Dodaj do ulubionych

6 numer Panoramy

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.10.04, 20:15
i znów słabiutko. nie jest tak, że żałuję wydania 3,50 na gazetę, żałuję, że
znów się zawiodłem. tym razem nawet rozmowa Joanny Kuciel z Frasyniukiem
zrobiona jest bez werwy, monotonnie, grzecznie, bez trudnych pytań. "raport o
sektach" zajawiany z okładki jest nudny jak flaki z olejem, jakby przepisany z
kilku uczonych książek. być może felieton Urbanka dla odmiany jest dobry, ale
to tyle - po lekturze gazety naprawdę wiele innych tekstów w pamięć nie zapada.

zapada natomiast w tę pamięć mało etyczna praktyka: na jednej stronie jest
reklama w formie rozmowy z prezesem jakiejś tam spółki KGHMu, którą prowadzi
pani Burdzy-Wardach. na następnej tekst tej samej pani. dla mnie to
niedopuszczalne, że dziennikarze w tej samej gazecie piszą teksty sponsorowane
i zwykłe dziennikarskie. przecież to totalnie podważa wiarygodność całej
gazety. podobnie jest na stronie kulturalnej, gdzie znajduje się recenzja
książki Urbanka, bez jakiejkolwiek wzmianki o tym, że to np. "nasz kolega
redakcyjny". to jakaś prywata, uwaga co do wiarygodności jak wyżej.
Obserwuj wątek
    • Gość: Preslaw Re: 6 numer Panoramy IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.04, 21:44
      W pełni się zgadzam co do zawartości numeru. W pewnym momencie zorientowałem
      się, że czytam te teksty na siłę, choć wcale mnie nie wciągają. Więc czytać
      przestałem. Mam duży głód informacji z Dolnego Śląska, ale nie tak
      przyrządzonych. Czytanie takiej gazety zaczyna mi się kojarzyć z oglądaniem
      większości polskich filmów, takich jak np. "Zmruż oczy". Oglądanie wymaga
      wysiłku i w pewnym momencie posłużyć może jedynie do zaśnięcia.
      • Gość: Małpa Re: 6 numer Panoramy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.04, 09:02
        Starałem się bardzo,ale nie ma sensu samemu się oszukiwać-numer6 był ostatnim
        który kupiłem!
        • Gość: wiki Re: 6 numer Panoramy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.04, 10:12
          Szkoda, że tak wychodzi. Jakby nie można pisać o Dolnym Śląsku ciekawie i na
          poziomie. Ja też się już wycofuję.
    • k29 Re: 6 numer Panoramy 13.10.04, 10:03
      wydaje mi się , że Panorama przetrwa na ryku, ale jako miesięcznik
      • Gość: Racławianin Re: 6 numer Panoramy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.04, 12:28
        W Panoramie dzieje się źle. To widać. Kiedy wziąłem do ręki drugi numer (o
        pierwszym nie wiedziałem że wyszedł) pomyslałem, że może i warto kupić
        nastepny. Miałem nadzieję, że poziom pójdzie w góre. A tu co? Wtórnośc, może i
        regresja.
        Panie Naczelny, wszędzie KGHM. Wszedzie! Lubin, Polkowice, Rudna. Mnie to nie
        interesuje. Chciałbym poczytac gdzie wyjechac na weekend, dlaczego cały Wrocław
        jest rozkopany i gdzie moje dziecko może czuć się bezpiecznie. Więcej odważnych
        tekstów, proszę.

z poważaniem (jeszcze)
        Czytelnik
        • Gość: Preslaw Re: 6 numer Panoramy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 12:39
          Rzeczywiście, teraz mi to uświadomiłeś, że w "Panoramie" jest dużo tekstów o
          sprawach związanych z KGHM i miastami z tego regionu. Są także artykuły
          sponsorowane. Nie wygląda to dobrze. Zgadzam się w pełni, że jest wiele innych
          miejsc na Dolnym Śląsku, w których dzieją się rzeczy godne uwagi i godne
          napisania. Jedyny tekst, który mnie w tym numerze zainteresował to artykuł o
          polskiej Dolinie Krzemowej, która może powstać w Polanicy. Ciekawy też wywiad z
          Piotrem Siemionem, choć zdecydowanie za krótki. Nie podobał mi się natomiast
          wywiad Joanny Kuciel z Frasyniukiem. Pozwoliła mu na gadanie od zawsze tego
          samego w tym samym stylu. Ugrzecznione i za krótkie.
        • Gość: Prezes KGHM ;) Re: 6 numer Panoramy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.04, 13:38
          Jakoby dementujemy aby "Panorama" była nasza własnością.
    • Gość: tomasz Re: 6 numer Panoramy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.04, 14:49
      szósty numer... moim zdaniem zdecydowanie lepiej wreszcie jakieś sensowne
      reklamy, oprócz największej i jedynej firmy KGHM-sprzedaż mieszkań-życzę
      powodzenia i tak trzymać!!!
    • Gość: karol Re: 6 numer Panoramy IP: 156.17.124.* 15.10.04, 14:32
      Dać im szansę!!!
      Nie od razu Kraków (a i Wrocław) zbudowano...
      • Gość: Preslaw Re: 6 numer Panoramy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 15:06
        Oczywiście, że należy dać im szansę, co nie wyklucza rozsądnej krytyki. Wciąż
        liczę na to, że pismo się poprawi.
        • Gość: karol Re: 6 numer Panoramy IP: 156.17.124.* 15.10.04, 16:28
          Myślę, że redakcja czyta nasze opinie i stara się jakoś na nie reagować. Nie
          chodzi mi o krytyke, tylko o pojawiające sie opnie typu "więcej nie kupię" po
          kilku numerach. Pismo nie jest słabe, choc wiele można poprawić. Okazuje się,
          że także na "prowincji" można wydawac tygodnik na dobrym poziomie, a ne tylko w
          Warszawie. I jestem dumny, że takie pismo wychodzi akurat we Wrocławiu.

PS To nie jest tekst sponsorowany ;-)
          • Gość: karol Re: 6 numer Panoramy IP: 156.17.124.* 15.10.04, 16:30
            ATPO wyrazania opinii to naprawdę szkoda, że na stronie "Panoramy" nie ma forum
            czytelników...
            • Gość: Dora Re: 6 numer Panoramy IP: 213.199.196.* 18.10.04, 10:42
              Nie myslicie chyba, że na podstawie kilku postow na forum, redakcja Panoramy
              będzie zmieniac profil i zawartość?! Trzeba długiego czasu, aby takie pismo się
              usamodzielniło (reklamy) i przebiło. Oczywiście teksty sponsorowane nie robią
              gazecie dobrze, ale zapewne utrzymują ją, naczelnego, i całą redakcję. Skończą
              się reklamy, to i pismo padnie.
              dora
              • Gość: xxcs Re: 6 numer Panoramy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.10.04, 10:57
                Bożemójboże! Ta reklama na wiatach przystankowych (nie wiem czy taka sama jest
                okładka)- wygląda to bardzo niesmacznie; jakby tej pani ktoś coś zrobił na
                twarzy!
                • Gość: Kirke Re: 6 numer Panoramy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.10.04, 12:13
                  Widać jest to kobieta, która widziała orła cień... Zdecydowanie bilbordy z
                  hasłem "wydało sie" były lepsze. A dlaczego ten orzeł jest na twarzy? I jak ma
                  się ta pani do gazety?
                  • Gość: Racławianin Re: 6 numer Panoramy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.10.04, 13:42
                    Orzeł jest czarny, buźka pani żołta... o kurcze, to przecież twarz Dolnego
                    Śląska. Panoramiczna.
    • Gość: on Re: 6 numer Panoramy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.10.04, 22:02
      a jutro numer 7. kojarzy mi sie z pewnym oslem... :)
      ale moze nie bedzie tak zle, jak do tej pory
      zycze im sukcesow,
      nowy tytul to przeciez nowe miejsce pracy dla dzinnikarzy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka