Dodaj do ulubionych

Do kociarzy

28.06.01, 15:20
Kociarze,
wymysliłam wątek dla nas. Niech kazdy zachwala swojego kota.
Mój kot ma 8 lat, na imię oficjalnie Jakub i uwaga! 13 kg. Jest czarny,
zwykły.Strasznie nerwowy, syczy o byle co, ale za to jaki miekki: jak kula
sniegowa, jak bita smietanka, jak obłoczek. Nadaję mu tysiace imion, ostatnio
zwracam sie do niego "Puchasiu!", a on wtedy kładzie uszy po sobie i ostrzy sie
o podłoge.
A co u Waszych kotów?
Kaha
Obserwuj wątek
    • Gość: hrabia Re: Do kociarzy IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.01, 15:29
      Pozdrawia Cię mój, postrach Sępolna.
      • kaha Re: Do kociarzy 28.06.01, 15:32
        Gość portalu: hrabia napisał(a):

> Pozdrawia Cię mój, postrach Sępolna.

Jestem z Biskupina.
        kaha
    • Gość: Bea Re: Do kociarzy IP: 195.205.145.* 28.06.01, 15:32
      :))))))) Moje koty:
      1. Eryk (Promiennooki), czarny pół-pers, piekne, duże,
      okrągłe (!) miodowe oczy. Puchaty, leniwy, straszny
      pieszczoch. "tylko" 7 kilo ale i tak bydle :)
      Potrafi sie pokazowo obrażać. Stoik.
      2. Maleństwo (3,5 kg)- klasyczny dachowiec biało-bury,
      szczupły, zwinny, złośliwy. Oczy "kocie" zielone. Boi
      się odkurzacza i małych dzieci. Rewelacyjnie
      podskakuje odbijając się wszystkimi czterema łapami
      naraz i nauczył mnie, że lubi aportować:)
      Oba mają po prawie sześć lat.
      Mój mąż twierdzi, że czas na trzeciego kota. W końcu
      nam się rodzina powiększyła, a kotom - nie :)
      • Gość: hrabia Re: Do kociarzy IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.01, 15:35
        Bea ! Kto urodził tego trzeciego ?
        • Gość: Bea Re: Do kociarzy IP: 195.205.145.* 28.06.01, 15:37
          Hrabio, nie udawaj, że nie potrafisz zrozumieć tekstu pisanego i nie czepiaj
          się słówek.
          nam się rodzina powiększyła o syna. A koty są dwa. Nie ma równowagi :P
          • Gość: hrabia Re: Do kociarzy IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.01, 15:40
            Bea! O jakiej równowadze piszesz ? Duchowej ?
            • Gość: Bea Re: Do kociarzy IP: 195.205.145.* 28.06.01, 15:45
              Raczej o równowadze przynależności, chociaż to głupie.
              Jeden kot jest mój (czytaj: woli u mnie siedziec na kolanach), drugi jest męża.
              Co prawda kot na razie nie może siadać dziecku na kolanach, bo smyk jest
              jeszcze dużo za mały i taki kot mógłby go przygnieść. Za to on chętnie przytula
              się do kota kładąc się na nim :)
              • Gość: hrabia Re: Do kociarzy IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.01, 15:48
                Czy wymieniacie od czasu do czasu swoje koty?
                • Gość: Bea Re: Do kociarzy IP: 195.205.145.* 28.06.01, 15:48
                  To raczej koty wymieniają nas.
    • Gość: jdk Re: Do kociarzy IP: *.bmf.com.pl 28.06.01, 17:24
      kaha napisał(a):

> Kociarze,

Tak, to my!

Moja Zuzia ma poltora roku i jest najpiekniejsza przedstawicielka rasy srodkowo-
      europejsko nizinnej. Masc szarobura z roznymi bialymi dodatkami: biale skarpetki,
      bialy krawacik i bialy brzuszek. Co prawda troche nie miesci sie w normie wagowej
      (w encyklopedi bylo napisane, ze od 3 do 15 kg, a Zuzia ma moze z 2 kilogramy,
      ale przeciez nie liczy sie waga). Urodzila sie w zabitej dechami wsi pod
      Radomiem, ale kilka miesiecy spedzila tez we Wroclawiu. Ma za soba podroze
      pociagiem i samochodem i nawet jej sie podobaly. Lubi wyjazdy na dzialke poza
      miasto. Ma zielone oczy i strasznie ostre zeby, z ktorych lubi robic uzytek. No i
      do tego jest oczkiem w glowie mojej mamy, ktorej zostala podrzucona, a obecnie
      chyba juz zostala "zasiedziana". Pozdrawiam!
    • Gość: karbol Re: Do kociarzy IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.01, 23:56
      U naszych kotów wszyscy zdrowi, czego i Waszym życzymy. Czym głodzisz Kubusia,
      że tylko 13 kilo?
      Mam problem kulinarny, bo moja Zuza nie tknie Whiskas. Z ryb - tylko mintaj.
      Żadne morszczuki, karpie, czy pstrągi. Mintaje drożeją, a ja też je lubię. Co
      robić?
      Nie znacie jakiejś strony internetowej, gdzie można umieścić zdjęcie ładnego
      kota? (takiej, jak dogomania dla psów?)
      Miau.
      • Gość: meg Re: Do kociarzy IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.01, 02:07
        Gość portalu: karbol napisał(a):

> Nie znacie jakiejś strony internetowej, gdzie można umieścić zdjęcie ładnego
        > kota? (takiej, jak dogomania dla psów?)
        > Miau.

www.koty.pl

witam kociarzy - moja kicia o imieniu Szarlotka /miała być Szarotka ale dziecko
        źle zrozumiało/ jest przecudnej urody szarym pręgowanym kotem (kocicą)rasy
        środkowo-europejskiej, ma białe to co należy aby być elegancką i mimo braków w
        wychowaniu dzięki swojej przymilności "posiada" nas na wyłączną własność
        • Gość: nvr Re: Do kociarzy IP: 10.0.0.* / *.ctk.com.pl 29.06.01, 17:44
          ooooch, kota mieć !!!
          Kocham koty, ale nie za bardzo mogę/chcę hodować kocinę jakąkolwiek, bo
          przecież by się zamęczyło zwierzę w kawalerce na 3-cim piętrze, podczas gdy ja
          całymi dniami w pracy... :-(

pozdro dla wszystkich kociarzy i ich futrzaków !!!
          • Gość: Roberto Re: Do kociarzy IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.01, 21:36
            Kocice i koty wszystkich Wrocławian łączcie się !!!
            • Gość: hrabia Re: Do kociarzy IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.06.01, 19:06
              Połączymy się.. w marcu.
            • Gość: hrabia Re: Do kociarzy IP: 213.77.64.* 30.06.01, 19:06
              Połączymy się.. w marcu.
              • Gość: Roberto Re: Do kociarzy IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.01, 19:09
                Gość portalu: hrabia napisał(a):

> Połączymy się.. w marcu.

Wiesz Hrabio, ja myślałem o innym typie połączenia - tego w stylu: "Proletariusze
                wszystkich krajów łączcie się".
                Pozdro !

• Gość: hrabia Re: Do kociarzy IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.06.01, 19:12
                  Czyżby koty w typie klasy robotniczej, tokarze,
                  frezerzy itd. ? czekaj Robciu, spytam mojego Kicusia
                  na ten temat.
            • Gość: Ka Re: Do kociarzy IP: *.wroc.gazeta.pl 04.07.01, 13:38
              Kociarze Kochani!
              Jako przeszczêœliwa opiekunka Maurycego vel Myrka polecam www.koty.pl.
              Znalaz³am tam przepisy kulinarne na kocie zupki. Nie musze dodawac, ze Myrek
              ich nie tknal. Pewnie dlatego, ze jest rudy, zielonooki, wazy 6 kg i wszyscy
              mowia, ze zbyt duzo. Tak naprawde to Myrek jest kolejna karma Garfielda i za to
              go kochamy.
    • Gość: Tupelo Re: Do kociarzy IP: 216.104.228.* 11.07.01, 12:45
      Moja kotka ma na imie Jilly (to po �Powrocie do Edenu�), ale mowimy na nia tez gadzina, dżilówa, dżilka.
      Najczesciej jednak reaguje na moje imie albo na tradycyjne kici-kici. Ma 15 lat, czyli jest juz szacowna matrona,
      najchetniej spi albo obserwuje ogrodek. Bardzo lubi naszego jeza, ktory zamieszkal niedawno w kompostowniku.
      Potrafia minutami siedziec kolo siebie na sciezce. No i najchetniej jadlaby tylko wedzona makrele. W ogole koty sa
      super!
    • Gość: Idka Re: Do kociarzy IP: 195.94.215.* 11.07.01, 13:38
      Moja 10-letnia "czorcica" zarowno charakterkiem jak i zwinnoscia przewyzsza
      niejednego pazurzastego mlokosa. Poza tym uwielbia wachac roze w ogrodku -
      wyglada wtedy jakby sie rozmarzyla albo czegos napalila. Nie znam piekniejszego
      ogona po tej stronie Odry.
    • Gość: dlugopis Mniam, mniam IP: *.foxboro-eckardt.com 13.07.01, 17:31
      Wyraznie brakuje watku kulinarnego. Nikt nie napisal z czym sie je je.
    • Gość: ANTAL Re: Do kociarzy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.10.01, 02:26
      Mój ma na imię Bizon. Jest olbrzymi, czarny i strasznie leniwy. Poza tym bardzo
      łagodny. Ma niestety kłopoty z... pęcherzem. Jest na specjalnej diecie (Ph
      Control). Wydałem mnóstwo pieniędzy na jego leczenie. Jego ulubione miejsce -
      no cóż - tapczan, zwłaszcza gdy ja już pościeliłem ;-)) Wszelkie próby
      spędzenia KOTA spełzają na niczym. Jego mina, zanim w końcu zlezie mówi sama za
      siebie... Po czym odczekuje aż zasnę, i... no, dalej już wszyscy wiedzą. Rano
      budzę się z kotem albo w nogach, albo na brzuchu. Oczywiście minę ma, niczym to
      niewiniątko, "co to świeczkę zjadło i siedzi po ciemku"... No i co z takim
      zrobić?...
    • maaga Re: Do kociarzy 23.10.01, 09:50
      Nasza ma na imię FIGA i ma sześć m-cy. Waży niecałe 3kg. Zachowanie typowo
      kocie:"Pieść mnie kiedy JA mam na to ochotę". Ulubiony sport : przynoszenie
      żywych myszy i puszczanie ich w garażu (niekoniecznie zakończone likwidację
      gryzonia). Ulubione danie : zdecydowanie kocie żarcie z puszki. Hobby :
      wskoczyć do kartonu z orzechami ........ Acha i jeszcze coś o rasie -
      weterynarz określił jako rasa dachowiec, umaszczenie tygrys.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka