Dodaj do ulubionych

Siotrsa Teresa z Kalkuty

IP: 203.197.123.* 06.11.01, 15:53
Bylem dzisiaj w Kalkucie przy grobie Matki Teresy z Kalkuty> Przepieknie. Obok
na ulicy bieda najwieksza na swiecie, czyli pieklo jest lepsze od biedy w
Kalkucie. Nie zycze nam, wroclawianom takich przezyc.
Trzymajmy sie. W swiecie jest gorzej, niz u nas.

Obserwuj wątek
    • Gość: MKK Re: Siotrsa Teresa z Kalkuty IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.11.01, 20:23
      A u nas bale, toalety, tiule i garnitury ...
      Hrabio - uważaj na siebie.
      Gosia
    • isis! Re: Siotrsa Teresa z Kalkuty 06.11.01, 23:47
      Gość portalu: hrabiaa napisał(a):

> Obok na ulicy bieda najwieksza na swiecie, czyli pieklo jest lepsze od biedy w
      > Kalkucie. Nie zycze nam, wroclawianom takich przezyc.
      > Trzymajmy sie. W swiecie jest gorzej, niz u nas.

Oj, hrabioo, ale napisz też w jakim jesteś hotelu. Tam przecież tej biedy nie
      widać. Bo teraz wszyscy myślą, że Ty w tej biedzie biedny...

• Gość: hrabiaa Re: Siotrsa Teresa z Kalkuty IP: 203.197.123.* 07.11.01, 10:59
        Hotel ? Jak to hotel. Ogrodzony i dosc elegancki.
        • Gość: MKK Re: Siotrsa Teresa z Kalkuty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.11.01, 11:35

> Hotel ? Jak to hotel. Ogrodzony i dosc elegancki.
          A czy nogi łóżka w miednicach z wodą stoją?
          • yetta Re: Siotrsa Teresa z Kalkuty 07.11.01, 12:50
            Hrabio, jestem wdzięczna, że odrzucając swoją dotychczasową pozę w kilku
            słowach przekazałeś tak wiele. To co napisałeś zmusza do chwilowej przynajmniej
            zadumy. Mam nadzieję na cd po powrocie.
            Pozdrawiam.
            Yetta.
            • Gość: Janek Re: Siotrsa Teresa z Kalkuty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.11.01, 13:11
              Yetto. Kopyści się boi. Pozdrawiam.
              • yetta Re: Siotrsa Teresa z Kalkuty 07.11.01, 13:28
                Janku, bardzo proszę o powagę.
                Poza tym kopyść wirtualna była środkiem samoobrony, a nie ataku.
                Pozdrawiam. Y.
                • Gość: Janek Re: Siotrsa Teresa z Kalkuty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.11.01, 17:21
                  Z pokorą chylę głowę i najniższe uszanowania przesyłam. Alzheimera się boję i
                  pamięć usilnie acz może nieudolnie ćwiczę.
            • Gość: hrabiaa Re: Siotrsa Teresa z Kalkuty IP: 203.197.123.* 07.11.01, 14:52
              yetta napisał(a):

> Hrabio, jestem wdzięczna, że odrzucając swoją dotychczasową pozę w kilku
              > słowach przekazałeś tak wiele. To co napisałeś zmusza do chwilowej przynajmniej
              > zadumy. Mam nadzieję na cd po powrocie.
              > Pozdrawiam.
              > Yetta.
              Czesc Yetta. Wrazenie z zakomu Matki Tersy jets porazajace. Nie jestem katolikiem
              typu koledzy z ZCHN, jednak wejscie i przebywaniue przy marmurowym grobie robin
              wrazenie. Tym brdziej, ze przed wejsciem do budynku widzisz tragiczna biede. Tego
              nie da sie opisac.

Ciesze sie, ze nie mamy mozliwosaci widoku takiej biedy u nas, w Polsce.
              Ktospowiedzial, ze pieklo znajduje sie w Kalkucie.
              Pozdrawiam Cie z Kalkuty.
              • Gość: Gn0m Re: Siostra Teresa z Kalkuty IP: *.dtvk.tpnet.pl 08.11.01, 00:58
                > Ciesze sie, ze nie mamy mozliwosaci widoku takiej biedy u nas, w Polsce.
                > Ktospowiedzial, ze pieklo znajduje sie w Kalkucie.
                > Pozdrawiam Cie z Kalkuty.

A ja slyszalem ze piekla tak naprawde nie ma - ludzie sami je sobie tworza.
                I jeszcze: Pieklo jest puste, wszystkie diably sa na Ziemi.

• Gość: hrabiaa Re: Siotrsa Teresa z Kalkuty IP: 203.197.123.* 07.11.01, 14:44
            Gość portalu: MKK napisał(a):

> Gość portalu: hrabiaa napisał(a):
            >
            > > Hotel ? Jak to hotel. Ogrodzony i dosc elegancki.
            > A czy nogi łóżka w miednicach z wodą stoją?
            Kurde, najgorsze jest to, ze otwieraja Ci drzwi samochodu. Pozdrawiam Cie MKK
            • Gość: MKK Re: Siotrsa Teresa z Kalkuty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.11.01, 15:11

> Gość portalu: MKK napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: hrabiaa napisał(a):
              > >
              > > > Hotel ? Jak to hotel. Ogrodzony i dosc elegancki.
              > > A czy nogi łóżka w miednicach z wodą stoją?
              > Kurde, najgorsze jest to, ze otwieraja Ci drzwi samochodu. Pozdrawiam Cie MKK

Widać poznali się na Tobie Hrabio :)
              Myślę, że po małym treningu, Janek ... (Janku! - tylko się nie denerwuj... :)
              I ja Cię Hrabio pozdrawiam, ze środka Europy
              MKK
              • yetta Re: Siotrsa Teresa z Kalkuty 07.11.01, 17:30
                Dziekuję za pozdrowienia. I my Cię pozdrawiamy z deszczowego Wrocławia.
                Jak dla mnie jesteś lepszy niż Nationale Geographic ze względu na czystość
                przekazu. Nie jest to tylko kwestia zaspokojenia ciekawości lecz potrzeba
                uświadomienia sobie na jakim świecie żyjemy.
                Yetta.
                • Gość: hrabiaa Re: Siotrsa Teresa z Kalkuty IP: 203.197.123.* 07.11.01, 17:56
                  Yvett, MKK !!! Merci fuer die Greetings. Jestem w Kalkucie po raz pierwszy i
                  wiem, ze za zadne nasze grzechy nie oddam atmosfery tego miasta. Jest to chyba
                  9. cud swiata. Ci, ktorzy nie osiagneli turystycznej Nirwany nie zdaja sobie z
                  tego sprawy. Ciesze sie, ze moge nadac z hotelu (Hindustan) te info.W sobote
                  lece do Madras. Znam to miasto, i nie jest ono typowym miastem hinduskim. Pobyt
                  jednak bedzie typowo hinduski. Po kilkudniowym pobycie tesknie jednak do
                  naszego kochanego Wroclawia.
    • isis! Re: Siotrsa Teresa z Kalkuty, hrabioo... 08.11.01, 23:56
      ... czemuż to zamilkly twe szlacheckie wargi (nie, usta będą bardziej
      eleganckie!)??? Czyżbyś złapał amebę i spędzasz większość czasu w kibelku
      eleganckiego skądinąd hotelu??? Czekam na odzew, bo pomyślę, że tak jest w
      istocie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka