Dodaj do ulubionych

W Kamiennej G powstanie kilkaset now miejsc pracy!

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.04.05, 21:41
Znakomita wiadomość z południa naszego regionu. W nękanej wysokim
bezrobociem - Kamienej Górze powstanie kilkaset nowych miejsc pracy!

.: Amerykańska firma chce zainwestować w Kamiennej Górze :.
15 kwietnia 2005 - 15:55

Amerykańska firma chce zainwestować w Kamiennej Górze w tamtejszej strefie
ekonomicznej. Ma w niej znaleźć zatrudnienie 250 osób. Jak mówi prezes
strefy Marek Proskura rozmowy są już bardzo
zaawansowane.
Jak się nieoficjalnie dowiedzieliśmy inwestorem jest Amerykanin o nazwisku
Kennedy mający już swoje zakłady między innymi we Francji. Nie wykluczone,
że by uniknąć procedur związanych z otrzymaniem zgody na inwestowanie dla
firmy z poza Unii Europejskiej, oficjalnie to właśnie francuska firma będzie
prowadzić inwestycję w Kamiennej Górze.

To jednak nie koniec inwestycji w strefie. Do końca miesiąca zgodę na
inwestowanie dostanie firma szwalnicza chcąca zatrudnić kolejnych 150 osób,
głównie kobiet w podstrefie w Lubawce. Dwa zezwolenia na inwestowanie w
Kamiennej Górze odbiorą też Niemcy chcący wybudować zakład szklarski oraz
firmę z branży spożywczej.

Piotr Słowiński
PRW

Obserwuj wątek
    • Gość: ! Re: W Kamiennej G powstanie kilkaset now miejsc p IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.04.05, 21:47
      Dodam jeszcze, że podobno 600-700 nowych miejsc pracy powstanie także pod
      Jelenią Górą, dzięki inwestycjom dwóch firm. Na razie nie znam bliższych
      szczegułów. Będę je znać w przyszłym tygodniu. Jak tylko dotrą do mnie
      informacje, natychmiast podzielę się z Wami na forum tymi znakomitymi nowinami.
      • Gość: Rafis Re: W Kamiennej G powstanie kilkaset now miejsc p IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 15.04.05, 21:58
        dobre informacje docieraja z coraz odleglejszych terenów :)
        • Gość: ! Re: W Kamiennej G powstanie kilkaset now miejsc p IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.04.05, 23:00
          Znalazłem jeszcze informację, że w Marciszowie (miejscowość tuż pod Kamienną
          Górą) ma zainwestować jakaś austriacka firma i zatrudnić około 30-40 osób.

Kamienna Góra, Lubawka i okolice powinny dostać niezłego "kopa" inwestycyjnego,
          kiedy zostanie wybudowana planowana nowa droga S3 do Pragi. Ma przebiegać w
          pobliżu tych miejscowości.
          www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=189702
          • Gość: Rafis Re: W Kamiennej G powstanie kilkaset now miejsc p IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 15.04.05, 23:03
            mysle za sama polityczna decyzja ze ta droga powstanie spowodowała ze
            inwestycje juz zaczynaja napływac :)
    • Gość: kotbeh Re: W Kamiennej G powstanie kilkaset now miejsc p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 22:55
      To JEST fantastyczna wiadomosc. Moj znajomy zainwestował tam wlasnie ostatnio w pewne usługi i moze dzieki wzrostowi ilosci wypłacanych ludziom pieniedzy znajdzie na nie chetnych, na razie jest tam katastrofalna sytuacja..
      • Gość: yogi Re: W Kamiennej G powstanie kilkaset now miejsc p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 15:12
        Jak na razie to w Kamiennej Górze powstaja tylko nowe "restauracje" ,także
        zanim coś sie rozwinie to młodych ludzi juz w tym mieście nie będzie.
    • Gość: lesiu Pytanko!! IP: *.spox.org / *.org 15.04.05, 23:24
      Witam
      Bardzo się ciesze ze nasz region tak dynamicznie się rozwija.
      Z tego co widze na tym forum zabierają głos bardzo kompetentni ludzie,dlatego
      mam do was konkretne pytanie:Czy wiecie może dlaczego nic się nie dzieje w
      gminie Żórawina??Mieszkam na południu Wrocka często się w tamte rejony
      zapuszczam rowerkiem i jestem zaskoczony!!gmina ma doskonałe położenie przy
      mieście,przez tereny gminy przechodzi autostrada+węzeł Krajków a w gminie
      panuje kompletny zastój inwestycyjny,w zasadzie gdyby Wrocławianie tam nie
      budowali domow nic by sie tam nie działo.A przecież połozenie pod wszelkie
      inwestycje jest idealne,rozumiem gdyby tam nie było bezrobocia ale przeciez ta
      gmina krainą mlekiem i miodem płynąca nie jest.Jeśli coś wiecie na ten temat
      prosiłbym o odpowiedz. Dzieki bardzo Pozdrawiam
      • Gość: kotbehemot Re: Pytanko!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 23:26
        z tego co wiem, to Zórawina ma dosc konserwatywne władze (w tym złym znaczeniu) ktore juz odstraszyly kilka inwestycji, np nowoczesną spalarnie smieci.
        • Gość: lesiu Re: Pytanko!! IP: *.spox.org / *.org 15.04.05, 23:58
          Dzięki kotbehemot
          Też tak myslałem że coś tam jest nie tak.Tą gminę powinni rozwiązać, przyłączyc
          do Kobierzyc,już pan Pacholik by wiedział co tam trzeba zrobić.Bo tereny tej
          gminy to "ZŁOTE TERENY"
          Niestety dzisiaj się strasznie marnują!!
          • Gość: zet Re: Pytanko!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.05, 09:59
            Gość portalu: lesiu napisał(a):

> Dzięki kotbehemot
            > Też tak myslałem że coś tam jest nie tak.Tą gminę powinni rozwiązać,
            przyłączyc
            >
            > do Kobierzyc,już pan Pacholik by wiedział co tam trzeba zrobić.Bo tereny tej
            > gminy to "ZŁOTE TERENY"
            > Niestety dzisiaj się strasznie marnują!!

Do czasu, każda władza kiedyś musi odejść:)
            • Gość: Rafis Re: Pytanko!! IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 16.04.05, 10:07
              Żórwaina to chyba jest bankrutem jesli niew pomyliłem jej z inna gminą.
              • Gość: ! Jeszcze jedna inwestycja w Kamiennej Górze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.04.05, 19:56
                Szukuje się jeszcze jedna inwestycja w Kamiennej Górze, która powinna przynieść
                od 100 do 120 nowych miejsc pracy. Głównie praca dla kobiet.
                Wkrótce więcej szczegułów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka