Dodaj do ulubionych

Przepływ informacji pomiędzy forum a UM

30.09.04, 19:50
Pamiętacie dyskusję o HP z Łódzkiego forum? Uczestnicy szybko doszli do
wniosku że trzeba przejąć inicjatywę i dobrzeć z właściwymi informacjami do
właściwych ludzi, po czym zaczęli działać. Miasto późnie przygotowało ofertę
dla HP.

Abstrahując od tego czy uda się czy nie, może my zaczęlibyśmy trochę
wspomagać "odpowiednie osoby" w dolnośląskich gminach w wygrzebywaniu
informacji o firmach które mogłyby zainwestować u nas. Mam na myśli sytuację
gdy wynajdziemy jakieś info w necie że ktoś chce powiedzmy chce rozwijać
działalność na Europę Wschodnią i Centralną, i podsyłali szybko cynk komu
trzeba, ewentualnie podsunęli kilka firm do których mogliby skierować coś w
rodzaju oferty przedstawiającej konkretne korzyści płynące z przeniesienia
części działalności do Polski (oczywiście na Dolny Śląsk). :P Jak sądzę, w
przypadku mniejszych i średnich firm mogłoby być skuteczne jeżeli wyraźnie im
się pokaże że Polak potrafi równie dobrze pracować jak np. Niemiec,
jednocześnie przedstawiając ile Euro będą mogli zaoszczędzić na własnych
kontach dzięki przenosinom do Polski.
Obserwuj wątek
    • Gość: ron Re: Przepływ informacji pomiędzy forum a UM IP: *.kom / *.kom-net.pl 30.09.04, 20:29
      Mysle, ze jesli ktos ma ciekawe informacje, ktorych UM jeszcze nie ma i
      podzieli sie nimi na tym forum, to UM szybko na to zareaguje;););)
      • Gość: Rafis Re: Przepływ informacji pomiędzy forum a UM IP: 213.199.196.* 30.09.04, 20:54
        Ja mysle ze każdy urzad ma człowieka który sprawdza takie sygnały :)
        • ka-8 Re: Przepływ informacji pomiędzy forum a UM 30.09.04, 21:51
          A ja, że ma on wystarczająco wiele obowiązków żeby nie mieć czasu na to co może
          zrobić grupka gości z tego forum przy okazji surfowania po necie. Jak widać w
          Łodzi ten model zadziałał, możnaby go użyć i we Wrocku (+okolicach).
          • Gość: Rafis Re: Przepływ informacji pomiędzy forum a UM IP: 213.199.196.* 30.09.04, 22:00
            a jestes pewny z enikt z um nie czyta tego forum? Ja jestem pewien, że czyta i
            reaguje :)
            • ka-8 Re: Przepływ informacji pomiędzy forum a UM 30.09.04, 22:22
              Pewnie czytuje, ale zauważ że piszemy tu zwykle o tym co już jest przyklepane,
              albo o czym już otwarcie mówi się że "się kroi". A my moglibyśmy spokojnie
              pogrzebać w sieci za informacjami, czy kiedy natrafimy na co ciekawsze z
              naszego punktu widzenia firmy, przesłać "gotową" informację, na podstawie
              której możnaby już spróbować przygotować ofertę dla takiej firmy.
              Oszczędzilibyśmy takiej osobie kupę czasu i pracy, zwiększając jej efektywność,
              a przy okazji dokładając swój przyczynek.
              • Gość: ron Re: Przepływ informacji pomiędzy forum a UM IP: *.kom / *.kom-net.pl 30.09.04, 23:44
                Moze czytuje czesciej? Ale w formie rozrywki... ale jesli znalazly by sie
                jakies ciekawe informacje...
                • Gość: jester Re: Przepływ informacji pomiędzy forum a UM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.09.04, 23:48
                  a ja jestem ciekaw co "!" na ten pomysł...
                  • Gość: ! Re: Przepływ informacji pomiędzy forum a UM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.04, 18:20
                    Jester, jestem jak najbardziej ZA! Nikt z nas nie jest alfą i omegą, nikt z nas
                    nie ma monopolu na wiedzę, informacje, ale razem, jako społeczność tego forum,
                    jako ludzie, którzy interesują sie inwestycjami, gospodarką TWORZYMY WIELKA
                    POTĘGĘ I OLBRZYMI SKARB INFORMACYJNY! Każdy z nas ma swoje mniejsze lub wieksze
                    żródła informacji, przegladamy internet, różne gazety w poszukiwaniu nowych
                    informacji i dzieki temu mozemy pomóc i UM, i UMarsz i UWoj w sprawie nowych
                    inwestycji.

Łódzkie forum dało przykład.

pOZDRAWIAM.
                    • ka-8 Re: Przepływ informacji pomiędzy forum a UM 06.10.04, 21:58
                      Wykrzykniku, podrzuć jakiegoś maila na adres z loginu, to może bardziej
                      szczegółowo będzie można pokorespondować... :D
                • ka-8 Re: Przepływ informacji pomiędzy forum a UM 01.10.04, 08:57
                  Właśnie... jeżeli odpowiednie info dotarłoby do kogoś o kim wiadomo że jest
                  naprawdę zainteresowany tematem, mogłoby zrobić się jeszcze ciekawiej na tym
                  forum. :D
                  • Gość: Rafis a w Łodzi IP: 213.199.196.* 06.10.04, 18:25
                    Forumowicze napisali juz list do UM w sprawie ewentualnej inwestycji IBM w
                    Polsce.Zrobili to wczesniej poniewaz jak twierdza w spraawie hp spóxnili się.
                    • ka-8 Re: a w Łodzi 06.10.04, 21:57
                      I o mniej więcej coś takiego chodzi Rafis. My surfujemy po sieci, a jak
                      wyłowimy jakieś info, lub po prostu kilka firm do których możnaby wystosować w
                      naszej opinii ofertę, podsyłamy. Tylko trzeba zadbać o to żeby propozycje
                      trafiły do odpowiedniej osoby, najlepiej gdyby ktoś kto ma do takowego osobnika
                      dostęp podsunął taką propozycję. Jedna osoba nie wykona pracy kilku etatów, a
                      my akurat w wolnym czasie możemy. Hm?

Jak coś wal na priv na gazetowy mail z loginu. Również i zdanie wykrzyknika
                      mile widzane. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka