serwisie? ja dla przykladu, na prawicowe portale nie zagladam zeby sobie nerwow nie psuc. teczowe calusy:*** Odpowiedz Link Zgłoś
albigo75 Re: "Grażyna Żarko". Niewiele warta i nieetyczna 24.07.12, 19:17 może po to aby wiedzieć i wyrobić sobie zdanie. Ja przeglądam GW i RP, Newsweeka i Uważam Rze. Skoro nikt w Polsce nie pisze to co myśli, tylko to, co uważa za sprzyjające swojej sprawie, to wg mnie jedyna metoda by zblizyć się prawdy. Rzadko czyta komentarze, z reguły są znacznie głupsze i bardziej zacietrzewione niz artykuły ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmatan Re: "Grażyna Żarko". Niewiele warta i nieetyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.12, 21:00 a ja komenty czytam, bo najczęściej to jedyny obiektywny głos, choć często trzeba wyfiltrować szum nienawiści i frustracji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmatan Re: "Grażyna Żarko". Niewiele warta i nieetyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.12, 20:59 tak się zastanawiam czy te komentarze tutaj, to też prowokacja, czy naprawde debile i zacietrzewieni fanatycy wylęgają się niezależnie od przekonań politycznych ? Odpowiedz Link Zgłoś
telewizor17 "Grażyna Żarko". Niewiele warta i nieetyczna pr... 24.07.12, 18:53 wcale nie, właśnie to dobra prowokacja im wyszła. Wygenerowali tony hejtu przeciw fikcyjnej osobie i taki był ich cel. Odpowiedz Link Zgłoś
czterdziestyiczwarty "Grażyna Żarko". Niewiele warta i nieetyczna pr... 24.07.12, 19:45 Prowokacja "Grazyna Zarko" nie jest mniej warta ani tez bardziej nieetyczna niz to co uprawia na swoich stronach od wielu lat brukowiec zwany Gazeta Wyborcza czy tez gazeta.pl. Roznica na korzysc autorow "Grazyna Zarko" polega na tym ,ze oni sie do tego otwarcie przyznali, podczas gdy GW i gazeta.pl nigdy do niczego sie nie przyznaja. Co najwyzej kasuja niewygodne wpisy na swoich forach. Odpowiedz Link Zgłoś
staszko_ch Prowokacja wciąż trwa... Jednak jest coś warta :D 24.07.12, 22:54 Właśnie autorka tekstu padła ofiarą także tej prowokacji. Dzięki temu zaczęła opisywać tą sprawę jako nic nie wartą, podczas gdy naprawdę pokazała ona wiele prawdy. Znowu spróbowała to wyśmiać - jak internauci wyśmiewający Grażynę Żarko. Nazywa niektóre rzeczy zupełnie odwrotnie, na przykład: "nie można testować człowieka na uczciwość" To przypomina mi ostatnie bardzo podobne badanie policji przeprowadzone w Katowicach - podłożono kilka osób wyglądających na ranne przy drodze, a obok przewrócony motocykl. Dopiero 16 samochód się zatrzymał. Czy uważacie to badanie za nieetyczne, albo za źle przeprowadzone? Pod tym względem jest takie samo, jak prowokacja Grażyny. A przeprowadzała je policja. Inny przykład: "co zrobić, kiedy już testowany okaże się świnią?" No więc, przyznaje Pani, że Ci, którzy odpowiedzieli agresją (czyli mają zupełnie odmienne poglądy, czyli głównie skrajnie lewicowe) - to - jak Pani nazywa "świnie"? Ja - jako radykalny Katolik - nigdy bym ich tak nie nazwał. Współczuję tylko Pani, że szufladkuje ludzi i ocenia ich po tylko jednym wpisie, jaki zostawili w internecie. Opisane w podtytule "lenistwo intelektualne, hipokryzja i brak odpowiedzialności" jest właśnie w wypowiedziach internautów, którzy postanowili poniżać panią Żarko. Widać to chociażby po tym, że sami postanowili ją przepraszać. Odpowiedz Link Zgłoś
megammegam "Grażyna Żarko". Niewiele warta i nieetyczna pr... 24.07.12, 23:09 Piękny artykuł nie na temat. Gazecie żal dupę ściska że nie oni zrobili tą prowokację. W ogóle to jej celem było pokazanie jak zarobić na youtube ... A propo zarabiania to: www.szukaszto.pl Odpowiedz Link Zgłoś
skiba17 Ta Pani niewiele zrozumiała. 25.07.12, 00:38 Nie o to chodzi, czy przeprosiny są coś warte i czy to coś mówi o internecie. Odpowiedź na oba pytania jest jedna - nie. Myślę natomiast, że ten projekt, tym konkretnym ludziom, którzy się tak zachowali coś powiedział o nich samych. Gdzieś w głębi duszy uświadomili sobie, że siedzi w nich demon nietolerancji, nienawiści, pogardy dla inności. Spojrzeli w lustro i nie spodobało im się to co zobaczyli. Myślę, że dla wielu z nich to był większy lub mniejszy wstrząs, który może ich czegoś w końcu nauczy. Może zmusi do refleksji i zmiany zachowań przynajmniej część z nich. To już będzie sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stara baba Re: Ta Pani niewiele zrozumiała. IP: *.wroclaw.mm.pl 01.08.12, 09:24 " Nie można testować człowieka na uczciwość"- pisze autorka artykułu. Ależ, Szanowna Pani, samo życie testuje nas na uczciwość codziennie dziesiątki razy. Musimy zwalczać w sobie różne pokusy i nie z każdej takiej walki wychodzimy zwycięsko.Autorzy tego projektu chcieli, byśmy sami się sobie przyjrzeli. Co w tym złego? A przy okazji, ja, jako starsza pani, nauczycielka z zawodu, łapałam sie na tym, że po cichu wewnętrznie zgadzałam się z niektorymi wypowiedziami bohaterki filmu, choć celowo były przejaskrawione, wyolbrzymione i zdeformowane. Odpowiedz Link Zgłoś