wesza 16.09.05, 17:53 Mam pytanko: czy kanary znowu nękają podróżnych czy zawiesili ich na amen? będę musiała zamienic wygodny spacerek na długą i mozolną drogę na szynach Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rw.wro Re: KANARY - wyfrunęli... 24.09.05, 00:22 czasem się pokazują, ale teraz dużo się pozmieniało, grasują w 47 osób przez 7 dni w tygodniu, 24 na dobę (na nockach 2 grupy po 7 osób - łatwo policzyć, jak spadło zagrożenie spotkania z nimi w ciągu dnia). z tym że teraz nie jeżdżą od 6 do 14 i od 13 do 21, ale mają jakoś inaczej podzielone dniówki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyjaciel Re: KANARY - wyfrunęli za kanarskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 00:44 tęskno mi za czasami, kiedy szefami kanarów próbował być punk kanarski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: KANARY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.05, 10:08 Pojawili się w piątek wieczorem na linii 17 z Sępolna. Bylo to trochę po godzinie 19. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martix Re: KANARY a złodzieje pasażerowie! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.10.05, 17:23 Jak czytam wasze artykuły to się niedobrze robi.Piszecie złośliwie "kanary",a z drugiej strony narzekacie na przestarzały tabor,małą i okrojoną liczbę połączeń.To zupełny absurd,jazda bez biletu to KRADZIEŻ i nielojalność wobec innych pasażerów którzy uczciwie kupują bilety i je kasują w tramwaju czy autobusie.Jak będziecie tak dalej postępować nie dziwcie się gdy któregoś dnia po prostu pójdziecie na uczelnię,do szkoły czy pracy na piechotę bo przez was samych MPK nie będzie miało z czego waszej linii utrzymać,NIE JEST TO INSTYTUCJA KTÓREJ MANNA SPADA Z NIEBA,utrzymuje się właśnie z dotacji wciąż zbyt małych i właśnie z biletów.Ciemniak tego nie zrozumie.Biletu u nas i tak są tańsze niż np.w Krakowie i jest ich duży wybór w zależności od zasobu portfela.Jak nie macie za co to jeżdzijcie rowerami,a jak chcecie dalej kraść to nie narzekajcie,że jeżdzicie rozklekotanymi tramami czy autobusami bo jest powiedzenie:"Z pustego i Salomon nie naleje".Zaznaczam,że nie jestem w/g was "kanarem",a zwykłym obywatelem który płaci za jakąkolwiek usługę gdy musi z niej skorzystac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amar Re: KANARY a złodzieje pasażerowie! IP: *.wroclaw.mm.pl 02.10.05, 17:52 Co prawda to prawda... Ja bym dosypywal takie kary za jezde bez biletow ze ohohoh i niema zmiluj sie!! I sam jezdze tramem kupuje bilety miesieczne i powiem jedno ze sa o wiele tansze niz w mojej malej miescinie z ktorej sie wywodze... A ZDiK bym kompnol w dupe za to ze nie wynajmie pozadnej firmy do kontorli i do sciagania dlugow gapowiczow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyr Re: KANARY a złodzieje pasażerowie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 18:17 ohoho!sami święci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amar Re: KANARY a złodzieje pasażerowie! IP: *.wroclaw.mm.pl 02.10.05, 20:06 Typowe tlumaczenie polaka, inny kradna to i moge... a pozniej sie dziwicie ze polska wyglada tak jak wyglada glosujecie na tych samych cieci... a moze by tak inaczej?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zirytowany Re: KANARY a złodzieje pasażerowie! IP: *.pl / 80.51.194.* 02.10.05, 20:41 MOŻE i masz rację , lecz niektórzy decydenci zapominają kto dla kogo jest czy ZDIK dla pasażerów czy na odwrót ....proste przykłady planując dana linie ignoruje sie propozycje mieszkańców ,, ustala się linie i przystanki wg. klucza gdzie mieszka np. rodzina kierownika ZDIKu albo tworzy się nowe przystanki ( zupelnie niepotrzebne ) Urząd Wojewódzki (autobus N) urzedasy pod nosem musza miec autobus !!! gdzie składaliśmu petycje do ZDIKU (mieszkancy , Radni Osiedla) aby utworzyc przystanek koło KORONY autobusu N to tłumaczenie decydentów ze ZDIKU ze autobus byłby bardzo zatłoczony ludzmi z zakupami ... Odpowiedz Link Zgłoś
pluto10 Re: KANARY a złodzieje pasażerowie! 02.10.05, 21:02 Oni złodzieje okradli całą Polskę! Ja kradne tylko złotówkę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amar Re: KANARY a złodzieje pasażerowie! IP: *.wroclaw.mm.pl 02.10.05, 21:08 ZDiK to osobny temat, a wszystko o nim mowi raport NIK-u i sie zgodze, ale przez to ze ZDiK ze rzad mamy hu...owy to nie wytlumaczenie.. Ty kradniesz zlotowke inni tez i tak mamy zlotowka do zlotowki... a pozniej taki jeden zostaje politykiem i kradnie wiecej niz 1 zlotowke:)... Ale bedzie lepiej, stara gwardia wymrze my spoleczenstwo zmadrzejemy tylko szkoda ze to potrwa jakies 50 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nm Re: KANARY a złodzieje pasażerowie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 16:08 Zgadza się. Raport NIK-u jest miażdżący dla dyrekcji ZDiKu ale i dla władz miasta. A porządnej firmy nie ma, bo urzędnicy uznali za porządną firmę, tę swego kolegi. Teraz z półoficjalnych źródeł wiadomo, że miasto wybuli kolosalne odszkodowania dla innych firm kontrolerskich, za ustawione przetargi. Szkoda mi ludzi z PO bo na nich głosowałem, ale w tym temacie dali ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
robak_wroc Re: KANARY a złodzieje pasażerowie! 08.10.05, 04:09 pluto10 napisał: > Oni złodzieje okradli całą Polskę! > Ja kradne tylko złotówkę! powiedzial wyznawca rydzyka ;] Odpowiedz Link Zgłoś