16.09.05, 17:53
Mam pytanko: czy kanary znowu nękają podróżnych czy zawiesili ich na amen?
będę musiała zamienic wygodny spacerek na długą i mozolną drogę na szynach
Obserwuj wątek
    • rw.wro Re: KANARY - wyfrunęli... 24.09.05, 00:22
      czasem się pokazują, ale teraz dużo się pozmieniało, grasują w 47 osób przez 7
      dni w tygodniu, 24 na dobę (na nockach 2 grupy po 7 osób - łatwo policzyć, jak
      spadło zagrożenie spotkania z nimi w ciągu dnia). z tym że teraz nie jeżdżą od
      6 do 14 i od 13 do 21, ale mają jakoś inaczej podzielone dniówki...
      • Gość: przyjaciel Re: KANARY - wyfrunęli za kanarskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 00:44
        tęskno mi za czasami, kiedy szefami kanarów próbował być punk kanarski
    • Gość: Greg Re: KANARY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.05, 10:08
      Pojawili się w piątek wieczorem na linii 17 z Sępolna. Bylo to trochę po
      godzinie 19.
      • Gość: Martix Re: KANARY a złodzieje pasażerowie! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.10.05, 17:23
        Jak czytam wasze artykuły to się niedobrze robi.Piszecie złośliwie "kanary",a z
        drugiej strony narzekacie na przestarzały tabor,małą i okrojoną liczbę
        połączeń.To zupełny absurd,jazda bez biletu to KRADZIEŻ i nielojalność wobec
        innych pasażerów którzy uczciwie kupują bilety i je kasują w tramwaju czy
        autobusie.Jak będziecie tak dalej postępować nie dziwcie się gdy któregoś dnia
        po prostu pójdziecie na uczelnię,do szkoły czy pracy na piechotę bo przez was
        samych MPK nie będzie miało z czego waszej linii utrzymać,NIE JEST TO
        INSTYTUCJA KTÓREJ MANNA SPADA Z NIEBA,utrzymuje się właśnie z dotacji wciąż
        zbyt małych i właśnie z biletów.Ciemniak tego nie zrozumie.Biletu u nas i tak
        są tańsze niż np.w Krakowie i jest ich duży wybór w zależności od zasobu
        portfela.Jak nie macie za co to jeżdzijcie rowerami,a jak chcecie dalej kraść
        to nie narzekajcie,że jeżdzicie rozklekotanymi tramami czy autobusami bo jest
        powiedzenie:"Z pustego i Salomon nie naleje".Zaznaczam,że nie jestem w/g
        was "kanarem",a zwykłym obywatelem który płaci za jakąkolwiek usługę gdy musi z
        niej skorzystac.
        • Gość: amar Re: KANARY a złodzieje pasażerowie! IP: *.wroclaw.mm.pl 02.10.05, 17:52
          Co prawda to prawda...
          Ja bym dosypywal takie kary za jezde bez biletow ze ohohoh i niema zmiluj sie!!
          I sam jezdze tramem kupuje bilety miesieczne i powiem jedno ze sa o wiele
          tansze niz w mojej malej miescinie z ktorej sie wywodze...
          A ZDiK bym kompnol w dupe za to ze nie wynajmie pozadnej firmy do kontorli i
          do sciagania dlugow gapowiczow...
          • Gość: tyr Re: KANARY a złodzieje pasażerowie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 18:17
            ohoho!sami święci!
            • Gość: amar Re: KANARY a złodzieje pasażerowie! IP: *.wroclaw.mm.pl 02.10.05, 20:06
              Typowe tlumaczenie polaka, inny kradna to i moge... a pozniej sie dziwicie ze
              polska wyglada tak jak wyglada glosujecie na tych samych cieci... a moze by tak
              inaczej??
        • Gość: zirytowany Re: KANARY a złodzieje pasażerowie! IP: *.pl / 80.51.194.* 02.10.05, 20:41
          MOŻE i masz rację , lecz niektórzy decydenci zapominają kto dla kogo jest czy
          ZDIK dla pasażerów czy na odwrót ....proste przykłady planując dana linie
          ignoruje sie propozycje mieszkańców ,, ustala się linie i przystanki wg.
          klucza gdzie mieszka np. rodzina kierownika ZDIKu albo tworzy się nowe
          przystanki ( zupelnie niepotrzebne ) Urząd Wojewódzki (autobus N) urzedasy pod
          nosem musza miec autobus !!! gdzie składaliśmu petycje do ZDIKU (mieszkancy ,
          Radni Osiedla) aby utworzyc przystanek koło KORONY autobusu N to tłumaczenie
          decydentów ze ZDIKU ze autobus byłby bardzo zatłoczony ludzmi z zakupami ...
          • pluto10 Re: KANARY a złodzieje pasażerowie! 02.10.05, 21:02
            Oni złodzieje okradli całą Polskę!
            Ja kradne tylko złotówkę!
            • Gość: amar Re: KANARY a złodzieje pasażerowie! IP: *.wroclaw.mm.pl 02.10.05, 21:08
              ZDiK to osobny temat, a wszystko o nim mowi raport NIK-u i sie zgodze, ale
              przez to ze ZDiK ze rzad mamy hu...owy to nie wytlumaczenie.. Ty kradniesz
              zlotowke inni tez i tak mamy zlotowka do zlotowki... a pozniej taki jeden
              zostaje politykiem i kradnie wiecej niz 1 zlotowke:)... Ale bedzie lepiej,
              stara gwardia wymrze my spoleczenstwo zmadrzejemy tylko szkoda ze to potrwa
              jakies 50 lat...
              • Gość: nm Re: KANARY a złodzieje pasażerowie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 16:08
                Zgadza się. Raport NIK-u jest miażdżący dla dyrekcji ZDiKu ale i dla władz
                miasta. A porządnej firmy nie ma, bo urzędnicy uznali za porządną firmę, tę
                swego kolegi. Teraz z półoficjalnych źródeł wiadomo, że miasto wybuli kolosalne
                odszkodowania dla innych firm kontrolerskich, za ustawione przetargi. Szkoda mi
                ludzi z PO bo na nich głosowałem, ale w tym temacie dali ciała.
            • robak_wroc Re: KANARY a złodzieje pasażerowie! 08.10.05, 04:09
              pluto10 napisał:

> Oni złodzieje okradli całą Polskę!
              > Ja kradne tylko złotówkę!

powiedzial wyznawca rydzyka ;]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka