Dodaj do ulubionych

Rowerzyści na Rynku

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 15:56
Ja na prawde nie wiem, o co chodzi ! Dlaczego tak bardzo rowerzystom zalezy
na jeździe po wrocławskim Rynku ? Przecież to jest niebezpieczne. Niedalej
jak wczoraj widziałem rowerzystę, który o mało nie przejechał dzieciaka
biegnącego za gołebiami ! Do cholery, przecież wprowadzono absolutny zakaz
jeżdżenia po Rynku rowerami, i co ?
Obserwuj wątek
    • Gość: jekdok Re: Rowerzyści na Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 16:02
      Może zapomniano o ścieżkach rowerowych?
      • Gość: jekdok Jekdok to ma klawe życie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 16:56
        Kiedys mawiało się "chłop sobie śpi a jemu rośnie (na polu)". Teraz ja tak
        mam. :-) Śpię sobie smacznie w nocy, a rano patrzę - cos mi wyrosło na forum.
        Wracam ze spaceru a tu coś jekdok wymyślił, opublikował i podpisał. Nie zawsze
        wprawdzie jestem zadowolony z tego co tam samo wyrasta, ale co tam - początki
        są zawsze trudne. Wstrzymajcie sie jednak na razie z kultem jekdoka - fenomen
        multilokacji musi zostać najpierw uznany i potwierdzony przez stosowne gremia,
        z którymi na razie nie mam najlepszych stosunków. Uprzedzam również, że na
        razie nie leczę na odległość ani nie czynię cudów. Może w przyszłości... ;-)
        • no.logo jekdok - stałeś się sławny :-) 17.12.04, 00:03
          Twoja multilokacja może konkurować z tą OjcoPio-owską :-)

A tak zupełnie poważnie - ciesz się, brachu, ciesz! Bo jeśli kogoś na tym forum kretyni zaczynają klonować, to znaczy to, że jest człek szacunku i poważania godzien!

Niniejszym zdeklarowawszy, co powyżej, pozdrawiam PRAWDZIWEGO jekdoka :-)
          • Gość: no.logo uważaj bezlogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 00:37
            uważaj lepiej na to co piszesz, do tej pory nie złapaliśmy cię na żadnym
            przejawie nietolerancji, tak jak się to zdarzało innym kklementom z Po-Sika
            psychiatryka, ale jak coś takiego chamskiego jak oni wysmażysz, również możesz
            zostać sklonowany...
          • Gość: jekdok Dziękuję za miłe słowa :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 09:25
            Ale nigdy nia zależało mi na sławie, zwłaszcza takiej o jakiej piszesz, tym
            bardziej, że nie planuję zakładania żadnej sekty (przynajmniej na razie ;-)).
            Złapałem się na tym, że zaczynam wypowiadać sie pozamerytorycznie reagując na
            podszywki, a przecież chyba nie warto. Jeśli chodzi o rowery na Rynku to myślę
            sobie, że problemem nie są rowerzyści tylko kretyni na rowerach (podobnie jak
            kretyni za kierownicą czy kretyni na kierowniczych stanowiskach - kto wie czy
            ci nie są najgroźniejsi) i pomysł z identyfikatorami jest świetny, tym
            bardziej, że można byłoby go po rozwinięciu zastosować zupełnie poważnie
            (zwłaszcza w odniesieniu do kretynów - w końcu wydatki na kamery i łączność
            radiową SM na coś by się przydały). Pozdrawiam również :-)
    • Gość: jebdog Re: Rowerzyści na Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 18:12
      Po rynku jeździć można, zachować tylko trzeba szczególną ostrożność. Mnie
      drażnią samochody, które nie stosują tych zasad a po rynku jeżdżą. Nie ma sie co
      czepiać biednych cyklistów.
    • toka95 Re: Rowerzyści na Rynku 16.12.04, 21:43
      Gość portalu: 3D napisał(a):

> Do cholery, przecież wprowadzono absolutny zakaz
      > jeżdżenia po Rynku rowerami, i co ?

A kto, i kiedy wprowadził zakaz jeżdżenia po Rynku rowerami.

Od razu wyjaśniam - dozwolony jest wjazd od ulicy Oławskiej.
      • Gość: Roman Re: Rowerzyści na Rynku IP: 80.53.160.* 16.12.04, 21:52
        > A kto, i kiedy wprowadził zakaz jeżdżenia po Rynku rowerami.
        Od dość dawna obowiązuje ten zakaz o czym informuja stosowne znaki przy wlotach
        wszystkich ulic do Rynku. Na pewno obowiązuje od zakończenia remontu. Było o
        tym głosno w związku z licznymi protestami rowerzystów. A kto wprowadził? Chyba
        jasne - ten kto odpowiada za oznakowanie ulic, więc chyba ZDiK.
        > Od razu wyjaśniam - dozwolony jest wjazd od ulicy Oławskiej.
        Ciekawe od kiedy? Może ktoś (raczej nieuprawniony) usunął znak zakazu wjazdu
        rowerami. Co prawda przejeżdżam prawie codziennie rowerem przez centrum ale
        Rynek omijam więc nie wiem jak jest aktualnie. Nie sądzę jednak byś miał rację
        (jutro sprawdzę).
        • toka95 Re: Rowerzyści na Rynku 16.12.04, 22:20
          Przy wjeździe do Rynku od ulicy Oławskiej jest ustawiony znak zakaz ruchu w obu
          kierunkach, a pod nim tabliczka z napisem "nie dotyczy pojazdów z
          identyfikatorem". Po sprawdzeniu w "Prawie o Ruchu Drogowym" pojęcia
          identyfikator poszedłem do sklepu papierniczego, kupiłem plastikowy
          identyfikator i wjeżdżam zgodnie z prawem.
          • Gość: Olga ja też już mam identyfikator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 00:39
            Ja też dzisiaj kupiłam, szukałam wytrzymałego na zmiany temperatury i
            niewielkiego, znalazłam :-)
    • tomek854 Re: Rowerzyści na Rynku 16.12.04, 23:59
      Za to omijanie rynku ulicą Szewską na przykład jest bardzo bezpieczne. Albo Kazimierza Wielkiego :)
      • Gość: szewc Re: Rowerzyści na Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 00:08
        > Za to omijanie rynku ulicą Szewską na przykład jest bardzo bezpieczne.

szczegolnie jadac z polnocy na poludnie
        • tomek854 :D 17.12.04, 00:10
          z polnocy na poludnie bezpiecznie omijasz rynek jadac ta ulica od Hali targowej do pl. Dominikanskiego :)
      • Gość: Roman Re: Rowerzyści na Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 09:44
        Ja omijam od strony północnej: Ks. Witolda, Kuźnicza, Nożownicza, Nowy Targ lub
        od południowej: Wzgórze Partyzantów, Teatralna, Pl. Wolności, parkiem wzdłuż
        fosy, Pl. 1-go Maja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka