oryona 02.02.10, 04:00 ^?^czy ktoś chce nadal ratować "Trójkę" ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dr_dr_x uwielbiam pani! 02.02.10, 14:38 I Trojke tez!Jedyna stacja, ktora ceni wolnosc i swobode myslenia i jej sprzyja.I uczy! I zadne polityczne matactwa jej nie zniszcza. Jestem pewna! A Trojki moj przedmowco komentatorze ratowac nie trzeba. Zrobila to juz autorka artykulu. Chyba,ze PiS bedzie chcial urzadzic sobie w eterze swoja kolejna po Radiu Maryja tube wzborcza! O zgrozo! Odpowiedz Link Zgłoś
lala1949 Porządnicka 02.02.10, 20:23 ciekawe co zrobią z p.W.Reszczyńskim tubą RM Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku hm, uwielbiam Trójke... 02.02.10, 20:41 ale ta pani mnie zadziwia jak się pojawiła zapowiedź jej kandydatury na szefa w necie była strona tej pani z jej zdjęciami.... jakby to rzec zadziwiła mnie jakoś nietrójkowo.. kto widział ten wie A stronka zaraz została zdjęta zas trójka działa bardzo dobrze!!! może więc to nie szkodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
widokzkuchni Porządnicka 02.02.10, 20:54 Nie czytałem wywiadu i nie zamierzam tego robić. Mam tylko jedno pytanie. Dlaczego ta baba wygląda jak facet? Odpowiedz Link Zgłoś
pochodnia_nerona Re: Porządnicka 02.02.10, 21:00 widokzkuchni napisała: > Nie czytałem wywiadu i nie zamierzam tego robić. T po kiego grzyba się pod nim wpisujesz? >Mam tylko jedno > pytanie. Dlaczego ta baba wygląda jak facet? Nie zauważyłam. Wracaj do swoich silikonowych bogiń, chłopczyku. Odpowiedz Link Zgłoś
flasska Re: Porządnicka 02.02.10, 21:06 Przez pomyłkę wstawili twoje zdjęcie. Napisz do redakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
koconianka45 Porządnicka 02.02.10, 21:51 Pani Magdo! Dzięki za już i prośba o jeszcze, oby jak najszybciej. Miejmy nadzieję, że PiS szybko zniknie z publicznych środków przekazu i znowu zapanuje jakość, a nie wierność partii. Odpowiedz Link Zgłoś
oldnick5 Wąsy 02.02.10, 22:04 Dlaczego wszystkie, ale to absolutnie wszystkie damy w pewnym wieku zaczynają mieć wąsy? Stanisław Remuszko remuszko.blog.netbird.pl/2010/02/02 Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Porządnicka 02.02.10, 23:10 Niesamowita kobita:))) Kisiel pewnie powiedzialby: WARIATKA, ale ja ja lubie:) i jak sie nazywal tez PiSuar co ja wyrzucal z roboty? PIPKA? I na dodatek WINCENTY? Jezusz Maryja!!! To juz czegos normalniejszego w tym PiSuarze sie nie znajdzie? One zawsze zrobio cus dla jaj. Ino, ze co Kacze wysiedzo, to dzbuk:) Albo PIPKA. Odpowiedz Link Zgłoś
joanekjoanek Porządnicka 02.02.10, 23:30 jak widzę (albo czytam) takich ludzi jak Pani M.J., to mi się coś robi normalnie. Ze zachwytu, czy może sympatii. A może sympatii tak silnej, że się o zachwyt ociera. "mam 58 lat i lubię odlot" (nopoprostu słyszę ten ton!) i jeszcze, że a właśnie że jesteśmy, kurde, najmądrzejsi w całej wsi! a o bylekim i byleczym to jej się nawet gadać nie chce, ech. u-wiel-biam. no i rozmowa fajnie przeprowadzona, to ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
drakmaj Porządnicka 03.02.10, 00:03 Krzysztof Skowroński w krótkim czasie zrobił z Trójki świetne radio. Nie dla wszystkich. I odniósł sukces, o którym Agora ze swoim rynszTOK-iem może tylko pomarzyć. Jak udało się Go w końcu odsunąć od szefowania tej stacji i umieścić panią Jethon redaktorzy GW odetchnęli z ulgą. Po odsunięciu z kolei pani Jethon "dziennikarzyny" z GW zaczynają wśród czytelników Gw propagować przekonanie, że to właśnie ta pani jest odpowiedzialna za sukces tej stacji.Kolejna prymitywna propaganda w wykonaniu tej gazety. Ciekawym kiedy przeczytam w GW, że II Wojna Światowa wybuchła przez Polskę. Chyba niedługo. Odpowiedz Link Zgłoś
mada.kinhcim Wiesz Ty jeszcze tego nie rozumiesz 03.02.10, 00:37 Z radiem jest jak z rynkami finansowymi, wycena aktywow wyprzedza publikacje informacji. Czyli radio za Skowrona zrobilosie lepsze i wzrosla mu sluchalnosc, bo ono (radio) wiedzialo, ze PiS-owski aparatczyk odejdzie i przyjdzie Jethon, no i ono sie wlasnie dlatego zrobilo takie dobre za Skowrona. Jak mozna czegos tak prostego nie rozumiec ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte skończcie już z ta legendą Skowrońskiego 03.02.10, 08:42 mitycznego bohatera, który zbudował trójkę od podstaw słuchalność trójki rośnie stale od czasów Laskowskiego, za czasów Skowrońskiego wcale gwałtownie nie podskoczyła, wręcz chwilami spadała proszę www.polskieradio.pl/trojka/aktualnosci/default.aspx?id=125919 rozumiem, że pisowcy potrzebują legend, ale bez przesady, to trochę żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: skończcie już z ta legendą Skowrońskiego 03.02.10, 16:13 Tak samo żałosne jak mit zamachu stanu na rząd Olszewskiego ale wciąż są tacy, którzy to kupują. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Porządnicka 03.02.10, 09:04 Trójka - owszem - była porządnym radiem. W latach osiemdziesiątych XX w. Była chyba jedyną legalnie działającą ostoją niezależnego myślenia w komunie i - choć legalna - miało się wrażenie, że słucha się opozycji. Słuchałem tego nałogowo. Mam wrażenie jednak, że od początku istnienia wolnego rynku mediów rozpaczliwie szuka tożsamości. Nie można być radiem łagodnie kontestującym w sytuacji, kiedy nie ma czego kontestować. Doceniając zasługi Trójki (do tego stopnia, że uważam, że mentalnie przygotowała ludzi do zmiany systemu), po prostu w latach 90. przestałem jej słuchać. A obecnie? Czasem wracam z nostalgii i zauważam, że to, czego potrzeba w Trójce najbardziej, to dramatycznego odcięcia się od polityki. W polskich układach jest to niemożliwe, stąd różne pipki, skowronki i sobale. Jeszcze jeden problem, z którym sobie dotąd nikt nie poradził - starzenie się wraz ze słuchaczem. To nie jest tylko polski problem, BBC Radio one ma dokładnie taki sam. Tam sobie poradzono zakładając siostrzaną stację Xtra, w Polsce oczywiście się nie da, o czym świadczy casus radia Bis. Tyle że w BBC nie ma politycznego uzależnienia od władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Porządnicka 06.02.10, 21:02 "Tyle że w BBC nie ma politycznego uzależnienia od władzy." kicior99, ty wiesz o czym piszesz? BBC JEST UZALEŻNIONA OD WŁADZY. To nie uzależnienie decyduje a styl. Styl polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
polska_baba Dobra Trójka to była do stanu wojennego 09.02.10, 17:46 Potem to już tylko zjazd po równi pochyłej. Nie jestem w stanie przypomnieć sobie, kiedy zaczęłam słuchać Trójki. Na pewno nie później, jak w 1967, bo na początku 1968 przenieśliśmy się do nowego mieszkania i wtedy zaanektowałam radio rodziców do swojego pokoju. Już wtedy w słuchanie Trójki byłam bardzo mocno wciągnięta. Codziennie włączałam radio o godz. 17 (dopiero o tej porze Trójka w latach 60. zaczynała nadawanie, wiedzieliście?). Wtedy fascynowały mnie głównie audycje muzyczne. Jazz, blues, rock z Zachodu, później także muzyka poważna i operowa (nieodżałowany Jan Weber). Słuchałam całego programu "jak leci" prawie do końca - nie pamiętam, o której kończyli, o północy, jak to było w latach 70., czy godzinę wcześniej. Jadłam, czytałam, odrabiałam lekcje w towarzystwie Trójki. Kaczkowski, Pograniczny, Gaszyński, Ptaszyn to byli moi idole. Potem audycje literackie: "Co wieczór powieść w wydaniu dźwiękowym" i rozrywkowe ITR, IMA, Kabaret Elita i 60 minut na godzinę. I tak do stanu wojennego. Dla mnie stan wojenny nie zaczął się od braku Teleranka, ale od braku "60 minut na godzinę". W stanie wojennym w zasadzie skończyło się słuchanie Trójki - Powtórkę z rozrywki dawali w tym czasie, gdy byliśmy w pracy, a wieczorem słuchało się Wolnej Europy i BBC. Skończyło się, w latach 90. próbowałam słuchać, ale już mnie nie wciągnęło. Odpowiedz Link Zgłoś
eustachy.hudefak Trójka - radio dla półinteligentów 03.02.10, 09:27 Nie ma nic bardziej obciachowego niż słuchanie Trójki. Hej, Elitarna Inteligencjo - jak tam smsowe konkursy waszej kochanej Trójeczki? A zbiórka społeczna, odpaliliście już piątkę na jedyne takie radio? Wywiad z Jethon do bólu banalny. Dla mnie radio publiczne mogłoby nie istnieć. Ciekawą informację mam w TOK FM, fajną muzykę w RMF Classic Odpowiedz Link Zgłoś
koliberek33 Re: Trójka - radio dla półinteligentów 03.02.10, 22:12 Jesteś Eustachy debilem i już. Koniec. Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Trójka - radio dla półinteligentów 06.02.10, 21:06 @eustachy.hudefak: W Stanach (i Osrelii i kilku innych Canadach) mogą mieć (pozwolić) 100% prywatne tanie banalne radio, bo im co pokolenie Szekspira i Autostopem przez Galaktykę BBC zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
billyb Niech Pani siądzie na brzegu rzeki.... 03.02.10, 10:31 ...i czeka. Kiedyś zobaczy Pani płynące z prądem trupy Pani wrogów. Tego życzę Pani z całego serca. Odpowiedz Link Zgłoś
tiuia Re: Porządnicka 03.02.10, 10:51 Porządnicka! Lubię Panią. Trójkę lubię. Mój trzyletni synek też lubi Trójkę. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
jotesz Re: Porządnicka 03.02.10, 15:10 Pani Magdo, pani pierwszej to powiem - jest pani świetna. Pipki mogą pipkać do pisuaru, a Trójka przeżyje, mam nadzieję! Pozdrowienia i powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Ostatni będą pierwszymi 04.02.10, 10:06 Pani Magdzie ostatniej to powiem, choć przestałem słuchać Trójki w czasie, kiedy stamtąd wypchnięto "Powtórkę z rozrywki" do pory pierwospów: Są też i radia niegorsze niż Trójka - takie np. Polskie Radio Dwójka. Tam to przynajmniej nie uśmiercili cyklu "Codziennie powieść w odcinkach". Albo słuchowisk... Ot, co. Przy okazji: mniej Manna i Wasowskiego w TVP Kultura sobotnim rankiem by się zdało. Nie każdy lubi tam takie smęcenia piurnonsensowo niedojrzałe, kontrastujące z powtórkami archiwalnymi. Jeremi z Jerzym się na to "kulturalne" dictum w grobach ... rechoczą. Jak wrócą obaj w postaci neo-"Nie_Tylko_Dla_Orłów" do Trójki, to i chętnie orłów, orłanów i orlików tam posłucham. Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Trojka ma sie swietnie bez pani Jethon 03.02.10, 15:23 i bedzie sie mial duzo swietniej, jak wywali sie 3/4 z tych 90 osob, ktore cos tam podpisaly.Z 1/4 wystarczy przeprowadzic szczere rozmowy. Odpowiedz Link Zgłoś
jachay Re: Trojka ma sie swietnie bez pani Jethon 03.02.10, 16:10 Nie załapałem, kpisz? Odpowiedz Link Zgłoś
langston GWniarze zapomnieliscie jak pluliscie na Skowronsk 03.02.10, 23:22 GWniarze zapomnieliscie jak pluliscie na poprzedniego dyrektora Krzysztofa Skowronskiego?!! bo osmielil sie miec innego poglowy niz "jedynie sluszne" objawiane w GWnie?! To Skowronski wyprowadzil Trojke na prosta po kryzysie! co za obluda! Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte polecam jeszcze raz 04.02.10, 08:03 www.polskieradio.pl/trojka/aktualnosci/default.aspx?id=125919 sprawdź, zamiast się zapluwać politycznie Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: GWniarze zapomnieliscie jak pluliscie na Skow 06.02.10, 21:10 Skowroński to babopodfruwajka i nigdy nie nadawał się w derechtory. Odpowiedz Link Zgłoś
fogelka Obłuda! 04.02.10, 10:27 Nic nie miałam do tej Pani, do pewnego momentu. Teraz kreuje się na biedą "Zosię" co to taka dobra była (finanse, relacje z ludźmi) i tak ją źle potraktowali, oj oj i nie wie za co. A jak Krzysztofa Skowrońskiego w mało elegancki sposób usunięto z Trójki a Panią Jethon uczyniono dyrektorem, to wtedy było cacy. I nic Pani Magda nie widziała w tym złego. Nie jestem za mieszaniem się polityków w media i generalnie posunięcia personalno - polityczne uważam za fatalne. Ale nie cierpię też takich obłudnych ludzi z moralnością Kalego. Jak Kali ukraść krowę - dobrze (czytaj: jak kogoś wyrzucić i dać p. Jethon posadę - dobrze) a Kalemu uraść krowę to źle (czytaj: jak wyrzucić Panią Jethon i dać komuś innemu posadę - źle). Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Obłuda! 06.02.10, 21:12 Skowrońki to baba i się nie nadawał, specjalista od ostrej polityki dla grzecznych emerytów. Odpowiedz Link Zgłoś
zbukov Re: Obłuda! 08.02.10, 15:03 A gdzie ona się żali, że została wyrzucona? Zresztą dość jasno wyjaśniła dlaczego odwołanie Skowrońskiego uważała za słuszne. Nie wiem za czyich to było czasów, ale mnie strasznie wkurzyła akcja wmawiania ludziom, że usunięcie abonamentu oznacza koniec radia publicznego. To sprawiło, że znów zawiesiłem słuchanie Trójki... może sporadycznie poza audycjami Manna. Odpowiedz Link Zgłoś
airborell Re: Obłuda! 08.02.10, 18:29 >ale mnie strasznie wkurzyła akcja wmawiania ludziom, że usunięcie > abonamentu oznacza koniec radia publicznego. Mnie strasznie wkurza, że ludziom, nawet słuchaczom radia publicznego, takie oczywistości trzeba wmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
katerina2 Porządnicka 12.02.10, 15:04 nie moge sie doczekac powrotu Pana Marka N. do Trojki ! To dopiero jest Trojka przez duze 3 !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
m2h Petycja w sprawie Trójki 09.03.10, 11:25 PODPISZ I PODAJ DALEJ ! www.petycje.pl/petycjePodpisyLista.php?petycjeid=4998&page=1&position=0&podpis_rodzaj=1 Odpowiedz Link Zgłoś