Dodaj do ulubionych

ogłośmy secesję

• Gość: Marco Re: ogłośmy secesję IP: *.euromedicare.pl 25.10.05, 22:44
      Skoro nie potrafisz zaakceptowac wyniku demokratycznych wyborow, to chyba
      powinienes sie wyniesc z demokratcznego kraju...po co sie meczyc? ziejesz
      nienawiscia, jak dziecko i piszesz bzdury o jakiejs secesji.
      • Gość: marco-van-basten Wolna Polska Zachodnia IP: *.media4.pl 26.10.05, 10:05
        Na początek powinniśmy dążyć do tego by województwa, stały się prawdziwymi
        silnym jednostkami samorządowymi.
        1.Domagajmy się bezpośrednich wyborów wojewodów.
        2.Większość pieniędzy wypracowywanych przez województwa, powina w nich pozostać.
        3.W ten sposób Wrocław i Dolny Śląsk będzie się rozwijał a i Warszawa da sobie
        świetnie radę.
        4. Jeśli z tezą o secesji to przesada to należy dążyć do jak największej
        samorządność województw. Rządowi w Warszawie zostawić obronę narodową, politykę
        zagraniczą, część bezpieczeństwa wewnętrznego, niektóe agendy policji"federalne"
        5. Całą reszta w gestii samorządowych województw, tj. wybór pełni władz lokalnych.
        Ustalanie lokalnych podatków, każdy region ma inną specyfikę i to byłby jeden ze
        sposobów na dostosowanie się do niej.

To na początek.

wyzywanie mnie od debili świadczy tak samo o mnie jak i o wyzywających. Olewam
        ich tak jak olewałem płatne ścierki kurskiego, rydzyka kaczora przed wyborami.

• lech.kaczyniski Re: ogłośmy secesję 27.10.05, 00:41
      Moi drodzy, wygląda na to ze powstanie prawdziwa koalicja programowa. lpr pis
      psl, samo-brona.
      przez 3 miesiace pisiory bezczelnie jezdzily p przyszlym koalicjancie zbierajac
      poparcie frustratow zlodziei i bandytow.
      niech teraz placa zobowiazania.
      Walesa mial racje
      niech po nie wchodzi do rzadu
      agonia tych kretaczy z pisu bedzie krotsza

a my zajmijmy sie soba i naciskajmy na poslow by promowali ustawy zwiekszajace
      niezaleznosc wojewodztw
    • slezan Re: ogłośmy secesję 27.10.05, 09:47
      Secesję może nie, ale najwyższy czas na projekt federalizacji Polski.
      Autonomiczne regiony będa mogły prowadzić w wielu sprawach własną politykę, a
      Kaczyńskiemu pozostaną funkcje reprezentacyjne.
    • rocco-siffredi Re: ogłośmy secesję 27.10.05, 13:40
      macie racje, samorządność, nie secesja. to dla nas bardziej opłacalne i lepsze
      dla kraju. nie dajmy by kacz(ORKI) zdbyły festung breslau!
      • aron2004 Re: ogłośmy secesję 27.10.05, 14:00
        a po co do Korony Czeskiej? Od razu do Reichu!
        • rocco-siffredi jak największa samorządność 27.10.05, 14:04
          ratunkiem dla kraju
      • qqryqu ogłośmy secesję 27.10.05, 17:40
        Piszecie jakby we Wrocławiu nikt nie głosował na kaczora a przeciezz głosowało
        blisko 45% hehe prawie połowa.
        Opanowane to forum przez młodych a ich łatwo zbałamucić naobiecywac zamydlić
        oczy powiedziec by mógł ktoś starszy. Dobrze że wygrał Kaczor zapanuje ład i
        pożądek w kaju. nie bedzie korupcji komuchów złodzieji itp

A ja mówie jedno Kaczory Walcie się na ryj !!

Jesteście persona non grata

zadajae sie z Rydzykiem i Lepperem osiąga dno polityczne nie chce mi sie juz
        tu być spadam stąd gdzie jest cieplej są plaże i gubernator Terminator

Lepszym aktorem był niz kaczki
        nara
    • tees1 ty jurgieltniku 27.10.05, 14:32
      Jaki rzad ci placi za dzielenie Polakow i Polski ("dziel i rzadz")?
      A moze jestes faszysta-separatysta jak ci z Vlaams Blok lub Ligi Polnocnej?
      Czy tylko tak chlapnales bezmyslnie?
      • slezan Re: ty jurgieltniku 27.10.05, 17:14
        A Tobie kto płaci za wskrzeszanie idei Frontu Jedności Narodu? Naturalną
        hierarchią wartości jest stawianie na pierwszym miejscu rodziny, potem
        wspólnoty lokalnej, regionu, a gdzieś tam dalej jakiegoś narodu czy państwa.
        Niektórzy oczywiście uważają inaczej. Taki Pawka Morozow zakapował własnego
        ojca, bo państwo było dla niego najważniejsze.
        • Gość: marco-van-basten samorzadnosc IP: *.media4.pl 27.10.05, 17:57
          racja slezan
          rodzina,miasto,region,ojczyzna

w tej kolejnosci trzeba pracowac
          kocham polske ale nie chce by byl to uciskajacy wolnosc kaczogrod z morda
          leppera i faszystów rydzyka
          gadajmy ze soba i naciskajmy na jak najbardziej pro-samorzadowe rozwiazania

trzeba zmienic podzial kasy w panstwie
          trzeba wprowadzic bezposrednie wybory wojewodow
    • Gość: ekpsert polityczny Re: ogłośmy secesję IP: *.piotrkow.net.pl 27.10.05, 22:31
      zdrajców Narodu na szubienicę!
    • Gość: Pachino Re: ogłośmy secesję IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.10.05, 23:39
      No to czas na ciebie chłopaku. Bierz paszport i jedź do Iranu.
    • Gość: czytelnik niestaly Sam sobie ogłoś sececję IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.05, 23:47
      Sam sobie ogłoś secesję - najlepiej jednosobowo - po czym przyłącz się do
      Wielkiej Brytanii. Tam czekają na czyszczenie tysiące muszli (niekoniecznie
      koncertowych).

----------------------------------
      Urodziłem się, mieszkam i pracuję we Wrocławiu. Jestem młody i mam wyższe
      wykształcenie techniczne. Głosowałem na prof. Lecha Kaczyńskiego i jestem z
      tego dumny.
      • qqryqu Re: Sam sobie ogłoś sececję 28.10.05, 09:23
        Gringo

Zważ że nie wszuyscy chcący wyjechac za granice szorują muszle klozetowe czesc
        mądrych osób widzac co dziejej sie w tym kraju traci w to wszystko wiare i
        szuka pracy na poziomie ppoza ojczyzną. Ja urodziłem sie w tym mieście, pracuje
        w nim w jednej z najwiekszych firm, płaca na poziomie który mnie zadowala i
        pozwala na spokojne życie ale jak sobie patrze na to nasze "Piekiełko"
        odechciewa mi sie....nawet jak wyjade to i tak tu wróce bo to moja ziemia.....

Zasada
        nie lubie jak ktoś generalizuje......

Gość portalu: czytelnik niestaly napisał(a):

> Sam sobie ogłoś secesję - najlepiej jednosobowo - po czym przyłącz się do
        > Wielkiej Brytanii. Tam czekają na czyszczenie tysiące muszli (niekoniecznie
        > koncertowych).
        >
        > ----------------------------------
        > Urodziłem się, mieszkam i pracuję we Wrocławiu. Jestem młody i mam wyższe
        > wykształcenie techniczne. Głosowałem na prof. Lecha Kaczyńskiego i jestem z
        > tego dumny.
    • builder Re: ogłośmy secesję 28.10.05, 00:23
      Gość portalu: marco-van-basten napisał(a):

> niech sobie podkarpacie i inne piękne rejony zrobią 4 RP z kaczką jako wodzem
      > a za 4 lata będąprosić o wizy
      >
      > ja na niego nie głosowałem
      > wstyd mi ze prezydentem mojego kraju bedzie zakompleksiony ignorant
      > cieszę się ze mam paszport

jusz siy niy do nic zrobic`,
      czas najwyz`szy na emigracjo sztyryletnio,
      a potym sami siy rozglondnieycie w systemach pan`stfowych,

pozdraviom Wroclaw,
      the builder,
    • corgan1 z tą secesją to moze być mały problem 28.10.05, 02:59
      tak sobie patrzę na mapkę...
      www.prezydent2005.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/0G.htm
      No tak. Tuskoland to byłyby:
      - wielkie miasta otoczone kaczogrodem niczym wyspy przez morze (Warszawa, Łódź,
      Kraków, Wrocław, Bydgoszcz, Toruń, Kalisz, Legnica)
      - trochę Ślunzoków i Zoguymbioków, ale też nie wszyscy
      - Jelenia i okolice,
      - Poznań i okolice,
      - Olsztyn i trochę jezior dookoła
      - niemal całe opolskie, lubuskie i zachodniopomorskie
      - Białystok, puszcza Białowieska i Hajnówka
      - Ustrzyki Górne i Bieszczady
      - 3miasto + Hel
      - Zakopane, Krynica i Cieszyn

W prawie wszystkich gminach wokół Wrocławia wygrała Kaczka. Jak ogłosicie
      secesję to np. Kostomłoty albo Kobierzyce się zbuntują i będą chciały powrotu
      do Kongresówki :))) I wtedy nici z LG, Ikei, OBI i Tesco... bo bedziecie
      musieli miec paszporty :) za to mostem powietrznym bedzie mogli sie kopsnąc do
      Białowiezy albo w Bieszczady pooddychac świezym powietrzem i pooglądać zubry :)

W ogóle fascynuujące - co takiego Hajnówce obiecał Donald że tam powstała taka
      wyspa Tuskogrodu? Bo są gminy w lubelskiem gdzie 90% ludzi głosowało na Kaczkę
      i też jestem ciekaw co im takiego Kaczor obiecał? Moze metro...?

Nie chce się spierac, ale zachodniopomorskie, lubuskie, opolskie, a nawet
      dolnosląskie też niestety to nie są bardzo bogate województwa. Zwłaszcza że
      KGHM też woli Kaczora.

Z tą secesją to może być mały zgryz...
      • Gość: aron Re: z tą secesją to moze być mały problem IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 28.10.05, 05:59
        oj ty naiwny

w Hajnówce ludzie głosowali na Tuska może dlatego że
        1. tam mieszkają Białorusini i cenią go za akcję z Andżeliką
        2. tam mieszkają Białorusini-prawosławni i wydawało im się że Tusk ich obroni
        przed agresją katolicką ( zagłosowaliby na samego diabła prędzej niż na
        KAczyńskiego)

a w lubelskim 90% zagłosowało na Kaczora bo
        1. obiecał powstrzymać likwidację KRUSu
        2. obiecał nie wprowadzać podatku dochodowego i katastralnego dla rolników
        3. bo tak powiedział Lepper i Kalinowski
    • Gość: po co? Re: ogłośmy secesję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 15:50
      po co ten zamęt? Dlaczego tyle goryczy? Wybory mają to do siebie, że ktoś je
      wygrywa, ktoś je przegrywa.
      • Gość: Lidka Po co sie niepotrzebnie nawzajem meczyc i katowac. IP: *.cybernet.ch 28.10.05, 17:20
        Secesja jest w kazdym kraju jedna z opcji...

Nie wiem, dlaczego w Polsce ma byc inaczej.

Po co sie niepotrzebnie nawzajem meczyc i katowac.

Strata czasu i cennej energii.

• Gość: movie_master Re: Po co sie niepotrzebnie nawzajem meczyc i kat IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.10.05, 21:16
          Ludzie, tylko spokojnie!

Przez wielu z was przemawia frustracja po wyborach (i jednych i drugich), to
          zrozumiałe. Prezydentem będzie osoba, która utożsamia wszystko, co dla was
          najgorsze.
          Spokojnie, prezydent nie będzie TWORZYŁ Polskiej polityki zagranicznej, nie
          będzie prowadził polityki gospodarczej, socjalnej - jakiejkolwiek innej. To
          wszystko jest w gestii rządu i nawet zapowiedzi Kaczyńskiego, o używaniu
          dekretów do rządzenia tego za bardzo nie zmienią. Prezydent ma być przede
          wszystkim na pokaz, i co z tego, że Kaczyński jest wątłej postury? Co z tego,
          że kurdupel? Myślicie, że będą go bardziej szanować, gdyby był wyższy?
          Będą go szanować, za jego postawę i sukcesy, z czasem.

Secesja? Szkoda marnowac miejsce na serwerze na takie dywagacje. Bądźmy
          poważni! Żadna secesja nigdy nie nastąpi! Powiem więcej taka secesja bardziej
          zaszkodziłaby Zachodowi Polski niżby pomogła.

Też głosowałem na Tuska, i byłem zawiedziony po wyborach. Ale wiem jedno, takie
          głosy, pełne nienawiści do, bądź co bądź, naszych rodaków na Wschodzie,
          wyśmiewanie się z ich wykształcenia i poziomu życia, są wysoce nie na miejscu.

Wizja państwa według Tuska nie wygrała, bo po prostu jeszcze nie nadszedł
          odpowiedni czas. Nic za szybko! Polska musi przejść przez swoje średniowiecze!
          Tego nie da się nadgonić, nie ma miejsca na "wielkie skoki". Wszystko z czasem.

Ale co robić, powiadacie w takiej sytuacji.
          Po prostu robić swoje: pracować, rodzic dzieci, jak wyjechać to wyjechać (ale
          przyjechać potem z nowymi ideami, i pieniędzmi ;-), zakładać firmy, walczyć z
          chamstwem, mieć swoje zdanie, cieszyć sie tym, co się ma, nie załamywać się,
          przekonywać do swoich poglądów, kalać decentralizację i Warszawkę, promować
          wolną gospodarkę (chociażby na forum) itd.

Powoli do przodu (wolniej, ale jednak). Zobaczycie, jak przyjdzie czas, to
          będziemy to wiedzieć ;-)

Pozdrawiam, wszystkich frustratów :-)
        • Gość: Łoś_bimbacz Re: Po co sie niepotrzebnie nawzajem meczyc i kat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 21:56
          W mojej wsi nie ma jeszcze doświadczeń w secesjonowaniu. Nasz kolektyw spod
          sklepu ma prośbę: spróbuj wyrwać jakiś kanton z konfederacji - miejsca twojego
          postoju i podziel się praktyką. Jak osiągniesz powodzenie, to tez postawimy
          szlabany na wężle bielańskim:)))
          • truten.zenobi Re: Po co sie niepotrzebnie nawzajem meczyc i kat 29.10.05, 13:46
            > szlabany na wężle bielańskim:)))
            chyba na psim polu bo od tamtej strony warszawa! ;)
            • Gość: Łoś_bimbacz Re: Po co sie niepotrzebnie nawzajem meczyc i kat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 15:45
              > chyba na psim polu bo od tamtej strony warszawa! ;)

gmina Kobierzyce zostanie w Ciemnogrodzie, a Schetynogód i powiat Oleśnica
              wybrali POprawnie, więc nie jesteśmy godni być razem. Ale powtarzam: nie
              będzie kontroli celnej dla klientów centrum handlowego, ani obowiązku
              wizowego dla pracowników firm z siedzibą w Ciemnogrodzie, którzy niestety
              mimo dynamicznego rozwoju Jasnogrodu muszą się zniżać do pracy w
              Ciemnogrodzie:)))
              • truten.zenobi Re: Po co sie niepotrzebnie nawzajem meczyc i kat 29.10.05, 17:19
                a to przepraszam ja nie z tego układu!

Tak tylko chciałbym sie odciąc od różnych idiotyzmów płynących do nas z
                warszawy (gł. z ulicy nomen omen wiejskiej) a może tez warto sie odciąc od
                górnego śląska i jedynie słusznych roszczeń.
    • kolejar My Książę niniejszym ogłaszamy... 30.10.05, 04:42
      My Książę Silesii i Pomeranii niniejszym ogłaszamy, iż gotowi jesteśmy objąć
      stolice nasze - Książ i Szczecin - ponownie w łasce naszej pod herbem naszym -
      Jastrzębiec. Jednocześnie zapewniamy, iż troski wszelkiej o lud nasz dopełnimy.
    • Gość: cell Re: ogłośmy secesję IP: *.kruk / *.kruk-inkaso.com.pl 31.10.05, 09:28
      Zapraszam na forum V rzeczpospolitej
      www.stanislawtyminski.fora.pl/
    • Gość: kolo Re: ogłośmy secesję IP: *.os.kn.pl 01.11.05, 14:21
      Popatrz na mape jak kto glosowal. Prawie caly dolny Slask poza wiekszymi
      miastami tez glosowal na Kaczynskiego. Po co odrazu secesja. Zrobic zakaz
      wjazdu do miasta samochodow z tablicami rejestracyjnymi z dolnoslaskich wioch
      (wlaczajac w to DWR) i po sprawie. Zobaczymy jak sobie wiochmeny bez Wrocławia
      poradza. Jak zacznie u nich bieda piszczec to pobiegna szybciutko do KAczusia
      po zapomoge, bo przeciez obiecal ze im da.
      • Gość: marco-van-basten pięknie, pięknie IP: *.media4.pl 01.11.05, 20:56
        nie było mnie, dni kilka zaledwie.
        ;-)
        powiem po raz setny i będę powtarzał ile się da:

musimy naciskać na zwiększenie uprawnień, samorządów, już w ramach województw,
        którymi powinny być silne regiony.

rząd powinien zająć się podatkami"krajowymi", obronnoością, polityką
        zagraniczną, częścią policji itp.

reszta-w gestii województw.

bezpośrednie wybory wojewodów
        jednomandatowe okręgi wyborcze
        możliwie jak największe uprawnienia dla samorządów, za którymi idą pieniądze.

to jest bliskie ideału, ale bądźmy realistami i wyciągnijmy ile się da.
        powoli
        systematycznie.

w ten sposób, będziemy w miarę niezależni od szaleństw rządu centralnego, a
        wybryki oszołomów nie zagrożą naszemu rozwojowi.

howgh!
    • Gość: Eques Re: ogłośmy secesję IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.11.05, 22:33
      Obojętnie czy Kaczory, Rydzyki lub inne oszołomy będą wygrywały wybory i będą
      realizowali swoje eksperymenty z utopiami wyborczymi, trzeba pamiętać, że mamy
      bliżej do Pragi i do Berlina niż do Warszawy. Rząd centralny i tak łoi tylko
      podatki a traktuje nasz region po macoszemu. Więc po co ma się z nami męczyć??
      • Gość: marco-van-basten Re: ogłośmy secesję IP: *.media4.pl 02.11.05, 09:01
        ok ale bądźmy realistami. nie jest możliwe w przewidywalnej przyszłości takie
        rozwiązanie. za to możliwe i realne jest naciskanie na "reprezentantów narodu" i
        innych którzy myślą że dostali ten naród w nagrodę do rządzenia, by
        jak największe uprawnienia przekazać samorządom, i by za tymi uprawnieniami szły
        pieniądze
        nasze pieniądze.
    • Gość: Silesiak Wolny Śląsk z historyczną stolicą we Wrocławiu! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.05, 21:13
      • Gość: powiatowy Przecież Wrocław to enklawa. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.05, 12:29
        Powiaty dolnośląskie wybrały raczej Kaczyńskiego.
        www.prezydent2005.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/020000.htm
        Syndromu oblężonej twierdzy raczej nie życzę.
    • Gość: !? Re: ogłośmy secesję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 22:02
      Chętnych widać na tej stronie!
    • Gość: Rzeszowianin Nie wiecie to sie nie odzywac na temat rzeszowa IP: *.ostnet.pl 29.03.06, 00:03
      90% ludnosci w rzeszowie nie glosowalo a kaczke i jego slugosow nie moja wina
      ze proincionalen miasta podkarpacia glosowaly na tych idiotow nie wiecie co sie
      dzieje w Rzeszowie przez tych typow z pisu to sie nie odzywac na temay cos o
      lepperze najpierw cos poczytajcie na naszym forum a pozniej cos mowcie na temat
      tego miasta
      • Gość: polo Re: Nie wiecie to sie nie odzywac na temat rzeszo IP: *.server.ntli.net 29.03.06, 00:26
        precz z kaczkami ktore chca nas cofnac o 10 lat
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka