Dodaj do ulubionych

NA KOGO BĘDZIECIE GŁOSOWAĆ ?

IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 04.09.01, 10:28
Wybory do Parlamentu za parę dni . Chyba pierwszy raz nie wezmę w nich udziału .
Nie mam na kogo głosować. Nigdy na komunistów , na narodowych socjalistów z AWS
też nie , PSL - to barany , UW się skompromitowała , PO - mam wrażenie że to
banda oszustów itd. Co wy drodzy Forumowicze o tym wszystkim sądzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: MKK Re: NA KOGO BĘDZIECIE GŁOSOWAĆ ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.09.01, 13:31
      jak zwykle
      :(
    • Gość: hen Re: NA KOGO BĘDZIECIE GŁOSOWAĆ ? IP: 156.17.85.* 04.09.01, 14:08
      Nie pójdę do wyborów, pierwszy raz zresztą. Wszyscy są jednakowi, wszyscy chcą
      się nachapać (taka jest prawda), czy to AWS, PO, czy SLD, jedynie chyba
      Samoobrona nie ma swoich ludzi w radach nadzorczych spólek skarbu państwa
      (nigdy nie wchodziła do sejmu), wiecie ile kasy na tym zarabiają? Nie tylko na
      tym zresztą. I nie tylko ci sejmowi, ale na wszystkich szczeblach, zaczynając
      od radnych, wszyscy politycy to złodzieje. Proponuję wszystkim zbojkotować
      wybory.
      • Gość: Gn0m Re: NA KOGO BĘDZIECIE GŁOSOWAĆ ? IP: *.dtvk.tpnet.pl 04.09.01, 14:18
        > Proponuję wszystkim zbojkotować wybory.

Ale jesli je zbojkotujesz do wladzy i tak dojda ci co zwykle a ty nawet nie
        bedziesz mogl sie skarzyc. Moze by zalozyc kolejna partie. Mloda, nieskazona
        czerwonymi legitymacjami, styropianem, czy zasiadaniem juz w sejmie. Cos na
        wzor czeskiej czworkoalicji. Inna sprawa ze najwyzej po 2 kadencjach partia
        ta zdegenerowala by sie jak inne. Ech, syzyfowa praca.
        • Gość: mikus Re: NA KOGO BĘDZIECIE GŁOSOWAĆ ? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.01, 20:07
          Mam propozycje - zalozmy partie np o nazwie eFORUM . Osoby upaprane dotychczas
          nie mają wstępu. Za pare lat moze wygramy wybory ? internet wszak jest
          nieobliczalny.

Baj Baj
      • Gość: hrabia Re: NA KOGO BĘDZIECIE GŁOSOWAĆ ? IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.01, 14:26
        To zależy od wysokości urny.
        • Gość: diabełek Re: NA KOGO BĘDZIECIE GŁOSOWAĆ ? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.01, 20:09
          coś ta urna wysoka-nawet echo się niesie...
      • Gość: hrabia Re: NA KOGO BĘDZIECIE GŁOSOWAĆ ? IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.01, 14:28
      • Gość: hrabia Re: NA KOGO BĘDZIECIE GŁOSOWAĆ ? IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.01, 14:28
        • Gość: wędzonka Re: NA KOGO BĘDZIECIE GŁOSOWAĆ ? IP: 156.24.231.* 04.09.01, 20:29
          Gość portalu: hrabia napisał(a):

> To zależy od wysokości urny.

Hrabio, socjotechnika moze grubymi nicmi szyta, ale po trzeciej powtorce
          faktycznie zaczynam Ci wierzyc! :)
          • Gość: hrabia Re: NA KOGO BĘDZIECIE GŁOSOWAĆ ? IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.01, 08:46
            Wędzonko !
            Każda opcja to odpowiednia wysokość urny. Skorzystaj z permutacji i głosuj.
            • Gość: lalus Re: NA KOGO BĘDZIECIE GŁOSOWAĆ ? IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 05.09.01, 12:59
              czy wszyscy jednak mamy politykę w dupie?
              Ja tam jestem za!!!!!!!!! (oczywiście za maniem w d...)
              Pozdro
              • Gość: zigzag Re: NA KOGO BĘDZIECIE GŁOSOWAĆ ? IP: 213.76.92.* 05.09.01, 13:16
                Gość portalu: lalus napisał(a):

> czy wszyscy jednak mamy politykę w dupie?

Oczywiscie,

A ja i tak zagłosuję na Maryńskiego. Zgadnij kto to koteczku i z jakiej listy startuje? :-) I dlaczego na niego
                zagłosuję?

Jak zgadniesz, to masz u mnie piwo. Albo nawet dwa!
                • Gość: marcin Re: NA KOGO BĘDZIECIE GŁOSOWAĆ ? IP: *.pl 05.09.01, 13:42
                  Jedno jest pewne na pewno wygra SLD czyli Stado Legalnych Dresiarzy a ja to
                  wszystko mam w d....
        • Gość: marek Re: NA KOGO BĘDZIECIE GŁOSOWAĆ ? IP: *.olesnica.sdi.tpnet.pl 05.09.01, 13:50
          Na człowieka, niezaleznie od Jego przynależności partyjnej. Mam nadzieje, że
          znajdę, ktoremu wierze
          • Gość: hen Re: NA KOGO BĘDZIECIE GŁOSOWAĆ ? IP: 156.17.85.* 05.09.01, 14:07
            Ranom oglądał transmisję z sejmu, gdzie zblazowany marszałek nosowym głosem
            prowadził dyskusję, w której uczestniczyło, bodaj 7 osób, tyle też, albo
            niewiele więcej było na sali. W pewnym momencie marszałek powiedział, że na
            sali znajdują się pzredstawiciele parlamentu litewskiego, w tym były prezydent
            W. Landzbergis i przysłuchują się obradom sejmu polskiego. Siedzieli sobie na
            balkonie u góry, i było ich z osiem - dziewięć osób. Tyle samo, ile miał
            obradujący parlament. Miałem wrażenie, że marszałek strasznie się nudzi i z
            chęcią poszedłby już do swoich kolegów do sejmowej kawiarni zjeść ciastko i
            wypić kawę. Czy tak powinien zachowywać się człowiek, który stoi na czele
            organu ustawodawzcego kraju, przecież jego pensja idzio z naszych podatków.
            • Gość: hen Re: NA KOGO BĘDZIECIE GŁOSOWAĆ ? IP: 156.17.85.* 05.09.01, 14:09
              Jak frekwencja wyniesie 10 % może ktoś się stuknie w głowę.
              • Gość: lalus Re: NA KOGO BĘDZIECIE GŁOSOWAĆ ? IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 05.09.01, 14:13
                Ale wstyd!
                Zawsze uważałem , że powinno być max 100 posłów oczywiście trzeba zlikwidować
                Senat.
                A możeby tak oddać władzę dziecią - jak w bajce o Królu Maciusiu I?
              • Gość: hen Re: NA KOGO BĘDZIECIE GŁOSOWAĆ ? IP: 156.17.85.* 05.09.01, 14:18
                Miałem na myśli 10 % frekwencję w wyborach, a nie w sejmie. A senat faktycznie
                trzeba zlikwidować.
                • Gość: natash Re: NA KOGO BĘDZIECIE GŁOSOWAĆ ? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.01, 19:06
                  ja się buntuję i w czasie wyborów pójdę do kina albo na dobre winko. Wszystkie
                  partie to skupiska prostaków i idiotów, i nie pomogą im nieliczne wyjątki w
                  postaci śladowej ilości myślących ludzi. Jestem za założeniem eFORUM !
                  • Gość: Tomek S. Re: NA KOGO BĘDZIECIE GŁOSOWAĆ ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.09.01, 20:10
                    Jasne, najlepiej polityke i wybory miec gdzies i tylko narzekac na bande
                    oszolomow. Moim zdaniem trzba isc glosowac i nie dac sie bandzie lesczy (ktora
                    pojdzie i wybierze "swietnych i jedynych dobrych" kandydatow). Ja bede glosowal
                    na UW, w porzadku sa szczegolnie mlodzi z tej partii.
    • Gość: terka Re: NA KOGO BĘDZIECIE GŁOSOWAĆ ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.09.01, 20:20
      Tym razem chyba faktycznie jest trudno. Wszyscy sa skompromitowani. Boli mnie
      trochę, że młodzi ludzie chcą głosować na SLD. Ich motyw? "Chcą rządzić? Niech
      pokażą co potrafią. Zobaczymy co zrobią." To cytat moich młodych kolegów z
      pracy. Jest ich większość.
      • Gość: Wojtek Re: NA KOGO BĘDZIECIE GŁOSOWAĆ ? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.01, 15:52
        Na pewno nie na aferzystów z PO umoczonych m.in. w aferę z Euro Art Meeting.
        Z pewnością znalazłoby się jeszcze wiele grzeszków tej formacji i jej cichych
        współpracowników. Koncert Placido Domingo okazał się kompletna klapą itp...
        • Gość: bronek Re: NA KOGO BĘDZIECIE GŁOSOWAĆ ? IP: *.age.pl 06.09.01, 16:16
          Nie zapisze sie do eForum bo macie dziwne poglady. Dla mnie istnieje tylko SLD.
          Choc wspolczuje im, ze beda musieli uporac sie z burdelem, ktory im zostawili
          AWSiarze. To sa dresiarze a nie SLD. Trzymajcie z nami, z lewica!!!! bronek z
          Ruchu NIE
          • Gość: spoden Re: NA KOGO BĘDZIECIE GŁOSOWAĆ ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.01, 16:59
            UW
            • Gość: lalus Re: NA KOGO BĘDZIECIE GŁOSOWAĆ ? IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 07.09.01, 10:39
              Zakładajmy więc eForum!
              Otwieram nowy temat pn. eFORUM.
              Proszę o podawanie założeń do programu.
              Pozdrowienia!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka