Dodaj do ulubionych

baltyk , wakacje ...

29.05.22, 11:46
w tym roku wpadam nad baltyk ,
domek 6 nocek za 740 euro ,
tanio nie jest z palcem w nosie znalazlbym kanary czy hiszpanie w lepszym standardzie no ale nie o tym
na bookingu oferta bezzwrotna , zaplacilem z gory , dostaje wiadomosc ze jest oplata dodatkowa 100 zeta , niesmialo zapytalem za co, bo w ofercie nic nie widze , dostalem w odpowiedzi jakies lzenie grazyny biznesu ze ona nie mogla tego dodac w ofercie i mi wysyla wiadomosc ,
co prawda jest cala sekcja house rules no ale moze nie mogla ,trudno ,
jeszcze tam nie dojechalem a juz wrazenia slabe ,
qurwy na kazdym kroku chca oszukac i wyludzic i sie nawet dziady laszcza na 100 zeta , przy rachunku na jakies 3400 , zapomnialem, ze to Polska ,standard uslug jak w trzecim swiecie
grazyne olalem , zobaczymy co booking odpowie na nie zalaczone oplaty dodatkowe w ofercie
Obserwuj wątek
    • x4x9x Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 11:54
      Może to opłata klimatyczna? Płaci się oddzielnie. Ja płacę za tygodniowy pobyt 2800, jakiś jeden zabieg dodatkowo gratis, ale raczej nie będę z tego korzystać, 3 posiłki, bezpłatny parking na terenie ośrodka. Byłam tam w ubiegłym roku pierwszy raz, było parę stówek taniej.

www.gornik.pl/
      • x4x9x Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 11:54
        Za dwie dorosłe osoby.
      • bywalec.hoteli Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 11:56
        możliwe
      • x4x9x Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 12:07
        www.psur.pl/klimatyczna.aspx?g=1

Mnie wyszło 28 złotych za 7 dni od dwóch osób (2 złote za dobę od osoby).
      • bigimax4 Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 12:08
        nie nie jest to oplata klimatyczna , zreszta ta oplata akurat jest wyszczegolniona
        • x4x9x Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 12:09
          W takim razie nie wiem, my dodatkowo uiszczaliśmy w ubiegłym roku tylko taką opłatę.
        • trypel Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 12:12
          Dzwon do bookingu
          Jeśli nie jest wyszczególnione to oni sobie pogadają z właścicielem
          Pare razy już dostałem lepsze oferty za taką samą cenę jak właściciel próbował jakieś numery robić. Wtedy oni to wezmą na siebie
          • bigimax4 Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 13:31
            najbardziej podkurwilo mnie ,ze oferta bezzwrotna ,chociaz zazwyczja nie biore , zaplacone z gory ,nie moge sie wycofac a ta wyskakuje , ze jeszcze stowke , do bookingu napisalem o oplacie nie opisanej w ofercie i ze I'm not happy about that, zobaczymy co odpowiedza
            • misio3 Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 13:44
              Ja kupując przez internet bym nie zapłacił z góry za całość. Sorry. W dniu przyjazdu całość albo przed przyjazdem wpłacam zaliczke 10% a resztę na miejscu. W razie gdyby coś było nie halo, coś mi wypadnie,albo nie będę happy to zawsze mogę zrezygnować , poszukać innej miejscówki i trace tylko te 10%.
            • trypel Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 13:48
              Już zdarzyło mi się wycofać z oferty bezzwrotnej jeśli jakieś parametry się nie zgadzały. Raz w Chorwacji był apartament z sypialnia a sypialnia po dokonaniu rezerwacji nagle zmieniła się we wnękę w salonie. Właściciel coś się tam rzucał ale zwrot z bookinga był na drugi dzień.
              Powiem więcej- nie odpuszczaj bo tylko w ten sposób z takimi burakami można walczyć. Nie odpuszczać nawet 10 pln jeśli nie były wymienione w opisie
    • marekggg Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 12:19
      Napisz skarge do bookingu, generalnie pomaga. my mielismy podobna sytuacje z air'bnb, gosciu ublagal zone zeby nie pisala skarge. nie wiem czy jej oddali kase. zapytam.
    • misio3 Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 12:24
      3400? 2800? Można taniej. Pod namiotem wychodzi 490zł od osoby za 7 dni. Do tego jedzonko zabrane z domku gotowane na butli gazowej za darmo. Paliwo 400zł. W sumie około tysiąc zł osoba. Można? Mooożna.Do Chorwacji samo paliwo na dojazd wyjdzie 2 000zł.
      • x4x9x Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 14:06
        Ja pod namiot nie pojadę, bo mąż nie chce. Mnie to nie przeszkadza.
        • trypel Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 14:12
          Jak ci nie przeszkadza ze maz nie chce to w czym problem. Jedź sama
    • qqbek Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 14:08
      JPRDL
      Jeszcze nad Bałtyk nie dotarł, a już się z Januszowym biznesem musi zetknąć :)
      Reklamować.
      • misio3 Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 15:13
        Reklamować? A nie lepiej zapłacić tą stówkę i zapomnieć i być happy? Szkoda nerwów z Januszem sie o stówe kłócić. Janusz też musi zarobić. Byznes is byznes.
        • x4x9x Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 15:15
          Ja bym reklamowała.
          • misio3 Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 15:22
            A jak Janusz odrzuci reklamacje to co? Do sądu pójdziesz o stówe? To mają być wakacje, cisza, relaks, morza szum, ptaków śpiew, złota plaża pośród drzew😉 a nie z Januszami sie użerać 🤣
            • x4x9x Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 15:31
              Ja w Kuźnicy umówiłam się na nocleg. Pani zobaczyła długie włosy u moich córek i chciała podnieść o 2 dychy za dobę. Chociaż już wnieśliśmy bagaże, to chcialam wyjść. W końcu pani nas zatrzymała nie podnosząc tych 2 dych. Wszędzie próbują naciągać. W Okunince mieliśmy zarezerwowany nocleg. Pani się zapytała, czy mamy swoją pościel. Skąd mogłam wiedzieć, że trzeba. Podniosła cenę noclegu, ale problem sam się rozwiązał, bo córa zobaczyła pająki w domku i musieliśmy szukać innego lokum.
              • misio3 Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 16:06
                Ja miałem w drugą stronę. Pojechałem do Jastarni w ciemno. Na miejscu patrzę, na płocie wisi kartka "wolny pokój". Wchodzę w środku czysto, pani grrzczna , pytam jaka cena, ceny średnie były 100zł a ona mówi 50zł. Byłem w szoku że tak tanio ale powstrzymałem śmiech i zachowałem powagę. Pewnie ktoś odwołał i wolała opuścić cene niż gdyby pokój miał stać pusty. Zostałem tydzień. Wczasy za 50%. Widzisz Danusiu. Wczasy nad Bałtykiem mogą być tanie i bez skubania klienta😅
                • x4x9x Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 16:20
                  Ja w ubiegłym roku pytałam o cenę noclegu w Łebie, pani powiedziała 20 złotych od osoby, pokój dwuosobowy z łazienką. Blisko morza, budynek widziałam tylko z zewnątrz, tuż przy głównym deptaku. Mam nawet telefon do nich, zapisałam w komórce. Kilka lat temu płaciliśmy 160 złotych za nocleg w Kuźnicy, wspólna kuchnia i łazienka z bratem. Coś tam pichciliśmy czasami wspólnie, jest taniej. Wtedy obiad dla 4 osób kosztował ok. 100 złotych, drugie danie.
                  • x4x9x Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 16:26
                    Zadzwoniłam, przy samej plaży apartament 50 złotych od osoby, na Niedziałkowskiego- 40 złotych od osoby. Przepłaciliśmy te wakacje:-)
                • x4x9x Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 16:30
                  e-turysta.pl/pokoje-goscinne-leba,ul-mieczyslawa-niedzialkowskiego/

Nie jest tak drogo.
    • wislok1 Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 17:10
      ALe za co jest ta oplata dodatkowa DOKLADNIE ?

Bo sie nie doczytalem...

Rezerwowalem wielokrotnie z booking.com i tam zawsze pisza o oplatach dodatkowych, ktore sa okreslane jako DROBNYM DRUCZKIEM...

Np. parking w hotelu dodatkowo platny 10 euro za dobe...

TO jest logiczne, bo np. ktos przyjezdza pociagiem i ma w d... parkowanie auta, jego to nie interesuje...

Booking zawsze lojalnie o tym informuje, zeby nie bylo siary...

ALe skoro w ofercie booking o tej 100 nic nie bylo, ze to dodatkowo platne, to jest juz problem...

Ja by,m to zglosil do booking....

Dzisiaj 100 pln, jutro 1000 pln....
    • bguslawko_1 Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 18:07
      Skoro booking umożliwił dodanie dodatkowych opłat, które nie są wliczane w cenę za nocleg, to są sami sobie winni i naiwni, skoro myślą że ktoś tego nie wykorzysta. To nie janusze biznesu tylko zwykli cwaniacy .Ja nie korzystam z Booking com. Wolę na gębę" ustalić datę i cenę u właściciela. Trzeba się było spytać za co .Jeśli będzie bajka to dasz opinię i stówki nie pożałujesz .
      • wislok1 Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 19:07
        bguslawko_1 napisał:

> Skoro booking umożliwił dodanie dodatkowych opłat, które nie są wliczane w cen
        > ę za nocleg, to są sami sobie winni i naiwni, skoro myślą że ktoś tego nie wyk
        > orzysta. To nie janusze biznesu tylko zwykli cwaniacy .Ja nie korzystam z Book
        > ing com. Wolę na gębę" ustalić datę i cenę u właściciela. Trzeba się było spyt
        > ać za co .Jeśli będzie bajka to dasz opinię i stówki nie pożałujesz .

Jest dokladnie ODWROTNIE....

Booking umozliwia dodatkowe oplaty, ale MUSZA BYC NAPISANE w ofercie noclegu, np. za parking....

A tego 100 pln w ofercie nocjegu na booking nie bylo....
        • misio3 Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 19:36
          wislok1 napisał:

> bguslawko_1 napisał:
          >
          > > Skoro booking umożliwił dodanie dodatkowych opłat, które
          > > ę za nocleg, to są " ustalić datę i cenę u właściciela. Trzeba się był
          > o spyt
          > > ać za co .Jeśli będzie bajka to dasz opinię i stówki nie pożałujesz .
          >
          >
          > Jest dokladnie ODWROTNIE....
          >
          > Booking umozliwia dodatkowe oplaty, ale MUSZA BYC NAPISANE w ofercie noclegu, n
          > p. za parking....
          >

Rzeczą ludzką jest się mylić. Zadzwoń zapytaj co to za atrakcja za którą trza dopłacać. Np. w jednym z gospodarstw nadmorskich jest Balia. Taka sauna, ciepła beczka z wodą czy parą. Gdy jest zimny dzień wieje i pada to można sie tam wygrzać. Fajna sprawa. Dopytaj właściciela za co ta dopłata zamiast robić hałas na forum
        • misio3 Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 19:38
          wislok1 napisał:

> bguslawko_1 napisał:
          >
          > > Skoro booking umożliwił dodanie dodatkowych opłat, które
          > > ę za nocleg, to są " ustalić datę i cenę u właściciela. Trzeba się był
          > o spyt
          > > ać za co .Jeśli będzie bajka to dasz opinię i stówki nie pożałujesz .
          >
          >
          > Jest dokladnie ODWROTNIE....
          >
          > Booking umozliwia dodatkowe oplaty, ale MUSZA BYC NAPISANE w ofercie noclegu, n
          > p. za parking....
          >

To se nie napisał to nic. Rzeczą ludzką jest się mylić. Zadzwoń zapytaj co to za atrakcja za którą trza dopłacać. Może to niespodzianka dla gości i spodoba ci sie. Np. w jednym z gospodarstw nadmorskich jest Balia. Taka sauna, ciepła beczka z wodą czy parą. Gdy jest zimny dzień wieje i pada to można sie tam wygrzać. Fajna sprawa. Dopytaj właściciela za co ta dopłata zamiast robić hałas na forum
      • klemens1 Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 21:22
        Rok temu "na gębę" było drożej niż przez booking. A przecież tam jeszcze prowizja jest.
    • kreinto Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 18:08
      bigimax4 napisał:

> na bookingu oferta bezzwrotna , zaplacilem z gory , dostaje wiadomosc ze jest o
      > plata dodatkowa 100 zeta , niesmialo zapytalem za co, bo w ofercie nic nie widz
      > e , dostalem w odpowiedzi jakies lzenie grazyny biznesu ze ona nie mogla tego d
      > odac w ofercie i mi wysyla wiadomosc ,
      Albo zwyczajnie zapomniała zmienić cen lub skonfigurować opłat dodatkowych ale wtedy powinna wziąć to na siebie bo to jej błąd, albo cię zwyczajnie naciąga. Że też jej się chce na stówę przy takim rachunku?
      Możesz porozmawiać z nią najpierw i powiedzieć, że będziesz zmuszony zgłosić to do Booking. Powinno pomóc. Jeśli nie to zgłaszasz, oni z nią gadają i powinno pomóc. Jeśli będzie szła w zaparte i np. przyjedziesz na miejsce a ona bez dopłaty nie będzie chciała Was wpuścić, dzwonisz do Booking, oni znajdują Ci inny obiekt o zbliżonym standardzie (zwykle wyższym i droższy) a różnicą w cenie obciążą Grażynę biznesu. Być może jeszcze nie jest tego świadoma? Jest co prawda ryzyko, że nic nie będzie i wtedy zostajesz na lodzie.
      Robię w tym, wiem jak to wygląda od kuchni. Służę informacją. Miałem kiedyś podobną sytuację jak mi goście z Booking zniszczyli mieszkanie i nie mogłem przyjąć kolejnych. Booking rżnie w du.. małe obiekty bez lubrykantu. Gości czasem też ale oni mają większe fory.
      • bguslawko_1 Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 18:15
        Wątpię być może za sprzątanie .To nie Booking tylko ten co chce kogoś naciągnąć .Zwłaszcza biznesmena zagranicy .I nie są to janusze biznesu i grażyny tylko zwykłe capy .Jeśli już zapłacił z góry tę stówkę to marne szanse .
        • x4x9x Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 18:26
          My w Krynicy-Zdroju wynajęliśmy mieszkanie przez booking. Nie było dodatkowych opłat. Ale to było kilka lat temu.
          • bguslawko_1 Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 19:01
            Nie każdy jest oszustem nie na tym to polega .Są opinie dawane i każdy to czyta .Więc tylko raz i koniec.Trzeba poczekać na wyjaśnienia sam jestem ciekaw.
            • x4x9x Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 21:50
              Córa najpierw przeczytała opinie , a potem zarezerwowała. Oni nam też ładną opinię wystawili, ale bardzo dokładnie posprzątałam mieszkanie.
              • bguslawko_1 Re: baltyk , wakacje ... 31.05.22, 06:11
                Ale tu jest gównoburza o stówkę ,tylko nie wiadomo o co chodzi .Gadka szmatka .
    • bigimax4 Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 18:12
      narazie sie odezwali z bookingu ze sie skontaktuja z wlascicielem
    • waga173 Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 18:21
      Napisz do Janusza ze zgodnie z umowa zalega Ci 100 zlotych za reklame jego uslug na Auto-Moto. Jak odpowie ze nic takiego w umowie nie ma to odpisz mu ze tych 100 zlotych tez nie ma, wiec jestescie kwita.
      • bigimax4 Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 19:38
        waga jak zawsze salomonowe rozwiazanie
      • marekggg Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 20:08
        Dobre 😁
    • engine8 Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 19:32
      Tzn oferta byla na 740 euro?
      Zarezerwowales i zaplaciles karta 740 euro i teraz chca wiecej czy ci doliczyli ta 100 sami?
      • bigimax4 Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 19:37
        100 , cash na miejscu
        • engine8 Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 19:54
          O, a poczytaj te male literki bo moze jest cos napisane ze jest jakas dodatkowa oplata w osrodku?
          Jak nic nie ma to znaczy ze osrodek zmienia umowe i masz 2 opcje - wycofac sie albo zaplacic.
          I nie wazne ze to "bezzwrotna" co znaczy ze ni emozesz po prostu sie wycofac bez powodu - zmiana umowy to zupelnie co innego.. i bank karty pownien im kase zabrac po jednym twoim telfonie czy emailu?.

U nas tak wyglada jak rezerwujesz pokoj w Las Vegas na bookingu to masz cene za pokoj .... ale masz malymi literkami pod spodem ze "plus 15% tax and $39 fees and charges per night per person - paid at the facility."
          • bigimax4 Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 20:07
            nie robie zadnej awantury , raczej, ze nie jestem zadowolony z dodatkowej oplaty , narazie wyjasniaja , jak gdzies jest napisane i mi pokaza no to ok
    • bigimax4 Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 19:36
      dobra mam chwile to opisze wiecej ,
      zaczelo sie tak, ze zaplacilem i dostalem wiadomosc , dziekujemy za rezerwacje bla bla bla
      Chcial bym rowniez poinformowac o dodatkowej oplacie serwisowej w wysokosci 100zl i oplacie klimatycznej bla bla bla

odpowiadam

dzien dobry

z jakiej okazji ta oplata serwisowa i czego dotyczy ?
      na bookingu zadnej oplaty serwisowej nie widze

pozdrawiam

dostalem odpowiedz

oplata sewisowa piszac najprosciej to jest to przygotowanie (posprzatanie , wymiana poscieli)domku po pobycie goscia, Na bookingu nic pan nie zobaczy gdyz serwis uniemozliwia mi wstawienie jakichkolwiek informacji od siebie (regulamin oplaty dodatkwe i inne informacje)
      dopiero po rezerwacji moge nawiazac rozmowe co tez uczynilem

no i tak z oplata za posprzatanie czy inne pierdy sie spotykam ale jest napisane a ja takie ogloszenia omijam
      podqurwil mnie najbardziej ze bezczelnie lze jak pies ze nie moze napisac , to jeszcze mi wielka laske uczynil wolajac stowe , co za qurwa glaby , i to jeszcze kretyn napisal na czacie bookingu , zeby sobie to zobaczyli ze wyskakuje z oplatami z dupy i sie zali ze mu booking nie pozwala o nich napisac
      • misio3 Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 19:42
        Napisz mu że sam po sobie posprzątasz i przywieziesz swoją pościel i żeby nie policzył tej opłaty. Ciekawe co powie 😁
        • engine8 Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 19:58
          U nas na bookingu zawsze sa pod cena dodatkowe oplaty - malutkimi literkami ale sa, i jest na to miejsce..
          • marekggg Re: baltyk , wakacje ... 30.05.22, 02:37
            ty raczej nie masz pojecia o jaki "booking" tutaj chodzi.
            • engine8 Re: baltyk , wakacje ... 30.05.22, 21:18
              zakladam booking.com ?
              • bguslawko_1 Re: baltyk , wakacje ... 30.05.22, 21:37
                Ostatnio jesteś mało kumaty .Co się z tobą dzieje .Kiedyś bystrzak .A teraz łapy opadają .Nawet nie umiesz tej kobiety obronić .Nawet mi się nie chce gadać.
                • engine8 Re: baltyk , wakacje ... 31.05.22, 00:49
                  O czym ty ciulu pierdolisz?
      • trypel Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 19:47
        No to typowy janusz biznesu.
        Booking w tej sytuacji powinien szybko pomoc.
        Mnie też wkurzaja takie buraki co probuja jeszcze wycisnąć jakieś grosze.

Ty jeszcze napisz co spowodowało ze mając takie kierunki od siebie zdecydowałeś się na Bałtyk.
        • bigimax4 Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 19:57
          wyjazd rodzinny , zabieram dziadkow zeby nacieszyli sie wnukiem , ja bede mial wyjebane i nie bede musial u nich siedziec na chacie w bloku
          • trypel Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 20:17
            Ok, czyli przynajmniej spokój będziesz miał. Tak to i Bałtyk można przeżyć jakoś
            • bigimax4 Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 20:41
              wakacje w sierpniu ,w sumie jeszcze nie wiem gdzie a tu chce tylko gdzies lezec na tarasie i miec wywalone , pogoda tez mnie w zupelnosci nie obchodzi bo nie jade po pogode a na samo morze to sie w sumie ciesze, poza dniem w sopocie pare lat temu, to z 20 lat nie bylem
              • marekggg Re: baltyk , wakacje ... 30.05.22, 02:32
                moj czlowiek - ja tez chce miec wywalone... no ale nie zawsze mi sie udaje.

tym razem sie w miare udalo. tylko jeden dzien za kierownica.
      • qqbek Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 21:33
        Jebie cebulą na kilometr.
        Ja bym liczył na szybki zwrot od Booking i poszukał jakiegoś uczciwszego wynajmującego.
        A Booking już go odpowiednio "dojedzie" po tym mailu :)
        • bigimax4 Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 22:05
          tyle ze wynajalem to , bo wygladalalo najlepiej , w miare nowe i nie przezarte grzybem , dwie sypialnie o co w zasadzie trudno , bo zazwyczaj sypialnia z liwingiem a tam jakies rozkladane gowno do spania , jakas tam calkiem spora przestrzen wspolna , basen prawdziwy a nie jakas rozporowa balia , jezioro niedaleko, tam jakies kajaczki pierdy , na to co ja potrzebuje i szukam miejscowka idealna , widac ze piniondz byl wlozony a na final jaks zebranina o 100 zeta , ja to mam nadzieje ze janusz i grazynka sie zreflektuja dadza mi domek z najlepszym widokiem i nie beda zadac 100 zeta ...
          • qqbek Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 22:13
            No nie wiem, ja bym uciekał.
            Od nastu lat wynajmuję domek kampingowy w jednym takim miejscu i wiem, jak bardzo "lecą w chuja" ludzie w tamtej okolicy (te domki, które wynajmuję są chyba jedną z droższych miejscówek w okolicy - jest masa tańszych ofert).

Jak przy 740 Euro Januszowi żal te 40-70 zeta za 2-3 godziny pracy Ukrainki/miejscowej przy sprzątaniu domku/praniu pościeli i jeszcze sobie kilkadziesiąt procent narzutu dolicza, to bym wiał. Rozumiem doliczenie za pościel/sprzątanie przy pobycie jedno albo dwudniowym - to raczej "norma", ale przy sześciu noclegach to już przegięcie pały.
            • engine8 Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 22:17
              Czasami po prostu latwiej i prosciej przeklnac taakie rzeczy i ni ekomplikowac ani sobie ani innym zycia
              • trypel Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 22:30
                Na to liczy właśnie ten obiekt. Ze każdy przelknie i nie będzie robił szumu.
                • engine8 Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 22:38
                  Eh, przeszdzasz... daj ludziom szanse aby poprawili swoje bledy i czasami lepiej odpuscic i pozostawic "wine" po drgiej stronie.
                  bigmax4 ofocjalnie kwestionwal to, zglosil do booking i ja bym na tym pozostawil.
                  Jak wlascicel bedzi utrzymywal swoja pozycje i booking powie ze mial opcje zgloszenie tego czyli klamie to po powrocie napszesz review a wlascicle powinie rozumiec ze takie zle review przyniesie mu wiecej strat niz te 20 euro
            • bigimax4 Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 22:23
              no nic zobacze jak sie sytuacja rozwinie , ciekaw jestem tez co booking zrobi , jestem klientem od 2010 , bez zadnych problemow jak do tej pory
              • engine8 Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 22:34
                A booking moze i powinien zrobic?
                Jedyne co moga to zerwac kontralt i oddac ci 740 euro....
                Nawet jak nie zerwie i w jaksi spsob "zmusi" wlasciclela do tego aby "zjadl" te 100 zl... niecale 3% ..
                BEdziesz tam persona no grata i nie dostaniesz nic poza tym co musz zrobic...
                Co przez to osiagniesz?

Wg mnie - jedyne co ja bym zrobil to nic nie robil. Po przyjezdzie na miesce przypomnial bym tym ludziom ze takie postepwanie prowadzi do potencjanych prblemow i nic wiecej...
                Moze zdecyduja sie powiedziec OK rozumiemy....albo nie zrobia nic... 20 euro - big deal?
                Jesli chcesz zerwac ten konflikt to jedno ale gdybys coagle wynajal ten osrodek za 760 euro to szkoda zawracania glowy
                • bigimax4 Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 22:52
                  co najmniej na oferte zwrotu i pision euro voucher to bym jednak liczyl
          • engine8 Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 22:20
            I jesli ta opcja ktora wybrales jest warta dla ciebie te 740 euro plus 100 zl to lepiej sobie tym glowy nie zawrcac tylko aby siebie i nnych zdenerwowac i zyskac zero?
            A ze cie troche zirytowalo to nie dziwota..
            • bigimax4 Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 22:50
              to nie tak ze stoje z walizkami przed jakims doggy place i jest problem , jest czas , moge zmienic plany zobacze co z tego wyjdzie , ot pomyslaem opisze moje przygody w Polsce na forum
              • engine8 Re: baltyk , wakacje ... 29.05.22, 23:08
                No i to powinno innych uczulic ze moga sie z czyms takim spotkac.

U nas to sprawa prosta. Pokazalbym bankowi karty ze dostawca serwisu oszukal i poprosil o zwrot kasy.
                Zwykle to nastepuje po ok 10 sekundach a potem z tydzien bank sie upewnia ze masz racje.
                Mnie sie nigdy w ciagy tych 40 la nie zdarzylo aby mi nie zwrocili..
                Ba, zwracali nawet jak nie mialem racji :)
          • kreinto Re: baltyk , wakacje ... 30.05.22, 22:56
            bigimax4 napisał:

> ...widac ze piniondz byl wlozony a na final jaks zebranina o 100 zeta...
            Cwaniaczki drobne. Booking powinien ich przekonać. Co prawda są tam opcje dodatkowych, nieokreślonych z góry płatności ale wszystko powinno być w ofercie. Np. klimatyzacja płatna dodatkowo albo pranie. Sprzątanie też może być płatne dodatkowo ale chodzi o dodatkowe sprzątanie, na życzenie. Obiekt powinien być przygotowany już w cenie.
            Zawsze możesz też zapłacić tę stówkę i zostawić odpowiednio niską ocenę. To boli najmocniej i może czegoś nauczyć.
    • waga173 Re: baltyk , wakacje ... 30.05.22, 05:59
      "oferta bezzwrotna , zaplacilem z gory"

A ja naiwny myslalem ze klienta to tak traktuje tylko burdelmama w burdelu.
    • bolo2002 Re: baltyk , wakacje ... 31.05.22, 08:08
      To opłata za swieże powietrze-podobno nad Bałtykiem takie jest? Niebawem rząd PIS wprowadzi podatek za swieże powietrze powszechnie w Polsce a w miedzyczasie będziesz miał nieopodal kilka pozarów składowisk odpadów, składowisk opon, pożarów lasów i td. Jak to w Polsce.
      • qqbek Re: baltyk , wakacje ... 31.05.22, 08:22
        To nie opłata klimatyczna.
        Ta wynosi 1-2 złote za dobę najczęściej.
        Pamiętam, że jeszcze jak jeździłem do Zakopanego na święta i sylwestra, to zawsze mnie to bardzo śmieszyło, że muszę w tym smogu płacić za "czyste powietrze".
      • engine8 Re: baltyk , wakacje ... 01.06.22, 05:40
        A to znaczy ze jak poczujesz nieswoeze powietrze bo np ktos baki puszcza to nie placisz?
    • bigimax4 Re: baltyk , wakacje ... 31.05.22, 15:48
      no i tak , huj wielki
      dostalem z booking odpowiedz ze mieli blad na stronie
      cena jest 3694 nie 3594 do tego jeszcze 52 zeta oplaty klimatycznej
      i ze moge zcancelowac ,co zrobilem

no i h , odpalilem hotels.com , wziolem apartament w kolobrzegu w 4* gwiazdkowym hotelu z basenem krytym za 700 euro a w tym juz wliczone , niespodzianka wielka

6 nights
      €83.98 Taxes
      €25.13 City tax
      €43.63 Cleaning fee

h w dupe bookingowi i januszom
      • qqbek Re: baltyk , wakacje ... 31.05.22, 15:51
        bigimax4 napisał:

> h w dupe bookingowi i januszom

I kotwica w plecy.

Miłego wypoczynku.
        A Januszowi pewnie się i tak do dupy dobiorą, tylko nie chcieli wyjść na takich, co to wałki Janusza firmują, więc wzięli to sami na klatę.
      • carnivore69 Re: baltyk , wakacje ... 31.05.22, 15:56
        Z innym wpisem chwilę się widać spóźniłem. Gratuluję decyzji, zwłaszcza, że booking też widać, że w kulki leci, i miłego wypoczynku życzę!

Pzdr.
      • wislok1 Re: baltyk , wakacje ... 31.05.22, 16:02
        No, bardzo sluszna decyzja.....
        • bigimax4 Re: baltyk , wakacje ... 31.05.22, 16:24
          minusem jest rozkladane gowno w salonie do spania ,

sprawdzilem corestauracyjka hotelowa serwuje i generalnie jest dobrze

Soups Tomato soup with noodles 12,00PLN Chicken noodle soup 12,00PLN Onion soup with cheese toast 15,00PLN Entrees Royal prawns with garlic toast 31,00PLN Salmon tartare, honey and mustard sauce 25,00PLN Beef tartare, cucumber from Kołobrzeg brine 31,00PLN Salads Selection of lettuces, shrimps, garlic toast and vinaigrette 26,00PLN Selection of lettuces, chicken, vinaigrette 23,00PLN Pasta Penne, chicken, broccoli, zucchini, creamsauce 26,00PLN Tagliatelle, mushrooms, smoked bacon, cream sauce 28,00PLN Spaghetti Bolognese 22,00PLN Meat meals Pork tenderloin, greenpepper sauce 22,00PLN Grilled Chicken fillet 20,00PLN Pork cutlet breaded 26,00PLN Half a duck, apples, own sauce 40,00PLN Specialty of the house: T-bone steak, baked potatoes, baked cauliflower 120,00PLN Fishes Cod in counting made of Colberg Beer 23,00PLN Grilled Salmon 26,00PLN Halibut saute 26,00PLN Zander fried in golden breadcrumbs 26,00PLN Snacks Beef burger home-made, chips 29,00PLN Tortilla, chicken, vegetables 18,00PLN Club Sandwich 15,00PLN Extras 6,00PLN Chips Boiled potato

drinki w okolicach 15 zeta za 40ml
          • bigimax4 Re: baltyk , wakacje ... 31.05.22, 17:13
            a teraz to mi buty spadly , to samo na bookingu prawie 2x drozsze ...
            co prawda sniadanie wliczone ale sniadania opedze taniej niz za 600 euro za 6 dni...

€ 1,356 Original price € 1,375 Current price € 1,356
            Includes taxes and charges
            Continental breakfast included

Non-refundable

Pay in advance
            10% Genius discount applied to the price before taxes and charges
            • engine8 Re: baltyk , wakacje ... 01.06.22, 06:20
              Ja zwykle robie jeszcze inaczej...
              Jak znajde na booking czy priceline to wtedy dzwonie albo iden na strone internetowa bezposrednieo do hotelu i prawie zawsze dostaje taka sama a zwykle lepsza cenne (czasami mowia ze nie moga bo to "specjalna cena booking" a wtedy pytam czy maja opcje to "match" i zwykle maja ale czasami sie zdarza ze nie.) poniewaz dlanich to nic tylko zysk bo oni nie placa prowizji tym agnecjom.
              A najwzniejsze ze wtedy nie ma posrednika - rezerwacja bezposrednia a wiec zmiany, opcje do cancelowania itp sa zawsze lepsze.
              • engine8 Re: baltyk , wakacje ... 01.06.22, 06:24
                Oczywiscie kontaktuje sie bezposrednio przed robieniem rezerwacji on line ....
                Wprawdzie nie ma przeszkod w robieniu kilku rezerwacji na jedna osobe...ale
                zdarzalo mi sie zrobic rezerwacje na booking a potem zadzwonic i jak mi dali lepszy deal a ta on line bylo mozna skasowac to rezerwacje bezposrednia robilem na zone :)
          • trypel Re: baltyk , wakacje ... 31.05.22, 17:50
            To masz przynajmniej szanse na dobry serwis.
            W UK po brexicie z kazda wizyta gorzej.
            Lokalsi się zupełnie nie sprawdzają jako kelnerzy. Ogólnie maja wywalone na wszystko. A manager się cieszy ze do roboty przychodzą.
            • carnivore69 Re: baltyk , wakacje ... 31.05.22, 18:21
              trypel napisał:

> Lokalsi się zupełnie nie sprawdzają jako kelnerzy. Ogólnie maja wywalone na wsz
              > ystko. A manager się cieszy ze do roboty przychodzą.

W ogóle to z tym "kapitałem społecznym" kelnerów z łapanki jest ostatnio widoczny problem. Ile razy w ostatnim roku pytali czy do koniaku w roli sznapsa po lodu nie dodać? (Raz nawet dodali bez pytania.)

Dawniej takich wtop nie pamiętam.

Pzdr.
              • trypel Re: baltyk , wakacje ... 31.05.22, 19:32
                Koniaku jakoś nie zamówiłem ale okres oczekiwania, zero przepraszam, pomyłki przy każdym daniu to standard.
                • bigimax4 Re: baltyk , wakacje ... 31.05.22, 20:38
                  co prawda z przed 10 miesiecy ale chyba nadal aktualne
                  youtu.be/LWPnhJddHnQ
                  zmywak mowi jak jest ,
                • carnivore69 Re: baltyk , wakacje ... 31.05.22, 21:47
                  trypel napisał:

> Koniaku jakoś nie zamówiłem ale okres oczekiwania, zero przepraszam, pomyłki pr
                  > zy każdym daniu to standard.

Jakbyś chciał uciec od takiego nieciekawego standardu, to polecam tego Włocha w okolicy, w których się pojawiasz:
                  sancarlo.co.uk/restaurants/san-carlo-manchester/
                  Ruch mają ogromny, a jeszcze nigdy nie zdarzyła się żadna wpadka (a już parę razem tam byliśmy zahaczając o te rejony). I fajna jest kolekcja zdjęć odwiedzających knajpę lokalnych (i nie tylko) gwiazd futbolu i muzyki (Ronaldo, Ferguson, Tom Jones, o ile dobrze pamietam Oasis i Beckham itp).

Pzdr.

• trypel Re: baltyk , wakacje ... 31.05.22, 22:06
                    Ja już jestem w drodze do domu. Monachium. Startuje do Wrocławia.
                    Ale dzięki chociaż do miasta nie wyjeżdżamy.
                    Wczoraj pracownik rozpoznał Dave'a Spike'a obok przy stoliku. Ale ja nawet zony nieraz nie poznam - coś w rodzaju prozopagnozji

Dzisiaj na lunch bylismy pod Blackburn. W efekcie jestem głodny i wściekły bo przez 1 h nie dostaliśmy żarcia. Zamówionego z oferty lunchowej. A szczyl kelner jeszcze marudził ze powinien nas skasować bo przecież w kuchni już zaczęli szykować...
                    • trypel Re: baltyk , wakacje ... 31.05.22, 22:09
                      O to było tu
                      Hoghton Arms
                      +44 1254 201083
                      maps.app.goo.gl/nKt3VEtvgWP2mXxV8
                      Nie polecam
              • engine8 Re: baltyk , wakacje ... 01.06.22, 18:14
                Pewnie pija tak i podobny koniak jak Wojt z Czerepakiem na Rancho? :)))
    • carnivore69 Re: baltyk , wakacje ... 31.05.22, 15:52
      I jak tam, nastąpił jakiś postęp?

Nawiasem mówiąc, też by mnie krew zalała (podmiot się rozjechał, ale legalnie chyba), gdyby mi ktoś taki numer próbował wykręcić. Pomijając, że może być to oznaka jakichś późniejszych też problemów, możliwe, że zupełnie nieracjonalnie z własnego punktu widzenia (bo niby co to jest dodatkowa stówa) pewnie podziękowałbym kolesiowi za współpracę po takim tekście.

(Jak mi w Autoglass namolnie próbowali nowe wycieraczki wciskać i gościa pod dom na wymianę szyby bez mojej wiedzy/zgody już wysłali, powiedziałem, żeby się walili i - oczywiście nieco drożej - przez dealera wszystko zrobiłem.)

Pzdr.
      • dodekanezowiec Re: baltyk , wakacje ... 01.06.22, 07:31
        Czyli bigimax to balszoj pastuch? A może taniej w Kaliningradzie gdzieś tam by było?
    • bigimax4 Re: baltyk , wakacje ... 01.06.22, 17:26
      moge chyba jeszcze dodac mala puente do tego wszystkiego
      dostalem wczoraj od pana wiadomosc , ktora zobaczylem dzisiaj ,ze cos tam pisze ze nie mozemy dojsc do porozumienia ws prawie tej oplaty i najlepije byloby gdybym anulowal rezerwacje a on mi zwroci wszytkie pieniadze , juz pisal do bookingu i dzwonil ze nic nie chce zadnej oplaty i ze mi odda wszytskie pieniadze

odpisalem panu ze ,ostatnia rzecza jaka chce zobaczyc po zaplaceniu 740 euro z gory to wiadomosc o dodatkowych oplatach , napisalem ze anulowalem wczoraj ,a to co on chce czy nie chce nie ma znaczenia bo oferta byla nie zgodna z tym co zostalo przedstawione i bardzo szybko dostane zwrot z kart kredytowej , gdyby on czy booking robili jakiekolwiek problemy , wysmialem go tez w zwiazku z ta 100 ,przy rachunku okolo 3500, dodalem ze jak wynajmuje samochod to dostaje samochod gotowy do jazdy bez dodatkowych oplat za kierownice czy kola,

napisalem jeszcze
      dodam jeszcze ze ta dodatkowa oplata sprawila ze zobaczylem janusza biznesu i odrazu mnie odrzucilo od tego calego pomyslu bo co moglo by mnie spotkac na miejscu , doplata za prad , doplata ze domek ma drzwi , no badzmy powazni

popatrzylem tez ze dostalem odpowiedzi ze strony bookingu od ani i grzegorza , moze booking ma jakis lokalny oddzial i jakies lokalne badziewne zwyczaje obslugi klienta , trudno powiedziec , moze w innych krajach dziala to lepiej

a teraz final , jak pisalem anulowalem wczoraj w bookingu ale nic z tym nie zrobili bo caly czas widzialem rezerwacje , dzisiaj widze z dwie godziny po wyslaniu wiadomosci , cancel przez wlasciciela nieruchomosci , chyba go ten janusz biznesu troche podqurwil , na co ania z bookingu mi odpisala , straszna wiadomosc wlasciciel zrobil cancel, masz tu jakas podobna oferte ,

jak tak patrze na to wszystko to koles wydaje sie byc uczciwy w miare ale przedstawia to jako jakas nie wiadomo wielka przysluge dla mnie i trzeba mu lepe na pysk dac zeby go otrzezwic

takze ,booking hujna , wynajmujacy po uswiadomieniu mu jego praw i obowiazkow rozsadny , wrazenia ogolne bardzo slabe

finalnie laduje w domku tutaj Holiday Park & Resort Ustronie Morskie, szczerze mowiac nie wiedzialem ze takie rzeczy wpolsce i se pomyslalem nie bede sie szczypal w pipe, jak sie ruchac to bez gaci i te pare euro w ta czy w tamta roznicy nie zrobi, byle bylo fajnie
      • engine8 Re: baltyk , wakacje ... 01.06.22, 18:28
        Jak widac te wszytkie "globalne" serwisy maja swoje lokalne przedstawicielstwa gdzie wnosza lokalne zwyczaje i zasady.
        Z wynajmem aut w Polsce tez jest podobnie.
        Kiedys przylatuje na lotnisko ide wynajac i pokazuja mi "moj" samchod - brudny na zewanatrz i w srodku , brakuje 2 kolpakow na kolach, poobijany.. widzo gosc moje zaskoczenie I z usmiechem mowi ze on to zapisze i ja za to nie bede odpowiedzialny. Ja mu na to ze takiego auto to ja nie chce i niech mi da czyste i gotowe do wynajum... A ten - "masz wybor moze brac to co jest albo nie".. Pytam - a te obok? "O te to sa wyzszej kategorii i musialbys doplacic".. Oczy mi wypadly z oczodolow? What?
        U nas nie musze wymyslac newet powaznych problemow - wytarczy ze spojrze i powiem ze "to jakies taki male i niewygodnie i nie pchnie ladnie" i zwykle od razy proponuja za ta same cene z wyzszej polki.
        A tu... O nie - ty K klient nam tu nie bedziesz dyktowal co my mamy robic...

• bigimax4 Re: baltyk , wakacje ... 01.06.22, 18:59
          Jak widac te wszytkie "globalne" serwisy maja swoje lokalne przedstawicielstwa gdzie wnosza lokalne zwyczaje i zasady.

musze przyznac ze odnosze wlasnie takie wrazenie

U nas nie musze wymyslac newet powaznych problemow - wytarczy ze spojrze i powiem ze "to jakies taki male i niewygodnie i nie pchnie ladnie" i zwykle od razy propon

takich oczekiwan nie mam , to nie ameryka , moje wynajmy to byla glownie hiszpania i chociaz sa to leniwe lamusy to zadnych problemow finansowych nie bylo a wrecz czesto powitalny voucher na drinka czy jak dotarlem do hotelu pozno wieczorem , to pani w recepcji miala pod reka spakowany zestaw lunchowy, kanapki i inne pierdoly , bo juz z kolacji za ktora zaplacilem nie moglem skorzystac

A tu... O nie - ty K klient nam tu nie bedziesz dyktowal co my mamy robic...

cos w tym jest
          • wislok1 Re: baltyk , wakacje ... 01.06.22, 19:59
            WIelokrotnie wynjamowalem z booking w Austrii, Wloszech, Czechach, Polsce, Slowacji, w innych krajach tez...
            Nigdy nie bylo problemu....

Raz byl problem w PL, w Zakopanem, z konkurencyjna firma...HRS

To byl maly horror, bo zarezerwowalem wszystko, zaplacilem online, a na miejscu pani w recepcji mnie przekonywala, ze niska cena to byl blad w systemie komputerowym....
            Poniewaz faktycznie cena w HRS byla wyzsza o 20% godzine wczesniej,
            to skonczylo sie na tym, ze doplacilem 10%....
            ALe mimo wszystko NIGDY juz z oferty HRS nie skorzysam, to jest niepowazne....
            • bigimax4 Re: baltyk , wakacje ... 01.06.22, 20:17
              te posredniczace serwisy zdaja sie dzialac na zasadzie jest dobrze dopoki jest dobrze
              jedynu plus dla mnie jako klienta jest ze nie musze sie z januszem uzerac bezposrednio tylko cos tam pisze z jakims gamoniem z obslugi klienta ktory ma to w zasadzie gdzies i dziala weglug skryptu
              • wislok1 Re: baltyk , wakacje ... 01.06.22, 21:36
                No, tak to w zasadzie jest....

Z tym Zakopanem ty byl jakis dziwny przypadek, szukalem noclegiu na wyjazd weekendowy dla calej rodziny, porobilem sporo zakladek...
                Nagle kopara mi opadla, cena potaniala o 20%, od razu zarezerwowalem, zaplacilem karta online, poziom apartamentu byl ekstra, do tego sniadaniew cenie, itd...
                Od razu to wszystko wydrukowalem, zeby miec dowod na to, ze nie sciemniam....

Po przyjezdzie sie okazalo, ze recepcja nie istnieje, za wczesniej dostalem informacje na maila, gdzie schowali klucz do wejscia i gdzie schowali klucz do apartamentu...
                Jakos to znalazlem...

Dopiero przy sniadaniu pani z obslugi sie dopier...., ze cos nie gra u niej w systwmie komputerowym...
                To byl horror, pokazalem wydrukowana strone i pani sama byla zdziwiona...

Skonczylo sio na tym, ze doplacilem 10%, bylem z cala rodzina, nie chcialem awantury....

NIGDY wiecej HRS

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka