Dodaj do ulubionych

Śmieci we Wrocławiu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 18:31
O, znów Fontis.
Już uprzednio dał o sobie znać ze względu na sławetne długi w które wrobił
wspólnoty.
Teraz pozamykał kubły na kłódki i normalne że śmieci rzucane są obok a
kubły " wywożone " puste !.
Czy nie ma na to siły.
Czekamy na klejne pomysły.
Obserwuj wątek
    • anwb Re: Śmieci we Wrocławiu 14.07.05, 19:13
      Fontis ma racje. Klatka schodowa odlacza sie od np. Fontisu, zaklada wspolnote,
      podpisuje umowe z jakas dziwna firma sprzatajaca na jeden kubelek, ktory sobie
      stoi pusty. Nic, lub prawie nic, nie placa za smieci, ktore wrzucjali do
      "mojego" kubla. Mam teraz do niego klucz, a moi sasiedzi klada smieci na ulice
      bo nawet tego kubelka nie maja (sam to widze). Dodatkowo przywoza nam smieci i
      gruzy z wilii z calego miasta. Przylapalem kiedys takiego i podalem numer strazy
      miejskiej. Kazali mi podac sprawe do sadu. Widocznie byli zajeci zakupem nowego
      radaru do lapania kierowcow :) Takze nie ma innego wyjscia. Ja i inni
      "fontisowcy" mamy klucze i dbamy o swoje pieniadze. My nie musimy wyrzucac
      smieci na ulice. Mamy gdzie! No i prosze sie nie powolywac na debilne artykuly o
      zaleglosciach. Moja wspolnota nie ma zadluzenia i nie mam problemow. Moje
      pieniadze doszly do wodaciagow i innych.
      PS
      Nie mam ukladow, znajomych ani rodziny w FONTISIE. Mam z nimi ukaldy wylacznie
      "sluzbowe" jako czlonek wspolnoty, ktora zlecila zarzadzanie Fontisowi.
      • Gość: ktoś Re: Śmieci we Wrocławiu IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 14.07.05, 20:29
        ciekaw jestem gdzie wyrzucają śmieci wasze dzieci wychodzące do szkoły bez
        kluczyka od Twojego kubełka ????
        wyobraź sobie ..............
      • Gość: sam Re: Śmieci we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 21:36
        Czemu się tłumaczysz.Coś w tym jest.
        A stań przy kubełkach i popatrz czy te zamknięte ktoś wypełnia. Są puste bo
        nikomu nie chce się nosić kluczy, lepiej śmieci pozostawić obok.
        Firmie wywozowej płaci się za puste przebiegi a śmieci leżą.
        I to na pewno jest wina zarządcy - Fontis.
        A swoją drogą to kto wyrzuca te śmieci. Mieszkańcy.kto więc powinien zapłacić za
        wywóz. Mieszkańcy.
        Dziwi mnie więc wypowiedź pana MJ z Fontisu, że nie mogą za to płacić wspólnoty.
        Więc kto?
        Chyba że Sepolno zaśmiecają urzędnicy z Gminy.
      • Gość: obser Re: Śmieci we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 21:58
        Odezwał się rzecznik Fontisu ( lub jego szef).A skąd się biorą śmieci obok kubłów.
        Czy te stosy to podrzuca wam ta jedna mała wspólnota. I faktycznie, czemu
        zamykane pojemniki są puste a wszędzie (!) obok nich są śmieci.
        To właśnie jest debilny pomysl .
    • Gość: Jędek Może by tak straż miejska posprawdzała gdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 21:54
      mieszkańcy prywatnych domów wyrzucaja smieci.Na Biskupinie to częsty widok jak z
      pieknych samochodów wylatuja smieci pod kubełki.Teraz popieram Fontis niech
      miasto płaci za podrzucane śmieci jak nie moze straz posprawdzac gdzie
      własciciele okazałych domów wywalaja swoje odpady.A tak na marginesie dzieci już
      dawno śmieci nie wynoszą tylko starzy oni nie mają na to czasu.
      • Gość: obser Re: Może by tak straż miejska posprawdzała gdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 22:01
        Dzieci mają więcej czasu bo są wakacje. Stań, popatrz.....
        Zresztą starym też się niechce kubłów otwierać. Stań, popatrz...
        • kolejar Śmieci na kłódkę :)! 15.07.05, 20:22
          Ludzie! Trochę luzu! Przecież śmieci zamknięte na kłódkę to sytuacja do kabaretu!
          A zupełnie poważnie, to wyrzucam swoje "gdzie popadnie", bo w kłódkowej paranoi
          udziału nie biorę. Inni podobnie. Często nie mogą. Dzieci i ludzie starsi nie są
          w stanie otwierać i zamykać ciężkiej klapy kubła, a i kłódki się zacinają. Poza
          tym za klucz do kubła Fontis policzył 3 zł.
          Druga sprawa - znacznie gorsza - to sprzątanie terenu na Biskupinie. Coraz
          gorzej z tym, Fontis spycha na Administratora i na odwrót. A kto odpowiada za
          stan alejek w rodzaju Sempołowskiej albo Boznańskiej, przy których nie ma
          żadnych posesji? Do tej pory nie sprzątano tam NIGDY! Psie odchody, papiery,
          puszki, butelki - wszystko samo się rozkłada na miejscu i cuchnie "od zawsze".
          Strach iść, żeby nie wejść na minę...
          • Gość: fka Re: Śmieci na kłódkę-liczę: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 10:09
            Próbuję policzyć :
            Sępolno to ok. 10.000 mieszkańców.
            Średnio 1 mieszkanie = 4 osoby a więc 10.000 : 4 = 2.500 mieszkań
            1 klucz na 1 mieszkanie x 3 zł to nam daje akcję Fontisu za 7.500 złotych !!!
            A efekt - smieci nie w kubłach tylko przy nich( + dodatkowy koszt ich wywozu).
            Co Wy na to ?
            Proponuję za POMYSŁ roku 2005 - Nobla dla Fontisu.
    • Gość: z Sępolna Re: Śmieci we Wrocławiu IP: *.wroclaw.mm.pl 15.07.05, 08:33
      Firma ADMINISTRATOR i URZĄD MIASTA są winni, Fontis jest czysty - śmieci
      pochodzą z ogródków, czyli terenów zarzadzanych w imieniu gminy przezfirme
      ADMINISTRATOR, która za to kasuje więcej niż misto płaciło Fontisowi dwa lata
      temu. Po prostu znowu korupcja w Urzędzie Miasta. A ich nikt się nie czepi bo
      się boją Dudkiewicza.
      Sprawa dotyczy nie tylko Biskupina ale też Sępolna i Bartoszowic.
      • Gość: jasiek Re: Śmieci we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 09:52
        Co Ty wygadujesz.
        Popatrz ile śmieci z mieszkań leżu przy kubłach(pustych) zamkniętych przez
        Fontis.
        Czy to wymyślił urząd. Jeśli jest winna Gmina, to za to, że jako właściciel
        pozwoliła zarządcy na zamknięcie kubłów.
        Zwalanie winy na Gminę to sposób obrony przez zarządcę, za swoje bzurne
        pociągniecia.
    • Gość: Rynek - Centrum Re: Śmieci we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 09:36
      Wiele dyskusji w sprawie śmieci na terenie Sępolna i Biskupina. Ale proszę
      spojrzeć na centrum miasta. Jeżeli urzędnikom z ZZG i UM nie przeszkadzaja
      smieci w centrum miasta, to jak może ich boleć to samo na Biskupinie lub
      Sepolnie. Przyklad podworze Rynek -Swidnicka-Solny. Nie dośc że urzędnicy i ich
      pociotki parkują godzinami na tym miejscu to jeszcze podrzucają worki śmieci
      przyjeżdzając w to miejsce. Sreaż Miejska przechodzi obojętnie tylko nos zatyka
      od smrodu a oczy zamyka nie chcąc widzieć szczurów.
      • Gość: inż. Re: Śmieci we Wrocławiu IP: *.18.akron.wroc.pl 15.07.05, 11:36
        Wlasnie odwiedzila mnie na 2 dni rodzina z Kanady i Hiszpanii, ogolnie mowia ze
        fajne miejsce do mieszkania to Sepolno ale te smieci, niestety musialem sie za
        nie wstydzic, tyle sie niby zmienilo w naszym kraju ale takie rzeczy maja
        miejsce ze zygac sie chce. SEPOLNO i BISKUPIN tona w smieciach i przepraszam
        ale k*****a mnie juz bierze
        pozdrawiam
    • Gość: łysy Re: Śmieci we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 18:04
      Pomysł Fontisu z kubłami mnie się podoba.
      Ja zamknę na kłódkę kibel.
    • Gość: chińczyk Re: Śmieci we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 17:29
      Jest fajnie, otworzę chńską knajpę, będę serwować szczury z grilla.
      Bo jest już ich mnóstwo.
      I chyba "odpalę działkę" pomysłodawcy od kubłów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka