Dodaj do ulubionych

Brylanty Roku

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.02.03, 20:27
kto wybiera kandydatów do tej nagrody i dlaczego mam wrażenie, że to
strasznie nic nie znacząca nagroda?

na kogo głosujecie?

magician
Obserwuj wątek
    • Gość: rychu Brylanty Roku - wpadki IP: *.wroc.gazeta.pl 11.02.03, 10:43
      Co do wagi brylantów, trudno orzec, czy są mniej czy bardzie ważne od innych
      nagród: nie nomonowano np. wybitnej ksiązki dr. Bogusława Bednarka o eposie
      europejskim (pierwsza taka praca po polsku, jedna z pierwszych w ogóle).
      Nominowano za to występ filharonii na Woodstock (fajny happening, ale jeśli
      ktoś przysłuchiwał się, np. w telewizji, jak filharmonicy pod wodzą Mariusza
      Smolija to zagrali, to by zgodził się, że było to wykonane po prostu bardzo
      źle. No i nominacja Gonery - fajny facio, dobry aktor, ale niech mi ktoś powie,
      co takiego wybitnego zaproponował jako aktor w ubiegłym roku? Jakiś film?
      Teatr? A może dostał nominację za udział w serialu?
      No dobra, to sobie poględziłem. teraz fakty - kupon konkursowy, drukowany w
      gazecie Wyborczej zawiera dwa istitne błędy: nominowany za zaistnienie na
      scenie jazzowej (?) zespół Acustic Harmony naprawdę nazywa się inaczej: „Artur
      Lesicki Acoustic Harmony”. Może niezgrabie, ale prawdziwie. No i - to już duża
      wpadka - we Wrocławiu nie ma Opery Wrocławskiej. Jest Dolnośląska
      • Gość: Liss Re: Brylanty Roku - wpadki IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.03, 00:49
        Cześć tu Artur Lesicki.Miło że ktoś zauważył tą wpadke w nazwie.Niestety
        podobno juz nie da sie tego zmienić(?),przynajmniej tak twierdzą w redakcji.Nic
        to,Zapraszam na koncerty w przyszłości.
    • Gość: Republikanin Kombinat - ostni koncert Republiki IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.03, 16:34
      Ja głosuję na spektakl Kombinat - ostatni koncert Republiki.

Choć uważam, że potraktowanie go jako konceru Wojciecha Kościelniaka jest
      przesadą. Czy tylko reżyser liczył się w tym przedsięwzięciu, to takie troche
      jechanie na Republice. Gazeta mogła by napisać, że to jest koncert w reżyserii
      Wojciecha Kościelniaka ale dopiero na drugim miejscu. To Republika i artyści w
      nim występujący trzymają moim zdaniem palmę pierszeństwa. Panie Wojciechu nie
      wpychajmy się wszędzie na siłę.

Republikanin
      • Gość: magician Re: Brylanty Roku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.02.03, 16:43
        właśnie - Pan Gonera... już myślałam że mnie jakieś wielkie "kreacje" jego
        ominęły... ;)

ja głosuje na EURODRAME i Kościelniaka.

• Gość: tomee Re: Brylanty Roku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.03, 16:50
      co do samej gali - mialem watpliwa przyjemonsc w niej uczestniczyc. wyjatkowa
      bufonada, wrecz stypa. pomine juz to kto byl nominowany i nagradzany.. ale
      dlaczego w dzisiejszej gazecie dolnoslaskiej w relacji na pierwszej stronie
      pani matuszewska wspomniala tylko, ze miedzy wreczaniem nagrod wystapili
      studenci akademii muzycznej? droga pani: najpierw wystapili ww. studenci ze
      swoimi cymbalami, pozniej zagral zespol fruhstuck, potem znowu cymbaly,
      nastepnie sambor dudzinski, po nim wystapila jakas grupa taneczna czy tez
      baletowa, ktora swoja droga zaprezentowala sie calkiem niezle, natomiast na
      samym koncu "gali" wystapil zespol ocean. moze tej pani w ogole tam nie bylo??
      faktycznie, gazeta wybiórcza, nie ma co... zycze szybkiego powrotu do zdrowia
      • Gość: baryła Re: Brylanty Roku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.03.03, 01:01
        Gonerra jaki jest każdy widzi. Aktor z niego tak wybitny ,że aż biją się o
        niego wszystkie teatry. O swoim filmie opowiada już dwa lata tylko jakoś
        dziwnym trafem nie może go zacząć.Jednym słowem taki z niego filmowiwec jaki
        lotnik.
        • Gość: MICHAL Gonera w Operze za trzy grosze.... IP: *.skane.se 11.03.03, 04:48
          ....pamietacie te chale wystawiona kilka lat temu w Teatrze Polskim?
          Gonera jako Mackie to bylo dno!!!!!!!!!!!!
      • Gość: m.m. Re: Brylanty Roku IP: *.wroc.gazeta.pl 11.03.03, 10:55
        Szanowny Panie,
        bylam na gali wreczania brylantow i w swoim tekscie wymienilam wszystkich (Pan
        zapomnial o Bognie Wozniak, natomiast wspomniana przez Pana grupa jest grupa
        teatralna ze Zlotoryi, nazywa sie Ocelot). W Gazecie nie da sie pomiescic
        wszystkiego, wiec ze wzgledu na brak miejsca osoba tekst redagujaca skrocila
        go.
        Przykro mi w imieniu gospodarzy, ze impreze, na ktora zostal Pan zaproszony,
        nazywa stypa i bufonada. Ciekawa jestem, czy w rownie ostrych slowach opisal
        Pan gale komus, kto Pana zaprosil.
        Malgorzata Matuszewska
        • kinga!!! Re: Brylanty Roku 12.03.03, 11:23
          powtórze sie :

to co sie dzialo na Brylancie Roku to juz jakaś kpina! mam pytanie za co dostał
          nagrode pan Gonera? z tego co pamietam nie wyróznił sie z tłumu ani razu w
          zeszłym roku [ jak mniemam to nagroda za cały rok a nie za całe zycie]
          pusty smiech mnie ogarnia...
          • Gość: brylant Re: Brylanty Roku IP: *.acn.waw.pl 12.03.03, 14:23
            A Gonera to w ogóle grał gdziekolwiek we Wrocławiu w zeszłym roku? A może to
            nie jest nagroda dla wrocławskich aktorów grających we Wrocławskich teatrach?
            Może hasło "wrocławski" należy rozumieć jako ten, który kiedyś cokolwiek z
            Wrocłąwiem miał wspólnego, a teraz robi dowolnie co innego...? Czy ktoś wie
            jakie były kryteria przyznawania tej nagrody? Czy to miało być coś na
            podobieństwo ś.p. IGLIC ? Pytam, bo nic z tego nie rozumiem...
    • Gość: gosc Re: Brylanty Roku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.03, 16:28
      ten smutny brylancik , to nic innego jak jego tworca. a jesli nie wiecie o co
      chodzi ,to chodzi tylko o kase dla tych co to robia.
    • Gość: lidka Re: Brylanty Roku IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.03, 23:21
      dajcie spokój niech im będzie na zdrowie a Gonera jest niezły!
    • Gość: kika Re: Brylanty Roku IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.03, 22:53
      O tak zgadzam się jest niezły!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka