rudauk Re: Wrocław = brud + chamstwo 12.08.06, 15:58 Jest jednak sposob, przynajniej na czesciowe ograniczenie psich "niespodzianek". Straz Miejska powinna nanosic kary pieniezne na wlascicieli czworonogow, w innych krajach to dziala moze i u nas byloby skuteczne. Niestety nie sadze, by zmiany nastapily szybko!! Przykre ale prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wroclawiak Re: Wrocław = brud + chamstwo IP: *.lns4-c11.dsl.pol.co.uk 13.08.06, 00:28 Jak w kazdym miescie jest wiele do poprawienia, jednak osobiscie uwazam Wroclaw za wspaniale, czyste , przyjazne, odbudowujace sie miasto po latach totalnej stagnacji i zlych rzadow. CZAS NA WROCLAW drody państwo, az milo popatrzec... Odpowiedz Link Zgłoś
widz666 Re: Wrocław = brud + chamstwo 13.08.06, 01:33 Ciekawe jakiego posta dostalibyśmy gdyby szanowna małżonka dostała zgodnie z prawem mandat 200 zł za psa bez kagańca - bo w Zimbabwe jest inaczej... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rabin_Wesolek do Widz66 Re: Wrocław = brud + chamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 18:14 Nie znasz przepisów. Otóż ani ja, ani małżonka mandatu byśmy nie przyjęli. Sprawa zostałaby skierowana do sądu. Tam zakończyłaby się naszym zwycięstwem. I to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rabin_Wesolek do Widz666 Re: Wrocław = brud + chamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 18:15 Nie znasz przepisów. Mandatu bym nie przyjął, moja małżonka również. Sprawa zostałaby skierowana do sądu. W sądzie sprawę bym wygrał i tyle by mieli dzielni stróże prawa z Wrocławia z tego. Jednak muszę zwrócić uwagę, że to nie policja czy też strażnicy miejscy w tym mieście zachowywali się w sposób chamski. Zresztą nie mieli za bardzo okazji. Na dworcu pies chadzał w kagańcu zgodnie z przepisami i zdrowym rozsądkiem. W mieście bez, ale widać znają przepisy lepiej od Ciebie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
widz666 do Widz666 Re: Wrocław = brud + chamstwo 20.08.06, 20:20 Bardzo mi "przykro" lecz co nieco o przepisach wiem, choć na pewno mniej niż policjanci czy strażnicy miejscy. Może uzasadnisz, czemu na dworcu w kagańcu a w mieście bez? Zależy to może od ilości patroli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odpowiadacz;) Re: Wrocław = brud + chamstwo IP: 217.116.110.* 13.08.06, 10:33 Cos mi sie zdaje, ze Twoj piesek wcale nie jest taki grzeczny jak piszesz i troche chyba obszczekiwal przechodniow (w przeciwnym razie nie sadze, by komus "chcialo sie" zwracac uwage na kaganiec)...Mam rację? A jesli ktos powiedzial "ku.. z psem" to prawdopodobnie byl chory psychicznie (tacy sa wszedzie) albo byl "malo spolegliwy" i zareagowal dziko na jakas niewybredna odpowiedz Twojej zony, w stylu "jest bez kaganca, bo tak mi sie podoba i co mi Pan zrobisz...";)Mam rację...? Teraz golebie (te martwe) kolo dworca: owszem, okolica dworca nie jest najlepszym miejscem wroclawia...Ale trzeba bylo przyleciec Lufthansa albo PanAmem z tego pieknego kraju, w ktorym zyjesz bez chamstwa i z pieskiem bez kaganca...:) A Ty sie klepales tyle godzin pociagiem druga klasa... Hmmm...moze leczysz jakies malomiasteczkowe kompleksy niedopieszczonego, zgorzknialego inteligenta...? Mam rację..?;) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rabin_Wesolek Przeczytajcie sobie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 14:00 forum.dogs.pl/viewthread.php?tid=21603 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rabin_Wesolek Re: Wrocław = brud + chamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 14:08 Myślę, że nie masz racji. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rabin_Wesolek do Odpowiadacza: Re: Wrocław = brud + chamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 14:09 Nie masz racji. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mikka8 Re: Wrocław = brud + chamstwo 14.08.06, 14:36 Wiesz co ? To co tu opisales mozesz spotkac rowniez w innych miastach. Nie wiem jak mozna na podstawie czegos takiego wsadzic wszystkich wroclawian do jednego worka. Nie twierdze , ze wszyscy jestesmy idealni,ale napewno nie kazdy wroclawianin to cham , nie kazdy park i skwer to bajzel na wrotkach. Moze po prostu nie wiesz z jakich restauracji korzystac,w jakich sklepach robic zakupy, i wreszcie nie masz pojecia gdzie chodzic na mile spacery. Urodzilam sie tu i kocham moje miasto,wiem jak sie po nim poruszac , by nie spotykalo mnie to co opisujesz. A moze Ty znasz takie miejsce w Polsce , gdzie nie doswiadczysz takich traumatycznych przezyc jak u nas? Chetnie tam pojade ;) ps. uogolniajac , nie masz racji :) pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re51 Re: Wrocław = brud + chamstwo IP: *.wroclaw.mm.pl 14.08.06, 14:41 Zgadzam się, że Wrocław coraz brudniejszy. Ostatnio z gośćmi z zagranicy spacerowałam po centrum i "nowymi" oczami popatrzyłam na ulice. Kubły na smieci przepełnione ulotkami (okolice Galerii), smród i brud w przejściu na Świdnickiej, skandalicznie brudne podcienia Arkad. W ogóle ul. Piłsudskiego szara i prowincjonalna. Na graffiti sa już sposoby, np. Hala Targowa juz się napisów trwale pozbyła. A o Arkady zwyczajnie nie dba nikt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cvf A w Szczecinie jest lepiej? IP: *.os1.kn.pl 14.08.06, 19:34 Nie, żeby to było wytłumaczenie dla ewentualnych niedociągnięć wrocławskich... Tak pytam tylko z ciekawości, czy w Twoim mieście jest lepiej, bo muszę się przyznać, że w Szczecinie nigdy mnie nie było. Osobiście nigdy nie spotkałem się we Wrocławiu z opisanymi przez Ciebie zjawiskami (a trochę już w tym mieście mieszkam), ale skoro coś bardzo Cię we Wrocławiu razi, to pewnie u Ciebie jest zgoła odmiennie. Trudno ocenić prawdziwość Twoich słów na temat obsługi w restauracji, czy incydentu z psem, ale przykładowo dzisiaj specjalnie wydłużyłem sobie lekko drogę i zrobiłem rundkę dookoła Dworca Głównego. Mnóstwo gołębi, ale ani jeden jeszcze nie wyzionął ducha :) Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cvf Re: A w Szczecinie jest lepiej? IP: *.os1.kn.pl 14.08.06, 19:50 Chyba Twój wątek nie efektem następującego wątku na forum szczecińskim? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=45393608 Aż o taki rewanżyzm Cię nie podejrzewam... ;-) A jeżeli tak, to czy uważasz, że propagowanie takich głupich przepychanek ma jakiś sens? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rabin_Wesolek Do CVF Re: A w Szczecinie jest lepiej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 21:32 Jeżeli chcesz możemy debatować o Szczecinie. Jednak podejrzewam, że uczestników tego forum nie zainteresuje to specjalnie i mogą nas wypędzić na forum szczecińskie. Czy lepiej jest w Szczecinie, czy w Warszawie, czy też w Płocku ? A jakie to ma znaczenie ? Jeżeli jest nieodróżnialnie, to w takim razie problem dotyczy całej Polski. Jednak mnie akurat nieprzyjemności, nieżyczliwość spotkały w Twoim mieście. Więc taka analiza porównawcza mogłaby być ciekawa, ale nie zmieniłaby faktów, co najwyżej dołożyłaby odrobinę artefaktów. Zadałeś mi pytanie, jaki jest "sens" toczenia takich debat. Otóż: 1. dla mnie terapeutyczny 2. dla innych - być może zwróci czyjąś uwagę na potrzebę większej życzliwości, być może wpłynie korygująco na uproszczone wizje świata (np. wielki pies jest groźny, każdy pies powinien być w kagańcu) - przyznam szczerze, że ja np. z podobnych postów wyniosłem dla siebie sporo i myślę, że dzięki nim stałem się bardziej życzliwy dla ludzi. 3. gdyby coś takiego zdarzyło się np. w Płocku, poruszyłbym problem na forum płockim 4. co do gołębi i knajpy - może miałem pecha - ale zwróć uwagę, że nie tylko ja zwróciłem na tym forum na brud w mieście 5. pies - przerażony jestem wszechobecną w Polsce kynofobią, wykorzystuję każdą okazję, żeby na nią reagować; a że okazja przydarzyła się dzięki chamskim wrocławianom... no cóż, nie moja wina. 6. Wrocław nie kojarzy mi się jedynie z "brudem" i "chamstwem" - zresztą wcześniej to podkreśliłem - mam na myśli wielu nietuzinkowych uczonych (choćby prof. Michaela Fleischera - napisał książkę "Człowiek i pies" - polecam, jest tam też wątek stosunku Polaków do psów / prof. Adam Chmielewski - tłumacz dzieł K.R. Popper'a na jęz. polski itd itp), ładne miasto (w wielu fragmentach podobne do Szczecina - może dlatego wielu szczecinian odczuwa sentyment do Wrocławia), no i na zakończenie wymienię nazwę firmy produkującej sprzęt turystyczny Bergsson, której buty noszę na spacery z psem właśnie. Mógłbym wymieniać dalej, ale po co? I tak zapewne niczego nowego się nie dowiedziałeś o walorach swojego miasta. Jednak odczułem potrzebę wyrażenia swojego oburzenia z zachowania kilku wrocławian. I nie żaluję tego. Natomiast jeżeli uraziłem któregokolwiek z mieszkańców tego miasta to przepraszam - nie było to wbrew pozorom moim celem. Zauważyłem, że część zabierających głos na forum próbowała rozmyć fakty. Zrzucić winę na mnie i na moją rodzinę. I dla nich warto było o tym napisać. Może skłoni to do refleksji. Jeżeli nie, to trudno. Również serdecznie pozdrawiam i dziękuję za podjęcie dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łowca rabinów [...] IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.08.06, 22:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Do CVF Re: A w Szczecinie jest lepiej? IP: *.fastfreeproxy.com 14.08.06, 22:34 ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Posen hahaha widze ze wam rabi na schaby wjechal IP: *.fastfreeproxy.com 14.08.06, 22:38 hehehe no co wrocki ? prawda w oczy kole ale zeby zaraz bluzgac na goscia i swinstwa wymyslac a fe. rabi trzymaj sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cvf Jak pokazuje powyższy list... IP: *.os1.kn.pl 14.08.06, 23:45 ...trolle internetowe nie są jedynie domeną wrocławską :) Chłopaki weźcie łopatkę, wiaderko i może zmieńcie piaskownicę? Tam będziecie mogli założyć swoje szczecińskie, poznańskie i wrocławskie obozy i do woli się opluwać. Sama radość :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dynamik powyżej wizytówka europejskiego miasta n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 22:37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cvf Panie Rabinie Wesołku! IP: *.os1.kn.pl 14.08.06, 23:37 Widzę, że źle zrobiłem, że "ujawniłem" nazwę Twojego miasta (co bynajmniej bardzo skomplikowanym procesem nie było), bo jakieś wrocławskie trolle mają pożywkę. Za co przepraszam. Czy ma znaczenie taka analiza porównawcza? Zależy. Analiza z gorszymi dla mnie nie bardzo. Zresztą napisałem, że jej wyników nie można traktować jako wytłumaczenia dla niedociągnięć wrocławskich. Analiza porównawcza z lepszymi i owszem! Stąd jeżeli znasz miasta w Polsce (ewentualnie w Europie, czy świecie - choć dystans kulturowy i finansowy może czynić takie porównania bezowocnymi), które lepiej sobie radzą z wymienionymi przez Ciebie problememi, to podaj. Ot, np. w Szczecinie jest tak, a w Suwałkach jeszcze lepiej itd. Stąd moje pytanie: czy faktycznie w Szczecinie jest tak dużo lepiej, że na podstawie dwóch, jak rozumiem, krótkich wizyt we Wrocławiu wyrobiłeś sobie tak kategoryczną opinię o naszym mieście. Bo z pozytywnych przykładów można czerpać naukę, że da się inaczej, a czasem nawet jak powinno być :) Natomiast Ty wyskoczyłeś jedynie tu z utyskiwaniem. Że brudno, że ludzie niemili itd. To zakrawa już o krytykanctwo, a nie krytykę. I co najgorsze podejrzewam, że Twoje wystąpienie było podyktowane jedynie chęcią rewanżu za wspomniany wątek. Jeżeli tak faktycznie jest, to wystawiłeś sobie fatalne świadectwo. A że są niedociągnięcia we Wrocławiu, to chyba każdy (nawet bardzo zaślepiony miłością, czasem źle pojmowaną, do własnego miasta) widzi. Ja również. PS. Z tymi gołębiami i szklankami to chyba jednak mocno przesadziłeś. Aferę z psem trudno mi zweryfikować, choć w takie natężenie złych emocji w tak krótkim czasie trudno mi uwierzyć. Nie wykluczam jednak tego. Osobiście nidy mi się takie coś nie zdarzyło (w żadnym mieście - nie tylko we Wrocławiu), ale Twojego scenariusza nie można zakwalifiować całkowicie do s-f (czyli jest w jakimś stopniu prawdopodobny). PPS. Faktycznie, możesz czuć się zmęczony propagandą sukcesu sianą przez niektórych wrocławian na forach innych miast. Mnie zresztą ona też denerwuje. To, że ostatnio jest lepiej, nie oznacza, że jest wspaniale. A bufony, krzykacze znajdą się w każdym mieście. Wrocław najmniejszym miastem nie jest, to i takich buraków (do tego z dostępem do Internetu) jest całkiem sporo. Nie należy jednak na ich przykładzie wyciągać wniosków o ogóle, bo statystycznie wrocławianie chyba wypadają powyżej średniej krajowej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rabin_Wesolek Re: Panie CVF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 00:33 1. "I co najgorsze podejrzewam, że Twoje wystąpienie było podyktowane jedynie chęcią rewanżu za wspomniany wątek. Jeżeli tak faktycznie jest, to wystawiłeś sobie fatalne świadectwo." - nie. Nie było podyktowane chęcią rewanżu. Jestem otwarty na krytykę mojej osoby jak i "mojego" miasta. Więcej nie mam zamiaru się na nikim mścić z tego powodu, czy też w jakikolwiek sposób rewanżować. Taki zarzut z Twojej strony pod moim adresem uznałbym za obraźliwy, jednak uznaję, że nie było to Twoim celem. Jeżeli ktoś występuje z krytyką to albo potrafię się obronić, albo przyznaję rację - o ile argumentacja mnie do tego zmusza. 2. Co do utyskiwań - zgadza się, że pozwoliłem sobie na utyskiwania - w celach terapeutycznych a także w celu odreagowania frustracji (wcześniej co najmniej dwukrotnie to podkreśliłem, również w innych postach). Chociaż jak zaznaczyłem w poprzednim poście NIE TYLKO z tych powodów. 3. Co do zarzutu nieprawdopodbieństwa opisanego przeze mnie zdarzenia. Szanowny adwersarzu - tutaj rozmowa się kończy. Zapewne domyślasz się dlaczego ? 4. "Nie należy jednak na ich przykładzie wyciągać wniosków o ogóle, bo statystycznie wrocławianie chyba wypadają powyżej średniej krajowej..." - co do średniej krajowej - nie wiem. Co do wyciągania wniosków o ogóle. Myślałem, że nie będę musiał tego tłumaczyć. Kilkakrotnie zastrzegłem się, że nie mam na myśli wszystkich wrocławian. Oczywistym jest, że wielce ryzykownym byłoby uznać tak liczny zbiór ludzi za jednorodny i to jeszcze ze względu na cechy charakterologiczne. Myślę, że szkoda o tym debatowac, bo sprawa jest znana. Na szczęście tego grzechu wobec wrocławian nie popełniłem. 5. Co do zarzutu krytykanctwa - poniekąd masz rację, ale nie miałem innych ambicji niż te które przedstawiłem w poprzednim poście. Tym samym nie traktuje tego jako osobistej porażki. Więcej jak odróżnić krytykanctwo od krytyki ? Przyjmuję jednak, że odróżniamy w oparciu o podobne kryteria, więc przyznaję rację. 6. Natomiast co do Twojej argumentacji. Opiera się ona na: a. podważeniu wiarygodności mojej relacji - no cóż, jest to typowy zabieg wyparcia. Jeżeli jakieś fakty - tudzież relacje o faktach są niewygodne - to tym gorzej dla faktów i relacji o nich. b. opiera się także na ataku formy oraz mojej osoby - typowa próba rozmycia problemu. "Fakt przeszedłem na czerwonym świetle, ale nie będzie mi ktoś na siedząco uwagi na to zwracał i jeszcze podniesionym głosem. Powinien wstać!". Chwyt pierwszy czyni naszą dalszą rozmowę bezcelową - o ile ma być merytoryczna a nie ma polegać na wymianie inwektyw tudzież wyciąganiu fobii i inych przypadłości. Chwyt drugi tak sobie świadczy o krytyku mojego krytykanctwa. Ale traktuję to jako wypadek przy pracy. Naszą wymianę zdań uznaję za pełną życzliwości. Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Posen Rabi wyluzuj. szkoda slow na nich IP: *.fastfreeproxy.com 15.08.06, 11:48 i tak nie zrozumieja tylko ci nabluzgaja pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rabin_Wesolek Szanowni Państwo ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 13:05 Dziękuję za uwagi, opinie, połajanki, słowa poparcia i potępienia itd. itp. Jeżeli kogoś uraziłem to przepraszam - nie było to moją intencją. Moim zdaniem zawsze bardziej warto rozmawiać niż się obrażać. W każdym bądź razie mój udział w tym wątku uważam za zakończony. Jeżeli ktoś ma zamiar brać w nim udział, niech nie spodziewa się odpowiedzi z mojej strony. Dla mnie ta debata się zakończyła. Serdecznie pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po prostu wiem Re: Wrocław = brud + chamstwo IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.08.06, 17:21 Psy powinny nosic kaganiec. Takie jest prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Wrocław = brud + chamstwo IP: 213.146.119.* 16.08.06, 09:10 Witaj, mysle ze to byl nieszczesliwy zbieg okolicznosci. Twoja zona musiala trafic na dosc zmeczonych (pociaganiem taniego wina z butelek) panow ktorzy stanowia dosc obszerna rzesze w kazdym polskim miescie. Tak po prostu jest i koniec. Jezdze sluzbowo pare razy do roku do polski, do wroclawia, lodzi, warszawy, katowic i krakowa. Moim osobistym faworytem jest Krakow (ze wzgledu na sentymentalne wspomnienia glownie ;-) a na drugim miejscu umiescilbym wlasnie Wroclaw. Nie zauwyzylem zeby Wroclaw byl brudniejszy od innych polskich miast a i ludzie nie sa bardziej nierzyczliwi niz gdziekolwiek w polsce. Szkoda ze te niefortunne wydazenia zniechecily cie do lepszego poznania wroclawia. pozdrawiam Arek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Wrocław = brud + chamstwo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.08.06, 11:13 Wrocław zalicza sie do najbrudniejszych miast w Polsce i to już w okolicach Rynku.Kazimierza, Antoniego, Wit Stwosza, Mikołaja itd.Oprócz śmieci, odchodów psich,zdewastowanego budynku przy Kazimierza i Mikołaja wracające nocą watachy pijanych kopią co popadnie i niszczą. Pod Arsenał w nocy strach iść czy zostawić samochód.Niby zakaz spożywania alkoholu w miejscach publicznych istnieje ale w okolicach Rynku tylko na papierze.Język słyszny wieczorem w Rynku raczej niewiela ma wspólnego z poskim.Do tego dodac system komunikacyjny to nie ma gorszego miasta w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredny Re: Wrocław = brud + chamstwo IP: 195.205.44.* 16.08.06, 12:33 no to masz problem i pecha w odrónieniu od nas którzy pozbywają się części problemów razem z Tobą, Twoim psem i resztą Twojej rodziny. zapraszam Was więc Waszymi problemami i pechem do bardziej cywilizowanego miejsca jak np. Berlin. aha buraczku jeden cywilizacja polega na tym również na tym, że szanuje się to że inni ludzie boją się psów. W cywilizowanych miejscach władza to rozumi ena nakazuje włascicielom psów zakłądać im kagańce. ale niestety sa buraki które tego nie rozumieją. Możesz się z tym nie zgadać tylko po jaką cholera przyjeżdząsz tu ze swoim psem ??(żonę, dziećmi i z kim tam jeszcze). na szczęście do widzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny bravo Rabi !!! dobrze ze poruszyles temat! IP: *.fastfreeproxy.com 16.08.06, 16:16 ale sie wiesniaki i psychole obruszyli hahaha dam Rabi ci rade, olej szmaciarz, pieprzonych frustratow, jak kto sie boi to niech idzie do lekarza, a jak juz beda marudzic na maxa, to wez zaloz psu kaganiec, niech debilki maja radoche, ale rob jak ja. ide z psem i caly chodnik moj hehehe i zadna szmaciara ani szmaciarz nawet nie kwikna. wielki pies w kagancu i na smyczy w kolczatce hehehe w sumie olewa ludzi wiec po ch..j ale jest, ale mam ubaw jak cieniacy uciekaja z chodnika, tez kiedys sie przejmowalem a teraz mam gdzies i olewam, szmaciarz i tak nie doceni ze psa wybrales nieagresywnego I ze go przy nodze prowadzisz, jak zobaczy to jeszcze tym bardziej sie przyczepi, wiec daj se na luz, pies przezyje, a ty ubaw bedziem mial hehehe po pachy, zapraszam do wrocka, jak chcesz to sie skontaktujemy i pokaze jak sie choloty pokory uczy, a ubaw jak sie pies obciera i szmaciarz kweka jest nieziemski, co do syfu we wrocku, ja wiem, jest syf, ale mysle ze troche przesadzasz, a chamy? sa i gdzie indziej pewnie w twoim szczecinie tez, ale fakt ze czesto ich we wrocku spotykam, ziomas daj znac jak przyjedziesz pokaze ci jak sie cholote ustawia i we wrocku i w szczecinie ci sie przyda hehehe a pozniej spijemy dobrego browarka sie ma no i olej debilkow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pascal Twoj pies dowartosciowuje cieniasa i tchorza IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.08.06, 17:52 Bez niego, ani chodnik, ani nic na swiecie nie nalezy do ciebie buraku, oprocz wielkiej kupy twojego psa , ktora zostawiasz nieuprzatnieta.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny pascal pozerze zeby bylo smiesznie to sprzatam IP: *.fastfreeproxy.com 16.08.06, 18:06 w lepetynie to ci sie nie miesci, rabin o takich wlasnie pisal a tchorzostwo? to wez nie kwekaj, bo jeszcze ze smiechu zajadow dostane kynofobie zacieniaczony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: pascal jeszcze cos IP: *.fastfreeproxy.com 16.08.06, 18:12 sprzatam kupy dla siebie a takich jak ty pozerow olewam, pekasz psa? to do psychiatry albo zejdz mi z drogi i tyle w temacie, psycholu, zalozcie sobie klub i opowiadajcie bzdury jak pies sasiadow krzywo na was spojrzal, wy wsioki i ciemniaki, dajecie sobie wciskac kit z faktow i tvp hehehe o krwiozerczych psach, a wiekszosc psow ma was w dupie, tak jestescie nieciekawi i jak rabcio napisal macie fobie i czepiacie sie czworonogow i ich wlascicieli tak jak kasjerek w hipermarketach albo kierowcow ktorzy nieopacznie popelnia blad, macie kredyciki do splacenia zle wybrane zony i mezow i kwekacie pacany hehehe frustraci, ja sie nie boje psow, jestem zdrowy na umysle i uwazam ze na swiecie jest niewiele psow ktore ot tak bez powodu chcialyby takiemu pascalowi tylek wyszarpac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pascal nienormalny zluzuj bo sie wykonczysz... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.08.06, 18:23 Frustracja to ty. Stara ci sie pewnie puszcza z kierowca autobusu i stad u ciebie pies na cala szerokosc chodnika. Zwyczajnie odreagowujesz niepowodzenia zyciowe, dlatego tym razem ci wybaczam te bzdury ktore piszesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny pascal to ty wuluzuj bo juz popuszczasz IP: *.fastfreeproxy.com 16.08.06, 18:29 zony nie mam hehehe wiec nie trafiles, meza tez nie w kazdym badz razie jak dla mnie nalezysz do grona histerykow sfrustrowanych i tyle i gon sie, poszukaj sobie moze jakiejs dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pascal Musisz sie bardzo bac jak idziesz bez psa.... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.08.06, 19:02 Dziewczyna zamiast psa to dobry pomysl. W koncu napisales cos z sensem. Pies dodaje ci odwagi ???? Ja nie musze miec psa kolo siebie aby sie nie bac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny widze pascal ze lubisz fantazjowac na tematy IP: *.fastfreeproxy.com 16.08.06, 19:09 ktore sam sobie wymyslasz chociaz nijak sie maja do rzeczywistosci dziwne to ale jak powiedzial premier Marcinkiewicz 'dziwny jest ten swiat' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paskal Smrod psich kup i pogryzienia to nie fantazja IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.08.06, 17:02 Rzeczywiscie dziwny jest ten twoj swiat, w ktorym trzymasz psa na dlugiej smyczy aby sie czuc pewniej gdy obok przechodza normalni ludzie. Smrod psich kup i nieodpowiedzialnosc wlascicieli psow narazajacych innych ludzi na niebezpieczenstwo pogryzienia to rowniez dziwna rzecz i niepojeta dla takich jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Wrocław = brud + chamstwo IP: *.icpnet.pl 16.08.06, 23:37 Jak juz wspomniales Berlin, to wtrace, ze w Niemczech pies nie musi byc prowadzony na smyczy, ani nie musi miec kaganca jednak pod warunkiem, ze pies jest szkolony. To tyle o cywilizowanych miejscach, ale Berlin pewnie jeszcze na to miano nie zasluzyl:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pascal Wrocław tuz po wojnie ??????????? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.08.06, 18:01 Wszedzie rozkopy, brak komunikacji lub chocby informacji o braku komunikacji na przystankach, brud, przeklinajacy menele , picie alkoholu wszedzie, na oczach dzieci i wszechobecne gowna psie na ulicach , chodnikach , smrod rozkladajacego sie kalu..... OBRZYDLIWOSC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trefies Re: Wrocław = brud + chamstwo IP: *.os1.kn.pl 16.08.06, 22:47 Bardzo się cieszę, że nie to miasto nie przypadło ci do gustu. Dzięki temu ryzyko, że tacy jak ty znów sie tutaj pojawią, jest mniejsze. Robisz złą reklame Wrocławia, ale podziała ona tylko na tych, którzy mają równie płytkie podejście do życia jak ty. Następnym razem wybierz się do tego antykwariatu po jakąś książkę do historii i poczytaj sobie trochę o Wrocławiu, a szczególnie o jego powojennych losach. Brudne, zaniedbane i zapomniane miasto teraz odżywa choć pozostało wiele miesc pamiętających zaniedbania ostatnich 50 lat. Ale ty zapewne tego nie wiesz, zresztą po co czas tracić na rozmowę ze ścianą...nie ma sensu się kłócić. A co do chamstwa, to musisz byc naprawdę na nie wyczulony, skoro zauważasz je we Wrocławiu właśnie. Zapewne w miejscu z którego pochodzisz panuje wzorowy klimat, ludzie kłaniają sie sobie w pół na ulicach, a psy same po sobie sprzątają do woreczków. Nie chcę zgadywać skąd jesteś, bo mogę urazić mieszkańców innych miast. Styl twojej wypowiedzi nie pozstawia jednak wątpliwości co do twoich ukrytych kompleksów. Smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny ale zes sie trefies sprezyl nie ma co IP: 206.51.229.* 17.08.06, 14:27 hehehe chlopie przestac histeryzowac, facio napisal o wrocku krytycznie i tyle ja tez jestem z wrocka i jakos nie sieje paniki po prostu chamowa jest i tyle misiu a ty tutaj jakies sciemy wciskasz dretwe o historii taka prawda jak napisali juz ze duzo we wrocku choloty z dalekich stron a chamskie reakcje na psy to typowe dla wiesniakow ja tam nie ciesze sie ze miasto mu sie nie spodobalo jak przyjedzie to z checia na browka go zaprosze a dzieciakom lody postawie a nie tak jak ty histerie robisz i jeszcze goscia obrazasz skad ty zes sie urwal? wole pozytywnie pokazac ze nie ma co sie obrazac na miasto a nie jeszcze mu dowalac zjezyl sie. mial prawo ja tez bym sie zjezyl i tyle i nie rob ciemnogrodu trefnis bo normalnie zenade odwalasz ze az niemilo i obciach miastu robisz i temu forum chcial se facet zale wylac jego prawo a ze mial powazne powody to sie przymknij albo fason trzymaj trefniasta mamejo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trefies Re: ale zes sie trefies sprezyl nie ma co IP: *.os1.kn.pl 19.08.06, 00:40 Krytycznie nie znaczy obiektywnie. Jak się ma sprawa psich odchodów do wizerunku całego miasta? Po drugie postaraj sie opanowac podstawy składni, interpunkcji, bo piszesz zupełnie jakbyś zdawał tegoroczną maturę, istny bezkształtny bełkot bez ładu. O ironio piszesz na dodatek o ciemnogrodzie, człowieku zastanów się nad poniższym cytatem: "lepiej milczeć i zostać uznanym za głupca niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości". Ponieważ wiem, że i tak ta myśl długo w twoim bystrym umyśle nie zabawi, skonczę na tym dyskusję. Bez odbioru mam nadzieję (no chyba, że chciałbyś się popisać jakąś błyskotliwą ripostą) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pascal Re: Wrocław = brud + chamstwo i SMROD IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.08.06, 17:16 Po co ktokolwiek ma szukac ksiazek o powojennych losach Wroclawia skoro Wroclaw wlasnie dzisiaj wyglada tak zle jak nigdy w powojennej historii. Wystarczy zajrzec na Grunwaldzki, Szewska, Powstancow Slaskich, Plac Wilekopolski, Swidnicka kolo bylego PDT aby szybko sobie uzmyslowic, ze nie tylko wojna poczynila we Wroclawiu straszne spustoszenia. Ogromne polacie piachu, dziur, wykopow jak po wojnie. A jesli dodac jeszcze wszechobecne obwalone psimi kupskami skrawki zieleni, chodniki, ulice to obraz jawi sie wyjatkowo obrzydliwy.Wlasciele pieskow niech zabiereja ze soba woreczki plastikowe do kieszeni i sprzataja te psie kupska. Raczka do woreczka , nastepnie chwyc gowienko i odwroc worek na zewnatrz zostawiajac kupsko w srodku. Raczki beda czyste a i swiat bedzie bardziej znosny dla wszystkich wokol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qentin [...] IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.08.06, 23:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
stolat3 Re: Wrocław = brud + chamstwo 17.08.06, 23:47 Wrocław rzeczywiście jest brudnym zaniedbanym i Chamskim miastem. A te ciągłe klaksony są strasznie chamskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vlad Re: Wrocław = brud + chamstwo IP: *.magma-net.pl 20.08.06, 22:07 nastepny czyscioszek z Austrii?? piszcie sobie na swoich forach for niemiecku! grr Odpowiedz Link Zgłoś
daysleeper Re: Wrocław = brud + chamstwo 18.08.06, 02:13 Panie kolego snobie - prowokatorze, póki co ten kraj nazywa sie Polska i nie dziwiłbym sie podobnym sytuacjom... Bardzo bym chciał zeby Wroclaw był pięknym miastem ale może by zacząć od siebie. Kocham to miasto ze wszystkimi jego wadami i zaletami. Kazdego dnia staram sie by bylo lepsze. Ale jak chcesz kolego mieć kubel na kupy dla psow co 5 metrów to chyba pomyslec o emigracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heraldek A kto mial wroclawian kultury nauczyc.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 11:39 .....wiekszosc to osadnicy czy potomkowie z Kresow czy centralnej Polski..... ...a z szabrownika i bandyty zrobic kulturalnego czlowieka to zadanie na pokolenia.....jeszcze niedawno nazywano ich dumnie pionierami i wszystkie zbrodnie tuszowano.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: A kto mial wroclawian kultury nauczyc.... IP: *.viknet.pl 19.08.06, 16:10 To wedlug ciebie poznaniaku kazdy z centralnej Polski to bandyta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja również.... Re: Wrocław = brud + chamstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 14:13 Podpisuję się pod tym listem, Wrocław byłby piękny gdyby był systematycznie sprzątany i to nie tylko w Rynku... Odpowiedz Link Zgłoś
vrotslav Re: Wrocław = brud + chamstwo 18.08.06, 18:42 Poza tym forum, nie spotkałem jeszcze osoby której nie podobałby się Wrocław. A kiedy moje szefostwo z uk wróciło z wycieczki do wro to zachwycali się jakie to piękne i czyste miasto, więc niektórzy reagują jak zwykle histerycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paskal Czy aby napewno widzieli ten Wroclaw co ja???? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.08.06, 04:26 Rozkopy, psie kupy, rozkopy, psie kupy, rozkopy, psie kupy..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldzio Re: Wrocław = brud + chamstwo IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 19.08.06, 03:40 Moze i jestem dziadku jak to twierdzisz chamem z Wroclawia, ale nigy bym nie zostawil swojej zony na deszczu i nie lazil po antykwariatach. A zakladanie psu kaganca to akurat Panie wszechwiedzacy reguluja przepisy Polskiego prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mili Re: Wrocław = brud + chamstwo IP: *.os1.kn.pl 19.08.06, 13:31 Nie obrazją CHŁOPCZE kogoś, kogo nie znasz i nie wiesz co jeszcze mieli do załatwienia w naszym Wrocławiu. Ten Pan nie obraził Ciebie. Proszę odpisz do mnie, Panie mądraliński !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tornment Waldzio = jołop IP: 206.51.229.* 19.08.06, 23:41 czytam to co waldzio napisales i inni madrale podobni do ciebie i rece opadaja. jolopem jestes. Ja tez z wrocka jestem. Facet pojechal po miescie bo siara mu sie w nim przydarzyla i tyle. A ty czepiasz sie go jakby ci cos zawinil. jakies glupie teksty jeszcze ze zony bys w deszczu nie zostawil, ales tepy. przeciez gosciu nie zostawial zony w srodku nocy w lesie pelnym orkow i troli jolopie ale w centrum miasta w srodku europy. ales ty glupi waldzio. Na kagancach i prawie sie nie znam i olewam psow sie nie boje wiec mi to wisi. lepiej waldzio juz nic nie pisz bo obciach miastu przynosisz. Odpowiedz Link Zgłoś
mojko Re: Wrocław = brud + chamstwo 19.08.06, 22:44 Mam tylko 1 pytanie, a ty skąd jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paskal Re: Wrocław = brud + chamstwo IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.08.06, 04:30 A czy od tego moze zrobic sie we Wrocku czysciej???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szeryf Re: Wrocław = brud + chamstwo IP: *.iscnet.pl 20.08.06, 23:11 Ze Szczecina . U nas czyściej niż u was we Wrocku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felek Re: Wrocław = brud + chamstwo IP: *.centertel.pl 20.08.06, 23:56 co Ty gadasz? Oba miasta sa zadbane. A jesli uważasz że Szczecin czyściejszy to odwiedź Gocław, to dopiero klimaty..., no i polecam Niepodległości w centrum po 23.00, wtedy trochę sie ostudzisz. W każdym miescie znajdzie się dzielnica, która będzie wątpliwą wizytówką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deus.ex.machina chyba kpisz... IP: 206.51.229.* 21.08.06, 14:08 zadalem sobie trud by poejchac do Szczecina, pospacerowalem troche, kolo 9 - 10 - wszedzie goscie zamiatali, czysto, bez psich kup, polazilem dwie godziny... kilka dni wczesniej pojezdzilem po goclawiu, skolwin az do polic droga od strony odry. biednie, dresiarsko ale czysto. Dla niezorientowanych Goclaw, Skolwin to dzielnice polnocnego Szczecina - zaniedbane, wiele domow nie posiada kanalizacji. Rodziny z marginesu itd i to widac, wszedzie bambry, piajczki, menty, dresiarze i dresiolki ale jest czysto. Podobnie z dworcem Szczecin Glowny, biedny, zaniedbany byc moze Poznan (teraz dworzec w Szczecinie podlega administracji w Poznaniu - kazdy srednio zorientowany wie jak zyja Szczecin z Poznaniem - dlugo administracja Poznanska odmawiala ujecia dworca w Szczecinie w planach remontowych!) w koncu wysupla diengi na remont ale co wazne mimo biedy, widocznego zmarnowania i nedzy dworzec jest czysty i co najwazniejsze nie smeirdzi... naprawde wszechograniajacy smrod ludzkiej uryny i ludzkiego kalu we Wroclawiu na dworcu nie jest wyczuwalny na dworcu w Szczecinie. Pod wzgledem czystosci bieda Szczecinska wypada lepiej niz ulice znacznie bogatszego Wroclawia... Porownywalne pod wzgledem brudu i smrodu z Wroclawiem sa chyba tylko Krakow i Warszawa. Prosze zrobcie cos z tym! Wroclaw to naprawde piekne miasto!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czyścioch Re: Wrocław = brud + chamstwo IP: *.iscnet.pl 20.08.06, 23:08 święta prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: at Re: Wrocław = brud + chamstwo IP: *.ists.pl / *.ists.pl 20.08.06, 23:54 Ludzie, jestescie smieszni z tym wzajemnym przerzucaniem się inwektywami.. We wszystkich miastach wiekszych w Polsce jest syf, smród tragiczna komunikacja - jednym slowem mozna duzo wyciagnac do wspolnego mianownika. Jedzcie sobie wszyscy do np. do Wiednia, zobaczcie jak dziala komunikacja (U- Linen) jak funkcjonuje miasto (sprzątanie!) itd. A potem odniescie to do naszych wiosek. Uklony i wiecej dystansu. .at Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: Wrocław = brud + chamstwo 21.08.06, 18:24 Jezeli kiedykolwiek byles w Austrii to bys wiedzial, ze i tam nie jest tak rozowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi Re: Wrocław = brud + chamstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 09:37 Często bywam we Wiedniu potwierdzam co napisał at... Przejedźcie się do Wiednia i zobaczcie jak funkcjonuje miasto, jak wygląda infrastruktura techniczno - komunikacyjna. Dla mnie tam w porównaniu z tym co jest we Wrocławiu, Krakowie czy Wawie to jest róż :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurofanatik Re: Wrocław = brud + chamstwo IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 23.08.06, 18:34 Napewno jest lepiej. Ale z zewnatrz wszystko lepiej wyglada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sas Re: Wrocław = brud + chamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 20:52 Polecam bardzo ! Jeżeli chcesz poznać nieznane ogólnie prawdy w interesującej sprawie zadzwoń 0 691 813 893 - 24h. Uczciwie i kulturalnie !! Wiadomości trzy razy sprawdzone !! Gwarancja poufności, rzetelności i prawdy ! Wysyłam materiały !! Referencje !! Odpowiedz Link Zgłoś