Dodaj do ulubionych

Nie organizowali demonstracji

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.11.04, 21:33
Od początku byli niewinni. Cały proces i rozprawa przeciw tzw. łamaniu
praworządności to powtórka stanu wojennego. A Suchocka powołała niezawisłe
sądy. Ciekawe. Ci młodzie ludzie powinni otrzymać pokojową nagrodę Nobla.
Obserwuj wątek
    • Gość: KED Jednak jest jakaś sprawiedliwość!!!!! IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 04.11.04, 22:19
      Zobaczymy dalej.
    • Gość: Rafis Re: Nie organizowali demonstracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 23:18
      To niesamowite, ze prześladowania polityczne są wciąż obecne w aparacie
      policyjnym!
    • Gość: vib Re: Nie organizowali demonstracji IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 05.11.04, 08:08
      Jak zwykle prokuratura (wraz z policją) się nie popisała - oskarżyli nie tych,
      co powinni. To, że za łamanie prawa powinno się karać - nie podlega dyskusji.
      • Gość: Alek Re: Nie organizowali demonstracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 08:33
        Prezes Kwiatkowski z Czarzastym nawet nie mieli sprawy.
        Im policja nie chce "zawracać głowy"?
        • Gość: forum [...] IP: *.dip.t-dialin.net 05.11.04, 11:41
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: lolo Sprawiedliwi Wsrod narodu ! IP: *.rozanka.wroc.pl 05.11.04, 09:06
      Na szczescie w Polsce sady sa jeszcze niezawistne !!!

100 000 ofiar (wyrzniete miasto typu Walbrzych czy Kalisz) okupacji Iraku z
      czego polowa to kobiety i dzieci - CZY TO NIE JEST LUDOBOJSTWO ???

link do raportu: info.onet.pl/1001138,12,item.html
      • Gość: lolo PAP:100 000 Irakijczyków zginęło od początku wojny IP: *.rozanka.wroc.pl 05.11.04, 09:08
        PAP, mat /2004-10-28 20:36:00

100 000 Irakijczyków zginęło od początku wojny

Sto tysięcy cywilów, w większości kobiet i dzieci, zginęło w Iraku od marca
        2003, gdy amerykańska armia i jej sojusznicy rozpoczęli okupację - podali
        specjaliści ds. zdrowia publicznego w raporcie, który publikuje brytyjski
        magazyn medyczny "The Lancet".

Raport wymienia głównie ofiary przemocy i nalotów bombowych sił koalicji, wśród
        których najwięcej było kobiet i dzieci. Dokładność badań była ograniczona,
        ponieważ badacze opierali się przede wszystkim informacjach uzyskiwanych
        bezpośrednio od Irakijczyków.

W projekcie brali udział naukowcy z amerykańskich uniwersytetów Johnsa Hopkinsa
        i Columbia oraz Al-Mustansirija w Bagdadzie. Wyniki opublikowano na stronach
        internetowych magazynu "The Lancet".

Do tej pory nie opracowano żadnego oficjalnego raportu, szacującego liczbę
        ofiar irackiego konfliktu.

• Gość: Apasz Jutro pojde tez zrobie sobie pikiete na Klecinskie IP: 195.205.73.* 05.11.04, 09:45
      Jutro pojde tez zrobie sobie pikiete na Klecinskie ... czemu nie moze w temacie
      zatruwania srodowiska ... skoro nic za to nie grozi :)
      • Gość: Rafis Re: Jutro pojde tez zrobie sobie pikiete na Kleci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 11:36
        Byłoby wskazane, gdybyś poszedł
        • Gość: Andrew Klecińska Rulez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 11:40
          Blokowanie Klecińskiej byłoby ciekawe, gdyż żadne służby ze względu na
          zakorokowaną na 100% ulicę by nie przyjechały i tylko samosąd by rozwiązał
          problem - hihihihihihihihih
          • Gość: Rafis Re: Klecińska Rulez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 11:41
            No co ty, ZOMO przy helikopterem przyleciało! Pożyczyli by helikopter z TOPR
    • Gość: ROB-35 === Czyli JAK BYŁO NAPRAWDĘ? === IP: *.eko.wroc.pl 05.11.04, 18:02
      > Od początku byli niewinni.

To nawet i sama policja wiedziała, ale myślała, że jej wielki "autorytet"
      wystarczy zamiast dowodów winy...

W całym zdarzeniu uczestniczyło wielu ludzi ale niewielu kojarzy wszystkie
      zdarzenia. Niestety niewiele też wynika z opisu zdarzenia w artykule.

Zatem kilka FAKTÓW:
      ===================

1. Manifestacja na Placu Uniwersyteckim była pokojowa i tam przemawiało kilka
      osób, w tym Marcin Starnawski i Marcin Adam

2. Pomysłodawcą rozwinięcia transparentu w poprzek MOSTU byłem ja, nie żaden z
      obwinionych, więc nie mogą odpowiadać za to, co stało się na moście.

3. Mój pomysł polegał na rozwinięciu przez nieznanych sprawców transparentu
      z napisem BLOKADA INFORMACYJNA, co zablokowałoby ruch na moście na kilka minut
      i doprowadzeniu do wiszącego już transparentu całej manifestacji wraz z obstawą
      policji oraz skandowaniu przez zebrany tłum pod adresem policjantów: "ZDJĄĆ
      BLOKADĘ!" aby policja zdjęła tę symboliczną "blokadę medialną"... Relacja w TV
      miała uświadomić telewidzom, że w sprawie WOJNY W IRAKU media w naszym kraju
      stosują poważną blokadę informacyjną...

4. Nie wiem, kto pomalował ów transparent, bo pomysł rzuciłem na dzień przed
      imprezą w gronie kilkudziesięciu osób. Ktokolwiek jednak go zawiesił, miał
      zawiesić go na moście Uniwersyteckim i o tym wiedziało bardzo niewiele osób.
      Ja wiedziałem gdzie ma być zawieszony i kiedy, ale nie wiedziałem ani kto go
      pomaluje, ani też kto go zawiesi. PROSTE !!!

5. Niewątpliwie stałem się inspiratorem zdarzenia ale już nie wykonawcą ani też
      organizatorem. Podobnie oskarżeni nie byli ani wykonawcami, ani też
      organizatorami. ONI JEDYNIE PRZEMAWIALI - głosili swoje poglądy, do czego mieli
      pełne prawo!

6. Z nieznanych mi powodów nieznani wykonawcy 15-metrowego transparentu
      rozwiesili go akurat w poprzek Mostu Pomorskiego zamiast Mostu Uniwersyteckiego.
      Może mieli jakieś swoje powody... Może zmusiła ich do tego wzmożona aktywność
      policji? Moim zdaniem element nieprzewidywalności jest PODSTAWĄ HAPPENINGU i nie
      jest to zapisane w żanym paragrafie żadnego kodeksu... Jest natomiast
      niewątpliwie częścią TRADYCJI naszego miasta...

7. Bardzo szybko podjechały na Most Pomorski oddziały prewencji w liczbie kilku
      radiowozów, które niepotrzebnie ZABLOKOWAŁY MOST. To była jedynie niepotrzebna
      demostracja siły, zupełnie niepotrzebnej - dodajmy - do zdjęcia jednej
      symbolicznej "blokady medialnej"...

8. Policja zgodnie z przewidywaniami zdjęła rzeczoną blokadę w krótkim czasie a
      wszystko zostało pięknie sfilmowane przez ekipę TVN24. I wszystko byłoby OK -
      jednak pogubieni policjanci zaczęli wyłapywać przypadkowych ludzi z tłumu
      stojącego NA CHODNIKU - tłumu, który chwilę wcześniej skandował: "PRZERWAĆ BLOKADĘ!"

9. Skoro policjanci wciągnęli kilka przypadkowych osób do radiowozów prosto z
      chodnika - zgromadzony tłum bardzo spontanicznie zareagował i kilkadziesiąt osób
      usiadło przed samochodami policyjnymi domagając się wypuszczenia niepotrzebnie
      zatrzymanych osób. Była to zupełnie spontaniczna reakcja na fakt niepotrzebnego
      ZATRZYMANIA niewinnych niczemu ludzi. Policja najwyraźniej nie umie sobie
      poradzić psychicznie w stresowej sytuacji i uważa, że wobec "nieznanych
      sprawców" nie ma innej metody postępowania, jak "wybrać sobie z tłumu kogo
      popadnie, na łapu-capu". Widać nasza policja chce mieć monopol na "nieznanych
      sprawców"...

10. Blokujących policję manifestantów usunięto sprawnie w ciągu paru minut
      przenosząc ich z jezdni na chodnik. Radiowozy odjechały wraz z zatrzymanymi na
      komendę przy ulicy Trzemeskiej a w ślad za nimi udał się spacerkiem po chodniku
      tłum kilkudziesięciu osób, które dotarły pod komisariat i domagały się tam
      widzenia z zatrzymanymi oraz dostarczenia im jedzenia i czegoś do picia.

11. O ile dobrze pamiętam po godzinie oczekiwania pod komisariatem zostaliśmy
      zgodnie z prawem wezwani do "rozejścia się". Policja może wezwać do rozejścia
      się. Ludzie posłusznie rozproszyli się na małe kilkuosobowe grupy oddalone od
      siebie o kilkanaście metrów, które w myśl polskiego prawa nie stanowią żadnego
      zbiegowiska. Mimo to a może właśnie dlatego - policjanci postanowili spisać
      wszystkich co do jednego. W tym także Marcina Adama jak i Marcina Starnawskiego.
      Spisano ich PO TYM, JAK WYKONALI POLECENIE POLICJI!

12. Telewizja pokazała, co miała pokazać. Wrocław pokazał, jak się robi skuteczne
      demonstracje pokojowe a przykład blokowania mostu został nawet podjęty w kilku
      innych miejscach w kraju (np. w Bydgoszczy czy Toruniu) - o czym nie wiecie, bo
      żyjecie w kraju POWSZECHNEJ BLOKADY INFORMACYJNEJ (której częścią jest działanie
      policji oraz gazet).

Tymczasem policja dalej blokuje jak umie - teraz wysyła do Sądu swoich
      "świadków" aby opowiadali jakieś banialuki - zupełnie jak w filmie: "Nic nie
      widziałem, nic nie słyszałem".

Ale co wspólnego z niekompetencją wrocławskiej policji mają obaj koledzy
      Marcinowie? Przecież oni tak samo, jak Policja nie wiedzą, kto pomalował i kto
      zawiesił transparent na moście. Nawet ja tego nie wiem, mimo że sam wpadłem na
      ten pomysł...

ROZUMIECIE JUŻ FARSĘ CAŁEJ TEJ POLICYJNEJ BŁAZENADY???
      ======================================================

Pozdrawiam

Rob-35
      (były Komisarz Pomarańczowej Alternatywy)
      • Gość: DITRAN Za długie nie chce mi się czytać IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.11.04, 18:58
        Napisz to w trzech zdaniach. Bo ja się wychowałem na cywilizacji obrazkowej
        • Gość: ROB-35 I dlatego rzeczywistość OBOK ciebie... IP: *.eko.wroc.pl 05.11.04, 19:10
          ...może Ci umknąć, zasłonięta GAZETĄ...

W rzeczywistości ludzie myślą, mówią, coś opowiadają...
          ...no i znajdują CZAS oraz podjemują WYSIŁKI

Teraz TRZY ZDANIA

1. Było inaczej niż myśli sąd
          2. Było inaczej niż napisała Gazeta
          3. Było inaczej niż miało być

Jeśli chcesz wiedzieć, że BYŁO ZNACZNIE WESELEJ i CIEKAWIEJ
          oraz CO Z TEGO WYNIKŁO to musisz już poświęcić chwilkę
          i jednak przeczytać...

Pozdrawiam
          ROB-35
          (pomysłodawca Blokady Mostu)

• Gość: DITRAN No.. teraz załapałem. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.11.04, 23:49
            Dzięki.
      • Gość: Rafis Re: === Czyli JAK BYŁO NAPRAWDĘ? === IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 01:23
        "ROZUMIECIE JUŻ FARSĘ CAŁEJ TEJ POLICYJNEJ BŁAZENADY???"

Szczerze mówiąc, nie - kto jest zleceniodawcą tej akcji policji?
        • Gość: ROB-35 Re: === Czyli JAK BYŁO NAPRAWDĘ? === IP: *.eko.wroc.pl 06.11.04, 17:37
          Może zamiast "farsę" powinienem napisać "absurd" ???

Wtedy łatwiej byłoby zrozumieć?

ABSURD - czyli brak sensu! Rozumiesz? "Policję" Mrożka czytałeś?
          Nie wiesz, że policja jest po to, aby było wiadomo, że bez policji się nie da?
          ===============================================================================

Policja robi burdel, potem łapie przypadkowych ludzi i wpieprza ich za kratki
          aby mieć porządne statystyki i wykazać się przed "górą"...
          (wtedy, po tej akcji mieli naprawdę ciasno w "tygrysówkach", bo jak dawaliśmy
          zatrzymanym bułki i polo-coctę to się las rąk wyciągał w naszą stronę... z tego
          tylko jakieś dziesięć osób zatrzymanych w związku z tym protestem na moście...)

A czy to "góra" jest "zleceniodawcą" takich akcji? Nie wiem...
          Myślę, że "góra" zlewa to, co robi policja (póki statystyki są OK),
          bo "góra" ma własne akcje na głowie...

Np. akcje 'Orlenu' albo akcje zbrojne w Iraku...

Pozdr

Rob-35
    • Gość: tocqueville KOMUNISTÓW DO KOREI PN IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.11.04, 17:20
      ta ich partia czyli KOMUNISTYCZNA PARTIA POLSKI (ten Adam to jej prezes)
      powinna być zdelegalizowana, jest niezgodna z kontytucją
      • Gość: ROB-35 >>> Zacytuj coś z KONSTYTUCJI... plisss... IP: *.eko.wroc.pl 06.11.04, 20:14
        > ta ich partia czyli KOMUNISTYCZNA PARTIA POLSKI (ten Adam to jej prezes)
        > powinna być zdelegalizowana, jest niezgodna z kontytucją

A możesz wskazać konkretny artykuł Konstytucji?

Ja tam nie lubię komunistycznych praktyk partyjno-państwowych
        ale głupoty znacznie bardziej się obawiam oraz broni masowego rażenia
        w postaci TV...

Kiedy w tej chwili lecą bomby kasetowe na 300-tysięczne miasto Falludża
        a naszi politycy spokojnie przeliczają swoje "akcje" przed kolejnym
        rozdaniem... CAŁEMU NARODOWI umyka ten prosty fakt, że została złamana
        właśnie nasza Konstytucja, kiedy wysłano polskie wojska na obcą ziemię,
        ziemię zamieszkaną przez ludzi, którzy nam Polakom nie uczynili najmniejszej
        krzywdy, podobnie jak i nie zagrażali obywatelom USA...

Możesz spokojnie delektować się obiadem mając świadomość że zgonęło w Iraku
        100.000 niewinnych ofiar cywilnych, w imię NIEZDROWO POJMOWANEJ polskiej
        racji stanu???

Magazyn medyczny 'Lancet' jest dla mnie bardziej wiarygodny niż cała nasza
        kochana ekipa: SIWIEC, KWAŚNIEWSKI, MILLER, SZMAJDZIŃSKI, BELKA i spółka...
        ("spółka" obejmuje też innych militarystów, np. z PLATFORMOBRONY - były
        minister Komorowski np. czy Tusk z Rokitą do kompletu...)

Marcinowi Adamowi oczywiście łątwo możesz zamknąć usta, ale czy masz odwagę
        powiedzieć publicznie tak jak on, że POLSKA KLASA POLITYCZNA OBLAŁA EGZAMIN
        DOJRZAŁOŚCI i DZIAŁA W IMIĘ OBCYCH MOCARSTWOWYCH INTERESÓW ???

Za to go szanuję, a 'komunistyczny' kostium jestem w stanie mu wybaczyć
        bo przynajmniej Adam osobiście nie odpowiada za te 100.000 trupów, które
        powinny obciążać sumienia naszych władz (kościelne władze wliczając - z genialnym
        Głodziem - "Biskupem Pustynnym" na czele")

ROB-35
        • Gość: tocqueville Art 13 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.11.04, 20:33
          Art. 13.

Zakazane jest istnienie partii politycznych i innych organizacji odwołujących
          się w swoich programach do totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu,
          faszyzmu i komunizmu,
          ==

a Amerykanie robią w Iraku co muszą,
          • porque Demonstranci do wiezienia. 06.11.04, 21:01
            Kazdy, kto brał czynny udział w nielegalnym wiecu, przyczynił się do zakłócenia
            porządku publicznego. Prawo w naszym kraju jest paronoiczne zezwalając oszolomom
            na samowolną destrukcję ładu publicznego. Policja ma obowiazek zapewnić
            poszanowanie prawa. Awanturnicy, którzy rozkręcali swoimi wystąpieniami
            nielegalną manifestację powinni być tak samo odpowiedzialni jak jej
            organizatorzy. Nie powinno brać się pod uwagę od osoby dorosłej tłumaczenia, ze
            nie wiedzieli gdzie wchodzą. Za brak odpowiedzialności za swoje czyny,
            pełnoletnia osoba powinna zostać ukarana.
            • Gość: ROB-35 a temu panu DO WIDZENIA :-))) IP: *.eko.wroc.pl 06.11.04, 21:44
              > Za brak odpowiedzialności za swoje czyny,
              > pełnoletnia osoba powinna zostać ukarana.

Przeczytaj jeszcze raz co skleciłeś i wracaj
              do przedszkola :-)))

> Kazdy, kto brał czynny udział w nielegalnym wiecu,
              > przyczynił się do zakłócenia porządku publicznego.

Policjanci też brali czynny udział i rzeczywiście
              oni akurat zakłócili skutecznie porządek publiczny

> Prawo w naszym kraju jest paronoiczne

...a niektórzy obywatele niedojrzali społecznie

> Nie powinno brać się pod uwagę od osoby dorosłej
              > tłumaczenia, ze nie wiedzieli gdzie wchodzą.

Ty też nie wiesz, gdzie wlazłeś z tą swoją polskawą mową-trawą ???
              Na strzelnicy też tak pudłujesz?

Pozdr

ROB-35

PS.
              O rany - ale kino i cyrk w naszym mieście
              barany tu żyją jak rodzynki w cieście...
              • Gość: tocqueville ROB chciałes artykul i dostałeś IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.11.04, 21:51
                coś jeszcze w tym temacie?
              • porque Re: a temu panu DO WIDZENIA :-))) 06.11.04, 22:11
                Dziękuję za "merytoryczne" argumenty. Ulica przemówiła, dowiodłeś wystarczająco,
                ze właśnie tam jest Twoje miejsce a czasami moze być na lub pod mostem.
          • Gość: lolo Re: Art 13 IP: *.rozanka.wroc.pl 06.11.04, 21:25
            > a Amerykanie robią w Iraku co muszą,

Hitler tez robil co musial wiec wg ciebie jest to usprawiedliwione?

100 000 ofiar 'stabilizacji' pomysl o tym - 100 000 tragedii
        • porque Re: >>> Zacytuj coś z KONSTYTUCJI... 06.11.04, 21:25
          Gość portalu: ROB-35 napisał(a):

> Możesz spokojnie delektować się obiadem mając świadomość że zgonęło w Iraku
          > 100.000 niewinnych ofiar cywilnych, w imię NIEZDROWO POJMOWANEJ polskiej
          > racji stanu???

Te 100 tyś. to wg relacji arabskich terrorystów i popleczników Saddama, którzy
          codziennie wysadzając się w przepełnionych cywilami miejscach dązą do następnej
          "setki" tysięcy zabitych. Jak rozprawi się juz z resztkami bandziorów Saddama,
          przestaną ginąć z ich rąk cywile.
          • Gość: lolo Re: >>> Zacytuj coś z KONSTYTUCJI... IP: *.rozanka.wroc.pl 06.11.04, 21:28
            to sa zanizone dane niezaleznych ekspertow - naucz sie czytac uwaznie to co sie
            zalacza ! Ofiar moze byc duzo wiecej. Nie potrafie zrozumiec takich jak ty,
            ktorzy uwazaja, ze zabicie 100 000 ludzi nie jest ludobojstwem... ciekawe gdyby
            zabito twoje dziecko w imie stabilizacji i twojego "dobra" - jak bys sie
            zachowal?
            • porque Re: >>> Zacytuj coś z KONSTYTUCJI... 06.11.04, 21:46
              Gość portalu: lolo napisał(a):
              >ciekawe gdyby
              > zabito twoje dziecko w imie stabilizacji i twojego "dobra" - jak bys sie
              > zachowal?

Domagałbym się stanowczych działań militarnych celem zlikwidowania bojówek
              Saddama, które morduja cywili i nie manifestowałbym poparcia dla terrorystów na
              pacyfistycznych wiecach. Pacyfiści moralnie popieraja terroryzm i ludobójstwo w
              Iraku!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka