Dodaj do ulubionych

Troche szacunku

08.11.05, 18:52
Witam wszystkich,
chcialam zwrocic uwage wszystkich na wazna rzecz,o ktorej nie wszyscy niestety
wiedza - otoz rece mi opadaja jak po powrocie z pracy do domu slysze muzyke,
ktora puszcza sasiad z dolu. Muzyka jest tak glosna, ze nie sposob wypoczac.
Jak mozna tak nie szanowac innych. Ktos, kto ma super dobry sprzet nie musi
powiadamiac koniecznie o tym sasiadów. Sasiedzi jak chca, wlacza sobie swoja
muzyke. Zauwazylam niestety, ze coraz wiecej ludzi ma w nosie innych. Mam
nadzieje, ze moj post przeczytaja amatorzy glosnej muzyki i pomysla nad swoim
zachowaniem i zrozumieja, z blok to nie dom wolnostojacy, tylko miejsce, gdzie
za sciana mieszkaja inni.

Monika
Obserwuj wątek
    • Gość: stefan Re: Troche szacunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 19:03
      "slysze muzyke, ktora puszcza sasiad z dolu."
      "blok to nie dom wolnostojacy, tylko miejsce, gdzie za sciana mieszkaja inni."

No to z dołu czy za ścianą?
    • umfana Re: Troche szacunku 08.11.05, 19:12
      Rostka ja mam ten problem w każdy weekend. Starzy sąsiedzi chyba jadą w Polskę a
      ich szczeniak robi balangi do 4 nad ranem... Facet oprócz muzy stosuje własne
      produkcje pseudomuzyczne a dodatkowo ćwiczy karate czy judo z kumplami, lub
      grupen sex...
      Kompletnie nie można spać przy gnoja!
      • Gość: stefan Re: Troche szacunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 19:23
        Umfano, a po czym odróżniasz judo od tego... no jak mu tam... grupen sexu?
        • umfana Re: Troche szacunku 08.11.05, 19:26
          łomotu...walenia ;o)))
          No wiesz... inne dzwięki postają pod czas jednego bądź drugiego!
          Masz jeszcze jakieś pytanie? ;>
          • Gość: stefan Re: Troche szacunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 19:31
            No dobrze,a ten... no jak mu tam... ten grupen sex to on też z kumplami uprawia?
            • umfana Re: Troche szacunku 08.11.05, 19:39
              Nie jest gejem. Słyszę że z koleżankami...
              • Gość: stefan Re: Troche szacunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 19:41
                On jeden i koleżanki? A kolegom od judo nie jest wtedy przykro?
                • umfana Re: Troche szacunku 08.11.05, 19:56
                  jak grupowy to grupowy, więc i koledzy i kolezanki ...
                  • corgan1 na takich gości imprezujących jest sposób!!! 08.11.05, 20:22
                    Jak koleś robi impreżę do 4 rano znaczy się śpi do 11-12 z
                    towarzyszkami/towarzyszami swoich nocnych igraszek. Można przyjąć że skoro ty
                    jego słyszysz to on Ciebie też :)) hyhy

Ustaw na drugi dzien nad ranem po jego imprezie na full jakąś durną muzyczkę (o
                    7 już mozna bo to po ciszy nocnej), włącz "repeat" i wyjdz na 2-3 godzinny
                    spacer. No np. Iwana i Delfina "czarne oczy" albo "Asereje" las ketchup
                    albo "chinka czikulinka" - coś co sprawi ze po 3-4 przesłuchaniach nie będzie
                    dało się tego wysłuchac bez puszczenia pawia. Kac własny + skacowane,
                    niewyspane towarzystwo + durna śpiewka + niemożnośc tego wyłączenia spowoduje
                    ze jest szansa że odechce mu się organizowania imprez bez liczenia się z innymi.

Jest jeszcze lepszy spoób - to wiercenie albo borowanie ścian o 7 rano. Ale nie
                    wiem czy masz tyle miejsca w ścianach na dziury hehe. Ale działa rewelacyjnie.
                    Na mnie na pewno, kiedyś sąsiad nade mną mi to zafundował, ale nie dlatego że
                    robiłem imprezę hehe
                    • umfana Re: na takich gości imprezujących jest sposób!!! 08.11.05, 20:28
                      Dobry pomysł... :o)
                      • j_karolak Re: na takich gości imprezujących jest sposób!!! 09.11.05, 08:56
                        Normalni ludzie rozmawiaja. Tylko po co rozmawiac skoro mozna rzecz zalatwic
                        jak na chama przystalo?
    • madzia1708 Re: Troche szacunku 08.11.05, 19:26
      a Wy imprez nie robiliście za małolata? teraz też się nie bawicie? ja mam
      pietro niżej chlopaka, który w każdym tygodniu baluje, mam tez dziecko i mnie
      to nie przeszkadza. Gdy człowiek jest naprawdę zmeczony to spi, a gdy chce sie
      wyluzowac, to sam baluje ;O)
      • rostka28 Re: Troche szacunku 08.11.05, 19:31
        Ja wychodze z takiego zalozenia, ze nalezy liczyc sie z innymi. Ja w mieszkaniu
        tez mam glosniki, ale co z tego,czy musze sie chwlic nimi przed sasiadami?
        Szanuje innych i nie nastawiam glosno muzyki, bo wiem, ze sa osoby ktorym
        mogloby to przeszkadzać. Normalna rzecz, niestety dla wielu niepojeta. Wychodza
        z zalozenia, ze sa jedyni na swieci, a co inni mysla i czuja, to maja w nosie.
        Szkoda gadac...
        • madzia1708 Re: Troche szacunku 08.11.05, 19:42
          wiesz, jeżeli faktycznie przesadzają....ale jak od czsu do czasu zdarzy się
          głosna imprezka, to trzeba liczyć się z tym, ze u Ciebie może tez się kiedyś
          takowa zdarzyć :O)
    • j_malec Re: Troche szacunku 09.11.05, 09:58
      Myślę że na tym forum, raczej nie uzyskasz zrozumienia ;-) Większość
      forumowiczów wyznaje zasadę: wolnoć tomku w swoim domku i gó.. ich obchodzi że
      ktoś chce wypocząć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka