Dodaj do ulubionych

Bezsens w urzędzie

19.08.04, 17:51
Zgubiłem/ukradli mi dokumenty. prawo jazdy i dowód osobisty. prawo jazdy jest mi raczej potrzebne, dowód niekoniecznie.

Składam podanie o wyrobienie wtórnika prawa jazdy. Zdjęcie jest, opłacone jest, paszport mam. Pani ( skąd inąd sympatycznie nastawiona) mówi że muszę mieć dowód, żeby potwierdzić adres zameldowania. Nei wiem po co, skoro na prawku i tek go nie ma. Pytam, czy nie może sprawdzić w komputerze. nei może bo nie mają połączenia. To co mam zrobić?

-albo złożyć podanie o wypis z moim meldunkiem 3 dni i 12 złotych
-albo wyrobić sobie dowód. 30 złotych i niewiadomo ile czekania.

Czyli zanim doczekam się prawa jazdy będę musiał jeszcze poczekać na dowód / wypis. I nie da się tego zrobić w ten sposób, żebym ew. wypis pokazał przy odbiorze...

To ja się pytam po jakiego grzyba jest ten cały PESEL? Podobno właśnie po to, żeby nie trzeba było szukac jakis idiotycznych świstkow... W paszporcie mam pesel, w paszporcie jest napisane ze ja to ja - po grzyba jeszcze jakies inne dokumenty...

Bezsens kompletny >;(
Obserwuj wątek
    • tomek854 i jeszcze - zapomniałem 19.08.04, 18:35
      Słyszałem że teraz zdjęcia robią w urzędzie. ale ja mam ładne zdjęcie z cyfrówki. Pytam czy może byc na dyskietce. Nie musi być odbitka i oni ja potem zeskanuja ZEBY BYLA LEPSZA JAKOŚĆ (!)
      • Gość: Rafis Nie wiesz po co są urzedy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 21:32
        Urzędy są po to, by zatrudniać polityków z rodzinami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka