Dodaj do ulubionych

autobus 611

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 11:18
wracajać jeszcze do tematu kursów do Wilczyc ( remont Grunwaldu)
w ostatnią sobotę 18 marca po południu z ul Kromera autobus sobie PO PROSTU
nie przyjechał , nie wiem czy przyjechał nastepny ( jak wiadomo jezdzą co
godzinę)
mam pytanie do osób korzystających na codzień z tej linni : czy to woógle
jedzi ? jesli tak to czy trzyma sie rozkładów ? jesli nie trzyam sie
rozkładów to czy trzyma sie czegokolwiek ? zeby trafic na ten autobus to jest
wogole sens wpatrywac sie w rozkałdy ? od czego zalezy ich jazda ?
rozumeim za autobus moze ugrzęznąc w korku na trasie , dlazcego w takim razie
na Pętli (tera ul reja) wozu nie są uzupęłniane ?
jaką mam pewnos ze tym razem do wilczyc sie dostanę ?
Obserwuj wątek
    • busmen Re: autobus 611 21.03.06, 12:20
      Gość portalu: ja napisał(a):

> czy to woógle jedzi ?

jeździ.

> jesli tak to czy trzyma sie rozkładów ?

nie.

> jesli nie trzyam sie rozkładów to czy trzyma sie czegokolwiek ?

ulicy.

> zeby trafic na ten autobus to jest wogole sens wpatrywac sie w rozkałdy ?

chyba nie.

> od czego zalezy ich jazda ?

od korków w ciągu ul. Krzywoustego, Kromera, Wyszyńskiego.

> dlazcego w takim razie na Pętli (tera ul reja) wozu nie są uzupęłniane ?

miasto płaci za trzy wozy, to jeżdżą trzy. Kto będzie płacił za więcej wozów i
      kierowców na trasie?

> jaką mam pewnos ze tym razem do wilczyc sie dostanę ?

Kiedyś się dostaniesz... tylko trzeba cierpliwie czekać - opóźnienia
      dochodzą "jedynie" do 70 minut.
      • mozambique Re: autobus 611 21.03.06, 12:41
        "miasto płaci za trzy wozy, to jeżdżą trzy. Kto będzie płacił za więcej wozów i
        kierowców na trasie?"

moze ten , kto tak dzielnie wymysłił objazdy ? albo ten kto polikwidował rózne
        linie ( tramwajowe na przykłąd) na czas remontu , wiec ich "moce przerobowe"
        mógłby przerzucić na niektóre autobusy na przykład
        • tomek854 Re: autobus 611 22.03.06, 01:44
          > linie ( tramwajowe na przykłąd) na czas remontu , wiec ich "moce przerobowe"
          > mógłby przerzucić na niektóre autobusy na przykład

Tramwaje kiepsko spisują się jako autobusy. Przeważnie już po kilku metrach po zjechaniu z szyn okazuje się, że nie mogą dalej jechać a do tego potrzebny jest dźwig, żeby je na tory wstawić z powrotem. :-)
          • wro73 Re: autobus 611 29.03.06, 12:45
            tomek854 napisał:

> Tramwaje kiepsko spisują się jako autobusy. Przeważnie już po kilku metrach
            > po zjechaniu z szyn okazuje się, że nie mogą dalej jechać a do tego potrzebny
            > jest dźwig, żeby je na tory wstawić z powrotem. :-)

:))))))))
            dobre
    • daniels2 Re: autobus 611 21.03.06, 18:56
      Gość portalu: ja napisał(a):

> wracajać jeszcze do tematu kursów do Wilczyc ( remont Grunwaldu)
      > w ostatnią sobotę 18 marca po południu z ul Kromera autobus sobie PO PROSTU
      > nie przyjechał , nie wiem czy przyjechał nastepny ( jak wiadomo jezdzą co
      > godzinę)
      >

Ale skoro to bylo w sobote kiedy to autobus ma 45 minut postoju na Reja, to
      bardzo mozliwe ze autobus sie poprostu zepsul i dlatego nie przyjechal, a
      podstawienie wozu awaryjnego na ten kurs moglo byc akurat niemozliwe.
      • Gość: Berd Re: autobus 611 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 20:57
        Jeżdżąc rano 611 nie ma problemu, rzeczywiście gorzej po południu, bo potrafią
        się spóźnić dość dużo...
        A tak w ogóle jak już porusza się kwestię 611ki, to się cały czas zastanawiam co
        za inteligent wymyślił objazd przez most warszawski, kromera itd., skoro tam są
        największe korki(przynajmniej w stronę psiego pola). Czemu nie puszczono ich
        podobnie jak 131 i 141 na wierzbową i przez most grunwaldzki... Tamtędy jeździ
        się o wiele szybciej (brak tirów)... No chyba że to ze względów finansowych
        (choć rzeczywiście wierzbowa jest straaaaasznie daleko od Reja...
        Jeszcze jeden problem... CZEMU w kursach szczytowych puszczają na linię busy
        nieprzegubowe skoro tyle ludzi wsiada na Psim Polu...?

Pozdrawiam
        • weigela Re: autobus 611 29.03.06, 14:37
          Właśnie. Co za inteligent to wymyślił. Dla mieszkańców Kiełczowa i Wilczyc
          to jedyne połączenie z miasta i spóźnianie się ( albo wręcz nie przyjeżdżanie)
          autobusów 611 jest karygodne. Ostatnio moje nastoletnie dzieci musiały
          iść "z buta" do Kiełczowa 3km ( po jezdni -nie ma chodnika ani pobocza).
          Fajnie jest.
        • neo-mer Re: autobus 611 31.03.06, 08:06
          Objazd tradycyjnie wymyślił cudowny Zdik. Co do nie wypuszczania w godzinach
          szczytowych autobusów przegubowych. Przewoźnik (D.L.A) w umowie ma wskazane
          jakie autobusy mają jeździć na danej linii, i na linii 611 sa to autobusy typu
          solo. Jeśli Zdik dopłaci D.L.A da przeguby :)
    • djbrunon Re: autobus 611 02.04.06, 04:35
      a ikary zajada sie na smierc ostatnio po wertepach na krzywoustego to mnie
      rzyciło o szybe
      • Gość: ... Re: autobus 611 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 14:17
        ZDIK sie zrehabilitował , 611 nie jezdzi juz przez Kromera !!!!

ale o tej powrotnej zmianie ludzie sie dowadywali w dzien zmiany przyleciawszy
        kurcgalopkiem na przystanek na Kromera ( np. jedna babuleńka o kulach, czekała,
        i czekała na Kromera az ktos litosciwy przeczytał jej w koncu kartkę zza
        szybki, w gazecie natomiat babuleńka chyba nie miałaby szansy o tym prezczytać
        dzień wcześniej )
        • Gość: pa sa żer Re: autobus 611 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.04.06, 23:21
          no to jak teraz jeżdzi 611?
          • almac Re: autobus 611 11.04.06, 03:36
            Gość portalu: pa sa żer napisał(a):

> no to jak teraz jeżdzi 611?

www.wroclaw.pl/zdik/0611/w.htm
    • rw.wro autobus 611 - skrócić trasę! 10.04.06, 23:27
      i piszę to na serio, może niech 611 jeździ tylko z psiego pola za miasto,
      bedzie kursowało punktualnie - bo nie natknie się na żadne korki, a że trzeba
      się przesiąść, to już trudno, lepiej z przesiadką niż czekać prawie godzinę aż
      coś przyjedzie.
      • Gość: Berd Re: autobus 611 - skrócić trasę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 00:37
        Hmm czy ja wiem, pomysł w gruncie rzeczy nie jest aż taki zły... Gdyby wciąż na
        linii kursowały po 2, 3 autobusy to częstotliwość ich kursowania byłaby dość
        duża, już o braku spóźnień nie mówiąc... Choć teraz ostatnio, po zmianie trasy
        już nie jest aż tak tragicznie, bywało gorzej... Tylko moim zdaniem w takim
        przypadku trzeba byłoby jakoś trasę inaczej poprowadzić, tak żeby zahaczała o
        przystanek na Psim Polu (w stronę miasta), z którego odjeżdżają wszystkie
        autobusy (również D). Mnie by nawet pasowało takie rozwiązanie, choć wątpię, by
        kiedykolwiek ono przeszło, a szkoda bo na Psiaka łatwo się dostać obecnie
        istniejącymi liniami, a jakby jeszcze 611 jeździła z częstotliwością co 15
        minut... Byłoby super... Ale to raczej marzenia :)...
        Pozdrawiam
        • weigela Re: autobus 611 - skrócić trasę! 21.04.06, 15:22
          Popieram. Niech kursuje co 15 min na trasie Psie Pole - Kiełczów ale
          dwiema różnymi trasami na zmianę: raz przez Wilczyce do Kiełczowa potem z
          powrotem do Psiego Pola przez ul. Kiełczowską a drugi raz na odwrót.
          Wtedy to by się też Kolonia Kiełczów ucieszyła.Pozdrawiam.
          • ab369 Re: autobus 611 - skrócić trasę! 21.04.06, 22:25
            Gorąco popieram - Kolonia Kiełczów, dotąd dyskryminowana przez ZDiK ( tylko
            "131" raz dziennie, tam i z powrotem ), to przecież potencjalnie spora i
            rosnąca grupa nowych pasażerów, do tej pory skazana na długie spacery o każdej
            porze roku ze Zmudzkiej, albo w najlepszym wypadku spod cmentarza ( ostani
            autobus ok. 16-tej)
            • weigela Re: autobus 611 - skrócić trasę! 24.04.06, 11:21
              Tak sobie myślę,że trasa 611 była wyznaczona, kiedy WIEŚ UNIJNA Kiełczów miała
              chyba 2-krotnie mniej mieszkańców i plan zasiedlenia był zupełnie
              inny. Nikt chyba nie monitoruje tego jakie są obecne potrzeby mieszkańców.
              Pozdrawiam.
              • embriao Re: autobus 611 - skrócić trasę! 24.04.06, 17:26
                Oj przybywa nam mieszkańców - te same problemy są w samym Wroclawiu. Np.
                Maślice, Stolec, Leśnica, Srakocin, Jagodno czy niedługo pewnie Żerniki i reszta.

Szkoda że nie postępuje rozbudowa sieci tramwajowej - wtedy wolne autobusy
                można byłoby skierować właśnie na linie do tych dzielnic.
                • Gość: Burmistrz Koniec Darmochy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.06.06, 23:22
                  skoro mieszkańcy Kiełczowa ( Kolonii) wymagaja aby autobus jezdził kilka razy to
                  niech dotują komunikację wrocławska ...nie jestesmy wielbładami aby
                  sponsorować sąsiednie Gminy motabene Bogate Gm Długołęka
    • Gość: ... Re: autobus 611 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 10:10
      ponawiam zapytanie :
      co z linią 611 od najlbilzsej soboty ??( remnt mostu szczytnickiego)
      ktorędy, od kiedy, rozkład godzinowy ?????
      • Gość: gość Re: autobus 611 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.06.06, 13:38
        Reja-Piastowska-Bujwida-Kochanowskiego-Śniadeckich-Zacisze i dalej jak dotychczas.
        Powrót tak jak było...
        Rozkładów nima bo ZDiK ma w d... pasażerów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka