Gość: Kamień IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.02, 16:42 Chcecie poznać przyczyny zła, szerzącego się po Polsce? Zachęcam do wizyty na forum w dziale Gospodarka pt. "Balcerowicz - bandyta ekonomiczny" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Homar Re: Balcerowicz - destruktor IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.02, 16:47 Gość portalu: Kamień napisał(a): > Chcecie poznać przyczyny zła, szerzącego się po Polsce? Zachęcam do wizyty na > forum w dziale Gospodarka pt. "Balcerowicz - bandyta ekonomiczny" Ja zachecam Cie do zajrzenia do dzialu Zdrowie i watek pt.: "Co zrobic, gdy mnie odmozdzono" Odpowiedz Link Zgłoś
mastat Re: Balcerowicz - destruktor 27.04.02, 16:55 Gość portalu: Homar napisał(a): > Ja zachecam Cie do zajrzenia do dzialu Zdrowie i watek pt.: > "Co zrobic, gdy mnie odmozdzono" :-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafisek Re: Balcerowicz - destruktor IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.02, 22:33 Gość portalu: Kamień napisał(a): > Chcecie poznać przyczyny zła, szerzącego się po Polsce? Zachęcam do wizyty na > forum w dziale Gospodarka pt. "Balcerowicz - bandyta ekonomiczny" tia, znowu masoni i żydzi heh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.Balc. Re: Balcerowicz - destruktor IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.02, 22:42 Gość portalu: Kamień napisał(a): > Chcecie poznać przyczyny zła, szerzącego się po Polsce? Zachęcam do wizyty na > forum w dziale Gospodarka pt. "Balcerowicz - bandyta ekonomiczny" Panie Lepper mogl pan myslec lepszy nick, chyba ze Kamien to od tego co ma pan w glowie zamiast mozgu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafisek Re: Balcerowicz - destruktor IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.02, 22:45 Gość portalu: L.Balc. napisał(a): > Gość portalu: Kamień napisał(a): > > > Chcecie poznać przyczyny zła, szerzącego się po Polsce? Zachęcam do wizyty > na > > forum w dziale Gospodarka pt. "Balcerowicz - bandyta ekonomiczny" > > Panie Lepper mogl pan myslec lepszy nick, chyba ze Kamien to od tego co ma pan > w > glowie zamiast mozgu. dobre :))) Odpowiedz Link Zgłoś
gruda Re: Balcerowicz - zbawiciel 28.04.02, 10:35 Zostawcie Balcerowicza w spokoju. Dzieki gosciowi mamy pelne polki w sklepach i nie zyjemy w skrajnej nedzy. Moze nie jest najlepiej, ale gorzej byc nie moze. Leszek Rulezzz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr No Podobno Balcerowicz... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.04.02, 12:26 ...zapłodnił moją sąsiadkę z 3 piętra. Wszyscy zastanawiają się kto jest sprawcą tej ciąży. Uważam, że spokojnie ojcowstwo można przypisać Balcerowiczowi. W końcu to on wszystkiemu jest winny, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alen Re: Podobno Balcerowicz... IP: *.i-one.at 28.04.02, 13:23 Hi Boże wybacz im, bo oni nie wiedzą co piszą . Więcej Balcerowiczowi zawdziencza Polsce jak Polska jemu.On powinien w szkole studentów uczyć teorji ,a za gospogarke i za bank nie powinien się zabjerać. Nie ma zielonego pojęcia jak delikatna jest to materia. Przesiąknięty starym komunistycznym populizmem nie jest w stanie elastycznie myśleć, a jeszcze gorzej , nie jest w stanie przyznać się do popełnionych błędów. Szuka nierzeczowych wymówek zamiast opierać się na rzeczywistości. Jsśli on jest autorem trzymania niskiej inflacji i to za wrzelką cene,nie dopasowując jej do wymogów gospodarczych jak np.Czesi,Węgrzy.To on jest sprawcą utraty wielu miejsc pracy , odpływu kapitału z Polski itd. Przy takim kursie złotego nic w Polsce nie opłacało się produkować, bo wrzystko wrzędzie było tańsze,kapitał wolał w innych krajach inwestować bo tam też mógł zyski oczekiwać. Gospodarka została położona na łopadki ,może o to chodziło a może to głupota tych spekulantów którzy uważają się za ministrów. Nie przewidziana recesja uwypukiliła ich błędy rządzenia metodą "" Jakoś tam będzie "" Kto uważa Balcerowicza za świętego mikołaja powinien na targu jajka sprzedawać , a nie zajmować się gospodarką . Te zajęcie polecił bym też Balcerowiczowi. Służyć krajowi i jego obywatelom on nie potrafi, w każdym razie nie krajowi któremu powinien służyć. Alen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr No Czy tacy sami fachowcy jak ci od oceniania... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.04.02, 13:43 ...Balcerowicza uczyli Cię ortografii? Naprawdę sądzisz, że wszystko spieprzył Balcerowicz? Jeśli tak, życze poszerzenia horyzontów i poprawy pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alen Re: Czy tacy sami fachowcy jak ci od oceniania... IP: *.i-one.at 28.04.02, 14:12 Gość portalu: Dr No napisał(a): > ...Balcerowicza uczyli Cię ortografii? Naprawdę sądzisz, że wszystko spieprzył > Balcerowicz? Jeśli tak, życze poszerzenia horyzontów i poprawy pamięci. Mówi się że jak się nie ma czego czepić czepia się ortografi , czy nie było tak zawrze. Mam nadzieje że Balcerowicz umie lepiej niż ja ortografie, tym nie stety nie jest w stanie nic dobrego dla gospodarki zrobić. Tu nie wystarczy nauczyć się jak papuga rzeczy umownych , jakim jest ortografia. Ale trzeba kreatywnie myśleć, rozumieć zależności między polityką finansową państwa a gospodarką. A przedewrzystkim chcieć coś zrobić dla kraju. Być może że Balcerowicz chce ,a skoro mu tak wrzystko wychodzi to chyba to coś znaczy ??? Nie kończyłem polskich szkół i nie żyje obecnie w Polsce, a jestem Wrocławiakiem. Tak że jeśli jesteś w stanie podjąć rzeczową dyskusje, to prosze. Ale bądź rzeczowy i trzymaj się tematu, nawet gdybyś się nazywał prof. Miodek to bądź na tyle miły i wybacz mi że mam kłopoty z gramatyką, ponieważ nie jeden który kończył polskie szkoły robi również błędy,co jest tu na forum widoczne. Alen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr No Z ortografią jest tak samo, jak z... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.04.02, 14:28 ...wiedzą o ekonomii. Są problemy poprawnościowe. Na dodatek wiele osób nie chce pamiętać lub nie pamięta tego co było. Sam nie wiem, co jest bardziej szkodliwe. Jeszcze chwila i taki Urban okaże się np. bojownikiem o wolność słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alen Re: Z ortografią jest tak samo, jak z... IP: *.i-one.at 28.04.02, 17:42 Gość portalu: Dr No napisał(a): > ...wiedzą o ekonomii. Są problemy poprawnościowe. > Na dodatek wiele osób nie chce pamiętać lub nie pamięta tego co było. Sam nie > wiem, co jest bardziej szkodliwe. > Jeszcze chwila i taki Urban okaże się np. bojownikiem o wolność słowa. Nie bardzo wiem co Urban ma wspólnego z tematem tutaj obecnym, coś chyba Ci się pomyliło. Nie wchodziłem celowo na temat Urbana bo zbiera mi się na wymioty gdy słysze to nazwisko. Jak wogóle można się tak nie interesującym i tak wstrętyą postacią polskiej sceny politycznej z czasów komuny zajmować. I jeszcze do tego zapraszać na spodkanie ?? Czyżby było to oznaką a może przejawem głupoty i niedojrzałości politycznej. A może objawem umacniania władzy postkomunistów ? Tematem tutaj jest Bolcerowicz i jego żekome osiągnięcie które to w moich oczach są porażkami . Porażkami które żeby obrócić je w sukcesy ,robi wywody że było by jeszcze gorzej gdyby nie on. Czyżby rzeczywiście tak było jak piszą o Polakach, że przeklęństwo tego narodu jest głupota ??? Nie wrzyscy dzięki Bogu tak myślą, ale nie stety wielu . Alen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafisek Re: Z ortografią jest tak samo, jak z... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.04.02, 18:14 Gość portalu: Alen napisał(a): > Gość portalu: Dr No napisał(a): > > > ...wiedzą o ekonomii. Są problemy poprawnościowe. > > Na dodatek wiele osób nie chce pamiętać lub nie pamięta tego co było. Sam > nie > > wiem, co jest bardziej szkodliwe. > > Jeszcze chwila i taki Urban okaże się np. bojownikiem o wolność słowa. > > Nie bardzo wiem co Urban ma wspólnego z tematem tutaj obecnym, coś chyba Ci się > > pomyliło. Nie wchodziłem celowo na temat Urbana bo zbiera mi się na wymioty gdy > > słysze to nazwisko. Jak wogóle można się tak nie interesującym i tak wstrętyą > postacią polskiej sceny politycznej z czasów komuny zajmować. I jeszcze do tego > > zapraszać na spodkanie ?? Czyżby było to oznaką a może przejawem głupoty i > niedojrzałości politycznej. A może objawem umacniania władzy postkomunistów ? > > Tematem tutaj jest Bolcerowicz i jego żekome osiągnięcie które to w moich oczac > h > są porażkami . Porażkami które żeby obrócić je w sukcesy ,robi wywody że było b > y > jeszcze gorzej gdyby nie on. Czyżby rzeczywiście tak było jak piszą o Polakach, > > że przeklęństwo tego narodu jest głupota ??? > > Nie wrzyscy dzięki Bogu tak myślą, ale nie stety wielu . > > Alen. przekleństwem Polski są wszechobecni socjaliści(SLD,AWS)którzy rządzili w naszym kraju przez cały ten okres. Gdyby nie Balcerowicz bylibyśmy na poziomie Białorusi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alen Re: Z ortografią jest tak samo, jak z... IP: *.i-one.at 28.04.02, 18:49 Gość portalu: Rafisek napisał(a): > > > przekleństwem Polski są wszechobecni socjaliści(SLD,AWS)którzy rządzili w naszy > m > kraju przez cały ten okres. Gdyby nie Balcerowicz bylibyśmy na poziomie Białoru > si. > Nigdy się z tym nie zgodze, aczkolwiek znam takie opinie , są jednak one niczym nie uzasadnione. Przypomina mi ta opinia raczej czasy komuny, gdy osiągnięcia własne widziano przez pryzmat krajów biedniejszych a nie takich które należało by naśladować. Gwarantem sukcesu jest bowiem niezadowolenie z tego co się ma ,i oglądanie się na kraje które mają leprze osiągnięcie, a nie odwrotnie . Polski naród stać na wiele więcej niż np.kraje które były również pod zaborem komuny a teraz przodują, są przed Polską. Zadałeś sobje pytanie dla czego tak jest ?? Te kraje nie szukają zadowolenia patrząc na Ukraine. I choć nie mają takiego dobrego położenia geograficznego, o takich minerałach jak ma Polska mogą tylko mażyć, nie wspomne o dostępie do morza i z kożyści dla gogpodarki które z tego tytułu możne mieć. To mają leprze osiągnięcia gospodarcze i przyrost gospodarczy, a nawet polskie urzędy pracy są proszone o rekrutacje Polskich pracowników do pracy. Także nie oszukuj się, bo tak naprawde nie jest tak jak piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafisek Re: Z ortografią jest tak samo, jak z... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.04.02, 19:07 Gość portalu: Alen napisał(a): > Gość portalu: Rafisek napisał(a): > > > > > > > > przekleństwem Polski są wszechobecni socjaliści(SLD,AWS)którzy rządzili w > naszy > > m > > kraju przez cały ten okres. Gdyby nie Balcerowicz bylibyśmy na poziomie Bi > ałoru > > si. > > > > > Nigdy się z tym nie zgodze, aczkolwiek znam takie opinie , są jednak one niczym > > nie uzasadnione. > Przypomina mi ta opinia raczej czasy komuny, gdy osiągnięcia własne widziano > przez pryzmat krajów biedniejszych a nie takich które należało by naśladować. > Gwarantem sukcesu jest bowiem niezadowolenie z tego co się ma ,i oglądanie się > na > kraje które mają leprze osiągnięcie, a nie odwrotnie . > > Polski naród stać na wiele więcej niż np.kraje które były również pod zaborem > komuny a teraz przodują, są przed Polską. Zadałeś sobje pytanie dla czego tak > jest ?? zadałem i nawet mam odpowiedz Te kraje nie szukają zadowolenia patrząc na Ukraine. I choć nie mają > takiego dobrego położenia geograficznego, o takich minerałach jak ma Polska mog > ą > tylko mażyć, minerały to jest właśnie przekleństwo Polski, bo zamiast budować przemysł my cały czas nastawialiśmy się na wydobycie tego co mamy a inni przeciwnie(Czechy i Węgry- pzmietam jak w latach 80 tych jezdziło sie tam do pracy) nie wspomne o dostępie do morza i z kożyści dla gogpodarki które z > > tego tytułu możne mieć. > To mają leprze osiągnięcia gospodarcze i przyrost gospodarczy, a nawet polskie > urzędy pracy są proszone o rekrutacje Polskich pracowników do pracy. > > Także nie oszukuj się, bo tak naprawde nie jest tak jak piszesz. zapomniałes że te kraje tj Czechy i Węgry w 90 roku były o niebo bardziej rozwinięte od Polski(w ciągu tych 12 lat dogonilismy ich o 30%) Socjalisci potrafia tylko podnosic podatki nawet wbrew logice(podnoszą akcyze a zyski z niej spadają itp) przez 12 lat rzadzili raz socjalisci z Solidarnosci a pózniej socjalisci z OPZZ (SLD) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homar Re: Z ortografią jest tak samo, jak z... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.04.02, 18:31 Gość portalu: Alen napisał(a): > (...) Tematem tutaj jest Bolcerowicz i jego żekome osiągnięcie które to w moich > oczach są porażkami . Porażkami które żeby obrócić je w sukcesy ,robi wywody > że było by jeszcze gorzej gdyby nie on. Czyżby rzeczywiście tak było jak > piszą o Polakach, że przeklęństwo tego narodu jest głupota ??? > > Nie wrzyscy dzięki Bogu tak myślą, ale nie stety wielu . Alen, myslisz sie... To forum nie reprezentuje ogolu Polakow. Wsrod wiekszosci Polakow poczulbys sie jak w domu. Oni przeklinaja Balcerowicza na calej linii: za to, ze rozwalil preznie dzialajaca gospodarke socjalistyczna, ze ludzi w biede wpedzil, ze jest na uslugach miedzynarodowej finansjery, ktora uwziela sie na Polske i chce doprowadzic do czwartego jej rozbioru... Oj, mowie Ci, poczulbys sie swietnie. Nie zgadzam sie z Twoim przedstawieniem dokonan Balcerowicza. Coz Ty mozesz wiedziec o tym, jak sie zmienila rzeczywistosc w Polsce, skoro, jak sam piszesz, niewiele masz z nia wspolnego? Byc moze docieraja do Ciebie wszelkie oszczerstwa rzucane z lewa i prawa na tego czlowieka. Na ich podstawie uformowales o nim swoj poglad? Zareczam Ci, ze jest on cholernie bledny. W wiekszosci sa to polityczne sprawy, ktore z rzeczywistymi problemami maja niewiele wspolnego. Wezmy pod rozwage rostrzasana od kilku miesiecy problem kierowanej przez niego RPP. Niemal wszystkie sily polityczne przeklinaja Rade za to, ze nie obniza stop. Rzad tlumaczy, ze nie ma szans na poprawe zycia w Polsce przez nia. Gdy slyszysz zewszad takie glosy, myslisz: "wszyscy tak mowia, pewnie maja racje". I tu wpadasz. Bo wlasnie o to w polityce chodzi. Zeby zrobic z igly widly. Gdy koltunstwo dostanie wdzieczny temat do manifestowania swej pseudowiedzy (mowiac o koltunach, mysle o politykach, ktorzy uprawiaja polityke anty-RPP), to juz nie da sobie tego tak latwo odebrac. Zwlaszcza, ze temat jest zawily i trzeba miec duzo checi, zeby zrozumiec calosc mechanizmu wplywu stop procentowych na gospodarke. Tymczasem koltuny maja proste rozwiazania: obnizamy stopy - gospodarka rozwija sie, podwyzszamy - hamuje... ech. A Balcerowicz nie jest zbyt "medialnym" czlowiekiem. On mowi jezykiem suchym, konkretnym, slowem - nie umie sie bronic poprzez krasomowcze polemiki. I tym badziej dostaje. Koltun widzi w nim niegroznegy, wdzieczny cel swych atakow. A ze sprawuje tak wazne stanowiska - jest celem niemalze idealnym. Jest duzo wiecej odpowiedzi na twe pytania i twierdzenia. Zareczam Ci, ze wiecej ludzi o takiej odpowiedzialnosci za Polske jak Balcerowicz, sprawiloby, ze bysmy zyli w innym, duzo lepszym kraju. Niestey, w polityce liczy sie wygadana MORDA, kwieciste i wyszukane wypowiedzi. I zobacz, jacy sa nasie reprezentanci. Piekni, prawda? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alen Re: Z ortografią jest tak samo, jak z... IP: *.i-one.at 28.04.02, 19:53 Gość portalu: Homar napisał(a): > Gość portalu: Alen napisał(a): > > (...) Tematem tutaj jest Bolcerowicz i jego żekome osiągnięcie które to w > moich > > oczach są porażkami . Porażkami które żeby obrócić je w sukcesy ,robi wywo > dy > > że było by jeszcze gorzej gdyby nie on. Czyżby rzeczywiście tak było jak > > piszą o Polakach, że przeklęństwo tego narodu jest głupota ??? > > > > Nie wrzyscy dzięki Bogu tak myślą, ale nie stety wielu . > > Alen, myslisz sie... > To forum nie reprezentuje ogolu Polakow. Wsrod wiekszosci Polakow poczulbys sie > > jak w domu. Oni przeklinaja Balcerowicza na calej linii: za to, ze rozwalil > preznie dzialajaca gospodarke socjalistyczna, ze ludzi w biede wpedzil, ze jest > > na uslugach miedzynarodowej finansjery, ktora uwziela sie na Polske i chce > doprowadzic do czwartego jej rozbioru... Oj, mowie Ci, poczulbys sie swietnie. > Nie zgadzam sie z Twoim przedstawieniem dokonan Balcerowicza. Coz Ty mozesz > wiedziec o tym, jak sie zmienila rzeczywistosc w Polsce, skoro, jak sam piszesz > , > niewiele masz z nia wspolnego? Mylisz się, i nie wkładaj mi do ust słów których nie powiedziałem. Mam więcej wspólnego niż Ci się wydaje. Jestem bardzo często w kraju i mam tam także pewne inwestycje. Znam Polską kaleką rzeczywistość i znam również inna rzeczywistość. Rzeczywistość normalną nie populistyczną ,gdzie ludzie nie walczą jak zwierządka o przeżycie i ograniczają okropnie w ten sposób choryzonty myślenia. > Byc moze docieraja do Ciebie wszelkie oszczerstw a rzucane z lewa i prawa na > tego czlowieka. Na ich podstawie uformowales o nim sw > oj > poglad? Zareczam Ci, ze jest on cholernie bledny. W wiekszosci sa to polityczne > > sprawy, ktore z rzeczywistymi problemami maja niewiele wspolnego. > > Wezmy pod rozwage rostrzasana od kilku miesiecy problem kierowanej przez niego > RPP. Niemal wszystkie sily polityczne przeklinaja Rade za to, ze nie obniza sto > p. > Rzad tlumaczy, ze nie ma szans na poprawe zycia w Polsce przez nia. Gdy slyszys > z > zewszad takie glosy, myslisz: "wszyscy tak mowia, pewnie maja racje". I tu > wpadasz. Bo wlasnie o to w polityce chodzi. Zeby zrobic z igly widly. Gdy > koltunstwo dostanie wdzieczny temat do manifestowania swej pseudowiedzy (mowiac > o > koltunach, mysle o politykach, ktorzy uprawiaja polityke anty-RPP), to juz nie > da > sobie tego tak latwo odebrac. Zwlaszcza, ze temat jest zawily i trzeba miec duz > o > checi, zeby zrozumiec calosc mechanizmu wplywu stop procentowych na gospodarke. > Nigdy nie kształtowałem sobje w ten sposób poglądów jak Ty o mnie piszesz . Twoja sprawa jak Ty myślisz. Mój punkt spojrzenia na sytuacje w polsce i jej przyczyny są wypodkową moich doświadczeń i moich informacji zdobytych nie w Polsce i nie na Ukrainie. Ale w szkołach i na uniwersytetach w krajach gdzie te zależności gospodarcze i finansowe są uczone, i również z sukcesem stosowane. Fundamenty do teorji gospodarki która obecnie funkcjonuje na zachodzie stworzył ruski naukowiec. To wrzystko można opisać skąplikowanymi wzorami z wieloma wiadomymi. Ja nie kończyłem edukacji w gospodarce komunistycznej.Poza tym przy lokalnym systemie myślenia ,jaki Ty tu masz, nie jesteś w stanie tego problemu prawidłowo rozpoznać. > Tymczasem koltuny maja proste rozwiazania: obnizamy stopy - gospodarka rozwija > sie, podwyzszamy - hamuje... ech. A Balcerowicz nie jest zbyt "medialnym" > czlowiekiem. On mowi jezykiem suchym, konkretnym, slowem - nie umie sie bronic > poprzez krasomowcze polemiki. I tym badziej dostaje. Koltun widzi w nim > niegroznegy, wdzieczny cel swych atakow. A ze sprawuje tak wazne stanowiska - > jest celem niemalze idealnym. > > Jest duzo wiecej odpowiedzi na twe pytania i twierdzenia. Zareczam Ci, ze wiece > j > ludzi o takiej odpowiedzialnosci za Polske jak Balcerowicz, sprawiloby, ze bysm > y > zyli w innym, duzo lepszym kraju. Niestey, w polityce liczy sie wygadana MORDA, > > kwieciste i wyszukane wypowiedzi. I zobacz, jacy sa nasie reprezentanci. Piekni > , > prawda? > > Pozdrawiam Upraszczasz to wrzystoko i starasz się nadać temu kompetencji używając słów takich jak " kołtuny " i to jeszcze wielokrotnie. To może jest dobry efekt na polskich Userów , ale w świecie by nikt Ci tego nie strawił. Tymi wrzystkimi instrumentami finansowymi należy tak manipulować żeby to służyło rozwojowi gospodarki a zatym i społeszeństwu. A nie niskiej inflacji, nie ona jest tu najważniejsza. Oczywiście jest dobrze jak jest niska, ale nie najważniejsze. Ty nie jesteś świadomy tych szkód które powstała błędną polityką Balcerowicza. Prześledź jego wcześniejsze błędy. Ile ludzi potraciło prace, ile tragedji ludzkich zostało w ten sposób wygenerowane. Jest to owoc niekompetencji umysłowej tego pana , bo niepodejrzewam że robił to rozmyślnie. Jak za komuny, na jednym stanowisku naweżył piwa ,przenieśli go na inne , jeszcze leprze . Teraz to chyba zostanie prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homar Do Alena IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.04.02, 20:29 Gość portalu: Alen napisał(a): > Mylisz się, i nie wkładaj mi do ust słów których nie powiedziałem. Mam więcej > wspólnego niż Ci się wydaje. Jestem bardzo często w kraju i mam tam także pewne > inwestycje. Znam Polską kaleką rzeczywistość i znam również inna rzeczywistość. > Rzeczywistość normalną nie populistyczną, gdzie ludzie nie walczą jak > zwierządka o przeżycie i ograniczają okropnie w ten sposób horyzonty myślenia. Gratuluje znajomosci. Przepraszam, jesli zrozumiales, ze staram sie przeinaczyc sens twych slow. Nie chce. Co do tych zwierzatek - dziekuje w imieniu. W Ameryce tez ludzie tak walcza i jakos nikt ich nie zaluje. > Nigdy nie kształtowałem sobje w ten sposób poglądów jak Ty o mnie piszesz . > Twoja sprawa jak Ty myślisz. Mój punkt spojrzenia na sytuacje w polsce i jej > przyczyny są wypodkową moich doświadczeń i moich informacji zdobytych nie w > Polsce i nie na Ukrainie. Ale w szkołach i na uniwersytetach w krajach gdzie > te zależności gospodarcze i finansowe są uczone, i również z sukcesem stosowane. > Fundamenty do teorji gospodarki która obecnie funkcjonuje na zachodzie stworzył > ruski naukowiec. > To wrzystko można opisać skąplikowanymi wzorami z wieloma wiadomymi. > Ja nie kończyłem edukacji w gospodarce komunistycznej.Poza tym przy lokalnym > systemie myślenia ,jaki Ty tu masz, nie jesteś w stanie tego problemu > prawidłowo rozpoznać. Po pierwsze, konczylem edukacje juz w niezbyt komunistycznej rzeczywistosci. Po drugie - obrazasz mnie piszac, ze nie moge tych problemow zrozumiec. Kto Ci dal monopol na prawde? Jeszcze chwila, a staniesz sie mesjaszem... Jesli chcesz dyskutowac merytorycznie, to nie wal takich tekstow, bo nie wypada. > Upraszczasz to wrzystoko i starasz się nadać temu kompetencji używając słów > takich jak " kołtuny " i to jeszcze wielokrotnie. To może jest dobry efekt na > polskich Userów , ale w świecie by nikt Ci tego nie strawił. Kolejny prztyczek od Alena? Wyjasnilem Ci, kogo nazywam koltunami. Mam do tego prawo, a ty nie chwal sie swoim obyciem na miedzynarodowym forum, bo ja bedac w Polsce tez moge i korzystam z mozliwosci laczenia sie ze swiatem. I wiem, ze twoj argument jest bezpodstawny. A moze myslisz, ze lacza polskie koncza sie na granicy? :P > Tymi wrzystkimi instrumentami finansowymi należy tak manipulować żeby to > służył o rozwojowi gospodarki a zatym i społeszeństwu. A nie niskiej inflacji, > nie ona jest tu najważniejsza. Oczywiście jest dobrze jak jest niska, ale nie > najważniejsze. Tak. Ale wiekszosc instrumentow w reku ma rzad. A Balcerowicz nie jest w rzadzie. On ma za zadanie pilnowac stabilnosci kursu zlotego. I robi to swietnie. > Ty nie jesteś świadomy tych szkód które powstała błędną polityką Balcerowicza. > Prześledź jego wcześniejsze błędy. Ile ludzi potraciło prace, ile tragedji > ludzkich zostało w ten sposób wygenerowane. Jest to owoc niekompetencji > umysłowej tego pana , bo niepodejrzewam że robił to rozmyślnie. Myslisz sie, jestem swiadomy bardziej niz myslisz, ile pozytku przyniosla polityka Balcerowicza. To on wyprowadzil w 89 roku Polske na droge rozwoju. Nie wolno tego zapominac. On stworzyl podwaliny pod nasza postsocjalistyczna gospodarke! A to, co zostalo zrobione potem... to juz nie jego wina. > Jak za komuny, na jednym stanowisku naweżył piwa ,przenieśli go na inne , jeszc > ze leprze . Teraz to chyba zostanie prezydentem. Balcerowicz prezydentem??? Jak przyjezdzasz do Polski, to pogadaj z ludzmi na ulicy. Polecam. Jest wieksze prawdopodobienstwo, ze Polska zdobedzie mistrzostwo swiata w pilce noznej, niz Leszek Balcerowicz zostanie glowa panstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alen Re: Do Alena IP: *.i-one.at 28.04.02, 21:55 Gość portalu: Homar napisał(a): > Gość portalu: Alen napisał(a): > > Mylisz się, i nie wkładaj mi do ust słów których nie powiedziałem. Mam wię > cej > > wspólnego niż Ci się wydaje. Jestem bardzo często w kraju i mam tam także > pewne > > inwestycje. Znam Polską kaleką rzeczywistość i znam również inna rzeczywis > tość. > > Rzeczywistość normalną nie populistyczną, gdzie ludzie nie walczą jak > > zwierządka o przeżycie i ograniczają okropnie w ten sposób horyzonty myśle > nia. > > Gratuluje znajomosci. Przepraszam, jesli zrozumiales, ze staram sie przeinaczyc > > sens twych slow. Nie chce. Co do tych zwierzatek - dziekuje w imieniu. W Ameryc > e > tez ludzie tak walcza i jakos nikt ich nie zaluje. Dlaczego uciekasz do Ameryki, Polska jest przeceż w europejskiej rzeczywistości i tej musimy się trzymać. Ameryka to osobny temat ,tak że nie uciekaj znowu od tematu . Poza tym Ameryka stara się zbudować system zabezpieczeń socjalnych i zdrowotnych biorąc prykład z EUROPY . Tak że nie bądź ekstremistą nie szukaj szegoś co jest pod nosem . Ameryka,Ukraina a może zaraz powiesz Argentyna ?? > > Nigdy nie kształtowałem sobje w ten sposób poglądów jak Ty o mnie piszesz > . > > Twoja sprawa jak Ty myślisz. Mój punkt spojrzenia na sytuacje w polsce i j > ej > > przyczyny są wypodkową moich doświadczeń i moich informacji zdobytych nie > w > > Polsce i nie na Ukrainie. Ale w szkołach i na uniwersytetach w krajach gd > zie > > te zależności gospodarcze i finansowe są uczone, i również z sukcesem stos > owane. > > Fundamenty do teorji gospodarki która obecnie funkcjonuje na zachodzie stw > orzył > > ruski naukowiec. > > To wrzystko można opisać skąplikowanymi wzorami z wieloma wiadomymi. > > Ja nie kończyłem edukacji w gospodarce komunistycznej.Poza tym przy lokaln > ym > > systemie myślenia ,jaki Ty tu masz, nie jesteś w stanie tego problemu > > prawidłowo rozpoznać. > > Po pierwsze, konczylem edukacje juz w niezbyt komunistycznej rzeczywistosci. Po > > drugie - obrazasz mnie piszac, ze nie moge tych problemow zrozumiec. Kto Ci dal > Ty sobje nie zdejesz nawet sprawy jak głęboko jeszcze dziśaj społeszeństwo myśli starym systemem , nie wiedząc nawet o tym . A Ty piszesz że kończyłeś edukacje w niezbyt komunistycznej rzeczywietości. Moi nauczyciele nawet nie żyli w tym systemie . A co do obrażania to pisząc tak jak Ty napisałeś ""obrazasz mnie piszac, ze nie moge tych problemow zrozumiec"" wynika że Twoje zrozumienie tej rzeczywistożci jest jedynym z możliwym , inne są godne obrażenia się . Nie pisz tak na drugi raz, ktoś z Userów pomyśli jeszcze że nie masz kompletnie tolerancji i maślisz jak twardogłowi komuniści. A tego byś chyba nie chciał. > monopol na prawde? Jeszcze chwila, a staniesz sie mesjaszem... Jesli chcesz > dyskutowac merytorycznie, to nie wal takich tekstow, bo nie wypada. Jeśli 2+2=4 i ja wiem o tym to chyba nie znaczy że jestem mesjaszem. W systemie wartości który ja reprezentuje nie wypada tylko ubliżać innym . A jeśli się się coś mówi to trzeba również argumentować to faktami, a nie mówić aby mówić . > > Upraszczasz to wrzystoko i starasz się nadać temu kompetencji używając słó > w > > takich jak " kołtuny " i to jeszcze wielokrotnie. To może jest dobry efekt > na > > polskich Userów , ale w świecie by nikt Ci tego nie strawił. > > Kolejny prztyczek od Alena? Wyjasnilem Ci, kogo nazywam koltunami. Mam do tego > prawo, a ty nie chwal sie swoim obyciem na miedzynarodowym forum, bo ja bedac w > > Polsce tez moge i korzystam z mozliwosci laczenia sie ze swiatem. I wiem, ze tw > oj > argument jest bezpodstawny. A moze myslisz, ze lacza polskie koncza sie na > granicy? :P No widzisz , i Tobje się wydaje że to już wystarczy żeby zrozumieć świak zachodni. Prawad jest taka że kilka lat życia na zachodzie to jeszcze za mało żeby czuć niektóre sprawy i myśleć innymi kategoriami. Mieszkać , pracować, mieć żone, dzieci ,jdenym słowem być jednym z nich. Dopiero po kilku latach normalnego funkcjonowania zauważycz sam u siebje pewne zmiany . Ale skoro Ty myślisz że gdy kabel telefoniczny nie kończy się na granicy i już ten fakt daje Ci pewne preferencje co do życia w gospodarce rynkowej , to się grubo mylisz. > > Tymi wrzystkimi instrumentami finansowymi należy tak manipulować żeby to > > służył o rozwojowi gospodarki a zatym i społeszeństwu. A nie niskiej infla > cji, > > nie ona jest tu najważniejsza. Oczywiście jest dobrze jak jest niska, ale > nie > > najważniejsze. > > Tak. Ale wiekszosc instrumentow w reku ma rzad. A Balcerowicz nie jest w rzadzi > e. > On ma za zadanie pilnowac stabilnosci kursu zlotego. I robi to swietnie. Nie jest, ale był i pokazał co potrafi , błędy za błędami . Nie jest ważne kto ma więkrzość instrumentów w swoich rękach, nie . Ważne żeby zdać sobje sprawe że te instrumenty to jak naczynia połączone .W jednym miejscu zła decyzja pociąga za sobą wiele konsekwencji. > > > Ty nie jesteś świadomy tych szkód które powstała błędną polityką Balcerowi > cza. > > Prześledź jego wcześniejsze błędy. Ile ludzi potraciło prace, ile tragedji > > > ludzkich zostało w ten sposób wygenerowane. Jest to owoc niekompetencji > > umysłowej tego pana , bo niepodejrzewam że robił to rozmyślnie. > > Myslisz sie, jestem swiadomy bardziej niz myslisz, ile pozytku przyniosla > polityka Balcerowicza. To on wyprowadzil w 89 roku Polske na droge rozwoju. Nie > wolno tego zapominac. On wprowadził na droge, ale nie rozwoju . Znam tą sprawe z innego puntu widzenia z innej perspektywy. Od początku konsekwentnie robił błędy. Myślenie, gdyby nie Balcerowicz to by polska była biedny, jest przznaniem się do tego że w Polsce nie ma dość potencjału ekonomicznego. A tak przecież nie jest. > On stworzyl podwaliny pod nasza postsocjalistyczna > gospodarke! A to, co zostalo zrobione potem... to juz nie jego wina. Ty to widzisz inaczej, płyciej niż ja . Ja widze konsekwencje jego polityki , nie tylko w RPP ale jako ministra . Teraźniejszość ma ściełe związki z przeszłością . A do czego on stworzył podwaliny to lepiej nie będe pisał. > > > Jak za komuny, na jednym stanowisku naweżył piwa ,przenieśli go na inne , > jeszc > > ze leprze . Teraz to chyba zostanie prezydentem. > > Balcerowicz prezydentem??? Jak przyjezdzasz do Polski, to pogadaj z ludzmi na > ulicy. Polecam. Jest wieksze prawdopodobienstwo, ze Polska zdobedzie mistrzostw > o > swiata w pilce noznej, niz Leszek Balcerowicz zostanie glowa panstwa. Ty nie myślisz że ja to miałem faktycznie na myśli, to był był by najwiękrzy absurd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Alen IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.04.02, 22:14 zasadniczy plus tego wątku jest taki, że wyraźnie poprawia Ci się ortografia.... uważaj jeszcze na literówki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homar Re: Do Alena IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.04.02, 22:58 Gość portalu: Alen napisał(a): > Dlaczego uciekasz do Ameryki, Polska jest przeceż w europejskiej rzeczywistości > i tej musimy się trzymać. Ameryka to osobny temat ,tak że nie uciekaj znowu od > tematu . Poza tym Ameryka stara się zbudować system zabezpieczeń socjalnych i > zdrowotnych biorąc prykład z EUROPY . Tak że nie bądź ekstremistą nie szukaj > szegoś co jest pod nosem . Ameryka,Ukraina a może zaraz powiesz Argentyna ?? He he, tak sie sklada, ze w tym temacie nie masz kompletnie racji. Socjalistyczna Europa ma byc przykladem dla Ameryki??? Dobre sobie. Powiedz mi, gdzie mieszkasz, a powiem Ci prawde, czemu myslisz takimi kategoriami. Niestety, tak sie sklada, ze to Europa MUSI dazyc sciezka Ameryki, a nie na odwrot. Stara, obciazona socjalnymi ciezarami Europa zlapala ogromna zadyszke. I cala ta jej gospodarka moze niedlugo sie zawalic. Szczerze mowiac, wolalbym, zebysmy dolaczyli do NAFTA, niz do UE, ale taki nasz juz geopolityczny los... > Ty sobje nie zdejesz nawet sprawy jak głęboko jeszcze dziśaj społeszeństwo myśl > i starym systemem , nie wiedząc nawet o tym . A Ty piszesz że kończyłeś > edukacje w niezbyt komunistycznej rzeczywietości. Moi nauczyciele nawet nie > żyli w tym systemie . A co do obrażania to pisząc tak jak Ty > napisałeś ""obrazasz mnie piszac, ze nie moge tych problemow zrozumiec"" > wynika że Twoje zrozumienie tej rzeczywistożci jest jedynym z możliwym , > inne są godne obrażenia się . Nie pisz tak na drugi raz, ktoś z Userów > pomyśli jeszcze że nie masz kompletnie tolerancji i maślisz jak twardogłowi > komuniści. A tego byś chyba nie chciał. Nie martw sie o "Userow", ani o mnie. Ja sobie poradze. Ciesze sie, ze Twoi nauczyciele byli wolni od komunizmu. Bo od socjalizmu, to pewnie nie - vide sytuacja socjalna Europy Zachodniej. W ogole, co ty chcesz mi udowodnic? > Jeśli 2+2=4 i ja wiem o tym to chyba nie znaczy że jestem mesjaszem. > W systemie wartości który ja reprezentuje nie wypada tylko ubliżać innym . > A jeśli się się coś mówi to trzeba również argumentować to faktami, > a nie mówić aby mówić . Zgadzam sie. > No widzisz, i Tobje się wydaje że to już wystarczy żeby zrozumieć świak > zachodni. Prawad jest taka że kilka lat życia na zachodzie to jeszcze za > mało żeby czuć niektóre sprawy i myśleć innymi kategoriami. Mieszkać , > pracować, mieć żone, dzieci ,jdenym słowem być jednym z nich. Dopiero po > kilku latach normalnego funkcjonowania zauważycz sam u siebje pewne zmiany . > Ale skoro Ty myślisz że gdy kabel telefoniczny nie kończy się na granicy i już > ten fakt daje Ci pewne preferencje co do życia w gospodarce rynkowej , to się > grubo mylisz. Belkoczesz. Sorry, ale tak to wyglada: Pan Alen mieszka za granica to Pan Alen Byc Madry Czlowiek. Obrazsz moja inteligencje czlowieku zza Odry. > Nie jest, ale był i pokazał co potrafi , błędy za błędami . > Nie jest ważne kto ma więkrzość instrumentów w swoich rękach, nie . Ważne żeby > zdać sobje sprawe że te instrumenty to jak naczynia połączone .W jednym miejscu > zła decyzja pociąga za sobą wiele konsekwencji. > On wprowadził na droge, ale nie rozwoju . Znam tą sprawe z innego puntu > widzenia z innej perspektywy. Od początku konsekwentnie robił błędy. > Myślenie, gdyby nie Balcerowicz to by polska była biedny, jest przznaniem > się do tego że w Polsce nie ma dość potencjału ekonomicznego. A tak przecież > nie jest. Tym razem podaj konkrety, Nie uwierze. > Ty to widzisz inaczej, płyciej niż ja . Ja widze konsekwencje jego polityki , > nie tylko w RPP ale jako ministra . Teraźniejszość ma ściełe związki z > przeszłością. A do czego on stworzył podwaliny to lepiej nie będe pisał. Pieknie napisane. Bardzo gleboko. Prosze o konkrety. Jak narazie widze tylko ogolniki. > > > Jak za komuny, na jednym stanowisku naweżył piwa ,przenieśli go na > > > inne , jeszcze leprze . Teraz to chyba zostanie prezydentem. > Ty nie myślisz że ja to miałem faktycznie na myśli, to był był by najwiękrzy > absurd. Widzisz, sam tak napisales. Jesli mowisz, ze to, co wczesniej z pelna powaga napisales bylo absurdem, to co mam powiedziec o twoich kolejnych??? A rzekles jasno: on bedzie sie przenosil z jednego stanowiska na drugie (bo taki jest szczwany lis), az zostanie prezydentem. Nie wypieraj sie. Po prostu przyznaj, ze malo wiesz o sytuacji w Polsce. Tyle ps. jak bedziesz odpowiadal, to badz laskaw wyciac czesc wypowiedzi - tych starszych. Latwiej bedzie czytac. Bo Userzy pomysla, ze jestes nie oznajomiony z netykieta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelni Re: Balcerowicz=Grabski IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.04.02, 19:53 Na ekonomii jak na medycynie i historii znaja sie wszyscy. Kazdemu sie wydaje, ze gospodarka to mechanizm funkcjonujacy na zasadzie prostych bodzcow i zaraz po zastosowaniu jakiegos srodka otrzyma sie pozadany skutek. Nie dostrzega sie rowniez, ze w ekonomii zawzwyczaj jest cos za cos - ograniczam inflacje musze sie liczyc ze spowolnieniem rozwoju gospodarczego. Rece opadaja jak sie czyta wypociny czy oskarzenia domoroslych "ekonomistow" (ktorzy maja proste rozwiazania wszystkich problemow), wobec Balcerowicza, ze "teoretyk", "ze na uslugach obcego kapitalu" ze "doktryner" i tym podobne bzdury. Wszystkim tym tak szermujacym prymitywnymi oskarzeniami nalezaloby zalecic wiecej samokrytycyzmu i jednak troche poczytac, a nie przelewac na ekran wszystkie bzdury ktore przyjda na mysl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa a ja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.04.02, 21:58 uważam, że gdyby po 89 roku pozwolono Balcerowiczowi doprowadzić do końca jego plan naprawy gospodarki, to żylibyśmy już w całkiem przyzwoicie funkcjonującym kraju.... a łatwo jest zabrać komuś budowę na etapie kopania dołu pod fundamenty, plany poprzerabiać po swojemu, zastosować najtańsze materiały, a potem mieć pretensje, że się sypie...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alen Re: Balcerowicz=Grabski IP: *.i-one.at 28.04.02, 22:59 Gość portalu: Czytelni napisał(a): > Na ekonomii jak na medycynie i historii znaja sie wszyscy. Kazdemu sie wydaje, > ze gospodarka to mechanizm funkcjonujacy na zasadzie prostych bodzcow i zaraz > po zastosowaniu jakiegos srodka otrzyma sie pozadany skutek. To że Ty tak myślisz o innych Userach to nieo znacza że tak jest faktycznie . Wprost przeciwnie pisze się o złożoności i o delikatności tej materji jaką jest gospodarka. > Nie dostrzega sie rowniez, ze w ekonomii zawzwyczaj jest cos za cos - > ograniczam inflacje musze sie liczyc ze spowolnieniem rozwoju gospodarczego. Dostrzega,dostrzega i pisze jednoznacznie . Nie filozofuj ,zabacz jak inne kraje rozwiązały te problemy . Zobacz jakie są zależności między ceną energji a rozwojem gospodarki a inflacją ,koniunkturą. Jak się tworzy mocny fundament dla kapitału nie spekulacyjnego ale zdrowego.Jak się zdobywa zaufanie dla inwestorów itd. Te elementy są tak od siebje zależne i mają wspólny mianownik. > Rece opadaja jak sie czyta wypociny czy oskarzenia domoroslych "ekonomistow" > (ktorzy maja proste rozwiazania wszystkich problemow), wobec Balcerowicza, > ze "teoretyk", "ze na uslugach obcego kapitalu" ze "doktryner" i tym podobne > bzdury. Nie musisz tego tutaj czytać, w bibliotekach uniwersyteckich znajdziesz podobny materiał, nie wiem czy w polskich , ale sądze że na pewno . Mnustwo teorji ,przykładów z życia wzorów zależnościowych jednym słowem wrzystko co może być przydatne do zgłębienia wiedzy. Napisałem celowo "może być przydatne" ponieważ nie musi. Aby to wrzystko dobrze zrozumieć nie wystarczy 10 razy przeczytać. Trzeba mnieć fantazje i posiadać pewne zdolności w tym kierunku. To tak jak w sporcie nie wystarczy ćwiczyć żeby być dobrym sportowcem , trzeba mnieć predyspozycje . Jak nie ma się ,to nic nie pomoże ,możesz się zaćwiczyć i nic to nie da. > Wszystkim tym tak szermujacym prymitywnymi oskarzeniami nalezaloby zalecic > wiecej samokrytycyzmu i jednak troche poczytac, a nie przelewac na ekran > wszystkie bzdury ktore przyjda na mysl. Wastarczy spojżeć na polską rzeczywistość i przyrównać ją do krajów będących również pod sowietami , a teraz przodującymi. Nie wciskać ludzią historijek o ekonomi, po co . Czy fakty nie mówią naj lepiej naj wyraźniej za siebie ??? Jeśli coś można prościej wytłumaczyć, należy to robić. Ten sam wynik można oczywiście osiągnąć w bardziej skąplikowany sposób . Dla społeczeństwa są istotne tylko wyniki końcowe, a nie mędrkowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelni Re: Pustoslowie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.04.02, 23:50 Alan - ilosc pustoslowia, ktore serwujesz w swoich postach jest po prostu porazajaca. Czy Ty naprawde nie rozumiesz, ze oskarzenia typu, ze Balcerowicz "popelnial blad za bledem" nie maja zadnej wartosci merytorycznej, tak samo jak zapewnienia o Twoim doswiadczeniu, i glebszym widzeniu problemow. To sa Twoje subiektywne odczucia, a nie argumenty. Jak chcesz kogos skrytykowac to napisz co konkretnie masz do zarzucenia polityce Balcerowicza wowczas moze to byc jakas podstawa do dyskusji (tylko na mily Bog nie pisz placzliwych komunalow o nieszczesliwym narodzie polskim gnebionym przez obcy kapital itd.). Napisz takze jaka byla alternatywa. Przestan takze powolywac sie na jakies wyimaginowane sukcesy krajow bloku wschodniego. Zadaj sobie trud przesledzania 12 lat zmian, a nie tylko jednego roku. Zjawiska gospodarcze nie sa statyczne - dlatego w gospodarce w ogole trudno mowic o "wyniku koncowym". Polska mimo wielu problemow poczynila od 1989 r. ogromny postep. Homar ma oczywiscie racje piszac o dominacji gospodarczej USA - czeka Europe ogromny wysiłek by nadrobic niestety powiekszajace sie opoznienie. Na szczescie w Europie narasta swiadomosc tej dysproporcji. Ps. Nie przytaczaj cudzych postow bo kazdy mniej wiecej wie co napisal, tym bardziej ze zazwyczaj To co piszesz jest jakby "obok" mysli autorow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I_Cream Miliony much nie moga się mylić IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.04.02, 02:27 Dajcie spokój facetowi! Skoro tyle czasu mieszka w Stanach i nic się nie nauczył, należy mu współczuć. Niech sobie robi interesy po swojemu i zgodnie z własnymi wyobrażeniami. Niech mu będzie, że Balcerowicz to agent miedzynarodowego spisku kogo-to-tam. Niektórzy ludzie mają po prostu kwadratową wizję świata. Pewnie łatwiej żyje się w przekonaniu, że gdyby nie Balcerowicz lub Iksiński, w Polsce byłyby szklane domy. Lewica mizdrzy się i wciska kit, a ludzie to kupuja, bo zwalnia ich to z potrzeby myślenia. Rzeczowe argumenty popłakują sobie cichutko w kąciku, a i tak mało kto rozumie dlaczego. Motto tego wątku: "Jedzcie gówno, miliony much nie mogą się mylić". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alen Re: Pustoslowie IP: *.i-one.at 29.04.02, 09:21 Gość portalu: Czytelni napisał(a): > Alan - ilosc pustoslowia, ktore serwujesz w swoich postach jest po prostu > porazajaca. Czy Ty naprawde nie rozumiesz, ze oskarzenia typu, ze > Balcerowicz "popelnial blad za bledem" nie maja zadnej wartosci merytorycznej, > tak samo jak zapewnienia o Twoim doswiadczeniu, i glebszym widzeniu problemow. > To sa Twoje subiektywne odczucia, a nie argumenty. Jak chcesz kogos skrytykowac > > to napisz co konkretnie masz do zarzucenia polityce Balcerowicza wowczas moze > to byc jakas podstawa do dyskusji (tylko na mily Bog nie pisz placzliwych > komunalow o nieszczesliwym narodzie polskim gnebionym przez obcy kapital itd.). Jaśli Ty reprezentujesz tą część społeczeństwach której idzie dobrze i nie musi się martwić o tz. "miske" i nie widzisz narastających problemów tej drugiej części a dokładniej przyczyn tych problemów ,to życzył bym Ci żebyś sam się na własnej skórze przekonał co to znaczy. Wtedy na pewno byś inaczej pisał a raczej wcale byś nie pisał bo należał byś do tej 99% części społeczeństwa które nie ma dostępu do Internetu .W kraju gdzie ja żyje ma więkrzość własne połączenie i tak też powinno być w Polsce. Wtedy na tym forum byłby całkiem inny klimat. > > Napisz takze jaka byla alternatywa. > Przestan takze powolywac sie na jakies wyimaginowane sukcesy krajow bloku > wschodniego. Jeśli dla Ciebje dane gospodarcze, uzyskane przez kraje zachodnie w tych krajach jak Czesi,Węgry,Polska są ,jak Ty piszesz ""jakies wyimaginowane sukcesy"" pokazują ,to rzeczywiście nie mamy o czym dyskutować . Może Ty odczytujesz z układania się fusów w cherbacie osiągnięcia gospodarcze tych krajów. Dla mnie jednak takie kliczby wzrostu gospodarszego wiele oznaczają . W tym roku ,jeśli wogóle będzie wzrost gospodarczy w Polsce to będzie 0.0% . W krajach wyżej podanych 3.4 % . Komu to będzie Polska zawdzięczać Kopernikowi ?? Czy może tym co się zajmują sprawami gospodarczymi ?? Gazety unijne zajmujące się sprawami gospodarczymi opisywały ten polski fenomen gospodarczy "" Sorgen Kind Polen "" i inne artykuły. > Zadaj sobie trud przesledzania 12 lat zmian, a nie tylko jednego > roku. Zjawiska gospodarcze nie sa statyczne - dlatego w gospodarce w ogole > trudno mowic o "wyniku koncowym". Polska mimo wielu problemow poczynila od 1989 > > r. ogromny postep. W jakim Ty jesteś błędzie pisząc takie rzeczy , widzisz to całkiem inaczej jak reszta wolnego świata . Brakuje brakuje Ci również wyobraźni ekonomicznej i nie widzisz szans jakie Polska straciła. Oglądaj się dalej na wschów i ciesz się że Ty masz odstęp do Internetu i nie masz egzystencjalnych problemów ,to chyby dla Ciebje jest ten ogromny postęp. Alen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Avocado Alan: Nowa Historia 1989-2002 - czysty debilizm IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.04.02, 14:54 Facet, po prostu ewidentnie nie masz pojecia co sie dzialo przez ostatnie 13 lat w Europie Srodkowo Wschodniej. Wiem, wiem, za Twoich czasow nie uczyli tego w szkole i sam musiales analizowac materialy, co jak powszechnie wiadomo jest dla Ciebie powaznym problemem. Nie bede Cie tutaj uczyl, bo nie mam mesjanizmu w oczach, tak jak Ty, ale dla wlasnego dobra - nie rob z siebie, na Boga, skonczonego idioty ! Skoro umiesz przynajmniej czytac, to wez i sobie kup dowolna ksiazke o przeksztalceniach gospodarczych w regionie over the last 13 Y, najlepiej nie jakis brukowiec, ktory sam napisales, tylko cos porzadnego - np. dziala profesorow SGH - i wtedy mozemy pogadac na powaznie. A teraz to tak jak gadanie ze slepym o kolorach, sry. Pozdrawiam, Avocado Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY Homarku - jeśli wszyscy Ci mówią bys sie umył IP: *.dtvk.tpnet.pl 29.04.02, 15:27 to nie rozważaj co mają na mysli i czym się kierują tylko spójrz w lustro. Krytyka RPP pochodziła także od posła Lewandowskiego z PO, którego przyznasz trudno uznac za oszołoma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homar DuzY - zapraszm do wspolnej umywalki... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.04.02, 19:28 Gość portalu: duzY napisał(a): > (...)Krytyka RPP pochodziła także od posła Lewandowskiego z PO, którego przyznasz trudno uznac za oszołoma. duzY, jak rozumiem Twe slowa dotycza mojej opinii o "koltunach", uprawiajacych polityke anty-RPP, tak? Otoz, nie uwazam wszystkich osob, kotore wypowiadaja krytyke o pracy Rady za takich ludzi. Wiadomo... Chodzi mi tylko o tych krzykaczy, dla ktorych stanowi to sens politycznego istnienia i dzialania. Rowniez pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrysek idzcie lepiej pod zimny prysznic IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.05.02, 14:10 razem chyba nie dacie rady, ale sprobowac warto ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY A słowo ciałem sie stało. IP: *.dtvk.tpnet.pl 29.04.02, 15:00 Urban był bojownikiem o wolność słowa. Represjonowanym przez włądze PRLu. Czy to sie komu podoba czy nie - tak było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Avocado Bez Balcerowicza bylibysmy druga Bialorusia, whee! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.04.02, 01:41 So stop the fuck up this damn bitching ! Best regards, Avocado Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alen Re: Bez Balcerowicza bylibysmy druga Bialorusia, whee! IP: *.i-one.at 29.04.02, 09:44 Gość portalu: Avocado napisał(a): > So stop the fuck up this damn bitching ! > > Best regards, > > Avocado Ci co tak myślą że ""Bez Balcerowicza bylibysmy druga Bialorusia"" nie wiedzą co mówią i połkneli chaczyk populistysznej propagandy. Powinni sobje zadyć pytanie jak to się dzieje że ani w Czechach ani na Węgrzech nie ma takiego magika jak Balcerowicz, a pomimo to obcy kapitał chętniej tam inwestuje , jest leprzy przyrost gospodarczy niż w Polsce i żaden z tych krajów nie będzie drugą Białorusią. Poczekajcie panowie jeszcze chwile i dalej tak dedukujcie, obudzicie się kiedyś z ręką w muszli klozetowej a wtedy będziecie się zadawalać sytuacją w Argentynie, Afryce. Będzieecie wtedy chyba zwalać wine na społeczeństwo które nie chce na Was pracować. Alen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr No Masz rację.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.04.02, 10:01 ...i przypomnimy sobie Twoje słowa. Będziemy też obsypywać głowy popiołem i zawodzić smętnie. Ty zaś, dla ratowania nieoświeconych i upartych głupków, otworzych sieć o nazwie PierogiesQuick (na zasadzie franchisingu) i zapewnisz nam zatrudnienie w sektorze usługowo-produkcyjnym. A później będziemy żyli długo i szczęśliwie, piękni, bogaci i młodzi. Buziaki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromden Re: Bez Balcerowicza bylibysmy druga Bialorusia, whee! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.04.02, 10:05 dobra, alen, skoro teoretyczne rozwazania cie nie przekonuja, to przyjrzyj sie praktyce, jakie gospodarki maja kraje najbardziej rozwiniete? jakie tam panuja zasady w dzialalnosci gospodarczej? to fakty, chyba im nie zaprzeczysz? a pozniej porownaj te zasady, z postulatami balcerowicza (ktorych nie mogl on zreszta realizowac, moze oprocz lat 1990-91 (czyli najwieksza eksplozja przedsiebiorczosci w polsce) bo kiedy byl w rzadzie, to de facto rzadzily zwiazki zawodowe czyli komuna) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Avocado Sry Alan, czas juz udac sie na rente u czubkow :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.04.02, 14:42 Ja Ci tam zle nie zycze ! Wprost przeciwnie, wiele rozumu, wiedzy i IQ - czyli tego, czego ewidentnie Ci brakuje. Btw - jesli oczekiwales na merytoryczne argumenty, to sry - zawiode Cie, po prostu jak ktos nie studiowal na renomowanej uczelni na kierunku ekonomicznym, tak jak ewidentnie Ty, to nie powinien w ogole podnosic glosu. Pozdrawiam, Avocado Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alen Re: Sry Alan, czas juz udac sie na rente u czubkow :) IP: *.i-one.at 29.04.02, 17:28 Gość portalu: Avocado napisał(a): > Ja Ci tam zle nie zycze ! Wprost przeciwnie, wiele rozumu, wiedzy i IQ - czyli > tego, czego ewidentnie Ci brakuje. > > Btw - jesli oczekiwales na merytoryczne argumenty, to sry - zawiode Cie, po > prostu jak ktos nie studiowal na renomowanej uczelni na kierunku ekonomicznym, > tak jak ewidentnie Ty, to nie powinien w ogole podnosic glosu. > > Pozdrawiam, > > Avocado I znowu wkłada ktoś do moich do ust, słowa które nie powiedziałem. czy to jakiś wirus na tym forum ??? Zajrzyj sobje na inne forum , nie polsko-języczne .Zobacz jak wygląda dyskusja, z jakim szacunkiem Userzy się do siebie odnosza, jak rzeczowo dyckutują. Jaka jest duża gotowość userów w rozwiązywaniu różnych problemów ,nie tylko technicznych ,społecznych itd. ale wrzelkich. Gdy przyrównasz poziom ten z jakimkolwiek polskim forum to jest poprostu szokujące. Jest to niczym innym jak dozwierciedleniem polskiej rzeczywistości, ludzie rozładowują swoje kompleksy, ubliżają sobje i mają przy tym niesamowite zadowolenie. Stan polskiego społeczeństwa nie jest dobry, nie oszukujmy się. Co z koleji jest uzasadnione ,biorąc pod uwage warunki ekonomiczne w jakim społeczeństwo żyje. Ja wiem co to jest cieszyć się z życia, być wolnym w bardzo szerokim słowa tego znaczeniu. Iść spokojnie spać, spotykać ludzi na ulicy którzy nie patrzą na siebje wilkiem , nie zakłamanych samych w sobie . Ciałbym żeby jak najwięcej ludzi w Polsce też było wolnych i też cieczyło się z życia. Ale obawiam się że znowu będe źle zrozumiany, jak można bowiem wiedzieć jak coś smakuje jeśli się tego nie jadło ?? Alen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feran Re: Sry Alan, czas juz udac sie na rente u czubkow :) IP: *.txucom.net 29.04.02, 19:38 Jestem stalym bywalcem na New York Times forum.Nasze wroclawskie nie jest wcale gorsze, a moze lepsze.Nie ma co sie wstydzic. Problemy gospodarcze jakie stoja przed Polska sa ciekawe,nie ma co robic tragedii.Jakos to bedzie. Trzeba miec wiare w ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homar Alen, jeszcze raz... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.04.02, 19:46 Gość portalu: Alen napisał(a): > (...) Ale obawiam się że znowu będe źle zrozumiany, jak można bowiem wiedzieć > jak coś smakuje jeśli się tego nie jadło ?? > Alen. Alen, jeszcze raz sie wpisuje, mam nadzieje ze ostatni na tym watku. Chcialbym podsumowac te nasza dyskusje z Toba. Nielatwa, przyznam. W puktach przedstawie najwazniejsze rzeczy: 1. Nie wiadomo do konca, jaki jest temat Twoich wypowiedzi. Mowisz o Balcerowiczu, czy o sytuacji w Polsce po 12 latach przemian? To sa dwie rozne sprawy. 2. Trudno jest ustalic, czy przyszedles tu nas uczyc, czy dyskutowac. Bawisz sie w Prometeusza? 3. Narzekasz na nasze zachowanie, porownujac do "Userow" na swiecie. Tymczasem niejeden z nas korzysta z mozliwosci dyskutowania na swiecie i zareczam, ze mozna spotkac tam rozwnie mocna krytyke. Zejdz na ziemie. Jesli Ci zalezy na "rozwiazywaniu problemow", to nie stawiaj sie w pozycji wszystkowiedzacego. Poza tym - zweryfikuj swa wiedze i na temat rzeczywistego wplywu L.B. na gospodarke polska w ciagu tych wszystkich lat. I zdecyduj, czy o niego ciagle Ci chodzi. Na koniec, optymistyczne: zgadzam sie z Toba, jesli chodzi o to, ze sytuacja w Polsce spoleczenstwa jest zla. Tez chcialbym, zeby ludzie cieszyli sie z zycia, czuli sie wolni, itd. itp. Ale nie o tym tu dyskutujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alen Re: Alen, jeszcze raz... IP: *.i-one.at 30.04.02, 13:31 Gość portalu: Homar napisał(a): > > Alen, jeszcze raz sie wpisuje, mam nadzieje ze ostatni na tym watku. > Chcialbym podsumowac te nasza dyskusje z Toba. Nielatwa, przyznam. Nie rozmawiemy o łatwych problemach ,tak więc dyskusja nie może być łatwa. > W puktach przedstawie najwazniejsze rzeczy: > 1. Nie wiadomo do konca, jaki jest temat Twoich wypowiedzi. Mowisz o > Balcerowiczu, czy o sytuacji w Polsce po 12 latach przemian? To sa dwie rozne > sprawy. Temat był : Wpływ Balcerowicza na obecną sytuacje gospodarczą w Polsce. Ten wpływ nie podlega dyskusji, lesz jednak jaki ten wpływ był pozytywny czy negatywny. To jest kwestją sporną, jeśli Ty tego nie widzisz i nie czujesz , to już ja nie mam na to wpływu. Nie przeszkadza mi to że Ty jesteś innego zdania i nie mam zamiaru Ciebie przekonać że jest inaczej. Ty nasz takie doświadczenia , które Ciebie prowadzą do Twojej konklzji , natomiast moje doświadczenia są krańcowo inne . > 2. Trudno jest ustalic, czy przyszedles tu nas uczyc, czy dyskutowac. Bawisz si > e > w Prometeusza? Tak Ty to widzisz, co nie oznacza że tak jest. Musze Ci powiedzieć że Twoje posty mają bardziej charakter mentorski od moich. Także nie musisz się wysilać z tym Prometeuszem. Poza tym grasz tu role Moderatora, może nim jesteś ,nie wiem. Czasami mam nawet wrażenie że jesteś klakiegem GW . Nie jest to dla mnie jednak istotne. > 3. Narzekasz na nasze zachowanie, porownujac do "Userow" na swiecie. Tymczasem > niejeden z nas korzysta z mozliwosci dyskutowania na swiecie i zareczam, ze moz > na > spotkac tam rozwnie mocna krytyke. Nie chodzi mi o krytyke, krytyka jest bowiem wskazanym elementem dyskusji. Chodzi o forme tej krytyki , o stawianie nagłówków do postów typu " Alen na emeryture" itp. Tak jak by się chciało zwabić tym, Userów którzy mają coś przeciwko Alenowi , czy nie jest to podświadoma forma manipulacji ?? Używanie ników wraz ze słowami degradującymi przeciwnika dyskusji bądź też ekstrementami jest same w sobje oznaką ...................... > Zejdz na ziemie. Jesli Ci zalezy na "rozwiazywaniu problemow", to nie stawiaj s > ie > w pozycji wszystkowiedzacego. Chodze po ziemi i to bardzo mocno, a wrzystko wiedzącym nigdy nie byłem i nie będe. To co pisze to tylko moje doświadczenia z którymi można się zgodzić bądzi nie. Z twoich postów wynika że Ty masz monopol wiedzy, bo nie poddajesz nic pod wątpliwość, jak ja to robje. > Poza tym - zweryfikuj swa wiedze i na temat > rzeczywistego wplywu L.B. na gospodarke polska w ciagu tych wszystkich lat. I > zdecyduj, czy o niego ciagle Ci chodzi. Jaką wiedze , oficjalną ? Czy może nie oficjalną (faktyczną). Wierz mi ,jest wielka różnica między tymi wiedzami. Znam zakulisowe sprawy i potrafie wyciągać z nich także konsekwencje, może Twój pogłąd kształtuje gazeta i TV . Mój jednak nie, nie słowa ale czyny a raczej wyniki tych czynów dla mnie są istotne. > > Na koniec, optymistyczne: zgadzam sie z Toba, jesli chodzi o to, ze sytuacja w > Polsce spoleczenstwa jest zla. Tez chcialbym, zeby ludzie cieszyli sie z zycia, > > czuli sie wolni, itd. itp. Ale nie o tym tu dyskutujemy. No wierz , gdybś nawet nie chciał się z tym zgodzić to i tak byś się zgodził. To jest sprawa tak oczywista i jasna że nie da się zaprzeczyć. Tak że nie bądź wpaniałomyślny. Jeszcze raz , dyskutujemy na temat "Wpływ Balcerowicza na obecną sytuacje gospodarczą w Polsce" a to ma bezpośredni związek z standaztem życia społeczeństwa. Sam Balcerowicz nie interesuje mnie kompletnie. Alen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Avocado Tak tak, kolejny mesjasz i Napoleon - sale 12 i 13 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.04.02, 20:07 Tak sie akurat sklada, ze ja sie ciesze z zycia, mimo, iz nie pracuje jako pomocnik kelnera w McDonaldzie w USA, tak jak Ty, ktory uwazasz sie dzieki temu za zdobywce swiata. Czlowieka 'sukcesu', ktory dzieki temu ma prawo do krytyki wydarzen w starym kraju. Wiecej, nie musze wyjezdzac do stanow, zeby sobie znalesc prace, wiecej nie musze kombinowac, zeby zarabiac wiecej niz Ty przez pol roku. A wiesz dzieki komu ? Na pewno nie dzieki Tobie i Tobie podobnym maniakom krytykowania wielkich ludzi w historii przemian gospodarczych w Polsce w ostatnich latach ! Na pewno nie dzieki Tobie i Tobie podobnym maniakom spiskowych teorii twierdzacych, ze pieniadze mozna tylko ukrasc ! Obudz sie facet i zobacz, ze zycie nie polega na krytykowaniu najlepszych, tylko byciu najlepszym ! Pozdrawiam, Avocado Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromden Re: Tak tak, kolejny mesjasz i Napoleon - sale 12 i 13 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.04.02, 20:39 > Obudz sie facet i zobacz, ze zycie nie polega na krytykowaniu najlepszych, > tylko byciu najlepszym ! chyba jestes agitatorem, o przepraszam, akwizytorem amwaya, ze ci nakladli takich haselek do glowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alen Re: Tak tak, kolejny mesjasz i Napoleon - sale 12 i 13 IP: *.i-one.at 30.04.02, 14:29 Gość portalu: Avocado napisał(a): > Tak sie akurat sklada, ze ja sie ciesze z zycia, mimo, iz nie pracuje jako > pomocnik kelnera w McDonaldzie w USA, tak jak Ty, ktory uwazasz sie dzieki temu > > za zdobywce swiata. Czlowieka 'sukcesu', ktory dzieki temu ma prawo do krytyki > wydarzen w starym kraju. Ciesz się że należysz do tej grupy ludzi która profituje z takiej polityki i że masz dostęp do internetu , jak 1% społeczeństwa polskiego. I chociaż nie zgadłeś moich preferencji zawodowach to musze Ci powiedzieć że nie da się ukryć twoich kąpleksów ,które odzwierciedlają się w chęci widzenia mnie jako pomocnika w McDonaldzie. Ale niech Ci będzie że jestem pomocnikiem w McDonaldzie. Nawet gdybym miał nim być, nie miał bym z tym problemów . Znam lekarzy którzy pracują na stacji bęzynowej czy jeżdzą Taxi, nikt się nie dziwi i nie szuka w nich rozładowania swoich kompleksów a tym samym poazania swojej głupiej mądrości. > > Wiecej, nie musze wyjezdzac do stanow, zeby sobie znalesc prace, wiecej nie > musze kombinowac, zeby zarabiac wiecej niz Ty przez pol roku. > > A wiesz dzieki komu ? Myśl nie tylko o sobje ale też o innych, jeśli nie przekracza to Twoich możliwości . Nie wapisywał byś takich bzdur gdybyś wiedział ile ludzi chętnie by wyjechało gdyby miało gdzie. Są statystaki na ten temat. A co do Ciebie, to życze Ci żebyś zarabiał jeszcze raz tyle co zarabiasz. > Na pewno nie dzieki Tobie i Tobie podobnym maniakom krytykowania wielkich ludzi > > w historii przemian gospodarczych w Polsce w ostatnich latach ! > > Na pewno nie dzieki Tobie i Tobie podobnym maniakom spiskowych teorii > twierdzacych, ze pieniadze mozna tylko ukrasc ! No teraz Avocado już nie musisz nic pisać , teraz już wiem dlaczego patrzysz na Balcerowicza jak na święty obrazek. Zawdzięczacz nu po prostu bardzo wiele. Nie potrafisz spojrzeć objektywnie i kompleksowo. Polska to Balcerowicz i Avocadopodobni ,i odwrotnie Avocadopodobni i Balcerowicz to Polska. Historyczne przemiany historycznych ludzi, dobre . Takiego kawału dawno nie słyszałem . Nie stety takich ludzi jak Avocadopodobni jest mało , a sukcesy gospodarsze nie mierzy się w taki sposób jak Ty piszesz. Polska to nie tyllko tacy ludzie jak Avocado ale to cały naród, kondycja norodu,gospodarki itd. > Obudz sie facet i zobacz, ze zycie nie polega na krytykowaniu najlepszych, > tylko byciu najlepszym ! > > Pozdrawiam, > > Avocado No nic , widze tu przejawy fanatyzmu głęboko zakorzenionego ,który wykluczają słowa takie jak zbjorowa odpowiedzialność za naród ,gospodarke , ziemie jednym słowem ojczyzne. Uniemożliwia to dalszom dyskusje, w każdym razie z Usersm Avocado. Alen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Avocado Aye ! A teraz chowamy zabawki i spac ;) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.04.02, 16:38 Jakos nie chce, zeby ocalaniem narodu, a w szczegolnosci ocalaniem mnie zajmowal sie ktos, kto troszczy sie, cytuje, o 'twoich kąpleksów'. Check'nij sobie spelling zanim cos post'niesz, a nie licz do 44, ROFLMAO. Pozdrawiam, Avocado Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alen Re: Aye ! A teraz chowamy zabawki i spac ;) IP: *.i-one.at 30.04.02, 18:53 Gość portalu: Avocado napisał(a): > Jakos nie chce, zeby ocalaniem narodu, a w szczegolnosci ocalaniem mnie > zajmowal sie ktos, kto troszczy sie, cytuje, o 'twoich kąpleksów'. > > Check'nij sobie spelling zanim cos post'niesz, a nie licz do 44, ROFLMAO. > > Pozdrawiam, > > Avocado Dzisiaj w polskim Senacie przemawiał nasz przedstawiciel , Polaków którzy żyją poza granicymi Polski. Polaków którzy zadowoleni są z każdego sukcesu gospodarczego w Polsce, którzy się martwią o uborzejące społeczeństwo polskie. Którzy wiedzą co to jest ojczyzna ,którzy widzą jak brutalnie społeczeństwo jest traktowane. Krórzy jeżdzą do kraju i kupili sobje mieszkania poto żeby czuć się jak u siebje. Którzy mają skale porównawczą i widzą te błędne poczynania. Którzy w stanie wojennym robili wrzystko żeby pomódz społeczeństwu polskiemu organizując pomoce . Którzy byli przeszkodą dla pownych kręgów ludzi, bo chcieli polski niezależnej, niepodległej, mocnej gospodarczo. Dlatego też wbito klina mięrzy polakami żyjącymi w kraju i za granicą. Wykożystując najprymitywniejsze instynkty ludzkie oświadczając że Polacy żyjący za granicą to zdrajcy. Ile razy spodkałem się z taką nienawiścią w Polsce. Społeczeństwo podzielono żelazną kurtyną. W polsce rządzi głupota i bezmyślnożć. Nadeptałem się w wielu urzędach załatwiając różne sprawy w Polsce, to się nie da opisać jaki brak kompetencji króluje w tych urzędach , jaki brak odpowiedzialności i korupca. Wrzystko jedno gdzie , czy to Policjant (Grunwaldzka) czy lekarz w szpitalu (Kamińskiego) czy w innych urzędach.Wrzędzie paraliż i oczekiwanie na łapuwki . Mógłbym opisać szczegółowo, podać konkretne nazwiska itd. Nie zmieni to nic,zbyt wielka akceptacja takich procederów jest ze strony społeczeństwa. Mówi się wiele o korupcji a robi się tylko dla oka ,dla TV i zaspokojenia własnego sumienia. Jest gorzej jak źle. To chyba dla tych, co tak niszczą naród, gineli robotnicy Radomia i górnicy z Wujka. Możecie być dumni ze swojch osięgnieć to naprawde można wam pogratulować. A tym co chowają zabawki i idą spać życze przyjemnych snów. Alen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Avocado Szanuje Emigracje, ale glopota mnie zawsze powala IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.04.02, 19:14 Really, jestem prawicowcem, nie jakims tam pier czerwonym socjalista. Emigracja antykomunistyczna jest wiec dla mnie grupa ludzi poszkodowanych przez komune. I tez chce najlepiej dla kraju-raju. Wiec jestesmy do siebie bardzo podobni, Bro ! Wiec mozemy stac po jednej stronie ;) Jesli tylko przestaniesz marudzic i pouczac, bo niestety nie do konca zdajesz sobie sprawe z tego co sie dzieje :) W szczegolnosci nie krytykuj tych, ktorzy ten kraj wyprowadzili z czerwonej matni biedy i zapomnienia ! Pluj sobie na aparatczykow i ich sluguskow, wysmiewaj farbowanych kameleoniarzy, ktorzy znowu dorwali sie do korytka, ale nie mow zlego slowa na Lecha i Leszka. NIE MOW ZLEGO SLOWA. Po prostu ! Polska rozwijala sie najszybciej jak to tylko bylo mozliwe. Tja dopoki durna komuna i lala Pawlak wszystkiego nie spierniczyli zatrzymujac przemiany w okresie najwiekszego wzrostu, kiedy byly one najbardziej potrzebne. I uzywaj spellcheck'a, bo az sie slabo robi. Pozdrawiam, Avocado Odpowiedz Link Zgłoś