doomicella 21.09.13, 13:06 Czy miał ktoś kontakt z tą placówką? Proszę o opinie na temat opieki w Hospicjum Bonifratrów we Wrocławiu (ul. Poświęcka). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mila Re: Hospicjum Bonifratrów IP: 156.17.170.* 27.12.13, 15:26 Owszem tak mam cały czas kontakt z tym Hospicjum, profesjonalna opieka, same dobre rzeczy na temat całodziennej opieki wspaniali ludzie, cudowny ksiądz, wolontariusze i wszyscy zawsze uśmiechnięci , to niesamowite miejsce ze swoim specyficznym klimatem, tak bardzo bałam oddac tam swoją najukochańszą istotę ale zmieniłam teraz zdanie, bo poznałam coś czego do tej pory nie widziałam i nigdy nie słyszałam...To miejsce posiada jakiś czar nie do opisania. Mila Odpowiedz Link Zgłoś
margo651128 Re: Hospicjum Bonifratrów 09.02.15, 13:54 W zeszłym roku w maju moja mama trafiła do Hospicjum Bonifratrów, o którym tu mowa. Po otrzymaniu tej wiadomości mama mojej koleżanki dała mi radę: ,,zabierz stamtąd mamę bo nie przeżyje tygodnia" popatrzyłam na nią jak na szaloną byłam pełna nadziei, że mamie w tych okolicznościach tam będzie najlepiej. Niestety owa kobieta miała rację po czterech dniach moja mama nie żyła. Dodam tylko, że moja mama chorowała między innymi na guza płuc i miała mniej jak połowę ich wydajności, a od środy do niedzieli nikt nie podłączył jej do tlenu pomimo, że w wypisie szpitalnym było napisane zalecenie ,,TLENOTERAPIA". Moja mama została poddana powolnej eutanazji więc nie była bym taka pewna czy opieka w tym Hospicjum jest taka profesjonalna i dobra. Wspomnę jeszcze, że po śmierci mamy pojechałam po jej rzeczy, chciałam zostawić w Hospicjum to co mogłoby im się przydać, a resztę zabrać niestety najpierw Panie pielęgniarki nie mogły odnaleźć tych rzeczy ( jakby to był nie wiem jak potężny obiekt), a w rezultacie okazało się, że większość rzeczy została po prostu skradziona. Oczywiście na pytanie gdzie są rzeczy mojej mamy pielęgniarki rozprysły się po kątach i żadnej nie szło odnaleźć. Nie życzę nikomu sytuacji, w której musiał by oddać tam swojego bliskiego, a jeśli jednak zdarzy się inaczej to błagam: zastanów się tysiąc razy czy nie masz innego wyjścia??? i zrób wszystko aby Twój bliski tam nie trafił... Odpowiedz Link Zgłoś
kirsza1 Re: Hospicjum Bonifratrów 27.12.13, 19:17 Mam obecnie tam babcie. Opinia moja i rodziny bardzo pozytywna. Pielęgniarki cierpliwe, miłe, uczynne (a lekko nie mają). W samym hospicjum bardzo czysto. Polecam to miejsce jeśli ktoś musi z takiego skorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
julinka601 Re: Hospicjum Bonifratrów 29.12.13, 18:45 Podpisuję się pod powyższymi wypowiedziami. Był tam mój mąż w swoich ostatnich dniach i jestem pełna wdzięczności,uznania i podziwu dla osób tam pracujących ad lekarzy poczynając poprzez panie pielęgniarki, po personel pomocniczy.Nieograniczona cierpliwość,takt,dobra wola,empatia. Jak oni to robią? Nie wiem ,to są anioły. Odpowiedz Link Zgłoś
michalina666 Re: Hospicjum Bonifratrów 31.12.13, 21:00 Niestety, ale to miejsce okropne. Dzień, w którym oddałam tam najbliższą osobę, to najgorszy dzień w moim życiu. I to wszystko się dzieje w obliczu krzyży i świętych obrazków porozwieszanych gdzie się tylko da:( A niejaka Aneta, pielęgniarka (?!), to diabeł wcielony. Podobnie jej koleżanka ze zmiany. Nie chcę nawet wracać do wydarzeń w hospicjum, bo nigdy w życiu nie wybaczę sobie tego jak potraktowano tam najbliższą mi Osobę. Podobnie traktowano inne osoby z tej sali. I to pomimo tego, że całymi dniami towarzyszyliśmy chorej. Rehabilitacja pacjentów leżących, uziemionych przez personel, to drapanie ciała metalową szczotką, niesprawne materace przeciwodleżynowe.. Kirsza1, sprawdź proszę czy Babcia nie ma już odleżyn. Dewizą personelu jest MY TU NIE LECZYMY.. TU SIĘ NIE LECZY!!! Jakikolwiek dodatkowy komentarz jest zbędny! Dyrektor hospicjum fałszywie w jakimś artykule na łamach Gazety Wrocławskiej twierdzi, że hospicjum to życie. Niestety, wrocławskie hospicjum bonifratrów to śmierć, to umieralnia. Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush Hospicjum to ma byc profesionalna placowka. 05.01.14, 02:31 michalina666 napisała: > Rehabilitacja pacjentów leżących, uziemionych przez personel, to drapanie ciała > metalową szczotką, niesprawne materace przeciwodleżynowe.. To jest przestepstwo !!! Odlezyny to kryminalne przestepstwo. Pacjeta nalezy odwracac minimum co 2 godziny ! Profesjonalna pielegnacja ciala, w tym ust i gardla jest bezdyskusyjna ! Hospicjum to jest profesionalna placowka a nie umieralnia - typu chlewy Matki Teresy w Kalkucie. Opieka lekarska i pielegniarska ma opierac sie na wiedzy naukowej i na standartach wg. NANDA II. Centralnym zadaniem pielegniarek i pielegniarzy jest 5-etapowy terapeutyczny proces pielegnacyjny. Przebieg pielegnacji jest codziennie precyzyjnie dokumentowany i ewaluowany. Placowka, ktora nie spelnia podstawowych standartow powinna od razu utracic pozwolenie na dzialalnosc i ogromne pieniadze, ktore otrzymuje od panstwa ! Odpowiedz Link Zgłoś
michalina666 Re: Hospicjum to ma byc profesionalna placowka. 06.01.14, 00:26 katrina_bush napisała: > To jest przestepstwo !!! > > Odlezyny to kryminalne przestepstwo. Pacjeta nalezy odwracac minimum co 2 godzi > ny ! > Profesjonalna pielegnacja ciala, w tym ust i gardla jest bezdyskusyjna ! Pobożne życzenia!!! Kilka osób z personelu, ale dosłownie kilka, rzeczywiście wydawała się być zainteresowana pielęgnacją tych chorych ludzi. Ale znakomita większość.. Spotkania w dyżurce, zwłaszcza podczas zmian, ryki, śmiechy na cały korytarz. Nocami zazwyczaj jedna spała, a jedna z większym lub mniejszym zaangażowaniem pojawiała się przy chorych. > Hospicjum to jest profesionalna placowka a nie umieralnia - typu chlewy Matk > i Teresy w Kalkucie. No nie wiem. Te siostry od Teresy z Kalkuty pewnie pracują z miłością, a tutaj niektóre małpy (a zwłaszcza taka jedna ruda) to pracują najwyraźniej w ramach jakieś ciężkiej kary. > Opieka lekarska i pielegniarska ma opierac sie na wiedzy naukowej i na stand > artach wg. NANDA II. > Centralnym zadaniem pielegniarek i pielegniarzy jest 5-etapowy terapeutyczny > proces pielegnacyjny. Przebieg pielegnacji jest codziennie precyzyjnie dokumen > towany i ewaluowany. > > Placowka, ktora nie spelnia podstawowych standartow powinna od razu utracic poz > wolenie na dzialalnosc i ogromne pieniadze, ktore otrzymuje od panstwa ! > Niestety to jedyna placówka we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: Hospicjum Bonifratrów IP: *.dynamic.chello.pl 31.12.13, 21:26 moja siostra oddała tam bliska osobę, i po pewnym czasie z trudem ją przeniosła. Warunki w nowym osrodku były znacznie lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
michalina666 Re: Hospicjum Bonifratrów 01.01.14, 02:15 Gość portalu: ana napisał(a): > moja siostra oddała tam bliska osobę, i po pewnym czasie z trudem ją przeniosła > . Warunki w nowym osrodku były znacznie lepsze. Czy mogłabyś wskazać inne, lepsze miejsce do opieki nad osobą ze stwierdzoną chorobą nowotworową? Hospicjum bonifratrów, to niestety jedyne miejsce we Wrocławiu. Tylko jedno trzeba im przyznać, że w miarę dbają o czystość. Mam na myśli czystość podłóg, bo o higienę pacjenta to niestety nie. Włosy nie myte tygodniami, żadnych kąpieli, pomimo twierdzenia przy przyjęciu, że mają pokój kąpielowy i mogą kąpać pacjenta nawet na łóżku. Chwalą się ogrodem. Co z tego skoro miesiącami popsuta jest winda. Długo można wyliczać. Pobyt tam to PRZERAŹLIWY KOSZMAR!!! Odpowiedz Link Zgłoś
julinka601 Re: Hospicjum Bonifratrów 03.01.14, 17:41 Jestem zdumiona tymi krytycznymi uwagami, bo wprawdzie mój mąż był tam krótko,w ostatnim stadium choroby 2 tygodnie /3 lata temu/ ale był myty i przebierany zależnie od potrzeby, nawet 2-3 razy na dobę.Podobnie było ze zmianą pościeli.Nie spotkałam się ani razu ze złym słowem ze strony personelu, jeden z lekarzy był szorstki do odwiedzających ale bardzo oddany pacjentom. Mam więc zypełnie odmienne doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
michalina666 Re: Hospicjum Bonifratrów 06.01.14, 00:16 www.gazetawroclawska.pl/artykul/940327,niemoralnie-u-bonifratrow-umierajaca-kobieta-stracila-mieszkanie,id,t.html i ciąg dalszy tej sprawy: www.gazetawroclawska.pl/artykul/940963,niemoralnie-u-bonifratrow-po-naszym-artykule-sprawa-zajmie-sie-prokuratura,id,t.html Wiem, że tam zaszły spore zmiany właśnie jakieś 3-4 lata temu. W lecie nie było żadnego doktora, tylko lekarki. Bardzo, ale to bardzo żałuję, że nikt mnie przed tym miejscem nie ostrzegł. Jedyne co mogę teraz zrobić, to pomóc innym. Nasza bliska została tam skierowana przez lekarza hospicjum domowego tylko okresowo, tylko na czas upałów panujących tego lata nie dając innej alternatywy. Miała być nawadniana a potem miała wrócić do domu. Stało się niestety inaczej :((( Stamtąd się nie wychodzi:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolontariuszka Re: Hospicjum Bonifratrów IP: *.play-internet.pl 21.01.14, 21:54 Pani Michalino nie wiem kim Pani jest , ale na pewno nie bliską kogoś kto tam leżał. To hospicjum to wyjątkowe miejsce pod każdym względem. Pełne ciepłych, dobrych ludzi którzy pracują tam z pasją. Pacjenci są odpowiednio rehabilitowani. Prosze mi powiedziec zatem jakie to ciężkie pieniadze daje to nasze państwo na pacjentów? Ja znam liczby bardzo dokładnie. Za takie pomówienia powinna Pani zapłacic i stanąc przed sądem. Jedyne co prawdziwe Pani powiedziała, że była winda zepsuta. Tak i to 2 miesiące ponieważ na naprawę windy były potrzebne bardzo duże pieniądze, pewnie te które to tak strasznie państwo na hospicjum wydaje, pewnie ukradli je, pewnie bracia. Polsko obudź się ! Przyjedżcie, zobaczcie jak jest naprawdę. Nie ufajcie ludziom , którzy nie mają w życiu innych pasji ponad wylewanie nienawiści przez internet. Pani Michalino, wpsółczuje Pani , musi byc pani bardzo sfrustrowanym i ograniczonym człowiekiem. Polecam herbatki z melisy, wizytę u specjalisty. Na więcej durnych oskarżeń nie będę już odpowiadac bo szkoda znizac się do poziomu niektórych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
michalina666 Re: Hospicjum Bonifratrów 21.01.14, 23:00 Gość portalu: Wolontariuszka napisał(a): > Pani Michalino nie wiem kim Pani jest , ale na pewno nie bliską kogoś kto tam l > eżał. Nie ma Pani racji. > To hospicjum to wyjątkowe miejsce pod każdym względem. Pełne ciepłych, dobrych > ludzi którzy pracują tam z pasją. Czy dobrym, ciepłym człowiekiem nazywa Pani np. "pielęgniarkę" Anetę (bądź Anitę), taka krótko obcięta, ruda??? To diabeł w ludzkiej skórze. Pracuje tam najwyraźniej w ramach najcięższej kary. >Pacjenci są odpowiednio rehabilitowani. Czy zaprzeczy Pani, że pacjentów leżących drapie się takim metalowym pędzlem? Takie pędzle (w papierowej kopercie) leżą nad łóżkiem każdego pacjenta. > Prosze mi powiedziec zatem jakie to ciężkie pieniadze daje to nasze państwo na > pacjentów? Ja znam liczby bardzo dokładnie. > Za takie pomówienia powinna Pani zapłacic i stanąc przed sądem. A ta uwaga, to chyba nie do mnie. Nie wiem jakie pieniądze otrzymuje to hospicjum i na ten temat się nie wypowiadałam. > > Jedyne co prawdziwe Pani powiedziała, że była winda zepsuta. Tak i to 2 miesiąc > e ponieważ na naprawę windy były potrzebne bardzo duże pieniądze, pewnie te któ > re to tak strasznie państwo na hospicjum wydaje, pewnie ukradli je, pewnie brac > ia. Polsko obudź się ! Wszystko co powiedziałam jest PRAWDZIWE. Czy widziała Pani w jaki sposób podczas gdy zepsuta była winda wynoszono ciała zmarłych pacjentów??? Już tylko z tego powodu naprawa tej windy winna być sprawą PRIORYTETOWĄ!!!!!!!!! Nie mówię już o zwyczajnym "uziemieniu" pacjentów w pokojach na piętrach. > Przyjedżcie, zobaczcie jak jest naprawdę. Nie ufajcie ludziom , którzy nie mają > w życiu innych pasji ponad wylewanie nienawiści przez internet. Rozumiem, że broni Pani, być może miejsca swojej pracy. Niemniej fakty pozostają faktami. > Pani Michalino, wpsółczuje Pani , musi byc pani bardzo sfrustrowanym i ogranicz > onym człowiekiem. Polecam herbatki z melisy, wizytę u specjalisty. Nie potrzebuję Pani współczucia. Jestem pogrążona w niewyobrażalnym smutku, bo poprzez zaniedbania zmarła najdroższa mi Osoba. Uwierzyłam lekarce hospicjum domowego, że to będzie krótki pobyt w celu nawodnienia. Niestety, ale Hospicjum Bonifratrów to miejsce, z którego nie wychodzi się żywym. "TU SIĘ NIE LECZY... MY TU NIE LECZYMY..." - jak mantrę powtarza personel. > Na więcej durnych oskarżeń nie będę już odpowiadac bo szkoda znizac się do pozi > omu niektórych ludzi. To co napisałam, to prawda, za którą biorę pełną odpowiedzialność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwy człowiek Re: Hospicjum Bonifratrów IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.03.14, 17:57 Nie wiem dlaczego tak jest , ale na dnie pojemnika leżą zawsze fałszywe zażalenia. Zapytaj jakiegokolwiek człowieka , a potwierdzi on, że fałszywe skargi są najbardziej zniechęcające, ponieważ odzwierciedlają najgorsze cechy społeczeństwa: nieuzasadnione żale, zaplanowane, aby wykorzystać lub obwinić drugiego człowiek. Gdy w zupie znajdziesz muchę którą sam wrzuciłeś , licząc na darmowy posiłek , to przykro mi ,ale jesteś oszustem i nikt nie powinien obdarzyć cię zaufaniem To tylko jeden przykład jacy są ludzie, jak potrafią z uśmiecham na ustach sprawiać przykrość drugiej osobie fałszywymi oskarżeniami , myśląc że są idealni i bezkarni. Nie znam klucza do sukcesu, ale napewno kluczem do porażki jest próba zadowolenia każdego. Pozdrowienia dla Pani Michaliny666 Odpowiedz Link Zgłoś
doomicella Re: Hospicjum Bonifratrów 16.01.14, 21:06 doomicella napisała: > Czy miał ktoś kontakt z tą placówką? Proszę o opinie na temat opieki w Hospicju > m Bonifratrów we Wrocławiu (ul. Poświęcka). Dziękuję za opinie. Ale są tak różne(!?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Hospicjum Bonifratrów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.14, 22:18 Witam! Chcialam kiedyś być wolontariuszką w tym hospicjum. Poleciła mi je osoba, która tam pracuje. Powiedziala, że to dobre miejsce żeby nauczyć się pokory wobec życia. Pani michalino, pani chyba nie wie co pani mówi. To miejsce jest przystanią chorych w ostatnich chwilach ich życia. Trafiają tam ludzie, których dni są już policzone, pogodzeni w większym lub mniejszym stopniu ze swoim położeniem. Personel, który powtarza jak mantrę, jak to pani zgrabnie ujęła, że TU SIĘ NIE LECZY ma zupełną rację i jasno przedstawia sytuację. Wie pani co to jest opieka paliatywna? Proszę sobie wygooglowac. Albo nie, ja panią uświadomie: "Medycyna paliatywna (łac. pallium – płaszcz) – dział medycyny, a także specjalność lekarska, która obejmuje leczenie i opiekę nad nieuleczalnie chorymi, którzy znajdują się w okresie terminalnym śmiertelnej choroby. Celem działań medycyny paliatywnej nie jest zatrzymanie procesu chorobowego oraz jego wyleczenie, ale poprawienie jakości życia osób w tej fazie choroby. Uzyskuje się to przez: złagodzenie objawów choroby, likwidacja bólu, wsparcie psychiczne i duchowe chorego i jego najbliższych." Rozumiem, że pani cierpi z powodu utraty bliskiej osoby, ale to co pani pisze to brednie... Komentuje pani pracę personelu... Te pielęgniarki codziennie borykają się z ogromnym psychicznym ciężarem i wywiązują sie ze swoich obowiązków bardzo dobrze. A to, że czasmi nie mają humoru i nie są sztucznie mile i nie wchodzą na kazdym kroku w... to nie oznacza, że są jakimiś diabłami wcielonymi, jak to pani napisala :) Odpowiedz Link Zgłoś
michalina666 Re: Hospicjum Bonifratrów 09.03.14, 23:26 Gość portalu: anna napisał(a): > Witam! Chcialam kiedyś być wolontariuszką w tym hospicjum. Poleciła mi je osoba > , która tam pracuje. Powiedziala, że to dobre miejsce żeby nauczyć się pokory w > obec życia. > Pani michalino, pani chyba nie wie co pani mówi. Pani tylko chciała być wolontariuszką i dlatego lepiej wie pani ode mnie co tam się dzieje, jak wygląda ta pseudo opieka nad chorymi ludźmi??? Ja byłam tam dzień w dzień przez wiele tygodni, a ostatnich kilkanaście dni niemal całą dobę każdego dnia. Doskonale wiem co mówię. > To miejsce jest przystanią cho > rych w ostatnich chwilach ich życia. Trafiają tam ludzie, których dni są już po > liczone, Myli się pani. Moja bliska została tam skierowana przez lekarkę hospicjum domowego na CZAS OKRESOWY. I dokładnie taka była opinia lekarza hospicjum przyjmującego na oddział. Powodem była konieczność opieki medycznej w okresie fali upałów w lecie 2013. Stwierdzona choroba nowotworowa wykluczała pobyt na oddziale geriatrycznym. Kilku lekarzy różnych specjalności zgodnie twierdziło że nowotwór jest nieagresywny, o niewielkim stopniu zaawansowania, chora jest w dobrostanie, a prognozy na przeżycie określano na 3 do 5 lat!!! To opinia m.in. onkologa z Hirszfelda i onkologa z Kamieńskiego. Gwałtowne pogorszenie stanu zdrowia nastąpiło po kilku dniach pobytu na Poświęckiej. > Rozumiem, że pani cierpi z powodu utraty bliskiej osoby, ale to co pani pisze t > o brednie... Niczego pani nie rozumie. Podałam kilka konkretnych zaniedbań personelu. Proszę o wskazanie które z nich to brednie? > Te pielęgniarki codziennie boryk > ają się z ogromnym psychicznym ciężarem i wywiązują sie ze swoich obowiązków ba > rdzo dobrze. A to, że czasami nie mają humoru ... Z taką opinią akurat się nie zgadzam. One w większości humorem wręcz tryskają. Bywały takie zmiany, że ryki i głośne śmiechy niosły się godzinami po całym korytarzu. I to w obecności, co stwierdzam z największą przykrością, księdza Piotra. Długotrwające spotkania towarzyskie, zwłaszcza w czasie tzw. zmiany zmian, w niedzielne przedpołudnia.. > ... to nie oznacza, że są jakimiś diabłami wcielonymi, jak > to pani napisala :) Niestety, ale są :( Odpowiedz Link Zgłoś
julinka601 Re: Hospicjum Bonifratrów 01.03.14, 20:21 W bólu,rozpaczy po stracie kogoś bliskiego bywamy nieobiektywni i tak odczytuję opinię p.Michaliny. Uważam jednak ,ze jest to ogromnie krzywdzące dla personelu hospicjum, którego dobrej woli,taktu i profesjonalizmu doświadczyłam na własnej skórze ,gdy,jak już pisałam mój mąż tam był w swoich ostatnich dniach. Oni nie są cudotwórcami i życia przywrócić nie mogą ale robią wszystko żeby chory mógł godnie odejść. Mam dla nich dużo szacunku i wdzięczności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwy człowiek Re: Hospicjum Bonifratrów IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.03.14, 18:20 Tak, ale czy 666 to przypadek , czy liczba diabła, która znaczy 6 matek szatana 6 wcieleń szatana i 6 synów ... Odpowiedz Link Zgłoś
michalina666 Re: Hospicjum Bonifratrów 09.03.14, 23:34 Gość portalu: prawdziwy człowiek napisał(a): > Tak, ale czy 666 to przypadek , czy liczba diabła, która znaczy 6 matek szata > na 6 wcieleń szatana i 6 synów ... Tematyka symboli szóstek i innych guseł jest mi całkowicie obca, więc się nie odniosę. Ale merytorycznie prawdziwy człowiek nic nie wniósł do tej dyskusji.. No chyba, że jedyną intencją jest odwrócenie uwagi od meritum.. Odpowiedz Link Zgłoś
michalina666 Re: Hospicjum Bonifratrów 09.03.14, 23:31 julinka601 napisała: > W bólu,rozpaczy po stracie kogoś bliskiego bywamy nieobiektywni i tak odczytuję > opinię p.Michaliny. Uważam jednak ,ze jest to ogromnie krzywdzące dla personel > u hospicjum, którego dobrej woli,taktu i profesjonalizmu doświadczyłam na własn > ej skórze ,gdy,jak już pisałam mój mąż tam był w swoich ostatnich dniach. Oni n > ie są cudotwórcami i życia przywrócić nie mogą ale robią wszystko żeby chory mó > gł godnie odejść. Mam dla nich dużo szacunku i wdzięczności. Pani Julinko601, w przeciwieństwie do mnie, pani jest obiektywna, tak? Pani, podobnie jak i ja straciła kogoś bliskiego.. Dlaczegoż to mnie posądza pani o brak obiektywizmu?? Może to jednak pani jest nieobiektywna... Zwłaszcza, że miała pani kontakt z tym miejscem kilka lat wcześniej. Ja nie kwestionuję pani opinii, ale pani nie przyjmuje, że w tym czasie mogły tam np. zajść zmiany na niekorzyść? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogumiła domaszewi Re: Hospicjum Bonifratrów IP: *.play-internet.pl 14.06.14, 22:08 TAK HOSPICJUM NA POŚWIĘCKIEJ 8 BARDZO POLECAM PANIE PIELĘGNIARKI PRZEMIŁE DLA CHORYCH PODCHODZĄ Z SERCEM DO KAŻDEGO PACJENTA JEST NAPRAWDĘ GODNE POLECENIA PRZY TEJ OKAZJI PRAGNĘ SERDECZNIE PODZIĘKOWAĆ PANI DOKTOR PANI PSYCHOLOG PANIĄ PIELĘGNIARKĄ WOLONTARIUSZOM ORAZ CAŁEMU PERSONELOWI W IMIENIU MOJEJ MAMY DANUTY DOMASZEWICZ ORAZ CAŁEJ RODZINY BARDZO DZIĘKUJEMY ZA OPIEKĘ I DOM ORAZ WSPANIAŁĄ ŻYCZLIWOŚĆ WYROZUMIAŁOŚĆ MOŻNA BYŁO BY WYMIENIAĆ TAK BEZ KOŃCA DZIĘKUJEMY Odpowiedz Link Zgłoś
mania333 Re: Hospicjum Bonifratrów 09.08.14, 22:28 Proszę o pilny kontakt osoby, które mają aktualnie bliską osobę w tym hospicjum. Potrzebuję informacji z tzw. pierwszej ręki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Riki Re: Hospicjum Bonifratrów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.15, 00:14 HOSPICJUM BONIFRATRÓW TO JUŻ NIE JEST HOSPICJUM BONIFRATRÓW TYLKO SPÓŁKA PRAWA HANDLOWEGO "PIĘKNIE" NAZWANA BONIFRATERSKIE CENTRUM ZDROWIA ZAŁOŻONA PRZEZ ZAKON DO NABIJANIA KASY DLA PREZESÓW, DYREKTORÓW I INNYCH CZŁONKÓW SPÓŁKI. DZISIAJ W HOSPICJUM PANUJE ZASTRASZANIE PRACOWNIKÓW, BRAKUJE PODSTAWOWEGO SPRZĘTU, A NAWET PAPIERU TOALETOWEGO!!! NOWE RZĄDY I NOWE GORSZE WARUNKI DLA PRACOWNIKÓW I W SZCZEGÓLNOŚCI PACJENTÓW !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LUDZIE OTWÓRZCIE OCZY NIE DAWAJCIE PIENIĘDZY NA PREZESÓW I DYREKTORÓW GDZIE TU JEST TROSKA O CHOREGO????? Odpowiedz Link Zgłoś
michalina666 Re: Hospicjum Bonifratrów 15.02.15, 21:33 Riki, czy moge prosic o kontakt na priv? michalina666@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystyna Re: Hospicjum Bonifratrów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.15, 14:13 No cóż,widzę ze kazdy ma na temat hospicjum swoje subiektywne spostrzeżenia.Przeczytałam wszystkie wpisy i powiem jedno;nie zgadzam się z negatywnymi wpisami.Męża oddałam w ostatniej fazie choroby gdy juz sama nie mogłam mu pomóc.Byłyśmy z męża siostrą na zmianę 24 godz/dobę i mogę z czystym sumieniem powiedzieć że negatywne wpisy są wyssane z palca.Tak mąż jak i inni pacjenci byli codziennie kąpani,przebierani,masowani,a na każdą prośbę natychmiast reagowano(np.zastrzyk p/bólowy) i to wszystko z uśmiechem na ustach i miłym słowem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Hospicjum Bonifratrów IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.15, 20:30 Zgadzam się z tą opinią to już nie jest to Hospicjum co dawniej. Atmosfera jest tam okropna a smród że dech zapiera W życiu tam nikogo z rodziny nie dam i osobiście nie polecam tego miejsca Szkoda bo to było wspaniałe rodzinne miejsce Żal mi tylko tych ludzi co tam leżą Odpowiedz Link Zgłoś
mari.a42 Re: Hospicjum Bonifratrów 20.10.15, 12:47 To co Państwo piszą jest niepokojące .Moja mama która jest chora na raka czeka na miejsce do tego hospicjum.Proszę napisać czy sytuacja uległa jakiejś zmianie.Niech może wypowie się ktoś kto ma w trj chwili tam bliską osobę.Proszę wpisy. Odpowiedz Link Zgłoś
twardareka Re: Hospicjum Bonifratrów 03.05.16, 16:08 Witam, Nasza ukochana mamusia (Krystyna G.) spedzila tydzien w tym Blogoslawionym miejscu (Hospicjum na Poswietnem, Wroclaw) od 19-24 kwietnia 2016. Ludzie tam pracujacy to prawdziwe Anioly, ich serca sa Wielkie, przepelnione miloscia i dobrocia, a CALY personel cudowny, wspolczujacy, bardzo wykfalifikowany, serdeczny, ze empatia i super profersjonalny!!! Nie ma lepszego miejsca aby odjec BOL i pozwolic odejsc istocie ludzkiej w godnosci i spokoju z tego swiata! Moje serce jest w tym Hospicjum z Aniolami-ludzmi tam pracujacymi. Jezeli jakis czlowiek wyraza sie nie-pochlebnie o tym wrecz Swietym miejscu, to nie mam mu nic do powiedzenia poza tym ze to ON go juz odpowiednio oceni po "tamtej" stronie... Nasza mama jest juz w niebie, a niewyslowiony bol potwornego nowotora, który ja zabijal od miesicy pomogli zminimlizowac/wyeliminowac przecudowni ludzie z Hospicjum na Poswietnem! Kocham Was bardzo ludzie Wielkiego Serca i Milosci do blizniego! Bog niech sie Wami opiekuje i daje Wam sile do walki z bolem i zlem! Wdzieczny syn - Pawel Odpowiedz Link Zgłoś