Gość: Levist IP: *.rlan.pl / 81.219.156.* 19.11.05, 21:34 Jak jutro pójdziecie to Was czarnuszki policzą, jak barany. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: levist Re: Chodzicie do kościoła? IP: *.rlan.pl / 81.219.156.* 19.11.05, 22:42 Chcą sprawdzić o ile sie zmiejszyła ilość wiernych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hyhy Re: Chodzicie do kościoła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 00:32 Nie Odpowiedz Link Zgłoś
aands Re: Chodzicie do kościoła? 20.11.05, 03:50 A ja tak i nie widze w tym nic dziwnego Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Chodzicie do kościoła? 20.11.05, 05:01 Nie chodze. A co w tym złego, ze chcą liczyć? Niech liczą, może do nich dotrze ze niekoniecznie 95% Polaków to katolicy... Odpowiedz Link Zgłoś
kolejar Re: Chodzicie do kościoła? 20.11.05, 05:11 Nie chadzam na nabożeństwa rom-kat do żadnej z moich osiedlowych świątyń. Dotąd prowadzę życie medytacyjne. Ufam Św. Benedyktowi z Nursji. Moim Mistrzem zazen jest Ojciec Louis Thomas Merton O.C.R. Polecam świątynie Obrządku Ukraińsko-Bizantyjskiego i prawosławne. Wszyscy Bracia w Wierze są wielcy - także ci starsi. Chrześcijanie to Żydzi. Jestem Żydem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: Chodzicie do kościoła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 12:53 no popatrz a mnie czarnuszki nie policza bo chodze do brazowych... Odpowiedz Link Zgłoś
kolejar Re: Chodzicie do kościoła? 20.11.05, 14:11 Gość portalu: o napisał(a): > no popatrz a mnie czarnuszki nie policza bo chodze do brazowych... Znaczy do O.F.M. - znaczy do Braci Mniejszych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: Chodzicie do kościoła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 17:01 zgadza sie. a sa tez tacy co chodza do białych. pewnie jeszcze sie jacys znajda... Odpowiedz Link Zgłoś
kolejar Re: Chodzicie do kościoła? 21.11.05, 02:38 Gość portalu: o napisał(a): > a sa tez tacy co chodza do białych. pewnie jeszcze sie jacys znajda... To ja. Chodziłem i pewnie po przerwie wznowię chodzenie do białych - Zakon Kaznodziejski (O.P.) Św. Dominika. Mają dobre kazania - jak nazwa wskazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sycylijczyk Czarna mafia won z Polski IP: *.swipnet.se 20.11.05, 14:18 Że to mafia, świadczą fakty: - instytucja hierarchiczna, zorganizowana - żeruje na ludzkiej biedzie - zakłamana (co innego mówi, co innego robi) - przynosi znaczny dochód - często działa na styku prawa i bezprawia - posiada własny system sądowniczy - ... ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabiaa Re: Czarna mafia won z Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.05, 15:21 Sycylijczyk, to bohater "dzisiejszych 'czasów". Niejeden na łoży śmierci, ze strachu przed nią, wzywał Boga i opluwanych "czarnych" by pomogli przejść na "tamtą stronę". Maluczkich dość wokół. Odpowiedz Link Zgłoś
robak_wroc Re: Czarna mafia won z Polski 20.11.05, 18:56 i glosowales tez jak ojciec rydzyk przykazal czy moze wlasne zdanie miales? Odpowiedz Link Zgłoś
kolejar Re: Czarna mafia won z Polski 20.11.05, 16:43 Gość portalu: hrabiaa napisał(a): > Sycylijczyk, to bohater "dzisiejszych 'czasów". Niejeden na łoży śmierci, ze > strachu przed nią, wzywał Boga i opluwanych "czarnych" by pomogli przejść > na "tamtą stronę". Maluczkich dość wokół. Nie tylko dzisiejszych, a nawet w ogóle nie dzisiejszych. Leonid Iljicz Breżniew też na łożu popa wzywał i Patriarcha Aleksjei III duszę genseka na drogę należycie opatrzył a pobłogosławił w Świętej Ortodoksyjnej Wierze. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fakir Re: Czarna mafia won z Polski IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.11.05, 17:55 zapomniales o korzystnych przepisach podatkowych, nader często wykorzystywanych chocby przez posiadacza koncernu medialnego (obecnie tuby rzadowej :)) ojca R. Odpowiedz Link Zgłoś
chata.wolna Re: Dzięki bogu jestem ateistą :::::::::))))))))) 20.11.05, 17:35 Pozerka ten twoj ateizm. Przestaniesz nim być, gdy spadnie na ciebie nieszczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josip Re: Dzięki bogu jestem ateistą :::::::::))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 18:07 > Pozerka ten twoj ateizm. Przestaniesz nim być, gdy spadnie na ciebie > nieszczęście. Chciales powiedziec "gdy Bog zesle na ciebie nieszczescie". Z reszta skad mozesz wiedziec czy pozerka? Odpowiedz Link Zgłoś
chata.wolna Re: Dzięki bogu jestem ateistą :::::::::))))))))) 20.11.05, 18:19 Gość portalu: josip napisał(a): > > Pozerka ten twoj ateizm. Przestaniesz nim być, gdy spadnie na ciebie > > nieszczęście. > > Chciales powiedziec "gdy Bog zesle na ciebie nieszczescie". Z reszta skad mozes > z wiedziec czy pozerka? Każdy wierzy, jedni mniej, inni bardziej. Ateiści są z natury ubodzy duchem. Mogą się odwoływać jedynie do samych siebie. Poza tym, nie tacy "bohaterowie" miękli w obliczu "bliskiego spotkania IV stopnia" Pożywiom uvidim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josip Re: Dzięki bogu jestem ateistą :::::::::))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 23:34 > Każdy wierzy, jedni mniej, inni bardziej. Ateiści są z natury ubodzy duchem. > Mogą się odwoływać jedynie do samych siebie. Moim zdaniem zbyt daleko idace uproszczenie. Analogicznie mozna stwierdzic ze wierzacy z natury to ludzie slabi potrzebujacy oparcia w religii. Ani pierwsze ani drugie zdanie nie do konca jest prawda. Wazne jest rowniez konkretne zdefiniowanie ateisty...ale o tym moze nie dzisiaj:) "Miekli" -> to dowodzi raczej tezy ze religia sprawdza sie glownie na gruncie problemow rodzinnych, problemow natury wewnetrznej, problemow materialych itd...Problemow ludzi badz samych w sobie slabych, badz pokrzydzonych przez niezalezny od nich los (czyli wnioskujac z doktryny : Boga). Odpowiedz Link Zgłoś
kolejar Re: Dzięki bogu jestem ateistą :::::::::))))))))) 21.11.05, 02:42 To nie w zesłaniu nieszczęścia klucz. Nieszczęście pewne - Vesuvio pie..ie itp. Śmierć osobnicza w ramach Homo Sapiens też pewna. To o to chodzi. Czy jesteś czymś oprócz ciała, czy nie? Nie co wolisz, ale, co czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radio zed Re: Dzięki bogu jestem ateistą :::::::::))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 17:37 zostaniecie policzeni i sprawdzeni czy aby nożem nie chrzczeni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tia liczyc barany, liczyc profity, liczyc, liczyc IP: 82.26.54.* 20.11.05, 18:51 1,2,3,4,5,6,7,8,9,12,23,52,48,100,125,1042,24553... 20000000x2zl =40mln , jesli tyle nie bedzie z tacy, to panstwo pokryje roznice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis wierzyc = chodzic do koscioła? IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 20.11.05, 23:40 wg mnie nie.Wierze w Boga jednak nie chodze do koscioła. Obchodze swieta ale jest to dla mnie narodowa tradycja i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
kolejar Re: wierzyc = chodzic do koscioła? 21.11.05, 02:45 Jakby kto pytał, to głosowałem do Sejmu na Władeczka F. z demokraci.pl, do Senatu na dra Władka Sidorowicza - psychiatrę (mojego też), a na prezia na Kaczora Donalda Tuska x 2. Odpowiedz Link Zgłoś