1normalnyczlowiek 24.12.05, 02:28 Od dzisiaj nie ma już kto ich kryć lub ułaskawiać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomek854 Re: Do wczoraj rządziła Elitka Czerwonych Gnojków 24.12.05, 03:32 A od dzis rządzi elitka jakich gnojków? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rzulw Re: Do wczoraj rządziła Elitka Czerwonych Gnojków 24.12.05, 03:59 niebieskich ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: Do wczoraj rządziła Elitka Czerwonych Gnojków IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.12.05, 16:07 A od dziś - czarnych. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Tomek jasnowidz już wie wszystko 25.12.05, 17:08 tomek854 napisał: > A od dzis rządzi elitka jakich gnojków? :-) 1nc: Może wypadałoby zaczekać z opinią, jacy będą obecni rządzący. Jeżeli wiesz wszystko już z góry, to czemu nikogo nie ostrzegałeś podobnie przed rządami SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Tomek jasnowidz już wie wszystko 25.12.05, 20:36 Mój post miał na celu zwrócenie uwagi na pewną kulturę dyskusji. Albo dyskutujemy poważnie, na pewnym poziomie kultury, albo mówimy, ze "gnojki millera odeszły a teraz przyszły dupki Kaczora". Wybierzcie. Jeżeli to ma być dyskusja w tym drugim stylu, to ja chyba wysiadam. Ja wiem, że PiSowi bliżej do Leppera niż do SLD, więc ich zwolenników takie słownictwo nie razi (o ile, co widzimy na niniejszym przykładzie, nie dotyczy ich samych) jednak mi jeżeli chodzi o samą kulturę wypowiedzi (nie - czyny, wolne sobotki i takie tam, ale kulturę) bardziej podoba mi się jednak styl Kwaśniewskiego. A jeżeli chodzi o meritum: co zrobili nasi nowi wybrańcy? Pokłócili się, najpierw próbowali rządzić mając PO tylko po to, żeby było na co zwalić, PO się nie zgodziło, więc teraz zadają się z polityczną chuliganerią - czyli Lepperami i Giertychami. Tym czasem z wielkich obietnic jak na razie mamy tylko parę "uczciwych przyznań się, że realizacja pewnych obietnic jest jednak nierealna". Państwo się wali, a ci głowę zawracają becikowym, rozliczeniami i tak dalej. Nie trzeba być jasnowidzem, żeby wpaść na to, ze jeżeli dalej ma się dziać w tym samym stylu to do niczego dobrego to nie doprowadzi. Tyle mojego zdania na ten temat (żeby było jasne co ja o tym myślę). ale zaznaczam jeszcze raz - post był tylko po to, zeby zwrócić uwagę na kulturę dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
kolejar Re: Do wczoraj rządziła Elitka Czerwonych Gnojków 24.12.05, 05:45 Ale już nie rządzi - przynajmniej formalnie. Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anon Re: Do wczoraj rządziła Elitka Czerwonych Gnojków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.05, 09:38 A od dzisiaj moherowy beret. I tez bedzie swoich ulaskawial. Tak samo jak z samoobrona jak a.leper kolaborowal z sld to pis mowilo ze sld znizylo sie do tak niskiego poziomu ze wspolpracuje z partia pana lepera. A po wyborach......sami sobie odpowiedzcie jak bardzo mozna sku..c sie by miec wladze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yntos O dzisiaj zaczyna rzadzić prowincja Czarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.05, 10:44 Czarni wzięli się teraz za biznesik i bank watykański będzie nas ewangelizował. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: O dzisiaj zaczyna rzadzić prowincja Czarnych 25.12.05, 17:12 Gość portalu: Yntos napisał(a): > Czarni wzięli się teraz za biznesik i bank watykański będzie nas ewangelizował. 1nc: Zdecyduj się, czy "biznesik" jest równoznaczny z rządzeniem, czy nie. Jeśli jest prawdą, że rozkręcają swój "biznesik", to powinieneś się cieszyć i pochwalić chęć uniezależnienia się finansowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiarek Re: O dzisiaj zaczyna rzadzić prowincja Czarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.05, 21:45 biznesik jest równy z okradaniem, od dzisiaj mniej kradną czerwoni, więcej kradną czarni, a kasy wypływa suma sumarum tyle samo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietrek Re: wczoraj czerwoni dzis czarni IP: *.kom / *.os1.kn.pl 24.12.05, 14:03 Ja stawiam znak rownosci. NIE LUBIE RADYKALOW a tak oceniam czerwonych i czarnych. Moherland ??? Tak Tak Tak. niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: wczoraj czerwoni dzis czarni IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 24.12.05, 14:40 raczej Kaczystan Rydzykowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Do wczoraj rządziła Elitka Czerwonych Gnojków IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.12.05, 15:02 obecny rząd to socjaliści !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietrek Re: Do wczoraj rządziła Elitka Czerwonych Gnojków IP: *.kom / *.os1.kn.pl 25.12.05, 10:07 socjalisci???? raczej komunisci (po mutacji) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Daliście się nabrać IP: *.os1.kn.pl 25.12.05, 10:26 Większość członków obecnego rządu(nie wyłączając premiera) to to ci co powstali ze śmietnika historii. Cztery lata temu, kiedy na śmietniku historii wylądował i leży do dzisiaj AWS wydawało się, że już nigdy ci ludzie nie dojdą do władzy. Niestety znaleźli sposób na głupi i ogarnięty powszechną amnezją Naród. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gerwazy Re: Daliście się nabrać IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 25.12.05, 10:37 debilny zdecydowanie watek Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Dawaliście się nabierać. 25.12.05, 17:20 Gość portalu: ziutek napisał(a): > Większość członków obecnego rządu(nie wyłączając premiera) to to ci co > powstali ze śmietnika historii. Cztery lata temu, kiedy na śmietniku historii > wylądował i leży do dzisiaj AWS wydawało się, że już nigdy ci ludzie nie dojdą > do władzy. Niestety znaleźli sposób na głupi i ogarnięty powszechną amnezją > Naród. 1nc: Nie amnezja, lecz wyostrzająca się pamięć spowodowała taki wybór a nie inny. Czas, żeby na śmietnik nie tylko historii ale dosłownie,trafili, wszyscy, którzy brali udział razem z postkomunistami w okradaniu wszystkich obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Dawaliście się nabierać. 25.12.05, 17:23 • Prezio odchodzi! Przeczytaj komentowany artykuł » michal_k1 23.12.05, 16:00 + odpowiedz Prezio odchodzi! „Prezydent wszystkich Polaków” jest człowiekiem gołębiego serca i nie mógł nie ułaskawić przed świętami Bożego Narodzenia swojego partyjnego kolegi Zbigniewa Sobotki, skazanego przez sądy dwóch instancji za współpracę z mafią i ostrzeganie gangsterów o planowanych przez policję akcjach. Decyzja „prezia” jest oczywiście ze wszech miar słuszna i została właśnie z radością przyjęta przez SLD. Po pierwsze ci rzekomi gangsterzy, to po prostu ludzie o nieposzlakowanej partyjnej przeszłości. Gdyby nie „transformacja” do dziś zasiadaliby w Komitecie Centralnym PZPR, albo w komitetach wojewódzkich czy innych ministerstwach sportu. Po drugie słowo „gangster” jest oczywiście wymyślone przez prawicę, bo to są po prostu „biznesmeni”, „inwestorzy”, w ostateczności „członkowie rad nadzorczych”. Przecież nie robią żadnych (prawie) napadów z bronią w ręku tylko pracowicie „prywatyzują” kolejne sektory polskiej gospodarki. A to, że troszkę przy tym się wzbogacą, to po prostu nieuchronne koszty polskiej transformacji. Już w 1989 r. niejaki Adam Michnik nakreślił strategię transformacji. „Dajmy - powiedział - komunistom się nakraść, to oni pozwolą nam na demokrację”. Jak się okazało, strategia wyszła lepiej niż się wszyscy spodziewali - mamy demokrację połączoną z masowym złodziejstwem - czyli kleptokracją, do którego wczorajsi „antysocjaliści” też po trochu zostali dopuszczeni. Prasa pisze ostatnio o jednym z przykładów kleptokracji - doprowadzeniu do bankructwa Stoczni Szczecińskiej przez Jacka Piechotę, ministra w rządzie Leszka Millera. Minister polskiego rządu świadomie doprowadził do upadłości stocznię, która miała zamówienia na 30 statków i była notowana na piątym miejscu na świecie. Oczywiście majątek stoczni przejęli towarzysze związani z SLD. Proceder rabunku majątku publicznego - pod rządami SLD - stał się zajęciem chronionym przez najwyższe władze. Dlatego Sobotka miał pełne prawo liczyć na solidarność szefa - prezia i jak się okazało - skutecznie. Czy całe to bagno zostanie osuszone pod rządami Kaczyńskich i PiS-u? Wielu Polaków ma taką nadzieję, ja pozostaję sceptyczny. Owszem, po rządach Kwaśniewskiego i zepsutego do szpiku kości układu SLD, każde rządy będą lepsze, ale... Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re:? 25.12.05, 18:18 Gość portalu: Emeryt napisał(a): > Nie swietujesz? 1nc: Świętuję i życzę wszystkim zdrowia i pomyślności. Czas świąt sprzyjać pownien rozmowom także na forum (może wszyscy będą łagodniejsi wobec siebie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Szaleju się opiłeś IP: *.kom / *.os1.kn.pl 26.12.05, 13:48 Największe przekręty nie powstawały za rządów SLD ani nie były robione przez nieistniejących "komuchów". To solidarnościowa ekipa kradła bez opamiętania sądząc, że jej się to należy. Afery FOZZ, alkoholowa, tytoniowa, rublowa to nie wymysł "komuchów". Największych złodziejskich prywatyzacji dokonywała prawica. Czy tak trudno zapomnieć Bieleckiego Tuska i cały KLD z Lewandowskim na czele. Czy to była lewica. Czy tak trudno zapomnieć prywatyzacje TPSA, PZU, Domów Towarowych "Centrum". Czy to robili "komuchi". Prędzej czy później historia właściwie oceni solidarnościowych złodziei i nic nie pomogą kłamstwa i propaganda PiS-u, kościoła i innych, którym się wydaje, że na kłamstwie daleko zajadą. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Szaleju się opiłeś 26.12.05, 20:51 Gość portalu: ziutek napisał(a): > Największe przekręty nie powstawały za rządów SLD ani nie były robione przez > nieistniejących "komuchów". To solidarnościowa ekipa kradła bez opamiętania 1nc: Sam widzisz, że niepotrzebnie się licytujemy kto, kiedy i najbardziej okradł państwo. Dla mnie nie jest istotne z jakiej opcji jest złodziej. Ważne by go znaleźć, ukarać i odebrać to co ukradł. Czyli najprościej można problem rozwiązać zbadając wszystkie afery a potem już na konkretnych przykładach będziemy ewentualnie mogli sobie policzyć ilu z jakich opcji było i wyciągnąć z tego wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szalej Re: Szaleju się opiłeś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 21:20 A kto rozliczy KK za dwa tysiące lat łupienia frajerów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eksterminacja?? Re: Dawaliście się nabierać. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.05, 20:21 Wszyscy? To kto zostanie? Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Dawaliście się nabierać. 25.12.05, 20:37 Ja ;-) Ja nikogo nie okradałem ;-) I będę musiał z moich podatków utrzymać te miliony w więzieniach... Za to jak wszyscy będą siedzieć, to na becikowym zaoszczędzę :-) Niemniej nie będzie mi się to podobać, więc sobie wyjadę z kraju ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piwko Re: Dawaliście się nabierać. IP: *.wroclaw.mm.pl 25.12.05, 21:00 Panowie i Panie Co się takiego zdarzyło? Piłem ostatnio dość dużo swojego pseudonimu i nie zwróciłem na coś ważnego uwagi. Mógłby ktoś wyjaśnić mnie tempemu? Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Dawaliście się nabierać. 25.12.05, 21:56 Gość portalu: Piwko napisał(a): > Panowie i Panie > Co się takiego zdarzyło? Piłem ostatnio dość dużo swojego pseudonimu i nie > zwróciłem na coś ważnego uwagi. Mógłby ktoś wyjaśnić mnie tempemu? 1nc: To zależy jak długo jest to "ostatnio". Jeśli od listopada, to pragnę poinformować Ciebie, że wygrał PiS i L.Kaczyński. PO jest jeszcze w szoku - po przegranej nie chciało koalicji z PiS lecz pełnej władzy. Trwa wmawianie, że wszystkiemu winien jest Rydzyk i KK. LPR i Samoobrona zgłasza pomysły "reform" (m.in.becikowe), które nie dość,że chwilami są śmieszne, to jeszcze dodatkowo stanowią zagrożenie dla państwa a także dla PiS. Ustępujący prezydent popsuł swoją dobrą opinię ułaskawiając kolegę partyjnego. Nowy prezydent zapowiada walkę z patologiami w życiu politycznym, społecznym i gospodarczym. Zaczęły się święta, co nie przeszkadza niektórym w braniu udziału w zawodach plucia na odległość. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Dawaliście się nabierać. 25.12.05, 21:41 tomek854 napisał: > Ja ;-) Ja nikogo nie okradałem ;-) > I będę musiał z moich podatków utrzymać te miliony w więzieniach... Za to jak > wszyscy będą siedzieć, to na becikowym zaoszczędzę :-) > Niemniej nie będzie mi się to podobać, więc sobie wyjadę z kraju ;-) Re: Tomek jasnowidz już wie wszystko tomek854 25.12.05, 20:36 + odpowiedz >Mój post miał na celu zwrócenie uwagi na pewną kulturę dyskusji. Albo >dyskutujemy poważnie, na pewnym poziomie kultury, >albo mówimy, ze "gnojki millera odeszły a teraz przyszły dupki Kaczora". >Wybierzcie. Jeżeli to ma być dyskusja w tym >drugim stylu, to ja chyba wysiadam. 1nc: Przyznaję Tobie rację tylko w ocenie niektórych rozwiązań, szczególnie tych z inicjatywy LPR lub Samoobrony. Natomiast problem "kultury dyskusji" i "koalicji z PO" widzę odwrotnie. Uważam, że znaczenie mają zarówno racje merytoryczne jak i rozłożenie w czasie poszczególnych kroków,opinii lub decyzji. Liczy się kto i co powiedział najpierw, co było przyczyną a co skutkiem. W sprawie koalicji PiS chciał dotrzymać obietnicy, czyli PiS miał się zająć przede wszystkim sprawami polityki wewnętrznej łącznie z "uzdrawianiem państwa" a PO miało dbać przede wszystkim o gospodarkę. PO jako pierwsze chciało zmienić ten podział kompetencji. Do tego doszedł szok po przegranej na wszystkich frontach. PiS kierując się pragmatyką, nie poddając się swoistemu szantażowi, zmuszony został do dogadywania się z LPR, Samoobroną i PSL. W owym czasie PiS nie miał innego wyjścia. Mimo tego przez cały czas podtrzymywał propozycje względem PO. Określenie "Elitka Czerwonych Gnojków" nie ja wymyśliłem a pojawiło się po długim czasie rzucania obelg i poniżania PiS-u oraz po prymitywnym i bezzasadnym ataku na Kościół Katolicki (Rydzyka wszyscy potępiami ale on to nie cały KK). Zresztą inne wybiórcze media nie ustępują Rydzykowi a wręcz go wyprzedzają w demagogii. Do tego określenie ECG jest zdecydowanie trafne i odnosi się do postkomunistycznych pseudobiznesmenów silących się na elitę a w gruncie rzeczy są to prymitywni cwani złodzieje okradający państwo i obywateli. Określenie to nie odnosi się do wszystkich postkomunistów, lecz tylko do tych, którzy łamią wszelkie zasady - biznesowe i moralne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wódeczka Re: Dawaliście się nabierać. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.05, 21:43 nienormalny - ty naprawdę w to wszystko wierzysz? coś strasznego, jaki głupi ten narodek. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Dawaliście się nabierać. 25.12.05, 21:59 Gość portalu: Wódeczka napisał(a): > nienormalny - ty naprawdę w to wszystko wierzysz? > coś strasznego, jaki głupi ten narodek. 1nc: To nie jest kwestia wiary lecz wiedzy na dany temat. Jeśli się mylę, to chętnie zmienię zdanie. Tylko mnie przekonaj. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Dawaliście się nabierać. 26.12.05, 01:00 > 1nc: Przyznaję Tobie rację tylko w ocenie niektórych rozwiązań, szczególnie tyc > h > z inicjatywy LPR lub Samoobrony. Natomiast problem "kultury dyskusji" i > "koalicji z PO" widzę odwrotnie. Mi chodzilo o kulture naszej dyskusji - tu na forum. To co tamci wyprawiają to inna sprawa. Rację masz, że PO trochę zaliczyła zonka, jak się okazało, ze to jednak nie oni będą rządzic. Nie jestem ich zwolennikiem, ale uważam, że to by było mniejsze zło. < Uważam, że znaczenie mają zarówno racje > merytoryczne jak i rozłożenie w czasie poszczególnych kroków,opinii lub decyzji To jest bardzo ładnie powiedziane i znaczy zupełnie nic :-) > Liczy się kto i co powiedział najpierw Pomyślmy: co powiedziano najpierw, a co było potem. Jarosław Kaczyński miał być premierem. Ładnie się teraz odwróciło kota ogonem, ale takie były plany i Ty jako człowiek poinformowany to wiesz. Plany się zmieniły. Kurski, wermacht i ta reszta. Dla takich jak Kurski miało nie być miejsca w PiSie Jednak sie znalazło. Jaroslaw Kaczynski byl wielce oburzony kiedy SLD probowalo cywilizowac leppera i robic z niego marszalka. Jak Kali cywilizowac Leppera jest dobrze Obiecano 3 000 000 mieszkan. Na razie zeszlo do 800 000 zdaje sie... I to jest tylko to, co sam wyczytalem, a nie czytam za duzo (i nie, nie czytam wyborczej, wyborcza ma tylko fajne forum). Ciekawe czy jakby mnie cholera nie wziela od tej polityki to ta moja lista niespelnionych obietnic byla wiele dluzsza czy tylko troche? A to dopiero 2 miesiace rzadzenia. Ale jak PO nie spelnia obietnic (czego ja nie widzę, po prostu PO nie chce skończyć na koalicji z PiSem jak UW na AWSie) to jest niedobre. > Określenie "Elitka Czerwonych Gnojków" nie ja wymyśliłem a pojawiło się po > długim czasie rzucania obelg i poniżania PiS-u oraz po prymitywnym i bezzasadny > m ataku na Kościół Katolicki (Rydzyka wszyscy potępiami ale on to nie cały KK). Och biedny PiS, wszyscy go poniżają i obrzucają obelgami. To bardzo niedobre jest. Chyba że to PiS rzuca obelgi - wtedy jest OK, bo to są obelgi uzasadnione. Dobrze Cię rozumiem? Kwestia Rydzyka: jakoś nie widzę, żeby Rydzyk był potępiany przez Marcinkiewicza na przykład. Jak ja bym go potępiał to bym nie jeździł do niego wygłaszać swoich racji. Od tego jest TV publiczna. Dodam jeszcze do tego, że to nie sprawiedliwe, bo TVP prawie każdy ma, a TRWAM nie każdy. Czyli jak sobie chcę obejrzeć premiera, to muszę kupić trwamowy dekoder. A przecież jestem obowiązany płacić abonament. Czyli premier zmusza mnie do wspierania prywatnej instytucji. (czysto teoretycznie, ja nie mam TV) > Zresztą inne wybiórcze media nie ustępują Rydzykowi a wręcz go wyprzedzają w > demagogii. O, tu się zgodzę. GW jest w tym bardzo dobra. > Do tego określenie ECG jest zdecydowanie trafne Hmmm. Nie kwaśniewski nie jest czerwony. Miller też raczej blady.. Lepper jest czerwony, ale leppera to lubicie :-) Zresztą ostatnio jest solariumowy... i odnosi się do > postkomunistycznych pseudobiznesmenów silących się na elitę a w gruncie rzeczy > są to prymitywni cwani złodzieje okradający państwo i obywateli. Jeżeli wiesz coś o tym że ktoś łamie prawo - masz obowiązek poinformować prokuraturę. Określenie to > nie odnosi się do wszystkich postkomunistów, lecz tylko do tych, którzy łamią > wszelkie zasady - biznesowe i moralne. Zdefiniuj "zasady moralne i biznesowe". Ja na przykład wiem doskonale, że mam inne zasady moralne niż prezydent Kaczyński. Podobnie jak mam raczej odmienne zasady moralne niż prezydent Kwaśniewski. Jednak za Kwaśniewskiego mi to nie przeszkadzało, a teraz zaczynam się obawiać, że zacznie... Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Dawaliście się nabierać. 26.12.05, 17:17 A więc pamiętajmy o chronologii. Zaraz po wygranej PiS-u nikt od nich nie mówił, że J.Kaczyński nie będzie premierem. PO zaczęło "wywoływać do tablicy" J.K., w przejrzysty sposób "strasząc" Polaków perspektywą "rządów dwóch kaczorów". PiS wyczuł to i z pragmatycznych powodów (przecież chcieli tak jak każdy wygrać wybory prezydenckie) odwlekał ogłoszenie JK premierem. PO straszyło opóźnieniami w tworzeniu nowego rządu, który przecież miał powstać z ich udziałem. Wtedy dopiero - przyparci do muru pisowcy postanowili wystawić Marcinkiewicza (zamiast na czas kampanii prezydenckiej wystawić J.Kaczyńskiego ze swojej strony i JM Rokitę ze strony PO jako głównych koordynatorów koalicyjnych rozmów). Potem nastąpiło już tylko nakręcanie spirali niedomówień, pomówień a na koniec chwytów poniżej pasa. Po zwycięstwie LK wiemy co się działo dalej. Frustracja i szok po podwójnej przegranej coraz bardziej oddalały od siebie PO i PiS. Taktyka PO wmawiania, że to PiS nie chce koalicji mimo że pisowcy chcieli i powtarzali w kółko idąc na ustępstwa. Nagle okazało się, że PO zamiast resortów gospodarczych chce objąć resorty siłowe. Znowu pragmatyzm musiał wziąć górę i zaczęły się rozmowy z Samoobroną, LPR i PSL. To i wybory v-ce marszałków już były tylko konsekwencją takiej sytuacji a nie łamaniem obietnic wyborczych, czy też zmianą "ocen moralnych". A ataki w stylu, czemu w dzień po wyborach nie ma jeszce nowych mieszkań, nowych dróg, poprawy w służbie zdrowia itd. chyba można nie komentować. Nagle Rydzyk i mohery wszystkiemu winne i chcą niepodzielnie rządzić Polską. Gdyby PO zachowało się pragmatycznie, rozsądnie, to większość zarzutów byłaby bezzasadna, bo większość negatywnych zdarzeń by się nie wydarzyła. ECG, ataki na PiS - prześledź sobie wątki, to zauważysz kto praktycznie zawsze zaczyna pierwszy rzucać obelgami. Niektórym "ręce opadają" więc czasami odpowiadają tym samym. Zasady biznesowe i moralne w skrócie: - stosować się do praw i zasad wolnego rynku i konkurencji a nie wykorzystywać układy i metody korupcyjne - wywiązywać się z zobowiązań względem wszystkich kontrahentów i pracowników (pracodawcę niepłacącego swoim pracownikom uważam za zwykłego złodzieja, który właśnie tak powinien być traktowany przez wymiar sprawiedliwości) - dotrzymywanie wszelkich umów - także słownych - tępienie biznesowych oszustów a nie nazywanie tego zaradnością lub zręcznością Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Dawaliście się nabierać. 26.12.05, 20:36 > Zaraz po wygranej PiS-u nikt od nich nie mówił, że J.Kaczyński nie będzie > premierem. PO zaczęło "wywoływać do tablicy" J.K., w przejrzysty sposób > "strasząc" Polaków perspektywą "rządów dwóch kaczorów". PiS wyczuł to i z > pragmatycznych powodów (przecież chcieli tak jak każdy wygrać wybory > prezydenckie) odwlekał ogłoszenie JK premierem. PO straszyło opóźnieniami w > tworzeniu nowego rządu, który przecież miał powstać z ich udziałem. Wtedy > dopiero - przyparci do muru pisowcy postanowili wystawić Marcinkiewicza (zamias > t > na czas kampanii prezydenckiej wystawić J.Kaczyńskiego ze swojej strony i JM > Rokitę ze strony PO jako głównych koordynatorów koalicyjnych rozmów). Potem > nastąpiło już tylko nakręcanie spirali niedomówień, pomówień a na koniec chwytó > w > poniżej pasa. Po zwycięstwie LK wiemy co się działo dalej. A kto mówił, ze jest sprawą oczywistą ze lider zwycieskiej partii powinien zostać premierem? Dalsza wersja Twoich wydarzeń jest zupełnie odmienna od tego, co ja widzę :-) > A ataki w stylu, czemu w dzień po wyborach nie ma jeszce nowych mieszkań, nowych > dróg, poprawy w służbie zdrowia itd. chyba można nie komentować. Nagle Rydzyk i > mohery wszystkiemu winne i chcą niepodzielnie rządzić Polską. NIe spodziwałem się 3 000 000 mieszkań w dzień po wyborach. Ale jeżeli w dzień po wyborach się mówi "tak naprawdę, to tylko tak mówiliśmy, że zbuujemy trzy miliony, żebyście na nas głosowali, ale nie jesteśmy idiotami i wiemy, że to niemożliwe" to już chyba nie jest fair? > Gdyby PO zachowało się pragmatycznie, rozsądnie, to większość zarzutów byłaby > bezzasadna, bo większość negatywnych zdarzeń by się nie wydarzyła. Sugerujesz, ze to przez PO PiS przyznaje teraz, ze jego obietnice wyborcze były nierealne? Jakby PO się zgodziło, to by się dało zbudować te mieszkania, tak? > zaczyna pierwszy rzucać obelgami. Niektórym "ręce opadają" więc czasami > odpowiadają tym samym. No, faktycznie. Jak widzę co nasza nowa władza robi, to też mi ręce opadają. Ale ja się jeszcze powstrzymuję od wypisywania brzydkich rzeczy na forum. Więc cieszę się, że rozumiesz jaki jest powod tych "ataków". > Zasady biznesowe i moralne w skrócie: > - stosować się do praw i zasad wolnego rynku i konkurencji a nie wykorzystywać > układy i metody korupcyjne Czyli: ciemne machinacje Kulczyka niedobre, ciemne machinacje Rydzyka dobre? > - wywiązywać się z zobowiązań względem wszystkich kontrahentów i pracowników > (pracodawcę niepłacącego swoim pracownikom uważam za zwykłego złodzieja, który > właśnie tak powinien być traktowany przez wymiar sprawiedliwości) A co ze zobowiązaniami względem wyborców? > - dotrzymywanie wszelkich umów - także słownych 3 000 000 mieszkań, Kaczyński premierem - takie mi do głowy przychodzą dwie pierwsze z brzegu > - tępienie biznesowych oszustów a nie nazywanie tego zaradnością lub zręcznością Ciekawe jak się skończy sprawa wanny Wassermana :-) Więc jak widzimy: PiS ma bardzo ładne zasady, tylko małymi literkami jest napisane "nie dotyczy naszych". Tak ja to widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Dawaliście się nabierać. 27.12.05, 11:05 tomek854 napisał: > Mi chodzilo o kulture naszej dyskusji - tu na forum. 1nc: Mi również. Sprawdź sobie. Ten wątek założyłem w odpowiedzi na wątek: "Od dziś rządzi KK i poplecznicy". Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Dawaliście się nabierać. 25.12.05, 22:21 tomek854 napisał: > Ja ;-) Ja nikogo nie okradałem ;-) > I będę musiał z moich podatków utrzymać te miliony w więzieniach... Za to jak w > szyscy będą siedzieć, to na becikowym zaoszczędzę :-) 1nc: No widzisz: Ty nie kradłeś, ja nie kradłem, miliony innych ludzi też uczciwie pracowali lub działali a mimo tego pieniędzy brakuje na wszystko - od leczenia zaczynając a na drogach kończąc. Nic w przyrodzie nie ginie więc gdzie znikają pieniądze wypracowane przez nas wszystkich? W więzieniach nie będą siedziały "miliony" lecz, po zmianach w prawie i funkcjonowaniu wymiary sprwiedliwości, będą siedzieć ci, którzy na to zasługują. Natomiast przy okazji miliony złotych wrócą do kasy państwowej i wtedy okaże się, że państwo nie jest takie biedne na jakie na razie wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Dawaliście się nabierać. 26.12.05, 01:03 > Natomiast przy okazji miliony złotych wrócą do kasy państwowej i wtedy okaże > się, że państwo nie jest takie biedne na jakie na razie wygląda. ... i będzie je stać na becikowe, na emerytury górnicze, na msze święte, wyjazdy rządu do Torunia, budowę drogi do torunia (w przeciwieństwie do AOW) oraz na kolejne urzędy, superkomisje śledcze i inne wytwory walki politycznej i kolejne wybory jak chce PiS. To ja już bym wolał, żeby państwo brało od nas minimum. A z resztą, jak nam politycy (dowolnej opcji) nie będą przeszkadzać to już sobie damy radę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Dawaliście się nabierać. 26.12.05, 01:19 tomek854 napisał: > Natomiast przy okazji miliony złotych wrócą do kasy państwowej i wtedy ok > aże się, że państwo nie jest takie biedne na jakie na razie wygląda. >... i będzie je stać na becikowe, na emerytury górnicze, na msze święte, wyjazdy rządu do Torunia, budowę drogi do torunia (w przeciwieństwie do AOW) oraz na kolejne urzędy, superkomisje śledcze i inne wytwory walki politycznej i kolejne wybory jak chce PiS. > To ja już bym wolał, żeby państwo brało od nas minimum. A z resztą, jak nam politycy (dowolnej opcji) nie będą przeszkadzać to już sobie damy radę :-) 1nc: Jest oczywiste, że im mniej rząd będzie się wtrącał w działalność gospodarczą tym będzie lepiej. Niestety dotąd było tak, że za przyzwoleniem rządów nie funkcjonowały zasady i prawa wolnego rynku. Te "superkomisje" itd. powinny zarobić na siebie a to nie PiS chciał kolejnych wyborów, lecz inni zaczęli tym straszyć a PiS zauważył, że może tego się nie bać. Zobaczysz, że zaczną spływać pieniądze do kasy państwowej, nastąpi kontrola społeczna ich wydawania (nie na "toruńskie inwestycje) i zaczną wreszcie powstawać najpierw drogi krajowe i obwodnice miast a później autostrady. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Dawaliście się nabierać. 26.12.05, 05:03 Zobaczysz, że zaczną spływać pieniądze do kasy państwowej, nastąpi kontrol > a > społeczna ich wydawania (nie na "toruńskie inwestycje) i zaczną wreszcie > powstawać najpierw drogi krajowe i obwodnice miast a później autostrady. No mam nadzieję, że tak będzie. Tylko co to jest "kontrola społeczna"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: do tomka854 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.12.05, 09:25 Twoja rozmowa z normalnym człowiekiem robi przygnębiające wrażenie. Normalny człowiek jest głuchym na racjonalną argumentację fanatykiem religijnym. Postawa normalnego człowieka przypomina podejście "naukowych marksistów", których doktryna była w sensie logicznym "niewywrotna" i zawierała odpowiedzi na wszelkie możliwe pytania, przy czym pytajacy był zawsze potencjalnym wrogiem, bo nie oślepiło go dotąd światło wiary. Podobnie jak marksiści, normalny człowiek nie myśli na własny rachunek, ale jest "myślany" przez swoją doktrynę i organizację. Normalnemu człowiekowi jest obce myślenie niezależne - tak jak każdemu fanatykowi. Posługuje się więc wytartymi liczmanami, retoryką ambonową - co przy jego kaznodziejskim powołaniu tworzy mieszaninę wyjątkowo niesmaczną. W dodatku jest uciążliwy w wielu wątkach równocześnie, co już robi wrażenie spamu. Proponuję , by wypowiedzi normalnego człowieka po prostu ignorować. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: do tomka854 26.12.05, 14:07 Gość portalu: kibic napisał(a): > Twoja rozmowa z normalnym człowiekiem robi przygnębiające wrażenie. Normalny > człowiek jest głuchym na racjonalną argumentację fanatykiem religijnym. >Proponuję , by wypowiedzi normalnego człowieka po prostu ignorować. 1nc: A mógłbym posłuchać najpierw jakichś "racjonalnych argumentów" z Twojej strony? Nie znalazłem dotąd żadnego (ani racjonalnego ani nieracjonalnego). Jak doszedłeś do takich wniosków skoro ani razu nie odpowiedziałeś na posty. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: do tomka854 26.12.05, 15:48 E tam. Może i uparty jest, i nie zawsze czai co się do niego pisze, ale miewa trochę racji (jak każdy) i daje się czasem przsekonać (gdzieś tam chyba w wątku o religii się udało). Czyli nie jest tak tragicznie. Normalny: kibic nie używa argumentów, bo nie zabiera głosu w naszej dyskusji tylko wyraża swój pogląd na Twoj sposób dyskusji, w którym nie jest bez racji. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Dawaliście się nabierać. 26.12.05, 13:30 tomek854 napisał: > No mam nadzieję, że tak będzie. Tylko co to jest "kontrola społeczna"? 1nc: Jak zwał tak zwał. Media, dziennikarze, publicyści,rozsądni urzędnicy i my, czyli tzw. opinia publiczna. Przecież mamy wszyscy wystarczające narzędzia i środki, by patrzeć każdej władzy na ręce. Władza to też ludzie i też mają prawo do błędów. Od nas zależy, czy szybko takie ewentualne błędy naprawią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasabi chrzan Do 1normalnego człowieka IP: *.iitd.pan.wroc.pl 27.12.05, 10:14 przeczytaj sobie wywiad z jednym z nielicznych ludzi z polski uznawanych za tzw autorytet przez wiekszosc swiata wywiad jest z przed tygodnia wiadomosci.wp.pl/kat,38214,wid,8128141,prasaWiadomosc.html?ticaid=1cb3 ale twoj poziom normalnosci pewnie i tak nie pozwoli ci zrozumiec tego,. normalnosc zalezy od norm wg, których sie ja klasyfikuje Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Od 1normalnego człowieka 27.12.05, 10:49 Gość portalu: wasabi chrzan napisał(a): > przeczytaj sobie wywiad z jednym z nielicznych ludzi z polski uznawanych za tzw > autorytet przez wiekszosc swiata wywiad jest z przed tygodnia > ale twoj poziom normalnosci pewnie i tak nie pozwoli ci zrozumiec tego,. > normalnosc zalezy od norm wg, których sie ja klasyfikuje 1nc: Dzięki za troskliwość (także o mój poziom moralności). Artykuł przeczytałem już kilka dni temu. Nie wypowiadałem się, bo choć S.Lem może być wymieniany w gronie dawnych autorytetów (tak jak m.in. A.Michnik), to zauważyłem, że pozostał on autorytetem tylko w dziedzinie fantastyki - nie w sprawach Polski, czy też międzynarodowych. Cały artykuł jest w tonie i wymowie michnikowskiej, pozbawiony rzeczowych argumentów (zwróć uwagę jak "głęboko" i "merytorycznie" wypowiedział się na temat Kwaśniewskiego i wyborów). Zresztą, podobnie jak A.Michnik często sam sobie zaprzecza np. pisząc o codziennej uczciwości, jednocześnie mentorskim tonem ("trzeba patrzeć w przyszłość") krytykuje próby rozliczenia złodziei i oszustów. To jest namawianie by Polacy byli i przed szkodą i po szkodzie głupi. Artykuł z Lemem w roli głównej jest kolejnym z cyklu podpinania "autorytetów" pod poglądy PO i SLD. "Ach, to chyba najpierw musiałaby się Matka Boska pojawić, żeby odwrócić nasz mętny los. Niestety, nie bardzo na to liczę. Polacy są, jak to powiedział Norwid, wspaniałym narodem i bezwartościowym społeczeństwem. To się od lat nie zmienia, jeśli spojrzeć na historię. Jak poeci mają się rzucać na bagnety, to proszę bardzo, ale żeby na co dzień być w miarę uczciwym człowiekiem i nie robić niczego specjalnie wzniosłego, to już jest kłopot. Jak pan chce w Polsce szczęśliwie żyć, musi mieć pan pieniądze i miedziane czoło. Inaczej nic z tego." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasabi chrzan Re: Od 1normalnego człowieka IP: *.iitd.pan.wroc.pl 27.12.05, 11:23 hahaha wiedziałem ze odwrocisz kota ogonem, no coz czytałes moze ksiazke lema astronauci z 1952 roku?? pewnie nie przeciez ty jestes antykomunista ogarnetym zadza zemsty i rozliczen a teraz nadszedł twoj czas pewnie rownoczesnie miłosiernym katolikiem wybaczajacym krzywdy innym i nadstawiajacym drugiego policzka, no pewnie tak michnik i lem to zydzi dlatego tak jatrza oj puknij sie w czoło i zastanów sie , bo doprowadzeni do jeszce wiekszej nedzy ludzie w tym kraju zwłaszca prosta biedota ktora wybrała ta nowa eliytke szybko ja wyrujuje z tych stanowisk, poki co 2006 rok to jeszce czerwony budzet a potem ja sie spodziewam maksymalnego burdelu w tym kraju dolacze do 30 % moich znajomych w irlandii lub wlk brytanii Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Od 1normalnego człowieka 27.12.05, 11:46 Nigdy nie korzystam z "odwracania kota ogonem". Niestety nie pamiętam, czy akurat tę książkę też czytałem. Kiedyś byłem "na bieżąco". Ale "podrzuć" główne jej tezy. "Żądza zemsty i rozliczeń"??? Zacytuj. Sam zauważ, jak często próbę ukrócenia złodziejstwa w biznesie, zwolennicy kolesiowskich układów nazywają "rozliczeniami" i "zemstą". Wymowne. Namawiasz do "wybaczania", czy do naiwności? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basałyk Re: Od 1normalnego człowieka IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 27.12.05, 22:22 ale czubem zdecydowanym jestes mozna to ocenic chocby po ilosci wypowiedzi na tym forum, boze ze tez tacy idioci dorwali sie do władzy a moze to i lepiejszybciej ich zmiecie wiatr historii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: do 1normalnego człowieka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.12.05, 09:26 No to poczytaj sobie wątek o salezjańskich złodziejach na tym forum. Zobaczysz jak poczynają sobie z nami czarne gnojki. I jak bezkarnie kradnie się w świętym kk. Sprawa o wyłudzenie 400 milionów ciągnie się od 1999 r. I żadna święta krowa nie ucierpiała, a jedynie zwykli, naiwni ludzie. Troche wstydu, normalny człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek ewa .W tym wątku chcesz ziać nienawiścią na KK? 28.12.05, 22:21 Przenieś się do swoich. Ten wątek jest o czym innym. Tym się różnimy, że ja tępię złodziei bez względu na to skąd są a Ty wyrażasz swoją chorobliwą nienawiść bez względu na temat a jak nie ma tematu to sama wymyślasz (albo Twoi kumple). Oszustów, którzy znaleźli się u salezjanów, powinno się ukarać tak jak każdego oszusta lub złodzieja. Namówili naiwnych ludzi do udziału w oszustwie. To jeszcze bardziej godne potępienia. Odróżnij jednak tą sytuację od oszustw na o wiele większą skalę ( niedawno jeden czerwony złodziej został oskarżony o wyłudzenie z banku 560 mln a takich jest dużo więcej). Ale ja z tego powodu nie domagam się wieszania postkomunistów, wygonienia wszystkich z kraju. Chcę tylko,żeby ukarano tych, którzy kradli. Naucz się czytać ze zrozumieniem i nie imputuj tego czego inni nie napisali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: ewa .W tym wątku chcesz ziać nienawiścią na K IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.12.05, 08:20 Zamiast dyskutować racjonalnie, pogrążasz się w paranoję. Ty się już przeniosłeś do swoich oszołomów. Wszystkim imputujesz nienawiść i chorobę, ale jakoś tobie nie przyjdzie do głowy, że sam powinieneś się leczyć z nienawiści i obsesji. Nie widzisz braciszków saklezjan, Rydzyka, instytutu i zapowiedzianych pomników Jankowskiego, księży, ktorzy biją dzieci na lekcjach religii... A czy ja się domagamm wieszania księży i wyganiania ich z kraju? O czym ty bredzisz? Weź coś na wyciszenie i zrób sobie przerwę, bo za bardzo się już zacietrzewiłeś w obronie spraw nie do wybronienia - w końcu to kk pretenduje do roli jedynego autorytetu moralnego, a nie postkomuniści, więc od kk winniśmy wymagać, by świecił przykładem, a nie od komuchów. Zresztą dzielenie świata na towarzystwo miłośników kk i komuchów nie ma żadnego sensu. Tłumaczono ci to wiele razy, a ty ciągle swoje. Odpowiedz Link Zgłoś